Page 1

Tuinhout

voor iedereen!

w w w.ou tdoorli feproduc t s .com


Outdoor Life tuinhout: genieten van alles wat uw tuin u te bieden heeft! Genieten! Van de buitenlucht in uw eigen tuin. Een heerlijke tuin met precies die sfeer die u zoekt en de privacy die u wenst. Met een blokhut als hobbyruimte, een tuinhuis voor al uw tuingereedschappen, een houten terras om met vrienden en familie tot in de kleine uurtjes te relaxen of een ware speeltuin voor uw (klein)kinderen. In zo’n tuin past tuinhout van Outdoor Life Products. Specialist in tuinhout en blokhutten

deld tegen schimmel, ongedierte en houtrot. Mits op de juiste wijze verduurzaamd is

Outdoor Life tuinhout omvat een compleet assortiment geïmpregneerd tuinhout,

geïmpregneerd tuinhout een uitstekend alternatief voor kostbare andere hout-

hardhout en houtcomposiet. Samen met de Outdoor Life blokhutten en tuinhuizen

soorten. Daarom verduurzaamt Outdoor Life Products al het naaldhout volgens de

te herkennen aan het logo Outdoor Life Products. Outdoor Life Products is een

strenge KOMO milieueisen in ‘s werelds modernste impregneerinstallaties.

handelsmerk van Gouderak B.V. , een toonaangevende onderneming actief in de productie, handel en distributie van tuinhout in heel Europa.

Gegarandeerde kwaliteit Onze producten worden tijdens het gehele productieproces voortdurend ge-

Verantwoord geselecteerd

controleerd op houtkwaliteit, maatvoering en constructiesterkte. Behalve aan

Herkomst, verwerking en veredeling staan onder voortdurende kwaliteitscontroles, waarbij onze drijfveer is, de verantwoordelijkheid die wij hebben om mens en milieu te beschermen. Onze kwaliteit begint al bij de selectie van naaldhout uit speciaal

kwaliteit besteden we veel aandacht en zorg aan ontwerp, functionaliteit, gebruiksgemak, comfort en flexibiliteit. Een groot deel van de tuinhoutcollectie van Outdoor Life Products is daarom heel eenvoudig te monteren en in stijl te combineren.

voor houtkap aangelegde productiebossen in Scandinavië en Centraal Europa. Een groot deel van ons assortiment is FSC en PEFC gecertificeerd.

30-31-005

Milieubewust verduurzaamd Europees naaldhout moet in tegenstelling tot hardhout worden behan-

2

w w w.outdoorlifeproduc ts.com


Inhoudsopgave

Nature

5

Schermen

6-7-8

Deuren

7

Palen

9

Rolborders, tuintegels

9

Zelfbouwhout

10

Houten hekken

11

Voetsteunen, paalhouders, gronddoek 11 Hardhout

12-13

Hardhout FSC Mixed Sources Hout Kunststof Composiet

13 14-15

Lariks tuinhout

16

Waxed tuinhout

16

Kinderspeelassortiment

17

Decoratief

18-19-20-21

Metalen sierhekwerk

22-23

Dit magazine is gedrukt op FSC-gecertificeerd papier TUEV-COC-000025

Een uitgave van Outdoor Life Products B.V. Alle maten zijn bij benadering aangegeven. Prijswijzigingen, tekst- en zetfouten voorbehouden. Niets van de in deze brochure vermelde teksten en beelden mag zonder toestemming van Outdoor Life Products B.V. worden gebruikt.

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

3


Houtsoorten Hout is dus onderdeel van een natuurlijke kringloop. Zo goed als de natuur er voor zorgt dat hout wordt gemaakt, zo goed zorgt de natuur er ook voor dat hout weer wordt afgebroken door de activiteit van rottingsschimmels, bacteriën en insecten. Hout is een hernieuwbare grondstof en draagt bij aan de reductie van broeikasgassen door opslag van CO². Duurzaam hout zorgt voor langdurige opslag van CO².Elke houtsoort heeft specifieke eigenschappen waarbij u uw keuze kunt baseren op de eisen die u stelt aan milieuaspecten, duurzaamheid, garantie, afwerking en veelzijdigheid. Naaldhout 1: geimpregneerd vuren of grenen Duurzaamheidsklasse III/IV, verwachte levensduur tot 10 jaar

Hardhout: onbehandeld hardhout Duurzaamheidsklasse: I/II/III, verwachte levensduur langer dan 10 jaar

Tuin- en andere buitentoepassingen van hout vragen om een verduurzamende behandeling zodat het hout weerbaar is tegen de natuurlijke afbraakprocessen door schimmels of insecten. Goed verduurzaamd hout is herkenbaar aan het KOMO certificaat. Daarnaast geldt in Nederland dat de productie en de toepassing van verduurzaamd hout goed is geborgd door wet- en regelgeving met bijbehorende handhaving. Toepassing van de modernste verduurzamingtechnieken zorgt er voor dat het verduurzamingsmiddel fixeert in het hout en niet meer uit kan lekken. Het geïmpregneerde hout heeft een natuurlijke groene kleur die echter na verloop van tijd zal vergrijzen. Deze vergrijzing heeft geen invloed op de duurzaamheid. De kleur kan langer behouden worden door het hout regelmatig met een tuinbeits (al of niet dekkend) na te behandelen. Zaagvlakken of boorgaten dienen nabehandeld te worden.

Tropisch hardhout is van nature duurzaam en heeft mooie warme geel- tot roodbruine kleuren. Ook hier zal echter spoedig een natuurlijke vergrijzing optreden. Er zijn verschillende oliën en beitsen op de markt die hardhout haar oorspronkelijke kleur laten behouden. Ook bij toepassing van hardhout dient rekening gehouden worden met ventilatie en onderhoud. Een goede ventilatie en regelmatig reinigen van bijvoorbeeld vlonders zal de levensduur positief beïnvloeden.

Naaldhout 2: gewaxed vuren Duurzaamheidsklasse III/IV, verwachte levensduur tot 10 jaar

Hout Kunststof Composiet (HKC) Verwachte levensduur tenminste 10 jaar

Garantie 10 jaar* Gewaxed hout heeft alle voordelen van geïmpregneerd naaldhout, maar behoudt de natuurlijke groene kleur extra lang. Bij gewaxed hout wordt tegelijk met het impregneermiddel een waslaag aangebracht die zorgt voor een waterafstotend laagje. Hierdoor duurt het langer voordat de natuurlijke verkleuring zal optreden. Ook hier geldt dat zaagvlakken en boorgaten nabehandeld dienen te worden. Wilt u gewaxed hout verven of beitsen, probeer dit dan eerst uit op een niet zichtbare plaats. De waterafstotende laag kan de hechting van beits of verf verminderen. Naaldhout 3: onbehandeld lariks Duurzaamheidsklasse III, verwachte levensduur tot 15 jaar (zonder grondcontact) Garantie 5 jaar* Vanwege zijn natuurlijke duurzaamheid is Lariks een prima alternatief voor vele tropische houtsoorten. Lariks bevat van nature bestanddelen die het hout een goede bescherming tegen weersinvloeden, houtrot en schimmels geven. Door deze natuurlijke eigenschappen onderscheidt lariks zich, zodat onbehandelde toepassing in uw tuin mogelijk is. Bij grondcontact dient u de contactvlakken te behandelen. Besteed goede aandacht aan de montage en voorkom dat lariks langdurig nat blijft. Zorg voor voldoende ventilatie en verwijder bijvoorbeeld regelmatig het vuil van uw terras. De natuurlijke verkleuring van lariks is donkergrijs. Voor kleurbehoud kan een niet filmvormende vochtregulerende beits gebruikt worden.

4

Algemeen: Bij elke houtsoort dient rekening gehouden te worden met krimp en uitzetting onder invloed van droge of natte (weers-)omstandigheden. Gebruik goede, bij voorkeur roestvrijstalen, bevestigingsmaterialen voor een duurzame bevestiging.

Hoewel feitelijk geen hout, willen wij dit product toch onder de houtsoorten noemen. Hout kunststof Composiet (ook wel WPC = Wood Plastic Composite) is een product op basis van een combinatie van houtvezels en kunststof. Deze combinatie zorg voor een product dat onderhoudsvriendelijk, kleurvast en duurzaam is. Het materiaal heeft een natuurlijke structuur en uitstraling. HKC is niet alleen duurzaam, maar ook zeer goed recyclebaar en is daarom hét alternatief voor de moderne en bewust duurzame consument. In ons assortiment zijn 2 kleuren opgenomen, bruin en antraciet. Bruin is qua kleurstelling en uitstraling te vergelijken met hardhout, maar heeft als voordeel dat de kleur behouden blijft. Antraciet heeft een moderne, chique uitstraling en is bij uitstek geschikt in combinatie met moderne materialen als aluminium, roestvrij staal, beton of natuursteen. Evenals hout moet ook HKC kunnen ‘werken’. Onder invloed van vocht of warmte kan het HKC uitzetten en/of krimpen. Om problemen te voorkomen is het noodzakelijk de montagevoorschriften nauwkeurig op te volgen. (*) De garantie betreft aantasting door houtrot. Bij onjuiste toepassing vervalt elke garantie. Uw aankoopbewijs is uw garantiebewijs.

Outdoor Life Products® producten zijn kwalitatief hoogwaardige producten en gaan, mits op de juiste manier behandeld en toegepast, jarenlang mee.

w w w.outdoorlifeproduc ts.com


Nature

Oog op privacy Met dichte schermen van wilgen, riet of planken creëer je in één dag de privacy die u wilt. En met behulp van klimplanten ontstaan uiteindelijk prachtige groene wanden die relatief weinig tuinoppervlakte in beslag nemen.

WILGENSCHERM gevlochten wilgentenen (HxB) 180x180 cm 922000 180x90 cm 922001

WILGENROL in draagtas (HxB) 180x180 cm 922005

RIETMAT op rol, dikte ca. 2 cm (HxB) 150x200 cm 920125 12,95 175x200 cm 920130 15,25 65,00 34,95

26,95

RIETSCHERM geperst, dikte ca. 1,5 cm (HxB) 175x180 cm 920405 19,95

DECORATIE RIETMAT (zonder afbeelding) op rol, enkele stengel (HxB) 180x600 cm

HEIDEMAT in draagtas (HxB) 180x180 cm 922105 20,95

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

920225

29,95

BOOMSCHORSMAT ENKEL in draagtas (HxB) 180x180 cm 922100 19,95

5


Schermen

Een smaakvolle maar robuuste afscheiding die tegen een stootje kan, is met deze plankenschermen snel gerealiseerd. Door de rechtschermen dan weer horizontaal dan weer verticaal te plaatsen of niet één, maar verschillende typen te gebruiken, wordt eenvormigheid voorkomen. Eenvormigheid kan echter ook functioneel zijn. De planken

FSC TRELLISSCHERM geschaafde latten van 12x44 mm, gespijkerd (HxB) 180x40 cm 923295 10,50 180x60 cm 923300 12,50 180x180 cm 923305 31,50

FSC PLANKENSCHERM MET TRELLIS GESCHAAFD TOOG 15 planken geschaafd 13x135 mm, met trellis ruit, RVS geschroefd (HxB) 180x180 cm 923795 85,00

FSC RECHTSCHERM FIJNBEZAAGD 19 planken fijnbezaagd 7x98 mm, 4 latten 14x50 mm, geniet (HxB) 180x180 cm 923526 29,95

FSC TOOGSCHERM FIJNBEZAAGD 19 planken fijnbezaagd 7x98 mm, 4 latten 14x50 mm, geniet (HxB) 180x180 cm 923505 29,95

FSC PLANKENSCHERM GESCHAAFD/RECHT 15 planken geschaafd 13x135 mm, gespijkerd (HxB) 180x180 cm 923498 44,50

FSC PLANKENSCHERM GESCHAAFD/TOOG 15 planken geschaafd 13x135 mm, gespijkerd (HxB) 180x180 cm 923797 44,50

SCHERM IN KADER 13 planken geschaafd 16x145 cm, RVS geschroefd (HxB) 180x180 cm 923702 79,50

FSC PLANKENSCHERM GESCHAAFD/TOOG AFGERONDE TOP 15 planken geschaafd 13x135 mm, RVS geschroefd (HxB) 180x180 cm 923680 57,95

FSC PLANKENSCHERM VUREN GESCHAAFD/RECHT 17 planken geschaafd 15x138 mm, RVS geschroefd (HxB) 180x180 cm 923784 74,50

FSC PLANKENSCHERM VUREN GESCHAAFD/TOOG 17 planken geschaafd 15x138 mm, RVS geschroefd (HxB) 180x180 cm 923786 74,50

zijn om en om gespijkerd, of geschroefd op een solide binnenwerk en staan borg voor stabiliteit en duurzaamheid.

GAASPANEEL ZONDER LIJST maaswijdte 15x15 cm, inclusief bevestigingsmateriaal 19,95 (HxB) 180x90 cm 923403 180x180 cm 923400 34,95 BEVESTIGINGSSET GAASCHERMEN per 6 stuks 990130 1,95

6

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

Met draadpanelen in houten lijst is snel een ‘open’, maar solide tuinhek te maken. FSC GAASPANEEL IN LIJST Gaaspaneel in vuren lijst, maaswijdte 10x10 cm, geïmpregneerd, lijst 44x70 mm, RVS geschroefd (HxB) 180x60 cm 923405 49,95 180x180 cm 923410 72,50


Schermen JALOEZIESCHERM VUREN 25 planken geschaafd 1,8x10,5 cm, verzinkt geschroefd (HxB) 180x90 cm 923901 JALOEZIESCHERM VUREN 25 planken geschaafd 1,8x10,5 cm, verzinkt geschroefd (HxB) 180x180 cm 923906

Jaloezieschermen: optimale privacy, terwijl het open karakter van de tuin blijft

Deuren

FSC RECHTDEUR FIJNBEZAAGD 11 planken fijnbezaagd 7x98 mm, geniet (HxB) 180x90 cm 925515 32,50

FSC TOOGDEUR FIJNBEZAAGD 11 planken fijnbezaagd 7x98 mm, geniet (HxB) 180x90 cm 925510 32,50

FSC PLANKENDEUR GESCHAAFD/ RECHT 9 planken geschaafd 13x135 mm, gespijkerd (HxB) 180x90 cm 925523 49,50 FSC PLANKENDEUR GESCHAAFD/ TOOG 9 planken geschaafd 13x135 mm, gespijkerd (HxB) 180x90 cm 926018 49,50

FSC PLANKENDEUR GESCHAAFD/ ROND/TOOG 9 planken geschaafd 13x135 mm, RVS geschroefd (HxB) 180x90 cm 926040 51,50 Al deze deuren zijn excl. hang- en sluitwerk

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

TUINDEUR RECHT VUREN incl. slotgat, 9 planken geschaafd 15x135 mm, RVS geschroefd (HxB) 180x90 cm 925315 69,50 TUINDEUR TOOG VUREN incl. slotgat, 9 planken geschaafd 15x135 mm, RVS geschroefd, (HxB) 180x90 cm 925347 69,50

7


Handleiding houten schermen plaatsen STAP 1

STAP 3

Bepaal met een touw de plaats van de

Vervolgens kunt u het eerste scherm

omheining. Zet daarna de plaats van

aan de vierkantpaal bevestigen. Plaats

de 1e vierkantpaal uit.

het scherm vrij van de grond om rot-

(Afstand tussen de palen = lengte

ten tegen te gaan. Werk op dezelfde

scherm + L-beslag)

wijze verder totdat het laatste scherm

Er zijn drie manieren om de vierkant-

geplaatst is. Dus plaats niet eerst alle

palen te plaatsen: A Maak met een grondboor de gaten

palen maar werk scherm na scherm,

1

dus: paal-scherm-paal-scherm enz.

voor de vierkantpalen. Zet de vierkantpalen waterpas in de grond.

Voor het plaatsen van onze HKC

Zorg ervoor dat minimaal 1/3 van

schermen dient u de instructies op

de paal in de grond staat.

het bijgevoegde label te volgen

A

B U kunt de vierkantpalen ook in voetsteunen zetten. Schroef die stevig op een ondergrond van hout of beton. C Zet de paalhouders waterpas in de grond.

STAP 2

2 1/6

Bevestig nu het L-beslag aan de vierkantpaal.

2/6

2/6

1/6

3

8

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

B

C


Het assortiment palen is zeer com-

Palen, accessoires RONDPAAL gefreesd en gepunt (Lxø) 30x6,0 cm 60x6,0 cm 80x6,0 cm 100x6,0 cm 120x6,0 cm 140x6,0 cm 160x6,0 cm 200x6,5 cm 240x6,5 cm

pleet en omvat zowel ronde als vierkante palen

950002 950010 950015 950020 950025 950030 950035 950040 950045

STEUNPAAL FIJNBEZAAGD (DxBxL) 5x5x120 cm 975005 5x5x150 cm 975010 5x5x180 cm 975015

0,69 1,39 1,89 2,29 2,79 3,19 3,69 4,59 5,59

Voor talloze objecten in de tuin zijn palen onmisbaar. Ronde palen voor het afbakenen van borders of het realiseren van afscheidingen of niveauverschillen en de lange exemplaren voor het construeren van een speeltoestel. Vierkante palen zijn onmisbaar als steun voor hekwerk en schutting of

2,49 3,25 3,75

bij de bouw van pergola of schommel

STEUNPAAL GESCHAAFD (DxBxL) 6,8x6,8x140 cm 976305 5,29 6,8x6,8x180 cm 976315 6,49 6,8x6,8x210 cm 976320 7,49 6,8x6,8x240 cm 976325 8,79 6,8x6,8x270 cm 976330 9,79 6,8x6,8x290 cm 976335 10,50 STEUNPAAL GESCHAAFD (DxBxL) 8,8x8,8x240 cm 976710 14,75 8,8x8,8x270 cm 976715 16,50 8,8x8,8x290 cm 976720 17,75 PAALHOEDJE tbv paal 7 x 7 hout

991730

2,15

PAALBOL tbv paal 7 x 7 hout

991734

3,85

Rolborders, tuintegels FSC ROLBORDER met anti-uitspoelweefsel, diameter +/- 48 mm (HxB) 20x180 cm 953200 30x180 cm 953201

6,75 9,95

RELIËFTEGEL, 10-LATS geïmpregneerd 991114 (BxL) 50x50 cm

3,25

RELIËFTEGEL, 20-LATS geïmpregneerd (BxL) 100x100 cm 991115

17,50

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

9


Een uitdaging voor de creatieve tuinliefhebber

Zelfbouwhout bouwhout w o t CONSTRUCTIELAT GESCHAAFD (DxBxL) 1,8x4,4x210 cm 971305 3,49 ,49 2,7x4,4x210 cm 971310 3,29 ,29 4,4x4,4x210 cm 971315 6,99 ,99

RABATDELEN geïmpregneerd vuren (DxBxL) 1,7x14,3x360 cm 974905 1,7x14,3x400 cm 974907

8,49 9,45

PLANK FIJNBEZAAGD (DxBxL) 1,8x9,8x240 cm 970505 1,6x14,0x180 cm 970725 1,6x14,0x240 cm 970730 1,6x14,0x360 cm 970735

RABATDELEN geïmpregneerd vuren, per 5 stuks verpakt (DxBxL) 1,7x13,5x180 cm 931505 1,7x13,5x240 cm 931506 1,7x13,5x360 cm 931507

28,95 38,50 57,75

POTDEKSELPLANK fijnbezaagd (DxBxL) 1,8x13,8x240 cm 976002

6,95

LAT FIJNBEZAAGD (DxBxL) 2,5x5,0x180 cm 971301 PLANK GESCHAAFD (DxBxL) 2,1x14,5x360 cm 972415

3,50 3,25 4,35 6,50 PLANK GESCHAAFD (DxBxL) 1,6x9,6x240 cm 972110 1,6x14,0x180 cm 972305 1,95 1,6x14,0x240 cm 972310 1,6x14,0x360 cm 972315 1,6x14,0x400 cm 972320 9,95

Maak zelf uw tuinscherm

3,29 3,49 4,69 6,99 7,49

BINT geschaafd (DxBxL) 4,4x6,8x180 cm 4,4x6,8x240 cm 4,4x6,8x300 cm 4,4x6,8x400 cm

972905 972911 972915 972918

4,85 6,49 8,79 10,75

FSC DENNEN KANTDEEL blank, ca. 2 cm dik en 15/25 cm breed 975901 (L) 240 cm

5,25

FSC DENNEN KANTDEEL groen geïmpregneerd, ca. 2 cm dik en 15/25 cm breed (L) 240 cm 975902

6,75

GEPROFILEERD VLONDERDEEL 1-zijdig profiel (DxBxL) 1,9x14,0x180 cm 972340 4,89 1,9x14,0x240 cm 972345 6,50 6,79 2,6x14,5x180 cm 972355 2,6x14,5x360 cm 972715 13,25

De pergola, fraai en multifunctioneel KOPPELPAAL geïmpregneerd vuren (DxBxL) 7x7x270 cm HOEKPAAL geïmpregneerd vuren (DxBxL) 7x7x270 cm EINDPAAL geïmpregneerd vuren (DxBxL) 7x7x270 cm

931705

931710

931715

BLOKHUTPROFIEL geïmpregneerd vuren, per 5 stuks verpakt (DxBxL) 2,1x10,7x180 cm 931610 2,1x10,7x240 cm 931611

10

15,25

eenvoudig samen te stellen met de los verkrijgbare pergola onderdelen RUITER ‘ECONOMY’ (HxB) 4,5x7x60 cm 975740

2,80

RUITER INGEKEEPT (HxB) 7x7x60 cm 975810

4,20

SCHOOR (HxB) 7x7x34 cm

975805

2,10

REGELRUITER diameter 7 cm (HxB) 60 cm

956005

1,45

HALFRONDE REGEL gefreesd (HxB) 250x7 cm 951010

3,95

15,25

15,25

29,50 39,50

w w w.outdoorlifeproduc ts.com


Tuinhekken zijn ervoor om de grens

Houten hekken

tussen eigen- en andermans gebied te markeren. Ze verhogen de privacy terwijl ze tevens het aanzien van de tuin verfraaien.

TUINHEK VUREN RECHT 12 latten relief 20 x 85 mm, RVS geschroefd (HxB) 60 x 180 cm 977751 80 x 180 cm 977756

32,95 39,95

TUINPOORT VUREN RECHT 6 latten relief 20 x 85 mm, RVS geschroefd (HxB) 60 x 100 cm 977757 80 x 100 cm 977761

26,95 34,95

FSC SIERHEK RECHT GESCHAAFD 14 latten geschaafd 16x65 mm, genageld (HxB) 60x180 cm 955140 17,95 80x180 cm 955145 22,95

FSC POORT VOOR SIERHEK RECHT GESCHAAFD 9 latten geschaafd 16x65 mm, genageld (HxB) 60x100 cm 955350 19,95 80x100 cm 955355 25,50

Voetsteunen, paalhouders en gronddoek

VOETSTEUN VERZINKT voet 15x15 cm (LxB) 7x7 cm 990201 9x9 cm 990202

4,50 6,35

PAALHOUDER VERZINKT (LxBxH) 7x7x75 cm 990210 9x9x90 cm 990212

6,75 8,95

UNIVERSEEL GRONDDOEK in kleinverpakking (LxB) 500x200 cm 988070

PAALHOUDER KUNSTSTOF GROEN (LxBxH) 7x7x75 cm 990220 6,75

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

12,95

GEOPEX GRONDDOEK OP ROL (LxB) 0,50x100 m1 980049 61,25 1,00x100 m1 980050 122,50 1,50x100 m1 980051 183,75 2,00x100 m1 980052 244,95 3,30x100 m1 980053 404,00 4,20x100 m1 980054 512,95 5,25x100 m1 980055 642,95

11


Hardhout

HARDHOUTEN TUINSCHERM RECHT 2-zijdig profiel, plank 1,2x9,0 cm éénzijdig RVS geschroefd (HxB) 180x180 cm 931807 149,50

HARDHOUTEN TUINSCHERM GETOOGD 2-zijdig profiel, plank 1,2x9,0 cm éénzijdig RVS geschroefd (HxB) 180x180 cm 931805 149,50 HARDHOUTEN TUINDEUR GETOOGD 2-zijdig profiel, plank 1,2x9,0 cm éénzijdig RVS geschroefd (HxB) 180x90 cm 931810 85,00

HARDHOUTEN JALOEZIESCHERM (HxB) 180x180 cm

931838 189,00

HARDHOUTEN TRELLISSCHERM 9 latten geschaafd 90 cm + 5 latten geschaafd 180 cm, RVS geschroefd (HxB) 180x90 cm 923280 24,95

GAASSCHERM IN HARDHOUTEN LIJST lijst 44 x 70 mm, RVS geschroefd, maaswijdte 10 x 10 cm (HxB) 180 x 90 cm 931819 89,50 180 x 180 cm 931822 129,50

HARDHOUTEN RECHTHEK 12 planken geschaafd met v-profiel 13x55 mm, geschroefd (HxB) 60x180 cm 977120 29,95 80x180 cm 977125 37,50

HARDHOUTEN POORT VOOR RECHTHEK 7 planken geschaafd met v- profiel 13x55 mm, geschaafd (HxB) 60x100 cm 977330 24,95 80x100 cm 977340 27,95

Hardhout: lange levensduur en onderhoudsarm HARDHOUTEN VLONDERPLANK 2-zijdig profiel (DxBxL) 1,8 x 14,5 x 215 cm 972620 15,95 1,8 x 14,5 x 245 cm 972622 18,25 1,8 x 14,5 x 275 cm 972624 20,75

12

HARDHOUTEN PAAL met V-profiel (DxBxL) 6,5x6,5x240 cm 6,5x6,5x270 cm

976350 976355

27,95 31,50

HARDHOUTEN PAAL met diamantkop (DxBxL) 6 x 6 x 140 cm

976610

12,95

HARDHOUTEN REGEL met 4-zijdig V profiel (DxBxL) 4,4 x 6,7 x 210 cm 972951

17,95

HARDHOUTEN ROLBORDER (HxL) 20x180 cm 953420 30x180 cm 953437

8,95 12,50

w w w.outdoorlifeproduc ts.com


Hardhout: ideaal voor vlonders en terrassen

Hardhout

HARDHOUTEN TEGEL 7 latten reliëf geschaafd, geschroefd 931850 (BxL) 50x50 cm

5,99

HARDHOUTEN TEGEL 14 latten reliëf geschaafd, geschroefd (BxL) 100x100 cm 931851

23,95

Hardhout FSC-Mixed Sources FSC HARDHOUTEN VLONDERPLANK 2-zijdig profiel (DxBxL) 2,0x14,3x210 cm 2,0x14,3x300 cm 2,7x14,3x210 cm 2,7x14,3x300 cm

972510 972517 972520 972527

24,50 34,95 32,95 46,95

FSC HARDHOUTEN VLONDERPLANK 1-zijdig profiel (DxBxL) 1,8x14,5x215 cm 931910 1,8x14,5x275 cm 931911

18,95 24,50

Bij hardhout zijn er zo nu en dan zwarte puntjes zichtbaar. Dat zijn pinholes, die worden veroorzaakt door kleine insecten, die alleen kunnen overleven bij een relatief houtvochtpercentage van 40%. Zodra de boom geveld is sterven ze. De pinholes beïnvloeden de kwaliteit in het geheel niet.

HARDHOUTEN REGEL MET PROFIEL met 4-zijdig V profiel (DxBxL) 4,4x6,7x210 cm 976560 23,95 FSC HARDHOUTEN PLANK geschaafd 1-zijdig V-profiel (DxBxL) 1,3x14,3x180 cm 972450 1,3x14,3x240 cm 972452

12,95 17,25

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

13


Hout Kunststof Composiet (HKC) De uitstraling van hout, de voordelen van kunststof HKC DEKDEEL XL, BRUIN 2-zijdig profiel, plank 25 cm breed (DxBxL) 2,5x25x295 cm 992180 48,95 HKC DEKDEEL XL, ANTRACIET 2-zijdig profiel, plank 25 cm breed (DxBxL) 2,5x25x295 cm 992191 48,95 HKC TERRASPLANKPLANK BRUIN enkelzijdig geprofileerd, plank 15 cm breed (DxBxL) 2,5x15x220 cm 992613 54,75 enkelzijdig geprofileerd, plank 15 cm breed (DxBxL) 2,5x15x360 cm 992605 59,50 HKC TERRASPLANK ANTRACIET enkelzijdig geprofileerd, plank 15 cm breed (DxBxL) 2,5x15x220 cm 992600 54,75 enkelzijdig geprofileerd, plank 15 cm breed (DxBxL) 2,5x15x360 cm 992011 59,50 HKC AFWERKSTRIP BRUIN 2-zijdig geprofileerd (DxBxL) 1x6,3x220 cm 992025

6,49

HKC AFWERKSTRIP ANTRACIET 2-zijdig geprofileerd 6,49 (DxBxL) 1x6,3x220 cm 992020 HKC ONDERREGEL ZWART (DxBxL) 4x6x220 cm 919521

HKC RECHTSCHERM MASSIEF ANTRACIET incl. RVS L-beslag (HxB) 180 x 180 cm 992631 149,00

12,75

HKC EINDKAPJE BRUIN per 10 stuks 992202

5,99

HKC EINDKAPJE ANTRACIET per 10 stuks 992201

5,99

HKC STEUNPAAL, ANTRACIET tbv scherm (DxBxL) 6,8 x 6,8 x 270 cm 992512 34,95 HKC POORT MASSIEF ANTRACIET incl. RVS scharnierset (HxB) 180 x 100 cm 992642 189,00

HKC BEVESTIGINGS- EN STARTCLIPS, KUNSTSTOF per 50 stuks in doos 919542 18,95

14

w w w.outdoorlifeproduc ts.com


Handleiding HKC vlonders STAP 1 Composiet onderregels op onderlinge hart op hart afstand van max. 40 cm plaatsen.

1

2 x2

STAP 2

ma

Houd rekening met uitzetting en houd voldoende afstand (3 cm) rondom uw terras (tek. 2) en bij obstakels als muren, schuttingen, bomen, etc.

cm

min

min

3c

m

3c

m

STAP 3-4 Elk einde van een terrasdeel dient ondersteund en bevestigd te worden. De uiteinden van de terrasdelen bij voorkeur gelijk met de onderregel. Indien dit niet mogelijk is dient de oplegging minimaal 3 cm zijn, de terrasdelen mogen maximaal 5 cm oversteken.

min

ma

x4

0c

m

m

0c

x4

ma

3

STAP 5

m

3c

4 min 2,75 cm max 5 cm

De begin- en eindplank(en) worden d.m.v. schroeven in de zijgroef bevestigd. (tek. 5) Hier kan desgewenst ook startclip worden gebruikt. Indien schroeven op minder dan 3 cm van de rand van het terrasdeel moeten komen, adviseren wij u het schroefgat voor te boren, zodat splijten voorkomen wordt. (tek. 5)

STAP 6 Monteer Eaglewood composiet terrasdelen aan de kopse zijden nooit tegen elkaar, maar zorg voor 5 mm ruimte (dilatatie) tussen de terrasdelen. Om een stabiel terras te waarborgen, adviseren wij om de terrasdelen in (wild)verband te monteren, met een minimum verschil van 50 cm.

5

6

min

STAP 7

0,5

cm

Bevestig afwerkstrips en/of eindkapjes

7

HKC producten zijn samengesteld uit natuurlijke vezels en kunstharsen. Het is onderhoudsvriendelijk, bestand tegen weersinvloeden, stroef ĂŠn gaat jarenlang mee. Ook bij grond en watercontact.

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

15


Lariks tuinhout FSC LARIKS PAAL geschaafd (DxBxL) 7x7x180 cm 7x7x270 cm

932005 932010

FSC LARIKS PLANK geschaafd (DxBxL) 1,6x14,5x180 cm 932110 1,6x14,5x300 cm 932120

PAAL GEWAXED geschaafd (DxBxL) 7x7x240 cm 9x9x270 cm

10,95 16,50

6,75 10,95

FSC LARIKS VLONDERPLANK geschaafd (DxBxL) 2,2x14,5x240 cm 932211 12,50 2,2x14,5x300 cm 932212 15,75 FSC LARIKS REGEL geschaafd (DxBxL) 4,4x6,7x210 cm 932155

Waxed tuinhout 931010 931055

17,50 32,50

PLANK GEWAXED geschaafd (DxBxL) 1,6x14,5x180 cm 931110 1,6x14,5x300 cm 931111 1,6x14,5x360 cm 931112 2,1x9,6x240 cm 931210 2,1x9,6x300 cm 931211

7,50 11,50 14,95 8,75 10,95

VLONDERPLANK GEWAXED geschaafd (DxBxL) 2,2x14,5x210 cm 931410 2,2x14,5x300 cm 931412

11,75 16,50

REGEL GEWAXED geschaafd (DxBxL) 4,0x7,0x240 cm 931310 4,0x7,0x300 cm 931311

11,75 14,75

10,50

Kinderspeelassortiment Al het Outdoor Life Products hout voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Herkomst, verwerking en veredeling staan dan ook onder voortdurende kwaliteitscontroles

KINDERSPEELHUISJE AMIGO (HxBxD) 155x120x144 cm 993008 259,00

KINDERPICKNICKBANK (HxBxD) 50x90x90 cm 991305 26,95

KINDERSPEELHUISJE (HxBxD 168x120x180 cm 993015 279,00 (HxBxD)

(Afmetingen zijn buitenmaten)

Zandbakken

ZANDBAK GEÏMPREGNEERD (HxBxD) 24x118x 118 cm 991265 62,50

ZANDBAK BLANK (HxBxD) 20x118x118 cm 991260 39,50

KINDERPICKNICKTAFEL MET ZANDBAK (HxBxD) 50x90x90 cm 991333 69,00

(Afmetingen zijn buitenmaten)

16

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

ZANDBAK MET DAK ZAN (HxBxD) 168x142x138 cm 991280 49,45


Kinderspeelassortiment CMYK green+ Black

CMYK green+ Black

CMYK green+ Black

In combinatie met Speeltoestel Fort of Swing SPEELTOESTEL SWING (HxBxD) 220x240x255 cm 991916 195,00

AANBOUWSET SWING (HxBxD) 220x240x255 cm 991918 175,00

CMYK green+ Black

0

0

:1

I

D

0000000

CERT.NO.S60024494

In deze speeltoestellen kunnen uw kinderen zich naar hartelust uitleven. De zorgvuldige afwerking verhoogt de veiligheid

SPEELTOESTEL CLUB (HxBxD) 300x155x300 cm 991914 525,00

SPEELTOESTEL FORT (HxBxD) 300x200x425 cm 991912 799,00

Garantie voor blije kinderen CMYK green+ Black

SPEELTOESTEL PEAK (HxBxD) 220x240x370 cm 991926 479,00

CMYK green+ Black

SPEELTOESTEL TOWER (HxBxD) 210x90x290 cm 991928 395,00

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

17


Tuinhoutproducten die de fantasie prikkelen

Decoratief

In een met zorg en smaak ingericht interieur creërt u met kleine meubeltjes en accenten uw eigen sfeer. Voor de tuin geldt precies hetzelfde. Outdoor Life Products heeft ook op dat gebied heel wat te bieden. In het assortiment ‘Decoratief’ zijn onder andere te vinden: een sfeervolle tuinbank, buitenkeuken, tuinspiegel, tuinkast en sidetable

FSC OPBERGKAST SILVA incl. dakoverstek 215x113x83 cm 991045 209,00

TUINKAST AUGUSTE (HxBxD) 200x40x30 cm 991047

59,00

VIERKANTE METER TUIN geïmpregneerd, inclusief gronddoek (HxBxD) 20x120x120 cm 991240 19,95

MUURKAST UR T ME MET ET VLO VLOER OER geïmpregneerd vuren (HxBxD) 200 x 120 x 60 cm 991026 249,00

SIDETABLE BLOOMFIELD vuren, geschaafd, in doos RVS geschroefd (HxBxD) 78 x 120 x 40 cm 991540

KONIJNENHOK MET REN EN NACHTHOK FSC KLIKOKAST CARNEA (HxBxD) 120x78x90 cm 991082 (HxBxD) 117x128x56 cm 991402 99,75

18

OMPOTTAFEL IMPERIAL (HxBxD) 84x88x51 cm 991380 65,00

99,50

CARPORT ‘PRINCESS’ (BxDxH) 300x500x215 cm 993300 439,00

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

49,95

OMPOTTAFEL CELESTE (HxBxD) 84x80x40 cm 991385

14,95


Decoratief

PRIEEL MET DOEK (BxD) 300 x 300 cm

993110 199,00

Prieel: riant rustpunt in uw tuin

PRIEEL ‘ROYALE’ (BxDxH) 260x260x275 cm 993100 495,00

BUITENKEUKEN Buitenkeuken met verzinkt blad (HxBxD) 85 x 120 x 60 cm 991344 259,00

PICKNICKTAFEL (HxBxD) 75 x 180 x 140 cm 991320 139,50

ROBUUSTE PERGOLA (BxHxD) 154x217x55 cm 975711 119,00

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

19


Tuinmeubelen wit gelakt

Decoratief

Creër een eigentijdse sfeer met deze in trendy kleur geverfde tuinmeubelen.

BANKJE WIT GELAKT

FRIEZENBANK GUINEVERE WIT 991371

47,50

BLOEMBAK MET TRELLIS (HxBxD) 140x90x40 cm 991208

65,00

(HxBxD) 45 x 110 x 24 cm

OPBERGBANK - NIEUW (HxBxD) 50 x 150 x 40 cm

20

(HxBxD) 80 x 124 x 45 cm

991376

BLOEMBAK TRELLIS MODERN vuren geïmpregneerd (HxBxD) 130x90x40 cm 991208 79,00

OPBERGBLOK - NIEUW 901051

99,00

(HxBxD) 50 x 50 x 40 cm

49,95

BLOEMBAK HOOG RECHT vuren geïmpregneerd (HxBxD) 88x86x26 cm 991227

79,50

OPBERGKAST - NIEUW 991053

49,00

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

(HxBxD) 105 x 100 x 40 cm 991035

99,00


Decoratief

Openhaardhout opslag

FSC AFDAK OPENHAARDHOUT (HxBxD) 180x180x72 cm 991040

OPENHAARDHOUT OPSLAG TWIN inclusief 8 schapplankjes 991023 (HxBxD) 190 x 176 x 60 cm

FSC AFDAK OPENHAARDHOUT (HxBxD) 180x180x72 cm 991040

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

21


Metalen Sierhekwerk KENSINGTON METALEN TUINHEK KENSINGTON 4-boogs (HxB) 90x155 cm 927005 99,95 EINDPAAL HEK 90 cm, totale lengte 159 cm (HxBxD) 90x4x4 cm 927305 HOEKPAAL HEK 90 cm, totale lengte 159 cm (HxBxD) 90x4x4 cm 927325 TUSSENPAAL HEK 90 cm, totale lengte 159 cm (HxBxD) 90x4x4 cm 927485

POORTPALENSET HEK (2 ST.) 90 cm, totale lengte 159 cm (HxBxD) 90x4x4 cm 927425

59,50

POORT KENSINGTON (HxB) 90x83 cm 927105

69,50

INRIJPOORT KENSINGTON (HxB) 90-115x300 cm 927205 345,00 29,50

29,50

29,50

INRIJPOORT PALENSET (2 ST.) 90 cm, totale lengte 159 cm (HxBxD) 90x5x5 cm 927365 89,50

PASSTUK KENSINGTON 1-boog 90 (HxB) 90x46,5 cm 927505

33,95

PASSTUK KENSINGTON 2-boogs 90 (HxB) 90x82,5 cm 927515

54,50

PASSTUK KENSINGTON 3-boogs 90 (HxB) 90x118,5 cm 927525

POORT MODERN

METALEN TUINHEK MODERN 80 cm, totale lengte 159 cm (HxBxD) 80x155x4 cm 927725 125,00

TUSSENPAAL TBV HEK MODERN 80 cm, totale lengte 159 cm (HxBxD) 80x4x4 cm 927745 29,95

PASSTUK TBV HEK MODERN 80 cm, totale lengte 159 cm (HxBxD) 80x75x4 cm927760

HOEKPAAL TBV HEK MODERN 80 cm, totale lengte 159 cm (HxBxD) 80x4x4 cm 927750 29,95

65,00

METALEN TUINPOORT MODERN 80 cm, totale lengte 159 cm (HxBxD) 80x83x4 cm927735 79,50

78,50

PAALVOET (BxD) 12x12 cm Groen 928880 Zwart 928380

7,95 7,95

MUURBEVESTIGING TUINHEK Groen 928890 5,75 Zwart 928390 5,75

22

LAKSTIFT TUINHEK Groen 928899 Zwart 928399

15,75 15,75

SET BEVESTIGINGSMATERIALEN set van 4 (bouten, moeren en ringen) 927915 8,95 Groen Zwart 928385 8,95

PASTUK MODERN PAALVOET

POORT KENSINGTON

POORTPALENSET TBV HEK MODERN (2ST) 80 cm, totale lengte 159 cm (HxBxD) 80x4x4 cm 927755 61,75

Accessoires Kensington - Modern

Sierhekwerk gepoedercoat in: oudhollands groen (Kensington) en zwart (Modern)

HEKSEGMENT MODERN

MODERN

EINDPAAL TBV HEK MODERN 80 cm, totale lengte 159 cm 29,95 (HxBxD) 80x4x4 cm 927740

INRIJPOORT KENSINGTON

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

BEVESTIGINGSMATERIAAL

MUURBEVESTIGING

PASSTUKKEN KENSINGTON


Handleiding metalen sierhekwerk WELK GEREEDSCHAP EN MATERIALEN HEEFT U NODIG

STAP 1: BEPAAL EERST HET AANTAL HEKKEN EN DE BIJBEHORENDE PALEN (Alle maten ca. maten)

Kensington Hoogte 90 cm

Kensington

Modern

Modern

Breedte cm Hoogte 80 cm Breedte cm

Hekken

90

155

80

155

Poorten (incl. scharnieren)

90

83,5

80

83

Poortpalensets 4 x 4

159

-

159

-

Tussenpalen 4 x 4

159

-

159

-

Hoekpalen 4 x 4

159

-

159

-

Eindpalen 4 x 4

159

-

159

-

Passtukken

90

46,5

80

75

Passtukken

90

82,5

-

-

Passtukken

90

118,5

-

-

Inrijpoorten

90/115

300,5

-

-

156

-

-

-

Inrijpoortpalenset 5 x 5

STAP 2: WELKE PALEN EN HOE DIEP DE GROND IN?

Bepaal de hoogte van de palen volgens tekening.

2

10

7

(B)

15 3

13

6 14

4

lippen 8

5

1

9

16

(A)

11 12

11

(bevestigingsmiddelen apart aanschaffen)

1 2 3 4 5 6 7

Spade en/of grondboor Rolmaat Combinatietang Vliegertouw Binddraad Waterpas Eventueel roestvrijstalen hoekijzers 8 Beton 9 Kuip

10 11 12 13 14 15

Hamer Latten en piketpaaltjes Grote spijkers Steeksleutel Boormachine Roestvrijstalen keilankers en ringen 16 Lakstift ( los verkrijgbaar) 17 Bouten en moeren (in kleur leverbaar)

STAP 3: DE EERSTE PAAL, GRAVEN, SCHOREN EN WATERPAS

lat en stel ze verticaal zoals de eerste paal. • Stel eerst de eventuele hoekpalen. • Zet de lijn uit waar het hek moet komen. • Met een lat (A) die 1 cm langer is dan de • Plaats een stok (B) verticaal met schoorlatten, • Meng beton in de kuip volgens de aanwijzing maat van een hek of poort (incl. scharnieren, iets voorbij het eindpunt van het hek en op de zak en vul de gaten. niet dezelfde maat als het hek) kunt u de span het vliegertouw waterpas aan de lippen • Beton eerst twee dagen laten uitharden. van de eerste paal. ruimte TUSSEN de palen bepalen. • Plaats de palen op de juiste afstand met de • Graaf de gaten.

STAP 5: HET MONTEREN VAN DE HEKKEN

30

ca. 55

Hekhoogte ca. 90 cm: palen ca. 159 cm

STAP 4: BEPAAL ALLE AFSTANDEN, WATERPAS

Bij paalvoeten (separaat verkrijgbaar), de palen ca. 55 cm inkorten Het zaagvlak behandelen met ijzermenie en lak. Lakstift los verkrijgbaar.

Het hek hangt dan 10 cm boven de grond (bij een andere maat kunt u zelf de paalhoogte bepalen).

• Graaf het gat en stel de paal op hoogte. Bevestig aan twee latten elk een houten piketpaaltje met één grote spijker. • Zet deze schoorlatten onder een hoek van 45o en sla het piketpaaltje in de grond. • Stel de paal verticaal en draai met binddraad de latten aan de paal vast. Gebruik hierbij de combinatietang.

• Als het beton uitgehard is kunt u de hekken monteren. • Voor montage van de hekken dient u roestvrijstalen bouten (M10x30 mm) en moeren te gebruiken. Ook kunt u bouten en moeren, welke in dezelfde kleur leverbaar zijn, gebruiken. • Onder de kop van de bout en boven de moer dient u tevens rubberen of fiber sluitringen te gebruiken. Dit ter voorkoming van beschadiging van de coating.

• Als u paalvoeten gebruikt, deze vastzetten met roestvrijstalen keilankers en ringen. • Werk eventuele beschadigingen af met een lakstift. • TIP Stickers verwijderen met stickerverwijderaar. Niet met thinner of aceton (dat zou uw hek beschadigen)!

Onderhoudsadvies Regelmatig schoonmaken met een oplossing van afwasmiddel of autowas shampoo met water, en 1 à 2 keer per jaar behandelen met autowas, verlengt de levensduur van de poedercoating en voorkomt het “dof” worden hiervan. Veel plezier met uw hekwerk

Meet altijd vóór plaatsing na, of de M maatvoeringen kloppen

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

23


w tuin

te in u im u r e d n a v n e t Genie

ducts.com

epro www.outdoorlif

Gemakkelijk bestellen Thuisbezorging

30-31-005

G

JAAR A

E RANTI

Opbouwservice

Gemakkelijk zelf opbouwen

Ingebouwde zekerheid

4 Plus Profil

Hout voor Outdoor Life Products blokhutten en tuinhuizen is afkomstig uit gecertificeerde of goed beheerde bossen.

OUTDOOR LIFE BLOKHUTTEN, TUINHUIZEN EN CHALETS Outdoor Life tuinhout omvat een compleet assortiment ge誰mpregneerd tuinhout, hardhout en hout-composiet. Samen met de Outdoor Life blokhutten en tuinhuizen te herkennen aan het logo Outdoor Life Products. Alle genoemde prijzen zijn advies verkoopprijzen en incl. BTW. In deze folder presenteren we alleen onze collectie tuinhout. Voor meer informatie over de blokhutten, tuinhuizen en chalets van Outdoor Life Products, die in heel veel varianten in binnen- en buitenland worden verkocht, verwijzen wij u graag naar de bouwmarkt of het tuincentrum bij u in de buurt. Of kijk op www.outdoorlifeproducts.com.

24

w w w.outdoorlifeproduc ts.com

Outdoor Life Products Tuinhout Prijslijst 2012 Bekijk Nu!  
Outdoor Life Products Tuinhout Prijslijst 2012 Bekijk Nu!  

Compleet Aanbod Outdoor Life Products Direct te Bestellen bij Bakker dé Houthandel voor de Laagste Prijs. Bekijk de Prijslijst 2012 en Beste...

Advertisement