Page 1

Ha már túl nehéz ...

HOZD EL A KÖVED

INSPIRÁCIÓK A JELENLÉTHEZ

HOZDELAKOVED.COM


Ha már túl nehéz ...

Ha elfáradtál és kéne egy kis segítség ... Lapozz bele bátran az úton és tán eszedbe jut, hogy miért is születtél és mi is az, amit tenned kell ahhoz, hogy elfelejtsd a gondjaidat és örülhess annak, hogy élsz ...


Mi a Hozd el a köved ? Egy új segítő módszer ... • • • • • •

Mi öröm-pszichológiai szemlélettel, tudományos ismeretekkel, filozófiai megközelítéssel, energetikai alapokkal, leheletnyi varázslattal Bali-ról, mely végül egy segítő beszélgetés formájában képessé tesz arra, hogy megtaláld a kövedben a gyémántot.

Egy közösség ... • ami inspirál és úton tart, • ahol nem maradsz egyedül, ha nehéz.

Egy képzési hely, ahol ... • fejlesztheted önmagad • és később segítővé válhatsz magad is.

HOZDELAKOVED.COM


FIGYELJ NAGYON! Egy pillanatnyi ... ! Ez benned is lehet ...


Egy pillanatnyi igazság megszépítheti, és meg is fogja szépíteni a világot. Egy pillanatnyi béke megmentheti, és meg is fogja menteni a világot. Egy pillanatnyi szeretet tökéletessé teheti, és tökéletessé is fogja tenni a világot.

Sri Chinmoy

HOZDELAKOVED.COM


Sajnos mindig azt hisszük, hogy van időnk.... Majd holnap végiggondolom ... jövő hónapban biztos elkezdem .... majd, ha ez vagy az megvalósul, akkor .... Ismerős mondatok?

Mi az amit ma kezdesz el? ... amit nem halasztasz már tovább? Mihez kezdesz az életeddel? Tudod már? Teszed is ITT és MOST? Ha úgy érzed, hogy valami utadat állja vagy nehezen döntesz egyedül .... Hozd el a köved! Mesélj róla és amíg elmondod meglátod te is az utat.


Ha túl sokáig vársz annak eldöntésével, hogy mihez akarsz kezdeni az életeddel, egyszer csak arra ébredsz, hogy véget ért. George Bernard Shaw

HOZDELAKOVED.COM


Egyetlen nap sem olyan, mint a másik ... Egyetlen perc sem olyan, mint az előző és következő ismét más lesz! A lehetőségek határtalanok.


Egyetlen nap sem olyan, mint a másik, mert mindegyik tartogat egy csodát, egy mágikus pillanatot, amikor az univerzum összeomlik, és új csillagok születnek. Paulo Coelho

HOZDELAKOVED.COM


Minden pillanat egy új pillanat és minden pillanat egy újrakezdés, ha úgy akarod! Azt is hallottad már biztosan, hogy a mai nap az elkövetkezendő életed első napja! E szerint tervezel?

Ha lehetőséged lenne arra, hogy ma reggel tiszta, fehér lappal indulj, milyen napot csinálnál magadnak? Csak egy percet szánj rá és gondold végig! Van olyan, amit megtehetsz belőle? Akkor .... ? Lehet olyan élethelyzet, amikor azt sem látod, hogy felkelt már a nap, mert egy gondokból, gondolatokból álló nagy szikla takarja. Jó hírem van! Van megoldás! ... Benned van! ...

Hozd el a köved és megkeressük, ha te is meg akarod találni!


Mindegy milyen nehéz volt a tegnap, ma mindent újrakezdhetsz. Buddha

HOZDELAKOVED.COM


Azok a kövek, melyek meg tudják akasztani továbbhaladásunkat bennünk vannak. Soha nem a körülmények, az események, az emberek reakciói azok, amik okai ennek, hanem a bennünk lévő félelem, tanácstalanság, zavarodottság. Vitathatatlanul egyszerűbb mindezt másra fogni, de az nem hoz megoldást, csak beleragadunk a helyzetbe ... Ha szeretnéd megtalálni a benned rejlő megoldást és ehhez segítségre van szükséged ... Hozd el a köved!


Ne vรกdold a vilรกgot! Keress megoldรกst!

Sri Chinmoy

HOZDELAKOVED.COM


- Hol keressem a megvilágosodást? - Itt. - Mikor nyerem el? - Éppen most. - De akkor miért nem érzem? - Mert nem látsz. - Mit kellene látnom? - Semmit, csak nézz. - Mire? - Amire a szemed rápillant. - Másként kell valahogy néznem? - Nem, a közönséges nézés jó lesz. - Nem úgy nézek állandóan? - Nem. - Miért nem? - Mert ahhoz, hogy láss, jelen kell lenned. Többnyire valahol máshol vagy.

Weöres Sándor: Jelenlét Ha gondot okoz, hogy megéld a pillanatot, mert a problémáid elterelik a figyelmed ..... Hozd el a köved!


Ahhoz, hogy lรกss, jelen kell lenned. Tรถbbnyire valahol mรกshol vagy.

Weรถres Sรกndor

HOZDELAKOVED.COM


A megértés hozza a változtatáshoz szükséges erőt. Ha értem miben vagyok, miért érzek úgy, ahogy, akkor az is megfogalmazható, hogy innen merre tovább. Ahhoz, hogy a fontos dolgok láthatók, megérezhetők és megfogalmazhatók legyenek szünetekre van szükség. Amikor megállunk, nem darál a múlt és nem rémít a jövő, hanem a jelen pillanatot éljük és felismerjük, hogy élvezzük is.

Kellenek a szünetek és minél hosszabbak a mindennapokban is, annál jobban érzed magad! Ha fogva tart a múlt vagy rémít a jövő ... Hozd el a köved!


Ha minden szót összevonnánk, elveszítenék a jelentésüket, vagy legalábbis nagyon megnehezítenék a megértést: szükség van a szünetekre, a szavak közti fehér helyekre. Paulo Coelho

HOZDELAKOVED.COM


Amikor véget ér egy nap, egy hét vagy egy nehezebb időszak szünetet kell tartani. Használjátok ki!

A zene segít nem gondolni, pihenni, lazítani.


Zeneidő mikor az élet bocsánatot kér azért, amilyen máskor. Fodor Ákos

HOZDELAKOVED.COM


Inspiráció merengéshez, meditációhoz ... … a szünetekhez …


FEHÉR TRILÓGIA I. „Én vagyok a változó és én vagyok a változatlan.” Aki nem tudja: a teremtést méltán kegyetlenségnek érezheti.

Weöres Sándor

HOZDELAKOVED.COM


FEHÉR TRILÓGIA II. A változó kínja a változatlan belégzése. A változó öröme a változatlan kilégzése. Weöres Sándor

HOZDELAKOVED.COM


FEHÉR TRILÓGIA III. A nyugalom szakadatlanul megvalósul a küzdelemben. A valóság szakadatlanul énekel a látszaton keresztül. Az ének szakadatlanul elpihen a változatlanban. Weöres Sándor

HOZDELAKOVED.COM


Egy kis elmélkedés …. Mit gondolsz, mit érzel, amikor a képet nézed vagy felidézed?


Ami történik: vízre hulló hópehely: van is és nincs is.

Fodor Ákos

HOZDELAKOVED.COM


Ugyan minden pillanat alkalmas arra, hogy élvezzük és megélhessük, hogy élünk, de a szabadnapok különleges lehetőségeket biztosítanak arra, hogy elkezdjük megérezni milyen mezítláb a füvön járni vagy egyszerűen csak nézni a felhőket. Ezeken az élményeken keresztül megtapasztalhatjuk, milyen a pillanatban lenni és örülni egyszerűen csak annak, hogy élünk! Te melyiket választod mai programnak? Van valami, ami foglalkoztat a múltból vagy a jövőből és nem engedi, hogy ITT és MOST a pillanatban legyél? ... Hozd el a köved! Beszéljünk róla, tedd le, hogy szabad lehess!


Azt mondják, hogy mindannyian az élet értelmét keressük. Nem gondolom, hogy ez az, amit valóban keresünk. Azt gondolom, hogy amit keresünk, az annak megtapasztalása, hogy élünk. Joseph Campbell

HOZDELAKOVED.COM


Itt az ideje a megbocsátásnak ... ! Legfőképp magad felé...

... mert kövekkel nem lehet repülni.


Sokszor olyan múltbéli élmények, események emlékeit cipeljük, melyeket már mindenki megbocsájtott, csak mi nem tudunk túllépni rajtuk valamiért. Így válnak ezek az események lelkünk köveivé és teszik életünk minden lépését egyre nehezebbé és nehezebbé. Megszabadulnál ezektől a kövektől? Gyere el! Mi meghallgatunk! Hozd el a köved! Segítünk vinni és amíg pihensz, megtalálod a megoldást.

HOZDELAKOVED.COM


.... mert azt hisszük, hogy van időnk ..... Pedig ez a pillanat éppen olyan jó, arra, hogy megértsük és másképp csináljuk, mint bármelyik másik. Ha pedig ez így van, minek halogatni? Legyen ez az a pillanat! Ha egy kő utadat állja … Hozd el a köved!


A legtöbben csak a halálos ágyukon döbbennek rá, mit kellett volna komolyan venni, s mily kár volt időt, egészséget, lelket pusztítani kicsinyes, mulandó értelmetlenségek miatt. Székely Júlia

HOZDELAKOVED.COM


"Valódi igazságkereső az, aki nem agyal ki semmit, aki nem találgat, aki nem feltételez, aki nem von le logikai következtetéseket, aki egyszerűen érzékeny, nyitott, fogékony, sebezhető és elérhető az igazság számára. Az igazságkeresőnek egy dolgot kell megtanulnia, hogy miként legyen végtelenül passzív, türelmes és várakozó. Az igazság akkor történik meg veled, ha nyitott vagy.„ Osho

Ha gondod van a nyitottsággal ...

Hozd el a köved!


Az igazság akkor történik meg veled, ha nyitott vagy. Osho

HOZDELAKOVED.COM


Vannak terveid? Vannak álmaid, amiket régóta halogatsz?

Ha valamin változtatnál, kezd el! ITT és MOST van a legalkalmasabb pillanat! Ha nem vagy biztos benne, hogy merre tovább ... Hozd el a köved! Beszélgessünk róla!


Ha meg akarod változtatni az életed, fogj hozzá azonnal és lelkesen, s ne keress kibúvót!

William James

HOZDELAKOVED.COM


Bármi jelenthet olyan problémát, amit az adott pillanatban kezelhetetlennek látunk ... Mások mondhatják rá, hogy semmiség, de ha bennünket terhel, akkor foglalkozni kell vele, mert a saját terheink súlyát csak mi érezzük, a késlekedés pedig a teher növekedéséhez vezet. Épp ezért nem az a fontos, hogy mit mondanak róla mások és nem is csak a súlya vagy a körülmények. Az a fontos, hogy akarod, tudod-e tovább vinni vagy letennéd inkább. Ezt csak te tudhatod ... a válasz egyedül benned van.

Ha beszélgetnél róla valakivel ..... Hozd el a köved!


Életünk során sok követ cipelünk. Melyik nehéz és melyik cipelhető? Az attól függ, utad épp min vezet keresztül. Hűs, lejtős lankákon sétálsz lefelé, vagy egy szakadék felett kell egy kifeszített kötélen egyensúlyoznod? Ne szégyelld! A köved pontosan olyan nehéz, amilyennek MOST érzed… Beszélgetnél róla valakivel, vagy kéne egy kis segítség a cipelésben…?

Hozd el a köved! Segítünk vinni és amíg pihensz, megtalálod a megoldást is.

HOZDELAKOVED.COM


Ha már túl nehéz ...

Elakadt az életed…? … Hozd el a köved! Mindannyiunk életében előkerülhetnek olyan Kövek, melyekben elakad életünk kereke, vagy nem bírjuk már tovább cipelni őket. Sokszor nem tudjuk, hogy mit is kezdjünk ezekkel a kövekkel ...

… pedig a megoldás bennünk van! WEB – HOZDELAKOVED.COM FB – HOZD EL A KÖVED


Kik vagyunk mi ...? Életünk egy szakaszán Balin éltünk. Bali híres arról a békéről, természet-közeliségről és miszticizmusról, amely különleges kapcsolatot teremt ember és ég, ember és lélek, és így ember és ember között. Bali legdélebbi szikláira ezer évvel ezelőtt épült egy templom. A neve Uluwatu, ami azt jelenti, a Kezdő Kő. Ők innen mérték a világuk irányait mind horizontálisan, mind az ég felé tekintve. Az ott talált, kapott és tanult értékek lettek a mi kezdő köveink, melyek ennek a módszernek is a lényegét jelentik.

Dr. Nagy Ágnes

Dora Gyula

HOZDELAKOVED.COM


Ha már túl nehéz ...

Hozd el a köved! Összejöveteleink témái: • • • • • • •

problémamegoldás, önfejlesztés női kérdések – férfi válaszok boldogság a mindennapokban filozófia és a megértések útjai jelenlét a hétköznapokban spirituális materializmus zarándoklatok a természetben


hozdelakoved.com

Hozd el a köved  

Inspirációk a jelenléthez

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you