Page 1

MEER DAN CIJFERS

De onderwijsaccountant™ Meer dan een handtekening


Strengere eisen aan governance en kwaliteit Onderwijsinstellingen bevinden zich in een dynamische omgeving. Er worden steeds strengere eisen gesteld aan governance en kwaliteit van het onderwijs en de financiering staat ter discussie. Sommige scholen hebben te maken met krimp terwijl andere scholen snelgroeiend zijn. Met ruim 35 jaar ervaring als onderwijsaccountant hebben wij het nodige zien veranderen, maar ook zien terugkeren in het onderwijs. Deze ervaring vormt de basis voor uw samenwerking met Horlings. Als onderwijsaccountant leveren wij een compleet palet aan diensten aan het Primair Onderwijs- en Voortgezet Onderwijsinstellingen in heel Nederland. Dit zijn:

Administratieve organisatie & Interne beheersing Wij zijn deskundig op het gebied van administratieve organisatie en interne beheersing. U kunt daarom bij ons terecht voor een quick scan van uw interne beheersing, maar u kunt ook de volledige beschrijving van uw administratieve organisatie aan ons uitbesteden.

IT Audit Volgens OC&W hoeft een accountant geen aandacht te schenken aan de beveiliging en betrouwbaarheid van de automatisering. Maar zonder goede automatisering kan een onderwijsinstelling niet werken. Daarom heeft Horlings speciaal voor onderwijsinstellingen een analysetool ontwikkeld, die ondermeer de beveiliging van het leerlingvolgsysteem test.

Belastingen In voorkomende gevallen blijken er aandachtspunten te zijn voor de BTW. Wij hebben gespecialiseerde fiscalisten in ons team die met pragmatische oplossingen komen.. Audit & Assurance Onze gespecialiseerde registeraccountants controleren de jaarrekening, de bekostigingsgegevens en de verantwoordingen van diverse projectsubsidies.

Horlings Business BoosterTM Met de Horlings Business BoosterTM heeft u beter inzicht in de financiĂŤle en operationele prestaties van uw instelling. Niet via allerlei losse rapportages uit verschillende systemen, maar netjes gecombineerd in ĂŠĂŠn duidelijk overzicht.


Meer dan een handtekening ■ Deskundige medewerkers Wij beschikken over een stabiel onderwijsteam met medewerkers die wij zelf opleiden. Onze mensen zijn deskundig en werken graag met u samen. ■ Gericht op oplossingen Uiteraard houden wij ons aan de regels die OC&W stelt. Maar door de korte lijnen die wij met de inspectie hebben, blijken lastige dossiers vaak gemakkelijk oplosbaar. ■ Behalen van deadlines Deadlines behalen we samen, door goed met u te plannen en pro-actief te blijven communiceren. Met elkaar, als één team. ■ Duidelijke prijzen Wij spreken vooraf een vaste prijs met u af, zodat er achteraf geen verrassingen zijn over de kosten.

Voor meer informatie, verwijzen wij u graag naar onderwijsaccountant.nu Bel ons op 020 - 570 02 00 of mail naar team@onderwijsaccountant.nu

■ Innovatief en creatief Samen met u komen wij tot ideeën voor verbeteringen. Wij zijn bekend met specifieke onderwijskwesties. We hebben creatieve oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld verslaggeving, governance, administratieve organisatie, rechtmatigheidvraagstukken, belastingen en subsidie verantwoordingen. U kunt erop rekenen dat we een belangrijke pro-actieve bijdrage leveren aan het optimaliseren van uw processen en het professionaliseren van uw organisatie. ■ Informerend Wij organiseren geregeld onderwijsseminars, waarin wij u informeren over actualiteiten in het onderwijs. Daarnaast houden wij u op de hoogte middels onze website www.onderwijsaccountant.nu en Twitter.


AMSTERDAM Jozef Israëlskade 46 NL-1072 SB Amsterdam Postbus 53045 NL-1007 RA Amsterdam T +31 (0)20 570 02 00

HEEMSTEDE Bronsteeweg 10 NL-2101 AC Heemstede Postbus 3054 NL-2001 DB Haarlem T +31 (0)23 516 06 20

De onderwijsaccountant™

OA_2.072012

Meer dan een handtekening.

horlings nl

De Onderwijsaccountant  

Meer dan een handtekening

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you