Page 1

Συγκρότημα 4 Ανεξάρτητων Πολυτελών Διόροφων Κατοικιών με Πισίνα

Θέση: “Μαρίζα” , Παλλήνη Αττικής


Συγκρότημα 4 Ανεξάρτητων Πολυτελών Διόροφων Κατοικιών με Πισίνα

Θέση: “Μαρίζα” , Παλλήνη Αττικής


Περιεχόμενα •

Χάρτης

Η Περιοχή

Η Θέση

Το Συγκρότημα

Η Κατοικία 1

Οι Κατοικίες 2 - 3

Η Κατοικία 4


Το συγκρότημα βρίσκεται: • 21 km ανατολικά από το κέντρο των Αθηνών • 12 km βόρεια από τον αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος • 11 km δυτικά από το λιμάνι της Ραφήνας


Η περιοχή

Ένα νέο συγκρότημα 4 ανεξάρτητων πολυτελών κατοικιών βρίσκεται υπό κατασκευή, στην θέση «Μαρίζα» της Παλλήνης, επί της οδού Ελαιώνων. Πρόκειται για μια περιοχή αμιγούς κατοικίας που χαρακτηρίζεται από έντονη βλάστηση για τα αστικά δεδομένα, χαμηλή δόμηση και μηδενική όχληση. Μια περιοχή προσεκτικά επιλεγμένη η οποία πληρεί όλες εκείνες τις προδιαγραφές (τοποθεσία, μικροκλίμα, αβίαστη θέα) που την καθιστούν πραγματικά προνομιακή αλλά και ήπια αναπτυσσόμενη, δεδομένης της μικρής απόστασης από το κέντρο της Παλλήνης αλλά και της εύκολης και άμεσης πρόσβασης μέσω του σύγχρονου οδικού άξονα της Αττικής Οδού ή της Λεωφόρου Μαραθώνος. Σε απόσταση 21 km από την Αθήνα, και μόλις 12 km από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, καθώς και 11 km από το λιμάνι της Ραφήνας, επιτυγχάνεται η εύκολη και γρήγορη διασύνδεση με το κέντρο της πόλης, και με κομβικά σημεία ταξιδιωτικών σταθμών.


Η θέση

Η γεωγραφική θέση του οικοπέδου εξασφαλίζει προστασία από τους ανέμους, προσφέροντας ευχάριστη διαβίωση στους υπαίθριους χώρους. Το οικόπεδο, με εμβαδόν 7.500m², είναι επικλινές με έντονη κλίση από Βορρά προς Νότο, με τη Βόρεια πλευρά να βρίσκεται αρκετά ψηλότερα. Η μεγάλη αυτή υψομετρική διαφορά προσφέρει ελεύθερη θέα προς Νότο, Δύση και Ανατολή που εκτείνεται από την Παλλήνη έως την Ραφήνα και η οποία δεν παρεμποδίζεται από άλλα κτίσματα που βρίσκονται στα όμορα ή στα απέναντι οικόπεδα, αφού αυτά βρίσκονται αρκετά χαμηλότερα. Λαμβάνοντας υπ’όψιν τον προσανατολισμό και την θέα, καθώς και την ανάγκη για μεγάλους υπαίθριους χώρους, το συγκρότημα των 4 κατοικιών αναπτύσσεται γραμμικά, στο υψηλότερο σημείο του οικοπέδου. Η τοποθέτηση αυτή επιτρέπει την ανεμπόδιστη θέα, νοτιανατολικό προσανατολισμό, καθώς και την ανάπτυξη μεγάλων ελεύθερων χώρων στο ακάλυπτο τμήμα του οικοπέδου μπροστά από τα κτίρια, οι οποίοι διαμορφώνονται σε διάφορα επίπεδα ακολουθώντας την φυσική κλίση του εδάφους, και φυτεύονται κατάλληλα. Έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο σχεδιασμό του συγκροτήματος ώστε να διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα, η αυτονομία και η αίσθηση της ελευθερίας για κάθε κατοικία, σε συνδυασμό με την επαφή με τη φύση.


Το συγκρότημα Το συγκρότημα αποτελείται από 4 ανεξάρτητες διόροφες κατοικίες με πισίνα. Στο ανατολικότερο τμήμα του οικοπέδου βρίσκεται η Κατοικία 1, η οποία είναι και η μεγαλύτερη του συνόλου. Στο μεσαίο τμήμα τοποθετούνται οι Κατοικίες 2 & 3 , ενώ το δυτικό κομμάτι καταλαμβάνει η Κατοικία 4, ίδιου εμβαδού με τις 2 & 3. Κάθε κατοικία έχει ξεχωριστή είσοδο για πεζούς και αυτοκίνητα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα υπαίθριας στάθμευσης ή στάσης για 4-5 αυτοκίνητα επισκεπτών (επί της οδού Ελαιώνων), καθώς και στεγασμένος χώρος στάθμευσης 2 αυτοκινήτων (εντός της ιδιοκτησίας). Ο περιβάλλων χώρος έχει κήπο αποκλειστικής χρήσης, πισίνα, χώρο bbq και υπαίθριο καθιστικό. Κάτω από τον χώρο της πισίνας εκτός από τους απαραίτητους μηχανολογικούς χώρους, έχει διαμορφωθεί ένας άνετος χώρος αποδυτηρίων με W.C.και douche, καθώς και μια χρηστική αποθήκη. Κάθε κατοικία διαθέτει μεγάλους υπαίθριους χώρους με καθιστικά στο μπροστινό και στο πίσω τμήμα του οικοπέδου, οι οποίοι φυτεύονται τόσο με χαμηλή όσο και ψηλή βλάστηση, λειτουργώντας παράλληλα ως φυσικό όριο μεταξύ των όμορων ιδιοκτησιών. Σημαντικό στοιχείο αποτελούν οι πέργκολες οι οποίες εκτός του ότι εξασφαλίζουν ελεγχόμενο ηλιασμό, χαρακτηρίζουν συνθετικά την αρχιτεκτονική λύση. Οι κατοικίες περιλαμβάνουν άνετους και λειτουργικούς εσωτερικούς χώρους καθώς και μεγάλες βεράντες με πέργκολες. Σε γενικές γραμμές, η προτεινόμενη λύση είναι μελετημένη στο πνεύμα της περιοχής, με χαμηλό ύψος, με απλούς όγκους προσαρμοσμένους στο φυσικό έδαφος και με μεγάλο κήπο, έχοντας δώσει μεγάλη σημασία στην εμφάνιση της οικοδομής, στα υλικά και στις λεπτομέρειες κατασκευής.


Η Κατοικία 1

Η Κατοικία 1 (496,00 m2 ) αναπτύσσεται σε οικόπεδο 2.171,55 m2. Αποτελείται από 3 επίπεδα. H έντονη κλίση του εδάφους επιτρέπει τη τοποθέτηση του κτιρίου, έτσι ώστε το Α’ Επίπεδο, στο μπροστινό τμήμα του κτιρίου, να επικοινωνεί ελεύθερα και άμεσα με τον υπαίθριο χώρο της Πισίνας και του BBQ, δημιουργώντας στην ουσία ένα φωτεινό Ισόγειο χώρο. Το Επίπεδο αυτό, αποτελεί ένα αυτόνομο διαμέρισμα με ανεξάρτητη είσοδο, ενώ συνδέεται άμεσα με το Ισόγειο μέσω εσωτερικού κλιμακοστασίου και ανελκυστήρα. Στο Β’ Επίπεδο, όπου και η κύρια είσοδος της κατοικίας, βρίσκονται οι χώροι διημέρευσης, που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον υπαίθριο χώρο στο πίσω μέρος του κτιρίου και με την βεράντα στην πρόσοψη. Σημαντική θέση κατέχει η Κουζίνα, με σύγχρονο σχεδιασμό, ιδιαίτερα φωτεινή και άνετη, με ξεχωριστό χώρο φαγητού ο οποίος, σε περιόδους καλοκαιρίας, επεκτείνεται στην κεντρική βεράντα και στεγάζεται με πέργκολα. Στο Γ’ Επίπεδο βρίσκονται τα Υπνοδωμάτια της κατοικίας. Υπάρχει δυνατότητα υπαίθριας εκτόνωσης για τα 2 από αυτά, σε 2 διαφορετικές βεράντες, που διαμορφώνονται με παρτέρια και καθιστικά. Για την πρόχειρη εξυπηρέτηση του Γ’ Επιπέδου, υπάρχει ένα μικρό kitchenette, με mini ψυγείο και νεροχύτη.


Α’ Επίπεδο 218,00 m2 3 ξενώνες με λουτρά, Κουζίνα, Τραπεζαρία, Καθιστικό με τζάκι Δωμάτιο Υπηρεσίας, Laundry, Λινοθήκη, Αποθήκη Υπαίθριος Χώρος, Πισίνα, BBQ, Αποδυτήρια & Αποθήκη Πισίνας Β’ Επίπεδο 159,00 m2 Καθιστικό με τζάκι, Τραπεζαρία, Κουζίνα, Γραφείο, W.C. ξένων, Βεράντα Γ’ Επίπεδο 118,95 m2 Master Bedroom με λουτρό, 2 υπνοδωμάτια με λουτρά, Kitchenette, 2 Βεράντες


κάτοψη Α’ επιπέδου


κάτοψη Β’ επιπέδου

κάτοψη Γ΄επιπέδου


ανατολική όψη


βόρεια όψη

δυτική όψη


νότια όψη


Οι Κατοικίες 2 - 3 Οι Κατοικίες 2 & 3 (395,00 m2 έκαστη) αποτελούν ουσιαστικά τον ίδιο τύπο κατοικίας. Η Κατοικία 2 αναπτύσσεται σε οικόπεδο 1.779,15 m2, ενώ η Κατοικία 3 σε οικόπεδο 1.524,80 m2. Τα κτίρια αποτελούνται από 3 επίπεδα. Όπως και στην Κατοικία 1, το Α’ Επίπεδο στο μπροστινό τμήμα, ανοίγεται ελεύθερα και επικοινωνεί άμεσα με τον υπαίθριο χώρο της πισίνας και του εξωτερικού καθιστικού. Στο επίπεδο αυτό, διαμορφώνεται διαμέρισμα με δυνατότητα αυτονομίας, εφόσον διαθέτει ανεξάρτητη είσοδο, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει σύνδεση με τα Β’ και Γ’ Επίπεδα μέσω εσωτερικής σκάλας και ανελκυστήρα. Στο Β’ Επίπεδο βρίσκεται η κύρια είσοδος της κατοικίας, και οι χώροι διημέρευσης με υπαίθρια εκτόνωση στον πίσω κήπο, ενώ η Κουζίνα, ιδιαίτερα φωτεινή και άνετη, έχει ξεχωριστό χώρο φαγητού ο οποίος, επεκτείνεται τόσο στον πίσω κήπο όσο και στην κεντρική βεράντα και στεγάζεται με πέργκολα. Στο Γ’ Επίπεδο βρίσκονται τα Υπνοδωμάτια της κατοικίας. Υπάρχει δυνατότητα υπαίθριας εκτόνωσης για τα 2 από αυτά, στην κεντρική βεράντα, διαμορφωμένη με καθιστικό και παρτέρι. Για την πρόχειρη εξυπηρέτηση του Γ’ Επιπέδου, υπάρχει ένα μικρό kitchenette, με mini ψυγείο και νεροχύτη.


Α’ Επίπεδο 167,80 m2 2 ξενώνες με λουτρά, Κουζίνα, Τραπεζαρία, Καθιστικό με τζάκι Δωμάτιο Υπηρεσίας, Laundry, Λινοθήκη, Αποθήκη Υπαίθριος Χώρος, Πισίνα, BBQ, Αποδυτήρια & Αποθήκη Πισίνας Β΄Επίπεδο 126,58 m2 Καθιστικό με τζάκι, Τραπεζαρία, Κουζίνα, W.C. ξένων, Βεράντα Γ΄Επίπεδο 100,00 m2 Master Bedroom με λουτρό, 2 υπνοδωμάτια με λουτρό, Kitchenette, Βεράντα


κάτοψη Α΄επιπέδου


κάτοψη Β΄επιπέδου

κάτοψη Γ΄επιπέδου


δυτική όψη


ανατολική όψη


νότια όψη


Η Κατοικία 4 Η Κατοικία 4 (395,00 m2 )είναι όμοια με τις Κατοικίες 2 & 3 , σε επίπεδο κάτοψης, αλλά τοποθετείται σε κατοπτρισμό σε σχέση με την Κατοικία 3. Αναπτύσσεται σε οικόπεδο 2.180,73 m2.


Α’ Επίπεδο 167,80 m2 2 ξενώνες με λουτρά, Κουζίνα, Τραπεζαρία, Καθιστικό με τζάκι Δωμάτιο Υπηρεσίας, Laundry, Λινοθήκη, Αποθήκη Υπαίθριος Χώρος, Πισίνα, BBQ, Αποδυτήρια & Αποθήκη Πισίνας Β’ Επίπεδο 126,58 m2 Καθιστικό με τζάκι, Τραπεζαρία, Κουζίνα, W.C. ξένων, Βεράντα Γ’ Επίπεδο 100,00 m2 Master Bedroom με λουτρό, 2 υπνοδωμάτια με λουτρό, Kitchenette, Βεράντα


κάτοψη Α’ επιπέδου


κάτοψη Β΄επιπέδου

κάτοψη Γ΄επιπέδου


e-brochure @ : http://issuu.com/housecomplex/docs/pallini

Pallini  

house complex located in Pallini,A ttiki