Page 31

2015

Bloemwerk in bijzondere ondergronden Tekst: Cornéline Lanooy, foto’s: Gerdien de Nooy

Het bloemwerk van Pim van den Akker staat eigenlijk altijd in bijzondere ondergronden. Hij maakt ze zelf, omdat je je daarmee als bloemist kunt onderscheiden. ,,Ze zien er heel speciaal uit, maar zijn vaak makkelijk te maken’’, aldus de arrangeur en initiatiefnemer van Flower Factor.

1 Een houten dienblad is bekleed met plastic en gevuld

met steekschuim. Van verschillende linten en touw is een raster gecreëerd waartussen de bloemen zijn gestoken. Verwerkte materialen zijn onder meer: Dianthus, Gerbera, Helleborus, Zantedeschia, Hypericum en Hydrangea.

2 ,,Bestaande vazen of potten bekleden met een nieuw mate-

4 Deze bootvorm is ontstaan door uit piepschuim de vorm te

3 Een krans van piepschuim is omwikkeld met stroken kurk.

5 Dit bijzondere tasje, gevuld met vetplanten, is gemaakt

riaal is makkelijk en geeft een bijzonder effect’’, aldus Pim. Deze vetplanten staan in potten die hij beplakt heeft met vierkante stukken leer.

In het midden staat een plastic schaal waarin verschillende planten, waaronder kalanchoë, vetplanten en roosjes, zijn geplant. De jasmijn is in steekbuisjes verwerkt. Pim: ,,Het is wel belangrijk om rekening te houden met de verschillende waterbehoefte van de planten.’’

4

Bloem en Blad 06 l 2015

06BwFlowerFactor.indd 31

snijden en die te beplakken met stukjes fineerhout. Aan de bovenkant zijn in het materiaal steekbuisjes met Cymbidium gestoken. De vorm is op een standaard geprikt.

van een pantykous. Deze vulde Pim met plastic balletjes, waarna hij hem dichtknoopte. Vervolgens bekleedde hij de panty met polyester vezel en een verharder. Dit hardt uit in een halfuur waarna hij de balletjes uit de panty haalde. De vorm beplakte hij met geprepareerde blaadjes en het handvat is gemaakt met ijzerdraad en touw.

5

31 11-06-15 11:49

Profile for Stichting Vakinformatie Siergewassen

BEB_06-2015  

BEB_06-2015