Page 1

MEER DAN CIJFERS

Fiscaal gunstig uw vermogen overhevelen: Estate Planning Denkt u er wel eens over na hoe de inkomens- en vermogenspositie van uw partner er uit komt te zien als u bent overleden? En de positie van uw kind(eren)? Dat is wel aan te raden want het wettelijk erfrecht heeft zo zijn nadelen! En om uw partner nu onverzorgd achter te laten is ook niet de bedoeling maar veelal een ongewenst gevolg. Met Estate Planning wordt op een zo’n gunstig mogelijke manier vermogen overgedragen aan de volgende generatie. Of dat nu de onderneming is of de woning of een ander vermogensbestanddeel. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen vermogensoverheveling tijdens leven en bij overlijden.

Maak daarom eens een afspraak met één van onze adviseurs. Een beoordeling van uw huidige testament en/of huwelijksvoorwaarden via onze testamentscan zijn de kosten niet en kunnen veel narigheid voorkomen.

Vermogensoverheveling tijdens leven Tijdens leven ligt de nadruk op het benutten van diverse vrijstellingen en tariefsvoordelen. Bijvoorbeeld in het geval u een schenking wenst te doen aan uw kind(eren). Maar ook een bedrijfsoverdracht en de participatie van uw kind(eren) in de onderneming en/of overige vermogensbestanddelen kan op fiscaal voordelige wijze plaatsvinden.

■ Het beoordelen van uw huidige testament en/of huwelijks

Een goed testament geeft na overlijden aan de erfgenamen een aantal keuzemogelijkheden. Denkt u dan bijvoorbeeld aan rentebepalingen of de mogelijkheid om de hoge vrijstelling van de partner volledig te benutten. Zeker nu de wetgeving op het gebied van Estate Planning de afgelopen jaren een aantal keer ingrijpend is gewijzigd, is het verstandig om de gevolgen in uw situatie te laten beoordelen.

voorwaarden (‘testamentscan’).

■ Het analyseren van de (fiscale) gevolgen van het overlijden

van u en/of uw partner.

■ Het in kaart brengen van uw wensen en deze in de talloze

mogelijkheden inpassen.

■ Het opstellen van een schenkingsplan in het kader van

Vermogensoverheveling bij overlijden Vermogensoverheveling bij overlijden vindt bij voorkeur plaats via een testament en soms via een zogenoemd ‘verblijvingsbeding’. In een testament kunt u bepalen wie verkrijger is van uw vermogensbestanddelen. Ook kunt aan anderen, bijvoorbeeld uw kleinkinderen, vermogen achterlaten. En bij een juiste regie vaak ook nog zonder dat heffing van inkomsten- en/ of erfbelasting aan de orde is. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de zogenoemde ‘bedrijfsopvolgingsregeling’.

Wij kunnen u behulpzaam zijn bij:

vermogensoverdracht tijdens leven.

■ Fiscale begeleiding van de notaris bij aanpassing op het

opstellen van een testament.

■ Het verzorgen van de aangifte erfbelasting en/of schenk-

belasting. Meer informatie Stuur een mail naar estateplanning@horlings.nl


MEER DAN CIJFERS

ESTAT_1.102012

AMSTERDAM Jozef IsraĂŤlskade 46 NL-1072 SB Amsterdam Postbus 53045 NL-1007 RA Amsterdam T +31 (0)20 570 02 00

HEEMSTEDE Bronsteeweg 10 NL-2101 AC Heemstede Postbus 3054 NL-2001 DB Haarlem T +31 (0)23 516 06 20

horlings nl

Fiscaal gunstig uw vermogen overhevelen: Estate Planning  
Fiscaal gunstig uw vermogen overhevelen: Estate Planning  

Denkt u er wel eens over na hoe de inkomens- en vermogenspositie van uw partner er uit komt te zien als u bent overleden? En de positie van...

Advertisement