Page 1

HG GODT AT BLIVE KLOG PÅ "Når man vælger HG, vælger man en oplevelse for livet! Både på det faglige og på det sociale plan byder HG på uforglemmelige oplevelser. På HG finder man både udfordringer og tid til afslapning, sammenhold og plads til individualitet, glade dage, søde mennesker og sjove stunder. HG bliver ofte rost for dets fede fester, men jeg synes, at det er vigtigt at nævne, at vi ikke kun fester fredag aften på HG. På HG er hver dag en fest!" Johanne Holm- Jensen, 2b

HUSK VI HAR ÅBENT HUS TIRSDAG DEN 19. JANUAR 19-21

PÅ HELSINGØR GYMNASIUM FÅR DU MERE END EN HUE. Dine tre år som gymnasiast vil bringe dig videre, og er meget mere end ligninger og oldtidskundskab. På HG har vi introforløb, studietur, overlevelsestur for alle 2.g’ere, morgensamlinger, skitur, musikkonkurrence og studiekredse hvor du blandt andet får mulighed for en udvekslingsrejse med israelere. Sammen med de mange nye venner du vil få, gør dette hverdagen på HG til en fantastisk fed tid!


DU BLIVER TAGET GODT IMOD PÅ HG På Helsingør Gymnasium har vi et omfattende introforløb, der hurtigt gør dig til en del af det specielle fællesskab vi er kendt for. → Skovtur med din klasse og tutorer fra 2.g → Hyttetur til Arrenakke → Undervisning i lanciers som vi danser til gallafesten → Introfest → Speeddating sammen med alle skolens andre elever Rundbold i pausen

Efter grundforløbet, der foregår det første halve år af 1.g, begynder du dine linjefag. På HG har du mange muligheder for at Samfundsfaglig: fokusere på lige præcis dét, der interesserer dig: Samfundsfag A, Matematik B og Naturgeografi B Naturvidenskabelig: Samfundsfag A, Engelsk A og Matematik B Matematik A, Fysik B og Kemi B Bioteknologi A, Matematik A og Fysik B Matematik A, Biologi B og Kemi B Biologi A, Matematik B og Kemi B Sproglig: Engelsk A, Samfundsfag B og Psykologi B Engelsk A, Musik A og Samfundsfag B Engelsk A, Spansk A og Latin C Latin A og Græsk A

Vi har søde og dygtige studievejledere på HG, der hjælper dig med at finde ud af hvad du vil bare kig ind


DU BETYDER NOGET PÅ HG DET ER DIG DER GØR HELSINGØR GYMNASIUM SPECIEL Som en del af elevrådet, som deltager i Stjerne For En Aften, som klassekammerat, eller som en af dem der gør en forskel ved at være dygtig: det er dig der betyder noget.

→ På Helsingør Gymnasium har vi et fungerende elevråd med indflydelse. Vi er

blandt andet med i bestyrelsen, informationsudvalget og pædagogisk råd, hvor vi taler elevernes sag – vi har for eksempel lige fået gennemført et forslag om nye møbler på skolens fællesarealer.

→ Hvert år i slutningen af januar har vi sangkonkurrencen ’Stjerne For En Aften’ hvor omkring 30 elever stiller op med et nummer, backet af skolens usandsynligt fede Stjerneband! De tre bedste går videre til konkurrencen i Toldkammeret hvor vi dyster mod elever fra EG.

På HG foregår undervisningen ikke i klasseværelset. Udover cykelturen på 100 km over 2 dage i 2.g, studieturen og skituren til Vallåsen i 3.g, har vi mange fællestimer med interessante gæster og ture med de forskellige fag. Desuden er hver enkelt hold forskelligt: naturgeografi tager nogle gange til Samsø, latin til museerne i Berlin, franskholdet til Paris, tyskerne på udveksling og samfundsfag en tur til Bruxelles. Du kan selv påvirke beslutningerne, HG er dit gymnasium.


HG UDVIKLING, VENSKAB OG FREMTID Som studerende på Helsingør Gymnasium vil du få en tid med udfordringer, udvikling både på fagligt og personligt plan, fantastiske venskaber og hårdt arbejde. I det daglige vil du arbejde langt mere selvstændig. På den måde er gymnasiet helt forskelligt fra folkeskolen. Til gengæld for dit slid vil du få en grundlæggende forståelse for den verden du lever i, og rygsækken fyldt med faglige kompetencer og de fedeste oplevelser. Ingen burde være foruden de tre år som gymnasiast, og med en studentereksamen fra Helsingør Gymnasium kan du være sikker på at være godt rustet til din fremtid!

SE MEGET MERE PÅ VORES HJEMMESIDE:

WWW.HELSINGOER-GYM.DK Du kan finde os på: Borgmester P. Christensensvej 3 3000 Helsingør ringe til os på 49224100, eller sende en mail til post@helsingoergymnasium.dk

Flyer udviklet af Mathias Hørgren og Amanda Houmark, 2c Billeder ©Amanda Houmark og Emma Nielsson

The Fly Flyer  

Attracting students