Page 1

EL BUFADOR Número 08, Novembre 2008 Nova època


EL BUFADOR Número 08, Novembre 2008 Nova època

ENTORN FPHSJ • • • • • • • • •

Primer aniversari Universal Doctor Exposició “Mirades” Col· laboració amb La Marató, de TV3 Curs de Qualitat Campanya donació de sang Simulacre AMV i Curs PHTLS Sabies que... Coneix a...


PRIMER ANIVERSARI Fa un any que es va publicar el primer número de la nova època de la revista “El Bufador”. Fins el dia d’avui, s’han publicat set números i més de 40 notícies. Voldríem fer-vos partícips d’aquest projecte i és per això que obrim un compte de correu intern (bufador@hospiolot.com) perquè envieu els vostres suggeriments. Moltes felicitats a tots i a totes per aquest primer aniversari de la nostra revista!!!


Número 08, Novembre 2008 Nova època

ENTORN FPHSJ UNIVERSAL DOCTOR A la Intranet s’ha habilitat un enllaç a una aplicació (Universal Doctor) que consta d’un traductor mèdic on line. Es pot accedir-hi mitjançant la imatge que mostrem a continuació, ubicada a la part inferior dreta de la Intranet:

Actualment, podem accedir només al traductor xinès.

EL BUFADOR


Número 08, Novembre 2008

EL BUFADOR

Nova època

ENTORN FPHSJ EXPOSICIÓ “MIRADES” El dijous 23 d’octubre es va fer la inauguració de l’exposició “Mirades, tres pintors de La Garrotxa”, com a cloenda del treball realitzat en els tallers de grafisme i manualitats amb motiu de la Fira de Sant Lluc. El treball va consistir en un estudi que van realitzar els residents del SocioSanitari, amb diferents tècniques: tèmperes, llapis de color i rotuladors, d’obres de tres pintors garrotxins: Rafael Griera, Miquel Duran i David López. L’exposició està ubicada a la primera planta de Geritaria i restarà oberta fins el dia 10 de novembre. Us animem des d’aquí a visitar-la!!!


Número 08, Novembre 2008

EL BUFADOR

Nova època

ENTORN FPHSJ COL· LABORACIÓ AMB LA MARATÓ, DE TV3 Com cada any, la FP Hospital Sant Jaume d’Olot col· laborarà amb La Marató de TV3. Les malalties mentals greus centraran la dissetena edició de La Marató de TV3. Enguany, es realitzarà un pòster on apareixerà un cervell en forma de trencaclosques, que també funcionarà com a guardiola per recollir donatius per La Marató. Per a més informació, us podeu dirigir a http://www.fundaciomaratotv3.cat/ Des d’aquí us volem animar a col· laborar-hi. Per fer-ho, heu de contactar o bé amb Roser Caparrós o bé amb Espe Alba.


Número 08, Novembre 2008 Nova època

ENTORN FPHSJ CURS DE QUALITAT Durant l’últim quadrimestre d’enguany, gairebé una cinquantena de professionals de la FP Hospital Sant Jaume d’Olot han realitzat un curs de qualitat. El curs s’ha centrat en el model EFQM, l’Acreditació i, sobretot, en la gestió per processos. Aquest temari té com a objectiu establir les bases teòriques per iniciar l’anàlisi i desenvolupament dels processos del nostre centre. L’objectiu és començar a descriure els nostres processos durant el primer trimestre de l’any 2009.

EL BUFADOR


Número 08, Novembre 2008 Nova època

ENTORN FPHSJ CAMPANYA DONACIÓ DE SANG El passat 27 d’octubre, la FP Hospital Sant Jaume d’Olot participà en la campanya que el Banc de Sang i Teixits està realitzant en 40 centres hospitalaris de Catalunya. La campanya pretén cobrir la necessitat de compensar la davallada habitual en el nombre de donacions recollides durant l’estiu i així restablir el nivell de reserves sanguínies que permeti garantir una medicina de qualitat. Els donants van ser un total de 48 persones. Gràcies a tots i a totes per la vostra col· laboració!!!

EL BUFADOR


Número 08, Novembre 2008 Nova època

ENTORN FPHSJ SIMULACRE AMV I CURS PHTLS El passat 31 d’octubre es va portar a terme la presentació de la pel· lícula del simulacre d’AMV al Casal Marià d’Olot, que es va omplir de gom a gom, superant la nostra perspectiva. Es varen realitzar unes fotografies per poder fer un petit escrit a “La Comarca” i que es publicaran en breu. El proper cap de setmana es realitzarà al nostre centre (concretament, a Consultes Externes) el prestigiós curs d’atenció prehospitalària al pacient politraumatitzat (PHTLS). S’iniciarà el divendres, 7 de novembre i finalitzarà el diumenge, 9.

EL BUFADOR


Número 08, Novembre 2008

EL BUFADOR

Nova època

ENTORN FPHSJ SABIES QUE... El suc de pomelo pot afectar l’eficàcia d’alguns medicaments El pomelo és un fruit que es menja fresc, per la seva fibra rica en pectina, o en suc. Els sucs del cítrics, especialment el suc de pomelo i el de taronja, són fonts importants de flavonoides, folat i vitamina C, per això diversos estudis han considerat el seu paper en la salut cardiovascular. No obstant, el suc de pomelo ha adquirit una importància clínica en els últims anys per haver-se descobert que interfereix notablement el metabolisme de molts fàrmacs. Conté una sèrie de bioflavonoides que afecten els sistemes enzimàtics que són utilitzats molt freqüentment pel fetge per a metabolitzar fàrmacs. És suficient un vas de suc de 250 ml de suc de pomelo perquè desenvolupi una activitat antienzimàtica significativa. Les interaccions es donen amb medicaments com: benzodiazepines (diazepam, midazolam,...) antihistamínics (terfenadina), estatines (atorvastatina, simvastatina,...), antagonistes del calci (felodipina, nicardipina, nifedipina,....), corticosteroids (budesònida, metilprednisolona) , immunosupressors (ciclosporina, sirolimus, tacrolimus), altres (amiodarona, anegrilida, celiprolol, clomipramina, cisaprida, carbamazepina, colchicina, etinilestradiol, indinavir, itraconazol, losartan, pimozida, saquinavir, sildenafil, warfarina). Servei de Farmàcia de l’Hospital Sant Jaume d’Olot


Número 08, Novembre 2008

EL BUFADOR

Nova època

ENTORN FPHSJ CONEIX A... El teu nom sencer... M. Rosa Juan i Ambás Un fet històric que destacaries... Per desgràcia, el desastre nuclear de Xernòbil (el mateix dia que va néixer la meva filla gran) Quant fa que treballes a l’Hospital? El 2 de desembre farà 21 anys (abans d’ahir...) Funcions a l’Hospital... Una mica de tot allò relacionat amb Urgències i Admissions del pacient Color preferit... Blau Música preferida... Pop català Mig ple o mig buit? Per segons què, mig ple i per segons què, mig buit.


Número 08, Novembre 2008

EL BUFADOR

Nova època

ENTORN FPHSJ Passat, present o futur? Present Un desig... Menys malalties i més salut. Menys guerres i més pau. Virtuts i defectes... Com a virtuts, escoltar i entendre la gent. Com a defecte, arribar massa aviat als llocs i sempre haver-me d’esperar. No suportes... La mentida. Què significa per a tu l’Hospital Sant Jaume? La meva segona casa. Desperta, gairebé passo més hores aquí que a la meva casa i els treballadors de l’Hospital són la meva segona família.


EL BUFADOR Número 08, Novembre 2008 Nova època bufador@hospiolot.com

Bufador novembre 2008  
Bufador novembre 2008  

Bufador novembre 2008