Page 1

H I V E R N

2 0 1 2

Butlletí Informatiu

Horta-Riu Grup d’Estudis – Ateneu Popular de Ponent

El Pont Vell El Pont Vell, ubicat al mateix indret on els romans aixecaren el primer viaducte al segle III a.C, troba la seva primera referència documentada l’any 47 a.C. Juli Cèsar el nomena quan persegueix a Pompeu. Un pont de pedra de sis arcades el substituiria al segle XII en plena reconquesta cristiana de la ciutat. Nombroses riuades el van posar a prova, fins el 1597 quan una de les crescudes del riu Segre en va enderrocar un pilar i dues arcades. Fets semblants es repetirien en anys posteriors. L’any 1727 dos pilars i tres arcades, l’any 1866 la meitat del pont, o el 1907 quan la gran riuada destrueix el pont definitivament. L’any 1911, Lleida celebra amb joia la inauguració d’un pont nou, però l’arribada del front de la Guerra Civil, l’any 1938, acaba amb l’alegria i novament amb el pont. Una càrrega de dinamita el va fer desaparèixer, fins l’any 1944 quan es construeix el renovat pont actual.

Horta-Riu Horta Riu 2013 Comença l’acció! El proper 14 de febrer celebrarem el primer aniversari del Grup d’Estudis Horta-Riu. Aquest segon número pretén consolidar la voluntat de deixar constància de les activitats del grup i les propostes dels seus membres. Molt conscients de les seves mancances, us animem a aportar opinions o continguts tècnics i científics que facin créixer aquesta publicació periòdica de dins cap a fora. Aquest exemplar d’hivern, igual que l’anterior, té una portada i una contraportada, però conté la il·lusió de poder convertir-se en un estri efectiu de participació i divulgació del grup.

Activitats Hivern 2013 Gener

Febrer

Març

20 de gener

A determinar

A determinar

Pardinyes

Almenar

Grenayana

4a. Capbussada al Riu Segre.

Sortida de reconeixement.

Jornada de Molí de Cervià

Organitza:

Organitza:

Organitza:

Lleida Ambiental

Grup Horta- Riu

Aplec Grenyana


GRUP D’ESTUDIS HORTA-RIU

TARDOR 2012

La sèquia de Fontanet Les sèquia de Fontanet ha estat un dels principals eixos vertebradors i transformadors del nostre territori, malgrat que el seu abast i la posada en valor dels seus elements patrimonials sigui encara una assignatura pendent. Això, ha motivat que aquesta hagi estat una de les prioritats del treball del grup d’estudis. Les dues sortides col·lectives han permés valorar el treball que tenim per davant.

Descobrim Fontantet!

El treball en equip: La clau de la descoberta. Els treballs previs realitzats a títol personal per l’Enric Vicedo, el Jordi Bolós, l’Ignasi Aldomà o en Xavi Eritja, han estat fonamentals per iniciar els treballs d’estudi i recerca sobre aquest important i desconegut espai. En Xavier Esterri, empés per un genètic interès en aquest curs d’aigua, ha elaborat un treball de recerca que recull la memòria oral dels seus personatges més representatius, a partir de l’anàlisi de la història local del pobles i partides que travessa.

Fem ruta per la sèquia de Fontanet La millor manera de descobrir aquest espai és visitar-lo, per aquest motiu s’han creat dues rutes. Una de llarga, quasi 40 kilòmetres, per fer preferiblement en bicicleta de tot terreny, ens porta des de Lleida fins el neixement del seu curs històric més llarg. I una de curta, d’uns 15 kilòmetres, ens du fins el retorn del seu curs al riu Segre. Les rutes pots trobar-les al wikiloc. http://ca.wikiloc.com Cerqueu-hi: Sèquia de Fontanet. Tram1/Tram2. Fes un click a “M’agrada” i rebràs l’actualitat a través del teu canal de notícies. Tots els nostres esdeveniments, fotografies, videos, rutes i publicacions al teu abast. Publicació disponible en versió de descàrrega a través de l’aplicació issuu.com. Aquesta publicació, de periodicitat trimestral, és un reflex informatiu del treball que desenvolupa el grup d'estudis Horta-Riu.

Horta-Riu 2  

La voluntat divulgativa del Grup d’Estudis Horta-Riu és una de les seves premises. El present Butlletí Informatiu, amb una periodicitat trim...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you