__MAIN_TEXT__

Page 1

TIME&GEMS NY H E DE R , N Y H E DE R O G AT T E R NYH E DE R

2012-2013


Breguet, the innovator. The first wristwatch, 1810

In tribute to the first wristwatch created between 1810 and 1812 for the Queen of Naples, Breguet reinvents the ladies’ watch in a classic case with a contemporary profile. The various models in the Reine de Naples collection radiate a refined blend of expertise, elegance and precious materials, lending their aesthetic backdrop to an array of horological complications, art and jewellery. History is still being written ... www.breguet.com/inventions


H A P P Y

D I A M O N D S

C O L L E C T I O N


W W W. C H R I S T I N E H V E L P L U N D . C O M


BREGUET SIDE 12 PATEK PHILIPPE SIDE 14 JAEGER-LECOULTRE SIDE 17 BREITLING SIDE 22 OMEGA SIDE 26 CARTIER SIDE 29 PIAGET SIDE 33 CHRISTINE HVELPLUND SIDE 36 IWC SIDE 40 CHOPARD SIDE 44 GUCCI SIDE 46 BULGARI URE SIDE 48 BULGARI SMYKKER SIDE 51 HERMES SIDE 52 TAG HEUER SIDE 54 LONGINES SIDE 58 HERREURE SIDE 60 ORDFORKLARING SIDE 62 DAMEURE SIDE 66 MONTBLANC SIDE 68 BAUME & MERCIER SIDE 70 RADO SIDE 74 FRÉDÉRIQUE CONSTANT SIDE 76 TECHNOMARINE SIDE 78 TISSOT SIDE 80 CERTINA SIDE 82


VELKOMMEN TIL EN OVERDÅDIG VERDEN AF TIME&GEMS - et magasin fyldt med horologiske nyheder og fantastiske smykker

For nogen bliver drømmen om det helt rigtige ur eller smykke til virkelighed. Det kan være en mindre eller større beslutning, og i forløbet kan vi hos Hvelplund inspirere, præsentere og rådgive med Danmarks største og mest udsøgte udvalg af anerkendte ur- og smykkemærker.

Siden 1971 har Hvelplund specialiseret sig i ikke bare at forhandle de fineste og mest moderne kollektioner, men igennem et mangeårigt samarbejde med de ofte kræsne urproducenter at være udvalgt til at få leveret særlige limiterede udgaver af ure, som der måske kun kommer et eller to af til Danmark. Nogensinde.

I begge vores eksklusive forretninger på Østergade 15 og Vimmelskaftet 47 på Strøget venter kompetent og hjælpsomt personale på at fremvise ure og smykker. Om det er til gave eller til dig selv. Til hverdag eller til fest. Enkle eller luksuriøse. Klassiske eller moderne. Sjældne eller trendy. Fra alle sider af prisskalaen.

Besøg Hvelplund i butik eller på www.hvelplund.dk for inspiration om for eksempel ure med mikromekanik, guldure, mekaniske ure med mange funktioner eller ure fra mærker, der i stigende grad nu producerer deres egne værker.

Udvalget af smykker er også stort. Oplev bl.a. nyheder fra Christine Hvelplund, Gucci, Bulgari, Chopard, Piaget og Georg Jensen.

PAUL HVELPLUND

TIME&GEMS: Nyheder fra SIHH og Basel World urmesserne 2012 UDGIVER: Hvelplund – Watches & Jewellery, Østergade 15, tel: +45 3312 0205, Strøget, Vimmelskaftet 47, tel: +45 3391 3910. www.hvelplund.dk ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: Direktør Paul Hvelplund. PROJEKTLEDER: Lisbeth Brahe TEKST: Kristian Haagen LAYOUT: Kristian Haagen PRODUKTION OG TRYK: Color Print, Charles Lindberghsvej 9, 9439 Vadum, tel: +45 9638 0638. ANNONCER: Media-Link, Schelenbogen 6, D-24944 Flensborg


Den Den nye nyeBMW BMW 6-serie 6-serie Cabriolet Cabriolet

www.bmw.dk www.bmw.dk

DU VIL MÆRKE SUSET BLOT VED AT SE PÅ DEN. Du bliver nemt forført af det smukke design. De æstetiske former, der er inspireret af vandstrømme og skaber de markante og elegante linjer. Men det er bag det smukke ydre, du finder dens sande DNA. Den nye BMW 6-serie Cabriolet er en fuldblods køremaskine med rigelig af både kraftoverskud og køredynamik. En bil, der vil tage dig med storm uanset om du tager den med på en snoet bjergvej, en hurtig motorvej eller en cruise-tur ved vandet. En bil, som givet vis vil friste dig til at gøre turen længere end strengt taget nødvendigt. Kort sagt en bil, du vil nyde at kigge på, men elske at køre.

DEN NYE BMW 6-SERIE CABRIOLET. DESIGNET TIL AT FORFØRE.

Den nye BMW 6-Serie Cabriolet fra 1.754.500 kr. Motorer fra 320-407 hk, 450-600 Nm, forbrug 9,4-17,9 km/l, CO2-udledning 181-248 g/km. Lev.omk. 3.680 kr. Bilen er vist med ekstraudstyr.

Ren køreglæde


12 BREGUET

BREGUET ABRAHAM-LOUIS OG FORBEDRET PRÆCISION

WWW.HVELPLUND.DK


TRADITION FUSEE TOURBILLON 7047 (modsat side) tilbydes nu af rosaguld og er en moderne fortolkning af Abraham-Louis’ såkaldte depositum-ur. CLASSIQUE CHRONOMETRIE 7727 (her-

over) er Breguet´s ambitiøse bud på et hurtigsvingende ur med 72.000 svingninger i timen. MARINE GMT 5857 tilbyder aflæsning af sekundær tidszone og tilbydes både af stål og af rosaguld.

DA DEN UNGE ABRAHAM-LOUIS BREGUET FLYGTEDE FRA PARIS TIL SCHWEIZ I SLUTNINGEN AF DET 18. ÅRHUNDREDE, så skyldtes det ikke, at han hellere ville være omgivet af koklokker og sneklædte bjergtinder. Det skyldtes snarere, at han flygtede fra den franske revolution, der hærgede den franske hovedstad.

BREGUET CLASSIQUE CHRONOMETRIE 7727 Breguet benytter i stigende grad silicium i deres mekaniske værker og er på vej med et værk, der svinger med 10 hz. Det vil sige et værk, der tikker med 72.000 svingninger i timen. Fordelen ved et så hurtigt svingende værk er, at det er nemmere at gøre præcist. Og præcisionen på et så hurtigsvingende værk skyldes netop flere og flere dele af silicium, der er med til også at modvirke ekstern påvirkning. For eksempel magnetisme, der kan være fatalt påvirkende på et mekanisk værk.

Da han bosatte sig i Schweiz, fik han den snedige ide, at lancere konceptet med et ’depositum ur’. Det vil sige et ur, som potentielle kunder kunne betale et afdrag på, før Breguet gik i gang med den egentlige produktion. På den måde håbede den unge urmager at skaffe nogle likvider til at starte en produktion af prisvenlige ure, der dog skulle være præget af høj kvalitet. Ideen bag depositum uret var, at enhver urmager skulle kunne servicere uret og derfor konstruerede Breguet et meget simpelt værk, hvor blandt andet urets fjederhus var meget nemt at komme til, idet det var placeret centralt i det åbne værk. Hele værket var i det hele taget meget overskueligt og derfor nemt for alle urmagere at skille ad – og samle igen ikke mindst. Dette åbne værk blev genskabt af Breguet i 2010, dog ikke i et lommeur, men derimod i et armbåndsur. I 2010 var dette ur, Tradition Fusee Tourbillon 7047, dog kun tilbudt af platin og i 2012 tilbydes denne reference for første gang af rosaguld. Det sortgalvaniserede tourbillonværk, kaliber 569, indeholder siliciumdele, blandt andet balancehjul, anker- og ganghjulet, der både mindsker slid på vitale dele samt sikrer toppræstation fra værket i flere år i forhold til et konventionelt urværk, der ikke benytter siliciumdele.

Der går dog nok lige nogle år, før dette hurtigsvingende værk, der foreløbig sidder i Classique Chronometrie 7727, er klar til endelig lancering, men processen beviser, at Breguet ikke kun laver flotte ure af høj kvalitet, men også hylder urets primære funktion; Præcision. BREGUET MARINE GMT 5857 Breguet Marine-kollektionen vokser i 2012 med en version, der tilbyder aflæsning af sekundær tidszone, Marine GMT 5857, der tilbydes enten af stål eller af rosaguld. GMT-funktionen er en kærkommen udvidelse af det sporty ur for den moderne kosmopolit, der har brug for at se, hvad klokken er i endedestinationen under en flyrejse mellem tidszoner, eller før han foretager et opkald til et andet kontinent. Denne 42-millimeter nyhed er udstyret med sort gummirem, der understreger Marine-kollektionens robuste konstruktion. Det automatiske værk, kaliber 517F med silicium balancehjul, kan nydes gennem glasbagkassen. Modellen er vandafvisende til 100 meter.


14 PATEK PHILIPPE

PATEK PHILIPPE

MESTRE AF MEKANISK MAGI MED EN HELT NY MODEL, DER TILBYDER BÅDE EVIGHEDSKALENDER OG SPLITKRONOGRAF VINKER PATEK PHILIPPE HELT FARVEL TIL BRUG AF EKSTERNE VÆRKER, OG SÅ HAR DE UDVIDET DEN SPORTY NAUTILUS-KOLLEKTION BETYDELIGT

WWW.HVELPLUND.DK


GRAND COMPLICATION REFERENCE 5204P Med introduktionen af det helt nye reference 5204 vinker Patek Philippe endeligt farvel til brug af eksterne værker. Indtil 2010 benyttede Patek Philippe ellers et kronografværk, kaliber 27-70, der blev produceret eksklusivt hos Lemania. Men det er slut nu, idet Patek Philippe råder over hele fire inhouse producerede kronograf-værker, inklusive det helt nye værk, der sidder i reference 5204, kaliber CH 29-535. Denne kaliber er ganske vist introduceret allerede i 2009, men det nye er, at Patek Philippe både har forbedret kronograf-aflæsning på grund af en ny konstruktion af de dele, der aktiverer kronograf-funktionen. Derudover har Patek Philippe også bygget et værk med evighedskalender og månefase oven på selve basiskaliberen, der tilbyder splitkronograf-funktion. Selve evighedskalender-modulet blev introduceret i reference 5270, der blev lanceret i 2011. Med denne funktion er det ikke mindre end et af verdens tyndeste værker og fylder kun 1.65 millimeter i højden på trods af, at det indeholder 182 værkdele. Dette til trods er hver enkelt lillebitte del hånddekoreret. Værket i reference 5204 er udstyret med Poincon Patek Philippe, der betyder, at det pågældende værk er produceret og tjekket under Patek Philippes strenge krav til både æstetik og præcision. Desuden er reference 5204 lavet af platin, hvilket betyder, at der gemmer sig en Top Wesselton diamant nederst på den 40 millimeter store urkasse. NAUTILUS Patek Philippes sporty kollektion, Nautilus, udvides ganske kraftigt i 2012, idet disse nu tilbydes med hvid skive. Det gælder både for det klassiske reference 5711, 5980 med kronograf og 5726 med årskalender, månefase og 24-timers visning. Men ikke nok med det, reference 5726 med sort skive tilbydes nu også med lænke dog uden, at modellen med rem udgår af produktionen.

REFERENCE 5204 (modsat side) tilbyder både evighedskalender og split-kronograf. Det manuelt optrukne ur har en diameter på 40 millimeter. NAUTILUS REFERENCE 5726 (herover til venstre) tilbydes nu med lænke. Versionen med rem findes dog stadig i kollektionen. NAUTILUS REFERENCE 5980 (herover i midten) tilbydes nu med hvid skive. Den blå og sortskivede version findes stadig i kollektionen. Begge Nautilus har en kassediameter på 40.5 millimeter. Nautilus reference 5711 tilbydes desuden også med hvid skive. CALATRAVA REFERENCE 5123 (herover) er inspireret af et Calatrava fra 1950’ene. Modellen har manuelt optrukket værk og en kassediameter på 38 millimeter.

Med andre ord er Nautilus-kollektionen til herrer vokset med hele fire modeller i 2012, og eksempelvis reference 5980 af stål med kronograf tilbydes desuden med blå, sort og hvid skive. Reference 5712 af stål med dato, gangreserve og månefase tilbydes dog stadig kun med blå skive. Nautilus-kollektionen af stål består fra 2012 dermed af hele ni modeller. CALATRAVA REFERENCE 5123R Patek Philippe skabte en af deres mest legendariske kollektioner, da de lancerede Calatrava i 1932. Denne kollektion, der i dag anses som frontløber af det runde ur, hyldes nu 80 år efter den første model blev lanceret. Dette sker med en model, der ikke umiddelbart er ny, idet der er tale om en relancering af et Calatrava fra 1950’erne, der findes på Patek Philippes museum i Geneve. Patek Philippe Calatrava reference 5123R af rosaguld har en kassediameter på 38 millimeter og hylder tydeligvis 1950’erne med de facetterede rosaguld dauphine centralvisere og små sekunder ved ”6”. Mere klassisk kan det næsten ikke blive og man fristes til yderligere at sige; Mere Calatrava’sk kan det ikke blive.


t Wo Hearts. reaL preCision.

Duomètre à Quantième Lunaire. Jaeger-LeCoultre Calibre 381. the Dual-Wing concept is a genuine horological revolution featuring two distinct mechanisms synchronised by a single regulating organ. the patented jumping stop-seconds function enables time-setting to the nearest 1/6th of a second.

You Deserve a reaL WatCH.


17 JAEGER-LECOULTRE

JAEGER-LECOULTRE

retrodesign og slanke værker

WWW.HVELPLUND.DK


18 JAEGER-LECOULTRE

JAEGER-LECOULTRE IMPONERER MERE OG MERE, ÅR EFTER ÅR. HVAD ENTEN DER ER TALE OM MODELLER FRA DERES LEGENDARISKE REVERSO, MASTER ELLER MEMOVOX-KOLLEKTIONER, SÅ ER DET ALTID SPEKTAKULÆRE MODELLER, DER VISES FREM PÅ DEN ÅRLIGE SALON DE LA INTERNATIONAL HAUTE HORLOGERIE URMESSE I GENEVE. Reverso-nyhederne var atter så fremtrædende under præsentationen af årets nyheder på SIHH urmessen i Geneve, at man jokede med, at Jaeger-LeCoultre fejrede Reverso’s 80 års jubilæum ”plus en”, idet det var i 2011, at Reverso fyldte 80 år. Men der var også plads til andre nyheder. Blandt andet det retro-inspirerede Deep Sea Vintage Chronograph, der til dels lægger sig op ad forrige års limiterede MemoVox Deep Sea. DEEP SEA VINTAGE CHRONOGRAPH Deep Sea Vintage Chronograph minder meget om forrige års relancering af MemoVox Deep Sea fra 1959. Der har dog aldrig fandtes en kronograf-version af Deep Sea, hvilket betyder, at dette års retro nyhed rent faktisk er af nutidigt design, inspireret af fortiden.

WWW.HVELPLUND.DK

Det 40.5 millimeter store ur er ikke bare et ur med en flot bi-kompax kronograf. Det er også et dykkerur, der er testet om armen af professionelle dykkere, inden JaegerLeCoultre introducerede uret til verdenspressen. For yderligere at bekræfte urets status som dykkerur er bagkassen udstyret med en illustration af en dykker, og det overrasker derfor ikke at erfare, at Deep Sea Vintage Chronograph er vandafvisende til 100 meter, på trods af, at uret tilbyder mekanisk kronograf funktion. Deep Sea Vintage Chronograph er udstyret med plexiglas for at bevare en ”vintage”-fornemmelse og remmen er af samme slags prægede sorte læder, som forrige års MemoVox DeepSea. Kronografværket er Jaeger-LeCoultres eget producerede kaliber 751G med automatisk optræk og det selvlysende SuperLuminova er farvet til en ”Tropic” tone, der giver uret en fornemmelse af ”instant patina”. Billederne herover er i øvrigt taget i de parisiske undervandstunneler, hvor Deep Sea Vintage Chronograph blev testet af professionelle dykkere foran begejstrede journalister fra hele verden.


MASTER ULTRA THIN RÉSERVE DE MARCHE Jaeger-LeCoultre er i sandhed mestre til at lave superslanke ure, og Master Ultra Thin Réserve de Marche (se næste side) er ingen undtagelse. På trods af urets mange funktioner, så som gangreserve indikator, dato og små sekunder ved ”6”, så fylder dette 39 millimeter ur kun 9.85 millimeter i højden. Master Ultra Thin Réserve de Marche tilbydes både af stål og af 18 karat rosaguld og med eksklusiv sort krokodilleskindsrem. Værket er det roste kaliber 899 med automatisk optræk. Selve Master-kollektionen fylder 20 år i 2012 og med det slanke kaliber 899 værk positionerer Jaeger-LeCoultre sig stærkt i toppen af schweiziske urfirmaer, der hylder de slanke ure. De slanke ure synes i øvrigt at være en tendens, der vinder mere og mere indpas på håndled verden over. GRANDE REVERSO CALENDAR AF STÅL OG ROSAGULD Der er ikke mangel på nyheder fra Reverso-kollektionen, på trods af, at det var forrige år, at dette ikoniske ur kunne fejre 80 års jubilæum. I år lancerer JaegerLeCoultre nemlig endnu et Grande Reverso med kalenderfunktion. Det manuelt optrukne inhouse værk i Grande Reverso Calendar, kaliber 843, tilbyder visning af dag, dato, måned og månefase. Dette flotte Côtes de Genèvedekorerede værk kan nydes, når man vender uret om og kigger gennem glasbagkassen.

Herover ses DEEP SEA HERITAGE CHRONOGRAPH af stål med sort præget læderrem under et dyk i de underjordiske kanaler i Paris. Urets ”vintage”-design er forstærket af de ”Tropic”-tonede SuperLuminovabelagte visere og timemarkører.


20 JAEGER-LECOULTRE

Uret måler 29.5 millimeter i bredden og 48.5 millimeter i højden og tilbyder en diskret højde på kun 10.24 millimeter. Modellen tilbydes med rem, hvoraf stålversionen er med foldespænde og rosaguldversionen med C-spænde. GRANDE REVERSO ULTRA THIN SQUELETTE På trods af, at Jaeger-LeCoultre allerede har vist deres mikromekaniske kunnen ved lanceringen af det tynde kaliber 849RSQ værk, så udfordrer de deres kapacitet yderligere ved at skelettere dette tynde værk. Grande Reverso Ultra Thin SQ giver derfor et uhindret kig ind til det eventyrlige værk og dette naturligvis fra begge sider af den vendbare urkasse. Grande Reverso Ultra Thin SQ tilbydes af hvidguld og måler 27 millimeter i bredden, 46 millimeter i højden og er kun 7.27 millimeter højt. GRANDE REVERSO LADY ULTRA THIN De kvindelige fans af Reverso snydes ikke i 2012. Jaeger-LeCoultre forstår at forføre med sine feminine Reverso-modeller, og 2012 versionen af Grande Reverso Lady Ultra Thin af kombineret stål og guld er en fryd for både øje og håndled. For at sikre ultimativ bærekomfort er Grande Reverso Lady Ultra Thin udstyret med et ultra præcist quartz-værk, der betyder, at højden på uret er begrænset til 7.17 millimeter. Den smukke guilloche dekorerede skive komplimenterer den luksuriøse lænke, der ligeledes er lavet af kombineret rosaguld og stål.

WWW.HVELPLUND.DK

Herover ses GRANDE REVERSO CALENDAR, der tilbydes af stål eller rosaguld. I midten GRANDE REVERSO ULTRA THIN SQ med skeleteret værk og yderst er det kvinderne, der forkæles med GRANDE REVERSO LADY ULTRA THIN af kombineret stål og rosaguld. Herunder MASTER ULTRA THIN RÉSERVE DE MARCHE, der tilbydes af både rosaguld og stål.


22 BREITLING

BREITLING

INHOUSE EVOLUTIONEN FORTSÆTTER

WWW.HVELPLUND.DK


TRANSOCEAN CHRONOGRAPH UNITIME (herover og modsat side) tilbyder både kronograf og tidsaflæsning i 24 byer rundt om i verden. Modellen tilbydes både af stål og rosaguld. Stål-

modellen tilbydes både med rem eller mesh-lænke af stål. Der er mulighed for forskellige skivevalg til begge versioner.

BREITLING FORTSÆTTER MED AT UDVIKLE DERES ROSTE B01 AUTOMATIK VÆRK OG BRUGER DETTE I FLERE OG FLERE MODELLER, DER ALLE TILBYDES MED FEM ÅRS GARANTI.

bydes af stål eller rosaguld, og der er valg mellem forskellige remme. Stålmodellen tilbydes også med mesh-lænke. Kransen kan desuden bestilles i syv forskellige sprog.

TRANSOCEAN CHRONOGRAPH UNITIME Breitling hylder kosmopolitterne i 2012. Med deres retro inspirerede Transocean Chronograph Unitime tilbyder Breitling aflæsning af 24 hovedstæder rundt om i verden. Dette kalder Breitling ”Universal Time”, deraf navnet Unitime. Transocean-kollektionen er inspireret af de originale Transocean modeller, der blev lanceret i 1958. Original versionerne var ikke bare ultra præcise. De var også modstandsdygtige overfor magnetisme (som man blandt andet er udsat for i cockpits på grund af de mange elektroniske instrumenter). Transocean var derfor det perfekte ur for piloter og andre professionelle, der opholdt sig i områder med magnetisk påvirkning.

CHRONOMAT GMT 44 Chronomat er en af Breitlings bedst kendte modelserier og det var netop Chronomat, der blev udstyret med B01 inhouse værket først. Det er derfor også Chronomat-serien, der er mest præget af værk-evolutionen. Det nye Chronomat GMT 44 er en hyldest til den moderne kosmopolit. Med sin 44 millimeter kassediameter er Chronomat GMT tre millimeter mindre end tidligere modeller fra samme serie, hvilket kun er klædeligt for dette multifunktionelle mekaniske ur. Værket, kaliber 04, tilbyder aflæsning af sekundær tidszone via urets fjerde pileformede viser. Men bruger du også urets drejbare 24-timers krans, så kan du faktisk aflæse tiden i 24 tidszoner.

Man kan lynhurtigt aflæse tiden i eksempelvis Rio de Janeiro, Paris eller Denver samtidig med, at Transocean Chronograph Unitimes centralvisere afgiver den aktuelle lokaltid. Selvom man stiller tiden til en anden tidszone, så vil den drejbare krans stadig vise lokaltiden i de 24 hovedstæder. Datoen vil ligeledes ændre sig, alt efter klokkeslettet i den tidszone, hvor man befinder sig.

Hvis du eksempelvis har den lokale tid på urets centralvisere, så kan man stille den pileformede viser til at vise tiden i en by, der for eksempel er fire timer bagud. Kransen kan drejes til at vise lokaltid et helt tredje sted i verden, og man kan dermed holde øje med tiden tre forskellige steder ved et enkelt øjekast.

Transocean Chronograph Unitime er udstyret med Breitlings inhouseværk, kaliber 05. Kassediameter er 46 millimeter, og der er mulighed for både hvid og sort skive. Modellen til-

Chronomat GMT 44 tilbydes også i en limiteret satinpoleret stålversion med onyx sort skive og markante røde visere. Denne version er limiteret til 2000 styk.


24 BREITLING

CHRONOMAT GMT 44 (herover) har en kassediameter på 44

Det hårdføre SUPEROCEAN CHRONOGRAPH M2000 (yderst)

millimeter. CHRONOMAT BLACKBIRD (midtfor) med ‘Big Date’

tilbyder brugbar kronograffunktion, selvom uret befinder sig

datovisning og børstet stålkasse og lænke.

2000 meter under havets overflade.

CHRONOMAT BLACKBIRD Desuden tilbyder Breitling også en limiteret version af Chronomat Blackbird med såkaldt ’Big Date’ datoangivelse øverst på skiven. Chronomat Blackbird tilbydes med satinpoleret 44 millimeter stålkasse og lænke. Chronomat Blackbird er desuden udstyret med en drejekrans med kompas-indikation, og der er yderligere mulighed for at påsætte det digitale Co-Pilot model på lænken. Chronomat Blackbird er limiteret til 2000 styk.

SUPEROCEAN CHRONOGRAPH M2000 Breitling er ikke kun suveræn mellem skyerne. Det schweiziske urmærke glimrer også dybt under havets overflade. Det seneste eksempel på dette er Superocean Chronograph M2000, der tilbyder quartzdrevet kronograffunktion. Der er vel at mærke tale om SuperQuartz, der ikke bare er kronometer certificeret, men også ti gange mere præcist end et standard quartzværk. Det er dog ikke urets præcision, der er det mest imponerende ved Superocean Chronograph M2000. Som navnet antyder, så er Superocean Chronograph M2000 vandafvisende til 2000 meter under havets overflade, hvilket svarer til et tryk på 200 atmosfære (ATM). Ved hjælp af en innovativ magnetisk konstruktion, så kan man benytte kronograffunktionen selv 2000 meter under vandet. Dette kan lade sig gøre på grund af en innovativ magnetisk start/stop konstruktion, der derved udelader hul ind til selve værket fra urets kronografknapper. WWW.HVELPLUND.DK

Urets fire millimeter tykke safirglas sikrer mod både slag og tryk, og det 46 millimeter store Superocean Chronograph M2000 er i det hele taget modstandsdygtig over for selv de mest ekstreme forhold. Både over og under havets overflade. Den sorte skive tilbydes med røde, sorte, blå eller grønne ringe om kronografregisterne.

SUPEROCEAN GMT Det 41 millimeter store Superocean GMT hylder de kvindelige kosmopolitter, der befinder sig lige godt mellem verdens kontinenter som dybt nede på havets bund. Superocean GMT tilbyder nemlig både aflæsning af hele tre tidszoner via både den pileformede fjerde centralviser og den drejebare 24-timers krans. Derudover er denne nye model med hvid skive og matchende gummirem vandafvisende til hele 500 meter (50ATM). Det automatiske værk er kronometer certificeret og tilbyder datovisning ved ”3”.

NAVITIMER COSMONAUTE Navitimer er et af den slags ure, der både nyder ikonstatus og status som det mekaniske kronografur med den længste kontinuerlige produktionshistorie. Det første Navitimer blev designet i 1952 og var dedikeret piloter på både professionel og amatørplan. De første modeller havde et AOPA logo på skiven, der stod for Aircraft Owners and Pilots Association.


SUPEROCEAN GMT tilbyder en elegant kassediameter på 41

inspirerede historie og viser i øvrigt tiden i 24-timers interval.

millimeter og hvid gummirem, der matcher både skive og krans.

BENTLEY SUPERSPORTS (herunder) tilbydes i tre forskellige

NAVITIMER COSMONAUTE repræsenterer Breitlings aviations-

farver og er limiteret til 100 styk i hver farve.

Siden lanceringen er Breitling Navitimer introduceret i utallige versioner, men alle ligner umiskendeligt originalen. Det gør Navitimer Cosmonaute også, men denne serie tilbyder tidvisning på en ukonventionel måde. Navitimer Cosmonaute blev blandt andet båret af den amerikanske astronaut, Scott Carpenter, da han befandt sig i orbit i sit Aurora 7 fartøj i 1962.

Bentley Supersports har automatisk, kronometer certificeret kronografværk og er hver limiteret til 1000 styk og tilbydes med enten rem eller lænke.

Det specielle ved Navitimer Cosmonaute er urets måde at vise tiden på. Et konventionelt ur viser tiden i 2 gange 12 timer. Cosmonaute viser derimod tiden, som den er, nemlig i døgnets fulde 24 timer. I 2012 hylder Breitling Carpenters færd i 1962 og tilbyder Navitimer Cosmonaute for første gang med inhouseværk, kaliber B02. Det manuelt optrukne værk er naturligvis kronometer certificeret, hvilket er gældende for alle Breitlings ure. Også de ure, der bruger quartzværk. Navitimer Cosmonaute er limiteret til 1962 styk.

BENTLEY SUPERSPORTS Breitling fortsætter deres succesrige samarbejde med den britiske bilfabrikant, Bentley. I 2012 vokser denne eksklusive kollektion med yderligere tre limiterede versioner af Supersports, der alle tre har en kassediameter på 49 millimeter. Alle tre modeller er inspireret af instrumentbrættet på en Bentley Supersport og tilbyder indre krans og kronografregistre i enten hvid, blå eller orange.


26 OMEGA

OMEGA MERE INHOUSE OG LANG GARANTI

WWW.HVELPLUND.DK


SPEEDMASTER FIRST OMEGA IN SPACE (modsat side) har samme kassediameter som et Speedmaster fra 1962, 39.7 millimeter. CONSTELLATION DAY-DATE (herover) tilbyder inhouseværk og diamanter i urets markante krans. SEAMAS-

TER PLANET OCEAN CERAGOLD tilbydes både med og uden kronograf. Her er det 42 millimeter versionen uden kronograf. SEAMASTER AQUATERRA GMT tilbyder inhouseværk med aflæsning af sekundær tidszone via den pileformede centralviser.

OMEGA UDSTYRER FLERE OG FLERE MODELLER MED DERES CO-AXIAL INHOUSEVÆRK OG HYLDER ENDNU EN GANG URET, DER GJORDE MÅNEN BERØMT – ELLER ER DET OMVENDT?

SEAMASTER PLANET OCEAN CERAGOLD Omega handler ikke bare om nye modeller og inhouseværk. I år lancerer de også et nyt materiale: CeraGold. CeraGold bruges til tallene i den keramiske drejekrans på eksempelvis det nye Planet Ocean CeraGold. Dette nye materiale er særdeles anvendeligt i den drejbare krans, idet CeraGold er ridsefrit på grund af de keramiske elementer, der findes i dette blandingsmateriale. Kransen vil med andre ord bevare et ridsefrit udseende i hele urets levetid.

OMEGA SPEEDMASTER ”FIRST OMEGA IN SPACE” I 1962 bar astronaut Wally Schirra et Omega Speedmaster på sin Mercury Atlas 8 mission ud i rummet. Det vil sige syv år før det første Omega Speedmaster var på månen. Denne begivenhed hylder Omega ved at relancere et Speedmaster i 1962-design med en diameter på 39.7 millimeter og fine dauphine visere, der dermed adskiller sig fra måneuret, der måler cirka 42 millimeter og er udstyret med hvide batonvisere. CONSTELLATION DAY-DATE Omegas bedstsælgende kollektion med de ikoniske klør også kendt som ”griffes” på kransen, Constellation, udvider nu med en særdeles brugbar version, der viser både dag og dato, Constellation Day-Date. Denne 38 millimeter nyhed vil utvivlsomt nyde stor efterspørgsel. Ikke bare på grund af urets funktioner, men også på grund af den ganske klædelige diameter på 38 millimeter. Det er med andre ord et ur, som vil tiltale både det maskuline og kvindelige håndled på grund af denne tidløse størrelse. Det er hverken for småt eller for stort. Værket i Constellation Day-Date er ikke overraskende produceret af Omega selv, kaliber 8602/8612. Værket tilbyder endvidere Si14 siliciumteknologi, som sikrer uret fire års fabriksgaranti, hvilket er standard garanti for alle værker med dette silicium balancehjul.

Seamaster Planet Ocean CeraGold tilbydes både som kronograf med en kassediameter på 45.5 millimeter samt en ’three-hander’ version med en kassediameter på 42 millimeter. Sidstnævnte tilbydes både med hvid eller sort drejekrans. SEAMASTER AQUATERRA GMT Omega styrker deres Seamaster Aquaterra-kollektion med en helt ny model, der tilbyder sekundær tidvisning, Seamaster Aquaterra GMT. Denne nyhed er udstyret med Omegas seneste generation af deres inhouseværk, kaliber 8605/8615 med Co-Axial præcisionsfremmende modul. Skiven på Seamaster Aquaterra GMT er lavet af lakeret sølv med et fascinerende ’sun-brushed’ mønster, og den markante GMT-viser er udstyret med en rød pilespids for at adskille denne funktion fra den lokale tidvisning. Rent størrelsemæssigt tilbyder Seamaster Aquaterra GMT en kassediameter på 43 millimeter, og man kan vælge mellem stål, rosaguld eller en bicolor version samt matchende lænke eller rem med foldespænde i matchende materiale.


Buntmager Ordrupvej 82, Charlottenlund, Telefon 39 30 49 06, www.stenbergstrom.dk


29 CARTIER

CARTIER TANK

DEN TIKKENDE KAMPVOGN

WWW.HVELPLUND.DK


30 CARTIER

TANK ANGLAISE (herover) tilbydes af hvid- eller rosaguld. Damemodellerne tilbydes med eller uden diamanter.

Det relancerede TANK LOUIS CARTIER (modsat side) glider elegant under selv den strammeste manchet, idet højden er

på sølle fem millimeter. Bredden på uret er til gengæld på 34 klædelige millimeter, hvilket retfærdiggør urets titel som “XL”.

”EN GENTLEMAN HAR KUN BRUG FOR TO URE: ET KLASSISK ROLEX OG CARTIER.” Sådan proklamerede den britiske bon vivant Financial Times-journalist Guy Foulkes en gang i en artikel. Et postulat, der utvivlsomt vil løfte mangt et øjenbryn hos funktionsliderlige horologer.

ser synes dog at prelle fuldstændigt af på Cartier Tank, der er klassisk og tidløs, lige meget om der er tale om det skæve Tank Asymmetric eller det nærmest psykedeliske Tank Crash, der ser ud som Salvador Dali havde slået de indledende streger.

Det er dog et postulat, der ligeledes resulterer i anerkendende nikken fra personer, der hylder klassiske ure uden for mange dikkedarer. Klassiske ure, der desuden nyder en status som tikkende ikoner.

25 METER URE Under et møde med Cartiers øverste chef, Bernard Fornas, fortalte han, at han ofte omtaler Cartiers ure som ”25 meter ure”. Med den bemærkning mener han, at Cartiers ure kan kendes på 25 meters afstand på grund af de store tydelige romertal og i Tanks tilfælde, den umiskendelige kampvogninspirerede form.

INSPIRERET AF KAMPVOGN Cartier Tank er i allerhøjeste grad et tikkende ikon og fik hele verdens opmærksomhed, da det blev lanceret i 1919 – to år efter den berømte juveler Louis Cartier slog de første streger på det ur, der skulle gå hen og blive ét af Cartiers bedst kendte. Den massive opmærksomhed skyldtes til dels, at mange dengang stadig brugte lommeur og derfor ikke havde vænnet sig til tanken om at bære et ur om håndledet. Men den store opmærksomhed skyldtes også inspirationskilden til det firkantede ur, nemlig Renaults kampvogn, der blev lanceret under første verdenskrig.

TANK ANGLAISE Årets lancering af Tank Anglaise – hvoraf den store model er udstyret med Cartiers eget producerde automatikværk kaliber MC 1904 – overlader heller ikke meget til selv den mest svagtseende tvivler, idet skive- og kassedesign er meget lig det første Tank, der blev lanceret for 95 år siden. Dog tilbyder Tank Anglaise et nyudviklet kronedesign, der ligner hjulet i en kampvogns larvefødder. Tank Anglais hylder derfor Renaults originale design i højere grad end originalen fra 1917 med denne detalje.

Det firkantede ur, hvis sider ligner en kampvogns larvefødder set oppefra, harmonerer udseendemæssigt desuden med datidens tendenser, hvor stilarten gik fra Art Niveau til Art Deco. Modeluner og andre flyvske tenden-

Tank Anglaise tilbydes af hvid- eller rosaguld i tre forskellige størrelser og kan derfor nydes af begge køn. De mindre modeller til det kvindelige håndled tilbydes desuden med mulighed for at pryde uret med diamanter.

WWW.HVELPLUND.DK


www.cartier.com

Ballon Bleu de Cartier


www.piaget.com

Piaget Rose

White gold, diamond set ring


33 PIAGET

PIAGET VERDENSMESTER I SLANKE VÆRKER

“JEG KAN GODT FORSTÅ, AT DER IKKE ER MANGE ANDRE URFIRMAER, DER LAVER TYNDE URVÆRKER,” fortalte Piaget’s CEO, Philippe-Leopold Metzger en lun eftermiddag i smukke Sevilla, hvor han bød på et tidligt kig på nogle af 2012 nyhederne fra det anerkendte urfirma i den absolutte luksusklasse. Med den bemærkning mente han, at det er særdeles svært at producere slanke værker, idet de allerede bittesmå værkdele skal gøres endnu mindre for at passe ind i urkasser, der måler mellem fem og ti millimeter i højden. Én af disse nyheder er endnu en model fra Piaget’s legendariske Altiplano kollektion. Altiplano tilbyder elegante og tidløse ure, visse endda verdens tyndeste af slagsen, og i 2012 tilbydes en skeletteret version af det tynde ur. ”Piaget er et elegant firma, der laver elegante ure. Vores slanke Altiplano-ure passer godt ind i den europæiske smag, der for tiden synes at diktere anti-flash,” proklamerede Metzger, der anerkender, at Europa køber kvalitetsprodukter, uden dog at have den store trang til at vise dem frem. WWW.HVELPLUND.DK

SLANK, SLANKERE, PIAGET Selve værket i Altiplano Open Works (der betyder at værket er skeletteret), Calibre 1200S, er verdens tyndeste automatiske urværk med en højde på kun 2.40 millimeter, hvilket resulterer i urets totale højde kun er 5.34 diskrete millimeter. Det er ikke meget mere end tre-fire CD’er oven på hinanden. Det synes derfor nærmest umuligt at arbejde med et værk, der allerede er så tyndt og fint og derfor ganske vanskeligt at producere. Visse af tandhjulene måler kun 0.12 millimeter, hvilket svarer til et enkelt hår. Ikke desto mindre har Piaget altså besluttet sig for, at gøre det besværlige endnu mere besværligt og slå sin øvre position i finere urmageri fast ved at fjerne alt det overflødige materiale fra de smukt hånddekorerede værkdele og dermed tilbyde et imponerende kig ind i et værk, der nyder status som verdens tyndeste. ”Vi går meget op i at kommunikere den æstetik, man finder i vores urværker,” fortalte Metzger, der med andre ord prioriterer firmaets dekorationsafdeling ligeså højt som den afdeling, der får værkerne til at fungere.


34 PIAGET

ALTIPLANO OPEN WORKS (modsat side) har en særdeles begrænset højde på sølle 5.34 millimeter, på trods af, at værket er automatisk.

Det skeletterede værk på ALTIPLANO OPEN WORKS (herover) er et fornøjeligt skue, både for- og bagfra. Viserne er sorte, så man bedre kan tyde tiden. Værkets mikrotor er ligeledes PVD-behandlet.

ROTOR AF PLATIN Den del, der trækker et automatisk ur op, rotoren, er i dette Altiplano’s tilfælde lavet af platin og derefter PVD behandlet for at få den markante sorte nuance. Denne sorte finish får rotoren til at stå i flot kontrast til de andre værkdele. Man er med andre ord ikke et sekund i tvivl om, at der her er tale om et automatisk ur, på trods af værkets og dermed urkassens spæde højde. Rotorens materialevalg skyldes, at denne del skal have en vis tyngde for at trække urets fjeder op og dermed tilbyder værket 42 timers gangreserve. Men på trods af, at rotoren er lavet af platin, der er tungere end guld, så vejer denne del kun lige over to gram og er desuden smukt dekoreret med Piaget’s våbenskjold. Rotoren kan nydes både forfra, men også bagpå, hvor Piaget naturligvis har udstyret Altiplano Open Works med glasbagkasse. GOD KONTRAST I mange tilfælde kan det være svært at tyde tiden på et ur med skeletteret værk, idet de mange værkdele ofte WWW.HVELPLUND.DK

tager den fulde opmærksomhed samt får viserne til at forsvinde i de mange detaljer. Dette anerkender Piaget og har meget klogelig udstyret Altiplano Open Works med sorte visere, så urets primære funktion ikke går fløjten. ”VI LAVER DET HELE SELV” Metzger gør meget ud af at fortælle, at Piaget ”laver det hele selv”. Dette gælder både design såvel som produktion af samtlige af deres mange inhouseværker. ”Vi beder ikke eksterne urmagere om at lave vores værker. Vi laver det hele selv,” fastslår Metzger, der dermed indikerer, at Piaget har nogle af urbranchens dygtigste urmagere ansat i deres produktionsfaciliteter, der ligger både i den lille by La Côte-aux-Fées i Jura-bjergene og lidt uden for Geneve. Det var i øvrigt i landsbyen La Côte-aux-Fées, hvor Edouard Piaget og hans familie grundlagde sit firma tilbage i 1874. Og det er stadig dér, hvor størstedelen af Piagets 25 inhouseværker produceres, hvoraf hele 18 af disse hører til i ”super slim” kategorien. Og det er naturligvis også i denne kategori, man også finder årets fascinerende Altiplano Open Works.


ultimate discretion

PIAGET ALTIPLANO The world’s thinnest automatic watch White gold case, 5.25 mm thick The world’s thinnest automatic movement Piaget Manufacture Calibre, 2.35 mm thick

www.piaget-altiplano.com


PORTRÆTFOTO: IBEN BØLLING KAUFMANN

36 CHRISTINE HVELPLUND

CHRISTINE HVELPLUND EVENTYRET I HVERDAGEN

WWW.HVELPLUND.DK


DE BREDE PAVÉRINGE (herover) fås med sorte, cognacfarvede eller hvide diamanter i 3 karat og i 18 karat hvid, gul eller rosaguld. FAIRYTALE VEDHÆNG (til højre) findes i to størrelser og med diamanter i 0.35 carat eller i 0,80 carat. Fairytale vedhæng fås i 18 karat hvid, gul eller rosaguld.

ET SMYKKE SKAL VÆRE SOM EN EVENTYRLIG DRØM. OG NÅR MAN SER PÅ DET, SKAL DET MINDE ÉN OM, AT MAN BÆRER DET YPPERSTE MATERIALE I VERDEN, OG AT MAN DERFOR ER NOGET SÆRLIGT.

Den er simpel og på en måde gammeldags. Og den kan designes til at sættes på alle fingre.”

Et smykke skal minde én om det romantiske liv, selvom hverdagen er travl. Disse ord kommer fra smykkedesigner Christine Hvelplund, der nu præsenterer en ny smykkekollektion, der hylder eventyret og drømmene.

”Medaljonen er lidt anderledes end andre smykker, fordi den har en funktion. Man kan sætte fotos inde i den af personer, der betyder noget særligt for én. Medaljonen er inspireret af tidligere tider, hvor man havde fotos af sin familie tæt på kroppen. Det synes jeg er en sød idé,” siger Christine Hvelplund.

Christine Hvelplunds kommende smykkekollektion fortsætter, hvor den sidste kollektion slap ved at lancere en række nye elegante guldsmykker med diamanter. Kendetegnet er, at de alle er tidløse og enkle og derfor kan bæres af alle kvindetyper. I den nye kollektion introducerer hun blandt andet en Globekollektion bestående af ringe, øreringe, vedhæng og armbånd. Christine Hvelplund fortæller: ”Globeringen er en klassisk ring, som aldrig går af mode. Den er symbolet på universet, og at vi skal huske at tænke på andre end kun os selv.

I den nye kollektion er desuden en medaljon, hvori man kan sætte fotos.

DIAMANTER ER DET YPPERSTE Det romantiske og eventyrlige i kollektionen kommer konkret til udtryk ved at smykkerne er besat med mange små diamanter. ”Jeg anvender diamanter i de fleste af mine smykker, da diamanter for mig er det ypperste materiale, der findes. Jeg bruger både hvide, sorte og cognacfarvede diamanter. Måden de skinner på minder mig om eventyr og


38 CHRISTINE HVELPLUND

SIGNATUR-RINGEN (herover) fås i 18 karat hvid, gul eller rosaguld med 1,35 carat diamanter. DIAMOND TEARDROP ØRERINGENE (til højre) fås i 18 karat hvid, gul eller rosaguld og med sorte, cognacfarvede eller hvide diamanter 2,20 carat.

drømme, så hvorfor ikke bære den skønhed på sig hver dag?”, siger Christine Hvelplund og viser hånden frem, hvor hun bærer eget design.

historie kan opstå ud fra generelle trends i tiden, måden at bruge sine egne smykker på eller fra sine egne drømme. Om signaturringen fortæller Christine Hvelplund:

MED HELE VEJEN Inden et smykke ender i butikken har Christine Hvelplund haft sine egne hænder på hele produktionen. Hun får ideen, tegner smykket, udvælger materialerne, sætter det i produktion og står selv for markedsføringen og forhandlerdelen. I de 7 år, hvor Christine Hvelplund har designet smykker, er alle smykkerne designet ud fra, hvad hun bedst selv kan lide rent stilmæssigt. Hun forklarer:

“Historien om min signaturring begyndte med at jeg snoede mine egne signaturkæder med små diamanter rundt om min finger og syntes det så godt ud, helt spindelvævsagtigt. Jeg kunne godt lide den måde kæden fyldte en del på fingeren. Det er et smykke, der tog lang tid at få lavet. Men det er et smykke jeg er meget stolt af og jeg bærer det tit selv”.

”Jeg designer ud fra, hvad jeg selv ville gå med. Jeg følger selvfølgelig også med i mode og trends og bliver for eksempel også inspireret af smukke kvinder og deres stil som for eksempel skuespillerinderne Nicole Kidman og Gwyneth Paltrow.” HVERT SMYKKE - SIN HISTORIE I hver kollektion er ikke kun en masse nye produkter. Der er også en masse historier, som lægger bag hvert design. Hvert smykke har nemlig sin egen særlige historie. Og en WWW.HVELPLUND.DK

Eventyret er som nævnt ikke til at komme uden om i Christine Hvelplunds univers, så derfor betyder Fairytale øreringe og vedhæng også en del for hende: “Fairytale smykkekollektionen – som snart suppleres med en fingerring – er formet som en sommerfugl. Den er inspireret af en eventyrverden, hvor alt er let og dejligt. Jeg elsker sommerfuglen, fordi den minder mig om sommer, lys og varme. Fairytale smykkekollektionen er klassisk og kan bruges af kvinder i alle aldre.”


GLOBE-RINGEN laves i 18 karat hvid, gul eller rosaguld med sorte, cognacfarvede eller hvide diamanter 0,87 carat. GLOBE-ØREHÆNGERE fås også i 18 karat hvid, gul eller rosaguld med sorte, cognacfarvede og hvide diamanter 1,70 carat.

”Jeg designer ikke kun smykker, der skal bruges til fest. I hverdagen fortjener vi også noget smukt at se på.” CHRISTINE HVELPLUND

GLÆDESTÅRER Med til alle historier hører også lidt melankoli og det får vi fortalt med de dråbeformede øreringe kaldet Diamond Teardrop. Dette tilbydes også som vedhæng. “En tåre har sådan en smuk form. Den er så afrundet, enkel og klassisk. Men selvom det er en tåre, så er øreringene på ingen måde sørgmodige af den grund, for man kan jo også græde af glæde. Øreringene er utrolig klassiske og gode både til en travl hverdag eller, hvis der er en cocktailfest på programmet”, siger Christine Hvelplund. BÅDE TIL HVERDAG OG FEST Når man er den heldige ejer af et smukt smykke, mener Christine Hvelplund ikke, at det skal gemmes af vejen. Smykket er noget særligt, og det skal vises frem, så man også kan mindes om den begivenhed, der lægger bag. ”Jeg designer ikke kun smykker, der skal bruges til fest. I hverdagen fortjener vi også noget smukt at se på, men nogle smykker er designet med mange små diamanter, så det er et fint smykke, som man skal passe mere på.”

SPECIALOPGAVER Christine Hvelplund designer også gerne smykker ud fra en kundes egen idé. Har man et konkret ønske til et smykke, kan man blot henvende sig i én af Hvelplunds to butikker, og så vil Christine Hvelplund personligt tage kontakten videre derfra. Man kan tage udgangspunkt i et produkt fra hendes kollektion og for eksempel tilpasse det med en anden farve diamanter eller det kan være ud fra en idé, som man selv har på tegnebrættet. Hovedsagen er, at man selv er med hele vejen indtil æsken med det færdige smykke en dag er klar. Alle Christine Hvelplunds smykker er produceret i guld, rosaguld og hvidguld i 18 karat.


40 IWC

IWC PILOT’S

LUFTENS FORETRUKNE TIDVISER

IWC ER ET UDPRÆGET MASKULINT URMÆRKE. Dette faktum forstærkes i 2012, hvor det schweiziske urmærke opdaterer deres legendariske Pilot-kollektion. Lige siden 1936, hvor IWC lancerede deres første deciderede pilotur, har urfirmaet haft en imponerende historie i de trange cockpits. Dette ur havde en diameter på 37.5 millimeter. IWC’s position som førende leverandør til luftens helte blev forstærket med deres B-Uhr fra 1940, der havde en kassediameter på 55 millimeter og en rem, der var lang nok til at sidde uden på de store læderjakker. Otte år senere lancerede IWC dog et ur med langt mere diskret kassediameter, Mark 11, der kun målte 34 millimeter. Disse aviationsdedikerede ure blev brugt af både tyske Luftwaffe, britiske Royal Air Force samt andre luftværn og var en del af uniformen i de trange cockpit, både i krigsog fredstid. WWW.HVELPLUND.DK

IWC ønsker med garanti, at deres ure bruges med fred i sinde, men har lanceret et par nye modeller af sort keramik, der hylder de amerikanske kamppiloter, der er bedre kendt som Top Gun. TOP GUN MIRAMAR Top Gun-kollektionen er ikke ny i IWC sammenhæng, men det er første gang, at IWC tilbyder et Top Gun af keramik med inhouse flyback kronografværk samt en keramisk version af det efterhånden ikoniske Big Pilot. Begge versioner kaldes Top Gun Miramar og er opkaldt efter de træningsområder i Californien, hvor Top Gun piloterne oprindeligt blev trænet fra 1969-1996, før de flyttede til de nuværende træningsfaciliteter i Nevada. Og der er ikke meget tvivl om inspirationskilden til de to nye ure.


Tre piloter på stribe: SPITFIRE CHRONOGRAPH af stål, BIG PILOT PERPETUAL CALENDAR TOP GUN af sort keramik med evighedskalender og BIG PILOT TOP GUN MIRAMAR af sort poleret keramik. De to Big Pilot modeller har en kassediameter på 48 millimeter. Det 46 millimeter store PILOT CHRONOGRAPH TOP GUN MIRAMAR (modsat side) af poleret sort keramik tilbyder inhouse flyback kronografværk, kaliber 89365. Herunder PILOT CHRONOGRAPH TOP GUN af sort keramik og en kassediameter på 46 millimeter. Ligesom Miramar versionen er denne model udstyret med inhouse kronografværk med flyback funktion, kaliber 89365.

Viserne er propelformede og de grønne tekstilremme er lavet af samme materiale som Top Gun piloternes heldragt. Top Gun Miramar nyhederne er dog ikke de eneste modeller, der tilbydes af sort keramik. Pilot-kollektionen anno 2012 byder også på et Big Pilot Top Gun og Big Pilot Perpetual Calendar Top Gun med evighedskalender samt Pilot Chronograph Top Gun af dette mørke og lette materiale. IWC har mestret brugen af keramik – aka keramisk zirconium oxide – siden 1994, hvor urfirmaet lancerede ref. 3705 Pilot Chronograph af keramik. Siden da har IWC forfinet deres produktion af keramik i sådan grad, at deres kollektion tilbyder adskillige modeller af dette materiale. Men det er første gang, at Pilotkollektionen tilbyder så mange forskellige modeller af keramik. IKKE KUN KERAMIK Pilot-kollektionen tilbyder dog stadig modeller af børstet stål, og i 2012 lancerer IWC flere helt nye modeller fra både Pilot og Spitfire-kollektionerne. Spitfire-kollektionen – der blev introduceret første gang i 2003 – har fået et facelift i 2012. Ikke mindst i form af inhouse værker, der løfter kvaliteten af hvert enkelt ur ganske gevaldigt. Spitfire Chronograph er eksempelvis udstyret med inhouse kaliber 89365, der tilbyder kronograf med flyback funktion. Alle urkasserne er færdiggjort i hånden og tilbyder en kombination af poleret og børstet finish med fin struktur og elegante facetter. Vælger man Spitfire med lænke, så får man den nyudviklede spændekonstruktion, der udvider lænken ved et let tryk på en knap på selve lænkelåsen. Låsen er desuden vokset en smule i forhold til tidligere modeller. Dette er sket for at imødekomme de nye og større kassediameter.


42 IWC

NATURLIG VERDENSTID Én af de helt store nyheder er det 45 millimeter store Pilot Worldtimer, der – som navnet antyder – tilbyder aflæsning af lokaltiden i 23 forskellige byer via urets indre drejekrans. Worldtimer funktionen synes kun ganske naturlig på et pilot-ur, og man fristets til at spørge, hvorfor det tog IWC så lang tid, før de lancerede dette geniale ur, der forener netop de funktioner, som både piloter og kosmopolitter i den grad kan bruge under deres mange rejser mellem mange tidszoner: verdenstid og dato. 46 MILLIMETER DOUBLE CHRONOGRAPH AF BØRSTET STÅL IWC har også lanceret en flot og imponerende 46 millimeter version af deres efterhånden legendariske Double Chronograph. Denne model har været tilbudt af sort keramik tidligere, men det er første gang, at Double Chronograph tilbydes af børstet stål i denne størrelse. Det var i øvrigt IWC, der første gang tilbød en prisvenlig dobbelt kronograffunktion i 1993. Tidligere var denne funktion primært tilgængelig i meget dyre ure, ikke mindst lommeure. I dag behersker IWC dog denne funktion til topkarakter og ure med dobbeltkronograf funktion har derfor været at finde i IWC’s kollektion siden lanceringen i 1993, blandt andet i Portuguese-kollektionen. BIG PILOT REM MED NITTER Pilot Double Chronograph anno 2012 har en kassediameter, der er to millimeter mindre end Big Pilot, der er 48 millimeter i diameter . Men netop på grund af denne maskuline størrelse er Pilot Double Chronograph i denne nye version udstyret med samme markante krokodilleskindsrem med de letgenkendelige stålnitter. WWW.HVELPLUND.DK

Det 45 millimeter store PILOT WORLDTIMER af børstet stål tilbyder aflæsning af lokaltid i andre byer rundt om i verden. IWC har ikke tidligere lanceret et pilot-ur med verdenstid og denne model kan derfor med rette kaldes en sensation i IWC sammenhæng.

Herunder PILOT DOUBLE CHRONOGRAPH af børstet stål og en maskulin kassediameter på 46 millimeter.


JEG ER GIULIETTA

OG JEG ER DET STOF, SOMJeg DRØMME ER SKABT . om mig, er Giulietta. Før duAF taler

JEG ER GIULIETTA

OG JEG ER DET ST SOM DRØMME ER SKABT AF.

PRØV MIG.

JEG ER GIULIETTA

OG JEG ER DET STOF, SOM DRØMME ER SKABT AF.

JEG ER GIULIETTA

OG JEG ER DET STOF, SOM DRØMME ER SKABT AF.

JEG

asing fra 2.995,- kr./md.** Alfa Giulietta 2 elektronisk differentiale. Komfortfraog276.500,- kr.* eller privatleasing fra 2.995,- kr./md.** Alfa Giulietta fra 276.500,- kr.* elle form og udpræget af aluminium. Maksimal brug sikkerhed og kontrol med Alfa D.N.A. teknologi og Q2 elektronisk differentiale. Komfort og ALFA ROMEO NUvære MED DOBBELTKOBLINGS-GEARKASSE bomotorer.rummelighed i toppenGIULIETTA af klassen takket denTCT innovative platform og udpræget brug af aluminium. Maksimal sikkerhed og kontrol med Alfa D.N.A. tekn

rummelighed toppen af mindre klassen takket- være den inn Alfa høj Romeoydelse Giuliettamed beviser,en at biler sagtens kan haveaf masser af sjæl og personlighed. Og med den nye dobbeltkoblings-gearkasse er glæden idobbelt så stor: forbrug/CO Reduceret CO2-udledning og ny generation turbomotorer. 2

udslip og større køreglæde med muligheden for selv at skifte gear med kontakter på rattet*. Du kan også bare lade gearkassen gøre det CO helt automatisk og glidende du selv Reduceret -udledning og højmens ydelse med en ny gene 2 Æ R E M A S K I N E R . nyder komforten. D E N kr.E* TellerHprivatleasing J E R T EfraV2.995,I L L kr./md. E V ** I B L O T VÆ R E M A S K I N E R . iulietta fraU276.500,U D E N E T H** J E R T E V I L L E V I B

PRISER FRA 359.500 KR. – ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR TURBO 170 HK TCT DISTINCTIVE

Alfa Giulietta kkerhed og kontrol med Alfa D.N.A. teknologi og Q2 elektronisk differentiale. Komfortfraog276.500,- kr.* eller privatleasing fra 2.995,- kr./md.** UDEN ET HJERTE V I L L EGiulietta V I B L Ofra T 276.500,VÆRE M S K Iprivatleasing NER. Alfa kr.*A eller fra 2.995, d i toppen af klassen takket være den innovative platform og udpræget af aluminium. Maksimal brug sikkerhed og kontrol med Alfa D.N.A. teknologi og Q2 elektronisk differentiale. Komfort og Maksimal sikkerhed og kontrol med Alfa D.N.A. teknologi og Q2 elektronisk different O -udledning og høj ydelse med en ny generation af turbomotorer. rummelighed i toppen af klassen takket være den innovative platform og udpræget brug af aluminium. ni2nger kr. 3.680,-. Fås også som Alfa Giuliet t a S-Van fr a kr. 161.210 excl. moms og lever ing (kr. 188.294 incl. rummelighed i toppen af klassen takket være den innovative platform og udpræget br Reduceret CO2-udledning og høj ydelse med en ny generation af turbomotorer.

enIeLr LbaEserV et IpåBAlLfaO RoTmeVÆ o GiulR ietEt a PM rogA resSsiK onI1N .4 ET BR1.20 hk. Lever ingsomkostninger kr. 3.680,-. Fås også som Alfa Giuliet t a S-VaReduceret n fr a kr. CO 161.210 excogl. høj moms ogmed lever innyg generation (kr. 188.294 incl. E T H J E R*T EPrisV * Pr ise2-udledning n er baseret på ydelse Alfa Romeen o Giuliet t a Pr ogafreturbomotorer. s sion 1.4 T B 120 hk. L km per år, 36 måmoms neder sogløexcl. betidlevering). . Mindstepr isen i bindingsU peD r ioEdeNn eE r kTr. 1H 37J.8E2R0,T-. EPr isVenI LerLiE nkluVsiIve BmLom OsT, VÆ R E M A S K I N E R . moms og excl. levering). U D E N E T H J E R T E V I L L E V I B L O T VÆsR, E M A S K * rEkstraudstyr ** Prisen er1baseret på Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair Turbo 170 hkr sTCT Distinctive ekskl. leveringsomkostninger 3.680 kr.6Den viste bil ers med ekstraudstyr. * * P i s e n e r b a s e r e t p å . 4 T B 1 2 0 h k D i s t i n c t i v e . 3 0 . 0 0 0 k r . i f ø t e g a n g s y d e l s e , 1 5 . 0 0 0 k m p e r å r , 3 m å n e d e r l ø b e t i d . M i n d s t e p r i s e n i b i n d i n g s p e r i o d e n e r k r . 1 3 7 . 8 2 0 , . P r i s e n e r i n k l u s i v e m n ejerafgift, forsikring og evt. ekstraudstyr. Positiv kreditgodkendelse kræves. ** Pr isen er baseret på 1.4 T B 120 hk Distinc tive. 30.o0m 00 kr. i før stegang Alfa Romeo Giulietta fås fra 276.500 kr. serviceaftale, etableringsog leveringsomkostninger, eksklusiv grøn ejerafgift, forsikring og evt. ekstraudstyr. Positiv kreditgodkendelse 87/100 i Euro NCAPs vurdering2- års denvejhjælp, bedste score i kategorien ”Small Family Car” imen øjeblikket. serviceaftale,kræves. 2 års vejhjælp, etablerings- og leveringsomkostninger, m -udledning 121 g/km Alfa Turbo 19,2 km/l – CO eret på Alfa Romeo GDen iuliet t aviste Pr ogrebil s sioner1.4med T B 1Romeo 2ekstraudstyr. 0 hk. L1.4 ever iMultiAir ngsomkoAlfa stningRomeo e170 r kr. hk 3.6TCT: 80Giulietta ,-.Brændstoføkonomi Fås også sopnåede om Alfa Giv.ulibl. een t t akørsel S V a n f r a k r . 1 6 1 . 2 1 0 e x c l . m o m s o g l e v e r i n g ( k r . 1 8 8 . 2 9 4 i n c l . 2 samlet pointscore på 87/100 i Euro NCAPs vurdering - den bedste score i kategorien Family Car” i øjeblikket. Den viste”Small bil er med ekstraudstyr. Alfa Romeo Giulietta opnåede en samle * Pr isen er baseret på Alfa Romeo Giuliet t a Pr ogres sion 1.4 T B 120 hk. Lever ingsomkostninger kr. 3.680,-. Fås også som Alfa Giuliet t a S-Van fr a kr. 161.210 excl. moms og lever ing (kr. 188.294 incl. l. levering). * Pr isen er baseret på Alfa Romeo Giuliet t a Pr ogres sion 1.4 T B 120 hk. Lever ingsomkostninger kr. 3.680,-. Fås også s g/km. eret på 1.4 T B 120 hk Distinc tive. 30.000 kr.Alfa i før sRomeo tegangs2.0 ydelJTD s e, M 15170 .000hk kmTCT: per Brændstoføkonomi år, 36 måmoms neder sogløexcl. bev. tidlevering). . Mkørsel indstep22,2 r isen ikm/l bindi–ngCO spe-udledning r ioden er kr. 119 137.8g/km 20,-. Pr isen er inklusive moms, moms og excl. levering). bl. 2 Brændstoføkonomi v. blandet kørsel: 15,6 km/l. CO -udledning: 149 g/km. Brændstoføkonomi v. blandet kørsel: 15,6 km/l. CO ** Pr iseog n eevt. r basekstraudstyr. eret på 1.4 T BPositiv 120 hkkreditgodkendelse Dis2tinc tive. 30.000kræves. kr. i før stegangsydelse, 15.000 km per år, 36 måneder s løbetid. Mindstepr isen i bindin*g*sPpreisr ieondeernbearsekrr.et1p3å7.18.240T,B-. 1P2r0isehnk Derisitninkclutisviev.e3m , 2 års vejhjælp, etablerings- og leveringsomkostninger, men eksklusiv grøn ejerafgift, forsikring 0.o0m 00s,kr. i føalfaromeo.dk r stegangsydelse, 15.000 km per år, 36 måneder s løb2e

serviceaftale, etableringsog leveringsomkostninger, eksklusiv grøn ejerafgift, forsikring og evt. ekstraudstyr. Positiv kreditgodkendelse med ekstraudstyr. Alfa Romeo Giulietta opnåede en samlet pointscore på 87/100 i Euro NCAPs vurdering2- års denvejhjælp, bedste score i kategorien ”Small Family Car” imen øjeblikket. 2 års vejhjælp, etablerings- og leveringsomkostninger, men eksklusiv grøn ejerafgift, forsikring og evt. serviceaftale,kræves. Den viste bil er med ekstraudstyr. Alfa Romeo Giulietta opnåede en samlet pointscore på 87/100 i Euro NCAPs vurdering - den bedste score i kategorien Family Car” i øjeblikket. Den viste”Small bil er med ekstraudstyr. Alfa Romeo Giulietta opnåede en samlet pointscore på 87/100 i Euro NCAPs vurderin Brændstoføkonomi v. blandet kørsel: 15,6 km/l. CO 2-udledning: 149 g/km. Brændstoføkonomi v. blandet kørsel: 15,6 km/l. CO 2-udledning: 149 g/km. 15,6 km/l. CO 2-udledning: 149 g/km. Aalborg SV Birkerød Esbjerg Frederikshavn Hillerød Brændstoføkonomi v. blandet kørsel:Kastrup

Nordbil A/S Otto Mønsteds Vej 4

Bilhuset Birkerød A/S Kongevejen 86 - 88

Bent Pedersen A/S Storegade 225

Helge Andersen Frederikshavn A/S Toftegaardsvej 2

Tangholm Hillerød A/S Falkevej 4A

NJ Automobiler A/S Englandsvej 388 A

Nærum Hovedgade 2 · 2850 Nærum · Tlf. 1200· Tlf. · www. Nærum Ho Nærum Hovedgade 2 · 2910 2850 Nærum 2910 1200hersild-heggov.dk · www. hersild-heggov.dk Nærum Hovedgade 2 2 · 2850 Nærum · Tlf. 2910 ·1200 hersild-heggov.dk Nærum Hovedgade · 2850 Nærum Tlf.· www. 2910 1200 · www. hersild


44 CHOPARD

CHOPARD

finesse, finish og inhouseværker CHOPARD ER I GANG MED AT BLIVE SELVFORSYNENDE RENT VÆRKMÆSSIGT fra deres nye produktionsfaciliteter i Val Fleurier. I denne lille by skaber Chopard både værker til deres eksklusive L.U.C kollektion samt til deres voksende kollektion af ure med inhouse værker. L.U.C LUNAR ONE Chopard opdaterer deres roste L.U.C Lunar One i 2012. Dette exceptionelle og smukt forarbejdede ur med den imponerende 43-millimeter guldkasse er blevet løftet en ekstra tand rent æstetisk og for at højne bærekomfort. Eksempelvis er optrækskronen blevet en smule mindre for at forhindre kronen i at bore sig ind i hånden, hvis uret sidder løst om håndledet. Værket i L.U.C Lunar One er naturligvis produceret af Chopard selv, og modellen repræsenterer det ypperste indenfor schweizisk horologi. WWW.HVELPLUND.DK

CLASSIC MANUFACTUM Classic Manufactum er et smukt eksempel på endnu en nyhed fra Chopard med inhouseværk fra Fleurier Ebauche produktionsfaciliteterne og indeni tikker der en helt ny værkkaliber, 01.04-C, med automatisk optræk. Classic Manufactum forener Chopards imponerende lommeure fra grundlægger Louis-Ulysse Chopards tid til den nuværende produktion af armbåndsure. Belle Epoque perioden genfortælles med Classic Manufactum med den smukke hvide porcelænsskive, de blanksorte romertal og de små sekunder ved ”6”, der er præget af den markante ’jernbane’ dekoration, der var en typisk del af skivedekorationen af lommeure fra tiden omkring 1900-tallet.


CLASSIC MANUFACTUM (herover) er udstyret med kaliber 01-04-C med automatisk optræk. Modellen tilbydes af hvid-,

gul- eller rosaguld. Kassediameter er 38 millimeter. IMPERIALE med kassediameter på 36 milimeter tilbydes af gul-guld

eller bi-color samt med rem eller lænke. Desuden tilbyder Imperiale-kollektionen modeller med fine diamanter i urets krans.

MILLE MIGLIA GT XL CHRONO SPEED SILVER Siden sin spæde ungdom har Karl-Friedrich Scheufele, Chopards ejer, været vild med biler. Primært de hurtige af dem. Og allerhelst med nogle år under køleren. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at Chopards urkollektion tilbyder ure med et bil-tema, Classic Racing-kollektionen.

IMPERIALE Imperiale blev oprindeligt lanceret i 1990, men i 2010 blev hele kollektionen ’facelifted’ ganske betragteligt. Siden relanceringen i 2010 har denne feminine kollektion taget verden med storm og i 2012 blev denne populære kollektion udvidet med flere fascinerende modeller.

Siden 1988 har Chopard tilbudt bil-inspirerede ure, og i år er det atter det legendariske Mille Miglia race, der lægger navn til en tikkende nyhed: Mille Miglia GT XL Chrono Speed Silver.

Med sine kassediameter på 36 millemeter omfavner Chopard Imperiale kvindernes krav om ure, der hverken er for store eller for små. Imperiales markante sværdformede visere og store romertal timemarkører giver hele kollektionen personlighed.

Det chronometer certificerede Mille Miglia GT XL Chrono Speed Silver er lavet af titanium og har en kassediameter på 44 millimeter. Denne model er en opfølger til forrige års Rosso Corsa, der var en hyldest til den farve, der repræsenterede italiensk bilsport i form af den legendariske røde Alfa Romeo. Den sølvfarvede skive på årets Mille Miglia GT XL Chrono Speed Silver er en hyldest til tysk bilsport i 1930’erne. Modellen tilbyder kig til værket gennem glasbagkassen og er limiteret til 1000 styk.

36-millimeter Imperiale-kollektionen viser tiden ved hjælp af et quartzdrevet værk, men det nylancerede 40-millimeter Imperiale Chronograph er udstyret med et chronometer certificeret automatisk kronografværk. Imperiale Chronograph er desuden lavet af stål modsat 36-millimeter modellerne, der både tilbydes af gul-guld eller bi-color (stål og guld).

MILLE MIGLIA GT XL CHRONO SPEED SILVER er lavet af titanium og hylder tyske racebiler fra 1930’erne med sin sølvfarvede skive. Modellen er limiteret til 1000 styk og viser tiden med et COSCcertificeret automatisk kronografværk.


46 GUCCI

GUCCI

40 års horologisk forførelse I 2012 FEJRER ITALIENSKE GUCCI 40 ÅRS JUBILÆUM MED DERES KOLLEKTION AF FORFØRENDE URE, DER ALLE SAMLES I SCHWEIZISKE NEUCHATEL. Selvom modehuset Gucci blev grundlagt i 1921, så var det først i 1972, at de italienske ejere besluttede sig for at tilbyde ure. Dengang som nu var Gucci’s ure let genkendelige og repræsenterede firmaets sans for mode og accessories i luksusklassen.

stod for blandt andet urenes design, lanceres nu i et nyt firkantet design med en PVD-belægning af enten gul- eller rosaguld. Denne nye G-Gucci model (herover) tilbydes i to størrelser, 32x30 millimeter og 24x22.5 millimeter og desuden med sort eller brun sunburst skive. Den sorte skive tilbydes desuden med tre diamanter på 12-6-9 timemarkørerne.

De første Gucci ure blev produceret af den karismatiske Severin Wundermann, der ejede Severin Montres. I 1997 overtog Gucci den schweiziske produktion og udvidede ur-kollektionen med stor succes. Ikke mindst på grund af det legendariske G-ur, der er en formmæssig hyldest til Gucci’s navn og logo.

BAMBOO Gucci lancerer en serie af helt unikke ure, der er beklædt med ægte bambus. Bambus er en af Gucci’s signatur motiver, og firmaet har benyttet sig af denne både hårdføre og dekorative plante siden Anden Verdenskrig.

I dag styres Gucci’s urproduktion af Michele Sofisti, der arbejder tæt sammen med firmaets designer, Frida Giannani og sammen fortsætter de den succesfulde kurs, som har præget Gucci’s ure i 40 år. G-GUCCI Det efterhånden ikoniske G-Gucci, der oprindeligt blev lanceret i 1990’erne, mens den kendte designer Tom Ford WWW.HVELPLUND.DK

Hver enkelt model får sat bambuskransen i hånden og dette kræver trænede hænder fra den artisan, der færdiggør Bamboo-kollektionen. Den brune skive komplimenterer kransen, og lænken er lavet i det velkendte ”horse bit” design, som også er et af Gucci’s bedst kendte motiver, der går igen i mange af det italienske modehus’ produkter.


48 BULGARI URE

BULGARI

DIAGONO KOLLEKTIONEN VOKSER DET BERØMTE ITALIENSKE SMYKKEFIRMA UDVIDER DERES ALLEREDE IMPONERENDE URKOLLEKTION MED KERAMISK MATERIALE. DIAGONO CERAMIC Diagono-serien fra Bulgari er efterhånden mere end ti år gammel og har været en kæmpe succes siden lancerin­ gen. Designet af legendariske Gerald Genta og elsket af mange igennem det efterhånden ikoniske urs foreløbige eksistens. Trods det ikoniske design, så har Bulgari alligevel formået at ændre en lille smule ved modellens design med intro­

duktionen af keramisk materiale. Keramik er ikke kun et meget let materiale. Det er også ridsefrit. Og ved at bru­ ge keramik som urets krans, sikrer Bulgari, at denne ellers så udsatte del af uret vil bevare en urørt finish og dermed se nyt ud i hele urets levetid. Diagono Ceramic med automatisk kronografværk tilbydes med en diameter på 37 millimeter, og man kan vælge imellem stål eller rosaguld. Skiven er lavet af perlemor, og timemarkørerne er sat med otte brillant-slebne dia­ manter. Selve kronografknapperne er også lavet af hvid keramik, og remmen er lavet af matchende gummi med spænde af stål eller rosaguld.


Ruths Hotel har året rundt en række spændende arrangementer og gode tilbud. Find det hele på ruths-hotel.dk

Hvem skal lave maden til din næste konference? ( Vores forslag: Michel Michaud )

PRISEKSEMPEL:

PRISEKSEMPEL:

Dagskursus

Internatkursus

Kaffe/te og vand hele dagen. 2 retters frokost i Brasseriet.

Kaffe/te og vand hele dagen. 2 retters frokost og 2 retters middag i Brasseriet. Overnatning i vores dejlige værelser inkl. stor morgenbuffet.

Pris pr. person kr. 495,Inkl. alle afgifter, adgang til wellness og lokaleleje.

Ruths Hotel, Strandhotellet og Redningshuset er ideelle faciliteter, når virksomheden skal holde møder, konferencer og kurser. Vi bor fredeligt lige midt i Gl. Skagen med udsigt til skøn natur og spændende oplevelser

Pris pr. person kr. 1885,Inkl. alle afgifter, adgang til wellness og lokaleleje.

Planlæg

Online

og mag I selv i ro site kan b e w s m.m. på s re På vo regne pri e b g o men e book å velkom designe, r. I er ogs e c n re fe g kon møder o eption. vores rec te k ta n o k til at

helt tæt på. Her er højt til himlen – og masser af plads til uforstyrret at lade tanker og ideer flyve frit og ubesværet og inspirere til nyt og mere.

RUTHS HOTEL · Hans Ruths Vej 1 · Gl. Skagen · DK-9990 Skagen · Telefon +45 9844 1124 · Telefax +45 9845 0875 · info@ruths-hotel.dk · www.ruths-hotel.dk


51 BULGARI SMYKKER

BULGARI B.ZERO MED FORTIDENS MATERIALER DET BERØMTE SMYKKEHUS BULGARI, DER BLEV GRUNDLAGT I ROM I 1884 AF ITALIENEREN SITIRO BULGARI, har altid været stærkt inspireret af græsk og romersk kunst og arkitektur. Dette gælder for deres ure, men i allerhøjeste grad også for deres spændende smykker.

I 2001 besluttede Bulgari sig for at udvide den populære smykkeserie, og dermed voksede B.Zero kollektionen med matchende armbånd, halssmykker og øreringe. Det er derfor en fuld kollektion med ét af dette århundredes mest efterspurgte og ikoniske design.

Én af de smukkeste ringe fra Bulgaris kollektion er B.Zero. B.Zero kollektionen blev introduceret i 1999. På trods af, at Bulgari altid har været trendsættende, så var der ingen, der kunne forudse, hvilken betydning B.Zero skulle få for både Bulgari – og for smykkedesign i det hele taget.

B.ZERO MARBLE I 2012 er B.Zero vokset med tre nye versioner, der alle bruger marmor, som er et af de vigtigste materialer fra både romersk og græsk arkitektur.

B.Zero er en stor bred ring, der tydeligvis er inspireret af romersk-græske søjler, men ringens oprindelige design er også inspireret af spiralerne i Bulgaris egen Tubogas urserie (se dette ur på side 67).

Det er første gang, at Bulgari benytter sig af marmor og har valgt at pryde tre B.Zero ringe med tre nuancer: grøn, brun og lapisblå. Alle tre ringe tilbydes af rosaguld med hvert sin farve marmor sat i midten.


52 HERMES

HERMES NU MED INHOUSEVÆRK HERMES STYRKER DERES URPRODUKTION MED ET NYUDVIKLET INHOUSEVÆRK, DER PASSER BÅDE DERES HERREOG DAMEURE. DETTE NYE VÆRK FINDES NU I DRESSAGE, DER DOG IKKE ER EN NY MODEL. Med det nye inhouseværk, H 1837, styrker Hermes den urproduktion, der har været en stor del af det berømte firma siden 1978, hvor ”La Montre Hermes” blev grundlagt. Værket produceres af værkproducenten Vaucher, som Hermes ejer 25 procent af. Hermes har dog produceret ure meget længere, hvilket et foto af Emile Hermes’ datter (firmaets grundlægger) Jacqueline fra 1920 afslører. På billedet bærer Jacqueline et lommeur, der sat i et læderetui, der naturligvis var lavet af Hermes selv. I 1930’erne begyndte Hermes at producere ure i eget navn, dog med værker fra både JaegerLeCoultre, IWC, Audemars Piguet, Minerva og andre fine schweiziske urfirmaer. Hermes har derfor en stolt produktion af fine ure, der går flere årtier tilbage. DRESSAGE Dressage blev introduceret allerede i 2003 og er designet af Henry D’Origny, der har arbejdet som urdesigner for Hermes i 50 år. Spørger man D’Origny, hvorfor han ikke har haft lyst til at prøve kræfter med andre urmærker, svarer han: ”Hvis man er kæreste med Sophia Loren, så har man jo heller ikke lyst til andre kvinder”. Dressage har den markante stigbøjle-form, der altid har været kendetegnet for denne kollektion. Med en kassediameter på 40 millimeter er Dressage både et elegant, men også sporty ur, der tilbydes af både stål, guld og med sølvfarvet eller sort skive. Med dette nye inhouseværk styrker Hermes ikke kun sin rolle som urproducent. De styrker også deres kollektion af ure med mekanisk værk. I dag består Hermes’ urkollektion af 33 procent mekaniske ure, men det tal vil utvivlsomt stige ganske betragteligt de kommende år, når Hermes begynder at bruge deres inhouseværk i flere modeller. Men det er med Hermes’ ure, som det er med deres fantastiske læderprodukter. De forhøjer ikke antallet af ure. Det handler nemlig ikke om kvantitet, men om kvalitet hos Hermes. Eller som Hermes selv ynder at udtrykke det: ”Vi producerer ikke luksus. Vi producerer kvalitet.” WWW.HVELPLUND.DK


Mo M orrg org gen n på ho hote tell lle ett Mo M orrg ge en n i som omm me erh rhu us set et

Et kort fuldt af nye oplevelser. Eurocard Platinum giver dig optimal tryghed og frihed med en unik rejse- og købsforsikring, ingen købsbegrænsninger, kredit på minimum 100.000 kr., adgang til lounges i hele verden og en PIN-kode, som du selv vælger. Og dertil får du spændende invitationer, fordelagtige hoteltilbud og alle de fordele, som du kan forvente af et eksklusivt kort. Velkommen til at opleve mere.

eurocard.dk


54 TAG HEUER

TAG HEUER HYLDER KVINDERNE OG JACK HEUER MED CAMERON DIAS SOM HOVEDPERSON I EN NY REKLAMEKAMPAGNE LANCERER TAG HEUER EN NY KOLLEKTION AF ULTRAFEMININE URE. LINK LADY For første gang i mange år er det kvinderne, der er i fokus hos det sportsprægede urfirma TAG Heuer. Med introduktionen af Link Lady henvender TAG Heuer sig dog ikke kun til det feminine publikum, men introducerer også langt flere eksklusive modeller end tidligere. Link Lady er kombination af gammelt og nyt. De velkendte Link-led er blevet opdateret, men er stadig en hyldest til Link-kollektionen, som TAG Heuer introducerede i 1990’erne. Selve urets cirkulære form er helt ny og tilbydes med en kassediameter på 29 og 34.5 millimeter. Alle modeller er drevet af et præcist quartzværk med dato. Den mindste version tilbydes blandt andet af 18 karat rosaguld og med lilla skive, der er prydet med 11 fine diamanter. Den markante Link-lænke er ligeledes af 18 karat rosaguld. Man kan dog også erhverve sig en 29-millimeter version af kombineret guld og stål (bicolor) og vælge romertal som timemarkører, hvis man foretrækker dette. WWW.HVELPLUND.DK

Hvis man vælger stålversionen af Link Lady, så udelukker dette naturligvis ikke muligheden for at pryde dette med diamanter. TAG Heuer tilbyder både en krans med 47 diamanter eller en krans sat med seks diamanter i hver anden indikator. Lige meget hvor mange eller få diamanter man vælger, materiale ligeså, så er Link Lady en hyldest til den feminine tilgang til moderne horologi, som blandt andet skuespilllerinden Cameron Diaz er med til at kommunikere for TAG Heuer. Link Lady tilbydes med guilloche dekoration eller perlemorskive, og man kan vælge mellem lænke eller med satinrem, sidstnævnte dog kun til 29-millimeter versionerne. CARRERA TAG Heuer har naturligvis også mange nyheder til det maskuline håndled, ikke mindst fra deres legendariske Carrera-kollektion, der blev lanceret første gang i 1964. CARRERA 1887 Carrera er ikke kun et tikkende ikon. Det er også den kollektion, der debuterede med TAG Heuers roste og prisvindende inhouseværk, kaliber 1887. Carrera 1887


LINK LADY (modsat side) af rosaguld og lilla diamantprydet skive hylder ikke bare TAG Heuers kvindelige fans, men også Cameron Dias, der promoverer denne nye kollektion af luksuriøse dameure. CARRERA 1887 med inhouseværk lanceres i elegante versioner med sølvfarvet, sort eller antracitgrå skiver. Alle modeller til-

kollektionen udvides i 2012 med flere modeller, med en kassediameter på 43 millimeter. Med to elegante nye versioner, enten med sølvfarvet, antracitgrå eller sort skive. Med smukke rosaguldsvisere og arabiske timemarkører underspiller TAG Heuer det sporty præg af Carrera og hylder i stedet elegancen. Alle versioner tilbydes enten med rem eller lænke. Ønsker man at berige armen med ædelmetal, så tilbyder TAG Heuer en smuk 41-millimeter version af Carrera 1887 af rosaguld med enten antracitgrå eller sølvfarvet skive med grå eller sort krokodilleskindsrem. Denne størrelse Carrera 1887 tilbydes også med kombineret stål og guldbelagt stål (bicolor). CARRERA CALIBRE 17 JACK HEUER 80th BIRTHDAY TAG Heuers grand old man, Jack Heuer, fylder 80 år i 2012, og dette fejres med en speciel 41 millimeter Carrera med kaliber 17 kronografværk. Dette limiterede Carrera, der kun tilbydes i 3000 styk, er designmæssigt en hyldest af det første Carrera, som Jack Heuer selv designede i 1963 og er prydet af både hans signatur og Heuer familiens våbenskjold på urets bagkasse.

bydes både med rem eller lænke. Yderst ses den tikkende hyldest til Jack Heuer, der fylder 80 år i 2012. Det limiterede ur har en kassediameter på 41 millimeter og er udstyret med kaliber 17. Herunder LINK LADY af stål med diamanter på timemarkørerne. Alle modeller fra den nye feminine kollektion kan bestilles med eller uden diamanter og med guilloche eller perlemorskive.


Carrera 1887


58 LONGINES

LONGINES 180 ÅRS JUBILÆUMSHYLDEST TIL SAINT-IMIER SAINT-IMIER CHRONOGRAPH tilbydes blandet andet af 18 karat rosaguld. Her vist med sort krokodilleskindsrem med foldespænde. Denne version tilbydes med en kassediameter på 41 millimeter. Kolonnehjuls-kronografværket kan nydes gennem glasbagkassen.

LONGINES FYLDER 180 ÅR I 2012, OG DETTE JUBILÆUM FEJRES MED ADSKILLIGE NYHEDER TIL BEGGE KØN. Longines er ét af de mest succesrige schweiziske urmærker, og det ses tydeligt på urfirmaets produktionstal, der i 2012 kommer op over en million ure. Det er et imponerende antal, men Longines har også brugt 180 år på at lave kvalitetsure fra deres faciliteter i schweiziske Saint-Imier. Det er netop denne lille by, som en hel kollektion er opkaldt efter i 2012, og det gælder både ure til herrer og til damer. Saint-Imier kollektionen er inspireret af et design, der stammer fra en Longines model fra 1945. De rene linier og markante skuldre på urkassen forener både gammelt og nutidigt design. Alle modeller tilbydes med enten rem eller lænke og i både stål og 18 karat rosaguld samt bicolor (kombineret stål og guld). Desuden tilbydes Saint-Imier nyheder i fire størrelser, hvoraf 26 og 30 millimeter versionerne er dedikeret til kvinderne og 39 og 41 millimeter versionerne til herrene. SAINT-IMIER CHRONOGRAPH Saint-Imier kronograf-modellerne er allesammen udstyret med Longines’ automatiske kronografværk med kolonnehjul. Dette værk produceres eksklusivt til Longines og er resultatet af flere års udvikling. Denne sporty og samtidig meget elegante kollektion tilbydes med en klædelig kassediameter på 41 millimeter og med sølvfarvet eller sort skive (billede herover) samt rem eller lænke. Saint-Imier Chronograph tilbydes af stål, bicolor eller af rosaguld, og det imponerende værk kan nydes gennem glasbagkassen.

WWW.HVELPLUND.DK


SAINT-IMIER RETROGRADE MOON PHASES Top-modellen i den nye Saint-Imier kollektion er et imponerende studie af mikromekaniske funktioner. Med sin 44-millimeter kassediameter imponerer Saint-Imier Retrograde Moon Phases ikke kun i form af størrelser, men også på grund af urets retrogradefunktioner. Retrograde betyder, at viseren nulstilles, når det sidste tal i den pågældende funktion er nået. Skal datofunktionen eksempelvis skifte fra 31 til 1, så hopper viseren tilbage modsat konventionel datovisning, hvor datohjulet kører rundt. Saint-Imier Retrograde Moonphase tilbyder fire retrogradefunktioner og de er fordelt over dag, dato, sekunder og 24-timers visning, hvoraf sidstnævnte også kan bruges som sekundær tidsviser, idet denne kan stilles separat og dermed ikke behøver at køre efter tiden på urets centralvisere. Modellen tilbyder endvidere visning af månefase og dag/nat indikator. Værket er naturligvis mekanisk og er lavet eksklusivt til Longines. SAINT-IMIER TIL KVINDER Det kvindelige publikum forkæles også af Longines. Det enkle og elegante design passer perfekt til det kvindelige håndled, og der er mange versioner af det feminine Saint-Imier at vælge imellem, hvad enten man vælger 26eller 30-millimeter versionen af denne model. Begge størrelser tilbydes af enten stål, bicolor (billede herover) samt 18 karat rosaguld. På trods af at disse størrelser er dedikeret til det kvindelige publikum, så har Longines valgt at udstyre alle modellerne med mekanisk værk med optræk. Dette valg er med til at positionere Longines som et schweizisk urfirma med årelang produktionsviden. Hele 180 år for at være præcis.

SAINT-IMIER RETROGRADE MOON PHASES med dag/nat og månefaseindikator samt fire retrogradefunktioner: 24-timers visning (sekundær tidszone), dato, dag og sekunder. Kassediameter på 44 millimeter.


60 GENTS FRÉDÉRIQUE CONSTANT MOON TIMER har kig til det automatiske værk gennem urets glasbagkasse. Modellen tilbydes med forskellige skivefarver.

LONGINES SAINT-IMIER er opkaldt efter det område, hvor Longines’ hovedkvarter har ligget siden 1832. Her er det bicolor-version med automatisk kronografværk med kolonnehjul.

Det legendariske IWC BIG PILOT tilbydes for første gang af sort keramik. Kassediameteren på 46 millimeter er uændret.

TISSOT LE LOCLE CHRONOMETRE AUTOMATIQUE har en kassediameter på 39.5 millimeter og forener elegance og imponerende præcision på ægte schweizisk manér.

WWW.HVELPLUND.DK


HERMES DRESSAGE er nu udstyret med inhouseværk. Det legendariske ur er dermed blevet endnu mere eksklusivt. Her er det stålmodellen med matchende lænke.

BREITLING FOR BENTLEY GMT V8 tilbyder både chronometer certificeret kronografværk og aflæsning af verdenstid via den indre drejekrans.

PATEK PHILIPPE ANNUAL CALENDAR REFERENCE 5960 tilbydes nu af rosaguld med sort skive. Kassediameter er 40.5 millimeter.

42 millimeter quartzdrevet TAG HEUER FORMULA 1 i børstet stål med sort drejekrans af titanium. Modellen tilbydes også med gummirem.


62 ORDFORKLARING

MIKROMEKANIKKENS MANGE ORD FORKLARET

DE MEKANISKE URE ER IKKE BARE SMÅ MIKROMEKANISKE VIDUNDERE. DE ER OGSÅ OFTE OMTALT MED UDENLANDSKE UDTRYK, SÅ SOM COMPLICATIONS, TOURBILLON, EBAUCHE OG RATTRAPANTE. HER KAN DU LÆRE, HVAD NOGLE AF DE FORSKELLIGE ORD BETYDER, NÅR DER TALES HOROLOGISK.

WWW.HVELPLUND.DK


BLÅ-ANLØBEN For at opnå en blå farve på eksempelvis skruer og visere opvarmes disse ved 300 grader, så stålet får den ønskede farve. Dette er en meget kompliceret procedure. Nogle urfirmaer springer dog over, hvor gærdet er lavest og nøjes med at male delene blå. CET Står for Central European Time, hvilket er Greenwich Mean Time (GMT) plus en time. Det vil sige, at København, Stockholm og Oslo er CET. COSC Forkortelse af Chronometre Officielle Suisse des Chronometres. Hvis et ur er chronometer certificeret, betyder det, at urets værk har undergået en række præcisionstests i fem forskellige positioner og forskellige temperaturer gennem 16 dage. For at bære COSC certificering skal et mekanisk urværk holde en daglig præcision på +4/-6 sekunder. Rolex har længe ligget på førstepladsen med cirka 700.000 chronometer certificerede værker, efterfulgt af Omega og med Breitling på en tredjeplads. Sidstnævnte chronometer certificerer samtlige værker, inklusiv deres quartzværker. Rent fonetisk omtaler urentusiaster denne certificering som ”cosc”. Du scorer derved point ved at spørge om det pågældende ur er ”cosc”, hvis en person stolt viser sit nyindkøbte ur frem. Forvent anerkendende blikke – eller det modsatte.

DLC Forkortelse af Diamond Like Carbon, som er en hårdfør belægning af ure, typisk sort. DRESS UR Populærbetegnelsen for slanke og enkle ure, der typisk kun har time- og minutviser eller til nøds sekundviser. Disse enkle ure omtales ofte som ”Two-hander”, ”Threehander” eller ”Time-Only”. EVIGHEDSKALENDER Et ur med evighedskalender (f.eks. Breitling Transocean QP herover) skifter selv datoen, hvad enten der er tale om 28, 29, 30 eller 31 dage i den pågældende måned. Det vil sige, at værket er konstrueret til at kende forskel på et almindeligt år og et skudår. Visse ure med evighedskalender er konstrueret til at udelade den 29. februar i visse skudår, hvis det pågældende årstal er deleligt med 100. Dog er disse hele hundredeår alligevel skudår, hvis de er delelige med 400. En kompliceret regel, men ikke desto mindre en regel, som et ur med Gregoriansk og Juliansk evighedskalender skal følge. FJEDERHUS En hul cylinder, der indeholder den spiral, der i optrukket tilstand giver det mekaniske ur energi til at tikke. Ure med en gangreserve på over 60 timer tilbyder gerne to fjederhuse. FLYBACK Ure med flyback kronograf giver brugeren mulighed for tidtagning med korte intervaller. Normalt starter og


64 ORDFORKLARING

stopper man et urs kronograf med samme knap, men et ur med flybackfunktion nulstiller kronografens sekundviser, hvorefter den fortsætter tidtagningen, uden man behøver at aktivere startknappen. GMT GMT står for Greenwich Mean Time, hvilken er den tidsmedian, som alle verdens tidszoner relaterer til. Eksempelvis er klokken i København GMT plus en time og New York GMT minus seks timer. Hvis et ur tilbyder GMTfunktion, så betyder dette, at uret giver brugeren mulighed for at angive tiden i en anden tidszone. Dette typisk via en fjerde centralviser, der angiver tiden via en drejbar 24-timers krans, der sidder på urkassen.

MINUTREPETITION Minutrepetitioner anses som én af de absolut mest komplicerede funktioner i et moderne mekanisk urværk. Et ur med denne funktion kan gengive det aktuelle tidspunkt med mekanisk klang. Det vil sige, at uret “slår tiden an” med to små lillehammer-arme, typisk ved at angive den aktuelle time, kvarter og minutter. Denne mekaniske klang aktiveres typisk via en aflang knap på urkassens side. Hvis klokken eksempelvis er 19 minutter over tre, så slår minut repetitionsfunktionen tre langsomme slag for timerne, et hurtigere for det enkle kvarter samt fire hurtigere for minutterne. Fonetisk vil dette lyde således: dong dong dong, dingdong, ding ding ding ding.

INHOUSEVÆRK Der er flere og flere urfirmaer, der er begyndt at producere deres egne værker. Det vil sige, at de ikke længere er afhængige af eksterne værkleverandører.

Minutrepetitioner er ikke bare komplicerede at lave, men kræver desuden en kassekonstruktion, der tilbyder en perfekt akustik. Urkassen må ikke “holde på lyden”, hvilket udelukker eksempelvis titanium som anvendeligt materiale til urkassen af et ur med minutrepetitioner. Titanium er nemlig et langt mere organisk materiale end eksempelvis stål eller guld, hvilket betyder, at akustikken er for ringe til at huse et værk med minutrepetitioner.

Det er dog en kompliceret og ikke mindst bekostelig affære at producere sine egne værker, og kun de færreste mestrer dette til fulde. Patek Philippe, Jaeger-LeCoultre og Piaget har dog produceret langt de fleste af deres egne værker i adskillige årtier og har derfor også lagt de fleste horologiske børnesygdomme bag sig.

MÅNEFASE Indikerer månens aktuelle position. Findes ofte på ure med evighedskalender, men angiver kun i sjældne tilfælde den helt præcise position af månen, idet de fleste værker med månefase er reguleret til, at månens cyklus er 29,5 dage. Den nøjagtige cyklus er i virkeligheden 29,53059

Man kan dermed bevare sin lokale tid på de øvrige visere – eller omvendt. Denne funktion er ganske anvendelig for personer, der rejser mellem forskellige tidszoner.

WWW.HVELPLUND.DK


dage. Det betyder, at et værk med en standard månefaseindikator kan afvige et helt døgn efter en tre-årig periode og bør derfor reguleres af en urmager. Nogle ure tilbyder dog en så præcis månefaseindikator, at denne funktion ikke behøver regulering i over 100 år. For eksempel IWC Portuguese Perpetual Calendar, der ikke skal reguleres før efter 577,5 år. RATTRAPANTE Det er det franske ord for splitsekunder. Et ur med denne funktion kan måle to separate tider eller mellemtid via stopursfunktionen. En sekundviser ligger over den anden. De følges begge rundt, når start-knappen aktiveres og skilles ad/splittes, når splitsekund-knappen aktiveres. En kompliceret funktion, der blev kommercialiseret, da IWC lancerede deres Doppelchronograph i 1993. TOURBILLON Tourbillon-funktionen (se billede modsat side) blev opfundet af den franske urmager Abraham-Louis Breguet i cirka 1795. Denne mekaniske funktion består af et separat balancehjul og en spiral, som modvirker jordens tyngdekraft. Tyngdekraften påvirker mekaniske ures præcision. Tourbillonens balancehjul og spiral sidder i et lille bur, som skiller denne funktion fra de andre værkdele. Tourbillonfunktionen regulerer urets præcision, når uret bæres i forskellige positioner. I praksis betyder det, at ure med tourbillon er enklere at justere rent præcisionsmæssigt

VERDENSTID Ure med verdenstid tilbyder aflæsning af den aktuelle tid, typisk i 24 af verdens hovedstæder. Denne funktion blev patenteret af den franske urmager Louis Cottier i 1935. De første urfirmaer, der benyttede sig af hans mekaniske opfindelse var blandt andet Patek Philippe og IWC. Ved hjælp af en drejekrans, der enten sidder som en indre krans eller via et vindue på skiven, kan man vælge den pågældende hovedstads aktuelle tidspunkt. Nogle ure tilbyder en funktion, der gør, at urets timeviser automatisk viser den valgte hovedstads aktuelle tidspunkt. Nogle urfimaer tilbyder desuden, at man selv kan bestemme, hvilke hovedstæder, man gerne vil have angivet på den skive, der angiver byerne. Man kunne eksempelvis udskifte Paris med København, Stockholm eller Oslo, eller New York med Boston. ÅRSKALENDER Til forskel fra et ur med evighedskalender, så tilbyder et ur med årskalender (f.eks. Patek Philippe ref. 5960R herover) kun at skifte datoen automatisk indtil d. 28. februar. Her skal man manuelt skifte datoen. På et konventionelt ur, der hverken tilbyder evighedskalender eller årskalender, skal man manuelt skifte datoen, hvis måneden kun har 30 dage, idet kalenderfunktionen på et konventionelt ur altid vil køre til maksimum, det vil sige 31 dage i hver måned.


66 LADIES & GEMS Ultra feminin LONGINES SAINT-IMIER af stål med kridhvid perlemorskive, matchende rem og talrige diamanter i både kransen og på skiven.

PATEK PHILIPPE REFERENCE 7140R tilbyder automatisk værk med evighedskalender og talrige diamanter på både selve urkasse og remmens lås. Kassediameter er 35.1 millimeter og modellen tilbydes med ekstra rem.

HERMES ARCEAU af guld med talrige diamanter på både urkasse og remskuldre. Den smukt dekorerede skive er lavet af perlemor.

MONTBLANC COLLECTION GRACE DE MONACO er et sandt kunstværk af horologisk finesse og talrige ædelsten. Et flot hyldest til én af Hollywoods smukkeste kvinder.

CHOPARD RACING hylder alle de kvinder, der både har benzin og hvinende dæk i blodet. Men også hylder fint urmageri i særklasse.

WWW.HVELPLUND.DK


Det elegante RADO JUBILÉ gør ikke meget væsen af sig selv, men det er netop det diskrete design, der er så tiltalende. De fire små diamanter er også ganske klædelige.

BULGARI SERPENTI tilbydes af både guld og stål samt med eller uden diamanter. Her er det guld og diamanter, der pryder det innovative urdesign.

BREITLING FOR BENTLEY er ikke kun forbeholdt herrer. Her er det en kridhvid version, der hylder det kvindelige håndled.

FRÉDÉRIQUE CONSTANT DOUBLE OPEN HEART giver frit kig til urets tikkende hjerte: balancehjulet. En del af salget fra dette ur går til velgørenhed.

CERTINA DS DREAM er et elegant eksemplar på feminin horologi fra ét af de schweiziske mærker, der er allermest efterspurgt i Skandinavien.


68 MONTBLANC

MONTBLANC skriver horologisk historie til begge køn

WWW.HVELPLUND.DK


TIMEWALKER TWINFLY CHRONOGRAPH GREYTECH af titanium (modsat side) er limiteret til 888 styk og udstyret med helt nyt automatisk kronografværk, kaliber MB LL100.

TIMEWALKER CHRONOVOYAGER UTC af børstet stål og titanium (herover) tilbyder både kronograf samt aflæsning af sekundær tid. STAR CLASSIQUE AUTOMATIC hylder ‘less is more’ princippet med sit

MONTBLANC UDVIDER SIN KOLLEKTION MED FLERE SPÆNDENDE MODELLER, OG I 2012 FORKÆLES KVINDERNE MED EN HELT NY KOLLEKTION, DER HYLDER ÈN AF HOLLYWOODS ÆGTE PRINSESSER. Montblanc bevæger sig ganske hastigt op ad den horologiske stige med sine eventyrlige ure, der er præget af flere og flere mekaniske værker, visse endda af egen produktion. Det er derfor kun rimeligt at erklære Montblanc som det mærke, der tilbyder flest maskuline luksusprodukter: skriveredskaber, lædervarer, manchetknapper og armbåndsure. COLLECTION PRINCESSE GRACE DE MONACO Montblanc tilbyder dog også ure til kvinder. Ikke mindst i 2012, hvor en helt ny kollektion ser dagens lys, Collection Princesse Grace de Monaco. Eller rettere Fyrstinde Gracia Patricia af Monaco, som hendes officielle titel faktisk var. Denne ultrafeminine kollektion med automatisk værk tilbydes i forskellige versioner af guld eller stål med varierende mængde af baquette- eller brillantslebne diamanter fra 0.45 til hele 9.363 carat. Fælles for alle modeller er den pink dråbeformede safir ved ”6”. Denne pink safir symboliserer Grace Kellys yndlingsblomst, rosen. Collection Princesse Grace de Monaco modellerne tilbydes enten med rem eller med lænke af matchende materiale.

overskuelige skivelayout og simple funktioner. COLLECTION PRINCESSE GRACE DE MONACO er en helt ny ultrafeminin kollektion med automatisk værk, der er dedikeret til kvinderne.

TIMEWALKER Men det er dog ure til det maskuline håndled, der fylder mest i Montblancs tikkende kollektion. Eksempelvis det nye Timewalker TwinFly Chronograph GreyTech med splitkronograf eller søstermodellen, Timewalker Chronovoyager UTC, der ikke kun tilbyder kronograf, men også sekundær tidvisning via den fjerde centralviser med blå spids. Disse to modeller repræsenterer Montblancs sporty side med en funktion, der synes som skabt for Montblanc. Kronograf betyder nemlig at ”skrive tiden” på græsk. Dette kan jo så gøres via et Timewalker Chronograph eller med ét af Montblancs mange lækre skriveredskaber. STAR CLASSIQUE AUTOMATIC Montblancs bud på et tidløst og elegant ur til herrerne byder på et design, der hylder ’less is more’-princippet. Modellen viser kun tiden via time-, minut- og sekundviser, hvoraf sidstnævnte er såkaldt ”små sekunder” ved ”6”, der er præget af Montblancs ikoniske logo. Dette logo findes også på enden af optrækskronen. Star Classique Automatic er horologisk elegance, når det er bedst. Slankt, elegant og med til at fuldende en gentlemans påklædning, udover manchetknapper, fyldepen og en tegnebog af det fineste læder.


70 BAUME & MERCIER

BAUME & MERCIER VOKSENDE KOLLEKTION OG MEKANIK TIL KVINDERNE CAPELAND af stål med automatisk kronografværk tilbydes med en kassediameter på både 42 og 44 millimeter. Modellen tilbydes både med lænke eller rem.

MED EN PRODUKTIONSHISTORIE, DER GÅR HELE 182 ÅR TILBAGE HAR SCHWEIZISKE BAUME & MERCIER MEGET AT BYDE PÅ. 2012-13 KOLLEKTIONEN ER TYDELIGVIS PRÆGET AF BÅDE FOR- OG NUTIDIGE DESIGNLINIER FOR BÅDE HERRER OG DAMER, OG DER HERSKER INGEN TVIVL OM BAUME & MERCIERS MIKROMEKANISKE KUNNEN. CAPELAND Baume & Merciers legendariske Capeland-kollektion fik et retro-inspireret ’facelift’ i 2011, da det 182 år gamle urfirma besluttede sig for at lancere en kronograf-model, der var inspireret af et ur fra Baume & Merciers kollektion i 1948. Den pågældende model med fly-back kronograffunktion blev en kæmpe succes, og derfor har Baume & Mercier atter denne retro-inspireret version med i årets kollektion af tikkende nyheder (billedet herover). Den sorte skive står i flot kontrast til de gyldne såkaldte ’Breguet’-centralvisere og de gyldne feuille visere på de små bicompax skiver. Capeland Fly-Back Chronograph tilbydes af både stål eller 18 karat rosaguld og har en kassediameter på 42 millimeter. Capeland Fly-Back Chronograph tilbydes både med sort og blå skive, sidstnævnte dog kun af stål. Standardkollektionen af Capeland vokser ganske voldsomt i 2012-13. Ikke blot på grund af 13 nye versioner i kollektionen, men også fordi Capeland Chronograph nu tilbydes i to størrelser, nemlig både 42 og 44 millimeter. 44-millimeter versionerne er netop lanceret og disse lidt større versioner af det populære kronografur er udstyret med et automatisk kronografværk fra schweiziske La Joux-Perret. 42-millimeter versionerne er stadig udstyret med det legendariske Valjoux 7753 kronografværk, der sikrer et præcis tidvisning og tidtagning i hele urets levetid.

WWW.HVELPLUND.DK


PRODUCT LINE AS · T: +815 22 330

Embodying watchmaking tradition and timeless elegance, the Capeland chronograph offers a fascinating blend of authenticity and style that keeps in perfect step with life’s most precious moments. www.baume-et-mercier.com


72 BAUME & MERCIER

LINEA tilbydes med automatisk værk og med en kassediameter på 32 millimeter. Det innovative remskifte system giver mulighed for at ændre urets udseende.

LINEA AUTOMATIC Det smukke og feminine Linea er en klassiker i Baume & Merciers kollektion. Modellen har været et fast element siden lanceringen i 1987 og pyntet mangt et håndled med en kassediameter på 27 millimeter og udstyret med et quartzværk. I 2012 lancerer Baume & Mercier en mekanisk version med automatisk værk og en kassediameter, der er vokset til 32 millimeter. Lanceringen af denne mekaniske version af Linea skyldes den stigende efterspørgsel af mekaniske ure fra kvinderne. Men udover værk og den fem millimeter større kasse, så tilbyder Linea stadig det innovative remsystem, der tilbyder ejeren at skifte fra rem til lænke og endda skifte rem efter humør og årstid. Linea tilbydes nemlig med remme i flere farver end nogensinde før. Skiven på Linea Automatic tilbydes blandt andet af fin perlemor og 11 timemarkører er prydet med fine diamanter, der kun er afbrudt af datovisning ved ”6”. Men der er naturligvis flere versioner at vælge imellem, så man kan pryde armen med lige præcis den version, der passer. Det automatiske værk kan nydes gennem glasbagkassen. Baume & Mercier tilbyder dog også en quartzversion af Linea, hvilket betyder, at netop denne feminine kollektion har utrolig mange tilbud til det kvindelige publikum. Alle Linea-modellerne tilbydes af stål eller bicolor og samtlige modeller tilbyder det innovative rem-skifte system, der ændrer urets udseende meget nemt.

WWW.HVELPLUND.DK


PRODUCT LINE AS 路 T: +815 22 330

With its distinctive design featuring clean, architectural lines, the Hampton collection for both him and her embodies a natural elegance and expresses the art of living. www.baume-et-mercier.com


74 RADO

RADO MORGENDAGENS MATERIALER RADO HYPERCHROME AUTOMATIC med kasse af hvid poleret hightec keramik og automatisk værk med dato. Lænken er ligeledes af keramik med foldespænde af titanium.

RADO ER VERDENSMESTRE I BRUGEN AF KERAMIK. DERES ÅRELANGE VIDEN MED DETTE LETTE OG DOG HÅRDFØRE MATERIALE DOMINERER LANGT DE FLESTE AF URENE I DERES IMPONERENDE KOLLEKTION. Siden 1980’erne har schweiziske Rado mestret brugen af high-tech keramik og løbende videreudviklet dette spændende materiale. Det er netop denne årelange ekspertise, der gør Rado til et exceptionelt urfirma, der stadig ligger helt i front med hensyn til videreudvikling af det næsten ridsefrie materiale. Den seneste udvikling af keramisk materiale fra Rado hedder Ceramos og dækker over en blanding af keramik og stål. XXL CHRONOGRAPH HYPERCHROME Denne nye maskuline kronograf-model med buet safirglas er klædt i sort hightech keramik fra top til tå. Det gælder monocoquekassen, så vel som lænke. Det eneste, der ikke er lavet af dette særdeles hårdføre materiale, er de ’bevægelige dele’ såsom den gummibelagte optrækskrone og lænkens lås af titanium samt kronograf-knapperne med indlagt Ceramos og de dekorative parentes-formede bjælker på siden af urkassen, der er lavet af ’carbon diffused steel’, hvilket betyder, at stålet er behandlet til at være mere hårdfør. Denne 45-millimeter nyhed er udstyret med et mekanisk kronografværk, der kan nydes gennem glasbagkassen.

WWW.HVELPLUND.DK


HYPERCHROME AUTOMATIC Hvis gommen er i sort, så er bruden i hvidt. Dette kunne sagtens være tankerne bag lanceringen af det hvide 36-millimeter Hyperchrome Automatic, der blander hvid keramik med guld PVD-belagte ståldetaljer. De gyldne detaljer, såsom viserne og urkassens ’parentes’-bjælker på siden, står i flot kontrast til det kridhvide ur, der er udstyret med et automatisk værk, der kan nydes gennem glasbagkassen. Det materiale, der er brugt til urkasse og lænke sikrer, at HyperChrome modellerne af hightech keramik bevarer deres silkeagtige finish i hele urets levetid, idet keramik både er hårdfør og nærmest ridsefrit. Diamanter eller materialer, der har en større hårdhed end keramik kan dog ridse. Men Rados hightech keramik tilbyder trods alt en hårdhed, der svarer til hele 1.250 Vickers. Dette gælder både den sorte XXL HyperChrome Chronograph og HyperChrome Automatic, takket være Rados årelange ekspertise i hightech keramisk materialeudvikling. RADO R-ONE Rado har formået at introducere over 80 nye modeller på lidt over et år, og det er ganske imponerende, selvom Rado er et stort firma med over en halv million producerede ure på årsplan. Rado R-One skiller sig dog lidt ud med sit unikke udseende, ikke mindst de markante blå linier, der bryder modellens stringente design. Selve kassen og safirglasset er belagt med blå SuperLuminova, der er blandet med hightech keramik, så det er ridsefrit.

Denne konstruktion giver uret et øjeblikkeligt futuristisk udseende. Rado R-One er da også inspireret af intergalaktiske fartøjer og nogle vil måske nikke genkendende til både originalversionen og genindspilningen af kultfilmen ”Tron”, ikke mindst på grund af den selvlysende blå dekoration. Rado R-one er limiteret til 300 styk og udstyret med automatisk kronografværk med dato. R-One tilbydes med en sort gummirem med foldespænde.

RADO R-ONE med automatisk kronografværk tilbyder et futurisktisk design og blå linier, der er belagt med ridsefri SuperLuminova, der lyser op om natten eller andre mørke steder.


76 FRÉDÉRIQUE CONSTANT DOUBLE HEART BEAT BLACK BEAUTY tilbyder kig til det mekaniske værk, hvilket er blevet urfirmaets kendetegn. En del af overskuddet fra salget af denne model går til velgørenhed.

FRÉDÉRIQUE CONSTANT ÅBNE HJERTER OG KONSTANT VÆKST De to hollandske ejere af Frédérique Constant, Peter Stas og hans hustru Aletta, har al mulig grund til at være stolte af det urmærke, som de grundlagde i 1988. Deres første kollektion så dagens lys i 1992, og dengang var der kun tale om ure med quartzværk. I dag tilbyder Frédérique Constant dog langt flere mekaniske værker end quartzdrevne. Dengang var det en passion for ure, der var startskuddet – og det er stadig passionen, der driver værket. Og i visse tilfælde er der tale om tikkende inhouseværk, idet det unge urfirma, der regner med at sælge 140.000 ure i 2012, tilbyder en kollektion af ure med deres egetproducerede værk. Frédérique Constant begyndte dog ikke med inhouseværk, men derimod med et frit kig til den del at uret, der får det mekaniske værk til at tikke: balancehjulet. Det er derfor ikke så underligt, at Frédérique WWW.HVELPLUND.DK

Constant kalder dette kig til balancehjulet for Heart Beat. Heart Beat gjorde Frédérique Constant verdensberømt i 1994 og det er stadig denne åbne detalje i urskiven, der præger mange af Frédérique Constants modeller, både til herrer og damer. LA CARRERA PANAMERICANA Frédérique Constant hylder det legendariske race La Carrera Panamericana, der strækker sig over 3.300 kilometer, hvilket tager fem dage at fuldføre. Siden 1950’erne har dette race tiltrukket hundredetusindevis af bilentusiaster og i anledning af det fireogtyvende La Carrera Panamericana race lancerer Frédérique Constant et limiteret ur med manuelt optræk og en kassediameter på 43 millimeter. Modellen (til venstre) fås i to udgaver. Det ene med sølvfarvede timemarkører, det andet med guldfarvede. Hver version er limiteret til 1888 styk.


78 TECHNOMARINE

TECHNOMARINE

15 ÅR MED FRISKE FARVER

WWW.HVELPLUND.DK


CRUISE LOCKER (modsat side) er udstyret med en rem i samme groftvævede materiale som nøgleringen fra et omklædningsrum på de sydfranske strande. STEEL EVOLUTION (herover) har PVD-behandlet urkasse i forskellige farver, der dernæst er ‘stone-washed’. NIGHT VISION (herunder) lyser op med sine friske farver på visere, timemarkører, krans og bagsiden af remmen.

MED SINE 15 ÅR ER TECHNOMARINE STADIG ET UNGT MÆRKE, OG DET ER DA OGSÅ UNGE FRISKE FARVER, DER PRÆGER KOLLEKTIONEN FRA DET LEGESYGE URMÆRKE. I dag producerer det farverige urmærke omkring 140.000 ure om året, hvilket afspejler den enorme efterspørgsel, som TechnoMarine nyder på verdensplan. Urene designes i Milano og produceres i urenes hjemland, Schweiz. CRUISE LOCKER I 2012 lancerer TechnoMarine en serie af ure, der hylder de sydfranske strande, der inspirerede til den allerførste produktion af de farverige ure i 1997. Under navnet Cruise Locker gemmer der sig ikke bare en serie farverige ure, der er opkaldt efter de allerførste TechnoMarine modeller, der så dagens lys for 15 år siden. Cruise Locker er også opkaldt efter de små omklædningsrum, der præger de sydfranske strande. De små nøgler, der hører til disse omklædningsrum hænger i en groft vævet nøglering og det har TechnoMarine ladet sig inspirere af. Remmen på Cruise Locker er derfor lavet af samme farverige materiale og desuden kan man rent faktisk hænge sin nøgle i remmens indsyede stålringe også kendt som ’loops’. Som alle andre TechnoMarine ure hører der naturligvis en ekstra rem med til det quartzdrevne Cruise Locker, og man har derfor mulighed for at skifte remmen, når solen går på gled i Saint Tropez eller en anden af verdens farverige destinationer. NIGHT VISION Når strandlivet overtages af aftenlivet, så er det tid til at vise farverne på en anden måde. Det sørger Night Vision

modellen for. Denne nye model er belagt med et selvlysende materiale, der får uret til at stråle om natten. Udover urets visere og timemarkører, så er kransen på det quartzdrevne Night Vison også selvlysende om natten, hvilket ikke kun gør, at man kan tyde tiden nemmere, men også udskiller sig fra mængden med sine markante farver. Remmens bagside er desuden i samme farve som urets kontrastfarve. STEEL EVOLUTION TechnoMarine leger også med farverne i deres helt nye quartzdrevne Steel Evolution kollektion. Disse stålure er alle belagt med PVD i forskellige farver og dernæst behandlet som et par stone-washed jeans. Denne rå forbehandling betyder, at hvert enkelt ur ikke bare kommer med et råt udseende, men også at hvert enkelt Steel Evolution ur er unikt. Steel Evolution tilbydes i forskellige farvede PVD-behandlede kasser og med diverse farver på urskiven.


80 TISSOT

TISSOT DOMINERER DEN SCHWEIZISKE URPRODUKTION

WWW.HVELPLUND.DK


MED EN ÅRLIG PRODUKTION, DER FORVENTES AT NÅ OVER FIRE MILLIONER URE I 2012 ER SCHWEIZISKE TISSOT ÈT AF VERDENS ABSOLUT MEST EFTERSPURGTE URMÆRKER OG STÅR FOR HELE 11 PROCENT AF DEN SAMLEDE SCHWEIZISKE UREKSPORT. Man forstår godt, at Tissots CEO, Francois Thiebaud, smilede meget under TIME&GEMS’ interview med ham under årets Basel World urmesse. Tissot er en vaskeægte succes og har på ganske få år gået fra cirka to til fire millioner årligt producerede ure. Det betyder ikke overraskende, at Tissot er ét af de urfimaer i Swatch Group regi, der omsætter mest, side om side med Omega og Longines. Tissot er repræsenteret i 160 lande og deres kollektion spænder vidt. Fra det efterhånden legendariske T-Touch med taktilt glas til det ultrapræcise Le Locle Automatic Chronometer, der for nyligt har bevist, at Tissots mekaniske ure yder exceptionel præcision. HERITAGE PR 516 Tissot er også et urmærke med en meget lang produktionshistorie. Firmaet blev grundlagt i 1853, og der er derfor et enormt bagkatalog at tage fat i, når Tissot beslutter sig for at relancere modeller fra fortidens produktioner. I 2012 er én af disse relanceringer det retro-cool Heritage PR 516, der oprindeligt blev lanceret i 1960’erne. Dengang – som nu – repræsenterede PR 516 Tissots sporty side. I bedste retrostil tilbydes PR 516 med perforeret lænke, der minder om et par kørehandsker eller datidens sportsvogne og deres markante rat med ’cut-out’ stålkonstruktion. Dette mønster går igen på urets rotor, der kan nydes gennem glasbagkassen. Udover at vise tiden, så tilbyder Heritage PR 516 også dag og dato. Heritage PR 516 har en kassediameter på 40 millimeter og tikker afsted med et automatisk værk. Modellen tilbydes enten med sort, blå eller sølvfarvet skive. Man kan vælge mellem den perforerede lænke af stål eller læderrem. TITANIUM CHRONO QUARTZ Det hårdføre og meget lette materiale, titanium, danner rammen for det nye Tissot Titanium Chrono Quartz. Titanium bruges både i rumindustrien og til kirurgiske instrumenter. Sidstnævnte blandt andet på grund af, at titanium overhovedet ikke indeholder nikkel. Titanium Chrono Quartz er udstyret med et quartzdrevet kronografværk, og modellen tilbydes med enten sølvfarvet, mørkeblå, sort eller antracitgrå skive og man kan desuden vælge mellem matchende titaniumslænke eller sort gummirem med foldespænde. Begge alternativer sikrer ultimativ bærekomfort på grund af det lette materiale. Tissot Titanium Chrono Quartz har en klædelig kassediameter på cirka 40 milimeter og er vandafvisende til 100 meter/10 ATM.

HERITAGE PR 516 hylder Tissots sporty modeller fra 1960’erne. Modellen er udstyret med automatisk værk og tilbydes med sort, blå eller sølvfarvet skive. Der er valg mellem den perforerede bilrat-inspirerede lænke eller rem.

TITANIUM CHRONO QUARTZ repræsenterer den nutidige produktion fra Tissot. Med sit lette og hårdføre materiale er denne model en fryd at bære. Ikke kun på grund af materialet, men også på grund af gummiremmen. Titanium Chrono Quartz tilbydes også med matchende titanium lænke (modsat side).


82 CERTINA CERTINA DS ACTION DIVER er ISO 6425 certificeret, hvilket betyder, at uret er testet i vand og ikke i et simuleret dyk. DS Action Diver tilbydes både med lænke og med denne tofarvede gummirem.

CERTINA SKANDINAVIENS FORETRUKNE URMÆRKE ”CERTINA ER ÉT AF DE ABSOLUT BEDST SÆLGENDE URMÆRKER I NORDEUROPA – DANMARK ISÆR,” fortalte Certinas CEO, Adrian Bosshard til TIME&GEMS under årets Basel World urmesse. ”Det er blandt andet derfor vi tilbyder så mange modeller af titanium,” fortsatte Bosshard og fremviste det nye DS First, der tilbydes både med (herunder) og uden kronograffunktion. Skandinaverne er åbenbart glade for det hårdføre og dog meget lette materiale titanium, der desuden er meget hudvenligt, idet titanium overhovedet ikke indeholder nikkel. DS First har en kassediameter på 41 millimeter og viser tiden med et præcist quartzdrevet kronografværk med dato. DS First er vandafvisende til 200 meter/20 ATM og tilbydes også af stål samt med rem i stedet for lænke.

WWW.HVELPLUND.DK

DS ACTION DIVER Certina byder på ét af årets sejeste dykkerure, DS Action Diver. Det 45.2 millimeter store ur oser af at kunne bruges i selv de mest ekstreme situationer, både over og dybt under havets overflade. Urets børstede stålkasse og polerede drejekrans giver DS Action Diver et umiskendeligt maskulint og hårdført udseende, hvad enten man vælger den kraftige stållænke med ekstra sikret foldespænde eller den to-farvede gummirem af exceptionel kvalitet. Rent

værkmæssigt glimrer DS Action Diver også, idet det er udstyret med det legendariske automatiske k ro n o g ra f væ r k fra Valjoux, kaliber 7753. DS Action Diver er vandafvisende til 200 meter/20 ATM og udstyret med sikret skruekrone.


En drømn om Afrika Den drøm du drømmer om Afrika. Den er ikke kun en drøm. Den er virkelig. Den findes et andet sted end i din drøm. Med virkelige lyde og virkelige dufte. Her findes de øjeblikke, du aldrig vil glemme. Og altid vil længes efter at opleve igen. Her vil dit hjerte være hjemme.

Bohemian.dk

Drømmen hedder Nyati.

★ ★ ★ ★ ★ N YA T I S A FA R I L O D G E ★ ★ ★ ★ ★

www.nyati.com • 7026 0407


The pilot always has the best view.

Spitfire Chronograph. Ref. 3878: Back in the days of the dogfights, there was no technology to do the flying for you. A pilot who wanted to get the most out of his Spitfire needed to have an eye on every detail. The same goes today for an IWC Spitfire Chronograph, incidentally: the big central seconds hand together with the day and date displays and the propeller-inspired hour and minute hands are all within the pilot’s field of vision. And that could hardly be more appealing. Mechanical chronograph movement | Self-winding | 68-hour power reserve when fully wound | Date display | Stopwatch function with minutes and seconds | Flyback function | Small hacking seconds | Soft-iron inner case for protection against magnetic fields | Screw-in crown | Sapphire glass, convex, antireflective coating on both sides | Water-resistant 6 bar | Stainless steel |

IWC. Engineered for men.

ØSTERGADE 15, STRØGET * DK-1100 COPENHAGEN K TEL : +45 33 12 02 05 * FAX : +45 33 12 02 09 ØSTERGADE 15, STRØGET * DK-1100 COPENHAGEN K VIMMELSKAFTET 47, STRØGET * DK-1161 COPENHAGEN K TEL : +45 33 12 TEL : +45 33 91 39 10 * FAX : +45 33 91 39 19 15, STRØGET * DK-1100 COPENHAGEN ØSTERGADE K 02 05 * FAX : +45 33 12 02 09 TEL : +45 33 12 02 05 * FAX : +45 33 12 02 09 VIMMELSKAFTET 47, STRØGET * DK-1161 COPENHAGEN K : +45 33 91 39 VIMMELSKAFTET 47, STRØGET * DK-1161 TEL COPENHAGEN K 10 * FAX : +45 33 91 39 19

Profile for Hotel Magazine

Hvelplund Time & Gems  

Magazine for Hvelplund

Hvelplund Time & Gems  

Magazine for Hvelplund

Advertisement