Page 1

Daglichtsystemen Brochure 2011 (incl. prijzen)

Versie April 2011 Prijzen excl. & incl. 19% BTW


Inhoud Duurzaam wooncomfort Daglicht & ventilatie Visualisatietools Daglicht & ruimte Benutten van daglicht VELUX daglichtsystemen Horizontaal duo Verticaal duo Quattro Cabrio Cabrio Combi Combi hellend Combi gevel Dakterras VELUX dakkapel Dakkapel Single VELUX koppelgootstukken Dakkapel op maat Raamdecoratie oplossingen INTEGRA速 & Solar dakramen VELUX showroom VELUX service velux.nl Garantie Prijzen

2

Inhoud

4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52


VELUX

3


4

DUURZAAM WOONCOMFORT


Duurzaam wooncomfort Door de bezorgdheid over klimaatveranderingen en de stijgende energieconsumptie worden duurzaamheid en energiebesparing steeds belangrijker. Door slimmer te bouwen en gebruik te maken van innovatieve, energiebesparende producten kan er enorm worden bespaard. VELUX ziet het als haar taak om een bijdrage aan een duurzamere manier van leven, een beter binnenklimaat en meer wooncomfort in huis te leveren. Wij vragen ons constant af hoe VELUX producten een bijdrage kunnen leveren aan uw woning en een basis kunnen vormen voor een veilig en gezond leven. Dit wordt bekeken vanuit verschillende perspectieven: energie-efficiency, duurzame energie en gezond binnenklimaat.

Duurzame energie In de media wordt er veel gesproken over duurzame energie. Het gebruik van fossiele brandstof voor uw energieconsumptie is bijna niet meer nodig. U kunt voor al uw apparatuur in huis eenvoudig gebruik maken van duurzame energiebronnen zoals de zon of de wind. De zon is de sleutel voor meer duurzame energieconsumptie in huis. Daarom heeft VELUX onder andere zonnecollectoren ontwikkeld die 60% van de energieconsumptie kunnen leveren voor warmtapwater. Wanneer 60% van uw warmwaterconsumptie verwarmd wordt met zonne-energie, zult u dat duidelijk merken op uw jaarlijkse eindnota. Ook het milieu is onder de streep een grote winnaar. Stookt u minder, dan komt er minder C02 in de atmosfeer.

Energie-efficiency Gebruik de energie van de zon op de juiste manier en creĂŤer een betere energiebalans in uw woning. Dit vergt een brede blik op het ontwerpen van een woning als een totaal concept. Als u een dakraam op de juiste manier in uw dak plaatst, kunt u gemakkelijk gebruikmaken van daglicht en zonne-energie. Of u kunt uw huis beter ventileren en zorgen voor een gezond binnenklimaat. Gezond binnenklimaat Een gezond binnenklimaat is zorgen voor de beste leefomstandigheden voor bewoners van een huis. Het is belangrijk dat een huis ‘ademt’ en dat er voldoende daglicht binnenkomt. Natuurlijke ventilatie en daglicht zijn belangrijke onderdelen van duurzaam wooncomfort. Meer informatie over duurzaam wooncomfort vindt u op www.velux.nl/duurzaamwooncomfort

Insert picture?

VELUX

5


6

Ventilatie en daglicht


Daglicht

Ventilatie

Natuurlijk daglicht is een tweede belangrijk onderdeel van duurzaam wooncomfort. Zonder daglicht zou er geen leven zijn. Daglicht zorgt voor groei van alles wat leeft op aarde. Ook in een woning is daglicht belangrijk. Immers, “meer licht is meer ruimte”. Dit is een principe waar VELUX al jaren veel waarde aan hecht.

Een goed werkend en onderhouden ventilatiesysteem is noodzakelijk om een goede luchtkwaliteit in uw woning te waarborgen. Ventilatie verbetert de gezondheid van mensen door het verminderen van de verontreiniging van de lucht (door allergenen, stoffen, vetten etc.). Maar ook voor de woning zelf is een goede ventilatie belangrijk. Hierdoor wordt vochtschade door condensatie en schimmelvorming voorkomen.

Studies hebben uitgewezen dat daglicht een positieve invloed heeft op de gezondheid, prestaties en leercapaciteit van mensen. Om in een ruimte optimale daglichttoetreding en een comfortabel wooncomfort te creëren, adviseert VELUX een glasoppervlakte dat tussen de 10-25% van het beloopbaar vloeroppervlak beslaat. Hierdoor ontstaat er meer daglichttoetreding, een betere lichtspreiding en wooncomfort in een ruimte. Benut de warmte van de zon optimaal Daglicht zorgt niet alleen voor een open en lichte uitstraling in uw zolder, het kan ook helpen uw energierekening naar beneden te brengen. Want als u in de winter de warmte van de zon in uw zolder toelaat gedurende de dag, wordt uw kamer op natuurlijke wijze via uw dakraam verwarmt. In de zomer is het juist verstandig het toetreden van daglicht/zonlicht te beperken om de ruimte niet te warm te laten worden. Het toepassen van een buitenzonwering of rolluik is dan aan te raden. Meer weten over het gebruik van daglicht? Op pagina 12 & 13 leest u wat daglicht voor uw ruimte kan doen en hoe u het optimaal in uw kamer kunt benutten.

Het belang van vochtafvoer Vocht vormt een vanzelfsprekend onderdeel van ons dagelijks leven. Een gemiddeld gezin, bestaande uit 2 volwassenen en 2 kinderen, produceert per etmaal maar liefst 15 liter water (in de vorm van damp)! Het grootste deel hiervan ontstaat door het uitademen van lucht. Maar ook bij het koken, douchen, afwassen en door het drogen van wasgoed komt er veel vocht in de vorm van waterdamp in de woning. Deze vochtige lucht moet, elke dag weer, naar buiten afgevoerd worden. Gebeurt dit niet dan kan het vocht schade toebrengen aan uw woning. Hoe wordt geventileerd? Natuurlijk kunt u ramen en deuren openen om snel grote hoeveelheden binnenlucht te verversen, dit wordt spuien genoemd. Een goede manier van spuien is om gedurende tweemaal tien minuten verdeeld over de dag uw (dak)ramen open te zetten. Dit is beter dan eenmaal twintig minuten, want bij ventilatie gedurende een korte peri-

ode zal het warmteverlies lager zijn. Buiten het stookseizoen is deze manier van lucht verversen uitstekend. Om continu op de achtergrond lucht te verversen moet er gecontroleerd worden geventileerd. Gecontroleerd ventileren kan op verschillende manieren: op volledig natuurlijke wijze, op volledig mechanische wijze, of via een combinatie van natuurlijke en mechanische ventilatie. Goed ventileren en uw stookkosten zo laag mogelijk houden, kunnen prima samengaan. VELUX ventilatieoplossingen Met het VELUX INTEGRA® dakraam, de elektrisch bedienbare dakraamoplossing van VELUX, kunt u het spuien automatisch instellen. Dit type dakraam biedt u de mogelijkheid om de tweemaal tien minuten ventilatie voor te programmeren. Hiermee zorgt u dagelijks voor voldoende ventilatie zonder onnodig energieverlies. Tevens levert VELUX de VENTIL+. Dit is een ventilatiekap die de standaard bovenkap op een dakraam vervangt. Deze ventilatie-unit zorgt voor een vergrote doorlaat van frisse lucht, wat de ventilatie in een ruimte verbetert.

= 15 l. water Per etmaal produceert een gemiddeld gezin maar liefst 15 liter water. Door goed te ventileren voert u de vochtige lucht af en laat u droge, frisse lucht binnen.

VELUX

7


8

Visualisatietools


Daglicht & visualisatietools Omdat keuzes maken soms lastig kan zijn, biedt VELUX voor alle doelgroepen digitale visualisatietools aan. De Zolderplanner De consument kan zich perfect laten inspireren op www.zolderplanner.nl. In dit visualisatieprogramma kan gespeeld worden met daglicht, indeling en inrichting van een ruimte. Zo kan een ruimte virtueel worden omgetoverd tot een schitterende leefruimte. Tools voor de professional De professionele voorschrijver kan op www.velux.nl/visualisatietools, met behulp van de kosteloos aangeboden “Daylight Visualizer” en “Energy & Indoor Climate Visualizer”, voorrekenen of het ontwerp voldoet aan de eisen van het bouwbesluit met betrekking tot binnenklimaat en daglicht. Deze tools worden continu aangepast met behulp van de ervaringen die worden opgedaan in de Model Home 2020 modelwoningen die door VELUX in Europa worden gebouwd. Meer informatie vindt u op www.velux.nl/duurzaam_leefklimaat

VELUX

9


Wat doet daglicht met uw ruimte? DAGLICHTBASIS

Extra daglichtDAGLICHT

U kunt twee of meer dakramen monteren voor toelating van daglicht op uw zolder.

Hoe langer uw daglichtsysteem, hoe dieper het daglicht uw kamer kan binnendringen. Met twee of drie dakramen boven elkaar kunt u over de gehele diepte van uw kamer zorgen voor een oase aan licht.

BOVENLICHT

DAGLICHT single

U kunt door dakramen BOVENLICHT hoog in het dak te plaatsen meer daglicht in de ruimte creĂŤren.

CreĂŤer extra staruimte onder uw schuine dak zonder dat u grote constructionele aanpassingen hoeft te doen. Met de Dakkapel Single brengt u het VELUX dakraam dmv een opstand buiten de lijn van het dakoppervlak. Hierdoor onstaat een ruimtelijk effect en behoudt u toch de voordelen van een VELUX dakraam.

ZICHT - combinatie-element ZICHT

DAGLICHT & zichtDAGLICHT & ZICHT

In een hellend dak

Het plaatsen van twee of meer dakramen lager in het dak zorgt ervoor dat u kunt genieten van een onbelemmerd uitzicht.

10

VELUX

U kunt meerdere dakramen boven elkaar in het dak plaatsen, zodat het daglicht dieper uw kamer binnendringt en u uitzicht tot op het vloeroppervlak heeft.


BALKON

BALKON Buitengevoel

Creëer uw eigen balkon met het balkonvenster CABRIO® van VELUX.

DAKTERRAS

DAKTERRAS Buitenruimte

Haal buiten naar binnen met het VELUX dakterrasvenster.

velux Dakkapel DAKSERRE type dakserre Meer daglicht & meer ruimte

Combi gevel

ZICHT In een hellend dak met borstwering

Creëer meer licht en ruimte op uw zolder met de VELUX dakkapel.

In een ruimte met een borstwering biedt VELUX de mogelijkheid voor meer uitzicht en daglicht.

Daglichtkoepel

DAGLICHTSTRAAT LESSENAAR

Breng ventilatie en daglicht onder het platte dak.

DAGLICHTKOEPEL Ventilatie en daglicht onder het platte dak

Zorg voor extra DAGLICHTBOX (Enkel, duo, triple) / ventilatie en daglicht DAGLICHTSTRAAT LESSENAAR onder het platte dak. Ventilatie en daglicht onder het platte dak

DAGLICHTSTRAAT ZADEL Maximale daglichttoetreding en ventilatie onder het platte dak.

DAGLICHTSTRAAT ZADEL Ventilatie en daglicht onder het platte dak

VELUX

11


12

VELUX


Benut u het daglicht in uw kamer optimaal? Een VELUX daglichtsysteem brengt meer daglicht, ventilatie en uitzicht in uw kamer. Bedenk echter wel vooraf wat u met de montage van het daglichtsysteem wilt bereiken. Gaat u voor meer daglicht? Of wilt u ook een fantastisch uitzicht hebben vanaf uw zolder? Daglicht In het Bouwbesluit (NEN 2057) staan de eisen omschreven met betrekking tot de berekening van daglichttoetreding in verblijfsruimten. Als vuistregel kan gesteld worden dat het equivalente daglichtoppervlak in m² gelijk moet zijn aan 10% van het vloeroppervlak. VELUX adviseert dit op te voeren tot 20 à 25%. Hoe meer lengte een daglichtsysteem heeft (of hoe hoger het daglichtsysteem gemonteerd wordt), hoe dieper het daglicht uw kamer kan binnendringen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de hellingshoek van uw dak. Hoe flauwer de dakhelling, hoe langer uw daglichtsysteem moet zijn om het daglicht tot achterin uw kamer te brengen. De positie in het dak en de breedte van het daglichtsysteem bepaalt natuurlijk hoeveel daglicht er over de gehele breedte van uw kamer binnendringt.

Uitzicht Droomt u ook van een fantastisch uitzicht? Met een VELUX daglichtsysteem kunt u uw droom realiseren. Om van een onbelemmerd uitzicht te kunnen genieten, is het belangrijk dat u uw daglichtsysteem op de juiste positie in het dak monteert. De illustratie hieronder toont hoe u voor een fantastisch en onbelemmerd uitzicht kunt zorgen, zowel zittend als staand. Ook hierbij is de hellingshoek van uw dak van invloed op de gewenste lengte van uw daglichtsysteem. Hoe flauwer de dakhelling, hoe langer uw daglichtsysteem moet zijn om staand onbelemmerd uitzicht te hebben. Zelf ontdekken wat daglicht en uitzicht met uw woning kunnen doen? Dan kunt u bij VELUX gebruik maken van twee 3D visualisatietools: de VELUX zolderplanner (www.zolderplanner.nl) en de daylightvisualizer (www.viz.velux.com). Met deze tools kunt u uw kamer helemaal natekenen en zelf in 3D ervaren wat daglicht en uitzicht met uw kamer doen.

200 cm

120 cm 90 cm

VELUX

13


Breng daglicht op zolder met VELUX Daglichtsystemen‌ Standaard pakketten VELUX heeft in haar assortiment standaard samengestelde pakketten met dakramen, koppelgootstukken en installatieproducten om van uw zolder een open en lichte ruimte te maken: de VELUX daglichtsystemen. Er zijn combinaties met twee of meer dakramen naast elkaar of boven elkaar. Met deze standaard pakketten daglichtsystemen brengt u extra daglicht, ventilatie en uitzicht op uw zolder. Op de pagina hiernaast ziet u een overzicht van de beschikbare standaard pakketten en een korte omschrijving. Zelf samenstellen Maar u kunt natuurlijk ook uw eigen daglichtsysteem samenstellen. Zo heeft u nog meer mogelijkheden om van uw zolder een droomruimte te maken. Het enige dat u hoeft te doen is de juiste koppelgootstukken en installatieproducten bij uw dakramen te zoeken om een waterdichte en correcte aansluiting op uw dak te garanderen. Komt u er niet uit? VELUX en de door VELUX getrainde montagespecialist helpen u graag!

14

Standaard & zelf samen te stellen daglichtsystemen


Een overzicht van de standaard VELUX Daglichtsystemen…

Horizontaal duo

Verticaal duo

Zie pagina 16 - 17

Zie pagina 18 - 19

Quattro

Combi gevel

Zie pagina 20 - 21

Zie pagina 28 - 29

Combi hellend (single, duo)

Cabrio combi

Twee identieke VELUX dakramen die naast elkaar gekoppeld worden.

Vier identieke VELUX dakramen die zowel boven als naast elkaar gemonteerd worden.

Een of twee identieke VELUX Combi hellend single naast elkaar.

Zie pagina 26 - 27

Dakterras (single, duo, triple)

Één, twee of drie identieke VELUX dakterrasvensters.

Zie pagina 30 - 31

Twee identieke VELUX dakramen die boven elkaar gekoppeld worden.

Een VELUX tuimelvenster aan de bovenzijde met daaronder een verticaal VELUX combinatie-element.

Een VELUX Cabrio balkonvenster en direct daarnaast een Combi hellend single.

Zie pagina 24 - 25

VELUX dakkapel

Twee of drie combi gevel horizontaal naast elkaar gemonteerd met zijwangen.

Zie pagina 32 - 33

Cabrio (single, duo)

VELUX dakkapel ‘Single’

Zie pagina 22 - 23

Zie pagina 34 - 35

Twee identieke VELUX Cabrio balkonvensters horizontaal naast elkaar.

Bestaat uit één VELUX dakraam met speciaal gootstuk.

VELUX

15


v.a.

â‚Ź 951,-*

*Prijs voor daglichtsysteem horizontaal duo type GGL, maat M04. Prijs is incl. benodigde koppelgootstuk(ken), water­ kerende manchet(ten) en dampremmende folie(s) en BTW. Prijs is excl. montagekosten.

Horizontaal duo

16

Horizontaal duo


VELUX

17


18

Verticaal duo


v.a.

â‚Ź 922,-*

*Prijs is gebaseerd op maat M04, type GGL. Prijs is incl. benodigd(e) koppelgootstukken, waterkerendde manchet(ten) en dampremmende folie(s) en 19% BTW. Prijs is excl. montagekosten

Verticaal duo

VELUX

19


Quattro

20

Quattro


v.a.

â‚Ź 1.901,-*

*Prijs is gebaseerd op daglichtsysteem Quattro in maat M04. Prijs is incl. benodigd(e) koppelgootstukken, waterkerendde manchet(ten), dampremmende folie(s) en BTW. Prijs is excl. montagekosten.

VELUX

21


v.a.

€ 3.182,-*

*Prijs voor daglichtsysteem CABRIO single maat P19. Prijs is incl. benodigd(e) koppelgootstuk(ken), waterkernde manchet(ten), dampremmende folie(s) en BTW. Prijs is excl. montagekosten.

CABRIO

®

22

Cabrio


VELUX

23


CABRIO combi 速

24

CABRIO combi


v.a.

â‚Ź 4.573,-*

*Prijs voor daglichtsysteem CABRIO combi in maat P19. Prijs is incl. benodigd(e) koppelgootstuk(ken), waterkerende manchet(ten), damremmende folie(s) en BTW. Prijs is excl. montagekosten.

VELUX

25


26

Combi hellend


v.a.

â‚Ź 1.190,-*

* Prijs voor combi hellend single maat M06 type GGL, incl. BTW, benodigd(e) koppelgootstuk(ken), waterkerende manchet(ten) en dampremende folie(s). Prijs is excl. montagekosten.

Combi hellend

VELUX

27


v.a.

â‚Ź 1.039,-*

*De prijs van daglichtsysteem Combi gevel is gebaseerd op maat M04. Prijs is incl. benodigd(e) koppelgootstuk(ken), ­waterkerende manchet(ten), dampremmende folie(s) en BTW. De prijs is excl. montagekosten.

Combi gevel 28

Combi gevel


VELUX

29


v.a.

â‚Ź 2.697,-*

* De prijs van daglichtsysteem dakterras duo is gebaseerd op maat M08. Prijs is incl. benodigd(e) koppelgootstuk(ken), ­waterkerende manchet(ten), dampremmende folie(s) en BTW. De prijs is excl. montagekosten

Dakterras

30

Dakterras


VELUX

31


v.a.

â‚Ź 3.948,-*

*Prijs voor daglichtsysteem dakkapel duo met dakraam type GGL in maat M08. Prijs is incl. benodigd(e) koppelgoot­ stuk(ken), ondersteuningsbalk(en), zijpanelen en BTW. Prijs is excl. montagekosten, contructie-, isolatie- en plaatmateriaal.

Dakkapel

32

Dakkapel


VELUX

33


v.a.

â‚Ź 1.204,-*

*De prijs van daglichtsysteem Dakkapel Single is gebaseerd op maat S06. Prijs is incl. benodigd(e) koppelgootstuk(ken), ­waterkerende manchet(ten), dampremmende folie(s) en BTW. De prijs is excl. montagekosten

Dakkapel Single 34

DAKKAPEL SINGLE


VELUX

35


VELUX koppelgootstukken VELUX bied een breed scala aan producten voor hellende én platte daken. De producten zijn eenvoudig samen te stellen en gemakkelijk te monteren. Toch zit er meer achter het VELUX dakraam dan op het eerste gezicht misschien lijkt. De daglichtoplossingen bestaan uit een compleet systeem van producten die als eenvoudige puzzelstukken in elkaar passen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de daglichtsystemen van VELUX. U kunt natuurlijk gebruik maken van de door VELUX samengestelde pakketten die u in deze brochure tegenkomt. U krijgt dan onder één bestelcodering precies het juiste aantal dakramen, koppelgootstukken en installatieproducten om uw droomzolder te realiseren. Maar u kunt ook uw eigen daglichtsysteem samenstellen. Dat is niet moeilijk. U dient alleen de juiste koppelgootstukken en installatieproducten bij elkaar te zoeken. Van twee dakramen naast of boven elkaar tot een bijna compleet glazen dak: alles is mogelijk zolang uw dakconstructie het toelaat. Voor informatie en prijzen van losse dakramen, koppelgootstukken en losse installatieproducten (isolatieframe, waterkerende manchet, dampremmende folie, interieurafwerking) verwijzen wij u naar de brochure “Meer licht is meer ruimte” en de bijbehorende “Algemene prijslijst dakramen, daglichtsystemen, plat dak producten en installatieproducten”.

--07 a

a

--02

--03

b --01

ED-

a --04

a

--06

--04

a

--05

b --01

--03

b --01

--02

--03

Het VELUX koppelgootstukkensysteem

36

--06

Stel zelf uw daglichtsysteem samen


Stel zelf uw eigen daglichtsysteem samen

VELUX

37


Informeer bij de erkend VELUX montagepartners naar de mogelijkheden.

38

VELUX dakkapel 'op maat'


Dakkapel ‘op maat’ Wellicht wilt u een traditionele dakkapel met vier of zes dakramen. Geen probleem! Er bestaat dan de VELUX dakkapel ‘op maat’. De VELUX dakkapel ‘op maat’ is nooit standaard, omdat elke situatie verschillend is. op basis van uw wensen kan een aannemer voor u een VELUX dakkapel ‘op maat’ adviseren. Hier worden altijd VELUX dakramen toegepast, zodat u verzekerd bent van VELUX kwaliteit. VELUX levert u de detailtekening, uw aannemer of erkend VELUX montagepartner maakt de constructie voor de dakkapel op maat. Zo kunt u meer licht en ruimte creëren op zolder met de dakkapel van uw wensen. Comfort Wilt u meer comfort en bedieningsgemak bij uw dakkapel ‘op maat’ ? Dan is het ook mogelijk om elektrisch bedienbare INTEGRA® dakramen toe te passen. Zo kunt u genieten van optimaal bedieningsgemak. INTEGRA® dakramen worden geleverd inclusief regensensor en afstandsbediening. Raamdecoratie Denk bij het samenstellen van uw dakkapel ‘op maat’ ook aan VELUX raamdecoratie en buitenzonweringen. Zo kunt u het binnenkomend daglicht reguleren, temperen of de ruimte verduisteren en zorgen voor een comfortabel binnenklimaat. In de raamdecoratiebrochure van VELUX vindt u meer prijsinformatie over raamdecoratie.

WWW

Vind meer inspiratie en montageservice op www.velux.nl/dakkapel Zolderplanner Wilt u zien wat een VELUX dakkapel met uw ruimte doet? Ga dan naar www.zolderplanner.nl en ontwerp uw eigen zolder in 3D.

Duurzaam wooncomfort

• De ventilatieklep op het VELUX dakraam verhoogt de ventilatiemogelijkheden in uw woning. • Raamdecoratie zorgt ervoor dat u vooral ’s avonds en in de winter minder kou door het glas van het dakraam ervaart en uw binnencomfort wordt verhoogd. • Door toevoeging van VELUX buitenzonweringen wordt in de zomer tot 90% van de ongewenste warmte buitengehouden.

VELUX

39


Altijd de juiste oplossing Als u dakramen heeft en u wilt graag uw binnenklimaat verbeteren, dan hebben wij de perfecte oplossing. VELUX rolluiken, buitenzonweringen en raamdecoratie. Hiermee verhoogt u snel en eenvoudig de isolatiewaarden van uw dakraam, voor het hele jaar meer comfort.

* De technische waarden van de verschillende accessoires zijn met gestandaardiseerde testen en rekenmethoden vastgesteld, allen in overeenstemming met de internationale standaarden EN ISo 12567-2, EN 13363-2 en ISo 15099. De waarden zijn berekend voor een dakvenster met standaard dubbele beglazing. Let wel op dat wanneer raamdecoratie gesloten is, dit een verhoogd risico op condensatie tot gevolg heeft. Tussen het raamdecoratieproduct en het glaselement kan warme, vochtige lucht blijven hangen. Bij temperatuurdaling kan deze lucht vervolgens tegen het glas condenseren. Het openen van raamdecoratie na gebruik en regelmatig ventileren wordt daarom aangeraden.

40

Alle mogelijkheden op: www.velux.nl/ raamdecoratie


Warmtewering Raamdecoratie oplossingen Met de juiste raamdecoratie, buitenzonwering of rolluiken maakt u het woonklimaat in uw kamer compleet!

Verduistering Lichtregulering Energie-efficiency Insectenwering Bediening

Buitenzonwering, verduistering, insectenwering

100 %

Reduceert

warmte tot wel 90%*

Buitenzonwering • Behoud van uitzicht dankzij de netstructuur. • Ontworpen om van binnenuit te monteren én te bedienen. • Ongebruikt is de buitenzonwering onzichtbaar opgerold.

Insectenwering

Verduisterende rolgordijnen • De ideale oplossing om in het donker te slapen. • Verhoogt in gesloten toestand de warmte-isolatie van uw dakraam tot 33%. TIP: Voeg een plissé gordijn toe om het licht overdag te verzachten.

Insectenhor • Maximale bescherming tegen insecten. • Duurzaam en transparant gaas. • Wanneer niet in gebruik, zit het gaas uit het zicht verborgen in de aluminimum cassette.

Reguleer daglicht

NIEUW! Energie Comfort gordijn

Jaloezieën • Reguleert de mate en de richting van het daglicht. • Verhoogt in gesloten toestand de warmteisolatie van uw dakraam tot 27%.

Rolgordijnen • Ideaal voor het temperen van daglicht. • Verhoogt in gesloten toestand de warmteisolatie van uw dakraam tot 27%.

Plissé gordijnen • Plissé gordijn met flexibele positie, kan in elke willekeurige positie in het dakraam verschoven worden.

Koel, donker & stil Rolluiken • In de zomer wordt 95% van ongewenste warmte buiten gehouden. • Verhoogt in gesloten toestand de warmte-isolatie van uw dakraam tot 27%. • Ontworpen om van binnenuit te monteren én te bedienen.

Reduceert

warmte tot wel 95%* VELUX

41


42

INTEGRA


io-homecontrol® biedt een geavanceerde en veilige radiotechnologie die gemakkelijk te installeren is. Producten met het io-homecontrol®-label communiceren met elkaar, wat het comfort, de veiligheid en de energiebesparing bevordert. www.io-homecontrol.com

Met het INTEGRA® dakraam is uw woning in balans Uw dakramen van uw VELUX daglichtsysteem openen met één druk op de knop, waar in huis u zich ook bevind? Dit optimale en zorgeloze wooncomfort is mogelijk met het VELUX INTEGRA® ­tuimelvenster. Het INTEGRA® dakraam is een op afstand elektrisch bedienbaar dakraam. Het dakraam is voorzien van io-homecontrol® technologie, waardoor meerdere producten met één afstandsbediening te bedienen zijn. Zo kunt u niet alleen het dakraam openen en sluiten, maar ook raamdecoratieproducten eenvoudig bedienen. io-homecontrol® Producten met io-homecontrol® technologie zijn ontworpen om met elkaar te kunnen communiceren. Partners van VELUX in io-homecontrol zijn Assa Abloy, Honeywell, Somfy en NIKO.

INTEGRA® mogelijkheden

De voordelen van de zon

Regensensor Het INTEGRA® dakraam is standaard voorzien van een regensensor. Deze sensor zorgt ervoor dat uw dakraam bij de eerste druppels regen automatisch gesloten wordt. Voorprogrammeerbare ventilatie Met VELUX INTEGRA® kunt u uw dakramen automatisch openen voor een bepaalde periode en daarna automatisch laten sluiten. Gemakkelijk als u wilt ventileren! Spots Bij het VELUX INTEGRA® dakraam kunt u ook vooraf spots laten inbouwen in de interieurafwerking. Deze spots kunt u met de afstands-bediening van uw dakraam bedienen. Altijd op de hoogte! Stel uw eigen persoonlijke programma samen. Laat de dakramen open gaan of de buitenzonwering naar beneden wanneer u dat wilt. Controleer wat de status is van uw dakramen. Welke zijn open of gesloten? U weet het altijd. Raamdecoratie & buitenzonwering Of u nu elektrisch bedienbare raamdecoratie, buitenzonwering of rolluiken toepast, alles kunt u met de afstandsbediening van uw INTEGRA® dakraam bedienen.

Met VELUX Solar dakramen maakt u gebruik van de energie van de zon om uw dakramen te openen en te sluiten. Doordat het dakraam aangestuurd wordt door zonneenergie, is het aanleggen van bedrading niet meer nodig. De zonnepanelen op de bedieningsmotor voorzien het dakraam van de benodigde stroom. Solar dakramen zijn ook voorzien van io-homecontrol® technologie. Hiermee kunt u dus met één afstandsbediening uw dakramen en raamdecoratie bedienen, net als bij INTEGRA® dakramen. Toepassen van raamdecoratie is ook bij Solar dakramen mogelijk! Denk daarbij aan raamdecoratie op zonne-energie. Zo bent u helemaal duurzaam bezig!

VELUX

43


44

VELUX Showroom


Daglicht moet u beleven!

U kunt zelf beleven wat daglicht met uw ­zolder doet. Kom naar de showroom van VELUX. De showroom bevindt zich op Molensteijn 2 in De Meern, vlakbij Utrecht. De showroom heeft zes “echte” zolderverdiepingen, waarin de VELUX dakkapel, alle typen daglichtsystemen en dakramen te zien zijn. Platdak, aan- en uitbouw oplossingen In de showroom van VELUX kunt u ook alle daglichtoplossingen onder het platte dak zelf ervaren. In twee uitbouwsituaties worden daglichtoplossingen, zoals lichtkoepels, lichtstraten en daglichtspots getoond. Raamdecoratie Wilt u het binnenkomend daglicht temperen, verzachten of een ruimte compleet verduisteren? Dan kunt u hiervoor inspiratie op doen in de VELUX showroom. Alle kleuren en dessins van onze raamdecoratie worden hier getoond.

Advies Elke werkdag is er een onafhankelijke specialist aanwezig die zich dagelijks bezig houdt met het adviseren over en monteren van VELUX daglichtoplossingen. Als u een zeer specifieke (technische) vraag heeft, adviseren wij u een afspraak te maken. Dit kan via 030.6.629.629 of info@velux.nl. U bent natuurlijk zonder afspraak ook van harte welkom! Openingstijden Maandag t/m donderdag 8:00 tot 17:00 uur; Vrijdag van 8:00 tot 16:30 uur; Zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. Voor eventuele afwijkingen in deze openingstijden, het maken van een afspraak en een routebeschrijving verwijzen u graag naar www.velux.nl/showroom

VELUX

45


46

Service


Service waarop u kunt rekenen! VELUX doet er alles aan om de kwaliteit van haar producten te waarborgen. Dit begint al bij de keuze van de grondstoffen en regelmatige controles tijdens het productieproces. Zo garanderen wij een kwalitatief hoogwaardig product. Internetservice Heeft u vragen over VELUX producten, dan kunt u op onze website www.velux.nl vele antwoorden terug vinden. Mocht u toch nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust aan een VELUX medewerker via het contactformulier op onze website www.velux.nl Doe-het-zelf-onderhoud Met het juiste onderhoud kunt u de levensduur van uw product verlengen. Verwijder daarom bladeren en vuil regelmatig uit de gootstukken van uw dakraam en smeer regelmatig de scharnieren. Daarnaast adviseren wij u blank afgelakte, grenenhouten dakramen mee te nemen in de schildercyclus van uw woning. De witte, duurzame en onderhoudsarme dakramen hoeven slechts afgenomen te worden met een vochtige doek.

Met de VELUX onderhoudspakketten kunt u zelf op zeer eenvoudige wijze uw dakraam van onderhoud voorzien. Voor zowel de blank afgelakte, grenenhouten dakramen als de onderhoudsarme dakramen zijn onderhoudspakketten verkrijgbaar. Met een onderhoudspakket kunt u 3 tot 5 dakramen van onderhoud te voorzien. VELUX Servicedienst Mocht er toch een defect ontstaan aan uw VELUX dakraam, raamdecoratieproduct, buitenzonwering of rolluik, dan beschikken wij over een servicedienst die eventuele problemen voor u kan oplossen. Daarnaast is de VELUX Servicedienst u graag van dienst bij het onderhoud aan uw VELUX dakraam. Door de scharnieren te smeren, het insectenfilter en het ventilatiefoam te vervangen en de gootstukken vrij te maken van zwerfvuil, geeft onze servicemonteur uw VELUX dakraam een tweede leven. U kunt onze Servicedienst bereiken via: Internet: www.velux.nl/service E-mail: info@velux.nl Telefoon: 030-6.629.629

VELUX

47


48

www.velux.nl


www.velux.nl Heeft u een vraag of wilt u één van onze brochures bestellen? Zoekt u informatie over onze producten of wilt u een VELUX verkooppunt vinden? Op onze website www.velux.nl vindt u al deze informatie en nog veel meer! Ontdek de mogelijkheden Wilt u zien wat de mogelijkheden zijn in uw ruimte? Of zelf spelen met daglicht, de indeling en de inrichting? Kijk op velux.nl om inspiratie op te doen en start de Zolderplanner waarmee u uw eigen zolder virtueel kunt omtoveren tot een schitterende leefruimte. De VELUX Shop Op onze internetsite kunt u direct online VELUX raamdecoratie bestellen. VELUX raamdecoratie is moeiteloos te monteren dankzij het unieke Pick&Click!® systeem. U kunt in de shop betalen met zowel iDeal als met creditcard. Montage Op www.velux.nl/proflink treft u betrouwbare aannemers en klusbedrijven aan, die zich montagepartner van VELUX mogen noemen. Deze bedrijven hebben allen onze HIBIN gecertificeerde trainingen gevolgd, zijn aangesloten bij een geschillencommissie en werken volgens de uitvoeringsrichtlijnen van VELUX. Brochures & prijslijsten Op www.velux.nl vindt u alle brochures en prijslijsten voor VELUX dakramen, daglichtsystemen, plat dak producten en raamdecoratie. U kunt ze gemakkelijk online doorbladeren, downloaden of bestellen.

VELUX

49


50

Garanties


VELUX garantie

VELUX biedt op haar producten uitstekende garantievoorwaarden. De uitgebreide VELUX garantievoorwaarden vindt u op www.velux.nl/garantie

70 INNOVATIE

70 jaar VELUX dakramen bieden kwaliteit, optimale isolatie, bedieningsgemak, veiligheid en wooncomfort. Die eigenschappen zijn het resultaat van 70 jaar innovatie en oog voor detail. Dankzij die innovatie en constante kwaliteit heeft VELUX al veel zolders voorzien van daglicht, frisse lucht en uitzicht. VELUX brengt daglicht tot leven.

25 jaar VELUX garandeert dat zij voor dakramen tot 25 jaar oud vrijwel elk onderdeel kan leveren!

10 jaar 10 jaar schriftelijke fabrieksgarantie op VELUX dakramen, lichtkoepels, daglichtboxen en lichtstraten (inclusief de beglazing*), VELUX gootstukken en VELUX installatieproducten, zoals de waterkerende VELUX manchet, de dampremmende VELUX folie en de VELUX interieurafwerking. * Uitgezonderd breukschade.

5 jaar 5 jaar schriftelijke fabrieksgarantie op de VELUX daglichtspot, VELUX Solar systeem zonnecollectoren en zonneboiler, en de VELUX zonnepanelen van de draadloze VELUX raamdecoratie en rolluiken op zonne-energie.

3 jaar 3 jaar schriftelijke fabrieksgarantie op VELUX raamdecoratie, buitenzonweringen, insectenhorren, rolluiken handmatige en elektrische bedieningssystemen en producten op zonne-energie.

2 jaar 2 jaar schriftelijke fabrieksgarantie op toebehoren en flexibele buizen voor de VELUX Solarsystemen.

VELUX

51


Prijzen daglichtsystemen Samengestelde pakketten Horizontaal duo

54

Verticaal duo

54

Quattro

55

CABRIO

55

Combi hellend

56

®

Combi gevel

57

Dakterrasvenster

58

Dakkapel Single

59

Dakkapel Duo

59

Dakkapel Triple

59

Onderdelen zelf samen te stellen pakketten

Naast de standaard pakketten kunt u ook uw eigen daglichtsysteem samenstellen. Voor informatie en prijzen van losse dakramen, koppelgootstukken en losse installatieproducten (isolatieframe, waterkerende manchet, dampremmende folie, interieurafwerking) verwijzen wij u naar de brochure “Meer licht is meer ruimte” en de bijbehorende “Algemene prijslijst dakramen, daglichtsystemen, plat dak producten en installatieproducten”.

52

VELUX


VELUX

53


Prijzen

Daglichtsystemen Horizontaal duo (a) PEFC/09-31-020

Kenmerk Maten (bxh in cm). De horizontale afstand (a) is 10 cm

Tuimelvensters, netstroom, onderhoudsarm, wit. 2 x GGU INTEGRA® 0073G21

Tuimelvensters, netstroom, grenenhout, blank afgelakt, 2 x GGL INTEGRA® 3073G21

Tuimelvensters, Onderhoudsarm, wit, 2 x GGU 0059

Tuimelvensters, grenenhout, blank afgelakt, 2 x GGL 3059

1.663,02 1.978,99 1.749.59 2.082,01 1.775,63 2.113,00

869,74 1.034,99 946,21 1.125,99 968,91 1.153,00

1.967,23 2.341,00 2.198,32 2.616,00

1.580,66 1.658,83 1.658,83 1.974,01 1.683,19 2.003,00 1.852,95 2.205,01 1.857,99 2.211,01 2.067,22 2.459,99

1.140,33 1.356,99 1.342,86 1.598,00

799,16 951,00 868,91 1.034,00 889,91 1.058,99 1.039,51 1.237,02 1.044,53 1.242,99 1.228,56 1.461,99 3 werkdagen

 (a)

166 x 98

M04

166 x 118

M06

166 x 140

M08

198 x 160

P10

238 x 118

S06

278 x 140

U08

3 werkdagen

3 werkdagen

3 werkdagen

Toepassingsbereik

Levertijd van VELUX naar dealer

15°-90°

15°-90°

15°-90°

15°-90°

Bestelcodering excl. maatcodering

GGU - - -* SK0W212

GGL - - -* SK0W212

GGU - - -* SK0W211

GGL - - -* SK0W211

Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken) (tbv dakbedekking met profielhoogte 16 - 120 mm), waterkerende manchet(ten) type BFX en dampremmende folie(s) type BBX.

* Om de juiste bestelcodering te krijgen, neemt u in het rode kader de door u uitgekozen maatcodering (hoofdletter gevolgd door 2 cijfers) onder “Maten” over.

(b)

Verticaal duo

Maten (bxh in cm) De verticale afstand (b) is 10 cm

Tuimelvensters, netstroom, onderhoudsarm, wit. 2 x GGU INTEGRA® 0073G21

Tuimelvensters, netstroom, grenenhout, blank afgelakt, 2 x GGL INTEGRA® 3073G21

Tuimelvensters, Onderhoudsarm, wit, 2 x GGU 0059

Tuimelvensters, grenenhout, blank afgelakt, 2 x GGL 3059

1.638,65 1.949,99 1.722,70 2.050,01 1.934,45 2.302,00 2.159,67 2.570,01

1.556,29 1.851,99 1.631,94 1.942,01 1.825,21 2.172,00 2.028,57 2.414,00

845,37 1.005,99 919,32 1.093,99 1.107,55 1.317,98 1.304,21 1.552,01

774,79 922,00 842,02 1.002,00 1.011,75 1.203,98 1.189,91 1.415,99

 Prijzen inclusief BTW

Kenmerk

4 werkdagen

 Prijzen exclusief BTW

PEFC/09-31-020

(b)

78 x 206

M04

78 x 246

M06

114 x 246

S06

134 x 290

U08

Levertijd van VELUX naar dealer

4 werkdagen

4 werkdagen

4 werkdagen

Toepassingsbereik

15°-90°

15°-90°

15°-90°

15°-90°

Bestelcodering excl. maatcodering

GGU - - -* SK0W122

GGL - - -* SK0W122

GGU - - -* SK0W121

GGL - - -* SK0W121

Rolluiken! Indien u rolluiken wilt toepassen, dan dient u de koppelafstand tussen de twee dakramen te vergroten van 10 cm naar 25 cm. Insectenhorren! Het is mogelijk VELUX insectenhorren toe te passen, maar alleen wanneer u twee insectenhorren plaatst (één boven en één onder) met een koppelstuk type ZOZ 157. * Om de juiste bestelcodering te krijgen, neemt u in het rode kader de door u uitgekozen maatcodering (hoofdletter gevolgd door 2 cijfers) onder “Maten” over.

Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken) (tbv dakbedekking met profielhoogte 16 - 120 mm), waterkerende manchet(ten) type BFX en dampremmende folie(s) type BBX.

Mocht uw oplossing niet in deze prijslijst staan, dan kan VELUX u helpen. Op basis van de tekeningen van een woning of ontwerp adviseren wij voor u een daglichtoplossing op maat. U kunt ook uw eigen zolder in 3D ontwerpen met de VELUX zolderplanner. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl, of bel naar 030 - 6.629.629 en maak een afspraak. 54

Prijslijst 2011


Prijzen

(b)

Quattro (a) PEFC/09-31-020

Kenmerk Maten (bxh in cm) De horizontale afstand (a) en verticale afstand (b) is 10 cm

Tuimelvensters, netstroom, onderhoudsarm, wit. 4 x GGU INTEGRA® 0073G21

Tuimelvensters, netstroom, grenenhout, blank afgelakt, 4 x GGL INTEGRA® 3073G21

Tuimelvensters, Onderhoudsarm, wit, 4 x GGU 0059

Tuimelvensters, grenenhout, blank afgelakt, 4 x GGL 3059

3.325,20 3.956,99 3.497,51 4.162,04 3.550,43 4.225,01 3.933,61 4.681,00

3.160,48 3.760,97 3.315,99 3.946,03 3.365,55 4.005,00 3.715,13 4.421,00

1.738,64 2.068,98 1.890,75 2.249,99 1.936,99 2.305,02 2.279,81 2.712,97

1.597,48 1.901,00 1.736,15 2.066,02 1.778,99 2.117,00 2.088,21 2.484,97

5 werkdagen

5 werkdagen

5 werkdagen

5 werkdagen

15°-90°

15°-90°

15°-90°

15°-90°

GGU - - -* SK0W222

GGL - - -* SK0W222

GGU - - -* SK0W221

GGL - - -* SK0W221

(b)

(a)

166 x 206

M04

166 x 246

M06

166 x 290

M08

238 x 246

S06

Levertijd van VELUX naar dealer Toepassingsbereik Bestelcodering excl. maatcodering

Rolluiken! Indien u rolluiken wilt toepassen, dan dient u de verticale koppelafstand tussen de twee dakramen te vergroten van 10 cm naar 25 cm. Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken) (tbv dakbedekking met profielhoogte 16 - 120 mm), waterkerende manchet(ten) type BFX en dampremmende folie(s) type BBX.

* Om de juiste bestelcodering te krijgen, neemt u in het rode kader de door u uitgekozen maatcodering (hoofdletter gevolgd door 2 cijfers) onder “Maten” over.

CABRIO®

(a)

PEFC/09-31-020

Combi (GDL + GPL/GIL combinatie in maat P10/P34 met --73 beglazing)

Duo

 (a)

94 x 252

P19

198 x 252

P19

198 x 252

P19

Levertijd van VELUX naar dealer

(a)

2.673,95 3.182,00 5.400,85 6.427,01

3.842,87 4.573,02

 5 werkdagen

5 werkdagen

Toepassingsbereik

35°-53°

35°-53°

35°-53°

Bestelcodering excl. maatcodering

GDL - - -* SD0W2

GDL - - -* SK0W211

GDL - - -* SK0W221

5 werkdagen

Rolluiken! Bij dit type daglichtsysteem is het niet mogelijk rolluiken toe te passen. Insectenhorren! Het is mogelijk VELUX insectenhorren toe te passen, maar alleen wanneer u vier insectenhorren plaatst (twee boven- en twee onder) met koppelstukken type ZOZ 157. * Om de juiste bestelcodering te krijgen, neemt u in het rode kader de door u uitgekozen maatcodering (hoofdletter gevolgd door 2 cijfers) onder “Maten” over.

 Prijzen inclusief BTW

Maten (bxh in cm) De horizontale afstand (a) is 10 cm

Single

 Prijzen exclusief BTW

Kenmerk

Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken) (tbv dakbedekking met profielhoogte 16 - 120 mm), waterkerende manchet(ten) type BFX en dampremmende folie(s) type BBX.

io-homecontrol® biedt een geavanceerde en veilige radiotechnologie die gemakkelijk te installeren is. Producten met het io-homecontrol®-label communiceren met elkaar, wat het comfort, de veiligheid en de energiebesparing bevordert. www.io-homecontrol.com

VELUX

55


Prijzen

Daglichtsystemen (b)

Combi hellend single PEFC/09-31-020

Kenmerk Maten (bxh in cm) De verticale afstand (b) is 0 cm

Uitzettuimelvenster met combinatie-element, onderhoudsarm, wit 1 x GPU 0073 & GIU 0073

Uitzettuimelvenster met combinatie-element, grenenhout, blank afgelakt 1 x GPL 3073 & GIL 3073

1.131,10 1.346,01 1.148,75 1.367,01

1.362,19 1.621,01

1.000,02 1.190,02 1.015,98 1.209,02 1.157,99 1.378,01 1.189,92 1.416,00

3 werkdagen

3 werkdagen

15°-55°**

15°-55°**

GPU - - -* ST0W121

GPL - - -* ST0W121

(b)

78 x 210

M06

78 x 232

M08

94 x 252

P10

114 x 210

S06

Levertijd van VELUX naar dealer Toepassingsbereik Bestelcodering excl. maatcodering

Insectenhorren! Het is mogelijk VELUX insectenhorren toe te passen, maar alleen wanneer u twee insectenhorren plaatst (één boven en één onder) met een koppelstuk type ZOZ 157. * Om de juiste bestelcodering te krijgen, neemt u in het rode kader de door u uitgekozen maatcodering (hoofdletter gevolgd door 2 cijfers) onder “Maten” over. ** Met speciale veren tot 75° (niet mogelijk voor maten C04 en F06).

Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken) (tbv dakbedekking met profielhoogte 16 - 120 mm), waterkerende manchet(ten) type BFX en dampremmende folie(s) type BBX.

(b)

Combi hellend duo

(a)

PEFC/09-31-020

Kenmerk

3.102,52 3.692,00 3.139,50 3.736,01

3.575,63 4.255,00

2.789,94 3.320,03 2.823,54 3.360,01 3.115,13 3.707,00 3.180,67 3.785,00

15 werkdagen

15 werkdagen

15°-55°**

15°-55°**

GPU - - -* SB0W221

GPL - - -* SB0W221

(b)

M06

158 x 232

M08

190 x 252

P10

230 x 210

S06

Levertijd van VELUX naar dealer Toepassingsbereik

Rolluiken & insectenhorren! Bij dit type daglichtsysteem is het niet mogelijk om rolluiken of insectenhorren toe te passen. * Om de juiste bestelcodering te krijgen, neemt u in het rode kader de door u uitgekozen maatcodering (hoofdletter gevolgd door 2 cijfers) onder “Maten” over. ** Met speciale veren tot 75° (niet mogelijk voor maten C04 en F06).

 Prijzen inclusief BTW

(a)

158 x 210

Bestelcodering excl. maatcodering

Uitzettuimelvenster met combinatie-element, grenenhout, blank afgelakt 2 x GPL 3073 & GIL 3073

 Prijzen exclusief BTW

Maten (bxh in cm) De verticale afstand (a) is 1,8 cm (b) is 0 cm

Uitzettuimelvenster met combinatie-element, onderhoudsarm, wit 2 x GPU 0073 & GIU 0073

Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken) (tbv dakbedekking met profielhoogte 16 120 mm), waterkerende manchet(ten) type BFX en dampremmende folie(s) type BBX.

Mocht uw oplossing niet in deze prijslijst staan, dan kan VELUX u helpen. Op basis van de tekeningen van een woning of ontwerp adviseren wij voor u een daglichtoplossing op maat. U kunt ook uw eigen zolder in 3D ontwerpen met de VELUX zolderplanner. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl, of bel naar 030 - 6.629.629 en maak een afspraak. 56

Prijslijst 2011


Prijzen Combi gevel single PEFC/09-31-020

Tuimelvenster met combinatie-element, grenenhout 1 x GGL 3073 & VFE 3073

Kenmerk Maten (bxh in cm) De verticale afstand (b) is 0 cm. Doorkijkhoogte (c) en breedte van het daglicht­systeem met één verticaal element van 95 cm hoog en bij een dakhelling van 45°.

(c)

78 x 165

M04

78 x 180

M06

78 x 195

M08

94 x 210

P10

114 x 180

S06

134 x 195

U08

873,12 1.039,01 912,61 1.086,01 923,53 1.099,00 1.063,03 1.265,01 1.093,28 1.301,00 1.247,06 1.484,00

Levertijd van VELUX naar dealer

3 werkdagen

Toepassingsbereik

15°-55°

Bestelcodering excl. maatcodering

GGL - - -* SF0W121

Rolluiken! Bij dit type Daglichtsysteem is het niet mogelijk rolluiken toe te passen. Insectenhorren! Het is mogelijk VELUX insectenhorren toe te passen, maar alleen wanneer u twee insectenhorren plaatst (één boven en één onder) met een koppelstuk type ZOZ 157, prijs € 27,73 / € 33,00. Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken) (tbv dakbedekking met profielhoogte 16 120 mm), waterkerende manchet(ten) type BFX en dampremmende folie(s) type BBX.

* Om de juiste bestelcodering te krijgen, neemt u in het rode kader de door u uitgekozen maatcodering (hoofdletter gevolgd door 2 cijfers) onder “Maten” over.

(b)

Combi gevel duo

(a)

PEFC/09-31-020

Tuimelvenster met combinatie-element, grenenhout 2 x GGL 3073 & VFE 3073

Maten (bxh in cm). De (a) is 18mm. De verticale afstand (b) is 0 cm. Doorkijkhoogte (c) en breedte van het daglichtsysteem met twee verticale elementen  van 95 cm hoog en bij een dakhelling van 45°.

158 x 165

M04

158 x 180

M06

158 x 195

M08

190 x 210

P10

230 x 180

S06

270 x 195

U08

Levertijd van VELUX naar dealer

13 werkdagen

Toepassingsbereik Bestelcodering excl. maatcodering

2.115,98 2.518,02 2.193,28 2.610,00 2.214,28 2.634,99 2.487,40 2.960,01 2.545,38 3.029,00 2.846,21 3.386,99 15°-55°

GGL - - -* SF0W221

Rolluiken & insectenhorren! Bij dit type Daglichtsysteem is het niet mogelijk om rolluiken of insectenhorren toe te passen. * Om de juiste bestelcodering te krijgen, neemt u in het rode kader de door u uitgekozen maatcodering (hoofdletter gevolgd door 2 cijfers) onder “Maten” over.

 Prijzen inclusief BTW

(c)

 Prijzen exclusief BTW

Kenmerk

Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken) (tbv dakbedekking met profielhoogte 16 120 mm), waterkerende manchet(ten) type BFX en dampremmende folie(s) type BBX.

VELUX

57


Prijzen

Daglichtsystemen Dakterras single PEFC/09-31-020

Kenmerk

Links scharnierend**

Rechts scharnierend**

100 mm

Maten (bxh in cm). Doorkijkhoogte (c) 109 cm hoog bij een dakhelling van 45°.

100 mm

(c)

78 x 209

M08

Levertijd van VELUX naar dealer

2.266,39 2.697,00

2.266,39 2.697,00

5 werkdagen

5 werkdagen

Toepassingsbereik

35°-53°

35°-53°

Bestelcodering excl. maatcodering

GEL M08 3073 + VEA M35 3073 + EEW M08 0000 + EEX M35 0000

GEL M08 3073 + VEB M35 3073 + EEW M08 0000 + EEX M35 0000

Rolluiken & insectenhorren! Bij dit type daglichtsysteem is het niet mogelijk om rolluiken of insectenhorren toe te passen. ** van buitenaf gezien Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken) (tbv dakbedekking met profielhoogte 16 - 120 mm), waterkerende manchet(ten) type BFX en dampremmende folie(s) type BBX.

Dakterras duo PEFC/09-31-020

Kenmerk

Links scharnierend**

Rechts scharnierend**

100 mm

Maten (bxh in cm) De horizontale afstand (a) is 10 cm. Doorkijkhoogte (c) en breedte van het daglichtsysteem met twee verticale elementen van 109 cm hoog en bij een dakhelling van 45°.

100 mm

(c)

166 x 209

M08

Levertijd van VELUX naar dealer

4.309,25 5.128,01

4.309,25 5.128,01

5 werkdagen

5 werkdagen

Toepassingsbereik

35°-53°

35°-53°

Bestelcodering excl. maatcodering

GEL M08 SEOW221

GEL M08 SE0W222

Rolluiken & insectenhorren! Bij dit type daglichtsysteem is het niet mogelijk om rolluiken of insectenhorren toe te passen.

Kenmerk

Links scharnierend** 100 mm

Maten (bxh in cm) De horizontale afstand (a) is 10 cm. Doorkijkhoogte (c) en breedte van het daglichtsysteem met twee verticale elementen van 109 cm hoog en bij een dakhelling van 45°.

254 x 209

100 mm

(c)

M08

Levertijd van VELUX naar dealer Toepassingsbereik Bestelcodering excl. maatcodering

Rechts scharnierend**

6.354,63 7.562,01

6.354,63 7.562,01

5 werkdagen

5 werkdagen

35°-53°

35°-53°

GEL M08 SEOW321

GEL M08 SE0W322

Rolluiken & insectenhorren! Bij dit type daglichtsysteem is het niet mogelijk om rolluiken of insectenhorren toe te passen. ** van buitenaf gezien Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken) (tbv dakbedekking met profielhoogte 16 - 120 mm), waterkerende manchet(ten) type BFX en dampremmende folie(s) type BBX.

58

Prijslijst 2011

 Prijzen exclusief BTW

Dakterras triple PEFC/09-31-020

 Prijzen inclusief BTW

** van buitenaf gezien Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken) (tbv dakbedekking met profielhoogte 16 - 120 mm), waterkerende manchet(ten) type BFX en dampremmende folie(s) type BBX.


Prijzen

Dakkapel duo PEFC/09-31-020

Kenmerk Maten (bxh in cm) De horizontale afstand (a) is 1,8 cm. Doorkijkhoogte (c) en breedte van het daglichtsysteem met twee verticale elementen van 95 cm hoog en bij een dakhelling van 45°.

Dakkapel duo - voorzien van uitzettuimelvensters (GHL)

Dakkapel duo - voorzien van tuimelvensters (GGL)

3.559,66 4.236,00

3.317,64 3.947,99

15 werkdagen

15 werkdagen

(c)

158 x 153

M08

Levertijd van VELUX naar dealer Toepassingsbereik

Bestelcodering excl. maatcodering

42°-52°

42°-52°

YWY M08 SF0W3

YWY M08 SF0W1

Rolluiken & insectenhorren! Bij dit type daglichtsysteem is het niet mogelijk om rolluiken of insectenhorren toe te passen. ** van buitenaf gezien Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken) (tbv dakbedekking met profielhoogte 16 - 120 mm), waterkerende manchet(ten) type BFX en dampremmende folie(s) type BBX. Dakkapel triple PEFC/09-31-020

Kenmerk

Maten (bxh in cm) De horizontale koppelafstand (a) is 1,8 cm. Doorkijkhoogte (c) en breedte van het daglichtsysteem met drie verticale elementen van 95 cm hoog en bij een dakhelling van 45°.

238 x 153

Dakkapel Triple - voorzien van uitzettuimelvensters (GHL)

Dakkapel Triple - voorzien van tuimelvensters (GGL)

4.794,95 5.705,99

4.431,92 5.273,98

15 werkdagen

15 werkdagen

(c)

M08

Levertijd van VELUX naar dealer Toepassingsbereik

Bestelcodering excl. maatcodering

42°-52°

42°-52°

YWY M08 SF0W4

YWY M08 SF0W2

Rolluiken & insectenhorren! Bij dit type daglichtsysteem is het niet mogelijk om rolluiken of insectenhorren toe te passen. Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken), ondersteuningsbalk(en) type EBY en zijpanelen. Exclusief: constructie-, isolatie- en plaatmateriaal.

Dakkapel ‘single’ Dakkapel 'single'

PEFC/09-31-020

114 x 118

S06

114 x 140

S08

134 x 140

U08

Levertijd van ­VELUX naar dealer Toepassingsbereik

GGU Integra - tuimelvenster

GGU - tuimelvenster

GPU - uitzettuimelvenster

1.357,14 1.615,00 1.421,00 1.690,99 1.537,82 1.830,01

1.012,60 1.204,99 1076,47 1281,00 1.193,28 1.420,00

1.237,81 1.472,99 1.318,48 1.568,99 1.463,87 1.742,01

20 werkdagen

20 werkdagen

20 werkdagen

10°-75°

10°-75°

10°-75°

Bestelcodering excl. maatcodering

EAW 0000 - - -* + GGU - - -* 0073G21

EAW 0000 - - -* + GGU - - -* 0073G

EAW 0000 - - -* + GPU - - -* 0073G

Kenmerk 

GGL Integra - tuimelvenster

GGL - tuimelvenster

GPL - uitzettuimelvenster

1.302,52 1.550,00 1.362,18 1.620,99 1.472,27 1.752,00

957,98 1.140,00 1.017,64 1.210,99 1.127,73 1.342,00

1.161,34 1.381,99 1.236,13 1.470,99 1.372,72 1.633,00

20 werkdagen

20 werkdagen

20 werkdagen

10°-75°

10°-75°

10°-75°

EAW 0000 - - -* + GGL - - -* 3073G21

EAW 0000 - - -* + GGL - - -* 3073G

EAW 0000 - - -* + GPL - - -* 3073G

114 x 118

S06

114 x 140

S08

134 x 140

U08

Levertijd van ­VELUX naar dealer Toepassingsbereik Bestelcodering excl. maatcodering

 Prijzen exclusief BTW

Kenmerk 

 Prijzen inclusief BTW

Sinds 1 april 2009

* Om de juiste bestelcodering te krijgen, neemt u in het rode kader de door u uitgekozen maatcodering (hoofdletter gevolgd door 2 cijfers) onder “Maten” over Belangrijk: Prijzen zijn inclusief: benodigd(e) koppelgootstuk(ken) (tbv dakbedekking met profielhoogte 16 - 120 mm), waterkerende manchet(ten) type BFX en dampremmende folie(s) type BBX.

VELUX

59


Ondanks onze zorgvuldigheid kan het mogelijk zijn dat er vorm of zet fouten in deze prijslijst aanwezig zijn. Versie 1 01/2011 De VELUX Groep zorgt voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakramen en daglichtsystemen voor hellende daken biedt het VELUX productprogramma oplossingen voor platte daken. Het assortiment van de Groep bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare intelligente producten, producten aangestuurd door zonne-energie en zonnecollectoren. De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. In zes modelwoningen in het Model Home 2020 project wordt concreet getoond hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd met gebruik van daglicht en behoud van een comfortabel binnenklimaat. De opgebouwde kennis uit het project wordt vertaald naar visualisatietools. De VELUX Groep bezit productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, onderdeel van de VKR Holding A/S. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl.

V-NL 450-0311 © 2011 VELUX GROUP. ® VELUX, HET VELUX LOGO, CABRIO, EN INTEGRA ZIJN GEREGISTREERDE MERKNAMEN VAN DE VELUX GROUP. ® io-homecontrol IS EEN GEREGISTREERDE MERKNAAM. ® PICK&CLICK! IS EEN HANDELSMERK VAN DE VELUX GROUP.

VELUX Nederland B.V. Molensteijn 2 3454 PT DE MEERN Postbus 142 3454 ZJ DE MEERN Telefoon: 030 - 6.629.629 Telefax: 030 - 6.629.680 Internet: www.velux.nl E-mail: info@velux.nl

Velux Daglichtsystemen Brochure Met Prijzen 2011 Nu Online Bekijken!  

Uw Velux Daglichtsysteem Bestelt u bij Bakker Dak- en Installatiematerialen. Bekijk de Brochure Velux Daglichtsystemen 2011 en Informeer naa...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you