Page 62

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΒΡΑΧΟΣ

AΠΟ

€1490

ΤΑΞΙΔΙ 13 ΗΜΕΡΩΝ Το ΤΑξΙδΙ μΑΣ 1η μέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη - Γιανγκόν

Πτήση για την Γιανγκόν μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η μέρα: Γιανγκόν

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Γιανγκόv, γνωστή ως ‘’ο Κήπος της Ανατολής’’. Ολοήμερη ξενάγηση της πόλης όπου μεταξύ των άλλων θα επισκεφθούμε την Παγόδα Μποταούνγκ κοντά στον ποταμό Γιανγκόν, την Παγόδα Σούλε και την περίφημη τοπική αγορά Σκοτ. Στην συνέχεια μας περιμένει η παγόδα Σβεταγκόν με το χρυσό χρώμα. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στις όχθες της Βασιλικής Λίμνης όπου δεσπόζει το κτίριο Καραβέικ, και θα απολαύσουμε ένα δείπνο με φολκλορικό σώου στο εστιατόριο Karaweik Royal Barge.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 25/5, 17/6, 9/7, 6/8, 3/9, 22/10, 12/11

ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΧΑ ΝΤΟΧΑ - ΓΙΑΝΓΚΟΝ ΓΙΑΝΓΚΟΝ - ΝΤΟΧΑ ΝΤΟΧΑ - ΑΘΗΝΑ * Άφιξη την επόμενη μέρα

Αναχ. 13.15 20.30 08.00 15.35

Άφιξη 17.50 06.35* 11.30 20.35

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Πτήσεις με Qatar Airways / Ξενοδοχεία 4*sup, 5*, με ημιδιατροφή καθημερινά. Η διαμονή (1 νύχτα) στο Χρυσό Βράχο γίνεται σε απλό τοπικό ξενοδοχείο / Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται / Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων / Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α. / Έμπειρο Αρχηγό - Συνοδό σε όλο το ταξίδι / Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Βίζα εισόδου στη χώρα (50€) / Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€ / Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα. Απαραίτητη σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και μία έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων 4,6 μήκος x 3,8 πλάτος τουλάχιστον δύο (2) εβδομάδες πριν την αναχώρηση. ΣΗμΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι. 62

3η μέρα: Γιανγκόν - μπαγκάν

Πρωινή πτήση για το Μπαγκάν. Η σημερινή μέρα είναι ολόκληρη αφιερωμένη στους ναούς του Μπαγκάν, τον δεύτερο σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Ασίας μετά το Ανγκόρ στη Καμπότζη. Η επίσκεψή μας περιλαμβάνει την χρυσή παγόδα Σβεζιγκόν, την παγόδα Νταμαγιάνγκ (ο μεγαλύτερος ναός στο Μπαγκάν), τον ναό Χτινλομίνλο, τον εντυπωσιακό ναό Κουμπιακούι με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα και φυσικά τον Ναό Ανάντα, τον ωραιότερο ναό του Μπαγκάν, σχεδόν «Γοτθικού» στυλ.

4η μέρα: μπαγκάν (Ηφαίστειο Πόπα)

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τη πολύχρωμη αγορά Νιούνγκ Ου για να θαυμάσουμε τα τοπικά προϊόντα που πουλούν οι ντόπιοι κάτοικοι και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το όρος Πόπα, ένα ανενεργό ηφαίστειο 1518 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Για αυτό που είναι όμως περισσότερο γνωστό το όρος Πόπα είναι το εντυπωσιακό μοναστήρι Πόπα Τανγκαλά που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην κορυφή και είναι αφιερωμένο σε μυθολογικές θεότητες του βουδισμού. Ανεβαίνοντας τα 777 σκαλιά ως την κορυφή βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκπληκτική θέα που κόβει την ανάσα.

5η μέρα: μπαγκάν - μανταλέι - Πιν ου Λουίν

Πτήση για το Μανταλέι και αναχώρηση οδικώς για την περιοχή του Πιν Ου Λουίν, της πόλης των λουλουδιών σε υψόμετρο 1070μ. Τα αποικιακού ρυθμού σπίτια δίνουν μια μοναδική εικόνα την οποία θα απολαύσουμε γυρνώντας την πόλη με άμαξες! Η επίσκεψή μας στον Εθνικό Βοτανικό Κήπο θα μας αποκαλύψει έναν παράδεισο από άγριες ορχιδέες και πολλά είδη εξωτικών δένδρων και φυτών.

6η μέρα: Πιν ου Λουίν- Γκοκ Τέικ - μανταλέι

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και επιβιβαζόμαστε στο τραίνο για μια μοναδική διαδρομή κατά μήκος της πιο διάσημης γέφυρας της χώρας, της Viaduct Gokhteik. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Μανταλέι.

7η μέρα: μανταλέι

Η σημερινή μας μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Αμαραπούρα, την αρχαία πρωτεύουσα της Βιρμανίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω στη γραφική γέφυρα Ου Μπειν και μετά θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο Βουδιστικό Μοναστήρι της χώρας, το Μαχακανταγιόν. Επιστροφή στο Μανταλέι και ξενάγηση στην πιο ιερή Παγόδα της περιοχής, Μαχαμούνι. Επιστρέφοντας στο Μανταλέι θα επισκεφθούμε την Παγόδα Κουθοντάου όπου φυλάσσεται το μεγαλύτερο βουδιστικό βιβλίο στον κόσμο και το Μοναστήρι Σβεναντάου, με τα εξαιρετικά ξυλόγλυπτα, άλλοτε κατοικία του βασιλιά Μιντόν.

8η μέρα: μανταλέι - Πιντάγια

Το πρωί θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και πλέοντας κατά μήκος του ποταμού Αγιαρβάντι θα επισκεφθούμε την παγόδα Μινγκούν. Πτήση για το Χέχο. Η γραφική διαδρομή μέσα από τους καταπράσινους λόφους και τους ορυζώνες θα μας φέρει στην Πιντάγια. Θα επισκεφθούμε το ομώνυμο σπήλαιο το οποίο είναι γεμάτο με ιερά αγάλματα του Βούδα σε μια

εκπληκτική ποικιλία σχημάτων.

9η μέρα: Πιντάγια - Λίμνη Ίνλε

Αναχώρηση οδικώς για την Λίμνη Ίνλε. Στην διαδρομή μας βρίσκεται και το Μοναστήρι Σβε Γιαν Πι. Το ίδιο απόγευμα θα εξερευνήσουμε με πλοιάριο κρυμμένες γωνιές της υδάτινης πολιτείας όπου συνυπάρχει η λατρεία του Βούδα με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων της λίμνης.

10η μέρα: Λίμνη Ίνλε

Σήμερα θα συνεχίσουμε την ξενάγηση στην Λίμνη και θα επισκεφθούμε το χωριό Ιν Ντείν, της μειονότητας Πάο. Θα αφεθούμε στην μυστικιστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι παγόδες στην κορυφή του λόφου του Ιν Ντείν και θα περιηγηθούμε στο χωριό των Πάο.

11η μέρα: Λίμνη Ίνλε - Γιανγκόν - Κιαικτίγιο (Χρυσός Βράχος)

Πρωινή πτήση για τη γνώριμη Γιανγκόν. Άφιξη και αναχώρηση για την Νοτιανατολική Βιρμανία και την περιοχή των Μον. Το απόγευμα θα φθάσουμε στο χωριό Κιαικτίγιο στο οποίο βρίσκεται η περίφημη Παγόδα με τον Χρυσό Βράχο, από τα πλέον θρησκευτικά σύμβολα της ΝΑ Ασίας.

12η μέρα: Κιαικτίγιο (Χρυσός Βράχος) - Γιανγκόν

Πρωινή επίσκεψη στο διάσημο μνημείο που είναι ένας ολόχρυσος βράχος από γρανίτη που αιωρείται στην άκρη του ομώνυμου λόφου, σε ύψος 1100μ. και που στην κορυφή του βρίσκεται η μικρή παγόδα που του έδωσε και το όνομα του. Επιστρέφοντας οδικώς στην Γιανγκόν θα επισκεφθούμε την Παγόδα Σουεμαντάου και την Παγόδα Σουεθαρουνγκ. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Γιανγκόν, μεταφορά στο ξενοδοχείο για ένα πλούσιο δείπνο μπουφέ.

13η μέρα: Γιανγκόν.- Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα / Θεσσαλονίκη.

Profile for HPGFP

f12139  

f12139  

Profile for hpgfp