Page 1

HUSQVARNA Å UMARSKI I VRTNI PROIZVODI 2017


PRIPRAVNI ZAJEDNO S VAMA. Husqvarnini alati proizlaze iz sinergije čovjeka i stroja, tj. iz međusobne suradnje Husqvarne i korisnika koji se koriste Husqvarninom opremom za uređivanje šuma, parkova i travnjaka.   Husqvarnini su alati vrlo izdržljivi, rade u teškim uvjetima, udobni su za rukovanje i laki za korištenje. Tim se alatima mogu dosegnuti vrlo visoke površine i uz pomoć njih se može raditi brzo, lako i sigurno.


Sadržaj BATERIJSKA SERIJA

4

LANČANE PILE

8

PILE ZA RAŠČIŠĆAVANJE ŠUME / ČISTAČI ŠIKARE /  ŠIŠAČI / COMBI STROJEVI

12

ŠKARE ZA ŽIVICU

16

PUHAČI

18

KONCEPT KOŠNJE TRAVNJAKA

20

ROBOTSKE KOSILICE

22

RIDERI

26

TRAKTORSKE KOSILICE

30

KOSILICE

32

KULTIVATORI

34

BACAČI SNIJEGA

36

HUSQVARNIN SERVIS

38

PALETA PROIZVODA

40

ZAŠTITNA OPREMA

62

Husqvarna kontinuirano razvija proizvode i zadržava pravo da mijenja dizajn, specifikacije i opremljenost proizvoda bez prethodne obavijesti. Svi proizvodi opremljeni pokretnim dijelovima mogu biti opasni ako se upotrebljavaju nepropisno. Uvijek pozorno pročitajte upute. Oprema i performanse mogu varirati ovisno o tržištu. Raspitajte se kod svojeg dobavljača o dostupnoj opremi i performansama za vaše tržište. S obzirom na dizajn i upotrebu reflektivne odjeće, pozorno provjerite zakonske propise svoje države. Svi tehnički podatci bili su aktualni u vrijeme printanja, međutim takvi podatci podložni su promjenama uzrokovanim razvojem proizvoda. Ne možemo prihvatiti odgovornost za pogreške u printanju.


4

BATERIJSKA SERIJA


BATERIJSKA SERIJA

PRAKTIČNI PROIZVODI S BATERIJSKIM NAPAJANJEM SNAŽNIH PERFORMANSI. Husqvarnina serija proizvoda s baterijskim napajanjem nudi snažne performanse i intuitivan dizajn koji i očekujete. Naš izbor vrlo učinkovitih ručnih proizvoda pogonjenih snažnom Li-ion baterijom osigurava znatno manje buke i vibracija, minimalno održavanje i potpuni izostanak štetnih emisija plinova. Također, moguće je mijenjati istu bateriju među različitim uređajima jer su Husqvarnine baterije kompatibilne sa svim Husqvarninim proizvodima s baterijskim napajanjem.

Jednostavno rukovanje. Svi se strojevi lako pokreću tipkama na tipkovnici i imaju mogućnost LED povratne dojave stanja korisniku.

Ne smetaj. Buka je manja, a tihi motor ne uznemirava ljude u radnome okruženju.

Maksimalno vrijeme rada bez zastoja. Ručni Husqvarnini strojevi na baterije imaju funkciju savE™, štede bateriju i maksimalno iskorištavaju vrijeme da ne bude zastoja dok radite.

* Baterijske lančane pile s BLi150 ili jačom baterijom.

Minimalno čišćenje. Glava na našim baterijskim šišačima može se okretati u obama smjerovima. To omogućuje da trava ne pada po popločanim površinama i na taj se način može izbjeći čišćenje nakon završenoga posla.

Vrhunske performanse. Naši motori bez četkica već pri niskome broju okretaja uspijevaju obaviti većinu zahtjevnih zadataka. Motori su potpuno zatvoreni i dizajnirani su tako da ne trebaju održavanje.

Jedna baterija odgovara svim strojevima.* Svi ručni Husqvarnini strojevi na baterije koriste se istom izdržljivom 36 V Li-ion baterijom koja se može prebacivati iz jednoga stroja u drugi stroj. Baterija se vrlo brzo puni i zbog toga se njom možete ponovno koristiti nakon stanke za ručak.

5


6

BATERIJSKA SERIJA

HUSQVARNINA BATERIJSKA SERIJA – TIHA I IZDRŽLJIVA. Husqvarnine baterije koje se nose na leđima najudobnije su na tržištu. Kapacitet im je i do 10 puta veći nego kapacitet ugrađenih baterija, što omogućuje više sati rada između punjenja.

Husqvarnine Li-ion baterije dizajnirane su na način da pruže maksimalni kapacitet sve dok se potpuno ne isprazne. Mogu raditi i u teškim uvjetima i pune se u 1500 ciklusa. Sustav hlađenja i ugrađena elektronika štite bateriju od pregrijavanja, potpunoga pražnjenja i previsokih radnih temperatura. Baterija se može spojiti na punjač i isključiti s punjača u bilo kojemu trenutku.

Husqvarnina baterijska serija ima veliki izbor punjača – brzi punjač, standardni punjač, automobilski punjač i 12 V pretvarač za upotrebu sa standardnim olovnim akumulatorima. Možete izabrati punjač koji najbolje odgovara vašemu načinu rada i željenomu vremenu punjenja.

PUHAČI

Čišćenje staza i popločanih površina bez štitnika za uši. Husqvarnina baterijska puhala najtiša su na tržištu. Snažna su i učinkovito čiste lišće, ostatke i otpatke, čak i u područjima osjetljivima na buku i s ekološkim ograničenjima. Idealna su za upotrebu na otvorenim i u zatvorenim prostorima, npr. u arenama, garažama, štagljevima i na igralištima.

KOSILICE

Košnja trave bez kabela ili benzina. Husqvarnina baterijska kosilica je tiha i praktična sakupljačka kosilica koja služi za košnju travnjaka srednje veličine. U našoj ponudi kosilica na baterijski pogon možete također naći vrhunsku robotsku kosilicu Husqvarna Automower® i jednu od najtiših sjedećih (ride-on) kosilica Husqvarna Rider Battery.


BATERIJSKA SERIJA

LANČANE PILE

Obrezivanje i piljenje drva bez ispušnih plinova. Husqvarnine baterijske lančane pile snažne su i tihe. Postoje profesionalne pile za šumare i tesare i pile za piljenje drva u domaćinstvu. Imaju snažne motore bez četkica, lanac im je vrlo brz i njima se lako rukuje pa mogu odlično zamijeniti benzinske lančane pile.

Ovogodišnja je novost teleskopski trimer za živicu s baterijskim napajanjem s dosegom od 3.5 m. Ima daljinsko podešavanje kuta rezača i ekonomični mod savE™.

NOVO

ČISTAČI ŠIKARE I ŠIŠAČI

Šišanje trave i čišćenje šikare bez tekućih troškova. Husqvarnini baterijski šišači i čistači šikare snažni su i lagani. Postoje šišači i čistači za profesionalnu upotrebu i za korištenje u domaćinstvu. Imaju motore bez četkica, noževe za travu i ručke dizajnirane na način da olakšavaju rad. Smjer vrtnje može se mijenjati kako bi se izbjeglo padanje pokošene trave na stazu.

PILE NA PRODULJENOJ OSOVINI

Raščišćavanje šume i njega drveća bez velikoga napora. Husqvarnine pile na produljenoj osovini snažne su i lagane. Postoje pile za profesionalnu upotrebu koje imaju jednake performanse kao i benzinske pile na produljenoj osovini. Pila s teleskopskom osovinom može dosegnuti visoke površine, a kratka pila za čišćenje s kružnom ručkom može se upotrebljavati za njegu drveća i obrezivanje voćaka. Kratka pila za čišćenje, 536LiPX, prava je inovacija na tržištu. Smjer vodilice lanca originalne šumarske pile za raščišćavanje može se podesiti.

ŠIŠAČI ŽIVICA

Šišanje živice bez ometanja susjeda. Husqvarnini baterijski šišači živice tihi su i lagani i imaju jednake performanse kao i benzinski šišači. Postoje šišači za profesionalnu upotrebu i šišači za korištenje u kućanstvima. Imaju snažne motore, dugačka sječiva koja brzo režu i zakretne stražnje ručke, što olakšava rad i jamči vrhunske rezultate.

7


8

LANÄŒANE PILE


LANČANE PILE

PRODUKTIVNIJE I SIGURNIJE MOTORNE PILE RAZVIJANE GODINAMA. Razvoj naših proizvoda, a i suradnja s profesionalnim šumarskim radnicima koji upotrebljavaju naše proizvode nikad ne prestaju. Na taj način stvaramo motorne pile koje omogućuju da radite dulje s manje vibracija, što vas manje umara. Dodatci kojima su opremljene omogućuju veću sigurnost. Svaki model pruža snažne performanse i izvrstan dizajn koji i očekujete od Husqvarne.

Učinkovitost u svakome trenutku.

Optimalne performanse.

Naše su pile dizajnirane tako da odgovaraju vašemu tijelu. Takav dizajn omogućuje da budete produktivni i učinkoviti tijekom rada.

Funkcija AutoTune™ automatski podešava motor za optimalan rad na temelju temperature, vrste goriva, nadmorske visine itd.

Sirova snaga. Lančana pila nije učinkovita samo zbog svoje snage, već i zbog izdržljive i sigurne konstrukcije.

Naša patentirana X-Torq® tehnologija motora koristi se čistim zrakom umjesto mješavinom zraka i goriva za pročišćavanje ispušnih plinova. To rezultira boljom učinkovitošću goriva i smanjenom emisijom štetnih plinova ako uspoređujemo s dvotaktnim konvencionalnim motorima.

Jednostavno pokretanje i zatezanje lanca.

Manje čišćenja filtra.

Ova baterijska motorna pila upotrebljava se uz pomoć intuitivne tipkovnice koja omogućuje iznimno jednostavno paljenje i gašenje pritiskom na gumb. Bočno montirani zatezač jednostavno i brzo podešava lanac.

Air injection™ je centrifugalni sustav pročišćavanja koji manje troši dijelove i omogućuje dulje vrijeme rada između čišćenja filtra. Moći ćete raditi dulje smjene bez čišćenja filtra za zrak.

Pouzdana konstrukcija.

9


10

LANČANE PILE

DAJU VAM SNAGU ZA BOLJU UČINKOVITOST. Baterijske lančane pile su vrlo učinkovite i dizajnirane su za profesionalne korisnike koji žele laganu lančanu pilu s niskim tekućim troškovima.

Ručka pod kutom s mekanim rukohvatom.

RevBoost™ je značajka koja povećava brzinu lanca za najbolju učinkovitost potkresivanja.

Smart Start® – motor i starter proizvedeni su na način da pokretanje motora bude jednostavno i uz minimalan napor. Postoji i treći način pokretanja kočnice lanca, TrioBrake™. Taj sigurnosni dodatak na pojedinim Husqvarninim motornim pilama omogućuje zaustavljanje pile pokretom vašeg zgloba.

Trodijelna radilica od kovanoga željeza je iznimno izdržljiva i u najtežim radnim uvjetima.

Bočno postavljen zatezač lanca omogućuje brzo i lako zatezanje lanca.

Čvrsto građena magnezijska korita motora podnose velike brojeve okretaja i profesionalan rad u teškim uvjetima, što jamči dugi radni vijek.

Vodilice i lanci za sigurniji i učinkovitiji rez. Možemo odrediti koja vodilica i lanac na lančanoj pili su najučinkovitiji. Više o tome kako izabrati optimalnu vodilicu i lanac možete pročitati na mrežnim stranicama www.husqvarna.com.

Low Vib® – učinkoviti antivibracijski prigušivači koji apsorbiraju vibracije smanjujući udar na korisnikove šake i ruke. To dugoročno može pridonijeti duljem i zdravijem radnom vijeku.

Zaštitna odjeća neće samo omogućiti siguran rad. Veliki izbor zaštitne odjeće, koji nudi najnovije inovacije u dizajnu i materijalu, pružit će vam razinu zaštite i udobnosti koja vam je potrebna da sigurno, jednostavno i učinkovito obavite posao. Pročitajte više na 66. stranici.


LANČANE PILE

PROFESIONALNE LANČANE PILE

Zaista visoka stabla ili učinkovita sječa? Naše profesionalne motorne pile izvlače maksimum tijekom svake radne smjene, čak i u najtežim situacijama. Sve pile proizvedene su od pažljivo izabranih prvorazrednih komponenti koje ih čine iznimno izdržljivima. Dizajn prilagođen korisniku smanjuje umor tako da možete biti produktivni dulje vrijeme. Neki modeli savršen su izbor za sječu većih stabala, dok su ostali prikladniji za sječu stabala normalne visine i uglađenu sječu. Koji god stroj izabrali, dobit ćete pilu vrhunskih performansi s impresivnom sirovom snagom i snažnim ubrzanjem.

LANČANE PILE S GORNJOM RUČKOM

Pile koje mogu dosegnuti i najviša stabla. Naše su pile snažne i lako se njima rukuje. Imaju vrhunske performanse. Low Vib i Air Injection™ omogućuju vam da radite bez prekida u vrlo teškim uvjetima.

VIŠENAMJENSKE LANČANE PILE

Za obaranje stabala i trenutačno pretvaranje u drva za ogrjev. Naše višenamjenske lančane pile su vrlo izdržljive i služe za rušenje manjih stabala i piljenje drva za ogrjev. Sve su pile robusne, praktične i lake za korištenje i imaju vrhunske performanse rezanja.

Kako raditi mudrije i učinkovitije? Izbor prave lančane pile može biti težak, a učenje kako se njom pravilno služiti može uzeti dosta vremena. Mi ćemo vam dati korisne informacije koje će vam pomoći da lakše, sigurnije i učinkovitije radite. Na mrežnim stranicama www.husqvarna.com naći ćete mnoštvo informacija o vašemu najbližem dobavljaču.

PILE NA PRODULJENOJ OSOVINI

Dobro uravnoteženi strojevi za najsloženije zadatke. Obrezivanje debelih stabala može vas prisiliti da dulje vrijeme budete u neprirodnome radnom položaju koji škodi vašemu tijelu. Naše pile na produljenoj osovini dizajnirane su tako da vam pomažu da radite s lakoćom i da postignete vrhunske rezultate. Pile su lagane i imaju straga postavljene motore koji pružaju velika ubrzanja.

11


12

PILE ZA RAŠČIŠĆAVANJE ŠUME / ČISTAČI ŠIKARE / ŠIŠAČI / COMBI STROJEVI


PILE ZA RAŠČIŠĆAVANJE ŠUME / ČISTAČI ŠIKARE / ŠIŠAČI / COMBI STROJEVI

JEDNOSTAVAN NAČIN KAKO DOBITI VRHUNSKI REZULTAT IZ NAPORNOG POSLA. Čišćenje grmlja i podrezivanje trave mogu biti naporni i dugotrajni poslovi koji zahtijevaju izdržljivost korisnika i stroja. Zbog toga su naši čistači grmlja, trimeri i pile za raščišćavanje lagani, snažni i izdržljivi. Jednostavni su za korištenje i ostvaruju rezultate na koje možete biti ponosni. Husqvarnine nosilice optimalno raspoređuju težinu između ramena, prsa i leđa kako bi se osigurala udobnost tijekom duljih radnih smjena.

Robustan dizajn.

Uravnoteženi dizajn.

Našu komercijalnu paletu šišača, čistača šikare i pila za rezanje šumskoga podrasta čine snažni industrijski strojevi koji su dizajnirani za puno godina zahtjevnoga rada.

Ručke su dizajnirane tako da budu podesive i da amortiziraju vibracije. Visoke prečke rukohvata također omogućuju učinkovitiji rad na strminama.

Pokretanje bez poteškoća. Smart Start – motor i starter brzo pokreću stroj uz najmanji mogući napor.

Višenamjenski. Odvojiva osovina omogućuje laku zamjenu reznih alata. Također, pruža veću fleksibilnost u radu. Prijevoz i pohrana nikada nisu problematične.

Dugotrajan rad. Low Vib – motori su opremljeni vrlo djelotvornim antivibracijskim prigušivačima koji upijaju vibracije štedeći vaše ruke i šake kako bi vam bilo što udobnije tijekom dugih radnih smjena.

Lagane i snažne. Naši su strojevi lagani, ali robusni sa snažnim učinkovitim motorima, što im pruža visoki omjer snage i težine.

13


14

PILE ZA RAŠČIŠĆAVANJE ŠUME / ČISTAČI ŠIKARE / ŠIŠAČI

VRHUNSKI KRAJNJI REZULTATI U SKLADU S VAŠIM POTREBAMA. Vrlo je jednostavno rukovati baterijskim šišačima uz pomoć tipkovnice.

Podesiva drška za optimalnu udobnost.

Najbolje od baterijske učinkovitosti. Zahvaljujući funkciji „Tap-n-Go“ (lupni i nastavi), nit šišača se automatski izvlači kada se glava pritisne o tlo, što olakšava rad.

Li-ion baterija omogućuje dugotrajno napajanje i vrlo je učinkovita.

Baterijska serija je čvrsta, pouzdana i dobro dizajnirana. Snaga, zakretni moment i trajanje baterije odgovaraju profesionalnim potrebamna. Troškovi korištenja su krajnje niski. Baterije možete stalno puniti.

Dobar dizajn omogućuje lagan i praktičan rad.

Filtar za zrak komercijalne klase omogućuje dugotrajnu upotrebu bez velikih poteškoća.

Combi štitnik reznoga priključka može se upotrebljavati ili sa sječivom za travu ili s glavom šišača, što omogućuje da se brzo prebacujete na različite radne zadatke.

Visoka prečka rukohvata pruža više prostora za noge prilikom rada na kosinama, što omogućuje lakše rukovanje.

Snažan motor koji se lako pokreće omogućuje odličnu produktivnost.

Radite sigurno i očekujte prvorazredne rezultate. Kada se koristite čistačom šikare ili šišačom, trebate nositi zaštitu za oči i vizir, ali i zaštitne hlače i čizme. Također, ne smijete zaboraviti rukavice i zaštitu za uši. Naš cjeloviti izbor zaštitne opreme zajamčit će vam vrhunske rezultate na koje ćete biti ponosni.

Povećajte učinkovitost s optimalnim naramenicama i opremom za rezanje. Husqvarna nudi veliki izbor ergonomski dizajniranih naramenica i vrlo učinkovitu reznu opremu za šišače i čistače šikare. Izaberite kombinaciju koja vam savršeno odgovara kako biste bili maksimalno produktivni i praktični.


PILE ZA RAŠČIŠĆAVANJE ŠUME / ČISTAČI ŠIKARE / ŠIŠAČI 

ŠIŠAČI TRAVE

ŠUMARSKE PILE ZA RAŠČIŠĆAVANJE

Za vrhunsku završnu dotjeranost.

Pravi marljivi pomagači.

Naši snažni i pouzdani šišači su savršen izbor ako se dotjeruju rubovi travnjaka i ako se šiša trava na teško dostupnim mjestima. Svim se strojevima lako rukuje i uz pomoć njih se posao obavlja brzo i bez napora.

Naše šumarske pile za rezanje podrasta precizno obavljaju posao u vrlo izazovnim uvjetima. Svi su strojevi robusni, snažni i laki za rukovanje. Kratka i glatka osovina s kutnim prijenosom pod kutom od 24 stupnja olakšava usmjereno potkresivanje malih stabala, čak i u najgušćim šumama.

ČISTAČ ŠIKARE

COMBI STROJEVI

Zahtjevno čišćenje s lakoćom.

Sav posao obavlja jedan stroj.

Svi su strojevi snažni, krajnje izdržljivi, impresivno lagani, a ipak jednostavni i ugodni za upotrebu. Dizajnirani su za duge zahtjevne radne smjene čišćenja visoke i guste trave, guste šikare i manjih stabala.

Naši su combi strojevi vrlo svestrani. Zasebne jedinice motora i mnogo priključaka mogu se kombinirati i pretvoriti u snažne i učinkovite šišače, pile na štapu, škare za živicu i mnoge druge strojeve. Bit će vam potrebno manje prostora za spremanje i morat ćete pokrenuti, zagrijati i servisirati samo jedan motor. Dostupni su kao modeli s kružnim rukohvatom LK i kao modeli s ispruženom ručkom RK.

Podesiva ručka. RK čistači šikare mogu se opremiti s glavom za šišanje, nožem za travu, listom pile i raznim priključcima.

Low Vib omogućuje da se manje umarate tijekom rada. Sustav brzoga priključivanja.

Snažan X-Torq motor.

15


16

ŠKARE ZA ŽIVICU

ŽIVICA ODLIČNOG IZGLEDA NIJE SLUČAJNOST. Živicu treba dulje vrijeme njegovati kako bi bila zdrava i lijepa. Vaš će vrt biti lijep i imat ćete privatnost ako budete redovito održavali živicu. Prilikom kupnje škara za živicu treba imati na umu da su za održavanje različitih živica potrebne različite vrste škara. Sve Husqvarnine škare za živicu snažne su, precizne i učinkovite te daju odlične rezultate. Te škare olakšavaju rad.

Proizvedene da traju.

Slabe vibracije.

Odlična svestranost.

Glatko pokretanje.

Robustan dizajn škara produžuje radni vijek i omogućuje vam da radite u teškim uvjetima.

Zbog učinkovitoga prigušivanja vibracija na rukohvatima ne morate naprezati ruke i šake pa možete biti produktivni tijekom cijeloga dana.

Neke od naših škara za živicu opremljene su podesivim reznim sječivima ili stražnjom ručkom. Te funkcije smanjuju umor, pružaju udobnost tijekom rada i omogućuju obavljanje različitih zadataka.

Motor i starter brzo pokreću stroj uz najmanji mogući napor.


ŠKARE ZA ŽIVICU

PRODUŽENI OBREZIVAČI ŽIVICE

Podesivi kut reznoga sječiva.

Teško obrezivanje

Možete dosegnuti mjesta s kojima se drugi muče.

Niske i visoke živice

Zglobni produženi obrezivači živice savršeni su kada trebate dosegnuti teško dostupna mjesta. Njima je lako rukovati, lako se pokreću i pogodni su za obrezivanje visokih i niskih živica. Imaju sječivo koje se na stražnjemu dijelu preklapa, a HE4 se izuzetno lako sprema i prevozi.

Lako rukovanje Lako spremanje

Daljinsko upravljanje reznim sječivom. Udobne ručke.

DVOSTRANI OBREZIVAČI ŽIVICA

Oblikovane živice

Prilagodljivo rukovanje pod bilo kojim kutom.

Brzo pokretanje

Dvostrane škare za živicu namijenjene su za oblikovanje krošnje živice. Učinkovite su i njima je lako rukovati. Imaju Smart Start i Low Vib funkcije i podesivu ručku na većini modela.

Odlične performanse Podesive ručke

Podesiva stražnja ručka.

Hvatač lišća.

Dugo rezno sječivo.

Široke živice

JEDNOSTRANI OBREZIVAČI ŽIVICE

Precizno rezanje

Ravni rezovi samo s jednim pokretom.

Udoban rad

Jednostrani obrezivači živice olakšavaju precizno izvođenje ravnih rezova i omogućuju da dulja sječiva režu široku živicu jednim zamahom.

Zašto izabrati baterijske škare za živicu? Smanjuju buku i vibracije, nema izravnih emisija, savršeno su uravnotežene i imaju vrhunske performanse i krajnje niske troškove korištenja. To su karakteristike koje čine Husqvarnine škare za živicu prvoklasnima. Njima je lako rukovati čak i tijekom više sati rezanja živice i vrlo ih je lako održavati.   Husqvarnina baterija koja se nosi na leđima ima kapacitet i do šest puta veći od standardne Husqvarnine baterije tako da je ne morate ponovno puniti do kraja radnoga dana. Pročitajte više na 4. stranici.

17


18

PUHAČI

NEKA PRIRODNE SILE OBAVE ČIŠĆENJE UMJESTO VAS. Riješite se lišća, slame, sijena, prašine, paučine, pijeska, šljunka i napornoga rada. Husqvarnina puhala usmjerena su na korisnika, učinkovita su i užitak je njima rukovati. Mogu obavljati različite poslove bez velikoga napora.

Velika snaga.

Uglađeno pokretanje.

Dugi servisni intervali.

Niska razina buke.

Puhači imaju motore visokih specifikacija koji su dovoljno snažni da premjeste i skupe na hrpu lišće i vrtne ostatke.

Smart Start osigurava da se puhač pokreće brzo, s minimalnim naporom i smanjenim otporom u starter sajli.

Opsežno područje filtera na velikom benzinskom puhaču znači smanjen zamor na puhaču i dulje radno vrijeme između čišćenja filtera. Baterijski puhač ne zahtijeva servis.

Naši baterijski puhači stvaraju jako nisku razinu buke, sniženu do samo 79 dB(A) na modelu 536LiBX. Omogućuju udobnost tijekom rada i minimalno uznemiravaju druge za razliku od benzinskih strojeva. Idealni su za rad u naseljenim područjima.


PUHAČI

Brzo dostupan filtar za zrak. Široke naramenice.

PUHAČI ZA NOŠENJE NA LEĐIMA

Lako obradite veće površine. Husqvarnini puhači s naprtnjačom snažni su i korisnik ima u potpunosti kontrolu tijekom rada. Idealni su za raščišćavanje velikih površina i za dugotrajne naporne poslove.

Ručica za gas na Husqvarninim puhačima postavljena je tako da neutralizira bočne sile koje stvaraju strujanje zraka i motor.

Velike površine Izvanredna snaga puhanja Vrhunska ergonomija Pojas oko bokova.

Krstareće upravljanje i osnovne funkcije lako se podešavaju preko intuitivne tipkovnice.

PUHAČI KOJI SE DRŽE U RUCI

Svestrani i učinkoviti.

Visoki tlak zraka za glatko i učinkovito čišćenje.

Poravnat izlaz zraka.

Husqvarnini puhači su savršeno dizajnirani za učinkoviti rad na manjim i srednje velikim površinama. Husqvarnini puhači snažni su i odlično uravnoteženi, što ih čini savršenima za lakše, ali i zahtjevnije zadatke. Ponuda puhača uključuje baterijske i benzinske modele. Male i srednje velike površine Odlična sposobnost manevriranja Baterijski ili benzinski pogon

Izlaz S-oblika za bolju učinkovitost. Kućište ventilatora dizajnirano je tako da je struja zraka u ravnini s ručkom. To otklanja bočne sile, omogućuje lakše manevriranje puhačem i čini rad učinkovitijim.

Snažni i lagani baterijski puhači. Baterijski puhači ne proizvode nikakve ispušne plinove i manje su bučni, a jednako snažni kao i mnogi drugi njima ekvivalentni benzinski modeli. Izvrstan su izbor čak i za izazovne zadatke u zatvorenim prostorima. Najlakši su na tržištu i dobro uravnoteženi. Njima se lako rukuje, a pokreću se i zaustavljaju pritiskom tipke na intuitivnoj tipkovnici.

19


20

KONCEPT KOŠNJE TRAVNJAKA

ZADOVOLJAVAMO SVE VAŠE POTREBE PRI KOŠNJI TRAVNJAKA. Husqvarna nudi veliki izbor kosilica za košnju trave i odgovara na sva vaša pitanja. Nudi samohodne kosilice, sjedeće (ride-on) kosilice, kosilice s različitim metodama rezanja i različite priključke. Možete biti sigurni da će Husqvarnina kosilica zadovoljiti sve vaše potrebe i da će godinama besprijekorno raditi. Ako odaberete Husqvarnu, znači da možete biti sigurni da kupujete uređaj koji će biti kvalitetan i davati očekivane rezultate iz godine u godinu.

PROČITAJTE VIŠE NA HUSQVARNA.COM

KOSILICE ZA KOJIMA HODATE

Tradicionalna košnja travnjaka sada je postala lakša. Husqvarna nudi veliki izbor kosilica za kojima hodate i koje će zadovoljiti različite korisnike i pokositi različite tipove travnjaka. Ako želite različite metode košnje, Husqvarna preporučuje sakupljačke modele koji tijekom košnje travnjaka usitnjavaju travu i imaju mogućnost stražnjega izbacivanja. Budući da Husqvarna zna da je svaki travnjak drugačiji, nudi kosilice s različitim karakteristikama kako biste postigli izvanredne rezultate i kako biste uživali tijekom rada.

Izvanredna sposobnost manevriranja Svestrani rezni sustav Spremnik BioClip® Dostupne s pogonom na baterije

Potpuno automatski

ROBOTSKE KOSILICE

Odlična kvaliteta travnjaka

Robotske kosilice najbolje kose.

Napajanje iz Li-ion baterije

Husqvarnina robotska kosilica idealna je za održavanje travnjaka. Teško da ćete sami bolje i preciznije pokositi travnjak, pa čak i ako ste vješti u košnji, nego što će ga pokositi Husqvarnina robotička kosilica. Husqvarnina robotska kosilica daje izvanredne rezultate pa čak i prilikom košnje složenih travnjaka, kosina i zapreka. Kosilica Husqvarna Automower® može raditi bez prekida iz dana u dan omogućujući vam da uživate u vašem vrtu.

Tihi rad Bez rukovanja pokošenom travom


KONCEPT KOŠNJE TRAVNJAKA

RIDERI

Nenadmašne su u tijesnim i teško dostupnim prostorima. Ako želite uživati u vožnji dok lagano obilazite svaku prepreku, tada je Husqvarnin Rider bez sumnje kosilica za vas. On ima veliki izbor priključaka koji mogu obaviti različite zadatke. Zglobni upravljač omogućuje manevriranja i mali polumjer okretanja. Rezno kućište postavljeno sprijeda omogućuje da bez problema kosite ispod teško dostupnih mjesta kao što je grmlje ili duž ograda.

Vrhunska sposobnost manevriranja Svestrani rezni sustav BioClip® Upotreba tijekom cijele godine Dostupne s pogonom na baterije

TRAKTORSKE KOSILICE

Njeguju i uređuju vaše vrtove. Husqvarnine traktorske kosilice imaju vrhunske performanse i njima se lako rukuje. Imaju veliki izbor priključaka i ugrađeni sustav biranja metoda rezanja. Idealne su za njegu travnjaka i obavljanje različitih poslova u vrtovima. Mogu se opremiti prikolicama, razbacivačima, bacačima snijega itd., što im omogućuje da uređuju travnjake i vrtove tijekom cijele godine.

Svestrani rezni sustav Spremnik BioClip® Upotreba tijekom cijele godine Izvanredna udobnost

21


22

ROBOTSKE KOSILICE


ROBOTSKE KOSILICE

BILO KOJI OBLIK TRAVNJAKA MOŽE BITI SAVRŠENO POKOŠEN. Što je potrebno da bi se izradila robotska kosilica koja može raditi cijeli dan bez prekida i koja vrhunski održava travnjak u svakome vrtu bez obzira na oblik travnjaka, vremenske prilike, ­strme kosine, uske prolaze i ostale zapreke? Mi bismo rekli da je potrebno više od 20 godina inovacija, testiranja i usavršavanja. Husqvarna razvija i usavršava originalnu kosilicu Husqvarna Automower® od 1995. godine. Nudi šest različitih modela robotskih kosilica s brojnim mogućnostima između kojih ćete pronaći onu koja će vam najviše odgovarati za košnju travnjaka u vašemu vrtu.

Instalirate i zaboravite na nju. Robotske kosilice Husqvarna Automower® su tehnički napredne, vrlo su pouzdane i kvalitetne i postižu vrhunske rezultate. Potrebno ih je minimalno održavati i servisirati.

Vrhunski rezultati. Tri nesalomljiva noža oštra poput britve izvode čiste rezove. Troše manje energije i postižu vrhunske rezultate, a kraći odsječci trave bolje gnoje travnjak.

Prilagođuje se rastu trave. Robotska kosilica na baterijski pogon ne škodi okolišu, kosi travu bez štetnih izravnih emisija i vrlo je tiha. Radi u vrtu bez da ometa susjede.

Robotske kosilice Automower® opremljene su vremenskim programatorom „Weather timer“ koji automatski maksimalno povećava vrijeme košnje u razdoblju kada trava jače raste. Po sunčanome ili suhome vremenu ili u kasnome razdoblju vegetacije kosilica će manje vremena kositi pa će se i manje trošiti.

Podesite vaše sate rada.

Bez poteškoća.

Predprogramiranje je funkcija koja vam omogućuje da odlučite želite li da robotska kosilica kosi travnjak cijeli dan svakoga dana u tjednu.

Ugrađeni GPS sustav omogućuje robotskoj kosilici Husqvarna Automower® da otkrije koje je dijelove vrta pokosila.

Sretni susjedi.

23


24

ROBOTSKE KOSILICE

DOBRO ODRŽAVANI TRAVNJAK U SVAKO DOBA.

Dvadeset godina iskustva jamči pouzdanost kosilica.

Kosilice imaju odlične terenske performanse sa sposobnosti svladavanja nagiba strmih i do 45 %.

Kosilice imaju malu težinu, troše malo energije, promišljeno su dizajnirane i velikoga su kapaciteta.

Navigacija potpomognuta GPS sustavom jamči ujednačene rezultate košnje u složenim vrtovima. Pogonski motori s ultrasilent tehnologijom omogućuju krajnje nisku razinu buke.

Daljinska detekcija objekata usporava kosilicu prije nego što udari u objekt.

Prednja svjetla omogućuju da i noću vidite koji je posao kosilica obavila.

Kosilice vrlo velikoga kapaciteta omogućuju održavanje površina i do 5.000 m² ako rade 24 sata / 7 dana u tjednu, odnosno vrlo kratko vrijeme ako kose travnjak male površine.

Zakretljivi noževi oštri poput britve nježno režu svaku vlas trave umjesto da je trgaju.

Gumeni odbojnik štiti pokrov od tragova sudara.

Prikazani Automower® 450X opremljen je narančastim gornjim pokrovom pribora.

Navigacija potpomognuta GPS sustavom za optimalnu košnju u složenim vrtovima. Husqvarna Automower® 430X i 450X imaju ugrađen GPS sustav koji stvara tlocrt vrta. Robotska kosilica zna točno koje je dijelove vrta pokosila i automatski optimizira obrazac košenja.

Automower® Connect. Jednostavno dodajte pametni telefon i upravljajte. Automower® Connect je značajka koja vam pruža potpunu kontrolu nad kosilicom neposredno iz vašega mobilnog telefona. Možete slati naredbe za pokretanje, zaustavljanje i parkiranje, možete provjeriti i podesiti postavke, a isto tako možete primati alarme i pratiti položaj vaše kosilice u slučaju krađe bez obzira gdje se nalazite.

UKLJUČENE SU DVIJE GODINE BESPLATNE POVEZANOSTI.


ROBOTSKE KOSILICE

Stvari koje treba uzeti u obzir kada kupujete Husqvarna Automower® robotsku kosilicu. Da biste odlučili koju robotsku kosilicu trebate kupiti, morate razmotriti poželjne sate rada, veličinu i oblik vašega travnjaka, kosine, prolaze i druge zapreke. Posjetite stavku Automower® na Husqvarninim mrežnim stranicama za više informacija i smjernica. Tamo ćete pronaći naš interaktivni kalkulator Lawn koji će vam pomoći pri donošenju odluke.

Sati rada. PROČITAJTE VIŠE NA HUSQVARNA.COM

Vaša robotska kosilica ne bi trebala raditi dok se članovi vaše obitelji žele igrati i opuštati na travnjaku. Pazite da izaberete Automower® dovoljnoga kapaciteta da pokosi cijeli travnjak dok se na njemu ne odvijaju druge aktivnosti. Ako planirate kositi noću, izaberite model s ultrasilent pogonskim motorima kako ne biste ometali susjede.

Veličina vašega travnjaka.

Složenost. Ako je vaš travnjak ravan i pravokutan, posao može obaviti i manje napredna robotska kosilica. Ako travnjak ima kosine, uske prolaze, neravna područja i česte zapreke kao što su grmovi i drveće, preporučujemo kosilicu dokazanoga kapaciteta za svladavanje takvih izazova.

Kapacitet košnje koji je naveden za svaku robotsku kosilicu jest maksimalna vrijednost koja se može postići ako kosilica radi 24 sata / 7 dana tjedno i zaustavlja se samo da napuni bateriju. Zbog toga mi preporučujemo da tražite kapacitet kosilice koji značajno premašuje veličinu vašega travnjaka kako biste imali vremena za igranje i ostale aktivnosti. Primjer: Ako vaš travnjak ima površinu 500 m² i ako želite da vaša robotska kosilica radi između 8 i 16 sati svakoga dana (8 sati / 24 = 0,33), navedeni kapacitet treba biti najmanje 500/0,33 = 1.500 m².

Husqvarnin zastupnik može vam pomoći savjetom i uslugom instaliranja. Savjetovanje s Husqvarninim zastupnikom uvijek jamči da će odabrani Husqvarna Automower® biti optimalan model za vas i vaš vrt. Kako biste osigurali maksimalnu praktičnost i rad bez poteškoća, također preporučujemo da zastupniku prepustite instaliranje kosilice.

25


26

RIDERI


RIDERI

KOSITE NA MJESTIMA ZA KOJA STE MISLILI DA SU NEDOSTIŽNA. Husqvarnini rideri dosežu mjesta za koja ste mislili da su nedostižna i omogućuju rad u nakošenim prostorima, na nagibima i na svim vrstama terena. Ali shvatit ćete da su Husqvarnini rideri i više od toga. Naš asortiman strojeva je posebno osmišljen kako bi ponudio različita rješenja za različite potrebe. Naši strojevi imaju veliki raspon dodataka za svakojake aktivnosti, npr. košnju ili čišćenje snijega i sa svojim performansama pružaju različite mogućnosti košnje.

Vrhunska sposobnost manevriranja.

Stvaranje zdravijega travnjaka.

Zglobni upravljač omogućuje prvora­zredno manevriranje i olakšava vožnju oko zapreka kao što su drveće, grmlje i cvjetne gredice.

Naše Combi rezno kućište odlikuje se vrhunskom BioClip tehnologijom koja usitnjava komadiće trave u prirodno gnojivo stvarajući bogatiji, zeleniji i zdraviji travnjak.

Dostupnost tijekom košnje.

Užitak u vožnji.

Rezno kućište postavljeno sprijeda omogućuje odličan pregled nad radnim područjem, šišanje rubova i lagan pristup uglovima i mjestima pod grmljem.

Husqvarnini rideri s preciznim upravljanjem, hidrostatskim prijenosom na pedalu i intuitivnim kontrolama jednostavni su i zabavni za vožnju.

Optimiziran položaj vozača. Rider je siguran i stabilan i na ravnome i na brdovitome terenu. Zbog niskoga težišta rider odlično vuče i udoban je za korištenje.

Upotreba u svim godišnjim dobima. Velika količina dodataka omogućuje Husqvarninim rideima upotrebu tijekom cijele godine.

27


28

RIDERI

KOŠNJA TRAVNJAKA NIJE NIKADA OVOLIKO NADAHNJIVALA. Čisto rezno kućište uvijek daje optimalne rezultate rezanja. Rezno kućište se lako naginje u servisni položaj, što olakšava čišćenje i servis.

Udobno sjedalo s visokim naslonom. Lako dostupne servisne točke.

Pokretanje ključem znači da možete pokrenuti motor bez podešavanja prigušivača, bez obzira na vremenske uvjete. Samo okrenete ključ.

Lako dostupne komande.

Hidrostaski prijenos upravljan papučicama.

Automatski podešava trakciju na svim kotačima i osigurava trakciju na neravnom, mokrom, skliskom i strmom terenu.

Tih i udoban rider na baterijski pogon. Rider na baterijski pogon omogućuje udobnu vožnju, proizvodi manje buke i ne ispušta izravne emisije. Ima vrhunske performanse i daje izvanredne rezultate. Radi bez prekida 90 minuta i idealan je za ekološki osviještene korsinike.

Husqvarna je razvila i proizvela ridere koji dominiraju tržištem već 30 godina. Ovu obljetnicu slavimo lansiranjem modela R 214T AWD.

Husqvarna BioClip® – superiorna tehnologija zgrtanja. Husqvarna BioClip je sjajna tehnologija za zbrinjavanje podrezane trave i otpalog lišća. BioClip omogućuje cirkuliranje podrezotina i lišća kroz oštrice u više navrata i rezanje u sitne komadiće prije nego što padnu na travnjak. Komadići podrezane trave i lišća su toliko sitni da mogu proći kroz travu, ući u tlo i djelovati kao prirodno gnojivo. To je prikladan i ekološki prihvatljiv način za dobivanje zdravoga zelenog travnjaka.


RIDERI

29

Velike površine ili mali složeni vrtovi. Husqvarnini baterijski rideri imaju širinu rezanja od 85 do 122 cm tako da mogu kositi velike površine i male složene vrtove. Imaju vrhunske performanse i vrhunsku sposobnost manevriranja. Prilikom košnje proizvode manje buke i ne ometaju susjede.

Novo! Uključena servisna knjižica. Servisna knjižica važan je dokument koji potvrđuje da ste servisirali svoj rider kod ovlaštenog Husqvarninog prodavača u skladu s propisanim rasporedom servisa. Također, opisuje provjere koje sami možete napraviti kako biste osigurali sigurnu i pouzdanu upotrebu.

Jedan stroj – mnogo mogućnosti.

Husqvarnin rider možete prilagoditi svim godišnjim dobima i različitim zadatcima zbog velikoga izbora priključaka. Možete izabrati prikolice, metle, bacače snijega, razbacivače, grablje za mahovinu i mnoge druge priključke kako bi rider bio što svestraniji i spremniji za obavljanje različitih vrsta zadataka.

Serije ridera 300 i 400 opremljene su priključkom za laki prelazak između reznoga kućišta i sprijeda učvršćenih alata kao što su mlatna kosilica, metla, bacač snijega i ralica za snijeg.


30

TRAKTORSKE KOSILICE

SVESTRANI RADNI STROJ ZA BILO KOJI VRT. Husqvarnini su traktori svestrani jer nude veliki izbor priključaka i različite metode rezanja. Idealni su za njegu travnjaka i obavljanje različitih poslova u vašim vrtovima. Možete izabrati jedan od triju različitih sustava rezanja za njegu travnjaka, a također, možete na traktor prikopčati i prikolicu, razbacivač, bacač snijega ili mnoge druge priključke.

Manje nepokošenih mjesta.

Lako rukovanje papučicama.

Udobno manevriranje.

Spretan servis reznih noževa.

Husqvarnini traktori iz gornje klase, koji se odlikuju U-Cut™ tehnologijom upravljača, su vrlo učinkoviti i imaju veliku sposobnost manevriranja. Husqvarnini traktori pokosit će gotovo sva nepokošena mjesta.

Hidrostatski prijenos kojim se upravlja putem papučica jamči jednostavnu kontrolu brzine i smjera. Postoje zasebne papučice za naprijed i nazad.

Možete prebacivati iz moda sakupljanja na usitnjavanje s ručicom na ploči instrumenata bez napuštanja sjedala. Vrtnja noževa uključuje se i isključuje električnom sklopkom.

Rezni noževi RapidReplace™ lako se skidaju i zamjenjuju bez alata. Oštriji noževi pridonijet će tomu da vaš travnjak bude uredniji.


TRAKTORSKE KOSILICE

Električno uključivanje reznih noževa – samo povucite sklopku na upravljačkoj ploči.

Izbor priključaka.

Krstareće upravljanje omogućuje da traktor zadrži stalnu brzinu čak i po neravnome terenu.

Automatska blokada diferencijala na modelu TS 343 omogućuje bolju vuču na kosinama i mokroj travi.

Snažni i izdržljivi motori vrhunskih karakteristika.

ClearCut™ na modelu TS 343 novo je rezno čelično kućište koje omogućuje maksimalnu izdržljivost i trajnost.

Zbog velikoga izbora priključaka vaš je traktor vredniji, svestraniji i korisniji. Ako prikopčate prikolicu, razbacivač ili bacač snijega na traktor, obavit ćete zadatke s minimalnim naporom.

Zakretna prednja osovina od teškoga lijevanog željeza jamči vrhunsku ravnotežu i udobnost vožnje.

Izbacivanje ili sakupljanje. Ako većinom kosite velike površine s visokom travom, preporučujemo traktor s bočnim izbacivanjem (TS modeli). Ako želite uredno pokositi travnjak, preporučujemo traktor s ugrađenim spremnikom (TC modeli).

Usitnjavanje i više mogućnosti. Često košeni travnjaci mogu se gnojiti prirodnim načinom uz pomoć funkcije BioClip (usitnjavanje). Ona je dostupna standardno na većim TC modelima, kao pribor za TC modele serije 100 i na svim TS modelima. Spremnici za naknadnu ugradnju dostupni su za TS modele, a TC modeli mogu se preinačiti za stražnje izbacivanje uz pomoć kompleta pribora.

Veličina i karakteristike. Ako kupujete prvi traktor i imate manji ili srednje veliki vrt, odaberite Husqvarninu seriju traktora 100. Tim kompaktnim traktorima je lako i sigurno rukovati i zbog toga su idealni za početnike. Husqvarnina serija traktora 200 idealna je za košnju srednje velikih ili većih vrtova jer ima veći kapacitet i pruža više udobnosti. To su dobro opremljeni traktori koji imaju odličnu sposobnost manevriranja i omogućuju lakšu i učinkovitiju košnju s manje nepokošenih mjesta. Husqvarnina serija traktora 300 idealna je za čestu košnju tijekom cijele godine ili ako kosite velike površine i jamči vrhunske rezultate. Veliki izbor priključaka ove traktore čini iskoristivima tijekom cijele godine.

31


32

KOSILICE

AKO ŽELITE OZBILJNO POKOSITI TRAVNJAK, HUSQVARNINE KOSILICE SU SAVRŠEN IZBOR. Sve su naše kosilice učinkovite i imaju vrhunske performanse. Odlikuju ih prvorazredne tehničke karakteristike. Imaju izdržljiva rezna kućišta i motore koji se lako pokreću. Bez obzira koji Husqvarnin model kosilice izaberete, možete očekivati kosilicu koja je robusna i pouzdana i koja daje izvanredne rezultate.

Sve mogućnosti u jednoj kosilici. Rezni sustav 3-u-1 u jednoj kosilici nudi kolekciju za uredan travnjak, BioClip usitnjavanje služi za rezanje visoke trave i prirodno gnojenje.

Lako pokretanje.

Praktično rukovanje.

Spremanje i prijevoz.

Husqvarnine benzinske kosilice lako se pokreću. Neke imaju značajke kao što su ReadyStart™, automatski čok ili električni pokretač. Vrlo je lako koristiti se baterijskom kosilicom LC 141Li i potrebno je samo pritisnuti tipku kako bi se pokrenula.

Intuitivne komande, lako dostupan lûk ručice i ergonomski dizajnirani spremnici detalji su koji naše kosilice čine lakima i praktičnima za upotrebu.

Planirate li prevoziti vašu kosilicu od kuće do vikendice? Ako planirate, trebate razmotriti nabavu kompaktne lagane kosilice sa sklopivim rukohvatom.


KOSILICE

33

InStart™ – pokrenite motor povlačenjem lûka ručice, a zaustavite ga otpuštanjem.

PROČITAJTE VIŠE NA HUSQVARNA.COM

Varijabilna kontrola brzine.

Podešavanje visine rukohvata za bolju udobnost korisnika.

Motori vrhunskih tehničkih karakteristika od vodećih svjetskih proizvođača.

Najveća klasa performansi prikupljanja i drška kolektora koja je prikladna za jednostavno odvajanje, pražnjenje i ponovno postavljanje.

Robusno rezno kućište.

Centralno namještanje visine rezanja za lako i praktično podešavanje.

Sakupljanje ili usitnjavanje. Ako želite uredniji travnjak i ako želite sakupljati odsječke trave, preporučujemo kosilicu opremljenu spremnikom. Kosilica s funkcijom BioClip (usitnjavanje) omogućuje da travnjak bude zdraviji bez da se gnoji ili bez da se prazni spremnik kosilice.

Veličina i složenost vašega travnjaka. Što je vaš travnjak veći, imat ćete više koristi od samohodne kosilice sa širim reznim kućištem. Kosilica s manjim reznim kućištem i promjenljivom brzinom ima bolju sposobnost manevriranja ako na vašemu travnjaku ima mnogo uskih prolaza i zapreka oko kojih treba kositi.

Zašto odabrati Husqvarninu baterijsku kosilicu? Husqvarnine kosilice s baterijskim napajanjem su tihe, učinkovite i iznimno jednostavne za upotrebu. Idealne su za košnju travnjaka srednje veličine ili za košnju područja koja robotičke kosilice ili kosilice za vožnju ne mogu doseći. 36 V Li-ion baterije – koje se upotrebljavaju na svim Husqvarninim ručnim proizvodima – imaju radno vrijeme od približno 20 minuta košnje.


34

KULTIVATORI

ISKUSITE REVOLUCIONARNU SNAGU U KOMBINACIJI S UDOBNOSTI I JEDNOSTAVNOSTI. Husqvarnine kultivatori dizajnirane su da podnesu rad u teškim uvjetima tijekom više godina. Njihov sustav udobnih ručki i dobro grupiranih komandi omogućuje im da se vrte u smjeru obrnutome od kazaljke sata i da lako i učinkovito drobe zemlju.

Pouzdana snaga.

Jednostavno održavanje.

Praktičan rad.

Lako rukovanje.

Motori vrhunskih tehničkih karakteristika pouzdani su i snažni i pod opterećenjem ispuštaju malo emisija.

Zbog izdržljivoga i odvojivoga kućišta prijenosa s mazalicom pouzdano rade tijekom više godina i lako ih je održavati.

Rukohvat je ergonomski dizajniran s mekim oblogom i lako dostupnim komandama.

Pneumatska spojka koristi se tehnikom komprimiranoga zraka koja omogućuje lako rukovanje.


KULTIVATORI

Ručka je ergonomski dizajnirana s udobnim mekim rukohvatom i lako dostupnim upravljačkim elementima.

Jedan stupanj prijenosa za naprijed i jedan za nazad za lako rukovanje.

Velike površine Udoban rad Produženi radni dani

KULTIVATORI SA STRAŽNJIM SJEČIVIMA

Kultivatori s impresivnim kapacitetom za rad u teškim uvjetima. Kultivatori sa stražnjim sječivima učinkovito će razmrviti gusto zbijeno tlo na većim i otvorenijim površinama. Njima je lako rukovati zahvaljujući njihovu ergonomskomu dizajnu. Protuuteg povećava težinu na kotačima i poboljšava ravnotežu, što omogućuje siguran i pouzdan rad. Radne širine kultivatora su od 43 do 53 cm, a radne dubine od 15 do 18 cm.

Protuuteg.

Pogonski kotači sa chevron gumama za optimalno prianjanje.

Sječiva s protusmjernim okretanjem.

Sekvencijalni 3-stupanjski mjenjač.

Manje površine Odlična svestranost Lako za upotrebu

KULTIVATORI S PREDNJIM SJEČIVIMA

Sklopivi kotač za prijevoz.

Sklopivi i potpuno podesiv rukohvat.

Kultivatori s primjereno lakim manevriranjem. Idealne su za pripremu tla na manjim površinama i u manjim vrtovima ili u vrtovima s mnogo tijesnih kutaka. Kultivatori s prednjim sječivima obavit će različite zadatke u vašim vrtovima. S dodatnim priborom možete grabljati, zarubljivati, grebati, rijati i orati. Radne širine kultivatora su od 24 do 90 cm, a radne dubine od 15 do 30 cm. Štitnik biljaka.

Ostvarite više s Husqvarninim kultivatorom. Husqvarna uz svoje kultivatore nudi veliki izbor pribora, npr. grablje za mahovinu, rijač, alat za plijevljenje, rubnik i grebač koji vam pomažu da uštedite vrijeme i da radite uz minimalan napor.

Helikoidna sječiva jamče lagan rad u teškim uvjetima.

35


36

BACAČI SNIJEGA

KAKO UŽIVATI U DUGOJ, HLADNOJ I SNJEŽNOJ ZIMI? Husqvarna nudi vrlo kvalitetne i učinkovite bacače snijega. Serija 100 ima jednostupanjski sustav koji može čistiti umjerene količine novonapadalog snijega, a serije 200 i 300 imaju dvostupanjski sustav koji može odbacivati čak i duboki teški snijeg.

Izvanredna sposobnost manevriranja.

Učinkovitost u svakome trenutku.

Bacač snijega ima praktičan servo upravljač koji omogućuje da rukujete svakim kotačem /gusjenicom posebno.

Hidrostatski prijenos – ručka na korisničkoj ploči i promjenjivi pogon za vožnju naprijed /unazad poboljšavaju upravljanje i povećavaju učinkovitost u različitim uvjetima.

Produženi radni dani.

Vrhunska vuča.

Jaka prednja LED svjetla omogućuju čišćenje snijega rano ujutro i kasno navečer.

Nazubljene gusjenice omogućuju rad u dubokome snijegu, na skliskim površinama, padinama i teškim terenima. Uz pomoć njih možete postići odlične rezultate.


BACAČI SNIJEGA

Grijane ručke.

Upravljanje odbacivačem uz pomoć poluge.

LED prednja svjetla.

Servo upravljanje.

Velike površine Udoban rad Produženi radni dani

DVOSTUPANJSKI SUSTAV

Učinkovito čišćenje s prvorazrednim rezultatima. Dvostupanjski sustav omogućuje učinkovito čišćenje velikih količina snijega. Snijeg se uz pomoć pužnoga transportera ubacuje u kućište i zatim se puhanjem ventilatora izbacuje kroz žlijeb. To je najbolje rješenje za velike prostore i javne površine. Elektropokretač – samo morate priključiti stroj na električnu utičnicu i pokrenuti ga jednostavnim pritiskom tipke.

Nazubljene gusjenice omogućuju rad u dubokome snijegu i na skliskim površinama.

Rezač snježnih nanosa. Dvojna LED svjetla. Daljinski okretač žlijeba za izbacivanje. Lako dostupan spremnik goriva.

Male uske površine Jednostavno rukovanje

Podesivi odbacivač.

Produženi radni dani

Sklopivi rukohvat s brzim otpuštanjem.

JEDNOSTUPANJSKI SUSTAV Električni pokretač.

Kompaktan i jednostavan za korištenje. Višeslojna pojačana sječiva pužnoga transportera vrlo učinkovito kupe snijeg neposredno dodirujući tlo. Odlično su rješenje za prilaze garaži, ulaze u vrt i staze.

Gumeni pužni transporter i strugač tla dizajnirani su za optimalno nježno čišćenje tvrdih površina.

Servo upravljač čini manevriranje lakšim. Servo upravljač većim bacačima snijega uvelike olakšava skretanje. Omogućuje učinkovitiji, ugodniji i manje naporan rad. Ako čišćenje kolnoga prilaza ili staze uključuje često okretanje, tada svakako trebate razmisliti o ulaganju u bacač snijega sa servo upravljačem. Servo upravljač standardna je oprema na modelu Husqvarna ST 227P i na jačim modelima.

Maksimalno su udobni i iskoristivi. Rukohvati i komande su maksimalno udobni i iskoristivi, što omogućuje učinkovito čišćenje.

37


38

HUSQVARNIN SERVIS

DNEVNE PROVJERE OBAVITE SAMI, A OSTALO PREPUSTITE NAŠIM STRUČNJACIMA. Husqvarna diljem svijeta ima 25 000 zastupnika kako bi korisnicima u svakome trenutku bio dostupan profesionalni servis strojeva. Husqvarnini su zastupnici stručnjaci koji uvijek mogu napraviti profesionalni servis strojeva kako bi korisnici mogli kvalitetno obavljati posao. Za više pojedinosti posjetite naše web sjedište husqvarna.com


HUSQVARNIN SERVIS

PROFESIONALNA PODRŠKA KORISNICIMA S PROFESIONALNIM ZAHTJEVIMA. Husqvarna diljem svijeta ima 25 000 specijaliziranih zastupnika koji u svakome trenutku mogu dati podršku svojim korisnicima. Daju savjete o strojevima i servisima koje korisnici moraju napraviti na strojevima. Servisiraju i popravljaju strojeve i nabavljaju originalne dijelove, maziva i pribor koji su korisnicima potrebni. Jamče kvalitetu i pouzdanost strojeva. Husqvarnin interaktivni lokator zastupnika možete pogledati na www.husqvarna.com.

Održavajte vaše strojeve i servisirajte ih s originalnim Husqvarnim dijelovima. Husqvarna stalno razvija svoje strojeve u skladu s potrebama korisnika. Korisnici su uvijek u središtu Husqvarnine pozornosti. Husqvarna želi olakšati posao svojim korisnicima kako bi bili učinkovitiji. Svi su dijelovi Husqvarninih strojeva originalni i konstantno se ispituju i servisiraju kako bi bili pouzdani i ekonomični i kako bi radili dulje vrijeme.

Uživajte u Husqvarninoj ponudi servisa izvan sezone. Najbolje je da vam Husqvarnin zastupnik obavi servis izvan sezone kada vegetacija u vašemu vrtu ne buja i kada vam nije potrebna oprema. Pogledajte ponude izvansezonskih servisa i lokalnoga preuzimanja /dostave za servis koje nudi Husqvarnin zastupnik. Obvezatno recite Husqvarninu zastupniku da registrira vaš stroj u zastupništvu kako bi vam stizale posebne ponude i informacije.

Smanjite vrijeme zastoja rada strojeva s preventivnim održavanjem i popravcima. U Husqvarninim zastupništvima sve servise obavljaju ovlašteni tehničari. Svi su tehničari educirani za popravljanje strojeva kojima se koristite. Radionice imaju fiksne cijene za sve oblike servisa. Za svaki stroj postoji detaljan plan servisa. Redovnim održavanjem i servisiranjem strojeva u preporučenim rokovima osigurat ćete da strojevi budu pouzdani i da dulje traju, a također ćete smanjiti vrijeme zastoja rada stroja.

Budite učinkoviti s Husqvarninim priborom. Zašto biste imali lošu opremu? Husqvarnin pribor omogućuje vam da radite dulje i da postignete vrhunske rezultate. Husqvarnin pribor i bogata ponuda maziva jamči kvalitetu i dulji radni vijek stroja.

Koje su vam financijske mogućnosti? Husqvarna nudi strojeve koji zadovoljavaju potrebe korisnika. Husqvarnini zastupnici nude korisnicima različite financijske mogućnosti prilikom kupovine strojeva.

39


40

ASORTIMAN PROIZVODA


ASORTIMAN PROIZVODA

BEZ OBZIRA NA VAŠ ZADATAK. Husqvarna već preko 325 godina profesionalcima i entuzijastima nudi veliki izbor inovativnih proizvoda za šumu, parkove i vrtove. Ti su proizvodi sigurni i učinkoviti, imaju vrhunske performanse i njima je lako rukovati. Možete biti sigurni da će obaviti sve vaše zadatke. Kako biste produžili životni vijek vaše opreme i omogućili lakšu upotrebu i skladištenje, preporučujemo vam redoviti servis u našim ovlaštenim servisima i korištenje samo originalnih Husqvarninih podmazivača i originalnih ili preporučenih rezervnih dijelova. Pogledajte vlasnički priručnik ili se savjetujte s Husqvarninim ovlaštenim trgovcem ako imate ikakve nesigurnosti ili sumnje u vezi bilo čega.

41


42

ASORTIMAN PROIZVODA


BATERIJSKA SERIJA STALNO KORIŠTENJE Husqvarna ima odlične vijesti za korisnike koji se koriste njihovim strojevima puno radno vrijeme. Strojevi imaju snažne benzinske motore koji ne stvaraju dim ni vibracije. Budući da su baterije zamjenjive, možete zamijeniti praznu bateriju punom. Dizajn strojeva povećava učinkovitost korisnika.

HUSQVARNA 536Li XP® Ovo je učinkovita motorna pila sa stražnjom ručkom. Savršena je za radnike, stolare i druge profesionalce. Ovo je pila vrhunskih performansi koja ne stvara vibracije ni štetne plinove. Duljina vodilice 25 –35 cm, 2,6 kg bez baterije. Brzina lanca 20 m/s. savE™ za maksimalnu izdržljivost. Bez baterije i punjača

HUSQVARNA T536Li XP® Ovo je motorna pila izuzetnih performansi s gornjom ručkom bez vibracija i emisije štetnih plinova. Namijenjena je arboristima. Iznimno je jednostavna za upotrebu i ima veliku brzinu lanca. Duljina vodilice 25 –35 cm, 2,4 kg bez baterije. Brzina lanca 20 m/s. savE™ za maksimalnu izdržljivost.

HUSQVARNA 536LiPT5 Ovo je robusna pila s teleskopskom cijevi za maksimalan doseg. Lagana je, ima vrhunske performanse i ne stvara vibracije ni štetne plinove. Duljina vodilice 25 –30 cm, 5,0 kg bez baterije. Brzina lanca 20 m/s. Duljina 400 cm. Teleskopska i savE™ za maksimalnu izdržljivost. Bez baterije i punjača

Bez baterije i punjača

HUSQVARNA 536LiRX Ovo je čistač niskog raslinja vrhunskih performansi s odličnom ergonomijom i dvostruko okretnom glavom trimera. Oštrica za travu upotrebljava se za područja pokrivena gustim raslinjem. 3,8 kg bez baterije. savE™ za maksimalnu izdržljivost, promjer rezanja od 40 cm, T25B glava trimera, trozubna oštrica za travu i Balance 35 B nosilica.

HUSQVARNA 536LiLX Ovo je trimer vrhunskih performansi s kružnom ručkom i dvosmjerno rotacijskom glavom. Ima Li-ion bateriju i oštricu za travu. 3,0 kg bez baterije. Promjer rezanja od 40 cm. Dvosmjerna rotacija trimera, podesiva ručka i savE™ za maksimalnu izdržljivost.

HUSQVARNA 536LiHD70X Ovo je vrlo tih, ali učinkovit trimer za živicu s odličnom ergonomijom. Ima 70 cm dugu dvostruku reznu šipku s prikladnom drškom smještenom otraga. Ne stvara štetne plinove ni jaku buku i vibracije, što pruža najbolje moguće uvjete rada.

Bez baterije i punjača

3,9 kg bez baterije, 4000 rezova/min, vodilica rezača 70 cm. savE™ za maksimalno radno vrijeme i navodeća stražnja ručka.

Bez baterije i punjača

HUSQVARNA 536LiB Ovaj lagani i snažni puhač je dobro izbalansiran, što omogućuje veću udobnost tijekom dugih radnih smjena. Tih je zahvaljujući dizajnu i Li-ion bateriji. Uključuje i nosilicu. 82dB(A) 11,6 m³/min, 56 m /s, 2.4 kg bez baterije, Cruise kontrola, mod za pojačavanje i savE™ za maksimalnu izdržljivost. Bez baterije i punjača

Bez baterije i punjača

DJELOMIČNO KORIŠTENJE

POVREMENO KORIŠTENJE

Današnji Husqvarnini benzinski motori pogonjeni baterijom imaju vrhunske performanse, snažni su, ne stvaraju dim i smanjuju vibracije. Budući da su baterije zamjenjive, možete zamijeniti praznu bateriju punom. To je idealno za korisnike koji imaju vrtove i travnjake i kojima je potreban uređaj za srednju i učestalu upotrebu. Dizajn Husqvarninih strojeva usmjeren je na ergonomiju i performanse.

Husqvarna nudi veliki izbor strojeva pogonjenih na bateriju i osmišljenih za korištenje oko kuće. Tihi su, snažni i laki za korištenje. Nisu im potrebni starter kabeli, ne ispuštaju zagušujuće plinove i potrebno ih je minimalno održavati. Mogu se dugo upotrebljavati i vrlo su iskoristivi.

HUSQVARNA 436LiB Ovo je lagani puhač s tempomatom, instant start opcijom i modom za pojačanje snage. Lagan je za korištenje i tih zahvaljujući Li-ion tehnologiji. 81 dB(A), 10,8 m³/min, 54 m /s, 2,4 kg bez baterije. Tempomat i mod za pojačanje snage i savE™ za maksimalnu izdržljivost.

HUSQVARNA 136LiHD45 Idealna je za rezanje manjih živica i živica srednje veličine. Jednostavna je za korištenje, ima malu težinu i Li-ion tehnologiju koja drastično smanjuje razinu buke. 3,1 kg bez baterije, vodilica rezača 45 cm, savE™ za maksimalnu izdržljivost.

Bez baterije i punjača

HUSQVARNA LC 141Li Ovo je kosilica pogonjena baterijom koja je namijenjena kućnoj upotrebi. Nisu joj potrebni tekuće gorivo ni starter kabeli. Jednostavno se pokreće. Ima odlične manevarske sposobnosti zahvaljujući kompaktnom kućištu rezača. 30 min radno vrijeme ovisno o stanju travnjaka, sakupljanje/stražnje izbacivanje. Širina rezanja 41 cm, visina rezanja 25–70 mm. Na guranje. Bez baterije i punjača

HUSQVARNA 136Li Ovo je baterijska motorna pila koja je lagana, komforna i jednostavna za korištenje. Savršena je za obaranje manjih stabala kao i za podrezivanje te kidanje grančica. 3,6 kg bez baterije. Brzina lanca 12,0 m/s, savE™ za maksimalno radno vrijeme.

43


44

BATERIJSKA SERIJA

KOLIKO ĆE BATERIJA TRAJATI?

536Li XP®/436Li STOLAR

Dostupno radno vrijeme s punom baterijom ovisi o trima varijablama: o kapacitetu baterije, o uređaju na kojem se baterija upotrebljava i o tome obavljate li lakše ili teže rezanje/podrezivanje. Grafikon prikazuje procjene koliko će vremena Husqvarnini baterijski uređaji raditi u različitim radnim uvjetima.

PODREZIVANJE

DRVO ZA OGRJEV

BLi200

3 h 5 min

1 h 15 min

35 min

BLi100

1 h 35 min

40 min

15 min

BLi20

2 h 25 min

1h

25 min

BLi10

1 h 10 min

30 min

15 min

BLi520X

8 h 40 min

3 h 30 min

1 h 30 minLi-iON PRIJENOSNE BATERIJE

HUSQVARNA BLi940X Prijenosna baterija s dugotrajnim napajanjem i vrhunskim performansama omogućuje vam da radite učinkovitije i s manje stanki. Udobna je zahvaljujući širokim i podstavljenim remenima te remenu za bokove.

BATERIJE

NOVO

HUSQVARNA BLi300 Integrirana baterija izvanredne snage i duljine trajanja služi za profesionalnu upotrebu i nudi odličan omjer kapaciteta i težine koji je vodeći na tržištu. Uključuje 4-LED indikator, mogućnost upotrebe u svim vremenskim uvjetima i izvrsno hlađenje. Moguće ju je napuniti do 1500 puta.

NOVO

HUSQVARNA BLi200/100 Služi za profesionalnu upotrebu. Dulje traje i dolazi u malom pakiranju. Uključuje 4-LED indikator, mogućnost upotrebe u svim vremenskim uvjetima i izvrsno hlađenje. Moguće ju je napuniti do 1500 puta.

NOVO

HUSQVARNA BLi20/10 Ovo je snažna baterija za svakodnevnu upotrebu. Dulje traje i dolazi u malom pakiranju. Uključuje učinkovito hlađenje i 3-LED indikator. Moguće ju je napuniti do 400 puta.

HUSQVARNA BLi520X Prijenosna baterija visokog kapaciteta i dobrih performansi omogućuje vam da radite učinkovitije i s manje stanki. Ima razne mogućnosti podešavanja, široke podstavljene remene i remen za bokove.


BATERIJSKA SERIJA

120i

336LiC LAGANO

115iL

536LiHD70X/536LiHD60X

TEŠKO

LAGANO

115iHD45

TEŠKO

536LiBX*/536LiB/436LiB LAGANO

TEŠKO

LC 141VLi /  LC 141Li

45 min

1h

35 min

1 h 15 min

2 h 5 min

1h

2 h 5 min

35 min

20 min

30 min / 35 min

30 min

20 min

40 min

1 h 5 min

30 min

1 h 5 min

20 min

10 min

20 min / 25 min

35 min

50 min

30 min

1h

1 h 35 min

50 min

1 h 35 min

30 min

15 min

25 min / 30 min

25 min

15 min

30 min

50 min

25 min

50 min

15 min

10 min

— / 20 min

1 h 30 min

2 h 50 min

1 h 40 min

3h

5 h 50 min

2 h 50 min

4h

1 h 40 min

1h

Vremena izvođenja odgovaraju radnom vremenu upotrebljavajući savE™: aktualni posao, osnovno održavanje i pokreti/penjanje potrebni za opće poslove.  *Zahtijeva BLi ruksak baterije.

PUNJAČI BATERIJA

NOVO HUSQVARNA QC500 Super brzo punjenje, 50 % brže od QC300 s BLi300, BLi520x i BLi940X. Optimalan za BLi300 bateriju. Aktivno hlađenje baterija. 2-LED indikator statusa i velika izlazna snaga.

HUSQVARNA QC330 Jedinica za brzo punjenje s aktivnim hlađenjem baterija i 2-LED indikatorom statusa.

HUSQVARNA QC80 Standardni punjač s LED indikatorom.

HUSQVARNA QC80F

1. HUSQVARNINA KUTIJA ZA BATERIJE Ovo je kutija za sigurno skladištenje i transport Husqvarninih baterija, punjača i drugih dodataka.

6. HUSQVARNINA ARBORIST SPONA Omogućuje sigurnu konekciju motorne pile i užeta za motornu pilu. Automatski oslobađa od preopterećenja.

Punjač za korištenje na 12V utičnici u automobilu/kamionu prilikom transporta.

DODATCI 2

Velika / mala 2. HUSQVARNINA TORBA ZA BATERIJE Održava baterije toplim u zimskim uvjetima i hladnim u ljetnim uvjetima. Učinkovito štiti od udaraca, prašine, prljavštine i vlage. Za BLi 10/20/100/200.

1

3

4 5

3. HUSQVARNA VI600F PRETVARAČ NAPONA Omogućuje brzo punjenje vani pretvarajući 12V DC iz bilo koje baterije s olovnom kiselinom u 220V AC za vaše QC500, QC330 ili QC80 brze punjače. 4. HUSQVARNINA NOSILICA BALANCE 35B Optimalno raspoređuje težinu između ramena, prsa i leđa. Široki i podstavljeni remeni te široka ploča na leđima smanjuju pritisak na gornji dio tijela. Opremljena je jastučićem za kukove s konekcijom, što omogućuje da se uređaj pokreće s minimalnim tjelesnim naporom.

6

8

7

9

5. HUSQVARNINA PODSTAVA ZA BOKOVE Upotpunjuje baterijsku nosilicu u kombinaciji s baterijskim čistačima grmlja i baterijskim puhačima. Služi za praktičnije i opuštenije pozicioniranje tijekom rada.

7. HUSQVARNINO ARBORIST UŽE ZA MOTORNU PILU Upotrebljava se u kombinaciji s kukom za motornu pilu kako bi se motorna pila pričvrstila za pojas. Elastičan dizajn. Dug 0,5 m u opuštenom stanju i 1,25 m u punom rasponu. 8. RAVAN RASPRSKIVAČ PUHALA Produženog je dosega. Prednji dio od čvrstog metala omogućuje grebanje poda kako bi se podignulo mokro lišće i otpad. Pristaje na sve puhače. 9. UPRAVLJAČ ZA PUHALO Omogućuje vam da se koristite objema rukama prilikom okretanja puhača za praktičnije i opuštenije pozicioniranje tijekom rada. Može biti korišten uz podstavu ili bez podstave za bokove. Pristaje na sve puhače.

45


46

MOTORNE PILE STALNO KORIŠTENJE Naš izbor najnaprednijih motornih pila namijenjen je profesionalnim šumarima i drvosječama. XP® modeli razvijeni su isključivo kako bi se povećale performanse. Mnoge pile sadržavaju Husqvarnine inovacije kao što su Air Injection™, Low Vib tehnologiju i AutoTune™. Dizajn omogućuje da tijekom svakoga radnog dana postignete maksimum.

HUSQVARNA 390 XP® Ovo je profesionalna motorna pila s iznimno snažnim motorom. Ima robustan dizajn i stvara nisu razinu buke.

HUSQVARNA 576 XP® Ova je profesionalna motorna pila namijenjena drvosječama i uklanjanju velikoga drveća. Ima visoki okretni moment i široki raspon okretaja.

88 cm³, 4,8 kW, duljina vodilice 45–70 cm, 7,1 kg. Air Injection™ i Low Vib.

73,5 cm³, 4,2 kW, duljina vodilice 38–70 cm, 6,6 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA 560 XP® Ova je pila namijenjena profesionalnim drvosječama i vještim zemljoposjednicima koji žele učinkovito obaviti posao.

HUSQVARNA 550 XP® Ova pila ima nekoliko inovativnih značajka. Namijenjena je profesionalcima i vještim zemljoposjednicima koji brinu o zdravlju drveća.

59,8 cm³, 3,5 kW, duljina vodilice 33–60 cm, 5,9 kg. RevBoost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

50,1 cm³, 2,8 kW, duljina vodilice 33–50 cm, 4,9 kg. RevBoost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA 555 Ova je pila snažna i ekonomična. Namijenjena je izvođačima radova i zemljoposjednicima. Ima dužu vodilicu i smanjuje emisiju štetnih plinova.

HUSQVARNA 545 Ova je pila namijenjena izvođačima radova i zemljoposjednicima koji se susreću s teškim poslovima. Snažna je, učinkovita i smanjuje razinu emisije štetnih plinova. Ima napredan dizajn.

HUSQVARNA T540 XP® II Ovo je motorna pila s ručkom smještenom na vrhu. Ima vrhunske performanse i odličnu ravnotežu. Namijenjena je arboristima i drugim profesionalcima.

50,1 cm³, 2,5 kW, duljina vodilice 33–50 cm, 4,9 kg. AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

37,7 cm³, 1,8 kW, duljina vodilice 30–40 cm, 3,9 kg. AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA 525PT5S Ovo je robusna dobro izbalansirana lagana motorna pila s teleskopskom cijevi za duži i fleksibilniji doseg. 25,4 cm³, 1,0 kW, duljina vodilice 25–30 cm, dužina 397 cm, 7,0 kg. Teleskopska cijev.

HUSQVARNA 525P4S Ovo je robusna dobro izbalansirana lagana motorna pila s dugim dosegom. Namijenjena je radu u dugim smjenama.

59,8 cm³, 3,1 kW, duljina vodilice 33–60 cm, 5,9 kg. AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA T435 Ovo je pila za obrezivanje stabala. Odlično je izbalansirana, snažna i lagana. 35,2 cm³, 1,5 kW, duljina vodilice 30-35 cm, 3,4 kg, X-Torq i Low Wib.

HUSQVARNA 372 XP® Ovo je profesionalna motorna pila srednje klase namijenjena iznimno zahtjevnim poslovima. 70,7 cm³, 4,1 kW, duljina vodilice 40–70 cm, 6,4 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA 365 Ovo je iznimno svestrana profesionalna motorna pila za rad u najtežim uvjetima. X-Torq funkcija štedi gorivo i temeljito smanjuje emisiju štetnih plinova. 70,7 cm³, 3,6 kW, duljina vodilice 40–70 cm, 6,4 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

25,4 cm³, 1,0 kW, duljina vodilice 25–30 cm, dužina 240 cm, 5,3 kg.


MOTORNE PILE

DJELOMIČNO KORIŠTENJE Ovo su snažne motorne pile koje se lako pokreću i kojima je lako rukovati. Mogu obrezivati, skidati grane, obarati, sjeći drva za ogrjev i još mnogo toga jer imaju napredne dodatke. Namijenjene su zemljoposjednicima i drugim redovitim korisnicima.

HUSQVARNA 450e II Ovo je motorna pila druge generacije s profesionalnim kvalitetama za svestrano korištenje. Ima tanje kućište. 50,2 cm³, 2,4 kW, duljina vodilice 33–50 cm, 4,9 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA 440e Ova je pila namijenjena povremenim korisnicima. Lako se pokreće i lako je njom rukovati. 40,9 cm³, 1,8 kW, duljina vodilice 33–45 cm, 4,5 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA 435 Ova se pila vrlo lako pokreće i lako je njom rukovati. Svestrana je i namijenjena je zahtjevnim korisnicima. 40,9 cm³, 1,6 kW, duljina vodilice 33–45 cm, 4,2 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

NOVO

POVREMENO KORIŠTENJE

HUSQVARNA 420EL Ovo je električna motorna pila s vrhunskim performansama, manevarskim sposobnostima i velikom brzinom lanca. Natezanje lanca obavlja se bez alata. Husqvarna 420EL opremljena je s kablom dugim 5 m.

Ove motorne pile omogućuju odlične rezultate rezanja, lako se pokreću i imaju različite dodatke koji čine poslove ugodnijima i fleksibilnijima. Idealne su za rezanje manjega drveća i drva za ogrjev.

230 V, 2000/1800 W, duljina vodilice 35-45 cm, 4.7 kg.

HUSQVARNA 236 Ova je pila idealna za obrezivanje, lakše rezanje i hobije. Lako se pokreće i lako je njom rukovati. Ima ugrađene dodatke, ergonomski dizajn, olakšavajuću tehnologiju i snažni X-TorqR motor. 38,2 cm³, 1,4 kW, duljina vodilice 35–40 cm, 4,7 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA 135 Ovo je lagana i učinkovita motorna pila namijenjena kućevlasnicima. Lako se pokreće i lako je njom rukovati. 40,9 cm³, 1,4 kW, duljina vodilice 35–40 cm, 4,4 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

REZAČI Ovi su rezači savršeno izbalansirani i lako se koriste. Omjer snage i težine rezača je savršen, Lako se pale i stvaraju iznimno nisku razinu vibracija, što rezultira manjim naporima korisnika i maksimalnom iskorištenošću radnog vremena.

HUSQVARNA K 1260 Neki poslovi zahtijevaju izuzetnu snagu. K1260 rezač ima istinski radni kapacitet s impresivnih 5,8 kW izlazne snage i omogućuje da se najteže rezanje brzo i učinkovito obavi. 118,8 cm³, 5,8 kW, 13,7 kg.

HUSQVARNA K 760 Ovo je naš najprodavaniji i najsvestraniji snažni rezač. Lagan je i ergonomičan. Razvijen je do najsitnijih detalja. 73,5 cm³, 3,7 kW, 9,6 kg.

HUSQVARNA K 3000 WET Ovaj je rezač idealan za mokro podrezivanje u osjetljivom okolišu u kojem želite smanjiti količinu muljevite smjese. Jednostavno održavanje minimalnog dotoka vode učinkovito zaustavlja podizanje prašine. Lako se mijenja u mod suhog podrezivanja montiranjem Vac dodatka. Promjer oštrice 350 mm, dubina rezanja 125 mm, Elgard™ i SooftStart™.

47


48

ČISTAČI ŠUME / ČISTAČI ŠIKARE / TRIMERI  STALNO KORIŠTENJE Šumarske pile za raščišćavanje i čistači šikare napravljeni su za duga razdoblja intenzivnoga korištenja. Namijenjeni su profesionalcima koji obavljaju poslove u šumama, na trav­ njacima i u vrtovima.

HUSQVARNA 545FX Ovi su modeli namijenjeni za čišćenje šume puno radno vrijeme, Imaju vrhunske performanse, iznimno su snažni i imaju nisku potrošnju goriva. 45,7 cm³, 2,2 kW, 8,1 kg. X-Torq, Low Vib, Smart Start, Balance XT™ nosilica.

HUSQVARNA 535RXT Ovo je čistač šikare vrhunskih performansi namijenjen obavljanju teških poslova. Snažan je i pokretljiv.

HUSQVARNA 525RX Namijenjen je obavljanju težih poslova. Iznimno je učinkovit i omogućuje vam da se minimalno naprežete tijekom rada.

34,6 cm³, 1,6 kW, 6,2 kg. X-Torq, Low Vib, Balance X™ nosilica, podesivi i visoko postavljeni upravljač i Combi-zaštita.

25,4 cm³, 1,0 kW, 5,1 kg. samostalni pokretač, Balance 35 nosilica, podesivi i visoko postavljeni upravljač i Combi-zaštita.

HUSQVARNA 555RXT Ovaj čištač šikare namijenjen je zahtjevnim poslovima za puno radno vrijeme. Snažan je, ima dugu osovinu i opremu zakrivljenu 35° za šire zamahe. 53,3 cm³, 2,8 kW, 9,2 kg. X-Torq, Low Vib, Smart Start, Balance XT™ nosilica, podesivi i visoko postavljeni upravljač.

HUSQVARNA 525RJX Namijenjen je dugotrajnom čišćenju šikare i trave. Ručka u obliku slova J omogućuje korištenje trimera i oštrice za travu. Ima najniže vrijednosti vibracija u svojoj klasi. 25,4 cm³, 1,0 kW, 4,5 kg. X-Torq, Smart Start, samostalni pokretač, standardna nosilica i Combi-zaštita.

HUSQVARNA 545RX Ovi čistači šikare namijenjeni su dugotrajnom čišćenju šikare. Imaju vrhunske performanse i odlične manevarske sposobnosti. 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,8 kg. X-Torq, Low Vib, Smart Start, Balance X™ nosilica, podesivi i visoko postavljeni upravljač i Combi-zaštita.

HUSQVARNA 535RJ Ovaj je čištač šikare namijenjen obavljanju teških poslova. Ima J-upravljač svestrane 35cc klase, vrhunske performanse i izdržljiv je. 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,0 kg. X-Torq, Standard nosilica, Combi-guard i J-ručka.

DJELOMIČNO KORIŠTENJE Čistači šikare i trimeri za kućnu upotrebu namijenjeni su komercijalnim korisnicima koji zahtijevaju kvalitetnu opremu. Imaju vrhunske performanse, dobro su izbalansirani i lako ih je koristiti.

HUSQVARNA 553RBX  Ovi čistači šikare imaju vrhunske performanse i služe za zahtjevne i dugotrajne poslove. Snažni su i smješteni u praktičan i dobro osmišljen ruksak. 50,6 cm³, 2,3 kW, 12,1 kg. X-Torq, samostalni pokretač i Combi-zaštita.

HUSQVARNA 143R-II Ovo je kruti čistač šikare namijenjen obavljanju teških poslova. Upravljačka ručka ima asimetričan dizajn koji omogućuje ugodniji položaj tijekom rada. 41,5 cm³, 1,5 kW, 7,6 kg. Smart Start, standardna dvostruka nosilica, prekidač za automatsko zaustavljanje, podesivi upravljač i Combi-zaštita.

POVREMENO KORIŠTENJE Lagani čistači šikare idealni su za kućnu upotrebu. SmartStart sustav trzaja, pumpa goriva i uvijek uključen prekidač automat­ skoga zaustavljanja osiguravaju neometano pokretanje.

HUSQVARNA 128R Ovo je lagani čistač šikare koji se lako pokreće. Namijenjen je kućevlasnicima. Opremljen je Tap-n-Go glavom trimera i oštricom za travu.

HUSQVARNA 128RJ Ovo je lagani čistač šikare koji se lako pokreće. Namijenjen je kućevlasnicima. Opremljen je J-upravljačem, nosilicom i metalnom oštricom.

HUSQVARNA 122C Ovo je lagani trimer zakrivljene osovine. Namijenjen je kućevlas­nicima. Lako se pokreće. Opremljen je Tap-n-Go glavom trimera.

28 cm³, 0,8 kW, 5,0 kg. Smart Start, standardna dvostruka nosilica, prekidač za automatsko zaustavljanje, podesivi upravljač i Combi-zaštita.

28 cm³, 0,8 kW, 4,8 kg. Smart Start, standardna nosilica, prekidač za automatsko zaustavljanje, podesivi upravljač i Combi-zaštita.

21,7 cm³, 0,6 kW, 4,4 kg. Smart Start i prekidač za automatsko zaustavljanje.


TRIMERI ZA ŽIVICU / PUHAČI STALNO KORIŠTENJE

DJELOMIČNO KORIŠTENJE

Profesionalni trimeri živice imaju snažne i štedljive X-Torq motore. Fiksna produžena verzija omogućuje veće zamahe, što povećava produktivnost rada, a verzije s podesivom stražnjom ručkom omogućuju vertikalno podrezivanje.

Najnovija dostignuća u tehnologiji baterija su uvelike povećala izlaznu snagu. Bez obzira jeste li profesionalac ili povremeni korisnik, bit ćete impresionirani perfor­mansama Husqvarnina puhača.

HUSQVARNA 226HD75S Iznimno je dobro izbalansiran i ima 75 cm dugu dvostranu vodilicu rezača. Napravljen je da izdrži teške poslove. Smanjuje razinu vibracija. 23,6 cm³, 0,85 kW, vodilica rezača 75 cm, 6,0 kg. samostalni pokretač, X-Torq, Low Vib i podesiva stražnja ručka.

25,4 cm³, 1 kW, vodilica rezača 55 cm, 6,4 kg. samostalni pokretač, X-Torq i podesiva vodilica rezača.

POVREMENO KORIŠTENJE Husqvarnini trimeri za živicu namijenjeni su povremenom korištenju. Imaju StartSmart funkciju i podesivu stražnju ručku pa ih je lako koristiti. Lagani su i tihi i njima je lako upravljati.

HUSQVARNA 122HD60 Ovo je lagani trimer koji smanjuje razinu buke. Ima podesivu stražnju ručku i SmartStart funkciju. 21,7 cm³, 0,6 kW, vodilica rezača 59 cm, 4,9 kg. Smart Start, prekidač za automatsko zaustavljanje, motor niske razine buke, Low Vib i podesiva stražnja ručka.

STALNO KORIŠTENJE Puhači pogonjeni baterijom smješteni u ruksaku namijenjeni su profesionalnim korisnicima koji više sati tjedno čiste i otpuhuju lišće i ostatke. Izdržljivi su, odlično izbalansirani i imaju odličnu ergonomiju.

HUSQVARNA 580BTS Ovo je najsnažniji puhač u Husqvarninoj ponudi. Ima veliki protok i brzinu zraka. Ima udobne naramenice i može dugo raditi.

HUSQVARNA 525BX Ovo je snažan i odlično izbalansiran puhač. Ima posebno dizajnirane cijevi i kućište te X-Torq za veliki kapacitet puhanja.

75,6 cm³, 26 m³/min, 92 m /s, 11,8 kg. X-Torq, Air Injection™, Low Vib, podesive ručke i tempomat.

25,4 cm³, 13 m³/min, 70 m/s, 4,3 kg, X-Torq, Low Vib, Automatska kontrola zaustavljanja i Cruise kontrola.

POVREMENO KORIŠTENJE Ovim se puhačima kućevlasnici rjeđe koriste, ali svejedno cijene kvalitetu, veliki kapacitet i vrhunske performanse Husqvarninih strojeva. HUSQVARNA 125BVX Ovaj je ručni puhač namijenjen kućevlasnicima. Odlično je izbalansiran i snažan i njime je jednostavno upravljati. Ima i pribor za vakuum. 28 cm³, 12 m³/min, 58 m /s, 4,4 kg. Smart Start, prekidač za automatsko zaustavljanje, sposoban za vakuum, funkcija zagrtanja, tempomat.

HUSQVARNA 325HE4 Trimer za živicu s dugim dosegom namijenjen je korisnicima koji ga često upotrebljavaju. Lagan je i ima odličnu ergonomiju. Ima daljinsku kontrolu vodilice rezača i lako se pokreće.

49


50

COMBI STROJEVI

STALNO KORIŠTENJE Ovo su strojevi namijenjeni obavljanju teških poslova. Namijenjeni su profesionalcima. Imaju vrhunske performanse i dobro su izbalansirani pa možete obaviti puno poslova bez da previše naprežete tijelo.

HUSQVARNA 525LK Ovo je lagani trimer namijenjen stalnom korištenju. Može biti opremljen različitim dodatcima kako bi mogao obavljati različite poslove. X-Torq pojačava snagu. Ima kružnu ručku. 25,4 cm³, 1,0 kW, 4,7 kg. X-Torq, Smart Start, samostalni pokretač, prekidač za automatsko zaustavljenje, udobna ručka i “Click on” dodatci.

POVREMENO KORIŠTENJE Ovi su Combi strojevi namijenjeni korisnicima koji zahtijevaju vrhunske performanse, izdržljivost i jednostavno pokretanje.

HUSQVARNA 128LDX Ovo je lagani trimer namijenjen kućevlasnicima. Opremljen je Tap-n-Go glavom trimera. 28 cm³, 0,8 kW, 4,9 kg. Smart Start, prekidač za automatsko zaustavljanje i “Click on” dodatci.


COMBI STROJEVI DODATCI

GLAVA TRIMERA GTA 850/28 Opremljena je kombiniranom zaštitom i T35 Tap-n-Go glavom trimera. Promjer osovine je 28 mm. Pristaje na 543RBK i 336RK.

GLAVA TRIMERA TA 850/24 Opremljena je kombiniranom zaštitom i T35 Tap-n-Go glavom trimera. Pristaje na 525RK, 525LK, 128LDX, 524LK i 122LK.

ČISTAČ GRMLJA BC 850/28 Opremljen je kombiniranom zaštitom i Multi 300-3 oštricom za travu. Promjer osovine je 28 mm. Pristaje na 543RBK i 336RK.

ČISTAČ GRMLJA BCA 850/24 Opremljen je kombiniranom zaštitom i Multi 255-4 oštricom za travu. Dolazi u paketu s J-drškom i nosilicom. Pristaje na 525RK, 525LK i 524LK.

LIST PILE CSA 850/28 Opremljen je zaštitom za list pile i Scarlett 200 mm listom pile. Promjer osovine je 28 mm. Pristaje na 336RK.

LIST PILE, CSA 850/24 Opremljen je zaštitom za list pile i Scarlett 200 mm listom pile. Promjer osovine je 24 mm. Pristaje na 525RK.

SKRAĆENI TRIMER ZA ŽIVICU HA 110 Dodatak za skraćeni trimer za živicu. Duljina vodilice je 55 cm. Duljina cijevi je 11 cm. Promjer osovine je 24 mm. Pristaje na 525LK, 128LDX, 524LK i 122LK.

PRODUŽENI TRIMER ZA ŽIVICU HA 850 Dodatak za produženi trimer za živicu. Duljina vodilice je 55 cm. Duljina cijevi je 85 cm. Promjer osovine je 24 mm. Pristaje na 535FBX, 525LK, 128LDX, 524LK i 122LK.

RUBNJAK EA 850 Održava travnjake, prilazne putove i gredice u dobrom stanju ravnim i urednim odstranjivanjem s rubova. Promjer osovine je 24 mm. Pristaje na 525LK, 128LDX, 524LK i 122LK.

ČETKA BR 600 Ovo je čvrsta četka koja odstranjuje prljavštinu s putova, prilaza i dubokih utora. Ima i zaštitu. Širina je 60 cm. Promjer osovine je 24 mm. Pristaje na 525RK, 525LK, 128LDX, 524LK i 122LK.

ŠTAPNA PILA PA 1100 Daje produženi doseg kada je potrebno. Reže grane do cca 15 cm debljine. Duljina je 110 cm. Promjer osovine je 24 mm. Pristaje na 535FBX, 525LK, 128LDX, 524LK i 122LK.

ORAČ CA 230 Idealan je za rad oko osjetljivih gredica i oko korijenja drveća. Promjer osovine je 24 mm. Pristaje na 525RK, 525LK, 128LDX, 524LK i 122LK.

ČISTAČ DT 600 Odstranjuje mahovinu za zdraviji travnjak. Širina je 60 cm. Promjer osovine je 24 mm. Pristaje na 525RK, 525LK, 128LDX i 524LK.

ČISTAČ SR 600-2 Gumena četka velikog kapaciteta čisti pijesak i šljunak s prilaza, putova i travnjaka. Ima i zaštitu. Širina je 60 cm. Promjer osovine je 24 mm. Pristaje na 525RK, 525LK, 128LDX i 524LK.

PUHAČ BA 101 Snažan puhač čisti lišće, smeće i ostatke košenja s prilaza i putova. Promjer osovine je 24 mm. Pristaje na 525RK, 525LK, 128LDX, 524LK i 122LK.

PRODUŽETAK EX 780 Osovinski produžetak daje dodatnih 80 cm dosega. Promjer osovine je 24 mm. Pristaje na 535FBC, 525LK, 128LDX, 524LK i 122LK.

51


52

ROBOTSKE KOSILICE SERIJA 400 Naše robotske kosilice imaju najveći kapacitet rezanja, najnižu razinu buke i najnaprednije značajke. Svladavaju male i velike neravne travnjake s lakoćom, praktične su i daju vrhunske rezultate.

HUSQVARNA AUTOMOWER® 450X Ovo je najbolji model potpuno tihe robotske kosilice s visokim kapacitetom koji kosi travnjake vrlo složenih oblika. Opremljena je Automower® Connectom koji omogućuje praćenje i daljinsko namještanje postavki. Uključuje i dvogodišnje besplatno spajanje. Personalizirajte kosilicu mijenjanjem pokrova; dostupno kao dodatak.

HUSQVARNA AUTOMOWER® 430X Ovo je iznimno tiha robotska kosilica vrhunskih performansi koja kosi travnjake složenih oblika. Može biti opremljena Automower® Connectom. Radno područje* do 3200 m². Maksimalni je nagib 45 %. GPS navigacija. Li-ion baterija. Preporučeni instalacijski komplet: MALI

Radno područje* do 5000 m². Maksimalni je nagib 45 %. Ultrasonična tehnologija, farovi i GPS navigacija. Li-ion baterija. Preporučeni instalacijski komplet: MALI

HUSQVARNA AUTOMOWER® 420 Ova vrlo tiha robotska kosilica kosi složene travnjake i kosine. Može biti opremljena Automower® Connect funkcijom. Radno područje* do 2200 m². Maksimalni je uspon 45 %. Ima Li-ion bateriju. Preporučeni instalacijski komplet: SREDNJI

SERIJA 300 Ove su kosilice idealne za travnjake srednje veličine i imaju pametne značajke koje vam omogućuju da programirate gdje ćete, kada i kako kositi. HUSQVARNA AUTOMOWER® 310 Ovo je učinkovita robotska kosilica koja ima pametnu tehnologiju koja joj omogućuje kretanje kroz uske prolaze. Ima i dodatni gornji poklopac koji se može otvoriti. Radno joj je područje* do 1000 m². Maksimalni je uspon 40 %. Ima Li-ion bateriju. Preporučeni instalacijski komplet: SREDNJI

SERIJA 100 Ove su kosilice namijenjene kućevlasnicima koji imaju manje ravne travnjake i koji žele pouzdanost, praktičnost i vrhunske performanse robotskih kosilica. Omogućuju odlične rezultate košnje. Lako se instaliraju, i održavaju i njima je lako upravljati. Ne ometaju susjede prilikom košnje travnjaka jer nisu bučne.

HUSQVARNA AUTOMOWER® 105 Ovo je pouzdana robotska kosilica namijenjena košnji manjih travnjaka. Kompaktna je i lagana i daje odlične rezultate. Radno joj je područje* do 600 m². Maksimalni je uspon 25 %. Ima Li-ion bateriju. Preporučeni instalacijski komplet: VELIKI

Sve naše robotske kosilice su u skladu sa zakonitim Europskim zahtjevima za električnu sigurnost putem testiranja preko treće osobe – omogućeno ekskluzivno preko Intertek Semko AB. *Kalkulacija radnog prostora pretpostavlja da kosilica radi 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Primjerice, ako ne preferirate upotrebu kosilice po noći ili dok se djeca igraju, kosilica neće biti u stanju pokriti tako opsežan radni prostor, stoga vam preporučujemo veći model.

PROČITAJTE VIŠE NA HUSQVARNA.COM


ROBOTSKE KOSILICE DODATCI AUTOMOWER® CONNECT Automower® Connect omogućuje daljinsku kontrolu, podešavanje i praćenje kosilice preko aplikacije na pametnom telefonu. Dolazi kao standardna oprema na Automower® 450X, dostupno kao dodatak na svim modelima serija 300 i 400.

Skinite aplikaciju dostupnu u Appstoreu i GooglePlayu.

Kontrola Primite poruke o statusu te pošaljite Start, Stop i Park zapovijedi kosilici s bilo koje lokacije u svijetu. Konfiguracija Prikazuje meni kosilice na ekranu pametnoga telefona. Pročitajte i promijenite postavke kosilice bez da budete pored nje. Sigurnost Primite alarm i pratite lokaciju kosilice u slučaju krađe. GPRS bazirana komunikacija - GPS praćenje i poruke o greškama također dostupne korisnicima koji nemaju pametni telefon (putem SMS poruka).

ZAMJENJIV GORNJI POKROV Učinite kosilicu unikatnom i posebnom mijenjajući boje. Dostupno u bijeloj i narančastoj boji za 310, 315 i 450X. Polarno bijela, 310/315  Husqvarna narančasta, 310/315  Polarno bijela, 450X Husqvarna narančasta, 450X

BIJELI OKVIRI Husqvarnine robotske kosilice 105, 420, 430X i 440 mogu biti opremljene s okvirima polarno bijele boje.

KUĆIŠTE Štiti jedinicu za punjenje i robotsku kosilicu od izloženosti suncu i kiši.

LED FAROVI Neka vaš Automower® 430X zasja u noćnim uvjetima s ovim energetski učinkovitim farovima.

ZIDNA VJEŠALICA Zidna vješalica za kosilicu i stanica za punjenje u vrijeme kada se ne koriste.

MEKANA TORBA Ovo je posebna mekana torba s kojom je prebacivanje kosilice s travnjaka na travnjak jednostavno.

OPREMA ZA GRUBI TEREN Omogućuje odličnu vučnu snagu na grubim i kosim travnjacima i osigurava da Automower® ispuni sva vaša očekivanja. Performanse na kosinama poboljšavaju se za 5 %, ovisno o vremenu i stanju travnjaka.

OPREMA ZA PRANJE KOTAČA Održava kotače čistima kako bi se održala dobra vučna snaga. DUGOTRAJNA SIGURONOSNA OŠTRICA Neuništiva karbonska sigurnosna oštrica kombinira vrhunsku sposobnost rezanja i dugotrajnost bez obzira na upotrebu. U skladu je sa siguronosnim standardima robotskih kosilica IEC 60335-2-107. 9 kom. Upotrebljavajte samo originalne Husqvarnine oštrice koje je testirao i odobrio Intertek (ovlašteno tijelo). Sigurnost, funkcije i razina buke suglasne su s EN 50636-2-107.

AUTOMOWER® INSTALACIJSKI KOMPLET Instalacijski komplet uključuje omčastu žicu, spajalice i konektore u različitim brojevima i duljinama koji odgovaraju vašem vrtu. MALI  Prikladan za otvorena travnata područja do maks. 800 m² ili složena travnata područja do maks. 400 m². SREDNJI  Prikladan za otvorena travnata područja do maks. 2000 m² ili složena travnata područja

do maks. 1000 m². VELIKI  Prikladan za otvorena travnata područja do maks. 5000 m² ili složena travnata područja

do maks. 2500 m².

53


54

RIDERI SERIJA 500 Ovo su komercijalni strojevi odličnih specifikacija. Izdržljivi su i snažni. Imaju odlične manevarske sposobnosti, stoga lako kose travnjake složenih oblika. Njihov je dizajn usmjeren na povećanje performansi i učinkovitosti. Mogu biti opremljeni različitim dodatcima. Kontaktirajte lokalnog Husqvarnina prodavača ili posjetite našu mrežnu stranicu za više informacija.

HUSQVARNA P 525D Ovo je prednja kosilica velikog kapaciteta opremljena dizelskim motorom. Ima vrhunske manevarske sposobnosti zahvaljujući artikuliranom upravljanju, kompaktnoj veličini i 4WD pogonu. Kubota D1105, Hidrostatski 4WD. Opcionalna rezna kućišta: Combi 132, Combi 155. Servo upravljač.

HUSQVARNA P 525D S KABINOM Ovo je prednja kosilica velikog kapaciteta opremljena dizelskim motorom i kabinom. Prostrana kabina povećava udobnost i omogućuje cjelogodišnje korištenje. Ima vrhunske manevarske sposobnosti zahvaljujući artikuliranom upravljanju, kompaktnoj veličini i 4WD pogonu. Kubota D1105, Hidrostatski 4WD. Opcionalna rezna kućišta: Combi 132, Combi 155. Servo upravljač.

HUSQVARNA P 524  Ovo je kompaktna prednja kosilica s 4WD pogonom. Savršena je za košnju složenih područja jer se njom može lako rukovati dok kosi po nagibima. Ima snažan motor i najbolje komponente dostupne na tržištu. Kawasaki FX Serija V-Twin, Hidrostatski 4WD. Opcionalna rezna kućišta: Combi 112, Combi 122.

SERIJA 400 Ovi su rideri namijenjeni vlasnicima većih imanja, sportskih klubova i hotela koji žele udobnost, kapacitet i izdržljivost. Pogon na sve kotače osigurava da će posao biti kvalitetno obavljen. Njima je lako upravljati.

PROČITAJTE VIŠE NA HUSQVARNA.COM HUSQVARNA R 422T AWD Ovi rideri imaju snažne V-dvostruke motore i veliki izbor reznih kućišta, BioClip (zagrtanje) i stražnje izbacivanje. Imaju veliki kapacitet i fleksibilni su. Briggs & Stratton Endurance Serija V-Twin, Hidrostatski 4WD. Dostupna rezna kućišta: Combi 103, Combi 112, Combi 122. Servo upravljač.

SERIJA 300 Ovi svestrani strojevi mogu biti korišteni tijekom cijele godine zahvaljujući velikoj ponudi dostupnih dodataka. Možete birati između triju različitih Combi reznih kućišta kako biste uspješno obavili poslove na većim poljima i manjim travnjacima.

HUSQVARNA R 316T AWD Ovo je fleksibilan rider ogromnih kapaciteta s pogonom na sve kotače, snažnim V-twin motorom, različitim reznim kućištima, BioClipom (usitnjavanjem) i stražnjim izbacivanjem.

HUSQVARNA R 320 AWD Artikulirano upravljanje, 4WD pogon i rezno kućište montirano sprijeda čine ovaj stroj iznimno agilnim. Mnogobrojni dodatci omogućuju obavljanje različitih poslova.

HUSQVARNA R 318 Ovo je svestrani rider s vrhunskim performansama koji daje odlične rezultate. Jednostavan je za korištenje, osjetljiv i intuitivan zahvaljujući mnogim naprednim dodatcima.

Kawasaki FS serija V-Twin, Hidrostatski 4WD. Opcionalna rezna kućišta: Combi 94, Combi 103, Combi 112. Servo upravljač.

Briggs & Stratton Endurance 4195, Hidrostatski 4WD. Opcionalna rezna kućišta: Combi 94, Combi 103 i Combi 112.

Briggs & Stratton Endurance 4175, Hidrostatski. Opcionalna rezna kućišta: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

SERIJA 200 Namijenjeni su kućevlasnicima koji žele učinkovitost, lakoću korištenja, prvoklasnu upravljivost i vrhunske performanse. Možete odabrati pogon na sve kotače za poboljšano prijanjanje ili X model za veću učinkovitost.

HUSQVARNA R 213C  Učinkoviti su i opremljeni korisnim dodatcima. Njima je lako upravljati i mogu se koristiti tijekom cijele godine u vrtu. Intuitivno upravljanje omogućuje uživanje tijekom košnje. Briggs & Stratton Intek, Hidrostatska. Širina rezanja 94 cm.


RIDERI

55


56

RIDERI COMBI REZNA KUĆIŠTA COMBI REZNA KUĆIŠTA

Naša Combi rezna kućišta nude dvije mogućnosti rezanja: BioClip® i stražnje izbacivanje. Kućište je napravljeno od jednog komada metala, bez zavarenih dijelova i oštrih rubova, a omogućuje vrlo učinkovito usitnjavanje i izbacivanje.

Serija 200, Combi 94 cm Serija 200, Combi 103 cm Serija 300, Combi 94 cm Serija 300, Combi 103 cm Serija 300, Combi 112 cm Serija 400, Combi 94 cm Serija 400, Combi 103 cm Serija 400, Combi 112 cm Serija 400, Combi 122 cm

DODATCI

PRIKOLICE Prostrane prikolice napravljene su od snažnog čelika. Zadnji je kraj sklopiv za jednostavan ukrcaj i iskrcaj. Profi model može biti nagnut. Dimenzije utovara (D׊×V): Profi – 123×90×30 cm, 275 – 125×83×31 cm, Prikolica – 97×72×28 cm. Pristaju serijama 400, 300 i 200.

ČISTAČ Ovo je robustan čistač koji ima veliki kapacitet prikupljanja. Sastavlja se brzo i jednostavno. Sklopiv je i lako se skladišti. Visina je podesiva. Radna širina je 112 cm. Pristaje serijama 400, 300 i 200.

ČISTAČ Ovo je čistač na vuču za učinkovito prikupljanje podrezanih komadića. Visina je podesiva. Može biti ispražnjen s vozačeva sjedala. Radna širina je 81 cm. Pristaje serijama 400, 300 i 200.PROFI RASIPAČ Ovo je robustan rasipač za fertilizator, sol, pijesak, zgnječeni šljunak itd. Električna kontrola valjka osigurava bolju distribuciju. Potrebna je 12 V utičnica. Radna širina je 100 cm. Pristaje serijama 400 i 300. Pristaje, ali nije preporučljivo upotrebljavati na seriji 200. 

GRABLJE ZA MAHOVINU Ovo su učinkovite i robusne grablje za odstranji­ vanje mahovine. Mogu podnijeti opterećenje do 32 kg ovisno o stanju terena. Širina je 102 cm. Pristaje serijama 400, 300, 200 i R115C. 

DRLJAČA ZA ŠLJUNAK Čvrsta drljača s praktičnim gumenim kotačima održava prilazne putove čistima i urednima. Ima zupce koji se sklapaju prilikom kretanja unatrag. Radna širina je 110 cm. Pristaje serijama 400, 300 i 200.

SKARIFIKATOR Ovaj uređaj pravi rupe u tlu kako bi zrak i fertilizator dospjeli u tlo. Radna širina je 102 cm. Pristaje serijama 400, 300 i 200. 

RASIPAČI Širina rasipanja većeg modela je od 300 cm do 360 cm. Kapacitet je oko 75 kg. Protok je lako podesiv. Širina rasipanja manjeg modela je od 120 cm do 240 cm. Kapacitet je 30 kg. Pristaje serijama 300 i 200.PLATFORMA ZA DODATKE Na platformu za dodatke možemo dodati prozračivač, plug prozračivač i čistač. Dodatci se lako mijenjaju zahvaljujući konekcijskom sustavu bez alata. Pristaje serijama 200, 300 i 400.

PROZRAČIVAČ PLATFORME ZA DODATKE Omogućuje zraku, vodi i nutrijentima da dopru do tla. Nehrđajuće oštrice služe za dodatnu snagu i izdržljivost. Lako se postavlja na platformu. PLUG PROZRAČIVAČ PLATFORME ZA DODATKE Dvadeset i četiri oštrice stvaraju prizemne plugove koji omogućuju da zrak, voda i nutrijenti dopru do samog tla. Nehrđajuće oštrice služe za dodatnu snagu i izdržljivost. Lako se postavlja na platformu.

ČISTAČ PLATFORME ZA DODATKE Otklanja mahovinu kako bi travnjak bio zdraviji. Poprečni zupci tretirani su toplinom za dodatnu izdržljivost. Lako se postavlja na platformu. METLA Lagana izdržljiva rotacijska metla služi za brzo i učinkovito čišćenje pijeska, šljunka, lišća i manjeg snježnog pokrova. Čisti zidove, ograde itd. Može čistiti pod različitim kutovima s vozačke pozicije. Radna širina je do 100 cm do 120 cm. Svi modeli imaju zaštitu od rasprskavanja. Pristaje serijama 400, 300 i 200 osim modelu R 213C.

MLATILICE Robusne pouzdane mlatilice upotrebljavaju se na grubim područjima obraslim travom i niskim grmljem. Opremljene su mitra opremom koja im omogućuje dugi vijek trajanja. Pristaju serijama 400 i 300.

GRABLJE ZA TRAVNJAK Opcionalne grablje su dodatak za mlatilicu 966 41 61-01. Osovina s oštricama služi za odstranjivanje mahovine. 


RIDERI

GRABLJE Ovo su stabilne i pouzdane grablje koje je najbolje upotrebljavati u kombinaciji s drljačom za šljunak kako bi se ispravno izravnalo područje pod šljunkom i kako bi se pokupili svi korovi. Električno podizanje i spuštanje čine ih ergonomskim i jednostavnim za korištenje. Pristaje na R 418Ts 4WD, R422Ts 4WD i P 524.

DRLJAČA ZA ŠLJUNAK Ovaj se dodatak postavlja na prednju stranu, idealan je za prorjeđivanje kompaktnih i gustih šljunčanih područja te za odstranjivanje korova. Dubina podrezivanja je podesiva. Kako biste ostvarili najbolje rezultate, najbolje ju je upotrebljavati u kombinaciji s grabljama.

SKLOPIVI PLUG Kompaktan i fleksibilan plug napravljen je od snažnog čelika. Mehanički podesive oštrice omogućuju da se upotrebljava kao V-plug, ravni plug ili dijagonalni plug. Opremljen je s gumenim oštricama za struganje. Pristaje seriji 400.

LANCI ZA SNIJEG Omogućuju dobro prijanjanje dok čistite snijeg.

BACAČI SNIJEGA Ovo su učinkoviti i snažni jednofazni bacači snijega s radnom širinom od 100 cm. Opremljeni su s mjenjačkom kutijom i lake su konstrukcije pa se mogu lako pričvrstiti. Utezi za kotače i lanci za snijeg na riderima sa stražnjim pogonom trebali bi biti korišteni svaki put kada se upotrebljava bacač snijega. Pristaje serijama 300 i 400, ali se ne preporučuje korištenje na R318 i R316T.

RALICE ZA SNIJEG Široke i snažne ralice služe za čišćenje putova, prilaza i drugih područja. Mogu se podesiti u lijevom ili desnom smjeru. Potrebno ih je upotrebljavati u kombinaciji s lancima za snijeg i utezima za kotače (ne odnosi se na 4WD modele). Radna širina 107-125 cm. Dostupna i kao gumena ralica. Pristaje serijama 400, 300, 200 i 100.

PROTUTEŽA Služi za bolje prijanjanje i sigurniju vožnju. Težina: 18 kg.

GRAMMER PRIMO M SJEDALO Ovo je udobno sjedalo s podesivom visinom i naslonima za ruku koji podržavaju tijelo na optimalan način. Opremljeno je s potporom za lumbarni dio leđa. Pristaje riderima serije 400.

ZAŠTITNA OPLATA Lakirane, tvrde, čelične oplate štite prednju i stražnju osovinu na vozilima s pogonom na sve kotače prilikom vožnje preko rubnika ili na neravnom terenu.

RUBNJAK Služi za uredne i precizne rezove na travnjaku. Reverzibilan je. Dubina podrezivanja je podesiva. Pristaje serijama 300 i 200.

UTEZI ZA KOTAČE Imaju kuglične ležajeve i služe za bolje prijanjanje i sigurniju vožnju. 

OPREMA ZA ODMOR RUKU Nasloni za ruke prilagodljivi su prema različitim kutovima. Prikladni su za Grammer Primo sjedalo. Lijevi i desni naslon prodaju se odvojeno. OPREMA ZA FAROVE LED oprema za farove olakšava vam posao u mračnoj okolini. Pristaje riderima serije 300, 200 i 100.

PUNJAČ BATERIJE BC 0.8 Puni sve 12V olovne baterije od 1.2 do 3.2 Ah. Pogoduje poboljšanju performansi i životnog vijeka baterije. Upotrebljava se s indikatorom statusa baterije.

INDIKATOR STATUSA BATERIJE Kada se indikator spoji na bateriju, brzo pokaže treba li baterija punjenje. Kako biste napunili bateriju, spojite punjač BC 0.8 na indikator statusa.

PROČITAJTE VIŠE NA HUSQVARNA.COM

POKRIVAČ ZA RIDER Napravljen je od vodootpornog najlona s prilagodljivim zatvaračem i ventilacijskim rupama. Pristaje svim modelima.

RAMPE ZA UKRCAJ Napravljene su od aluminija otpornog na morsku vodu i imaju protukliznu površinu. Raznih su veličina.

HUSQVARNINA KANTICA ZA GORIVO Kantica za gorivo kapaciteta 15 litara nudi inovativan način punjenja gorivom. 

57


58

VRTNI TRAKTORI NOVO

SERIJA 300 Ovo su snažni i udobni traktori za cjelogodišnje korištenje u vrtovima većih površina. Dodatci kao što su U-Cut™ pomažu prilikom jačih skretanja i pojednostavljuju rad s pedalama. Pojačano rezno kućište omogućuje dulji vijek trajanja.

HUSQVARNA TS 346 Ovo je traktor velikog kapaciteta s bočnim izbacivanjem. Ima snažan motor i njime je lako upravljati. Vrlo je brz prilikom transporta i ostavlja iznimno mali krug neobrezanim.

HUSQVARNA TC 342T Ovo je snažan traktor s integriranim stražnjim prikupljanjem. Brza transmisija omogućuje superiornu brzinu prijevoza. BioClip je podesiv sa sjedalice. Ima odlične manevarske sposobnosti.

Husqvarna Endurance V-Twin motor. Hidrostatski (brz). Širina rezanja 117 cm. Neobrezani krug*: 81 cm.

Kawasaki FR Series V-twin motor. Hidrostatski (brz). Širina rezanja 107 cm. Neobrezani krug*: 95 cm.

NOVO

SERIJA 200 Ovo su udobni traktori za srednje i veće vrtove. Dodatci kao što su U-Cut™ pomažu prilikom jačih skretanja i pojednostavljuju rad s pedalama. Pojačano rezno kućište omogućuje dulji vijek trajanja. HUSQVARNA TS 238 Ovo je izdržjiv i udoban traktor vrhunske upravljivosti. Ima snažan motor iz Husqvarna Endurance Serije te bočno izbacivanje. Husqvarna Endurance motor. Hidrostatski. Širina rezanja 97 cm. Neobrezani krug*: 90 cm.

HUSQVARNA TC 239T Ovo je traktor s integriranim stražnjim prikupljanjem, snažnim V-Twin motorom i izvrsnim manevarskim sposobnostima. BioClip je smješten do sjedalice. Nudi i druga pametna ergonomska rješenja. Husqvarna Endurance V-twin motor. Širina rezanja 97 cm. Neobrezani krug*: 105 cm

SERIJA 100 Ovo su jednostavni traktori za manje vrtove. Jednostavno ih je pokrenuti i opremljeni su indikatorom statusa baterije. Svi modeli imaju automatski prijenos koji se pokreće papučicama za sigurna i laka djelovanja.

HUSQVARNA TS 138 Ovo je jednostavan traktor s bočnim izbacivanjem i snažnim motorom Husqvarna serije. Može biti opremljen kolektorom i BioClip pokrovom. Husqvarna motor. CVT. Širina rezanja 97 cm. Neobrezani krug*: 137 cm.

HUSQVARNA TC 138  Ovo je jednostavan traktor s integriranim stražnjim prikupljanjem i snažnim motorom Husqvarna serije. Lako se prebacuje na stražnje izbacivanje. Husqvarna motor. Hidrostatski. Širina rezanja 97 cm. Neobrezani krug*: 107 cm.

DODATCI

KOLEKTOR Ovo je prostran kolektor. Može imati dva ili tri odjeljka te kapacitet od 210 ili 315 litara. Ne pristaje na TC 130.

PRIKOLICE Prostrane prikolice napravljene su od snažnog čelika. Preklopna stražnja strana omogućuje jednostavan ukrcaj i iskrcaj. Profi model se može ukositi. Prikolica Profi 123×90×30 cm. Prikolica 275 125×83×31 cm. Prikolica 97×72×28 cm.

* Mjereno sa strane s oštricom.

RASIPAČI Širina rasipanja većeg modela je od 300 cm do 360 cm. Kapacitet je oko 75 kg. Protok je lako podesiv. Širina rasipanja manjeg modela je od 120 cm do 240 cm. Kapacitet je 30 kg.

METLA Rotacijska metla služi za čišćenje lišća, snijega itd. Širina je 100 cm. Ne pristaje na TC 130.


VRTNI TRAKTORI

VALJAK Učinkovito poravnava neravne terene i utiskuje NOVOly posijano sjeme. Težina s vodom je 182 kg. Dimenzije 46×96 cm.

GRABLJE ZA MAHOVINU Učinkovite i robusne grablje služe za odstranjivanje mahovine. Mogu podnijetI opterećenje do 32 kg ovisno o stanju terena. Širina je 102 cm.

DRLJAČA ZA ŠLJUNAK Čvrsta drljača s praktičnim gumenim kotačima održava prilazne putove čistima i urednima. Ima zupce koji se sklapaju prilikom kretanja unatrag. Radna širina je 110 cm.

PROZRAČIVAČ Ovaj uređaj pravi rupe u tlu kako bi zrak i fertilizator dospjeli u tlo. Radna širina je 102 cm.

PROZRAČIVAČ PLATFORME ZA DODATKE Omogućuje zraku, vodi i nutrijentima da dopru do tla. Nehrđajuće oštrice služe za dodatnu snagu i izdržljivost. Lako se postavlja na platformu.

PLUG PROZRAČIVAČ PLATFORME ZA DODATKE Dvadeset četiri oštrice stvaraju prizemne plugove koji omogućuju da zrak, voda i nutrijenti dopru do tla. Nehrđajuće oštrice služe za dodatnu snagu i izdržljivost. Lako se postavlja na platformu.

ČISTAČ PLATFORME ZA DODATKE Otklanja mahovinu kako bi travnjak bio zdraviji. Poprečni zupci tretirani su toplinom za dodatnu izdržljivost. Lako se postavlja na platformu.PLATFORMA ZA DODATKE Na platformu za dodatke možemo dodati prozračivač, plug prozračivač i čistač. Dodatci se lako mijenjaju zahvaljujući konekcijskom sustavu bez alata. Pristaje na serije 200 i 300.

RALICA ZA SNIJEG Ovo je snažna čelična ralica sa zaštitnim mehanizmom. Upotrebljava se u kombinaciji s lancima za snijeg i protutežom. Radna širina je 122 cm. Ne pristaje na TC 130. DVOFAZNI BACAČ SNIJEGA Radna širina je 107 cm. Mora biti korišten u kombinaciji s lancima za snijeg i protutežom. Ne pristaje na TC 130. 

59


60

KOSILICE  / KOPAČICE / BACAČI SNIJEGA SERIJA 300 Ova raznolika serija kosilica kombinira sposobnost i agilnost. Namijenjena je različitim profilima korisnika i travnjacima različitih veličina. Mnogi modeli uključuju AFTech™ i AutoWalk™ za bolje rezultate i lakše obavljanje poslova. Svi su modeli kvalitetni i imaju vrhunske performanse.

HUSQVARNA LC 356 AWD Imaju pogon na sve kotače i vrhunske performanse. Idealne su za košnju većih nakošenih vrtova i visoke trave. Imaju inovativan AutoWalk™ 2 pogonski sustav. Honda GCV160, Prikupljanje / BioClip / Bočno izbacivanje, širina rezanja 56 cm, visina rezanja 38 –108 mm. Pogon na sve kotače i AutoWalk™ 2.

HUSQVARNA LC 356V  Idealne su za veće vrtove. Imaju izdržljivo zavareno rezno kućište i lako pokretan OHC motor.

HUSQVARNA LC 353V Postižu vrhunske rezultate zahvaljujući AFTech™, a rezani ostatci podižu se zajedno s oštricama. Imaju AutoWalk™ 2 kontrolu brzine.

Honda GCV160, Prikupljanje / BioClip / Bočno izbacivanje, širina rezanja 56 cm, visina rezanja 32–108 mm. BBC i AutoWalk™ 2.

Briggs & Stratton 675EXI DOV Serija, Prikupljanje / Stražnje izbacivanje, širina rezanja 53 cm, visina rezanja 25–75 mm. AFTech™ i AutoWalk™ 2.

SERIJA 100

RUČNE KOSILICE

Husqvarnina serija 100 nudi veliki izbor kosilica. Možete birati između nove baterijom pogonjene LC 141Li kosilice, LB 155S kosilice velikog kapaciteta i mnogih drugih. Koju god izaberete, bit će kvalitetna.

Ručne kosilice savršene su za manje travnjake i područja koja se rjeđe kose. Ne proizvode štetne plinove i tihe su pa ne ometaju susjede. Napravljene su i za košnju visoke trave.

HUSQVARNA LB 155S Ovo je robusna kosilica s velikim kapacitetom. Jednostavna je za korištenje zahvaljujući prednjem pogonu i velikim stražnjim kotačima. Ručka je sklopiva pa ju je lako skladištiti i transportirati. Briggs & Stratton 650e Serija, BioClip/Bočno izbacivanje, širina rezanja 55 cm, visina rezanja 31–89 mm. Samohodna.

HUSQVARNA 64 Husqvarnine ručne kosilice vodeće su na tržištu. Njima je lako upravljati, izdržljive su i postižu vrhunske rezultate rezanja. Kolektor je dostupan kao dodatak. Širina rezanja 40 cm, visina rezanja 12–55 mm, visina rezanja neograničena, 8,7 kg.


KOSILICE  / KOPAČICE / BACAČI SNIJEGA NOVO

SERIJA 200 Ova serija kosilica sadržava rezna kućišta širine 47 cm i 53 cm napravljena od kompozitnih materijala, što tu seriju kosilica čini idealnom za svakodnevnu upotrebu. Te su kosilice lagane i jednostavne za korištenje, s intuitivnim kontrolama i lako dostupnim držačima. Podesiv upravljač olakšava transport i skladištenje.

HUSQVARNA LB 348V Postiže odlične rezultate zahvaljujući zgrtajućoj oštrici i dizajnu reznoga kućišta. AutoWalk™ 2 kontrola brzine olakšava obavljanje poslova. Briggs & Stratton 650EXI, BioClip / Bočno izbacivanje, širina rezanja 48 cm, visina rezanja 25–75 mm. AutoWalk™ 2.

HUSQVARNA LC 253S Ovo je samohodna kosilica s dodatcima, kompozitnom šasijom i širokim reznim kućištem koja prikuplja ostatke. Briggs & Stratton 650EXI, Prikupljanje/Stražnje izbacivanje, širina rezanja 53 cm, visina rezanja 20–75 mm. Samohodna.

KOSILICE ZA VISOKU TRAVU

PROZRAČIVAČ

Ovo su robusni i pouzdani strojevi koje odlikuje upravljivost i ergo­ nomija. To su samohodne kosilice s mogućnošću jednostavnog podešavanja visine. Imaju veliki kapacitet košnje/čišćenja.

Strojevi za učinkovito uklanjanje mahovine korova i ostalih prepreka onemogućuju disanje vašeg travnjaka. HUSQVARNA DBS51  Husqvarna DBS51 je robustan uređaj napravljen za raščišćavanje visoke trave i nižeg kičastog raslinja. Ima veliki kapacitet košnje i čišćenja te jednostavno podešavanje visine rezanja s upravljača.

HUSQVARNA S 500 PRO  Robustan prozračivač pripremljen je za teške poslove. Mlatilice koje se slobodno kreću u kombinaciji sa snažnim motorom učinkovito odstranjuju gusto raslinje i mahovinu s travnjaka.

Subaru EA 190V. Širina rezanja 51 cm, visina rezanja 60-120 mm. Samohodna.

Subaru EP17. Radna širina 50 cm. MANJI KRAJOLICI

VAŠ PRILAZNI PUT

Prikladne su za manje radove na poljima, npr. pripremanje gredica i poravnavanje vrta. Pogone ih zupčanici. Ovi su modeli savršeni za uže prostore u vrtu i mogu biti opremljeni različitm dodatcima za obavljanje različitih poslova u vrtu.

Serija ST 200 napravljena je za kućevlasnike koji trebaju veliki kapacitet izbacivanja dvofaznog sustava kako bi očistili velike garažne prilaze i putove od svih vrsta snijega. HUSQVARNA TF 324 Ovo je pouzdana kopačica sa svim osnovnim fukcijama. Ima pouzdan motor i stupanj za vožnju unatrag. Ugrađena joj je zaštita za biljke i ima podesivu upravljačku ručku.

HUSQVARNA ST 230P Idealne su za kućevlasnike koji trebaju očistiti sve vrste snijega s velikih prilaza i putova. Imaju servo upravljač i iznimno velike gume i jednostavne su za korištenje.

Briggs & Stratton 750 CR, lančani / ručni, širina rada 60 cm i dubina rada ≈ 30 cm.

Husqvarna motor, prijenos na zupčanike, radna širina 76 cm, servo upravljanje.

DODATCI 1

4

5

1. GRABLJE ZA MAHOVINU Uklonite mahovinu kako biste imali lijep travnjak. TF 434P/ TF 434 / T300RH. 2. RUBNJAK Služi za jednostavno podrezivanje svih rubova. T300RH.

2

3. ALAT ZA KOROV Služi za učinkovito odstranjivanje korova iz vrta.

6

4. PLUG ZA ŽETVU KRUMPIRA TF 536, TF 324 /334 /434 /434P.

3

7

8

5. FREZA S METALNIM KOTAČIMA TF 536 / TF 434 / TF 334 / TF 324 / TF 224, 

6. PLUG S GUMENIM KOTAČIMA TF 536, TF 434 / TF 334. 7. RALICA ZA SNIJEG TF 434P / TF 434. 8. GUMENI KOTAČI TF 536, TF 434 / TF 334.

61


62

ZAŠTITNA OPREMA

OČEKUJTE MAKSIMALNU ZAŠTITU – BEZ OBZIRA NA RAZINU PERFORMANSI Zaštitna oprema mora biti otporna na zahtjevne uvjete i mora vas štititi dok radite. Husqvarnina zaštitna odjeća je vrlo kvalitetna i udobna. Husqvarna nudi veliki izbor zaštitne odjeće za različite vrste poslova.

Profilirane klase zaštite.

Višeslojna zaštita.

Sva osobna zaštita rangirana je prema svojoj sposobnosti da zaustavi lanac pri različitim brzinama: Klasa 0 (16 m/s), Klasa 1 (20 m/s), Klasa 2 (24 m/s) i Klasa 3 (28 m/s). Testirano i odobreno u skladu s Europskim (CE) i Međunarodnim (ISO) standardima.

Naš napredni zaštitni materijal sastoji se od nekoliko manjih slojeva, što ga čini lakšim te se na taj način ne ugrožava razina zaštite. Materijal i dizajn slojeva sastoje se od dugih vlakana koji mogu zaglaviti lanac.

Pouzdana sigurnost sa stalnim testiranjem. Zaštitna odjeća za šumarske poslove mora imati CE oznaku. Dodatna EuroTest oznaka dokazuje da nasumično odabrane uzorke redovito regulira akreditirana agencija.

Dobro promišljeni dizajn. Husqvarnina je zaštitna odjeća opremljena učinkovitim sustavom provjetravanja s mrežicom, kotačićem za jednu ruku i reflektirajućim površinama na svim uglovima.


ZAŠTITNA OPREMA

NOVO

NOVO

ŠUMARSKA JAKNA, TECHICAL EXTREME Napravljena je za duge radne smjene u najizazovnijim uvjetima. Lagani i prozračni materijali te savijeni dio na laktovima olakšavaju kretanje, a učinkoviti ventilacijski otvori na vratu i donjem dijelu leđa drže vas suhim dok naporno radite. Napravljena je od reflektirajućih materijala i ima refleksne pričvrščivače. Veličine S–XXL, ženska veličina XS–M

TECHNICAL EXTREME

ZAŠTITNE HLAČE, TECHICAL EXTREME Napravljene su za obavljanje napornih poslova u šumi na profesionalnoj razini. Pametno korištenje reflektirajućih, laganih i rastezljivih materijala te Cordura® pojačanie osiguravaju zaštitu, izdržljivost i cjelodnevnu produktivnost. Moderan dizajn hlača s prilagodljivim strukom, savijenim dijelom na koljenima, Husqvarninom Tech-Koljeno tehnologijom, ventilacijskim otvorima te tankim prijanjanjem pruža udobnost i pokretljivost. Ispunjava EN 381 Klasu 1 (20 m/s). Veličine XS–XXL

Zaštitna odjeća napravljena za maksimalne performanse. Husqvarna Tehnical Extreme asortiman je naš krajnji asortiman zaštitne odjeće. Napravljen je za ljude koji trebaju udobnost, prozračnost i zaštitu u ekstremnim uvjetima. Ima specifičan dizajn sa savijenim dijelovima na koljenima i rukavima, tankim prijanjanjem, izdržljivim i rastezljivim materijalima te svakodnevnim vrhunskim performansama.

Prilagodite za savršeno prijanjanje.

Dobro ventilirane.

Odjeća ima kukicu i remen na čičak na ručnom zglobu i gležnju te elastične vezice oko struka i na donjem dijelu jakne, što vam omogućuje da ju namjestite tako da vam savršeno odgovara.

Otvori na vratu i donjem dijelu leđa omogućuju dobru ventilaciju. Zatvarači smješteni ispod pazuha i na stražnjem dijelu leđa omogućuju reguliranje protoka zraka prema vlastitom izboru.

Lako dostupni džepovi. Jakna ima dva džepa na prsima, jedan na rukavima i džep za prvu pomoć. Hlače imaju dva džepa na prednjoj strani, dva džepa na stražnjoj strani, nožni džep te dvostruki džep za metar.

Džepovi za mobilni telefon. Džepovi na prsima imaju podstavu za mobilni telefon koja ga dobro štiti i omogućuje da bude dostupan u svako vrijeme.

Tech-Koljeno tehnologija. Iznimna zaštita i mobilnost. DODANI ZAŠTITNI SLOJEVI Tech-Koljeno pruža izvanrednu zaštitu zahvaljujući dodatnim slojevima vlakana. To poboljšava sigurnost, naročito kad hlače pristaju usko uz koljeno. SAVIJENI MATERIJAL Cijelo je koljeno, uključujući i zaštitu, savijeno unaprijed kako bi osiguralo savršeno prijanjanje u svim radnim uvjetima. OTPORNOST NA VODU Koljeno ima vodootpornu unutarnju podstavu i vanjski sloj izrađen od vodootporne tkanine i zadržava vodu i vlagu van zaštitnog sloja. To znači da možete udobno raditi u mokrim uvjetima dulje vrijeme.

63


64

ZAŠTITNA OPREMA

Zaštitna odjeća napravljena za profesionalne performanse. Asortiman Husqvarnine tehničke odjeće dizajniran je da izdrži svaki radni dan. Moderan dizajn, snažne rastezljive tkanine, pojačani paneli te savijeni dijelovi na koljenima i laktovima osiguravaju optimalno obavljanje poslova, izdržljivost i performanse. Izgledat ćete dobro i raditi još bolje.

TECHNICAL NOVO

ŠUMARSKA JAKNA, TECHNICAL Napravljena je od snažnih, ali laganih materijala. Idealna je za svakodnevni rad u šumi. Poliester rastezljiv u četiri smjera s posebnim prijanjanjem osigurava udobno kretanje uz smanjeni napor. Ventilacijski otvori na vratu i donjem dijelu leđa služe za udobnost i performanse. Veličine S–XXL.

NOVO

NOVO

ŠUMARSKA JAKNA, TECHNICAL FOREST Napravljena je od snažnih materijala sa zaštitom prilikom obavljanja svakodnevnih šumarskih poslova. Napravljena je od dvosmjerno rastezljivog poliestera s posebnim prijanjanjem i pojačanjima od lakta do zgloba. Osigurava udobno kretanje, veliku izdržljivost i cjelodnevne performanse. Ispunjava EN 381, Klasa 1. Veličine S–XL.

ŠUMARSKA JAKNA S VENTILACIJOM, TECHNICAL Dizajnirana je za svakodnevne šumarske poslove u toplijim uvjetima. Napravljena je od 100 %-tnog mikropoliestera na prednjem dijelu, ramenima i rukavima te od 100 %-tnog pletenog poliestera ispod rukava i na stražnjem dijelu. Nudi dodatnu ventilaciju da vas održi hladnim i suhim. Veličine S–XXL.

Zaštitna odjeća napravljena za funkcionalne performanse. Asortiman Husqvarnine funkcionalne odjeće pouzdan je za obavljanje poslova u šumi. Snažni izdržljivi materijali, učinkovita ventilacija i pametni dodatci pomažu vam obaviti svaki posao. Možete raditi bez ograničenja i usredotočiti se na posao.

FUNCTIONAL

NOVO

REFLEKTIRAJUĆA ŠUMARSKA JAKNA, TECHNICAL Napravljena je od snažnih, ali laganih materijala. Idealna je za svakodnevni rad u uvjetima gdje je važna vidljivost. U skladu je s EN ISO20471 Klasa 3 prohtjevima. Napravljena je od laganog dvosmjerno rastezljivog poliestera s posebnim prijanjanjem. Veličine S–XXL.

NOVO

ŠUMARSKA JAKNA, FUNCTIONAL Lako je nosiva i služi za obavljanje lakših poslova u šumi. Izrađena je od vrlo kvalitetnog 100 %-tnog mikropoliestera s Cordura® pojačanjem oko zglobova. Nekoliko je dostupnih mogućnosti prilagodbe kako bi se osiguralo savršeno prijanjanje. Ventilacijski zatvarači i refleksni pričvrščivaći omogućuju udobnost i sigurnost. Veličine S–XXL.


ZAŠTITNA OPREMA

Rastezljivost za udobnost.

Pojačane gdje je potrebno.

Odjeća je izrađena od rastezljivih materijala, udobna je i sigurna te omogućuje slobodno kretanje.

Koljena, laktovi, gležnjevi i zglobovi pojačani su da bi odjeća bila izdržljivija i da bi izdržala obavljanje teških poslova.

Dobro ventilirane.

Lako dostupni džepovi.

Otvori na vratu i donjem dijelu leđa poboljšavaju ventilaciju. Patentni zatvarači ispod pazuha te na stražnjem dijelu nogu omogućuju prilagođavanje toka zraka na način na koji vam odgovara.

Jakna ima dva džepa na prsima i džep za prvu pomoć. Hlače imaju dva džepa na prednjoj strani, dva džepa na stražnjoj strani, džep na nogavici i džep za metar.

NOVO

ZAŠTITNE HLAČE, TECHNICAL Dizajnirane su za cjelodnevne svakodnevne šumarske poslove. Čvrsta konstrukcija uključuje Aramid i Cordura® pojačanja. Lagana i rastezljiva tkanina koja odlično prijanja pruža korisniku udobnost i čini ga produktivnim, dok savijeni dio na koljenima, ventilacijski otvarači i džepovi čine svaku radnu smjenu vrlo produktivnom. Ispunjava EN 381 Klasu 1 (20 m/s). Veličine S–XXL. Struk, Također, dostupno sa 7 cm produženim nogavicama (S–XL)

NOVO

ZAŠTITNE HLAČE, TECHNICAL C Napravljene su za radnike u šumarstvu koji provode cijeli dan u šumi. Moderan dizajn i svestrana zaštita pružaju sigurnost, udobnost i produktivnost. Lagana i u četiri smjera rastezljiva tkanina te asortiman dizajnerskih rješenja, uključujući savijeni dio na koljenima, pomažu vam da dosegnete maksimum tijekom svake radne smjene. Ispunjava EN 381 Klasu 1 (20 m/s), dizajn C. Veličine S–XXL.

NOVO

RADNA MAJICA, TECHNICAL Ovaj je komad odjeće lagan i jednostavan. Ima prednji patentni zatvarač, produženi dio na leđima i lako dostupni patentni zatvarač na prednjem dijelu. Idealan je za upotrebu po toplijem vremenu. Ne zadržava vlagu i suši se brzo. Možete ostati suhi i ako naporno radite. Veličine S–XXXL.

Stolar, Također, dostupno sa 7 cm skraćenim nogavicama (S–XL)

NOVO

NOVO

Pojačane za izdržljivost. Donji dio zaštitne podstave s unutarnje strane hlača pojačan je kako bi zaštitio podstavu od oštećenja i zamora te osigurao veću izdržljivost.

Prilagoditi za savršeno prijanjanje. ZAŠTITNE HLAČE, FUNCTIONAL Napravljene su od vrlo kvalitetnih i izdržljivih materijala uključujući Cordura® pojačanja. Lako su nosive i dizajnirane su za obavljanje lakših poslova u šumi. Kvalitetni pričvrščivaći osiguravaju dobro prijanjanje, dok ventilacijski zatvarači, džep za metar, refleksni pričvrščivaći i dodatna pojačanja na koljenima, zglobovima i donjem dijelu nogavica osiguravaju sigurnost, produktivnost i udobnost. Ispunjava EN 381 Klasu 1 (20 m/s). Veličine 46-62.

ZAŠTITNE HLAČE, FUNCTIONAL KLASA 2 Nude poboljšanu zaštitu, ali su lako nosive i namijenjene obavljanju lakših poslova u šumi. Napravljene su od vrlo kvalitetnih materijala uključujući Cordura® pojačanja. Kvalitetni pričvrščivaći osiguravaju dobro prijanjanje, dok ventilacijski zatvarači, džep za metar, refleksni pričvrščivaći i dodatna pojačanja na koljenima, zglobovima i donjem dijelu nogavica osiguravaju sigurnost, produktivnost i udobnost. Ispunjava EN 381 Klasu 2 (24 m/s). Veličine 46-62.

Elastična uzica sa zaključavanjem smještena na struku omogućuje vam da jednostavno pritegnete jaknu kako bi bolje prijanjala.

Dobro ventilirane. Otvori na vratu pružaju dobru ventilaciju. Zatvarači smješteni ispod pazuha i na stražnjem dijelu nogu omogućuju podešavanje protoka zraka prema vašem izboru.

65


66

ZAŠTITNA OPREMA

Husqvarnina zaštitna odjeća odličnih performansi. Pounda Husqvarnine klasične odjeće savršena je za povremene poslove na otvorenom. Prilagođava se vama, kvalitetna je i pouzdana. Vrlo kvalitetni materijali, zaštita i dodatci omogućuju udobnost i sigurnost prilikom obavljanja posla.

CLASSIC NOVO

NOVO

Koja je zaštitna oprema potrebna za rad s lančanom pilom? Nikada nemojte rukovati lančanom pilom bez zaštitnih hlača sa zaštitom protiv lanca, kacige s vizirom, štitnika za uši, čizama sa zaštitom protiv lanca i rukavica. Uvijek biste trebali sa sobom imati kutiju prve pomoći, ali i mobitel.

ŠUMARSKA JAKNA, CLASSIC Stiliziran dizajn jakne omogućuje povremeni rad na otvorenom poput cijepanja drva za ogrjev. Napravljena je od vrlo kvalitetne kombinacije poliestera i pamuka s narančastim panelima za veću vidilljivost te s reflektirajućim logom, dvama džepovima na prednoj strani i jednim džepom na prsima. Udobna je i u njoj ste primjetni dok radite. Veličine S–XXL

Zaštita zaštite.

NOVO

NOVO

ŠUMARSKA JAKNA VELIKE VIDLJIVOSTI, CLASSIC Jakna je udobna i njezin dizajn omogućuje obavljanje povremenih poslova na cesti ili uz nju. Napravljena je od vrlo kvalitetne kombinacije poliestera i pamuka i ima džep na prsima. Vidljivost je testirana prema EN ISO 20471 Klasa 3 (najveći standard), što znači da je odobrena za upotrebu na cesti i u šumi. Veličine S–XXXL.

NOVO

Zaštitna podloga je u potpunosti zatvorena tako da piljevina ne ugrožava performanse slojeva vlakana.

Ojačana za trajnost. Niži dio zaštitne podloge u unutarnjem dijelu hlača pojačan je na način da zaštiti podlogu od trošenja i da osigura veliku izdržljivost.

ZAŠTITNE HLAČE, CLASSIC Pružaju pouzdanu zaštitu povremenim korisnicima prilikom cijepanja drva za ogrjev ili nekih drugih poslova na otvorenom. Napravljene su od kvalitetne kombinacije poliestera i pamuka. Podloga je pojačana na donjem dijelu kako bi izdržala habanje od čizama. Ispunjava normu EN 381 Klasa 1 (20 m/s). Veličine 44-64.

ZAŠTITNE KOŽNE HLAČE, CLASSIC Jednostavno se oblače i svlače. Pružaju pouzdanu zaštitu povremenim korisnicima. Napravljene su od kvalitetne kombinacije poliestera i pamuka s patentnim džepom preko cijelih leđa. Podloga je pojačana na donjem dijelu da izdrži habanje od čizama. Ispunjava normu EN 381 Klasa 1 (20 m/s). Jedna veličina.

ZAŠTITNE HLAČE, CLASSIC Pružaju pouzdanu zaštitu prilikom cijepanja drva za ogrjev i drugih povremenih poslova na otvorenom. Imaju vrhunske performanse, udobne su i imaju dva prednja džepa i ventilacijske patentne džepove na stražnjoj strani nogavica. Zaštitna podloga odobrena je u skladu s EN381 Klasa 1 Dizajn A. Veličine 44-58.


ZAŠTITNA OPREMA TECHNICAL ZA ČIŠĆENJE GRMLJA Odjeća mora biti udobna i funkcio­ nalna ako ste opterećeni nosilicom i ako dugo radite s čistačem grmlja ili trimerom. Vrlo je važno da praktični detalji, kao što su podstava i patentni džepovi, budu na pravim mjestima i da materijali budu udobni. Vrlo je važno da odjeća ima dobre šavove, ventilacijske zatvarače i izdržljivu zaštitu protiv rasprska­ va­jućeg šljunka.

HUSQVARNA NARAMENICE Ovo su izuzetno široke naramenice s podesivom duljinom.

JAKNA ZA PODREZIVANJE I ČIŠĆENJE GRMLJA, TECHNICAL Dizajnirana je za duge radne sate i upotrebljava se prilikom rada s nosilicom. Ima dodatnu podstavu na ramenima i ergonomski savijene rukave. Veličine S–XXL.

HLAČE ZA PODREZIVANJE I ČIŠĆENJE GRMLJA, TECHNICAL Dizajnirane su za duge radne sate i upotrebljavaju se prilikom rada s čistačem grmlja ili trimerom. Imaju dodatnu podstavu na kukovima i ergonomski savijena koljena. Veličine 46-60.

KIŠNA JAKNA Napravljena je od vodootpornog i rastezljivog materijala s ušivenim i pričvršćenim šavovima. Ima otvore na prsima, leđima i rukavima za bolju ventilaciju. Veličine S–XL.

LEĐNA ZAŠTITA OD KIŠE S RUKAVIMA Ova jakna ima zaštitu za leđa s iznimnom dugim stražnjim dijelom, ušivene i pričvršćene šavove, podesivo zatvaranje na gumb smješteno na prednjem djelu, produžene rukave s kopčama i produženi leđni dio s kišnom zaštitom. Postoji samo jedna veličina jakne.

KIŠNE HLAČE/NAVLAKE Napravljene su od vodootpornih rastezljivih materijala s ušivenim i pričvršćenim šavovima. Mreža na vrhu služi za dobru ventilaciju. Veličine S–XL. Navlake su pričvršćene na pojas ili na pojas za alat. Postoji samo jedna veličina hlača.

SOFTSHELL JAKNA Softshell jakna je vodootporna i otporna na vjetar. Idealna je za razne vremenske uvjete. Veličine S–XL.

TERMALNI PRSLUK Održava toplinu i ne smanjuje mobilnost ruku. Veličine M–XXL.

MICROFLEECE JAKNA Udobna jakna od mikrovune napravljena je od 100 %-tne poliesterske vune koja se rasteže u četiri smjera i upija samo 6 % vlage. Veličine S–XL.

MICROFLEECE PRSLUK Ovo je udoban prsluk napravljen od 100 %-tne poliesterske vune koja se rasteže u četiri smjera i upija samo 6 % vlage. Veličine S–XL.

JEDNOSLOJNA DONJA ODJEĆA Ovo je potpuno zatvorena odjeća napravljena od predenog i teksturnog poliestera. Omogućuje tkanini da odstrani vlagu s kože i pruži dobru ventilaciju. Veličine 46-58.

RADNA KOŠULJA Ovo je mekana i udobna košulja u kojoj se možete jednostavno kretati. Sto posto je pamučna. Veličine S–XXL.

Kožni remeni ili spojnice od čvrstog metala.

ODJEĆA ZA KIŠU Naš asortiman vrlo kvalitetne odjeće za kišu pokriva više aspekata vremenskih nepogoda i nudi veliki izbor proizvoda koji su prikladni u različitim situacijama. Lagane, udobne i vodootporne jakne do struka pokrivaju kukove i bedra. Imaju dobru ventilaciju i praktično se zatvaraju na gumb.

ZA TOPLINU Ovo je udobna odjeća napravljena od laganih i neapsorbirajućih materijala koji su vodootporni te otporni na vjetar. Vrlo je kvalitetna i topla i služi za rad u hladnim uvjetima. Jakna od mikrovune napravljena je od toplog i rastezljivog materijala, što je čini iznimno udobnom.

67


68

ZAŠTITNA OPREMA GLAVA, OČI I UŠI Opsežna istraživanja i razvoj tehnologije Husqvarninih proizvoda te dugotrajna i bliska suradnja s profesionalnim korisnicima rezultiraju ergonomski dizajniranom opremom. ŠUMARSKA KACIGA, TECHNICAL Ovo je robusna lagana i pametno dizajnirana kaciga. Pametna rješenja koja smanjuju težinu omogućuju bolju prilagodljivost i osiguravaju prikladniju temperaturu glave. Kaciga ima utor za lampu pa je vidno polje poboljšano. Fluorescentno narančasta.

KACIGA ZA ARBORISTE, TECHNICAL Lagana i prozračna kaciga namijenjena je profesionalnim arboristima. Prikladna je za radove na visinama. Prilagodljivi remeni omogućuju balans i stabilnost. Flourescentno narančasta.

ŠUMARSKA KACIGA, FUNCTIONAL Ova je kaciga namijenjena šumarima. Sigurna je i ima UltraVision vizir za čišći pregled te remene sa šest točaka pričvršćivanja za udobnost i manji pritisak. Udobna je i štiti uši. Fluorescentno narančasta ili narančasta.

ŠUMARSKA KACIGA, FUNCTIONAL S RADIOM Funkcionalna kaciga ima ugrađenu zaštitu za uši s FM radiom.

ŠUMARSKA KACIGA, CLASSIC Ova je kaciga ergonomski dizajnirana za lakše poslove na otvorenom, u šumi ili vrtu. Remeni se mogu podesiti prema osobnoj potrebi. Vizir s metalnom mrežom štiti i poboljšava vidljivost. Narančasta.

ŠTITNICI ZA UŠI S FM RADIOM Ovo su štitnici za uši s FM radiom s poboljšanom kvalitetom zvuka i posebno dizajniranim držačem koji stvara manji pritisak na glavu i uši. Naušnici su posebno dizajnirani da prate oblik vaše glave, što omogućuje savršeno prijanjanje. Opremljeni su s audioulazom od 3.5 mm (AUX) za mp3 i radiom za komunikaciju. + S kacigom.

ZAŠTITA ZA UŠI S POJASOM ZA GLAVU Udobna je i može se prilagoditi pritisak. Ima mekanu i prozračnu podstavu u pojasu. Zaštita za uši s bazom na kacigi, H200 i Alveo.

ZAŠTITA ZA UŠI Udobna je i može se prilagoditi pritisak. Idealna je za čišćenje i podrezivanje trave. Potrebno ju je uvijek upotrebljavati u kombinaciji sa zaštitnim naočalama. S pleksi vizirom, S mrežnim vizirom.

ZAŠTITA ZA UŠI, GARDENER

ZAŠTITNE NAOČALE X Ove naočale s okvirima koji se mogu produžiti i ukositi otporne su na ogrebotine. Žute leće omogućuju bolju vidljivost u mračnim uvjetima. Sive leće štite od ultraljubičastog zračenja. Prozirne X, Sunčane X, Žute X.

ZAŠTITNE NAOČALE Ove naočale sa statičnim okvirom otporne su na ogrebotine. Imaju prozirne i sive leće koje štite od ultraljubičastog zračenja. Prozirne, sunčane.

Osnovni model sa širokim pojasom za glavu je udoban, dobro prijanja i smanjuje pritisak. + S pleksi vizirom.

Zaštita za uši s bazom na kacigi, H300.

ZAŠTITNE NAOČALE Napravljene su za ljude koji nose naočale, imaju leće koje se ne zamagljuju i mekan unutarnji dio koji omogućuje veću udobnost. Izdržljive su i podnose udarce, prašinu i razne čestice u zraku.


ZAŠTITNA OPREMA ZAŠTITNA OBUĆA Husqvarna nudi opsežan izbor zaštitne, moderno dizajnirane i vrlo kvalitetne obuće kako bi svi poslovi na otvorenom bili obavljeni. Iskustva profesionalaca koji rade u šumi, parkovima i vrtovima temelj su istraživanja i proizvodnje naše dobro osmišljene ponude čizama.

ZAŠTITNE ČIZME, TECHNICAL Ovo su vrlo kvalitetne čizme izrađene od kože i vodootpornog najlona i prikladne za duge radne dane u parkovima i vrtovima ili u slobodno vrijeme. Prozračne su i vodootporne te imaju Sympatex® podstavu i zatezni remen na stražnjem dijelu i jeziku čizme. Veličine 36-47.

KOŽNE ČIZME SA ZAŠTITOM OD PILE, TECHNICAL 24 Ovo su vrlo kvalitetne čizme s dobro osmišljenom konstrukcijom pete, stabilnim tabanima i čeličnim gornjim dijelom. Prozračne su i vodootporne i imaju Sympatex® podstavu. Pojačane su gumom za dodatnu zaštitu. Veličine 36-48.

KOŽNE ČIZME SA ZAŠTITOM OD PILE, 20 Ove su čizme vrlo izdržljive, udobne i stabilne. Izdržljiv i vodootporan taban od poliuretana proteže se do prednjeg dijela čizme. Unutarnji tabani izrađeni su od amortizirajućeg Ergothana koji sprečava udarne ozljede. Veličine 39-47.

HUSQVARNINA ČARAPA Ovo je čarapa koja kapilarno upija i izvlači vlagu. Veličine 37-46. ZAŠTITNE ČIZME, FUNCTIONAL 28 Ovo su udobne čizme s dodatno pojačanim čeličnim gornjim dijelom oko prstiju i pojačanjima oko tabana. Imaju duboko uvezivanje i brazde na stražnjem dijelu noge. Podstavljene su platnom, a tabani mogu biti opremljeni s klinovima. Veličine 37-50.

ZAŠTITNE ČIZME, FUNCTIONAL 24 Ovo su udobne čizme s dodatno pojačanim gornjim dijelom oko prstiju i pojačanjima oko tabana. Podstavljene su pamukom, a tabani mogu biti opremljeni s klinovima. Veličine 37-47.

ZAŠTITNE KOŽNE ČIZME, CLASSIC 20 Ovo su lagane, udobne i izdržljive čizme otporne na trošenje te vrlo stabilne za zglobove i stopala. Ulošci se mogu ukloniti i oprati. Veličine 39-47.

RUKAVICE, TECHNICAL Kratke su i čvrsto prijanjaju, što omogućuje bolju pokretljivost. Dlanovi su napravljeni od kozje kože s prepletenom tkaninom i sivom pjenom. Stražnji dio napravljen je od laminirane spandex tkanine.

RUKAVICE, TECHNICAL LIGHT Uže i udobne rukavice napravljene su od obrnute kozje kože i ultra mekane brušene antilop kože. Stražnji dio napravljen je od laminirane spandex tkanine s reflektirajućim dijelovima.

RUKAVICE, CLASSIC Ovo su izdržljive rukavice u jednoj veličini. Dlan je napravljen od kozje kože, a stražnji dio od spandex tkanine. Gumirani dijelovi s pamučnim uvezom omogućuju savršeno prijanjanje.

RUKAVICE, FUNCTIONAL LIGHT Ovo su udobne prijanjajuće rukavice. Dlan je napravljen od kozje kože, a stražnji dio od prepletene tkanine. Prikladne su za obavljanje različitih poslova.

OUTLAST ČARAPA Ovo su udobne čarape od Outlast materijala koji vas hladi kad je toplo i zagrijava kad je hladno. Veličine 37-48.

RUKAVICE Husqvarna nudi najnovije rukavice posebno izrađene za svaki tip posla. Vrtlar, šumar ili arborist? Vi odlučite što vam je potrebno za posao koji obavljate. Husqvarnina ponuda rukavica pokriva sve zahtjeve.

RUKAVICE, FUNCTIONAL WINTER Ove su rukavice udobne, tople i vodootporne. Imaju iznimno prozračnu Hipora membranu i Thinsulate izolaciju te podstavu od mikrovune.

RUKAVICE, FUNCTIONAL Ovo su udobne rukavice s dvostrukom presvlakom od kozje kože na dlanovima, laminiranim spandexom na stražnjem dijelu i najlon neoprenom na člancima prstiju.

69


70

DODATCI ZA MOTORNE PILE / MAZIVA / ŠUMARSKI ALATI

Lijevci su dizajnirani za optimalan i konstantan protok, što ubrzava nadolijevanje goriva. Mehanička brava onemogućuje curenje, a automatsko zaustavljanje sprečava prolijevanje i prepunjavanje rezervoara.

Projektirano za Husqvarnine motorne pile. Husqvarna dizajnira izdržljive, snažne i lagane pile. Motorne pile s dvotaktnim motorima mogu prilikom velikih napora raditi na 10 000 okretaja, što zahtijeva odabir odgovarajućeg ulja. Husqvarnina ulja za dvotaktne motore ispunjavaju stroge zahtjeve i obilježena su s VEF – Verified Engine Formula.

HUSQVARNIN COMBI KANISTAR, 5 L Omogućuje učinkovito nadolijevanje goriva bez prolijevanja i ikakvog rasipanja. Dva spremnika dizajnirana su kako bi se omogućio optimalan omjer goriva i lančanog ulja. Integrirana kutija za alat služi za često potrebne rezervne dijelove. Odobreno u skladu s UN preporukama. 5,0 / 2,5 l. Lijevak za gorivo. Lijevak za ulje. Zimski lijevak za ulje.

HUSQVARNIN KANISTAR ZA GORIVO, NARANČASTI Kanistar za gorivo učinkovito štiti od prepunjavanja. Odobreno u skladu s UN preporukama. 6 l. HUSQVARNIN COMBI KANISTAR, 6 L Combi kanistar učinkovito štiti od prepunjavanja. Kad je rezervoar pun, protok se automatski zaustavlja te možete podignuti kanistar bez prolijevanja. Odobreno u skladu s UN preporukama. 6/2,5 l.

HUSQVARNINO DVOTAKTNO ULJE, XP®, SINTETIČKO Ovo je izvrsno i u potpunosti sintetičko i biorazgradivo dvotaktno ulje koje se upotrebljava prilikom velikih napora i velikih brzina motora. Prikladno je za sve Husqvarnine proizvode, naročito za motore s obujmom preko 55 cm3. Ispunjava zahtjeve JASO FD/ISO EGD i Rotax 253 test motornih sanjki. VEF odobreno. 0,1 l, 1 l doziranje, 4 l. HUSQVARNINO DVOTAKTNO ULJE, LS+ Ovo je polusintetičko ulje koje proizvodi malo dima i vrlo dobro štiti od zaglavljivanja klipa u nagibnim i karbonskim ležištima. Paket dodataka jedan je od najboljih na tržištu. Ispunjava zahtjeve JASO FD/ISO EGD i Rotax 253 test motornih sanjki. VEF odobreno. 0,1 l, 1 l doziranje, 4 l. HUSQVARNINO DVOTAKTNO ULJE, HP Ovo je ulje napravljeno od pažljivo biranih komponenti kako bi funkcioniralo i u kombinaciji s gorivima niske kvalitete. Ispunjava zahtjeve JASO FD/ISO EGD i Rotax 253 test motornih sanjki. VEF odobreno. 0,1 l, 1 l doziranje, 1 l standard, 4 l.

2

3

1

1

4

5

1. HUSQVARNINE SNAŽNE OKRUGLE TURPIJE Dizajnirane su za optimalno rezanje i dulji vijek trajanja. 2 komada. 4.0 mm /4.5 mm / 4.8 mm / 5.5 mm.

4. DRŽAČ ZA MOTORNU PILU Služi za pričvršćivanje i postavljanje motorne pile u siguran položaj tijekom rezanja. Napravljen je od kovanog čelika.

2. RAVNE TURPIJE Ovo su kvalitetne turpije koje pružaju pravu geometriju prilikom rezanja. Ravne turpije 6" 1 pc. Ravne turpije 8" 1 pcs.

5. KOMPLET/SET TURPIJA U kompletnom setu turpija nalazi se drška, kombinirani mjerač ili mjerač na turpiji te mjerač dubine, dvije okrugle turpije i ravna turpija. .325". .325" PIXEL. 3 / 8". 3 / 8" MINI H36. 3 / 8" MINI H37. .404". 1 / 4".

3. KOMBINIRANI PRIBOR ZA MJERENJE/ MJERAČ Posebno je dizajniran i u jednom je alatu mjerač na turpiji i mjerač dubine. .325" / 1.3 mm PIXEL H30. .325" / 1.5 mm H22 / H25 / H28. 3 / 8" H42 / H45 / H46 / H47(S) /  H48(S) / H50. Semichisel 3 / 8" H49 / H51 / H54 /  H58. 1 / 4".

2

3

4

5

1. HUSQVARNINO ULJE ZA LANAC, BIOLOŠKI NAPREDNO Husqvarnino organsko ulje za lanac s vrhunskim performansama podmazivanja omogućuje rad u ekstremnim uvjetima. Izvrsne antioksidacijske osobine štite vodilicu i lanac dok su uskladišteni. 1 l, 5 l. 2. HUSQVARNINO MINERALNO ULJE ZA LANAC Husqvarnino mineralno ulje za lanac s ljepljivim sredstvom za pile s vrhunskim performansama jamči manje trošenje lanca i spojnica. Služi za univerzalnu upotrebu tijekom godine. 1 l, 5 l. 3. HUSQVARNINO ULJE ZA FILTER ZRAKA Biorazgradivo je. Učinkovito zaustavlja čestice u filteru, održava motor čišćim i smanjuje napor prilikom rada motora. 1 l. 4. HUSQVARNINO ECO MAZIVO Husqvarnino eco mazivo upotrebljava se za nagibnu opremu na trimeru. Podmazuje prijenos i apsorbira aksijalne sile. Prilagođava se okolišu. Biorazgradivo je. 100 g 5. HUSQVARNINO VIŠENAMJENSKO MAZIVO Odlično štiti od korozije i dobro podnosi opterećenja. Prikladno je za općenito podmazivanje. 225 g.

HUSQVARNINO DVOTAKTNO GORIVO, XP® SNAGA Alkilatno gorivo razvijeno je posebno za Husqvarnine dvotaktne motore. Prethodno je pomiješano s Husqvarna XP® sintetičkim dvotaktnim uljem. Pruža učinkovito sagorijevanje za zdraviji i čišći motor s minimalnim udjelima štetnih supstanci u ispušnim plinovima. VEF odobreno. 5 l.


DODATCI ZA MOTORNE PILE / MAZIVA / ŠUMARSKI ALATI 1 1. POJAS ZA KOMPLETAN ALAT Ovo je pojas za kompletan alat s dvjema futrolama, kukom za podizanje, hvataljkom, stražnjim nosačem alata i trakom za mjerenje od 15 m. Combi futrola od LD polietilena. Combi futrola, kožna. Combi futrola s klinastim džepom. 2. REMEN ZA OKRETANJE Služi za okretanje ili micanje zaglavljenih stabala te kao remen za nošenje kanistara.

2

3

4

3. HVATALJKE ZA PODIZANJE STABALA Oštra kuka s izoštrenim rubovima napravljena je od posebnog čelika ojačanog površinskom obradom. 30 cm /20 cm.

ŠUMARSKA SJEKIRA Ova je sjekira namijenjena cijepanju manjeg drveća i klada. 65 cm.

4. KUKA ZA PODIZANJE Produžena kuka za duži i veći otvor omogućuje bolji hvat prilikom upotrebe. Napravljena je od posebnog čelika ojačanog površinskom obradom.

SJEKIRA ZA KAMPIRANJE Ovo je manja sjekira namijenjena planinarskim i kamperskim aktivnostima. 37.5 cm.

5. KLINOVI ZA SJEČU Napravljeni su od snažnog polistirena. Omogućuju da drvo padne u željenom pravcu. 14 cm / 20 cm / 25 cm.

SJEKIRA ZA DRVODJELJE Ova je sjekira s udubljenjem na dršku namijenjena obavljanju poslova u šumi. 50 cm.

6. KLIN ZA SJEČU OD MAGNEZIJA Omogućuje da drvo padne u željenom pravcu. 12 cm.

5

SJEKIRICA Ova je sjekirica namijenjena obavljanju poslova u vrtu i cijepanju manjega drva za ogrjev. 37.5 cm.

7. KLIN ZA SJEČU OD ALUMINIJA Omogućuje da drvo padne u željenom pravcu. Moguće ga je ponovno izoštriti. 550 g, 22 cm /1000 g, 27.5 cm.

UDARNA SJEKIRA Ova je sjekira namijenjena cijepanju klada i velikih komada drveća. Također, može se upotrebljavati kao malj. 80 cm.

6 8. KLIN ZA CIJEPANJE, UVRNUT Služi za cijepanje klada. Potrebno ga je upotrebljavati s maljem ili udarnom sjekirom. Napravljen je od vrlo kvalitetnog čelika.

7

SJEKIRA ZA CIJEPANJE Ova je sjekira namijenjena cijepanju većeg drveća i drva za ogrjev. 75 cm.

9. KLIN ZA CIJEPANJE, RAVNI Služi za cijepanje klada. Potrebno ga je upotrebljavati s maljem ili udarnom sjekirom. Napravljen je od vrlo kvalitetnog čelika.

8

MANJA SJEKIRA ZA CIJEPANJE Ova je sjekira namijenjena cijepanju manjih komada drva za ogrjev. 50 cm.

HUSQVARNA H900 Ova je mala sjekirica namijenjena vanjskim aktivnostima u vrtu ili se može upotrebljavati tijekom šetnje kroz prirodu. 34 cm. HUSQVARNA A1400 Ova je univerzalna sjekira idealna za cijepanje smolastog drveća. 60 cm. HUSQVARNA A2400 Ova je moćna univerzalna sjekira namijenjena obavljanju različitih poslova s drvećem. 70 cm. HUSQVARNA S1600 Ova je sjekira namijenjena cijepanju klada i velikih komada drveća. 60 cm. HUSQVARNA S2800 Ova je snažna sjekira namijenjena cijepanju velikih klada. 70 cm.

10. UDARNA POLUGA Ovo je kombinirana udarna poluga s mogućnosti lomljenja i s posebno dizajniranim nagibnim krajem koji eliminira vibracije prilikom udaranja u klin.

9

11. POLUGA ZA LOMLJENJE SA ZAKAČENOM KUKOM Iskovana je u potpunosti iz jednog dijela s plastičnom drškom, nagibnim krajem i kukom za prevrtanje. 80 cm. 12. SKLOPIVE PILE ZA OBREZIVANJE Sklopive pile s oštricama od 200 mm do 300 mm služe za različitu primjenu. 200 FO, ravna oštrica. 300 ST, ravna oštrica, uključuje futrolu. 300 CU, zakrivljena, uključuje futrolu.

11

10

13. PRIBOR ZA PRVU POMOĆ Uključuje zavoj za prvu pomoć, devet plastera različitih veličina, dvije vate za rane, ogledalo i pamučnu vatu.

2

1 3

4

12 1. TORBA ZA ŠUMU Ovo je prostrana torba koja služi za pakiranje sigurnosne opreme. Ima čvrsto i stabilno dno, ručke za držanje sa strane, bočne džepove i remene za nošenje. 105 l. 2. TORBA ZA ŠUMU S KOTAČIĆIMA Ova torba ima ručke koje se uvlače, čvrsto i stabilno dno s kotačićima, bočne džepove, ručke za držanje sa strane i remene za nošenje. 105 l.

13

3. TORBA ZA MOTORNU PILU Ova torba ima posebne džepove za turpije za motornu pilu i čičak traku za zatvaranje džepa na van. Odgovara svim motornim pilama. 48 l. 4. ‚BACK PACK‘ RUKSAK Ovaj ruksak ima čvrsto i stabilno dno, unutarnje džepove, otvor za slušalice, navlake za kišu i udobne remene za ramena. 29 l.

71


72

BILJEÅ KE


BILJEÅ KE

73


Copyright © 2017 Husqvarna AB (publ). Sva su prava zadržana. Husqvarna, drugi proizvodi i oznake su zaštitni znakovi Husqvarna grupe, što je prikazano na www.international.husqvarna.com

Stendahls. 589 84 07-81 HR.

Drezga d.o.o. Obrtnička 2-Rakitje, 10437 Bestovje, tel. 01/3335-302, fax. 01/ 3370-083 www.husqvarna.hr

Husqvarna - Katalog proizvoda 2017  

Husqvarna Hrvatska katalog proizvoda za šumu i vrt - 2017

Advertisement