Issuu on Google+

CCBA

Certification of Competency in Business Analysis ↘

http://www.testsexpert.com/CCBA.html


Question: 1 A business analyst in her organization has identified all of the terminology of the solution, the acronyms the organization will use, and the nomenclature of her department where the endeavor will take place. Where should all of this information actually be stored? A. WBS B. Terminology register C. Data dictionary D. Business analysis register

Answer: C Explanation: Data dictionaries or glossaries are used to formally identify and define all terminology used by the organization or organizational unit. Answer B is incorrect. There is not a document or piece called the terminology register. Answer A is incorrect. WBS is a decomposition of the project scope. Answer D is incorrect. The business analysis register isn't a valid business analysis term.

Question: 2 You are the business analyst for your organization and you're performing the solution assessment process. When you assess a solution, what are you actually looking for? A. To determine the quality of the proposed solution to the stakeholder requirements B. To determine the value of the proposed solution to the stakeholder requirements C. To determine the cost of the proposed solution to the stakeholder requirements D. To determine the accuracy of the proposed solution to the stakeholder requirements

Answer: D Explanation: When business analysts perform the solution assessment process, they are measuring how closely the proposed solution meets the stakeholder requirements. Answer B is incorrect. Solution assessment isn't concerned with the value of the solution, just how closely the solution maps to the stakeholder requirements. Answer A is incorrect. To determine the quality isn't correct, as solution assessment actually compares the solution to the stakeholder requirements. Answer C is incorrect. Solution assessment isn't concerned with the cost, but with the accuracy of the solution in light of the stakeholders' requirements.

www.testsexpert.com

2


Question: 3 Sam is preparing for the task of prioritizing requirements and he'll need five inputs to accomplish the task. Which one of the following is not an input that Sam will use to prioritize requirements? A. Risk analysis B. Requirements management plan C. Business need D. Business case

Answer: A Explanation: Risk analysis is not considered for prioritization of requirements. The correct inputs are business case, business need, requirements, requirements management plan, and the stakeholder list, roles, and responsibilities. Answer D is incorrect. Business case is needed as an input for the task of prioritizing requirements. Answer C is incorrect. Business need is needed as an input for the task of prioritizing requirements. Answer B is incorrect. The requirements management plan is needed as an input for the task of prioritizing requirements.

Question: 4 A business analyst has just hosted a brainstorming session that has generated 57 ideas for a solution. What should the business analyst do with the ideas now? A. Research each idea for time and cost. B. Record the ideas as requirements. C. Discuss each idea with the project manager. D. Rate the ideas.

Answer: D Explanation: Once the ideas have been recorded, then the business analyst should rate the ideas and distribute the list to the appropriate stakeholders. Answer B is incorrect. The business analyst doesn't record the ideas as requirements. Answer A is incorrect. This isn't a valid statement as time and cost estimates aren't needed for each idea generated in the session. Answer C is incorrect. The project manager doesn't need, necessarily, to discuss the brainstorming ideas.

www.testsexpert.com

3


Question: 5 All of the following are documented approaches to business analysis work except for which one? A. Waterfall approach B. Six Sigma C. Deming's Quality Circle D. Lean

Answer: C Explanation: Deming's Quality Circle describes the quality management approach of plan, do, check, and act. This isn't a business analysis approach. Answer A is incorrect. The waterfall approach is a valid answer for business analysis approaches. Answer D is incorrect. Lean is a valid answer for business analysis approaches. Answer B is incorrect. Six Sigma is a valid answer for business analysis approaches.

Question: 6 According to 'A Guide to the Business Analysis Body of Knowledge', when should the business analyst and an organization actually start requirements allocation? A. As soon as a budget has been created B. After approval of the requirements C. After the project charter D. As soon as the solution approach is determined

Answer: D Explanation: Requirements allocation typically begins early in the project lifecycle (as soon as the solution approach is determined) and will continue to be performed until all valid requirements are allocated. Allocation typically continues through design and construction of a solution. Answer C is incorrect. Requirements allocation doesn't have to wait until the project has been chartered. Answer B is incorrect. Approval of the requirements is good, but the solution scope for the requirements needs to created to begin allocating the requirements. Answer A is incorrect. The budget creation isn't linked to the requirements allocation process.

www.testsexpert.com

4


Question: 7 You are a business analyst in an organization that has recently embraced business analysis as part of its initiative for new projects. In this organization, there is not an organizational standard for tailoring business analysis duties and expectations. Which one of the following best describes the action that you should take to begin business analysis? A. Take charge and begin the business analysis activities, but document your approach to serve as a template for future business analysis initiatives. B. Work with the appropriate stakeholders to determine how the business analysis work should be completed. C. Define the organizational standard first. D. Create a business case for the need for organizational standards for business analysis.

Answer: B Explanation: The best answer is to work with the appropriate stakeholders to determine what business analysis activities should be done in the present initiative. Answer C is incorrect. There's not a need to define an organizational standard immediately, as this can evolve over time based on projects and business analysis experience in the organization. Answer D is incorrect. A business case isn't needed. Answer A is incorrect. While this answer is tempting, it does not address the cooperation and involvement of the stakeholders.

Question: 8 An organization has invested $750,000 into a technology to help secure, automate, and communicate customer ordering. The solution has worked well for the past six months, but a newer technology has been developed that surpasses the abilities of the current solution and solves many defects and issues the company has with the existing solution. Purchasing the newer solution, however, means that the company will have to discard the solution that's only been in place for the past six months. What term can be assigned to the monies already implemented into the existing solution? A. Cost of nonconformance B. Sunk costs C. Opportunity cost D. Cost-benefits

Answer: B

www.testsexpert.com

5


Explanation: The monies that have already been invested in the existing solution are called sunk costs. Sunk costs are the funds that have been "sunk" into the solution and are no longer available. Answer: C is incorrect. The opportunity cost is when there are two or more solutions to choose from, but only one can be selected. The opportunity cost is the total amount of the opportunities that cannot be selected. Answer A is incorrect. The cost of nonconformance describes the cost of not conforming to quality, such as lost sales, lost work, defects, and even safety considerations. Answer D is incorrect. It is a ratio to compare the costs of a solution to the benefits received for the costs.

Question: 9 As a business analyst, you'll need to recognize the methods that are appropriate for recording and documenting the results of elicitation activities. Which one of the following cannot be considered as a valid method for documenting elicitation? A. Audio recordings B. Written documentation describing the outcome of the event C. Voice mails D. Whiteboards

Answer: C Explanation: Voice mails are not appropriate for documenting the results of elicitation activities. Answer: B is incorrect. Written documentation is the preferred method for documenting the results of an elicitation event. Answer A is incorrect. Audio and video recordings are appropriate documentations of the elicitation event. Answer D is incorrect. Whiteboards (actual or virtual) are approved methods for documenting elicitation events.

Question: 10 Which approach is best to take when a business analyst is assessing the solution options for a business need when there are relatively few criteria involved? A. Focus on the differences of the solutions. B. Focus on the life cycle costs of the solutions. C. Focus on the implementation cost of the solutions. D. Focus on the commonalities of the solutions.

Answer: A

www.testsexpert.com

6


You will not find better practice material than testsexpert PDf questions with answers on the web because it provides real exams preparation environment. Our practice tests and PDF question, answers are developed by industry leading experts according to the real exam scenario. At the moment we provides only question with detailed answers at affordable cost. You will not find comparative material elsewhere on the web at this price. We offer Cisco, Microsoft, HP, IBM, Adobe, Comptia, Oracle exams training material and many more.

We also provide PDF Training Material for: Cisco CCNA CCNP CCIP CCIE CCVP CCSP CXFF CCENT CCDE

Microsoft MCTS MCSE MCITP MBS MCPD MCAD MCAS MCSA MCDBA

HP AIS APC APS ASE CSA MASE APP CSD CSE

IBM Adobe Comptia Oracle Lotus CS4 A+ 11g DBA WebSphere CS3 Security+ 10g DBA Mastery ACE Server+ OSA 10g SOA CS5 Network+ OCA 9i Storage CS2 Linux+ 11i Rational Captivate iNet+ 9i Forms Tivoli Flex Project+ Weblogic IBM DB2 CSM RFID+ Oracle 8i IBM XML MX7 HTI+ PTADCE

We provide latest exams preparation material only. Contact US at: support@testsexpert.com Join Us at Twitter: www.twitter.com/testsexpert FaceBook: www.facebook.com/testsexpert

www.testsexpert.com

7


Certification of Competency in Business Analysis