Page 62

Een ander concept kiezen, heeft gevolgen voor de inrichting van de winkel: andere kleuren, andere meubels, andere verlichting. Marijn Kroeze maakte ook een ingrijpender beslissing, hij maakte de binderij open om meer contact met de klanten te hebben en het ambacht te etaleren.

Andere kleuren, andere verlichting en meer meubels Tekst: Paula van der Hulst, foto’s: Gerdien de Nooy

O

ver de keuze en presentatie van de producten vertelde Marijn Kroeze al in nummer 2 van dit jaar. Andere elementen met betrekking tot de winkelinrichting komen nu aan bod, zoals het kiezen van de kleuren in de huisstijl. ,,Dat hebben we met zijn allen gedaan’’, zegt de bloemist. ,,Ik vond zelf fuchsia erg mooi, dat had ik ergens gezien en vond ik heel sprekend. Op die kleur hebben we verder geborduurd en zo kwamen aubergine en antracietgrijs erbij. Deze combinatie zie je niet veel. In het begin kregen we er wel veel commentaar op, ’nichtenroze’ werd het genoemd. Maar het eindresultaat is toch mooi. Het is opvallend en niet schreeuwerig, eigenlijk precies zoals de bedoeling was.’’ Hebben de nieuwe kleuren in de winkel, gevolgen gehad voor de kleuren van het inpakpapier en de bloemenkaartjes? Marijn:

62 06Marijn Kroese.indd 62

,,Nee, hier hebben we niets aan gewijzigd. Wij gebruikten al lila papier en de kaartjes ging ook naar magenta toe. Ook aan de bedrijfskleding hebben we niets gedaan. We hadden al vesten met capuchon in magenta en zwart en we hebben zwarte overhemden.’’ Bij alle bedrijfskleding staat op de voorkant klein de naam geborduurd in de contrasterende kleur en op de rug staat over de hele breedte het logo met de winkelnaam.

Tafels erbij ,,Het meubilair is wel iets aangepast’’, zegt Marijn. De materialen van de presentatietafels bleven onveranderd: zink en hout. Wel kwamen er een stuk of zes tafels bij die op verschillende hoogtes zijn te plaatsen. De tafels zijn makkelijk te verplaatsen waardoor meteen de routing wijzigt, ,,maar dat is nooit heel ingrijpend’’, vindt de Brabander.

Nieuw en vooral veel flexibeler is de verlichting. ,,We hebben rails opgehangen met spots die verschoven en gericht kunnen worden. Als we de presentatie veranderen, richten we de spots ook anders. Wij hebben gekozen voor gasontladingslampen met een zeer laag wattage, die op de spanningsrail zitten. Ze zijn los te handelen en schakelen.’’ De buitenpresentatie verdween nagenoeg volledig. ,,Meestal hebben we alleen een paar blikvangers buiten staan, maar met Moederdag hadden we wat kleine dingen neergezet. Binnenkort komt er een appelboom die we aankleden met zijden orchideeën. Het geheel, eigenlijk een orchideeënkunstwerk, zetten we in een grote roze pot.’’ Marijn zet regelmatig buiten iets anders neer, een beetje afhankelijk van het seizoen of een andere aanleiding die hij vindt. Het logo, een zwart frame dat bloemen en

Bloem en Blad 06 l 2015

11-06-15 11:53

Bloe

Profile for Stichting Vakinformatie Siergewassen

BEB_06-2015  

BEB_06-2015