Page 1

FORNS DE CREVILLENT HORNOS DE CREVILLENT Naturalment sans - Naturalmente sanos

H

Guía 2011/2012

Ajuntament de Crevillent

Regidoria de Foment Econòmic Formació i Comerç

Ayuntamiento de Crevillent Concejalía de Fomento Económico Formación y Comercio


H

Forns de Crevillent Hornos de Crevillent Ayuntamiento de Crevillent Concejalía de Fomento Económico Formación y Comercio

Té davant de vostè la guia dels forns de Crevillent. La/El convidem a fer un recorregut molt saborós pels principals forns de la nostra localitat. En aquest viatge trobarà productes exclusius i inigualables elaborats artesanalment ací, a Crevillent. En la nostra localitat, aconseguim que tots els nostres productes siguen de la millor qualitat. Lluitem per satisfer les necessitats dels nostres clients, apostant per la inclusió de nous productes tenint en compte les noves maneres de vida i les exigències del nostre públic en un mercat competitiu. Els forns de Crevillent es caracteritzen per la seua artesania, innovació i

1

Benvinguts

Ajuntament de Crevillent Regidoria de Foment Econòmic Formació i Comerç

imaginació a l’hora d’elaborar cadascuna de les seues especialitats. Ingredients naturals i saludables, perfectes per a mantindre una dieta equilibrada. Els nostres forns daten de principis del segle passat, destacant en ells la tradició familiar que s’ha transmès d’avis a nets i que ens permet gaudir de productes, l’elaboració dels quals és fidelment custodiada en les receptes més secretes dels avantpassats. Per concloure, li indiquem que no cal eixir de Crevillent per a aconseguir el millor, el més sà i natural, ja que els nostres forns ho saben fer i ho fan molt bé.


Dª Mª ESTER MAS GARCÍA.

Dª Mª ESTER MAS GARCÍA.

Éstas páginas nos trasladan a espacios

Aquestes pàgines ens traslladen a espais

cálidos y acogedores que despiden un

càlids i acollidors que desprenen un

especial aroma, mostrando el producto

especial aroma, mostrant el producte final

final elaborado en los hornos de Crevillent.

elaborat en els forns de Crevillent.

Alimentos apetitosos, saludables y muy

Aliments apetitosos, saludables i molt

nutritivos que forman parte importante de

nutritius que formen part important de la

nuestra alimentación y cultura gastronó-

nostra alimentació i cultura gastronòmica,

mica, y que destacan por su sencillez en la

i que destaquen per la seva senzillesa en

elaboración artesanal.

la elaboració artesanal.

La Concejalía de Fomento Económico, For-

La

mación y Comercio, con esta guía, invita a

Formació i Comerç, amb aquesta guia,

entrar en los hornos para realizar la

convida a entrar en els forns per realitzar

compra de pan, la degustación de dulces y

la compra de pa, la degustació de dolços i

bollería, así como las diferentes variedades

brioixeria, així com les diferents varietats

de cocas elaboradas en nuestro municipio.

de coques elaborades al nostre municipi.

Productos sabrosos y de calidad que quién

Productes saborosos i de qualitat que qui

los pruebe repetirá. Se trata, en definitiva,

els prove repetirà. Es tracta, en definitiva,

de comer bien, comer sano, y con nuestras

de menjar bé, menjar sa, i amb les nostres

compras

compres

Concejala de Fomento Económico, Formación y Comercio

recompensar

la

dedicación

Regidora de Foment Econòmic, Formació i Comerç,

Regidoria

de

Foment

recompensar

la

FORNS DE CREVILLENT HORNOS DE CREVILLENT Naturalment sans - Naturalmente sanos

Econòmic,

dedicació

artesanal y el esfuerzo profesional de los

artesanal i l’esforç professional dels

panaderos de Crevillent.

forners de Crevillent.

Benvinguts

2


3

LLACETS

PALMES

NAPOLITANA DE XOCOLATE

COCA DE MOLLETES I XOCOLATE

Mai 16 cm havien sigut tan saborosos i exquisits. Un dolç perfecte per a acompanyar amb cafè o te en el desdejuni o en les postres. Una fina capa de sucre que el fa inigualable i uns xicotets trossos d’ametla que exploten al paladar. Com no, anava a ser anomenat i traduït per molts com “el dolç de crema i or”.

Un sabor dolç i inigualable, adequades per al berenar o fins i tot per a un bon desdejuni acompanyat amb un cafè amb llet. Un got de llet i una palma la millor manera d’agafar el son. Un suau toc de mel i sucre per a despertar tots els sentits.

El seu propi nom pot indicar que prové de Nàpols. També podríem parlar de l’origen francès, ja que el seu propi nom es traduït com “Pain au chocolat”. Es tracta d’un producte perfecte per a qualsevol hora del dia. Es pot consumir en fred o en calent i en diferents grandàries, depenent del moment del dia que elegim.

Qui ens anava a dir que l’oli, la farina i la sal donarien com a resultat una coca tan deliciosa com la de molletes. A Crevillent la té per a tots els gustos, amb molletes i sardina, amb molletes i xocolate, llonganissa o gran quantitat d’ingredients més...

Panadería Alonso


Panadería y Bollería Alonso Propietari: Panadería y Bollería Alonso S.L Adreça: C/Ramón y Ca jal 11 Tel: 966 68 00 23 Especialitats: Fulloldre, magdalenes i coques

Horari d’obertura: dilluns a divendres: de 7:30

variades.

a 15:00 i de 17:00 a 20:00 h. Dissabte: de 7:30

Altres productes: pa, “saladets”, napolitanes

a 15:00 h.

de xocolate, napolitanes de cabell d’àngel, palmetes i llacets. Tipus de coca: Pernil dolç i formatge. Molletes. Verdura. Molletes i xocolate. Pizza. Samfaina amb tonyina i tomaca. Llonganissa. Sardina. Boqueró.

4


5

TONYES

COCA DE VERDURES

LLACETS

EMPANADETES

Un gran pastís típic de Crevillent cobert de sucre, un sabor dolç i exquisit per a acompanyar amb una bona tassa de xocolate calent en qualsevol moment del dia. Una variació de les “tonyes” es l’anomenada “mona” un producte de temporalitat, el consum del qual es centra als dies de Pasqua. Un pastís més xicotet que al centre conté un ou dur o de xocolate.

Una recepta sana i deliciosa, amb ingredients d’altíssima qualitat elaborats als forns de Crevillent. Un producte adequat per a l’esmorzar, el dinar o el berenar, compost per una massa fina coberta de diferents productes naturals com tomaca, pimentó rostit, ceba o albergínia...

Fulloldre, sucre i mantega són alguns dels ingredients que creen uns postres tan reconeguts com els llacets. Un grossor aproximat de 3 cm que et conviden a degustar-los per la seua bellesa. Aquesta fulloldre conta en la seua base amb uns xicotets trossos d’ametla i sucre que exploten en el paladar, com no, anaven a ser anomenats i traduïts per molts com “els dolços de crema i or”.

Per a molts una variant de l’empanada. Un producte consumit en tots els països que es trasllada a Crevillent en forma de massa per a tot tipus de gustos. Un mos que pot sorprendre perquè incorpora gran quantitat d’ingredients. Malgrat que la seua grandària és xicoteta, podem tastar diferents classes “d’empanadetes”.

Forn de pa Campanero


Forn de pa Campanero Propietari: Forn de pa Campanero SL Despatxos: C/Alarico López Teruel, La Morquera i C/Salitre Tel: 966 68 07 60 - 966681375 - 966681516 Especialitats: pa, coquetes, tonya i pastissos.

Pizza

Altres productes: coques variades, magdalenes,

Horari d’obertura: de dilluns a dissabte de

empanadetes, rotllets, napolitanes, tonyes,

7:30 a 14:00 i de 15:00 a 20:00 h.

croissant i dolços nadalencs. Tipus de coca: Pernil dolç i formatge. Llonganissa. Ou i tonyina. Boqueró.

6


7

PASTISSETS DE XOCOLATE

COCA DE LLONGANISSA

PASTISSOS

NAPOLITANES

El xocolate procedent de l’arbre del cacau és un producte que ha evolucionat al llarg de la història i que segueix sent un plaer inqüestionable per al paladar. Un producte que millora l’estat d’ànim i dota al nostre organisme de vitamines essencials per a un millor desenvolupament de la nostra vida diària.

Coca de massa o de fulloldre, coberta de xicotets trossos de llonganissa que per la seua adequada preparació es converteix en un aperitiu o esmorzar perfecte. Pròpia tant de dies laborables com de cap de setmana i per tant adequada per a cap moment del dia en el que ens invadisca la fam.

Diferents especialitats: nata, fresa, xocolate, crema. Aquestos són molts dels ingredients que podem trobar en les pastisseries de Crevillent, perfectes per a qualsevol moment assenyalat: bodes, comunions, batejos, aniversaris o fins i tot pel simple fet de regalar-nos un plaer exquisit per a nosaltres mateixa en qualsevol moment de l’any.

A Crevillent hem adquirit una tradició pròpia de la Napolitana, una recepta que per a molts és adequada per a totes les estacions. Es tracta d’un tipus de pastís amb una base coberta de fulloldre que augmenta el seu sabor. Es consumeix freda o calenta. Conté está sobrat de xocoate.

La Dolçeta


La Dolçeta Propietari: D. Francisco Mazón García Adreça: C/Jaume Balmes 6 Tel: 664 57 24 03 / 671 80 86 21 Des de 1998 La Dolçeta proporciona productes

Ou, tonyina i tomaca.

artesans d’altíssima qualitat.

Pizza o albergínia.

Especialitats: pastisseria.

Pèsols

Altres productes: coques variades, bunyols i óssos de

Faves Baby i bacon.

sant (temporalitat).

Botifarra, nata i pinyons.

Tipus de coca:

Pernil dolç i tomaca.

Verdura.

Boqueró o sardines amb molletes.

Llonganissa.

Horari d’obertura: de dilluns a dissabte de 7:00 a

Pernil dolç i formatge.

21:00 h.

8


9

ENSAÏMADES

NAPOLITANES

COCA DE VERDURES

PA DEL DIA

Un bon got de cafè i una ensaïmada acabant de fer són un plaer per a molts. No sabem el perquè, però eixa massa que es fon al nostre paladar és una delícia. Un producte que podem acompanyar amb una tassa de xocolate en el desdejuni o un te en la sobretaula o el berenar.

Ou, xocolate, fulloldre i sucre, un dolç de sobretaula que no deixa indiferent a ningú i l’elaboració de les quals tarda uns 20 minuts. Perfectes per a degustar en qualsevol moment del dia. Conegudes generalment pel seu sabor a xocolate, malgrat que les podem trobar amb diferents farciments a gust del consumidor.

En els últims anys, la salut és un tema molt important i és per això que per a aquells consumidors que es preocupen o demanen un producte sa, els proposem la coca de verdures. Un producte exquisit que té en compte les calories i està format per una massa coberta de productes de l’horta, com tomaca, pimentó rostit, ceba o albergínia...

Fonamental en la nostra dieta i en la de milions de persones de diferents continents i països. Un producte essencial en la nostra vida quotidiana. Preparat per a satisfer els gustos del consumidor. Hui en dia podem trobar diferents tipus de pa que s’ajustaran al gust del consumidor, com el pa de soja, llavor o farina.

Horno Paco


Horno Paco Propietari: D. Francisco Gasch Ferrandez Adreça: C/Rvdo. Pascual Martínez Tel: 965 40 15 36 Especialitats: coques variades i tonya.

Pizza

Altres productes: pa, napolitanes, ensaïmades,

Horari d’obertura: de dilluns a dissabte de

magdalenes, empanadetes, rotllos de cabell

5:00 a 15:00 h.

d’àngel i croissants. Tipus de coca: Pernil dolç i formatge. Llonganissa. Ou i tonyina. Boqueró.

10


11

COCA DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE

NAPOLITANES

TONYETES I AMETLLATS

PA DEL DIA

Superfície de massa i fullodre farcida de pernil dolç i formatge, ou, tonyina i tomaca, pizza, sardines i innumerables tipus d’ingredients que poden adequarse als nostres apetits en cada hora, minut i segon del dia.

Un farciment cobert de massa ensucrada que pot incorporar diferents ingredients com el pernil dolç o el xocolate. Als forns de Crevillent les napolitanes compten amb diferents fórmules característiques de cadascun dels forns. Podem cobrir-les amb ametla o sucre “glass”.

Dolços clàssics del Nadal. Especialitats, la perfecció de les quals es completa quan els compartim amb familiars i amics en aquesta època tan assenyalada. Per a molts, quan els forns comencen a elaborar aquestos productes, el propi olor de l’oli i la mantega els produix la sensació de que s’apropa el Nadal. Són el primer pas per a gaudir d’unes dates tan assenyalades.

El pa és l’aliment per excel·lència des de la prehistòria. En l’actualitat ha sofrit diversitat de modificacions, ja que ha evolucionat convertint-se en un dels productes més adequats a la demanda del consumidor i a la seua nova forma de vida. És ahí on podem parlar del pa de sègol, soja, blat...

Panadería Lledó (Luiso)


Panadería Bollería Lledó (Luiso) Propietari: Luís Vicente Lledó Planelles Adreça: C/Estanco 10 Tel: 966 68 07 34 Tradició fornera amb forn familiar des del 14 de

Ou i tonyina.

desembre de 1922.

Pernil dolç i formatge.

Especialitats: coca de boqueró, coca boba d’ametlla i

Llonganissa.

empanadetes.

Sardines i molletes.

Altres productes: pa, coca variada, napolitanes de per-

Horari d’obertura: de dilluns a dissabte de 8:30 a

nil dolç i formatge, magdalenes, rotllos i coquetes.

14:00 i de 17:30 a 21:00 h.

Tipus de coca: Boqueró. Verdura.

12


13

PA DEL DIA

GALETES DE XOCOLATE COOKIES:

MAGDALENES

COCA BOBA

Moltes són les varietats i formes del pa. Com un “rotllo”, “baguett”, “chapata”, el Pa Torrat, etc. Sempre perfectes per a acompanyar qualsevol tipus de menjar i gaudir d’un sabor diferent del pa tradicional.

Procedents del Estats Units però amb la variació i la tradició de Crevillent, es convertixen en un producte composat per farina, mantega, sucre, llet i el que més ens agrada: les llavors de xocolate. Uns postres suaus i deliciosos que podem acompanyar amb qualsevol tipus de begudes o refresc i que ens pot seduir en qualsevol moment del dia.

Un dolç tradicional que evoluciona amb els anys. És el producte estrela per als desdejunis i berenars. En la seua evolució trobem des de les magdalenes clàssiques a aquelles més originals, on es denota la satisfacció del consumidor tant en el sabor com en la seua presentació.

Producte típic del Llevant. Depenent de la zona, podem descobrir diferents varietats de “coca boba”. En Crevillent, destaca aquest tipus de producte com esponjós i saborós per la seua textura i sabor i pels excel·lents ingredients que el composen: ous, llet, oli, sucre, farina, canella en pols i llima ratllada.

Pa Cremat


Pa Cremat Propietari: Pa Cremat S.L Adreça: Avinguda Sant Vicent Ferrer Tel: 627 87 65 70 Forn fundat en 1989 amb 22 anys de tradició fornera

Molletes.

i innovació en els seus productes.

Pizza.

Especialitats: suïssos, tortetes de cabell d’àngel,

Ou i tonyina de massa.

ensaïmades i croissants.

Fulloldre d’ou i tonyina.

Altres productes: pa, coques variades, rotllos,

Horari d’obertura: de dilluns a dissabte de 7:00 a

magdalenes, coca boba, tonyes i palmes.

20:30.

Tipus de coca: Pernil dolç, Llonganissa.

14


15

PA DEL DIA

COCA D’OU I TONYINA

PRODUCTES ARTESANALS

AMETLLATS

La qualitat del pa diari que elaboren els Forns de Crevillent passa per la important qualitat dels ingredients, la correcta hidratació, evitant les nocives conseqüències del sobre pastat i la necessitat de respectar els temps de fermentació. El treball realitzat d’una manera excel·lent origina un producte d’altíssima qualitat per al consum diari.

Tots els ingredients de les coques elaborades pels Forns de Crevillent són naturals i frescos. L’exquisida atenció que es presta a l’hora de produir aquest aliment li aporta el seu sabor extraordinari i el seu merescut reconeixement.

El terme producte artesà, és la característica que definix la producció dels Forns de Crevillent. Encara que s’utilitzen ferramentes mecàniques per a l’elaboració dels productes, més del 50 % de dita elaboració es realitza de forma manual, per la qual cosa el producte es troba avaluat de manera constant pel forner.

Un capítol important de la gastronomia local crevillentina és la rebosteria. Dolços elaborats a base d’ametlles i farina que es couen al forn. Un producte d’origen àrab, però sempre amb el sabor i la tradició més artesana dels forns de Crevillent.

Panadería Bollería MariCarmen


Panadería Bollería Mari Carmen Propietari: Mari Carmen Virola Balsera Adreça: C/Sant Andrés 3 Tel: 965 40 49 11 . Forn de tradició familiar fundat des de l’any Llonganissa. 1985.

Sardina.

Especialitats: rotllos, magdalenes i coques.

Horari d’obertura: de dilluns a dissabte de

Altres productes: tonyetes de mantega,

06:00 a 14:00 i de 17:30 a 20:30 h.

polvorons, rotllos de vi i ametllats. Tipus de coca: Tonyina. Ou i tomata. Verdura.

16


17

COCA DE VERDURES

ROTLLOS

MAGDALENES

COQUETES

Creada amb base de massa o fulloldre. Una recepta sana i deliciosa per aquelles persones que volen cuidar la seua línia. Els ingredients, com la tomaca, els pebrots rostits, la ceba o l’albergínia, se disposen sobre la base del producte i se couen al forn. Un producte adequat per a l’esmorzar, el dinar o el berenar.

Els rotllos d’ou, d’anís o de taronja fan més rica la rebosteria tradicional crevillentina. Els rotllos dels forns de Crevillent sempre acabant de fer i cruixents. Preparats per a consumir en el desdejuni, com a postres o en el berenar. Els rotllos s’elaboren amb excel·lents productes naturals. Un luxe per al paladar del consumidor més exigent.

Un producte que gràcies al bon fer dels forns de Crevillent seguix sent un dolç exquisit per la seua base tradicional: llet, oli, llevat en pols i pell ratllada de llima que proporcionen a aquest producte una excel·lent qualitat.

Una recepta que es transmet de pares a fills. Un producte especial per a oferir com a aperitiu als teus convidats o per a un berenar únic i diferent. Les coquetes podem trobar-les amb diferents ingredients: des de la tradicional coqueta d’oli, fins a la coqueta de pernil dolç i formatge o les coquetes de tomaca.

Panadería Bollería Angelines


Panadería Bollería Angelines Propietari: D. Álvaro Francisco Gomis Quesada Adreça: C/Sant Jaume 3 Tel: 965 40 13 86 Forn amb més de 50 anys de tradició, cinc són les

Ou i tomata.

generacions forneres que s’han dedicat a l’elaboració

Molletes (boqueró i sardina).

artesanal d’aquestos excel·lents productes.

Verdura.

Especialitats: coquetes i magdalenes.

Pizza.

Altres

productes:

pa,

coca

variada,

tonyes,

Llonganissa.

empanadetes, coca boba i rotllos.

Horari d’obertura: de dilluns a dissabte de 07:00 a

Tipus de coca:

19:30 h.

Pernil dolç i formatge. Tonyina.

18


19

LLACETS DE XOCOLATE

CROISSANTS

TONYA

CONGRETS

Un dolç perfecte per a acompanyar-te a qualsevol hora del dia, quan prens un cafè, te o fins i tot un refresc. Adequat tant per al desdejuni com per a les postres. Una deliciosa capa de sucre el fa inigualable i un bany de xocolate te convida a tastar-los.

Propi d’Austràlia, composat per una massa de fullodre, mantega i llevat. Farcit d’innumerables ingredients com el pernil dolç o el xocolate o per als més tradicionals el croissant clàssic amb un sabor perfecte.

Pastís cobert de sucre amb un sabor deliciosament dolç. Exquisit per a acompanyar amb un bon got de xocolate calent o de llet. Apte per a prendre en qualsevol moment del dia.

Bescuits individuals molt fins i coberts de sucre. Perfectes per a acompanyar un bon xocolate o cafè, adequats per a qualsevol època de l’any, destacant que quan s’apropa l’estiu és un plaer tastar-los amb els diferents granissats elaborats a Crevillent.

Horno Pepi y José


Horno Pepi y José Propietari: D. José Antonio Lledó Guilabert Adreça: C/Sierra 8 Tel: 965 40 28 69 Tradició fornera des de 1992, forn familiar dedicat

Boqueró.

a elaborar els millors productes artesans demanats

Ou i tonyina.

pels seus clients.

Pernil dolç.

Especialitats: tonya i rotllets.

Pizza.

Altres especialitats: pa, coques variades, bunyols,

Pizza de salmó.

magdalenes, óssos de sant, congrets, empanades,

Sardina i molletes.

croissants variats i ensaïmades.

Llonganissa.

Tipus de coca:

Horari d’obertura: de dilluns a dissabte de 6:00 a

Verdures.

14:30 i de 17:00 a 20:30 h.

20


21

MAGDALENES

ROTLLETS

MILFULLS

TONYA

Un dolç tradicional que evoluciona amb els anys. És el producte estrela per als desdejunis i berenars. Varia depenent dels tipus d’ingredients que li incorporem, podent tastar sabors com l’integral o la magdalena clàssica.

Producte en forma de cercle generalment aromatitzat amb la canella o la taronja. Un dolç deliciós per a acompanyar amb begudes calentes com el xocolate, te o cafè.

Aquest producte complau al nostre paladar pel simple fet de veure’l. Una crema deliciosa, junt a un sucre empolvorat i fullodre que fan d’aquest dolç unes postres de reis.

Pastís de grans dimensions cobert de sucre “glasé” típic de Crevillent. El seu sabor dolç i distingit el fa imprescindible per a acompanyar amb una bona tassa de xocolate o qualsevol altra beguda calenta.

Panadería Bollería Porrut


Panadería Bollería PORRUT Propietari: Dña. Dolores Puig Hurtado Adreça: C/Sant Pancraci nº5, C/Portes d’Oriola 5, C/Cor de Jesús 59 Tel: 96 540 05 87 (forn) Tel: 965 40 09 71, Tel: 965 40 55 78 (despatxos) Forn amb més de 100 anys d’existència. Elaboració

Pernil dolç i formatge.

artesanal de cadascun dels seus productes de la mà

Ou i tonyina, ou tonyina i panses.

de María Dolores Puig Hurtado des de l’any 1969.

Verdura.

Especialitats: coca i tonya.

Boqueró, molletes i sardina.

Altres productes: coca variada, magdalenes, bunyols,

Llonganissa o pizza.

coquetes, pastís de poma, pa de llenya, magdalenes,

Xocolate i molletes.

rotllos, pastís de cabell d’àngel, ensaïmades i coquetes

Horari d’obertura: de dilluns a dissabte de 6:00 a

(oli, beicon o pernil dolç i formatge).

21:00 h.

Tipus de coca:

22


COQUETES

TONYA

PA DEL DIA

COCA DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE

No hi ha matí en el qual no hi haja cua de mares i pares buscant coquetes per a que els seus fills esmorzen al col·legi. Un producte que es realitza amb ingredients naturals i mestria artesanal. Les coquetes són tan exquisides, que sempre et quedes amb ganes de menjar-ne alguna més.

Les “tonyes” que elaboren els Forns de Crevillent són famoses en tota la costa alacantina. La seua fama es deu al seu fantàstic sabor, la seua alta qualitat, els seus ingredients naturals i la complementarietat amb altres aliments i begudes. Al Nadal i Setmana Santa es consumeixen a totes les cases de Crevillent.

La gran varietat de grandària i formes d’aquest producte, li donen la categoria de Rei dels Forns de Crevillent. La seua textura cruixent a totes les hores del dia el fa especial. El pa del dia és un aliment bàsic que forma part de la dieta tradicional dels crevillentins.

Totalment artesanal i amb ingredients d’altíssima qualitat. La coca de pernil dolç i formatge és un dels productes més demanats pels crevillentins. La massa d’aquest producte pot ser de fulloldre o de massa tradicional. Típica per a l’esmorzar de cada dia o per a substituir un dinar.

23

Horno La Purísima


Horno La Purísima Propietari: Dña. Mª Pilar García Adreça: C/Purísima 20 Tel: 965 40 19 35 Forn de tradició familiar amb productes totalment

Molletes

artesanals des de l’any 1889 fins als nostres dies.

Sardina

Especialitats: coquetes i tonya.

Horari d’obertura: de dilluns a dissabte de 6:00 a

Altres productes: pa, coques variades, rotllos i

14:30 i de 17:00 a 20:30 h.

magdalenes. Tipus de coca: Pernil dolç i formatge. Llonganissa. Samfaina, ou, tonyina i tomaca.

24


AMETLLATS

TONYA

COCA DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE

COCA D’BOQUERÓ I COCA D’OU I TONYINA

La natural composició d’aquest producte basat en l’ametla, proporciona a l’organisme la propietat, entre altres, de baixar el colesterol de la sang, a més d’exercir un efecte protector sobre el sistema cardiovascular. A més, una vegada es gaudix del seu sabor, ja no s’oblida. Sense falta en cada casa crevillentina a l’hivern, sobretot en Nadal.

De textura blana i exquisit sabor. La “tonya” que s’elabora als Forns de Crevillent és un dels referents d’aquest producte a Alacant. Aliment complementari amb tot tipus de beguda encara que a soles també està riquíssim. Acompanyada amb un bon got de aiguacivà o orxata crevillentina fa les delícies de xicotets i majors.

La coca de pernil dolç i formatge és un dels productes estrela dels Forns de Crevillent. Producte elaborat amb productes totalment naturals, es consumix tant a l’esmorzar de mitjan matí, com a únic aliment en el sopar. És un aliment lleuger i de sabor exquisit.

La gran varietat de coques que elaboren els Forns de Crevillent inclouen la coca d’boqueró i la coca d’ou i tonyina. Tots els divendres se formen grans cues als Forns de Crevillent per tal d’aconseguir la famosa coca d’boqueró. La coca d’ou i tonyina es consumeix tots els dies com esmorzar, dinar o sopar. Les dues, constituïxen un plaer per als sentits.

25

Horno Califa


Horno Califa Propietari: D. José María Pons Navarro Adreça: C/Perdigonera, 44 Tel: 965 40 33 38 Des de 1982 està obert aquest forn aportant tradició,

Ou, tonyina i tomata.

bon gust i professionalitat.

Molletes.

Especialitats: coca d’boqueró i ceba i tonyes.

Boqueró i ceba.

Altres productes: pa, coques variades, congrets,

Sardina.

empanadetes, rosco de reis, pa de cocodril de quilo,

Verdura.

ametllats, coquetes i tonyetes d’oli i ametla.

Horari d’obertura: de dilluns a diumenge de 8:00 a

Tipus de Coca:

14:00 i de 17:00 a 20:30 h.

Pernil dolç i formatge. Llonganissa.

26


www.hornosdecrevillent.com En aquest mapa podrà trobar fàcilment cadascun dels forns inclosos en aquesta guia. Productes de Crevillent, naturalment sans.

Guía de Hornos de Crevillent info@hornosdecrevillent.com www.hornosdecrevillent.com

Forns de Crevillent  

Forns de Crevillent

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you