Page 1


Titlul original Salles de bains – 60 exemp ples insp pirants Copyright © 2003 Marie Claire Maison

Traducere ¿i adaptare în limba românå: Arhitect Georges Boisnard

© 2006 House of Guides Tel: (0040)21-317 91 31, Fax: 224 31 86 E-mail: office@houseofguides.ro www.houseofguides.ro

© Toate drepturile în limba românå apar¡in în exclusivitate Editurii House of Guides. Este interziså reproducerea integralå sau par¡ialå a lucrårii sub orice formå, fårå permisiunea scriså a Editurii House of Guides.

© All Romanian rights reserved. Copyright by House of Guides. This book may not be reproduced in whole or in part without written permission of House of Guides.

Descrierea CIP a Bibliotecii Na¡ionale a României 60 de idei pentru amenajarea båii. – Bucure¿ti: House of Guides, 2006 Index ISBN (10) 973-7975-76-6 ISBN (13) 978-973-7975-76-8 728


Cuprins Baia ca un salon

7

Bazin sau cuvå în loc de cadå

23

Cabine ¿i såli de du¿

41

În jurul unei cåzi retro

69

Cu o cadå centralå

87

Mini-båi

99

Båi clasice

113

Båi moderne

125


Baia ca un salon


BAIA CA UN SALON

DECOR DE SECOL XIX, CU PARCHET DE MAHON În apartamentul såu de la Londra, Robert Calcraft, creatorul produselor de frumuse¡e Ren, ¿i-a instalat baia într-una din camere, unde a påstrat ¿emineul stil Regence, pe care l-a pictat din alb ¿i a pus deasupra o oglindå veche. Pardoseala originalå în lemn de pin a fost înlocuitå cu un parchet de mahon låcuit ¿i tratat ca så nu fie afectat de apå. A¿ezatå sub fereastrå ca o canapea, cada, gåsitå la un specialist londonez, este o reeditare din rå¿inå a unui model de la începutul secolului XX dotat cu copii de robinete de epocå. O etajerå discretå de sticlå fixatå pe perete serve¿te la depozitarea accesoriilor. Între ¿emineu ¿i cadå, un fotoliu francez din secolul XVIII tapi¡at cu damasc invitå la conversa¡ie.

Båile în material acrilic Foarte u¿or de instalat – nu cântåresc mai mult de 20 kg – cåzile din material acrilic sunt formate termic, apoi acoperite cu un strat de rå¿inå de poliesteri care le întåre¿te rezisten¡a ¿i le då un aspect lucios. Gra¡ie procedeului de fabrica¡ie, pot avea cele mai diverse forme (de col¡, rotunde etc.) Contactul cu pielea e mai cald ¿i mai plåcut decât la fonta emailatå, care cu timpul riscå så devinå poroaså ¿i emailul så se fisureze. Sunt destul de fragile, se zgârie u¿or ¿i nu trebuie curå¡ate cu materiale abrazive. Anumi¡i fabrican¡i de materiale tehico-sanitare editeazå un chit cu indica¡ii pentru repararea unei fisuri care poate apårea în urma unui ¿oc. E totu¿i mai bine så apela¡i la un profesionist.

8

60 de idei pentru amenajarea baii  

60 de idei pentru amenajarea baii

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you