Page 1

DOCKHUS I CENTRALA HÖGANÄS

Verdandigatan 3


VERDANDIGATAN 3, HÖGANÄS PRIS: 1 350 000 KR ELLER HÖGSTBJUDANDE Som ett litet dockhus ligger huset på Verdandigatan 3 mitt i centrala Höganäs. Trädgården är en riktig skatt, med trädgårdsland, öppna ytor och avskildhet - stor nog för både studsmatta, släktträff och solstolar. Ett vackert och nätt kulturhistoriskt minne från klassicismens 30-tal för dig som söker en pärla med perfekt läge. Arkitekt Evald Elgström.

Snabba fakta

Antal rum: 3, varav sovrum 1 Boarea: 70 kvm Biarea: 70 kvm, källare Byggår: 1938 Byggnadstyp: 1-planshus med inredd källare Tomtarea: 498 kvm, trädgårdstomt Uppgifter baserade på fastighetsregistret.


Verdandigatans kรถk


Planbeskrivning Ett riktigt charmtroll om 2-3 rok med källare och möjlighet att inreda vinden för en mindre familj. Det centrala läget med skolor, centrum, hav och strand runt hörnet ger dig allt du kan önska på bekvämt avstånd.

Allmänt

Rumsfördelning gjordes om 2006, bl.a. flyttades köket, och toaletten på entréplan byggdes till.

Entréplan, ca 70 kvm HALL Hallen ger bra med avhängningsmöjligheter och det karaktäristiskarombformade fönstret ger entrén ljus och känsla. Fiskbensparkett i ek och målad tapet. Trappa upp till vinden och ner till källaren. TOALETT Toaletten på entréplan rymmer både wc, handfat och badrumsskåp. Delvis kaklade och för övrigt målade, vävda väggar. Lös plastmatta på golvet, under denna finns parketten kvar. Ett vackert fönster släpper in dagsljuset. Toaletten inrättad 2006 i samband med övrig ombyggnad. SOVRUM Sovrummet ligger avskilt från kök och vardagsrum, stort nog för dubbelsäng och garderober. Originalgolv (såpat plank) och målade väggar. Fönster mot gatan. KÖK/MATRUM Ett praktiskt utformat kök som fräschades upp för några år sedan med bl.a. nya luckor. Kan behöva ses över för den som vill ha mer komfort och modern utrustning. En bardisk i ek skärmar diskret av mot matrumsdelen utan att det blir trångt. Öppna hyllor. Målade väggar och ett stort fönster mot trädgården. Ljusa, fina färger och såpat originalgolv. Dubbeldörrar leder dig via en bred trappa direkt ut i trädgården. Kyl/frys (2013), spis med glaskeramikhäll och ugn (äldre). Matplatsen var innan ombyggnaden 2006 ett sovrum.

VARDAGSRUM Ljust och nätt vardagsrum med fiskbensparkett i original och kamin (äldre, ej original). Detaljer som lockar ögat i fin kontrast med ytor att umgås på. Målade, putsade väggar och stora fönster i 3 väderstreck, varav två vackert placerat i hörn.

Källaren, ca 70 kvm Inredd källare med bl.a. tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare (äldre), badrum med dusch (i behov av renovering), separat toalett, matkällare och stora utrymmen för hemmasnickaren. Pannrum med panna och syrum. På golvet ligger klinker alternativt plastmatta på betong. Bröstpanel på vägg/målade väggar. Fönstren i källaren är bytta (ytterbågen i original/enkelglas, isolerglas är monterat inifrån). Utgång till trädgård.

Vinden Inredningsbar vind. Trappa finns.

Övrigt

Huset behöver en hjälpande hand för att bli en modern bostad, men har gott om detaljer väl värda att ta tillvara. Huset är av kulturhistoriskt intresse, inte minst på grund av sitt sätt att representera Höganäs egna hemsbebyggelse på 30-40-talet, vilket gjort att huset q-märkts. Q-märkningen innebär bland annat att om- och tillbyggnad får ske, men med hänsyn taget till de varsamhetsbestämmelser som finns i detaljplanen. Säljaren har undersökt möjligheten att bygga ut huset med positivt besked.


BOSTADSINFORMATION

Fastighet Adress: Verdandigatan 3 Postnr och -ort: 263 31 Höganäs Kommun: Höganäs Församling: Höganäs Fastighetsbeteckning: Höganäs Saturnus 10 Taxeringskod: 220 Taxeringsvärde 1 263 000 kr - byggnad 545 000 kr - tomt 718 000 kr Taxeringsår 2012 (Fastställt) Samfällighet/-er: HÖGANÄS S:115, HÖGANÄS S:34, HÖGANÄS S:11, HÖGANÄS S:18, HÖGANÄS S:19, HÖGANÄS S:37, HÖGANÄS S:38 (Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.) Planbestämmelser Tomtindelning: Saturnus (1952-04-21) Detaljplan: Pegasus, perseus och saturnus (1998-02-23)


BOSTADSINFORMATION

Byggnad och tomt Ägandeform: Friköpt Byggnadstyp: 1-planshus med inredd källare Antal rum: 2 rum och kök, varav 1 sovrum Boarea: 70 kvm baserat på fastighetsregistret Biarea: 70 kvm baserat på fastighetsregistret Tomtarea: 498 kvm baserat på fastighetsregistret, trädgårdstomt VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. TV och internet: Telia Grundläggning: Källargrund med betongbjälklag Grundmur: Betong Bjälklag: Betong Stomme: Tegel Fasad: Puts Fönster: Energiglas (2008) samt 2-glas kopplade, enkelglas+ isolerglas i källaren Tak: Tegelpannor Plåtarbeten: Lackerad plåt Ventilation: Självdrag Uppvärmning: Värmepump, luft/vatten, 2008 Eldstad: Kamin Byggår: 1938

Syrum i källaren


Kรถk


Lugn & ro


Tidstypiska

fรถnster


INFORMATION OM BUDGIVNING Den allmänna utgångspunkten för budgivning är att bud inte är bindande – inte ens om det lämnas skriftligt. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för fastighet, tomträtt eller bostadsrätt blir köpet bindande. Innan dess kan ena parten ändra sig utan att motparten kan ställa några krav.

MÄKLARENS SKYLDIGHET Mäklaren ska ge alla spekulanter tydlig information om hur en eventuell budgivning kommer att gå till och hur bud bör lämnas. Mäklaren ska också informera om eventuella krav eller önskemål från säljaren för försäljningen. Det finns inga lagar eller uppsatta regler för hur budgivningen skall gå till. En budgivning kan därför genomföras på olika sätt. I praktiken finns två modeller, öppen och sluten budgivning. Vid s.k. öppen budgivning lämnar spekulanterna bud till mäklaren som löpande redovisar buden till säljaren och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att lägga nya bud. Vid s.k. sluten budgivning får spekulanterna en viss tid på sig att lämna sina bud, vanligtvis skriftligen. Mäklaren redovisar buden för säljaren. Den som lämnat bud informeras inte om övriga bud.

VIDAREBEFORDRA BUD OCH MEDDELANDEN Mäklaren är skyldig att redovisa alla bud som inkommit på bostaden. Informationen ska omfatta alla bud och andra meddelanden från budgivarna. Detta gäller även om buden inte lämnats på det sätt som bestämts. Mäklarens skyldighet

att vidarebefordra bud och meddelanden gäller till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av både säljaren och köparen. Det är enbart säljaren som kan bedöma om ett bud är intressant eller inte. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter.

SÄLJAREN BESTÄMMER Det är säljaren som bestämmer till vem objektet ska säljas. En mäklare kan därför inte lova en spekulant att denne ska få köpa. Det är säljaren som bestämmer när objektet ska säljas. En mäklare kan därför inte lova en spekulant ytterligare tid för att lägga nya bud. Det är säljaren som bestämmer till vilket pris objektet ska säljas. En mäklare får därför inte avbryta pågående marknadsföring utan säljarens samtycke.

BUDFÖRTECKNING Vid kontraktsskrivningen ska mäklaren överlämna en budförteckning över inkomna bud där uppgifter om budgivarnas namn, kontaktuppgifter samt bud finns presenterade. En budgivare kan därför inte vara anonym. Budförteckningen överlämnas till köparen efter avslutad affär.


Tidstypiska

fรถnster


Ute

En fantastisk trädgård med både perenner, bärbuskar, trädgårdsland och sommarblommor. Ett litet uthus rymmer redskap och trädgårdsmöbler och en stenlagd uteplats under tak med pergola garanterar långa, sköna sommarkvällar. Huset har placerats prydligt mitt på fastigheten, vilket ger möjlighet till sol någonstans på tomten hela dagen. Parkerar gör du på uppställningsplatsen, plats finns för 2 bilar. Markiser ingår.


EntrĂŠplan

Viss avvikelse kan fĂśrekomma.


Källarplan

Viss avvikelse kan fĂśrekomma.


Originalgolv


INFORMATION OM FÖRSÄLJNINGEN ANSVARIG FASTIGHETSMÄKLARE Bostaden förmedlas genom fastighetsbyrån HOUSE och jag, Sara Hertzman Persson, är ansvarig mäklare. Jag finns tillgänglig genom hela processen och svarar gärna på frågor och funderingar. Om du är intresserad av bostaden kontakta mig, så håller jag dig uppdaterad. Sara Hertzman Persson Fastighetsmäklare 073-091 72 22 sara@househelsingborg.se

BUDGIVNING TILLÄMPAS Vid försäljningen kan budgivning förekomma. För detta finns inga lagar eller regler och det är upp till säljaren att besluta till vem han eller hon vill sälja. Slutpriset kan under en budgivning komma att avvika från det angivna priset 1 350 000 kr. Önskas en personlig boendekostnadskalkyl så erbjuder jag mig som ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en sådan. Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren och journalföra alla inkomna bud. Dessa bud sammanställs och överlämnas till köparen. Enligt lag måste denna sammanställning innehålla namn och kontaktuppgifter på alla budgivare, varför en budgivare inte kan vara anonym.

På HOUSE tillämpar vi s k öppen budgivning.

ATT TÄNKA PÅ SOM KÖPARE Som köpare har du undersökningsplikt. Detta innebär att fel som borde ha upptäckts vid noggrann undersökning inte kan göras gällande när affären är avslutad. Var därför noga med att undersöka bostaden och ta gärna hjälp av någon sakkunnig.

NÄR AFFÄREN ÄR KLAR När parterna är överens träffas vi vanligen på vårt kontor eller i bostaden. Jag kommer att upprätta nödvändiga köpehandlingar och gå igenom dessa med parterna. Jag håller sedan handpenningen, 10% av köpebeloppet, på ett klientmedelskonto till dess att alla villkor för affären är uppfyllda och för sedan över den till säljaren. Under kontraktsskrivningen kommer parterna överens om ett datum då tillträde skall äga rum. Vid detta tillfälle träffas parterna på köparens bank eller på vårt kontor och slutbetalningen genomförs. Jag kommer då att tillhandahålla en tydlig likvidavräkning där vad som har betalats och vad som skall betalas framgår. Vid detta tillfälle får köparen även alla nycklar till bostaden. Vid tillträdet kommer jag att presentera en fullständig journal över förmedlingsprocessen i enlighet med lagstiftningen.


Sälja med House

Köpa med House

Det är vi på mäklarbyrån HOUSE övertygade om. Därför erbjuder vi just detta, med klass, fingertoppskänsla och kunskap om vad som är viktigt i en bostadsaffär. Smakfulla bilder och levande texter bjuder era spekulanter på drömmar och förväntningar, presenterar möjligheter och framtidsvisioner. Oavsett när, var och vad ni säljer, hittar vi köpare genom att träffa dem rakt i hjärtat.

Vi vill lära känna dig. Det innebär att vi kan ha full koll på vad du letar efter och på så sätt hjälpa dig att hitta rätt bostad. Vi erbjuder dig förhandsvisningar av bostäder till salu, något som uppskattas av många. En väl förberedd försäljningsstart av den egna bostaden när det blir aktuellt, likaså. House finns där för att göra ditt bostadsköp till en smidig affär.

När du väljer HOUSE som din fastighetsmäklare kan du förvänta dig ett helt bostadsanpassat presentationsmaterial och att fotograferingen utförs av en inredningsfotograf. Vi stylar ditt hem om du önskar det och skriver texter med själ och hjärta. Med varm hand tar vi hand om dig och dina spekulanter. HOUSE hanterar varje del av er bostadsförsäljning och blir er rådgivare på vägen. Köparen hittar er bostad via vår hemsida, Hemnet, HittaHem. se, olika digitala skylt- fönster och vårt spekulantregister IN HOUSE.

Genom att låta House ta hand om ditt sökande kan du förvänta dig att vi bevakar marknaden åt dig. Står du med i vårt spekulantregister IN HOUSE får du löpande information när en bostad blir till salu som passar dina önskemål. Vi hjälper till vid bl.a. visning, förhandling, budgivning, besiktning och vid upprättande av handlingar vid kontrakt och tillträde.

KÖPA. SÄLJA. HITTA HEM.

Stortorget 9, 252 20 Helsingborg WWW: househelsingborg.se @: house@househelsingborg.se

Objektbeskrivning Verdandigatan 3  

Som ett litet dockhem ligger huset på Verdandigatan 3 mitt i centrala Höganäs. Trädgården är en riktig skatt, med trädgårdsland, öppna ytor...

Advertisement