Page 18

ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ

AΠΟ

€5490

ΤΑΞΙΔΙ 20 ΗΜΕΡΩΝ Το ΤΑξΙδΙ μΑΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 26/6, 7/8

Αναχ. Άφιξη ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 19.30 20.30 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΓΕΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ 00.30 06.55* ΓΕΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 08.00 10.50 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 13.10 14.45 * Άφιξη την επόμενη μέρα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Turkish / Siberian Airways / Ξενοδοχεία 3*,4* & 5* / Ημιδιατροφή καθημερινά / Ολοήμερη εκδρομή με ελικόπτερο στην Κοιλάδα των Γκέιζερς στην Καμτσάτκα (εξαρτάται πάντα από τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή) / Μεταφορές, μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα / Τέλη εισόδων κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα / Βίζα εισόδου στη χώρα και υποχρεωτική ασφάλεια Ρωσίας / Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο / Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Εκδρομές και ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα / Αντιπρόσωπο - Συνοδό: Έλληνα έμπειρο αρχηγό - συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού / Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Φιλοδωρήματα / ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων / Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διαβατήριο με τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα. / Βίζα Ρωσίας για την έκδοση της οποίας απαιτείται το διαβατήριο και 1 πρόσφατη φωτογραφία διαστάσεων 3,5 Χ 4,5 (ΟΧΙ του διαβατηρίου), τουλάχιστον 20 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση. / Επιβάρυνση 65€ για έκδοση βίζας από 14 έως 7 ημέρες. ΣΗμΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι. 18

Ημέρα 1η: Αθήνα / Θεσσαλονίκη - Γεκατερίνμπουργκ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, την «Πύλη» της Σιβηρίας και εφαλτήριο του οδοιπορικού μας στις εσχατιές της ρωσικής επικράτειας.

Ημέρα 2η: Γεκατερίνμπουργκ

Άφιξη νωρίς το πρωί στην πόλη που ιδρύθηκε το 1723 και πήρε το όνομά της από την 2η σύζυγο του Πέτρου του Μέγα και μετέπειτα Τσαρίνα της Ρωσίας, Αικατερίνη. Η πόλη βρίσκεται στα ανατολικά της οροσειράς των Ουραλίων και βρέχεται από τον ποταμό Ίσετ. Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινάει με την επίσκεψη στην περίφημη «Εκκλησία επί του Αίματος» που χτίστηκε το 2003 στο σημείο που εκτελέστηκε ο Νικόλαος ο 2ος και τα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας των Ρομανώφ, τον Ιούλιο του 1917. Στη συνέχεια κτίρια όπως το περίφημο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου των Ουραλίων, η Όπερα, το Τσίρκο και μνημεία όπως το «ιδιόρρυθμο» Qwerty και το σουρεαλιστικό Νεκροταφείο της Μαφίας θα ολοκληρώσουν τη γνωριμία με την ιστορική αυτή μεγαλούπολη.

Ημέρα 3η: Γεκατερίνμπουργκ - Τιουμέν

Εγκαταλείπουμε την «Πύλη» της Σιβηρίας, εισερχόμενοι στην τεράστια, αχανή αυτή περιοχή της Ρωσίας. Πρώτος μας σταθμός, 330 χλμ. ανατολικά του Γεκατερίνμπουργκ, το γραφικό Τιουμέν, η πρώτη πόλη της Σιβηρίας που εποικίστηκε από τους Ρώσους το 1585. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τούρα και σήμερα έχει πληθυσμό σχεδόν 600 χιλιάδων ανθρώπων. Άφιξη και απογευματινή ξενάγηση που περιλαμβάνει την ιστορική περιοχή των ξύλινων κτιρίων της πρώτης φάσης της πόλης, την θαυμάσια παραλιακή προμενάδα στις όχθες του Τούρα, το μοναστήρι της Αγ. Τριάδας και το ρομαντικό γεφύρι των εραστών.

Ημέρα 4η: Τιουμέν (Τομπόλσκ)

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε για μια ακόμη πιο βαθιά «βουτιά» στη Σιβηρία, αφού η ολοήμερη σημερινή μας εκδρομή, θα μας οδηγήσει 250 χλμ. ΒΑ όπου βρίσκεται η ιστορική πόλη και πρωτεύουσα της Σιβηρίας στην πρώτη φάση της «κατάκτησής» της από τους Κοζάκους, το πανέμορφο Τομπόλσκ. Το διάσημο περιτοιχισμένο Κρεμλίνο της πόλης, μοναδικό σε όλη τη Σιβηρία με τον διάσημο Καθεδρικό της Αγ. Σοφίας και τις μπαρόκ διακοσμημένες αίθουσες των διοικητικών κτιρίων αποτελεί το βασικό σημείο που θα επικεντρωθεί η μεσημεριανή μας ξενάγηση. Η θαυμάσια εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και τα αριστοκρατικά κτίρια του ιστορικού κέντρου θα ολοκληρώσουν τη γνωριμία μας με την πόλη. Επιστροφή στο Τιουμέν αργά το απόγευμα για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Τιουμέν - Τομσκ (Υπερσιβηρικός)

Η σημερινή μέρα είναι μέρα - σταθμός στο ταξίδι μας αφού λίγο πριν το ξημέρωμα επιβιβαζόμαστε στη θρυλική αμαξοστοιχία του Υπερσιβηρικού σιδηρόδρομου ο οποίος συνδέει την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα με το Βλαδιβοστόκ στις

ακτές του Ειρηνικού. Η δική μας διαδρομή θα είναι περίπου 1 μέρα και 5 ώρες (29 ώρες!!!) με τελικό προορισμό το Τομσκ στην καρδιά της Σιβηρίας. Θα διασχίσουμε τη φημισμένη Τάιγκα, το πυκνό, καταπράσινο δάσος της Σιβηρίας, θα περάσουμε δίπλα από καταγάλανες λίμνες και υπέροχα ποτάμια, θα απολαύσουμε την ονειρική διαδρομή, ενώ θα βιώσουμε τη μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία ενός «θρυλικού» σιδηροδρομικού ταξιδιού. Η διαμονή μας στο τρένο θα είναι σε δίκλινες κουκέτες.

Ημέρα 6η: (Υπερσιβηρικός) Τομσκ

Άφιξη το πρωί στο Τομσκ που είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Σιβηρίας αφού ιδρύθηκε με διαταγή του Μπόρις Γκουντούνοβ μόλις το 1604. Απογευματινή ξενάγηση της αρχοντικής πόλης με τα υπέροχα ξύλινα ιστορικά κτίρια της πρώτης της εποχής, τις όχθες του ποταμού Τομ και το διοικητικό, μοντέρνο κέντρο όπως διαμορφώθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα.

Ημέρα 7η: Τομσκ - Νοβοσιμπίρσκ - Ιρκούτσκ

Πρωινή αναχώρηση οδικά για το Νοβοσιμπίρσκ, το οποίο και θα γνωρίσουμε αργότερα, στο τέλος της εκδρομής μας. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε ανατολικά στο Ιρκούτσκ, την μητρόπολη της Ανατολικής Σιβηρίας. Άφιξη το βράδυ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Iρκούτσκ

Το Ιρκούτσκ κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άνγκαρα, 50 χλμ. από τη γένεσή του στη Λίμνη Βαϊκάλη, είναι πόλη που ίδρυσαν οι Κοζάκοι, το 1652, οι πιονέροι που κατέκτησαν τις Ρωσικές Στέπες και τη Σιβηρία στη φρενήρη πορεία προς την Ανατολή το τέλος του 16ου και όλο τον 17ο αιώνα. Σήμερα είναι μία πόλη με σχεδόν 600 χιλιάδες κατοίκους και παρόλο που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία, ο βαθιά ρωσικός της χαρακτήρας είναι σαφώς εμφανής και θα μας αποκαλυφθεί πλήρως στην πρωινή μας ξενάγηση. Οι διάσημες εκκλησίες της πόλης, δείγμα της Χριστιανικής Ορθόδοξης Ρωσικής παράδοσης της πόλης, η διάσημη περιοχή με τα αριστουργηματικά ξύλινα κτίρια, το περίφημο κτίριο της Φιλαρμονικής, το παγοθραυστικό Άνγκαρα και τέλος το περίφημο Μουσείο Τέχνης της πόλης θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκειά της. Απόγευμα στη διάθεσή σας για την ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης.

Ημέρα 9η: Iρκούτσκ (Λίμνη Βαϊκάλη - Κρουαζιέρα στη λίμνη)

Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στηn παγκοσμίως διάσημη λίμνη Βαϊκάλη, η οποία έχει έκταση 31722 τ.χλμ., μέγιστο βάθος 1642 μ. όντας η βαθύτερη λίμνη του πλανήτη και περιέχει το 20% του συνολικού μη παγωμένου φρέσκου νερού της γης. Φυσικά είναι η σημαντικότερη λίμνη της Σιβηρίας και εμείς θα απολαύσουμε την καταπληκτική αμόλυντη φύση της, θα κάνουμε μία υπέροχη βαρκάδα στα καταγάλανα νερά της και τέλος θα επισκεφθούμε το κορυφαίο διεθνώς στο είδος του, Λιμνολογικό Μουσείο της περιοχής. Επιστροφή στο γνώριμο Ιρκούτσκ το απόγευμα.

Profile for HPGFP

f12139  

f12139  

Profile for hpgfp