Page 1

2018/2019

Medelhavet & Kanarieöarna Kulturstäder

Enkelrum, Enrumsvåningar eller med två separata sovrum!

Mallorca 5 - 10 Costa del Sol 11 - 17 Kanarieöarna 18 - 24 Barcelona, Madrid 25 - 28 Lissabon 29 - 30 Algarve 31

Malta Aten & Kreta Rhodos Cypern Turkiet Nice & Rom

32 33 - 39 40 - 41 42 - 44 45 - 51 52 - 55


Våra resor & broschyrer Välkommen till Hotelreservation, hundratals handplockade hotell, lägenheter och massor av solsken, inspiration och resglädje väntar på dig! Vår erfarenhet säger att större delen av vår äldre kundgrupp gärna gör en kortare resa på vårkanten, en lite längre till Medelhavet på hösten och så en riktig långkörare till någon av Kanarieöarna under midvintern. Bättre tillflykt än Kanarieöarna finns väl inte under den årstiden – bekvämt flygavstånd, lagom temperatur i luften och havet, rimlig prisnivå samt en lättsam, välbekant miljö. De har dock sina bästa säsonger någonsin nu och många hotell bokas fullt redan tidigt. Därför är vårt råd att inte vänta för länge med reseplaneringen för att du ska få det boende du önskar, men också för att priserna i regel successivt trissas upp av både hotell och flygbolag. Prisvänliga alternativ speciellt i november då sommarvärmen ännu hänger kvar är t.ex. Cypern, Mallorca, Costa del Sol, Agadir och Madeira men Medelhavet lockar ändå främst i september-oktober då temperaturen i både luften och havet är som mest behaglig och badvänlig. Vårt utbud av strandhotell och lägenheter på alla de kända orterna hör till branschens bredaste. Av Europas storstäder rekommenderar vi mest de med välbevarade stadskärnor, gärna UNESCO-skyddade; i denna broschyr hittar du Aten, Barcelona, Lissabon, Malaga, Nice, Palma, Prag och Split. I vinterbroschyren finner du även Madrid och Rom. I de flesta av dessa städer finns det utöver vanligt hotellboende även prisvärda lägenheter, rymliga och praktiska om man vill bo längre än ett par, tre nätter.

Vi tar hand om dig hela vägen från dörr till dörr! Resebranschen är idag en djungel av aktörer och bokningskanaler men hos oss behöver du inte vara internet-van för att hitta fram i snåren. Med våra broschyrer som inspiration och diskussionsunderlag ger vi dig möjligheten att per telefon med oss skräddarsy den paketresa som passar dig.

FLYG Vi bokar alla välrenommerade flygbolag och de avreseorter som passar kunden. För längre vistelser på tre veckor eller mer är generellt sett dock avgångarna med flexibla reslängder från Arlanda, Skavsta, Landvetter och Kastrup (samt från Karlstad till Gran Canaria) prisvänligast.

HOTELL / LÄGENHETER De hotell vi rekommenderar är beprövade och uppskattade och har snittbetyg minst 3,5 av 5 möjliga på oberoende recensionssajter. Är det ett plus för dig med många skandinaviska grannar på ditt hotell så vet vi vilka att föreslå. Alla här beskrivna boenden har privat dusch och wc. De som benämns lägenhet eller våning är alla utrustade med pentry, medan det inte ingår i dubbelrum. Enrumsvåning – kombinerat sov- och vardagsrum/pentry Tvårumsvåning – vardagsrum/pentry samt separat sovrum Trerumsvåning – vardagsrum/pentry samt 2 separata sovrum På Kanarieöarna efterfrågas ofta uppvärmd pool vilket anges i hotelltexten med gradantal. Den svenska satellit-kanalen SVT World har sin symbol, likaså internetuppkoppling samt avstånd till strand och busshållsplats.

2


TRANSFER Till alla våra orter finns bekväm, privat transfer till och från flygplatsen att boka, och på de längre sträckorna är busstransfer ett prisvärt alternativ.

KOMBINERA MERA Med flexibla reslängder kan du kombinera olika platser och flygningar och på så sätt få mer upplevelser utan att nämnvärt fördyra arrangemanget.

KONTAKT Vi har ingen reseledning i vanlig bemärkelse men vi nås på telefon dygnet runt under din resa. Dessutom rekommenderar vi gärna Svenska Kyrkan och Skandinaviska Turistkyrkans möteplatser på olika orter, främst på Kanarieöarna men även i Fuengirola och Palmanova. De har veckoprogram med aktiviteter och utflykter.

PRISERNA I BROSCHYREN Resor är idag färskvara, flyg- och hotellpriser varierar kontinuerligt med tillgång och efterfrågan. Generellt sett är de dock lägre ju tidigare du bokar. Hotellens prisexempel här är per person i sällskap om två och avser oktober som är den populäraste resmånaden under sommarhalvåret. Transfer- och flygkostnaden tillkommer. Observera att flygdelen av paketpriset alltid är bindande från bokningsögonblicket varför frågan om avbeställningsskydd är viktig. Många gånger har man det kopplat till hemförsäkring eller kreditkort men om så behövs kan det även bokas genom oss och likaså reseförsäkring om så önskas. Du kan välja att betala per bankgiro eller med kreditkort på vår hemsida eller över telefon. Vi har ställt statlig resegaranti till Kammarkollegiet.

3


Broschyrer I den här broschyren har vi samlat de populäraste resmålen under sommarhalvåret. Generellt kan sägas att efterfrågan är störst i majjuni och än mer i september-oktober då prisnivåerna är lägre än under juli-augusti och temperaturerna som synes nedan under de perioderna är behagligare än under högsommaren. Medelmaxtemperaturer kring Medelhavet

Jan

Feb

Mar

Apr

May

Jun

Jul

Aug

Sept

Oct

Nov

Dec

15

16

17

20

23

26

29

29

27

23

19

17

Även november och mars-april har sina fördelar med lägre hotellpriser och hygglig värme om än inte alltid strandväder. Då är Kanarieöarna pålitligare med statistiskt sett 4-5 grader varmare väder. Efterfrågan där har de senaste åren slagit i taket och det är viktigt att vara tidigt ute, tio-elva månader, både för prisets och tillgångens skull.

4


Mallorca Klimatet, naturen och kulturen gör att man aldrig riktigt blir färdig med Mallorca. Stränderna talar sitt eget språk om bad och avkoppling, bergen bjuder på utmaningar för den med lust att cykla eller vandra. Det är lätt att ta sig runt på Mallorca och de många små byarna i bergen tillsammans med utbudet av bland annat golf och ridning, gör att var och en kan skräddarsy sin egen resa med aktiviteter och kultur samt boka hotell av hög internationell standard.

I kontrast till naturskönheten reser sig i sydväst den brokiga, mångkulturella staden Palma. Här blandas det gamla med det nya och i hamnen guppar fiskebåtar och lustjakter sida vid sida. I den lilla orten Palmanova väster om staden bor du i trivsam miljö och med lokalbussen är du snabbt inne i Palma. En annan pärla är Alcudia i norr ligger vid en milsvid finkornig sandstrand. Intilliggande Puerto Pollensa med sin lilla, ursprungliga stadskärna och fiskehamn lockar finsmakarna som vill uppleva något av det klassiska Mallorca, med fördel med hyrbil.

Kombinera mera! - Gör två resor i en genom att bo på ett par orter under din vistelse. Lokalbussystemet är välutvecklat och från Palma till Puerto Soller går även ett charmigt tåg, hyrbil är förstås ännu ett transportmedel. Kanske ett par nätter i Palma och runt en vecka vid stranden? Samt går det prisvänliga färjeförbindelser mellan både Palma och Alcudia till Mahon och Ciutadella på Menorca.

Här finner du ett endast ett litet urval av de runt femhundra hotell vi har tillgång till på Mallorca. Kontakta oss för fler förslag på orter och hotell.

Flyg & transfer Direktflyg med flexibla reslängder från Arlanda, Landvetter och från Kastrup året runt samt från Skavsta april-oktober från ca 2.000,- t/r. Under sommarhalvår även med främst en- och tvåveckas reslängder från Borlänge, Halmstad, Jönköping, Kalmar, Luleå, Norrköping, Skellefteå, Sundsvall, Sturup, Umeå, Växjö, Örebro och Östersund Busstransfer 100,- per person t/r till Palmanova, 150,- till Alcudia och Puerto Pollensa Taxitransfer (1-4 pers.) t/r 700,- till Palmanova

5


Mallorca – Puerto Pollensa

Puerto Pollensa är en riktigt klassiker bland Mallorca-kännarna. Strandpromenaden, gränderna, uteserveringarna och marknadsstånden bidrar alla till atmosfären. För den matglade hägrar måltider med mallorkinska specialiteter från både land och hav. Ta med fördel bussen till de närbelägna gamla småstäderna Pollensa eller Alcudia för ytterligare restaurangutbud. På bägge sidor om hamnen breder ljusa, långgrunda och finkorniga stränder ut sig. Fina naturstigar finns i den nära omgivningen för den som vill sträcka på benen mer än vanligt.

Lägenheter Don Miguel

3,7

Pris per vecka för trerumsvåning (45 m2) från 5.370,-, tillägg frukost per person 725,- halvpension 1.545,- (okt) Trivsam anläggning som består av flera byggnader på promenadavstånd till stranden. Byggt 1981, renoverat 2004. 3 etager, ej hiss. Reception, bar/kafé, restaurang, pool. Dusch/wc, 2 sovrum, vardagsrum/pentry med mikro, satellit-TV, balkong. 1,4 km till centrum, 300 m till busshållplats och strand.

6


Mallorca – Alcudia

Ytterligare en av storfavoriterna är denna ort på norra kusten med en magnifik strand, en liten marina samt den fina, gamla bykärnan någon kilometer iväg. Puerto Alcudia är känt för sin långgrunda barnvänliga strand som lämpar sig väl för familjer men är också populärt bland par och äldre speciellt under de ’barnfria’ månaderna september-oktober. Bäst bor man nära den lilla marinan där våra här utvalda hotell ligger med kvällsliv och restauranger inom gångavstånd. Missa inte heller Alcudias gamla stadskärna en kilometer in i landet med charmig arkitektur samt tavernor och barer i traditionella miljöer. Även Puerto Pollensa och dessa gamla stadskärna nås med buss billigt och enkelt.

Lägenheter Venecia

+

4,2

Pris per vecka för enrumsvåning (35 m2) från 2.095,-, i tvårumsvåning (45 m2) med pool-utsikt 2.655,-, med havsutsikt 3.540,- (okt) Nyrenoverade, strandnära lägenheter med lugnt läge. Byggt 1988, renoverat 2014. 2 etager, ej hiss. Reception, tvättservice, pool. Dusch/wc, pentry med mikro, luftkond., satellit-TV, balkong. Safe mot avgift. 100 m till strand och busshållplats. 2 km till centrum.

7


Mallorca – Palmanova

Det av svenskar mest frekventerade av resmålen på Mallorcas sydkust. Här bor du i behagliga omgivningar på bekvämt avstånd till Palma dit lokalbussen går ofta för en ringa slant. Nöjesutbudet är stort och maträtter av god kvalitet hittar du från alla världens hörn. Oavsett var du bor med oss i Palmanova har du nära till den palmkantade strandpromenaden och den breda inbjudande stranden. På norska Sjömanskyrkan, adress Apartado de correos 360, är alla skandinaver välkomna till umgänge, aktiviteter och utflykter.

Lägenheter Portonova

3,5

Pris per vecka för trerumsvåning (65 m2) 4.860,- (nov) Något sliten 70-talsinredning men ett suveränt läge vid småbåtshamnen. Byggt 1974. 5 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, inomhuspool, pool. Dusch/wc, 2 sovrum, vardagsrum/pentry, satellit-TV, centralvärme, safe, balkong. 12 km till Palma. 150 m till stranden och busshållplats.

8


Mallorca – Palma

Palma har något för alla – shopping och matupplevelser av världsklass i en kosmopolitisk atmosfär och gamla stans traditionsbundna miljöer. Längs strandpromenaden Paseo Maritimo ligger ett otal restauranger och pubar som lockar kvällsflanörerna, liksom Plaza Mayor i gamla stans kärna.

9


Mallorca – Palma Lägenheter Palma Suites

4,5

Pris per natt för tvårumsvåning (40 m2) från 1.770,-/1.490,- (okt/nov) Ytterst bekvämt boende i gamla stan. Hiss. Reception, bar/kafé, tvättservice, takterrass med liten pool. Dusch/wc, hårtork, sovrum, vardagsrum/pentry med mikro, satellit-TV..

Lägenheter Gomila Park

3,2

Pris per natt för enrumsvåning (15 m2) från 960,-/640,- (okt/nov) Enkelt våningshotell med trevlig takterrass med pool och servering. Byggt 1984, renoverat 2003. 4 etager, hiss (delvis). Reception, kafè/bar, solterrass, pool. Dusch/wc, TV, pentry, balkong. Safe mot avgift. 2,5 km till Plaza Mayor.100 m till busshållplats.

10


Costa del Sol Det är många som väljer att tillbringa en stor del av våren, hösten och även vintern utomlands och kring Medelhavet är det spanska sydkusten som genom åren dragit till sig de flesta bland såväl husköpare som långtidsboende i hyrd bostad. Med bekvämt direktflyg nästan dagligen året runt och bra boende är det enkelt att komponera just den vistelse man önskar. De välkända orterna väster om Malaga, flärdfulla Marbella och främst Fuengirola har ett lokalt nätverk av svenskföreningar som ordnar aktiviteter och öppnar möjlighet till umgänge och sällskap med likasinnade. Nerja och Almuñecar österut är bildsköna småstäder i traditionell stil.

Kombinera mera! Tåg förbinder Malaga och Fuengirola via flygplatsen vilket enkelt medger dagsturer till Malaga där katedralen, Picasso-muséet och grändernas uteserveringar lockar. Almuñecar, Nerja och Marbella nås med buss varför Malaga här bäst upplevs under några dagar i en kombinationsresa.

Flyg & transfer Direktflyg till Malaga med flexibla reslängder året runt från Arlanda, Skavsta, Kastrup och Landvetter samt från Västerås april-oktober från ca 2.000,- per person t/r. Från Umeå och Luleå via Arlanda året runt. Busstransfer per person t/r till Fuengirola 200,-, Marbella 350,-, Nerja 475,-, Almuñecar 625,-, Taxitransfer (1-4 pers.) t/r till Fuengirola 575,-

11


Costa del Sol - Fuengirola

Fuengirola, 4 mil väster om Malaga är känd som en ’svenskort’ och är en stad med angenäm lokalkaraktär som lever året runt. Stadskärnan rymmer ett stort antal rustika, traditionella tavernor med mycket färska fisk- och skaldjursrätter. En uppskattad mötesplats är Svenska Kyrkan på Avenida Alcalde Clemente Díaz Ruiz 4, med trevligt umgänge, utflykter och aktiviteter.

Lägenheter La Jabega

3,9

Pris per vecka för enrumsvåning (35 m2) från 2.680,-, tillägg frukost per person 455,- (nov) Våningsanläggning med fint strandläge. Byggt 1975. 10 våningsplan, hiss. Reception, bar/ kafé. Dusch/wc, pentry, satellit-TV, luftkonditionering, safe, balkong. 50 m till busshållplats, 300 m till centrum.

12


Costa del Sol - Nerja

Nerja, ca 7 mil öster om Malaga har en vacker, traditionell prägel och huvudtorget Balcon de Europa ligger på en klipphylla strax ovanför ett flertal fina sandstrands-bukter.

13


Costa del Sol – Nerja Lägenheter Abril

4,3

Pris per vecka för trerumsvåning från 5.760,-, i superior trerumsvåning 6.280,- (nov) Lägenheter med trivsam inredning av god standard. Byggt 2000. 3 etager, ej hiss. Solterrass på taket. Dusch/wc, hårtork, pentry med mikro, tvättmaskin, TV, luftkonditionering, balkong. 500 m till stranden och centrum. 100 m till busshållplats.

Lägenheter Andalucia

4,0

Pris per vecka för trerumsvåning från 5.540,- (nov) Fräscha lägenheter nära havet. 4 etager, hiss. Reception, solterrass med pool. Dusch/wc, sovrum, vardagsrum/pentry med mikro, satellit-TV, balkong. Safe mot avgift. 100 m till stranden och 700 m till centrum.

14


Costa del Sol – Nerja Lägenheter Fercomar

4,2

Pris per vecka för trerumsvåning (80 m2) från 5.735,-/4.140,- (okt/nov) Omtyckt, strandnära boende. Städutrustning tillhandahålls och handduksbyte 2 ggr/vecka samt lakansbyte 1 gång/vecka ingår medan städning kan beställas för 15 euro per tillfälle. 4 etager, hiss. Reception, solterrass, pool. Dusch/wc, 2 sovrum, vardagsrum/pentry med mikro och brödrost, tvättmaskin, satellit-TV, balkong. 100 m till stranden och 800 m till centrum.

Lägenheter Mediterraneo

3,2

Pris per vecka för enrumsvåning från 2.145,- (nov) Bra belägna våningar. Byggt 2007. 3 etager, ej hiss. Pool, solterrass. Dusch/wc, pentry med mikro, tvättmaskin, satellit-TV, luftkonditionering, balkong. 100 m till stranden, centrum och busshållplats.

15


Costa del Sol – Malaga

Malaga har haft ett lite skamfilat rykte men den gamla hamnstaden har genomgått en omfattande upputsning. Nya hotell öppnas kontinuerligt och med den vackra stadskärnans gågatan - t.ex. huvudstråket Calle Marques de Lariso som leder till torget Plaza Constitucion - butiker, kvällsliv, Picasso-muséet och historiska byggnader som katedralen samt strandpromenaden som leder till fina badstränder och fisktavernor är detta ett förnämligt året-runt-resmål. Kommunikationerna är utmärkta, ett pendeltåg går frekvent via flygplatsen och Torremolinos till Fuengirola och bussnätet är väl utbyggt och förmånligt att utnyttja. Tåg och buss förbinder Malaga på ett tar timmars restid med de stora andalusiska kulturstäderna Sevilla, Granada och Cordoba medan Ronda ligger bara några mil norr om Marbella.

16


Costa del Sol – Malaga Hotell Las Vegas

4,0

Pris per natt i enkelrum (24 m2) med frukost och havsutsikt från 690,- (nov) Trevligt hotell vid strandpromenadens förlängning. Byggt 1964, renoverat 2001. 6 etager, hiss. Reception, restaurant, bar/ kafé, pool. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, centralvärme, safe, minibar, balkong. 50 m till stranden och 100 m till busshållplats, 2,5 km till centrum.

Hotell Del Pintor

4,1

Pris per natt i enkelrum (10 m2) med frukost från 650,- (nov) Fräscht, prisvärt mellanklasshotell i boutique-stil. Byggt 2005. 4 etager, hiss. Reception, kafé/bar, tvättservice. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, safe, luftkonditionering, fransk balkong.400 m till centrum, 50 m till busshållplats och 1 km till stranden.

Lägenheter Coronado

4,1

Pris per natt för enrumsvåning (30 m2) från 730,-/710,- (okt/nov) För tvårums etagevåning (75m) med terrass från 1.020,-/935,- (okt/nov) Fräscha, rejäla lägenheter med fint läge i gamla stan. Byggt 2010. 3 etager, hiss. Dusch/wc, hårtork, pentry med mikro, satellit-TV, tvättmaskin, luftkonditionering. 200 m till centrum och 500 m till busshållplats, 1,5 km till stranden.

17


Gran Canaria & Tenerife Gran Canaria, vår klassiska vintertillflykt kallas ibland för en minikontinent på grund av variationerna i klimat och det kuperade, vulkaniska landskapet vars högsta punkt, Pico de las Nieves, är hela 1949m ovan havsytan. Tack vare ett utmärkt bussystem eller med hyrbil kan du upptäcka öns många säregna avkrokar utanför allfarvägarna. Den norra delen med huvudstaden Las Palmas har en något lägre medeltemperatur, mer nederbörd och betydligt mer grönska än den södra. Således har de sydliga orterna, semesterbyn Bahia Feliz, välkända Playa del Ingles vars norra del hänger ihop med San Agustin i norr och Maspalomas i söder, Puerto Rico, Arguineguin och den nyare Puerto de Mogan fått den större delen av soltörstande européer. Tenerife är den största av Kanarieöarna och till följd av att vulkanen Teides högsta topp är hela 3717m över havet så är skillnaden i nederbörd och temperatur mellan nord- och sydsida här än mer markant än på de övriga öarna. Många trogna, återvändande resenärer hävdar att på så sätt har Tenerife också mer att erbjuda av mikroklimat, varierande landskap och särpräglade semesterorter. Puerto de la Cruz i norr med sin traditionella arkitektur och atmosfär har en återhållen turism men allt fler upptäcker stadens charm. På södra Tenerife har vi i det här lilla urvalet plockat fram några trivsamma alternativ i den ursprungliga stadsbebyggelsen i Los Cristianos. Många som vill bo lite längre uppskattar just blandningen av semesterort och lokal karaktär.Mot nordväst har hotellområdet Playa de las Americas vuxit ut till Playa Fañabe som är nyare, mer välplanerat och sofistikerat i fråga om stil och utbud. Ytterligare ett alternativ är Los Gigantes på västkusten.

Flyg Direktflyg med flexibla reslängder från Arlanda och Kastrup samt direktflyg med främst en- och tvåveckas reslängder från Landvetter från ca 3500,-

Transfer Privat taxi för 1-4 passagerare t/r: 700,- till Playa del Ingles, San Agustin och Las Palmas, 1.100,- till Puerto Rico, 1.120,- till Puerto Mogan 1.400,- Busstransfer per person t/r; 100,- till Playa del Ingles, San Agustin, Las palmas och Puerto Rico, 150,- till Puerto Mogan Privat taxi för 1-4 passagerare t/r: 550,- till Los Cristianos och Playa de las Americas,1.900,- till Puerto de la Cruz, Busstransfer per person t/r; Los Cristianos och Playa de las Americas, 350,- till Puerto de la Cruz

18


Gran Canaria – Playa del Ingles

Mellan San Agustin och Playa del Ingles löper strandpromenaden i havsnivå medan längs Playa del Ingles går den ca 10-12 meter ovan havet och man når havet via trappor vid Europalace och Playamar och trappor samt hiss nära Amazonas (se karta). Kvällslivet centreras mest till de stora köpcentren där dans finns även för en mogen publik. Folkvimmel, ostördhet, kvällsnöjen, mat från många kök, hotell från budget till lyx – här finns något för alla. Playa del Ingles är i mångt och mycket ett hotell- och nöjesområde men söker du dig strax norrut till San Fernando t.ex. under lördagsmarknaden så finner du ett visst mått av lokalkaraktär.

19


Gran Canaria – Playa del Ingles Lägenheter Las Gondolas

4,3

Pris per vecka för trerumsvåning (50 m2) 4.340,- (sep) Fräscht lägenhetshotell med bra läge nära stranden. Byggt 1970, renoverat 2006. 7 etager, hiss. Reception, tvättservice, solterrass, pool. Dusch/wc, 2 sovrum, vardagsrum/pentry med mikro, safe, balkong. 100 m till strand och 300 m till busshållplats.

Lägenheter Las Brisas

3,7

Pris per vecka för trerumsvåning (40 m2) från 3.970,- (okt) Välskötta lägenheter med trivsamt poolområde. Byggt 1972, renoverat 2006. 2 etager, ej hiss. Reception med begränsade öppettider, pool. Dusch/wc, hårtork, 2 sovrum, vardagsrum/pentry med mikro, balkong. Satellit-TV och safe mot avgift. 300 m till strand och busshållplats.

.

20


Gran Canaria – Puerto Rico

Orterna längst söderut är enligt många allra solsäkrast, kanske speciellt Puerto Rico där det med den fina stranden och småbåtshamnen ligger i en dalgång och ges lä av bergen i fonden. Promenadstråk finns i flera riktningar, strandpromenaden fortsätter vindlande längs kusten till Amadores-stranden. Bäst bor du inne i dalgången i de relativt okuperade omgivningarna nära köpcentret

Lägenheter Niza

3,6

Pris per vecka för trerumsvåning (29 m2) från 3.725,- (okt) Enkla etagevåningar med bra läge och trevlig atmosfär. Byggt 1973, renoverat 2006. 2 etager, ej hiss. Reception fm/em, supermarket, pool. Dusch/wc, 2 sovrum, vardagsrum/pentry, balkong/-terrass. Safe och TV mot avgift. 300 m till stranden. 300 m till strand, centrum och busshållplats.

21


Tenerife – Puerto de la Cruz

Centrala Puerto de la Cruz är förhållandevis flackt och du tar dig enkelt till de svarta lavasandstränderna Jardin och Martianez på respektive sida av centrum. Du kan också bada i de härliga, kommunala saltvattenpoolerna. Många av gatorna är trafikfria vilket liksom den charmiga bebyggelsen bidrar till lugnet i stan. Uteserveringar och rustikt kanariska tavernor serverar kött, fisk och grönsaker av hög klass och naturligtvis handlar du fina råvaror för självhushållning. Vi rekommenderar en aktiv semester med hyrbil, till fots på vandringsleder eller kanske helt enkelt med det väl utbyggda bussnätet (förmånliga rabattkort finns att köpa) i de gröna omgivningarna längs Teides sluttningar som hyser många fina byar och utflyktsmål. Den östra delen av Puerto de la Cruz från torget Plaza Charco till havspoolerna är livligast om kvällarna medan den västra är lugnare.

22


Tenerife – Puerto de la Cruz

Lägenheter Teneguia

3,5

Pris per vecka för tvårumsvåning (32 m2) från 2.840,- (okt) Välkänt våningshotell med angenäm interiör och många återkommande gäster. Byggt 1973, renoverat 2002. 14 etager, hiss. Reception, restaurant/bar. Tvättservice, pool, bastu, massage. Dusch/wc, pentry, balkong, radio, satellit-TV. Safe mot avgift. 500 m till centrum och 200 m till strand.

23


Tenerife – Puerto de la Cruz Lägenheter Florida Plaza

3,5

Pris per vecka för enrumsvåning (24 m2) från 2.755,-, tillägg frukost per person 485,- (okt) Välbeläget hotell anlagt i en fin, äldre byggnad. Byggt 1989, 2 etager, hiss. Reception, tvättservice, pool. Dusch/wc, pentry, satellit-TV, balkong, safe. 200 m till Plaza Charco och 600 m till strand. 100 m till busshållplats.

Lägenheter Alta

3,8

Pris per vecka för trerumsvåning (60 m2) 4.295,-/5.780,- (okt/nov), tillägg frukost per person 445,-/525,Bra och omtyckt lägenhetshotell centralt beläget och nära havsbassängerna. Byggt 1998. 7 etager, hiss. Reception, kafé/bar, pool. Dusch/wc, 2 sovrum, vardagsrum/pentry, balkong. Safe och satellit-TV mot avgift. 1 km till Plaza Charco, 300 m till strand.

24


Barcelona

Barcelona fullkomligt sjuder av liv oavsett tid på dygnet. Kaféer, restauranger, galna fantasibyggnader, butiker, kontor, marknader och bostäder samsas i en härlig mix om de gamla kvarteren i den ursprungliga stadskärnan Barri Gotico som utgör hjärtat av den ständigt pulserande staden. Här smälter ett sprudlande kulturliv och suveräna kvällsnöjen samman till ett. Huvudstråket Las Ramblas är onekligen den mest kosmopolitiska av Barcelonas gator, med den största bredden av fotgängare; flanörer, shoppare, turister, lönearbetare, knösar, pajaser, gatumusikanter, nattugglor och lösdrivare. Längs strandpromenaden Barceloneta sträcker sig en flera kilometer lång sandstrand som lockar både lokalbefolkning och långväga besökare. Du kan även ta tåg eller buss (ca 45 min) till Sitges, en mysig badort söder om staden. Utforska staden enkelt till fots och med det utmärkta buss- och tunnelbanenätet. Till sevärdheterna hör bland annat Gaudis mäktiga byggnadsverk som Famila Sagradakatedralen. Som aptitretare vankas naturligtvis lokala tapas och pintxos medan Barcelonas restaurangutbud hämtar influenser från hela världen.

Flyg & transfer Direktflyg till Barcelona året runt från Arlanda, Skavsta, Kastrup och Landvetter från ca 1.500 per person t/r. Från Umeå och Luleå via Arlanda. Busstransfer Barcelona t/r 200,- per person, taxi (1-4 pers.) 975,- t/r. Även utmärkta buss- och tågförbindelser till låga priser.

25


Barcelona Hotell Colonial

4,1

Pris per natt i enkelrum (15 m2) med frukost från 795,- (nov) Välbeläget hotell av hög klass och med eleganta, tilltagna sällskapsutrymmen. Byggt 1992, renoveras löpande. 6 etager, hiss. Reception, bar/kafé. Dusch/wc, hårtork, luftkond., satellit-TV, safe. 1,2 km till stranden, 100 m till busshållplats och 300 m till metro.

Hotell Suizo

4,1

Pris per natt i enkelrum (15 m2) med frukost från 630,- (nov) Prisvänligt med toppenläge i skarven av Barri Gotico och El Born. Byggt 1909, renoverat 2015. 6 etager, hiss. Reception, bar/kafé. Dusch/wc, hårtork, luftkonditionering, satellit-TV, safe. 1,5 km till stranden, 100 m till busshållplats och 10 m till metro.

Lägenheter Napols

4,2

Pris per natt för trerumsvåning (70 m2) från 1.210,-/760,- (okt/nov) Rymliga, komfortabla lägenheter med bra läge. Byggt 1997, renoverat 2000. 6 etager, hiss. Reception, tvättservice. Dusch/wc, 2 sovrum, vardagsrum/pentry med mikro, satellit-TV, safe, balkong. 3 km till stranden, 100 m till busshållplats.

26


Madrid I Madrid får du smaka stadsbornas intensiva livsrytm - kultur, shopping, flamenco, tapas och rioja-viner. Vart man än går finns det något vackert att titta på de – historiens vingslag susar kring snart sagt vart hörn. Förflyttar sig gör man lättast till fots eller med Metron. Shopparna hittar de riktigt fina butikerna finns längs Calle Serrano medan de något billigare affärerna ligger kring Puerto del Sol. Spanjorerna älskar fotboll och här är det självklart topplaget Real Madrid som är favoriter, se dem spela på hemmaarenan Santiago Bernabéu. Söker du mer nattliga nöjen finns dessa i överflöd i staden som aldrig verkar sova. Här finns barer, krogar och klubbar för alla smaker, speciellt längs gågatan Calle de las Huertas och runt Plaza S:t Ana där du även finner jazz- och flamenco-klubbar.

Flyg & transfer Direktflyg med flexibla reslängder året runt från Arlanda och Kastrup från ca 1.500,- t/r, bra buss- och tågförbindelser till låga priser

Ibland räcker inte tiden till allt, men under ett förstagångsbesök i staden rekommenderas: Pradomuseet – här finns Spaniens största konstsamling med målningar av några av världens mest kända konstnärer - och parken El Retiro samt Palacio Real, det pampiga kungliga slottet. Plaza Mayor – ett medeltida torg som en gång i tiden har använts som tjurfäktningsarena, teaterscen och avrättningsplats är idag ett härligt torg med många trevliga uteserveringar. UNESCO-skyddade Toledo på en dryg halvtimmes tågavstånd är ett förnämligt utflyktsmål – från torget i centrum går varje timme ett minitåg med guidning under ca 40 min till ett pris av 5 euro per person.

27


Lissabon Hotell Marlasca

3,9

Pris per natt i enkelrum (12 m2) från 635,-/495,- (okt/nov) Budgethotell med ypperligt läge. 5 etager, hiss. Reception. Dusch/wc, hårtork, TV, safe, luftkonditionering. 300 m till Plaza Mayor, 100 m till busshållplats och 300 m till metro.

Lägenheter Malasaña Central Suites

4,3

Pris per natt för tvårumsvåning (30 m2) från 1.250,- (okt/nov) Charmigt boende i trevliga restaurangkvarter. Byggt 1985, renoverat 2016. 4 etager, ej hiss. Reception. Dusch/wc, hårtork, pentry med mikro, tvättmaskin, satellit-TV, safe, fransk balkong. 1 km till Plaza Mayor, 100 m till busshållplats.

28


Lissabon

Lissabon avnjuts gärna som en längre weekend med närliggande Cascais på en dryg halvtimmes buss- eller tågavstånd. Uteserveringarna i gamla stan – Bairro Alto - lockar både dag- och kvällstid medan baden hägrar i stilfullt åldrade badorten Cascais. Om du vill uppleva både Lissabon och Albufeira på sydkusten under samma resa går det bra att boka flyget ut till ena flygplatsen och hem från den andra, tågresan däremellan tar ca 2 timmar.

Flyg & transfer Direktflyg med flexibla reslängder från Arlanda och Kastrup året runt från ca 1.500,- per person t/r. Taxitransfer (1-4 pers.) 600,-, busstransfer 200,- per person t/r

29


Lissabon Hotell Residencial Florescente

4,1

Pris per natt med frukost i enkelrum (17 m2) från 745,- (nov) Bra budgethotell. 6 etager, hiss. Reception, bar, restaurang. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV. 100 m till busshållplats. 600 m till centrum.

Lägenheter Portugal Ways Conde Barao

3,7

Pris per natt för tvårumsvåning (50 m2) från 870,- (nov) Moderna lägenheter, med lugnt, avskilt läge. Byggt 1990, renoverat 2008. 5 etager, hiss. Dusch/wc, hårtork, sovrum, vardagsrum/pentry med mikro och diskmaskin, satellit-TV, safe, centralvärme, balkong. 1 km till centrum, 50 m till busshållplats.

30


Algarve

Albufeira tar emot merparten av turismen till Algarve och visst finns det skäl – gränderna, stränderna och det brokiga folklivet. Du äter både gott och billigt, med fördel fisk och skaldjursrätter nedsköljda med det lokala Vinho Verde-vinet. Folklivet centreras om kvällen kring torget mitt i centrum. Bor du på Almar eller Brisa Sol innebär det en nivåskillnad ned till stan och stranden men det underlättas av en rulltrappa som tar dig mer än halvvägs. Om du vill uppleva både Lissabon och Albufeira på sydkusten under samma resa går det bra att boka flyget ut till ena flygplatsen och hem från den andra, tågresan däremellan tar ca 2 timmar. Vi ordnar förstås hotell i Lissabon och transfers.

Flyg & transfer Direktflyg med flexibla reslängder till Algarve från Arlanda och Kastrup februari-november, från ca 3.000,- per person t/r. Taxitransfer (1-4 pers.) Albufeira 700,-, busstransfer 150,- per person t/r

Lägenheter Brisa Sol

4,3

Pris per vecka för enrumsvåning (28 m2) från 2.395,-, med pool-utsikt 2.730,- (nov) Välutrustat hotell med rejäla sällskapsytor. Byggt 1992, renoverat 2007. 8 etager, hiss. Reception, restaurant, kafé/bar, inomhuspool, pool. Bastu, gym, bubbelpool mot avgift. Dusch/wc, hårtork, pentry med mikro, satellit-TV, luftkonditionering, balkong. Safe mot avgift. 900 m till centrum och stranden. 100 m till busshållplats.

31


Malta En ibland förbisedd semesterpärla är Malta vars vackra huvudstad Valletta med intilliggande Sliema och S:t Julian’s är en kosmopolitisk tummelplats i en historisk inramning av traditionell arkitektur och kulturella lämningar. Du kan inte undgå att bli påmind om öns historiska roll under årtusenden av maktkamp och handel mellan de stora folken i östra Medelhavet. Spår finns av de sjöfarande fenicierna, det romerska imperiet och från epokerna av muslimskt styre till vårt tidevarv och den brittiska kolonialtiden. Som ett resultat därav talas allmänt engelska vid sidan av maltesiskan. Ett gynnsamt året-runt-klimat lockar naturligtvis långväga besökare, så även den goda boendestandarden och ett spännande medelhavskök med prima råvaror och man behöver aldrig gå långt efter ett gott mål mat. Dessutom har inhemskt öl och lokala viner vunnit priser för sin klass.

Flyg & transfer Direktflyg året runt med flexibla reslängder från Skavsta året runt och från Landvetter, Kastrup och Arlanda april-november från ca 2.500,- t/r. Busstransfer ca 270,- per person t/r, taxitransfer (1-4 pers.) 500,- t/r till Sliema, S:t Julian’s och Valletta.

Hotell Bayview & lägenheter Blubay

3,7

Pris per vecka med för trerumsvåning med havsutsikt (45 m2) 4.240,-, för enkelrum med frukost och havsutsikt 2.810,- (nov) Välskött hotell på strandpromenaden. Våningarna ligger i ett annex 150 m från huvudbyggnaden där måltider serveras och alla faciliteter tillgås. Byggt 1988, renoverat 2005. 7 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, pool, gym, bastu. Dusch/wc, hårtork, safe, satellit-TV, luftkonditionering, balkong. 2 sovrum, vardagsrum/pentry med mikro i våningarna. 4 km till Valletta, 100 m till busshållplats.

32


Aten Aten är den västerländska kulturens vagga. Bland sevärdheterna märks Parthenon i Akropolisparken, monumentet som vakar över staden från sin klippa, Dionysosteatern, Arkeologiska nationalmuseet, Nationalgalleriet och Alexander Soutzos museum.

Flyg & transfer Direktflyg året runt från Arlanda och Kastrup från ca 1.500,- t/r Utmärkta kommunala buss- och tågförbindelser till låga priser Taxitransfer (1-4 pers.) 1.000,- t/r, busstransfer 350,- per person t/r

Aten är ju naturligtvis en världsstad med dess enorma historiska arv varom alla minnesmärken och byggnader vittnar. De vindlande gränderna i den centrala stadsdelarna Plaka och Psirri varav många är bilfria, är fulla av tavernor, restauranger, barer, nattklubbar och souvenirbutiker. Här finns också den romerska marknadsplatsen och i blickfånget ständigt Akropolis. Torgen Omonia och speciellt Monastiraki är naturliga knutpunkter för kommers och kommunikationer. Smaklökarna lär också trivas när den traditionella mezen, som består av många smårätter, dukas upp. Njut av delikatesser som souvlaki, moussaka, tsatziki och ostpaj. Vi har ett stort antal hotell i Aten och de lägen vi mest förespråkar är runt Plaka-kvarteren i absoluta centrum, medan för en lite längre vistelse är lägenheterna Delice utmärkta.

33


Aten Hotell Athens Status Suites

4,4

Pris per natt i enkelrum (30 m2) med frukost från 890,- (nov) Högklassigt boende nära Syntagma-torget. Byggt 2014. 6 etager, hiss. Reception, kafé/bar, restaurang, takterrass. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, safe, luftkonditionering, minibar.

Hotell Arethusa

4,0

Pris per natt för enkelrum (16 m2) med frukost från 565,- (nov) Bra mellanklasshotell vid Syntagma-torget. 4 etager, hiss. Reception, kafé/bar, takterrass. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, safe, minibar.

Lägenheter Delice

4,3

Pris per natt för tvårumsvåning (55 m2) med frukost från 1.020,- (okt/nov) Rymliga lägenheter med centralt läge. Hiss. Reception, bar. Dusch/wc, sovrum, vardagsrum/pentry, luftkonditionering, TV, balkong. Safe mot avgift. 200 m till tunnelbana, 1,5 km till Plaka.

34


Kreta Att resa till Kreta är något alldeles speciellt. Denna stora, natursköna ö med sin dramatiska historia bjuder på fina stränder, mysiga tavernor och antik kultur. Naturen uppvisar en variationsrikedom från snötäckta bergstoppar till palmbevuxna stränder. Minnen från Europas äldsta högkultur och attraktiva turistområden gör Kreta till ett svårslagbart semestermål. Vi erbjuder ett brett utbud av resmål, allt från lugna små byar till mer turistvana orter och städer.

Kombinera

Bo en tid i Chania-området och en tid i Rethymnon, avståndet är ca 7 mil och färden tar en dryg timme

Flyg & transfer Direktflyg med flexibla reslängder från Arlanda, Landvetter och Köpenhamn till Chania april-oktober till priser från ca 3.000,- per person t/r. Direktflyg med företrädesvis en- och tvåveckas reslängder från Jönköping, Kalmar, Karlstad, Luleå, Norrköping, Sturup, Umeå, Växjö och Örebro Taxitransfer (1-2 pers.) t/r från Chania flygplats till Chania 500,-, till Agii Apostoli och Aghia Marina 700,-. Busstransfer 160,- per person t/r till Chania-området, 200,- till Rethymnon.

35


Kreta – Aghia Marina & Stalos

Aghia Marina och Stalos, dessa bland skandinaver så populära och hopvuxna orterna - närmare 70% av sommarresenärerna här kommer från de nordiska länderna - erbjuder längs de långsträckta stränderna bekvämt boende i gästvänligt format och lågvuxen bebyggelse. Om du vandrar upp genom olivlundarna till de gamla bykärnorna av Kato Stalos och Aghia Marina hamnar du mitt i det genuina grekiska vardagslivet med inbjudande utomhustavernor under vinranksspaljéer. Strandavsnitten här betraktas allmänt som bland de bästa med finkornig sand och vi har av utrymmesskäl valt att beskriva främst hotell som ligger på eller nära stranden. Du tar enkelt och billigt lokalbussen in till Chania för att utforska gränderna eller upp till bergsbyarna eller de kända stränderna och naturområdena Falassarna och Elafonissis.

36


Kreta – Aghia Marina & Stalos Lägenheter Koukouras

4,0

Pris per vecka för enrumsvåning (29 m2) från 2.525,-, för trerumsvåning 3.365,-, tillägg frukost per person 480,- (okt) Äldre omtyckt hotell med lugnt läge en bit in från vägen. Byggt 1991, renoverat 2006. 2 etager, ej hiss. Reception, bar, pool. Dusch/wc, hårtork, pentry, satellit-TV, radio, balkong. Safe och luftkond. mot avgift. 150 m till busshållplats och strand och 7 km till Chania.

Lägenheter Eden Beach

4,7

Pris per vecka för enrumsvåning med havsutsikt (25 m2) från 2.790,-, för trerumsvåning (35 m2) 3.860,- (okt) Mycket uppskattade lägenheter på stranden. 2 etager, ej hiss. Reception, pool. Dusch/wc, hårtork, pentry, TV, radio, balkong. Safe och luftkonditionering mot avgift. 150 m till busshållplats och strand och 8 km till Chania.

37


Kreta – Rethymnon

Rethymnon är en levande småstad som ger dig alla de bästa sidorna av Kreta. Här finns en pittoresk småbåtshamn, smala gränder och en pampig venetiansk riddarborg. Men även eleganta fiskrestauranger, genuina tavernor och ett glatt nöjesliv både i den gamla stadskärnan och vid promenaden längs den flera kilometer långa sandstranden.

38


Kreta – Rethymnon Lägenheter Kleoniki Mare

4,2

Pris per vecka för enrumsvåning (32 m2) från 2.595,-, tillägg frukost per person 630,- (okt) Enkelt, välskött våningshotell i centrum med pool. 6 etager, hiss. Reception, snackbar, pool. Dusch/wc, hårtork, pentry, safe, luftkonditionering, satellit-TV, balkong/terrass. 100 m till busshållplats och strand, 700 m till hamnen.

Lägenheter Blue Sea

4,6

Pris per vecka för trerumsvåning (50 m2) från 4.720,-, tillägg frukost per person 505,- (okt) Mycket uppskattade lägenheter på strandpromenaden. Byggt 1988, renoverat 2012. 2 etager, hiss. Reception, snackbar, pool. Dusch/wc, hårtork, 2 sovrum, vardagsrum/pentry, safe, luftkonditionering, satellit-TV, balkong/terrass. 100 m till busshållplats och strand, 700 m till hamnen.

39


Rhodos Rhodos är den största och grönaste av Tolvöarna och sedan flera decennier en av Greklands mest älskade semesteröar. Upptäck en perfekt sol- och badö, med långa fina naturstränder och flest soldagar av alla de grekiska öarna. Rhodos stad har genomgått en rejäl modernisering under senare år medan resten av ön är så gott som helt orörd med många små fina byar och badvikar. Rhodos har också en fascinerande historia, varför inte hyra en bil och upptäcka ön på egen hand?

Flyg & transfer Direktflyg med flexibla reslängder april-oktober från Arlanda och Skavsta, även med främst en- och tvåveckas reslängder från Kalmar, Karlstad, Landvetter, Halmstad, Kastrup, Luleå, Norrköping, Sundsvall, Sturup, Umeå, Visby, Växjö och Örebro Taxitransfer t/r till Rhodos Stad 500,-, Kallithea 640,-. Busstransfer 200,- per person t/r.

Rhodos stad har alltid varit färgstark, du hittar allt från trendiga kaffebarer och italienska märkesbutiker till genuina grekiska tavernor med levande musik. För de kulturintresserade finns museer, konserter och gallerier. I gamla stan, som är en av Europas mest autentiska medeltidsmiljöer, strosar du i stenlagda gränder förbi torg med fontäner och korsriddarpalats från 1400-talet. Två fina badstränder kantar i stort sett hela staden men den på uddens östra sida anses vara den allra bästa. Bo i stan eller i närbelägna badorten Kallithea på bekvämt buss- eller taxiavstånd.

40


Rhodos – Rhodos stad Lägenheter Royal Apart

+

3,7

Pris per vecka för tvårumsvåning (30 m2) från 2.975,- (okt) Rymliga lägenheter med centralt läge. Byggt 1963, renoverat 1997. 4 etager, hiss. Reception dagtid, tvättomat. Dusch/wc, hårtork, sovrum, vardagsrum/pentry med mikro, satellit-TV, balkong. Luftkonditionering och safe mot avgift. 500 m till stranden och 200 m till busshållplats.

Hotell & lägenheter Europa

+

3,6

Pris per vecka för enrumsvåning (25 m2) från 2.950,-, tillägg frukost per person 695,-, i enkelrum (25 m2) med frukost 2.340,- (okt) Prisvärda lägenheter nära stranden. Byggt 1968, renoverat 1999. 6 etager, hiss. Reception, kafé/bar, restaurang, pool. Dusch/wc, hårtork, pentry, satellit-TV, balkong. Luftkonditionering och safe mot avgift. 50 m till stranden.

41


Cypern Som bekant är ön idag delad i den turkcypriotiska, norra delen samt den grekcypriotiska södra och det är på den sistnämnda som turismen frodas, i synnerhet kring de tidigare slumrande fiske- och jordbruksbyarna som nu är toppmoderna badresmål och du kan boka hotell eller lägenhet i alla kategorier. Stränderna i Agia Napa hör till Medelhavets bästa, långgrunda med mjuk, finkornig sand. Mer stadskaraktär finner du i Larnaca, nära flygplatsen med samma namn samt Paphos på östkusten där naturen är lite mer inpå knuten invid Troodosbergens sluttningar. I bägge dessa småstäder har du en blandning av gamla och moderna miljöer, strandpromenad och utmärkta bussförbindelser för upptäcktsfärder. Klimatet måste också sägas kunna räknas som synnerligen pålitligt. Sommarsäsongen sträcker sig gott och väl in i november och det finns all anledning att tänka på Cypern om du vill övervintra någon månad, eller väljer en långtidsvistelse vår eller höst.

Flyg Direktflyg med flexibla reslängder från Arlanda och Kastrup, ,med mellanlandning från Landvetter och Kastrup året runt från ca 3.000,per person t/r. Med huvudsakligen en- och tvåveckas reslängder från Jönköping, Karlstad, Landvetter, Luleå, Norrköping, Sturup, Umeå, Växjö och Örebro.

Transfer Taxitransfer (1-4 pers.) t/r från Larnaca flygplats till Larnaca 380,-, till Agia Napa 1.250,-. Busstransfer per person t/r 200,- till Larnaca, 300,- till Agia Napa

42


Cypern – Agia Napa

Agia Napas stränder hör till de bästa i Medelhavet - Grecian Bay vid den fina småbåtshamnen, Sandy Bay och därefter Nissi Beach, Landa Bay och Makronissos österut. Kring det lilla bytorget ligger kaféer, barer och restauranger tätt, både av lokal karaktär och mer internationell med maträtter från all världens hörn. Vid hamnen finner du trevliga fisktavernor med färska fångster på menyn. Den röda, bördiga jorden ger utmärkta grönsaks- och fruktskördar. Ett annat självklart tips är meze, det cypriotiska ’smörgåsbordet’ med ett otal smårätter, förslagsvis på traditionella Stamna eller Tony’s taverna. Agia Napas karaktär är lite speciell då centrum ligger en bit upp från havet. De flesta av våra resenärer väljer ett av de här presenterade hotellen som ligger nära den lagunaktiga Sandy Bay-stranden eller Grecian Bay som utgår från hamnen. Titta gärna in hos Svenska Kyrkan på 68 Nissi Avenue och se vilka aktiviteter som hålls under din vistelse.

43


Cypern – Agia Napa Lägenheter Evabelle

3,7

Pris per vecka för enrumsvåning från 2.060,-, tillägg frukost per person 710,- (nov) Prisvärda lägenheter. Byggt 1992, renoverat 2016/17. 2 etager, ej hiss. Reception, restaurant, bar, tvättomat, pool. Dusch/wc, pentry, satellit-TV, balkong/ terrass. Safe och luftkonditionering mot avgift. 1,2 km till centrum, 100 m till busshållplats och 400 m till strand.

Lägenheter Green Bungalows

3,8

Pris per vecka för enrumsvåning (37 m2) från 1.910,-, för trerumsvåning (55 m2) 3.655,-, tillägg frukost per person 435,- (okt) Välkänd, centralt belägen och prisvärd anläggning. Ungdomspublik under sommarlovstider och äldre resenärer vår och höst. Byggt 1980, renoverat 2009. 2 etager, ej hiss. Reception, snackbar, bubbelpool, pool. Dusch/wc, pentry, balkong/ terrass. Safe och luftkonditionering mot avgift. 300 m till busshållplats och 1,3 km till strand.

44


Turkiet Trots att det var först i slutet av åttiotalet som Turkiet på allvar klev in i semesterarrangörernas värld har landet verkligen lyckats etablera sig som ett av skandinavernas favoritresmål. Det är för lätt att förklara det med den förmånliga prisnivån som drygar ut en långväga besökares resbudget. Säkert ligger det mycket i talesättet om Turkiet som en brygga mellan öst och väst - Orientens tinnar och torn, bazaargränder och kryddig, spännande mat men också en infrastruktur och modern bekvämlighet som vi är vana vid. En betydande roll spelar förstås också landets storlek, det finns så mycket att upptäcka och alltid många skäl att återvända, kanske till ett eget smultronställe eller för att prova en ny ort. De bästa baden enligt många är vid de långa, breda stränderna i Side öster om Antalya och halvvägs till det mer ungdomligt präglade Alanya. Den trafikfria strandpromenaden fylls framåt kvällen av flanörer på väg till någon favoritrestaurang inne den lilla byn på udden. Vill du uppleva storstaden kan du bo i Antalyas gamla stadskärna och bada i centrum alternativt vid den långa strandpromenaden eller den lilla stranden i Lara 5 km från centrum.

Flyg & Transfer Direktflyg med flexibla reslängder april-oktober från Arlanda och Kastrup till Antalya och via Istanbul från Landvetter. Direktflyg under sommarhalvåret med främst en- och tvåveckas reslängder från Landvetter och Sturup. Priser från cirka 3.000,- per person t/r. Busstransfer: ca 250,- per person t/r till samtliga resmål Taxitransfer (1-4 pers.) t/r: Side 800,Antalya 500,Alanya 1.325,-

ca 1 timme transfertid ca 30 min transfertid ca 2 tim transfertid

45


Turkiet – Antalya

Antalya är med sina nära 700.000 invånare huvudorten på sydkusten. I den välkända, charmiga gamla stadskärnan med stenbelagda gränder ligger uteserveringarna tätt med vackra vyer över den lilla marinan. Just vid sidan om marinan ligger en fin liten sandstrand medan västerut sträcker sig strandpromenaden flera kilometer. Österut ligger den finkorniga Lara-stranden. En billig lyx är att låta sig knådas på ett turkiskt badhus Hamam och turkiskt hantverk i alla dess former som keramik, mattor och tyger är också synnerligen prisvärt. Vi har ett stort antal uppskattade hotell inhysta i historiska byggnader i Kaleici, den ursprungliga hamnstaden, varav vi här visar det populäraste. Märk väl att det är nivåskillnader ner till havet vilket innebär uppförsbacke hem från stranden om du inte tar bussen till Lara-stranden strax österut eller den långa strandpromenaden som sträcker sig västerut.

Hotell Oscar

4,0

Pris per vecka i enkelrum (15 m2) med halvpension från 2.260,- (okt) Populärt och trivsamt hotell i kanten av Antalyas gamla stadskärna. Rymliga rum och inbjudande poolområde. Byggt 2003, renoverat 2005. 2 våningsplan. Reception, bar/kafé, pool. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, luftkonditionering, balkong. 500 m till hamnen, 100 m till busshållplats.

46


Turkiet – Side

I Sides gamla stadskärna, belägen på en halvö, hittar du antika tempelruiner vägg i vägg med shoppingstråk, restauranger, musikbarer och klubbar som har både stil och atmosfär. Den trafikfria strandpromenaden sträcker sig kilometervis västerut där de här presenterade hotellen ligger på bekvämt gångavstånd till staden. Inramningen med låg bebyggelse, gångstråk och många gröna inslag är några plus, ett annat är maten gjord på utmärkta råvaror. Bland våra många hotell i Side framhåller vi de som ligger nära den charmiga gamla stadskärnan. Vi rekommenderar gärna inte alltför mycket måltider i hotellarrangemanget då det är ett nöje att äta lunch eller middag på de fina uteserveringarna i gamla stan.

47


Turkiet – Side Hotell Leda Beach +

3,5

Pris per vecka i enkelrum (18 m2) med halvpension från 1.670,- (okt) Enkel standard men suveränt beläget vid stranden nära centrum. Byggt 1980, renoverat 2006. 2 etager, ej hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, pool. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, mini-bar, luftkonditionering, balkong. 50 m till stranden och 200 m till centrum.

Lägenheter Sunflower

3,9

Pris per vecka för tvårumsvåning (27 m2) från 2.540,- (okt) Litet, trevligt våningshotell med egen restaurang och strand. Byggt 1997, renoveras löpande. 4 etager, ej hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, pool. Dusch/wc, hårtork, sovrum, vardagsrum/pentry, satellit-TV, balkong. Luftkonditionering mot avgift. 1,3 km till centrum.

48


Turkiet – Alanya

Alanya är ett av svenskarnas favoritresmål, kanske tack vare kombinationen av två stränder, hamnen och en ursprunglig stadskaraktär som skapar en behaglig semestermiljö. De hotellen vi främst rekommenderar ligger vid den fina och populära Kleopatra-stranden. Längs den trafikfria strandpromenaden radar uteserveringarna upp sig. Med en kort promenad når du stadskärnans gränder med sitt utbud av restauranger, barer, shopping med mera. På Savk bor du privilegierat, direkt vid stranden medan det från Caligo inte är mer än 100 m. För den som vill råda sig själv passar lägenheter bra, det är roligt att handla och laga eget men också trevligt att äta ute, nivån på restaurangerna är generellt hög och prisvärd.

49


Turkiet – Alanya Hotell Savk

+

4,0

Per vecka för enkelrum (20 m2) med halvpension och begränsad havsutsikt från 2.925,-/1.715,- (okt/nov) Nyrenoverat med prima läge direkt på stranden. Byggt 1990, renoverat 2010. 6 etager, hiss. Reception, restaurang, kafé/bar. Massage mot avgift. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, minibar, balkong. Safe mot avgift. 50 m till strand och busshållplats. 1 km till centrum.

Lägenheter Caligo

4,3

Pris per vecka för tvårumsvåning (45 m2) med frukost från 1.965,- (okt) Fina lägenheter med prima läge vid Kleopatra-stranden. 4 etager, hiss. Reception, restaurang, bar/kafé, tvättservice, pool. Dusch/wc, hårtork, pentry, satellit-TV, balkong. Safe och luftkonditionering mot avgift. 500 m till stranden, 250 m till busshållplats.

50


Turkiet – Alanya Lägenheter Club Sidar

4,0

Pris per vecka för trerumsvåning (45 m2) från 2.840,-, tillägg frukost per person 475,- (okt) Club Sidar är ett populärt lägenhetshotell nära Kleopatrastranden och består av en huvudbyggnad samt två övriga byggnader Byggt 1998, renoverat 2007. 9 etager, hiss. Reception, restaurang, supermarket, bar/kafé, pool. Dusch/wc, 2 sovrum, vardagsrum/pentry, balkong. Safe mot avgift. 400 m till strand och busshållplats. 1 km till centrum.

Lägenheter My Home

4,4

Pris per vecka för tvårumsvåning (46 m2) från 2.110,-/1.195,- (okt/nov) Litet lägenhetshotell med trivsam atmosfär som lockar skandinaver året om. Byggt 1996, renoverat 2010. 5 etager, hiss. Reception, restaurang, tvättservice, supermarket, bar/kafé, pool. Dusch/wc, hårtork, sovrum, vardagsrum/pentry med mikro, satellit-TV, balkong. Safe mot avgift. 200 m till strand och busshållplats. 1 km till centrum.

51


Nice

Frankrikes största turistort bjuder på ett tempererat mikroklimat och närhet till berg, hav och natur samt ett rikt nöjesliv - man har festivaler för nästan allt som jazz, dans, film och teater. Caféer, restauranger och nattklubbar finns det också självklart gott om. Med Italien bara tre mil bort är matutbudet är en härlig blandning av det italienska och det franska köket med bägge ländernas oslagbara vintraditioner som trumf. Många fina restauranger ligger i Gamla stans charmiga gränder där flera ställen även har färdiga trerättersmenyer till bra priser. På Promenade des Anglais – den flera kilometer långa strandpromenaden kantad av palmer och vackra husfasader – kan du promenera eller njuta av utsikten från någon av de blå solstolarna. Till sevärdheterna hör Cours Saleya, blomstermarknaden i Gamla stan, Operahuset och Cathédrale S:te Réparate – katedralen från 1600-talet, full av marmor och vackra gipsdekorationer. Den shoppinglystne hittar alla exklusiva modehus representerade här men oljor, kryddor, antikviteter och provencalska tyger kan också vara värda att ta hem.

Flyg & transfer Direktflyg året runt från Arlanda och Kastrup samt från Landvetter april-oktober från ca 1.500,- t/r Utmärkta kommunala buss- och tågförbindelser till låga priser

52


Nice Hotell Grimaldi by Happyculture

4,0

Per per natt i enkelrum (17 m2) med frukost från 825,- (nov) Välskött hotell med fina sällskapsutrymmen. Renoverat 2016. 6 etager, hiss. Reception, kafé/bar. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, safe. 50 m till busshållplats, 400 m till strand och 600 m till gamla stan.

Hotell De Suede

4,0

Pris per natt i enkelrum (13 m2) med frukost från 635,- (nov) Väl beläget hotell av god standard. Byggt 1930, renoverat 2012. 6 etager, hiss. Reception, frukostrum med takterrass. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, safe. 300 m till Plaza Mayor, 100 m till busshållplats och 200 m till metro.

Lägenheter Residhome Nice Promenade

3,8

Per per natt för enrumsvåning (25 m2) från 830,-/590,-, för tvårumsvåning (30 m2) 1.240,-/925,- (okt/nov) Fräscht lägenhetshotell med bra läge. Byggt 1987, renoverat 2004. 8 etager, hiss. Reception, frukostrum, tvättservice, solterrass. Dusch/wc, hårtork, pentry med mikro, satellit-TV, balkong. Safe mot avgift. 200 m till strand och busshållplats. 1 km till Gamla stan.

53


Rom

Rom kan tyckas vara ett levande museum med allt från antika landmärken som Colosseum till medeltida konstskatter, storslagna palats och vackra kyrkor. Stadens historiska del ligger som en triangel mellan torgen Piazza del Popolo, Piazza di Spagna och Piazza Navona. Här finns också den välbesökta spanska trappan varifrån du kan se ut över hustaken eller beundra Fontana di Trevi där Anita Ekberg badade fötterna i filmen La Dolce Vita. Passa på att besöka torget Campo dei Fiori, en färgstark fyrkant fylld av frukt- och blomsterstånd kantad av trendiga barer och caféer. I den lite bohemiska stadsdelen Trastevere belägen i västra Rom finns det gott om lokala trattorior där du dricker gott vin till vällagad mat. Rom har en egen stat i staden, Vatikanen, där den katolska kyrkans överhuvud påven finns. Hit, till Sankt Petersplatsen, vallfärdar fortfarande tiotusentals trogna varje söndag för att delta i mässan, medan långväga besökare beskådar Vatikanmuseernas oändliga salar av konstskatter samt Sixtinska kapellets storslagna skönhet med takmålningar av Michelangelo.

Flyg & transfer Direktflyg året runt från Arlanda, Skavsta, Kastrup och Landvetter från ca 1.500,- t/r Utmärkta kommunala buss- och tågförbindelser till låga priser

54


Rom Hotell Regno

4,1

Pris per natt i enkelrum (15 m2) med frukost från 815,- (nov) Utsökt läge på Via Corso mellan Pantheon och Fontana di Trevi. 3 etager, hiss till första etagen. Reception, frukostrum. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, safe, minibar. 50 m till busshållplats.

Hotell Fiori

3,8

Pris per natt med frukost i enkelrum (17 m2) från 595,- (nov) Enkelt välbeläget hotell. Renoverat 2014. 2 etager, hiss. Reception. Dusch/wc, hårtork, satellit-TV, safe, minibar. 10 m till busshållplats.

Lägenheter Piave & Flavia

+

4,0

Per per natt för enrumsvåning (20 m2) från 1.040,-, tvårumsvåning 1.295,- (nov) Smakfullt inredda, komfortabla lägenheter med reception i intilliggande Hotell Oxford nära Termini. Byggt 2008, renoverat 2013. Hiss. Reception, frukostrum, tvättservice. Dusch/wc, hårtork, pentry med mikro, satellit-TV. Safe mot avgift. 200 m till busshållplats.

55


Boka resan, på telefon! Telefon 08 / 540 202 20 Fridhemsgatan 68, 112 46 Stockholm, Sverige. E-post: INFO@HOTELRESERVATION.SE Hemsida: WWW.HOTELRESERVATION.SE

.

56

Profile for Hotelreservation.se

Enkelrum, separata sovrum  

Vi har samlat ett femtiotal förmånligt prissatta enkelrum, lägenheter för eget bruk och våningar med två separata sovrum för vänner som vil...

Enkelrum, separata sovrum  

Vi har samlat ett femtiotal förmånligt prissatta enkelrum, lägenheter för eget bruk och våningar med två separata sovrum för vänner som vil...