Page 52

Anoniem

Op pad voor een zomers boeket Tekst en foto's: Jeannet Hooftman

Het lijkt buiten wel herfst, maar ik heb zin om een echt zomers boeket te kopen. Ik koop het boeket voor mijn vriendin. Het mag tussen de €15 en €20 kosten.

Begroeting In eerste instantie word ik niet begroet als ik de winkel binnenkom. De bindsters zijn druk bezig en praten met elkaar. Dan klinkt het: ,,Hallo.’’ Vragen ,,Kan ik u helpen?’’ Ik zeg dat ik graag een zomers boeket wil. ,,Welke kleurstelling?’’ Het maakt mij niet uit, als het maar zomers is. ,,Zomers ja. Hoe duur? Geen voorkeur voor een bepaalde kleurstelling?’’ Ik laat het aan haar over. Daarop pakt ze felroze gerbera, pioenen, Alchemilla en Campanula. Ze twijfelt even en besluit er dan hardroze Celosia bij te doen. Ze gaat aan de slag. Advies Geen. Bijzonderheden Tijdens het binden komt er een kennis van haar binnen. Ze vertelt dat het een moeizame dag is en dat ze de hele dag al achter de feiten aanloopt. Daarmee bezorgt ze mij het opgelaten gevoel dat ook ik haar van haar werk houd. Afscheid ,,Fijne dag gewenst, dag.’’

Beoordeling + Mooi zomers boeket. - De bloemiste geeft mij het gevoel dat ik teveel ben. - Ik mis het verzorgingsadvies.

52 06Anoniem.indd 52

Betaald €17,50.

Bloem en Blad 06 l 2015

11-06-15 11:52

Bloe

Profile for Stichting Vakinformatie Siergewassen

BEB_06-2015  

BEB_06-2015