Page 1

Vinter november-mars 2017/18

Costa del Sol 5 - 18 19 - 23 Mallorca Portugal & Madeira 24 - 34

Malta Cypern

35 - 37 38 - 43


Våra resor & broschyrer Välkommen till Hotelreservation, hundratals handplockade hotell, lägenheter och massor av solsken, inspiration och resglädje väntar på dig! Vår erfarenhet säger att större delen av vår äldre kundgrupp gärna gör en kortare resa på vårkanten, en lite längre till Medelhavet på hösten och så en riktig långkörare till någon av Kanarieöarna under midvintern. Bättre tillflykt än Kanarieöarna finns väl inte under den årstiden – bekvämt flygavstånd, lagom temperatur i luften och havet, rimlig prisnivå samt en lättsam, välbekant miljö. De har dock sina bästa säsonger någonsin nu och många hotell bokas fullt redan tidigt. Därför är vårt råd att inte vänta för länge med reseplaneringen för att du ska få det boende du önskar, men också för att priserna i regel successivt trissas upp av både hotell och flygbolag. Prisvänliga alternativ speciellt i november då sommarvärmen ännu hänger kvar är t.ex. Cypern, Mallorca, Costa del Sol, Agadir och Madeira men Medelhavet lockar ändå främst i september-oktober då temperaturen i både luften och havet är som mest behaglig och badvänlig. Vårt utbud av strandhotell och lägenheter på alla de kända orterna hör till branschens bredaste. Av Europas storstäder rekommenderar vi mest de med välbevarade stadskärnor, gärna UNESCO-skyddade; i nedan broschyrer för sommarhalvåret finns förutom badorterna även beskrivna t.ex. Aten, Barcelona, Malaga, Palma, Lissabon, Nice, Syracusa, Venedig, Valletta, Dubrovnik, Split, Trogir och Zadar. I en separat broschyr som nu är under utarbetande ryms övriga som Krakow, Riga, Tallinn, Berlin, Budapest, Prag, Wien, Madrid, Florens och Rom. I de flesta av dessa städer finns det utöver vanligt hotellboende även prisvärda lägenheter, rymliga och praktiska om man vill bo längre än ett par, tre nätter.

Vi tar hand om dig hela vägen från dörr till dörr! Resebranschen är idag en djungel av aktörer och bokningskanaler men hos oss behöver du inte vara internet-van för att hitta fram i snåren. Med våra broschyrer som inspiration och diskussionsunderlag ger vi dig möjligheten att per telefon med oss skräddarsy den paketresa som passar dig.

FLYG Vi bokar alla välrenommerade flygbolag och de avreseorter som passar kunden. För längre vistelser på tre veckor eller mer är generellt sett dock avgångarna med flexibla reslängder från Arlanda, Skavsta, Landvetter och Kastrup (samt från Karlstad till Gran Canaria) prisvänligast.

HOTELL / LÄGENHETER De hotell vi rekommenderar är beprövade och uppskattade och har snittbetyg minst 3,5 av 5 möjliga på oberoende recensionssajter. Är det ett plus för dig med många skandinaviska grannar på ditt hotell så vet vi vilka att föreslå. Alla här beskrivna boenden har privat dusch och wc. De som benämns lägenhet eller våning är alla utrustade med pentry, medan det inte ingår i dubbelrum. Enrumsvåning – kombinerat sov- och vardagsrum/pentry Tvårumsvåning – vardagsrum/pentry samt separat sovrum Trerumsvåning – vardagsrum/pentry samt 2 separata sovrum På Kanarieöarna efterfrågas ofta uppvärmd pool vilket anges i hotelltexten med gradantal. Den svenska satellit-kanalen SVT World har sin symbol, likaså internetuppkoppling samt avstånd till strand och busshållsplats. 2


TRANSFER

Till alla våra orter finns bekväm, privat transfer till och från flygplatsen att boka, och på de längre sträckorna är busstransfer ett prisvärt alternativ.

KOMBINERA MERA Med flexibla reslängder kan du kombinera olika platser och flygningar och på så sätt få mer upplevelser utan att nämnvärt fördyra arrangemanget.

KONTAKT Vi har ingen reseledning i vanlig bemärkelse men vi nås på telefon dygnet runt under din resa. Dessutom rekommenderar vi gärna Svenska Kyrkan och Skandinaviska Turistkyrkans möteplatser på olika orter, främst på Kanarieöarna men även i Fuengirola och Palmanova. De har veckoprogram med aktiviteter och utflykter.

Priserna i broschyren Resor är idag färskvara, flyg- och hotellpriser varierar kontinuerligt med tillgång och efterfrågan. Generellt sett är de dock lägre ju tidigare du bokar. Hotellens prisexempel här är per person i sällskap om två och avser oktober som är den populäraste resmånaden under sommarhalvåret. Transfer- och flygkostnaden tillkommer. Observera att flygdelen av paketpriset alltid är bindande från bokningsögonblicket varför frågan om avbeställningsskydd är viktig. Många gånger har man det kopplat till hemförsäkring eller kreditkort men om så behövs kan det även bokas genom oss och likaså reseförsäkring om så önskas. Du kan välja att betala per bankgiro eller med kreditkort på vår hemsida eller över telefon. Vi har ställt statlig resegaranti till Kammarkollegiet.

• •

• • •

Broschyrer över vinterhalvåret:

Gran Canaria & Tenerife Städer – Aten, Barcelona, Madrid, Nice & Rom

Broschyrer över sommarhalvåret:

Gran Canaria, Tenerife, Costa del Sol, Mallorca & Kreta Cypern & Turkiet Franska Rivieran, Venedig, Sicilien, Kroatien, Malta & Europas kulturstäder som Krakow, Riga, Tallinn, Vilnius, Berlin, Budapest, Prag, Wien, Madrid, Florens och Rom

3


Vinter november - april 2017 - 18 Spanien – Costa del Sol, Mallorca Portugal – Lissabon, Albufeira & Madeira Malta, Cypern

Generellt kan sägas att vistelser upp till en månad efterfrågas mest i oktober/november respektive mars-maj då temperaturerna som synes nedan under de perioderna är lite högre. Under tiden december-februari lockar Kanarieöarna fler resenärer då temperaturen där sällan går under 20 grader. Å andra sidan är priserna vid Medelhavet så pass låga att om det är en riktig långvistelse du söker, 2-3 månader, kan det även då vara en god idé att resa dit. Medelmaxtemperaturer kring Medelhavet

Jan

Feb

Mar

Apr

May

Jun

Jul

Aug

Sept

Oct

Nov

Dec

15

16

17

20

23

26

29

29

27

23

19

17

Kombinera mera! Tack vare goda lokalförbindelser lämpar sig flera av här presenterade resmål för att under resan bo på ett par eller fler utan att det nämnvärt fördyrar. Hur du än disponerar resan så erbjuder vi ankomst- och avresetransfer varför tåg eller buss mellan resmålen är den enda du ombesörjer själv, medan inrikesflyg (som är billigt) kan vi naturligtvis förboka – flyg ut till ett resmål och hem från ett annat!

Malaga – Costa del Sol

Tåg förbinder Malaga och Fuengirola via flygplatsen vilket enkelt medger dagsturer till Malaga. Almuñecar, Nerja och Marbella nås med buss varför Malaga härifrån bäst upplevs under några dagar i en kombinations-resa. Mer finns att upptäcka i de andalusiska kulturstäderna Sevilla, Cordoba, Granada och Ronda som nås med buss eller hyrbil.

Mallorca Lokalbussnätet gör att se sig om på ön är både enkelt, billigt och trevligt! Portugal - Lissabon & Albufeira/Madeira Vill du uppleva både Lissabon och sydkustens Albufeira eller Madeira under samma resa kan vi boka flyg ut till ena flygplatsen och hem från den andra, tågresan däremellan tar ca 2 timmar. Vackra, kulturmärkta Oporto nås med 2 timmars tåg från Lissabon.

4


Costa del Sol Det är många som väljer att tillbringa en stor del av våren, hösten och även vintern utomlands och kring Medelhavet är det spanska sydkusten som genom åren dragit till sig de flesta bland såväl husköpare som långtidsboende i hyrd bostad. Med bekvämt direktflyg flera dagar i veckan året runt och bra boende är det enkelt att komponera just den vistelse man önskar. De välkända orterna väster om Malaga – Torremolinos, flärdfulla Marbella och främst Fuengirola har ett lokalt nätverk av svenskföreningar som ordnar aktiviteter och öppnar möjlighet till umgänge och sällskap med likasinnade. Nerja och Almuñecar österut är bildsköna småstäder i traditionell stil.

Kombinera mera! Tåg förbinder Malaga och Fuengirola via flygplatsen och Torremolinos vilket enkelt medger dagsturer till Malaga. Almuñecar, Nerja och Marbella nås med buss varför Malaga här bäst upplevs under några dagar i en kombinationsresa. Andalusien är den mest befolkade och näst största av Spaniens sjutton autonoma regioner. Huvudstaden är Sevilla som liksom Cordoba och Granada visar magnifika, kulturella spår från såväl historiska som moderna epoker. Namnet Andalusien sägs härstamma från det arabiska namnet "Al Andalus" och de åtta århundraden som landsdelen var under muslimsk ockupation. De ungefärliga avstånden från Malaga är till Sevilla 15 mil, 13 mil till Cordoba och till Granada 9 mil. Utöver hyrbil är både tåg och buss utmärkta transportsätt, både billigt och bekvämt. Märk väl att vi har många fler hotellalternativ i alla klasser än här visade, från dryga 200,- per person per natt medan de lägenheter vi här visar lämpar sig väl för lite längre vistelser.

Flyg Direktflyg till Malaga med flexibla reslängder året runt från Arlanda, Skavsta, Kastrup och Landvetter från ca 2.000,- per person t/r. Från Umeå och Luleå via Arlanda året runt.

Transfer Busstransfer per person t/r till Fuengirola 200,-, Marbella 350,-, Nerja 475,-, Almuñecar 625,-, Taxitransfer (1-4 pers.) t/r till Malaga 450,-, Fuengirola 575,-, Marbella 1.100,-, Nerja 1.300,Även utmärkta och billiga, kommunala tåg- och bussförbindelser.

5


Costa del Sol – Malaga

Malaga har haft ett lite skamfilat rykte men den gamla hamnstaden har genomgått en omfattande upputsning. Nya hotell öppnas kontinuerligt och med den vackra stadskärnans gågatan - t.ex. huvudstråket Calle Marques de Lariso som leder till torget Plaza Constitucion - butiker, kvällsliv, Picasso-muséet och historiska byggnader som katedralen samt strandpromenaden som leder till fina badstränder och fisktavernor är detta ett förnämligt året-runt-resmål. Kommunikationerna är utmärkta, ett pendeltåg går frekvent via flygplatsen och Torremolinos till Fuengirola och bussnätet är väl utbyggt och förmånligt att utnyttja. Tåg och buss förbinder Malaga på ett tar timmars restid med de stora andalusiska kulturstäderna Sevilla, Granada och Cordoba medan Ronda (se ovan, nedre högra bilden) ligger bara några mil norr om Marbella.

6


Costa del Sol – Malaga Hotell AC Malaga Palacio

Pris per person per natt i dubbelrum (24 m2) med frukost från 895,-, med havsutsikt 1.155,- (nov) Högklassigt hotell med bra läge. Byggt 1965, renoverat 2007. 15 etager, hiss. Reception, restaurant, bar/ kafé, gym, takterrass med pool. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, luftkonditionering, safe, minibar. 600 m till stranden, 200 m till centrum och 100 m till busshållplats.

Hotell Don Curro

Pris per person per natt i dubbelrum (18 m2) med frukost från 545,- (nov) Bra hotell med perfekt läge i gamla stan. Byggt 1965, renoverat 2009. 9 etager, hiss. Reception, restaurant, bar/ kafé. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, safe, minibar. 100 m till busshållplats. 800 m till stranden.

Lägenheter Picasso Suites

Pris per person per natt i tvårumsvåning (32 m2) från 420,-, i trerumsvåning (för 4 pers.) 355,- (nov) Mycket komfortabla, nybyggda lägenheter i gamla stan. 2014. 2 etager, hiss. Dusch/wc, hårtork, pentry med mikro, tvättmaskin, satellitTV, safe, luftkonditionering. 300 m till busshållplats, 1 km till stranden.

7


Costa del Sol - Fuengirola

Fuengirola, 4 mil väster om Malaga är känd som en ’svenskort’ och är en stad med angenäm lokalkaraktär som lever året runt. Stadskärnan rymmer ett stort antal rustika, traditionella tavernor med mycket färska fisk- och skaldjursrätter. En uppskattad mötesplats är Svenska Kyrkan på Avenida Alcalde Clemente Díaz Ruiz 4, med trevligt umgänge, utflykter och aktiviteter.

8


Costa del Sol - Fuengirola Lägenheter Myramar

+

Pris per person per vecka i tvårumsvåning (40 m2) från 1.725,-, i trerumsvåning (för 4 pers., 58 m2) 1.295,- (nov) Tillägg frukost 495,-, halvpension 965,Komplett våningsanläggning med komfortabelt boende. Byggt 2002. 6 våningsplan, hiss. Reception, restaurant, bar, kafé, kiosk, läkare, tvättservice, inom-, utomhus- och bubbelpool, gym, massage, gym, bastu. Dusch/wc, hårtork, pentry, centralvärme, satellit-TV, safebox, balkong. 800 m till stranden och centrum, 100 m till busshållplats.

Lägenheter PYR

+

Pris per person per vecka i enrumsvåning (43 m2) från 1.450,-, i tvårumsvåning (52 m2) 1.985,-, tillägg frukost 435,- (nov) Välkänt hotell på strandpromenaden. Byggt 1975, renoverat 2004. 10 etager, hiss. Reception, restaurant, bar/ kafé, uppvärmd (25 C) pool. Dusch/wc, pentry, luftkond., satellit-TV, safe, balkong. 100 m till stranden, 500 m till busshållplats, 400 m till centrum.

9


Costa del Sol – Fuengirola Lägenheter Stella Maris

Pris per person per vecka i enrumsvåning (23 m2) från 1.465, i tvårumsvåning (36 m2) 2.015,- (nov) Välbeläget på strandpromenaden. Byggt 1975. 14 etager, hiss. Reception, pool. Dusch/wc, hårtork, pentry med mikro, satellit-TV, balkong. 50 m till busshållplats, 400 m till centrum.

Lägenheter La Jabega

Pris per person per vecka i enrumsvåning (35 m2) från 1.240,-, med frukost 1.660,- (nov) Våningsanläggning med fint strandläge. Byggt 1975. 10 våningsplan, hiss. Reception, bar/ kafé. Dusch/wc, pentry, satellit-TV, luftkonditionering, safe, balkong. 50 m till busshållplats, 300 m till centrum.

10


Costa del Sol – Marbella

Marbella är ett vida känt resmål med en exklusiv prägel och en stor mängd golfbanor i dess omgivningar vilket drar till sig välbeställda turister från hela världen. I den charmiga stadskärnan och den kända hamnen Puerto Banus finns en mångfald av affärer, restauranger och kvällsnöjen. Under perioden från november till mars är prisnivån humanare och tempot behagligt för längre vistelser.

11


Costa del Sol – Marbella Lägenheter Sultan Club

Pris per person per vecka i tvårumsvåning (60 m2) från 3.025,-, i trerumsvåning (för 4 pers.) 2.045,- (nov) tillägg frukost 670,-, halvpension 2.095,Storslagen våningsanläggning med fina faciliteter och ett lummigt poolområde. Byggt 1996, renoveras löpande. 6 etager, hiss. Reception, restaurant, bar/kafé, gym, spa, inomhuspool, pool. Dusch/wc, hårtork, sovrum, vardagsrum/pentry med grill, disk- och tvättmaskin, satellit-TV, balkong. Safe och luftkonditionering mot avgift. 200 m till stranden, 1,5 km till centrum, 100 m till busshållplats.

Lägenheter Princesa Playa

+

Pris per person per vecka i enrumsvåning (30 m2) från 2.125,-, i tvårumsvåning (40 m2) 2.815,-, tillägg frukost 860,- (nov) Omtyckt hotell med fint läge och bra boende. Byggt 1998, renoverat 2006. 9 etager, hiss. Reception, restaurant, bar/kafé, uppvärmd (24 C) pool. Dusch/wc, hårtork, pentry med mikro, luftkonditionering, satellit-TV, balkong. Safe mot avgift. 300 m till centrum, 50 m till busshållplats.

Lägenheter Mediterraneo

Pris per person per vecka i tvårumsvåning (50 m2) från x.xxx,- (mar) Äldre hotell på strandpromenaden med trivsamt rustik inredning. 14 etager, hiss. Reception, solterrass. Dusch/wc, hårtork, sovrum, vardagsrum/pentry med mikro, satellit-TV, balkong. Safe och luftkonditionering mot avgift. 50 m till busshållplats.

12


Costa del Sol - Nerja

Nerja, ca 7 mil öster om Malaga har en vacker, traditionell prägel och huvudtorget Balcon de Europa ligger på en klipphylla strax ovanför ett flertal fina sandstrands-bukter.

13


Costa del Sol – Nerja Hotell Balcon de Europa

Pris per person per vecka i dubbelrum (30 m2) med havsutsikt och frukost från 4.320,- (nov) I större rum med sittgrupp (35 m2) 5.925,-, tillägg halvpension 1.295,Charmigt hotell med egen strand. 10 etager, hiss. Byggt 1973, renoverat 1999. Reception, restaurang, bar/kafé, tvättservice, uppvärmd (25 C) pool, jacuzzi, bastu, massage. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, minibar, luftkonditionering, balkong. 300 m till busshållplats.

Lägenheter Toboso

Pris per person per vecka med frukost i enrumsvåning (25 m2) med havsutsikt från 3.125,-, i tvårumsvåning (30 m2) 4.375,- (nov) Bra våningsanläggning med centralt, strandläge. Byggt 2003. 3 våningsplan, hiss. Reception, restaurant, bar/kafé, kiosk, inomhuspool, pool. Dusch/wc, hårtork, pentry, satellit-TV, safe, luftkonditionering, fransk balkong. 300 m till busshållplats.

14


Costa del Sol – Nerja Lägenheter Fercomar

Pris per person per vecka i trerumsvåning (80 m2, för 4 pers.) från 1.045,- (nov) Omtyckt, strandnära boende. 4 etager, hiss. Reception, solterrass, pool. Dusch/wc, sovrum, vardagsrum/pentry med mikro och brödrost, tvättmaskin, satellit-TV, balkong. 100 m till stranden och 800 m till centrum.

Mediterraneo

Pris per person per vecka i tvårumsvåning från 1.235,- (nov) Bra belägna våningar. Byggt 2007. 3 etager, ej hiss. Pool, solterrass. Dusch/wc, pentry med mikro, tvättmaskin, satellit-TV, luftkonditionering, balkong. 100 m till stranden, centrum och busshållplats.

15


Costa Tropical – Almuñecar

Almuñecar är en gemytlig småstad om ca 22.000 invånare ca 10 mil öster om Malaga. I staden finner du fornlämningar från bland annat feniciska och romerska epoker, en härlig strandpromenad, en välförsedd saluhall och ett trivsamt folkliv.

16


Costa del Sol – Almuñecar Hotell Almuñecar Playa

Pris per person per vecka med havsutsikt i dubbelrum (28 m2) med frukost från 2.125,-, med halvpension 2.795,-, all-incl. 4.440,- (mar) Bra hotell med förträffligt läge. 9 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, tvättservice, pool, inomhuspool, bastu, spa, bubbelpool. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, minibar, luftkonditionering, balkong. 100 m till busshållplats. 600 m till centrum.

Hotell Casablanca

Pris per person per vecka i dubbelrum (15 m2) med frukost från 2.370,- (nov) Stilfullt hotell med karaktär och prima läge. 5 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, minibar, luftkonditionering, balkong. 100 m till busshållplats och stranden. 400 m till centrum.

17


Costa del Sol – Almuñecar Hotell Altamar

Pris per person per vecka med frukost i dubbelrum (15 m2) från x.xxx,-,(ej klart) Enkel, trivsam pension med prima läge i stadskärnan. 4 etager, ej hiss. Reception, kafé/bar, tvättservice. Dusch/wc, hårtork. 200 m till stranden och busshållplats.

Lägenheter Apal Chinasol

+

Pris per person per vecka i enrumsvåning (30 m2) från 1.140,-, I tvårumsvåning (40 m2) 1.390,- (nov) tillägg frukost 325,- halvpension 975,Enkelt, uppskattat lägenhetshotell med lugnt, strandnära läge. Byggt 1979, renoverat 1995. 11 etager, hiss. Reception, restaurant, kafé/bar, pool. Dusch/wc, pentry, tvättmaskin, satellit-TV, balkong. 50 m till stranden och busshållplats. 1 km till centrum.

18


Mallorca Klimatet, naturen och kulturen gör att man aldrig riktigt blir färdig med Mallorca. Stränderna talar sitt eget språk om bad och avkoppling, bergen bjuder på utmaningar för den med lust att cykla eller vandra. Det är lätt att ta sig runt på Mallorca och de många små byarna i bergen tillsammans med utbudet av bland annat golf och ridning, gör att var och en kan skräddarsy sin egen resa med aktiviteter och kultur samt boka hotell av hög internationell standard. I kontrast till naturskönheten reser sig i sydväst den brokiga, mångkulturella staden Palma. Här blandas det gamla med det nya och i hamnen guppar fiskebåtar och lustjakter sida vid sida. I Palmanova väster om staden bor du i trivsam miljö och med lokalbussen är du snabbt inne i Palma.

Flyg Direktflyg med flexibla reslängder från Arlanda, Kastrup och Landvetter från ca 2.500,- t/r.

Transfer Busstransfer 100,- per person t/r till Palmanova och Palma Taxitransfer (1-4 pers.) t/r 700,- till Palmanova och 450,- till Palma

Kombinera mera! Tack vare goda lokalförbindelser är det enkelt och billigt att se mer av ön, t.ex. lokalbuss till Alcudia och Puerto Pollensa på nordkusten, ca en timmes färd från Palma. Från Palma går också ett charmigt tåg till bildsköna Puerto Soller på västkusten.

Sjömanskyrkan I Palmanova huserar norska Sjömanskyrkan dit du är välkommen på deras arrangemang. Kommunen i Palmanova har också ett utbud av utflykter etc som tillhandahålls genom hotellreceptionerna.

19


Mallorca – Palmanova

Det av svenskar mest frekventerade av resmålen på Mallorcas sydkust. Här bor du i behagliga omgivningar på bekvämt avstånd till Palma dit lokalbussen går ofta för en ringa slant. Nöjesutbudet är stort och maträtter av god kvalitet hittar du från alla världens hörn. Oavsett var du bor med oss i Palmanova har du nära till den palmkantade strandpromenaden och den breda inbjudande stranden. På norska Sjömanskyrkan, adress Carrer Mar Carib 4, är alla skandinaver välkomna till umgänge, aktiviteter och utflykter.

20


Mallorca – Palmanova Lägenheter Ponent Mar

Pris per person per vecka i enrumsvåning (27 m2) från x.xxx,-, i tvårumsvåning (44 m2) med havsutsikt x.xxx,- (ej klart) Med havsutsikt i superior enrumsvåning från x.xxx,-, i tvårumsvåning x.xxx,-, tillägg frukost xxx,-, halvpension x.xxx,Våningshotell av hög standard och komfort. Byggt 1991, renoverat 2003. 4 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, supermarket, pool, inomhuspool, gym. Bastu och massage mot avgift. Dusch/wc, hårtork, pentry, satellit-TV, luftkonditionering, balkong. Safe och tvättmaskin mot avgift. 200 m till strand och busshållplats. 12 km till Palma.

Lägenheter Portonova

Pris per person per vecka i tvårumsvåning (46 m2) från 1.950,-, i trerumsvåning (65 m2, för 4 pers.) 1.090,- (nov) Bra lägenheter med fint läge. Byggt 1974. 5 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, inomhuspool, pool. Dusch/wc, 1-2 sovrum, vardagsrum/pentry, satellit-TV, centralvärme, safe, balkong. 12 km till Palma. 150 m till stranden och busshållplats.

21


Mallorca – Palma-bukten

Palma har något för alla – shopping och matupplevelser av världsklass i en kosmopolitisk atmosfär och gamla stans traditionsbundna miljöer. Längs strandpromenaden Paseo Maritimo ligger ett otal restauranger och pubar som lockar kvällsflanörerna, liksom Plaza Mayor i gamla stans kärna.

22


Mallorca – Palma Hotell MIsion de San Miguel

Pris per person per natt i dubbelrum (19 m2) med frukost från 410,- (nov) Trivsamt designhotell i stadskärnan med fina allmänna utrymmen. Byggt 2006. 3 etager, ej hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, patio, tvättservice. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, minibar, safe, balkong.

Lägenheter Palma Suites

Pris per person per natt i tvårumsvåning (40 m2) från 560,- (nov) Ytterst bekvämt boende i gamla stan. Hiss. Reception, bar/kafé, tvättservice, takterrass med liten pool. Dusch/wc, hårtork, sovrum, vardagsrum/pentry med mikro, satellit-TV.

23


Portugal Algarve-kusten i söder där Portugal möter Atlanten är hela 16 mil lång. Vi har lyft fram Albufeira där man lätt tappar hakan inför de rostbruna klippformationerna och vida stränderna. Landskapet är spännande och rymmer såväl rekreationsområden som semesterorter, hamnstäder och byar att utforska. Det har länge varit känt också för sina fina golfbanor av varierande stil i ett klimat som för oss nordbor är något som vi annars bara drömmer om.

Kombinera mera! Lissabon - Albufeira Om du vill uppleva både Lissabon och Albufeira på sydkusten under samma resa går det bra att boka flyget ut till ena flygplatsen och hem från den andra, tågresan däremellan tar ca 2 timmar.

Flyg Direktflyg med flexibla reslängder till Algarve och Lissabon från Arlanda och Kastrup året runt, från ca 3.000,- per person t/r.

Transfer Taxitransfer (1-4 pers.) Albufeira 700,-, Lissabon 500,-

24


Portugal – Lissabon

Lissabon avnjuts gärna som en längre weekend eller lite längre kanske i kombination med Albufeira. Vi har ett stort antal hotell att välja mellan, här är några prisvärda exempel. Porto (nedan bild) är Portugals andra största stad och den gamla kärnan är världskulturmärkt av UNESCO. Staden är även känd för sina viner från Douro-dalen, floden rinner ut här i Atlanten. Ett utmärkt utflyktsmål på två timmars tågresa från Lissabon, vi har hotell för övernattningar.

25


Portugal – Lissabon Hotell Mundial

Pris per person per natt i dubbelrum (15 m2) med frukost från 470,- (nov) Modernt och populärt hotell mitt i centrum av Baixa, gamla stan. Byggt 1958, renoverat 2001. 9 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, takterrass. Dusch/wc, hårtork, minibar, TV. Safe mot avgift. 50 m till spårvagn.

Hotell Turim Restauradores

Pris per person per natt i dubbelrum (13 m2) med frukost från 315,- (nov) Nyrenoverat och populärt hotell nära gamla stan. 5 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé. Dusch/wc, satellit-TV, safe. 800 m till gamla stan, 100 m till busshållplats.

Lägenheter Hello Lisbon Bairro Alto

Pris per person per natt i enrumsvåning (53 m2) från 405,-, i tvårumsvåning (71 m2) 535,- (nov) Nybyggda, mycket komfortabla lägenheter belägna mitt i gamla stan. 4 etager, hiss. Reception, tvättservice. Dusch/wc, hårtork, sovrum, pentry med mikro, TV, Internet, luftkonditionering. 200 m till busshållplats och 400 m till metro.

26


Portugal – Algarve, Albufeira

Albufeira tar emot merparten av turismen till Algarve och visst finns det skäl – gränderna, stränderna och det brokiga folklivet. Du äter både gott och billigt, med fördel fisk och skaldjursrätter nedsköljda med det lokala Vinho Verde-vinet. Folklivet centreras om kvällen kring torget mitt i centrum. Bor du på Almar eller Brisa Sol innebär det en nivåskillnad ned till stan och stranden men det underlättas av en rulltrappa som tar dig mer än halvvägs.

27


Portugal – Algarve, Albufeira Hotell Sol e Mar

Pris per person per vecka i dubbelrum (17 m2) med halvpension från 4.115,- (nov) Charmigt hotell i äldre stil, alla rum har havsutsikt. Byggt 1965, renoverat 2002. 6 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, inomhuspool. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, minibar, luftkond., balkong. Safe mot avgift. 200 m till centrum, 500 m busshållplats.

Lägenheter Brisa Sol

Pris per person per vecka med i enrumsvåning (28 m2) från 995,-, i tvårumsvåning (57 m2) 1.415,- (nov) Tillägg frukost 635,-, halvpension 1.545,-, pool-utsikt 145,Välutrustat hotell med rejäla sällskapsytor. Byggt 1992, renoverat 2007. 8 etager, hiss. Reception, restaurant, kafé/bar, inomhuspool, pool. Bastu, gym, bubbelpool mot avgift. Dusch/wc, hårtork, pentry med mikro, satellit-TV, luftkonditionering, balkong. Safe mot avgift. 900 m till centrum och stranden. 100 m till busshållplats.

28


Portugal – Algarve, Albufeira Lägenheter Almar

Pris per person per vecka med havsutsikt i tvårumsvåning (75 m2) från 1.635,- (mar) Högt belägna lägenheter med fina vyer. Byggt 1987, renoverat 2006. 5 etager, hiss. Reception, kafé/bar, pool. Dusch/wc, satellit-TV, pentry med mikro, balkong. 500 m till strand och centrum.

Lägenheter Edificio

Pris per person per vecka i enrumsvåning (30 m2) från 1.355,-, i tvårumsvåning (40 m2) 1.545,- (nov) Utmärkt beläget nära allt. Byggt 1980, renoverat 2008. 5 etager, hiss. Reception. Dusch/wc, satellit-TV, pentry, luftkonditionering, balkong. 100 m till strand, centrum och busshållplats.

29


Madeira Madeira är den underbara, blomstrande och gästvänliga ön i Atlanten som kombinerar överdådig natur med bekväm semestervänlighet som få andra resmål. Det är lätt att förstå varför Madeira har beskrivits som en flytande blomsterkrona med sin intensiva grönska, rika blomsterprakt och sina majestätiska berg. Mer än 200 blomsterarter, oregano, lager, eukalyptus, vin- och fruktodlingar formar ett grönt hav av väldoftande och färgrika växter på sluttningarna och i dalgångarna mellan de imponerande bergen. Lägg därtill Madeiras unika urskog som nyligen upptagits på UNESCOs världsarvslista, det 2150 km långa nätet av bevattningskanaler, levadas, som transporterar vatten från bergen ut till terrassodlingarna samt den vilda kusten med hissnande klippväggar och skönhetsupplevelsen är i det närmaste total! En resa till Madeira är nu inte bara storslagen natur och överdådig blomsterprakt. Öns välrenommerade gästfrihet har hundraåriga traditioner och service har blivit något av Madeiras adelsmärke. På Madeira går turismen hand i hand med naturen och här har man hittat en välavvägd balans mellan antalet besökare, det inhemska dagliga livet och den mäktiga naturen. Madeira bjuder bl a på behagligt subtropiskt klimat, betagande naturscenerier, minnesvärda utflykts- och vandringsupplevelser, bra golf, god mat, beundransvärd gästfrihet och ett natur- och kulturarv i harmoni med moderna semesterfaciliteter.

Flyg Direktflyg med flexibla reslängder från Kastrup och Arlanda samt från Landvetter med främst en- och tvåveckas reslängder från ca 3.000,- per person t/r.

Transfer Taxitransfer (1-4 pers.) Funchal 400,- t/r

30


Portugal – Madeira, Funchal

Två floder som leder vatten från Madeiras bergiga inre delar Funchal, och det är vid dem som stadens centrum ligger. Livliga gator blandas med stillsamma gränder och ett myller av restauranger, barer, caféer och butiker. På våren blommar praktfulla, bougainvilleor, hortensior, liljor och strelitzior, dessutom finns flera vackra parker där pärlan är den botaniska trädgården som har en hisnande utsikt över staden och havet. Funchal är en välkänd ort för långvistelser då det är lätt trivas i det tempererade klimatet, stadens traditionella karaktär och de gröna omgivningarna. De flesta trivs i bäst i stadskärnan eller i dess omedelbara närhet. Den som vill ha något gott att äta behöver inte leta länge, på stränder och i hamnar finns fiskrestauranger med nyfångade sardiner, räkor, krabbor och hummer.

31


Portugal – Madeira, Funchal Hotell Pestana Carlton Madeira

Pris per person per vecka i dubbelrum (30 m2) med frukost från 3.335,-, med havsutsikt 4.145,- (nov) Förstklassigt hotell med ett privat havsvattenbad med utsikt över Funchalbukten och uppvärmda (25 C) pooler inne och ute. Byggt 1972, renoverat 2008. 17 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafe, gym, tvättservice, uppvärmd pool, inomhuspool. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, minibar, safe, vattenkokare, luftkonditionering. 50 m till busshållplats.

Hotell Madeira

Pris per person per vecka i dubbelrum (16 m2) med frukost från 2.990,- (nov) Uppskattat, nyrenoverat hotell av god mellanklass. Byggt 1972, renoverat 2014. 6 etager, hiss. Reception, bar/kafe, tvättservice, pool. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, safe, luftkonditionering, balkong. 50 m till busshållplats.

Hotell Do Centro

Pris per person per vecka i dubbelrum (17 m2) med frukost från 1.625,- (nov) Prisvänligt med centralt läge. Byggt 1994, renoverat 2014. 5 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, tvättservice. Pool på systerhotellet Windsor. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV och safe. 200 m till busshållplats.

32


Portugal – Madeira, Funchal Lägenheter Madeira Regency Club

Pris per person per vecka med havsutsikt i junior-svit (37 m2) med frukost från 2.680,-, i senior-svit (43 m2) 3.850,- (nov) Välkänt hotell med utsökt läge och gångbro till poolen som ligger vid havet. Byggt 1985, renoverat 2006. 9 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafe, tvättservice, uppvärmd pool, gym. Bastu mot avgift. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, pentry med mikro, luftkonditionering, balkong. Safe mot avgift. 50 m till busshållplats. 1 km till centrum.

Lägenheter Pestana Village Garden

Pris per person per vecka i enrumsvåning (29 m2) med frukost från 2.755,- (nov) Fin anläggning med grönskande trädgård. Byggt 1997, renoverat 2011. 6 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafe, uppvärmd pool, inomhuspool, bubbelpool, bastu, gym, tvättservice. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, fläkt, pentry, balkong. Safe mot avgift. 50 m till buss och 1,5 km till centrum.

33


Portugal – Madeira, Funchal Lägenheter Atlantida

Pris per person per vecka i enrumsvåning (43 m2) från 2.745,-, med frukost 3.295,- (nov) Fräscht lägenhetshotell av hög standard och med centralt läge. 4 etager, hiss. Reception, tvättservice. Dusch/wc, satellit-TV, pentry med mikro och diskmaskin, balkong, safe. 100 m till busshållplats och 500 m till centrum.

Lägenheter Imperatriz

+

Pris per person per vecka i enrumsvåning från 1.565,-, med havsutsikt 1.995,-, tillägg frukost 455,- (nov) Familjärt våningshus på gångavstånd till centrum. Byggt 1991, renoverat 2001. 4 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafe, takterrass med pool. Dusch/wc, satellit-TV, pentry, balkong. Safe mot avgift. 100 m till busshållplats och 1,5 km till centrum.

Lägenheter Arts in Ponte Nova

Pris per person per vecka i enrumsvåning (50 m2) från 1.770,-, med havsutsikt 2.095,- (nov) Komfortabla lägenheter med bra läge. 5 etager, hiss. Dusch/wc, satellit-TV, pentry med mikro, brödrost och tvättmaskin, balkong, safe.

34


Malta En ibland förbisedd semesterpärla är Malta vars vackra huvudstad Valletta med intilliggande Sliema och S:t Julian’s är en kosmopolitisk tummelplats i en historisk inramning av traditionell arkitektur och kulturella lämningar. Du kan inte undgå att bli påmind om öns historiska roll under årtusenden av maktkamp och handel mellan de stora folken i östra Medelhavet. Spår finns av de sjöfarande fenicierna, det romerska imperiet och från epokerna av muslimskt styre till vårt tidevarv och den brittiska kolonialtiden. Som ett resultat därav talas allmänt engelska vid sidan av maltesiskan. Ett gynnsamt året-runt-klimat lockar naturligtvis långväga besökare, så även den goda boendestandarden och ett spännande medelhavskök med prima råvaror och man behöver aldrig gå långt efter ett gott mål mat. Dessutom har inhemskt öl och lokala viner vunnit priser för sin klass.

Flyg & transfer Direktflyg året runt med flexibla reslängder från Skavsta året runt och från Landvetter, Kastrup och Arlanda april-november från ca 2.500,- t/r. Busstransfer ca 270,- per person t/r, taxitransfer (1-4 pers.) 500,- t/r till Sliema, S:t Julian’s och Valletta.

35


Hotell Windsor

Malta – Sliema & St Julian’s

Pris per person per vecka i superior dubbelrum (16 m2) med frukost från 2.095,- (nov) Lugnt beläget ett kvarter in från strandpromenaden i Sliema. Hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, pool, inomhuspool. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, minibar, luftkonditionering, balkong. 50 m till strandpromenaden, 4 km till Valletta, 100 m till busshållplats.

Hotell Cavalieri

Pris per person per vecka i superior dubbelrum (25 m2) med havsutsikt och frukost från 2.415,-, med halvpension 3.455,- (nov) Charmigt om än något slitet hotell, dock med magnifikt, ostört läge vid havet i S:t Julian’s. Renoverat 2006. 10 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, pool, inomhuspool. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, luftkonditionering, centralvärme, minibar, balkong. 5 km till Valletta. 300 m till busshållplats, 900 m till sandstrand.

36


Malta – Sliema & St Julian’s Lägenheter Rocca Nettuno

Pris per person per vecka i svit (52 m2) från 2.070,-, med frukost från 2.495,-, med halvpension 3.810,- (nov) Härligt designhotell med uppskattat läge. Byggt 1980, renoverat 2010. 7 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, takterrass med pool, tvättservice. Dusch/wc, hårtork, sovrum, vardagsrum/pentry med mikro, satellit-TV, luftkonditionering, safe, balkong. 5 km till Valletta. 500 m till busshållplats, 1,2 km till sandstrand.

Hotell Bayview & lägenheter S:t Blubay

Pris per person med havsutsikt i tvårumsvåning (45 m2) 1.995,-, med frukost 2.425,-, med halvpension 3.295,- (nov) i dubbelrum (21 m2) med havsutsikt och frukost från 1.795,- med halvpension 2.575,Välskött hotell på strandpromenaden. Våningarna ligger i ett annex 150 m från huvudbyggnaden där måltider serveras och alla faciliteter tillgås. Byggt 1988, renoverat 2005. 7 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, inomhuspool, pool, gym, bastu. Dusch/wc, hårtork, safe, satellit-TV, luftkonditionering, balkong. Sovrum, vardagsrum/pentry med mikro i våningarna. 4 km till Valletta, 100 m till busshållplats.

37


Cypern Som bekant är ön idag delad i den turkcypriotiska, norra delen samt den grekcypriotiska södra och det är på den sistnämnda som turismen frodas, i synnerhet kring de tidigare slumrande fiske- och jordbruksbyarna som nu är toppmoderna badresmål och du kan boka hotell eller lägenhet i alla kategorier. Stränderna i Agia Napa hör till Medelhavets bästa, långgrunda med mjuk, finkornig sand. Mer stadskaraktär finner du i Larnaca, nära flygplatsen med samma namn samt Paphos på östkusten där naturen är lite mer inpå knuten invid Troodosbergens sluttningar. I bägge dessa småstäder har du en blandning av gamla och moderna miljöer, strandpromenad och utmärkta bussförbindelser för upptäcktsfärder. Klimatet måste också sägas kunna räknas som synnerligen pålitligt. Sommarsäsongen sträcker sig gott och väl in i november och det finns all anledning att tänka på Cypern om du vill övervintra någon månad, eller väljer en långtidsvistelse vår eller höst.

Flyg Med mellanlandning till Larnaca med flexibla reslängder från Landvetter och Kastrup samt direktflyg från Arlanda året runt från ca 2.500,- per person t/r.

Transfer/ Hyrbil Taxitransfer (1-4 pers.) t/r från Larnaca flygplats till Larnaca 380,-, till Agia Napa 1.250,-. Busstransfer per person t/r 200,- till Larnaca, 300,- till Agia Napa

38


Cypern – Agia Napa

Agia Napas stränder hör till de bästa i Medelhavet - Grecian Bay vid den fina småbåtshamnen, Sandy Bay och därefter Nissi Beach, Landa Bay och Makronissos österut. Kring det lilla bytorget ligger kaféer, barer och restauranger tätt, både av lokal karaktär och mer internationell med maträtter från all världens hörn. Vid hamnen finner du trevliga fisktavernor med färska fångster på menyn. Den röda, bördiga jorden ger utmärkta grönsaks- och fruktskördar. Ett annat självklart tips är meze, det cypriotiska ’smörgåsbordet’ med ett otal smårätter, förslagsvis på traditionella Stamna eller Tony’s taverna. Agia Napas karaktär är lite speciell då centrum ligger en bit upp från havet. De flesta av våra resenärer väljer ett av de här presenterade hotellen som ligger nära den lagunaktiga Sandy Bay-stranden eller Grecian Bay som utgår från hamnen. Titta gärna in hos Svenska Kyrkan på 68 Nissi Avenue och se vilka aktiviteter som hålls under din vistelse.

39


Cypern – Agia Napa Lägenheter Aktea Beach

Pris per person per vecka i enrumsvåning (33 m2) med halvpension från 2.995,- , i tvårumsvåning (42 m2) 3.335,- (nov) Trevligt hotell, lugnt beläget mellan Sandy Bay och Nissi Beach. Byggt 2003. 2 etager, ej hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, pool, inomhuspool, tennisbana, bastu, gym. Dusch/wc, hårtork, pentry med ugn och mikro, vattenkokare, kaffe-kokare, brödrost, satellit-TV, radio, balkong eller markterrass. Safe mot avgift. 300 m till strand, 50 m till busshållplats. 2,5 km till centrum.

Lägenheter Melpo – Antia

Pris per person per vecka med frukost i tvårumsvåning (35 m2) från 2.750,- (mar) Nyligen renoverat, centralt belägen anläggning av hög standard. Byggt 1981, renoverat 2013. 6 etager, ej hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, tvättomat, motionsrum, bastu, bubbelpool, pool. Dusch/wc, hårtork, sovrum, vardagsrum/pentry, luftkonditionering, safe, satellit-TV, balkong/ terrass. 600 m till stranden och 100 m till busshållplats.

40


Cypern – Agia Napa Lägenheter Liquid

Pris per person per vecka i tvårumsvåning (50 m2) från 1.415,- (nov) Centralt belägna Vias är i nya händer och har renoverats samt döpts om. Byggt 1987, renoverat 2013. 3 etager, ej hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, pool. Dusch/wc, hårtork, pentry med ugn och mikro, satellit-TV. Safe mot avgift. Balkong eller markterrass. 800 m till stranden, 100 m till centrum och busshållplats.

Lägenheter Evabelle

Pris per person per vecka i renoverad enrumsvåning från 855,-, i tvårumsvåning (45 m2) 930,- (nov) tillägg frukost 435,-, halvpension 1.020,Prisvärda lägenheter. Byggt 1992, renoverat 2016/17. 2 etager, ej hiss. Reception, restaurant, bar, tvättomat, pool. Dusch/wc, pentry, satellit-TV, balkong/ terrass. Safe och luftkonditionering mot avgift. 1,2 km till centrum, 100 m till busshållplats och 400 m till strand.

41


Cypern – Larnaka

Mycket i Larnaca utspelar sig längs den breda, fina strandpromenaden som kantas av hotell, uteserveringar och butiker i en brokig blandning av gammalt och nytt. En tur eller två till saluhallen är förstås ett måste, liksom meze, ett otal smårätter till middag.

42


Cypern – Larnaca Lägenheter Sun Hall Beach

Pris per person per vecka i enrumsvåning (45 m2) från 1.315,-, tvårumsvåning (70 m2) 1.665,- (nov) Klassiskt våningshotell på strandpromenaden. Delvis renoverat 2017. 8 etager, hiss. Reception, tvättservice. Dusch/wc, hårtork, pentry, satellit-TV, balkong. Safe mot avgift. 50 m till stranden och busshållplats.

Lägenheter Atrium

Pris per person per vecka i enrumsvåning (28 m2) från 1.750,-, i tvårumsvåning (42 m2) 2.035, tillägg frukost 595,- (nov) Omtyckt lägenhetshotell med bra läge i centrum. Byggt 1987, renoverat 2011. 3 våningsplan, hiss. Reception, kafé/bar, tvättservice, takterrass med pool. Dusch/wc, pentry, satellit-TV, balkong. Safe mot avgift. 300 m till stranden och busshållplats.

43


Boka resan, på telefon! Telefon 08- 540 202 20 Fridhemsgatan 68, 112 46 Stockholm, Sverige. E-post: INFO@HOTELRESERVATION.SE Hemsida: WWW.HOTELRESERVATION.SE

.

44

Vinter 2017-18 medelhavet, portugal  

Utvalda hotel-lägenheter runt Medelhavet på bl.a. Costa del Sol, Mallorca, Potugal, Madeira, Malta och Cypern.

Vinter 2017-18 medelhavet, portugal  

Utvalda hotel-lägenheter runt Medelhavet på bl.a. Costa del Sol, Mallorca, Potugal, Madeira, Malta och Cypern.