Page 1

MY BODY OF KNOWLEDGE


EGO DOCUMENT Het trenddocument staat online in een Prezi presentatie waar deze te zien is. Hier zal ik alsnog de inhoud van het document beschrijven. http://prezi.com/h4eutdmbvmal/trenddocument/ Wie ben ik? • Hoeman • 23 • ABN-Amro Bank • Small business and retailmanagement • Sociaal • Dromer • Uitgaan • Eten • Camera • Levensgenieter • Series en films Hoe denken mensen over mij? Ik citeer: “Betweter, Beterweter, Bestweter”

Mijn inspiratie

Als grootste inspiratiebron zie ik mijn ouders. Dit omdat zij 25 jaar geleden met een koffer vol kleding en zonder geld uit Iran zijn gevlucht, waarna zij hier in Nederland nu na 25 jaar, een SUPER leven hebben opgebouwd, de taal volledig beheersen, allebei een carrière hebben opgebouwd en mijn moeder vorig jaar zelfs haar Propedeuse heeft behaald op haar 51ste levensjaar.


PERSONAL BRAND BOARD


LOGO

Voor het logo heb ik helaas weinig om hier te laten zien. Dit logo heb ik eigenlijk in 1 les gemaakt, en daarna nog iets aangepast. Omdat ik de lagen moest samenvoegen, om daarna voor het gehele ontwerp schaduwen te zetten, kan ik helaas niet veel meer laten zien dan de *.jpg hiervan en een tweetal screenshots van wat het eerder was.


SEMIOTISCHE ANALYSE

Syntagmatisch niveau De symbolische tekens moeten duidelijk zijn: alle tekst op de poster zijn symbolische tekens. De indexicale tekens zijn bijvoorbeeld het haar van Uma Thurman en de speen in haar mond. Ook de gele achtergrond zorgt voor het gevoel dat het heel hectisch is als moeder zijnde. De iconische tekens zijn te zien in het plaatje wanneer je kijkt naar “de vrouw�. Dit is geen vrouw, maar een plaatje van een vrouw (franse plaatje: dit is geen pijp). Semantisch niveau Detonatie: Het is een vrouw, ze heeft een speen in haar mond enz. Connotatie: Uma Thurman is een moeder die het moeilijk heeft met het grootbrengen van kinderen. Pragmatisch niveau Ik denk dat deze poster over de film wel preferred is. De betekenis achter het plaatje is over het algemeen goed begrijpelijk voor de mensen die het zien en ik denk dat wat ik net heb geanalyseerd, ook in 1 oogopslag door de mensen gezien wordt. Dit is naar mijn mening ook de bedoeling geweest van de makers van deze poster.


BIJWONEN TV-PROG TV Programma Bijwonen Voor deze opdracht heb ik vorig jaar meegedaan aan Wipeout! waarvoor ik naar Argentinië ben geweest. Dit was volledig anders gegaan dan hoe mijn verwachting ernaar was. De “outdoor studio” was minimaal 10x groter dan dat ik had verwacht. Er stonden bij elke set 20 tot 30 camera’s terwijl ik er 3 had verwacht, en de parcours in het programma waren veel moeilijker dan verwacht. Ook was mijn verwachting dat alles in 1 dag zou worden opgenomen. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat hier 2 dagen over werd gedaan. Wel vroegen ze ons, dezelfde (ongewassen) kleren aan te trekken zodat het voor de kijkers thuis alsnog leek alsof het 1 dag was. Voor meer info verwijs ik door naar: http://www.youtube.com/watch?v=Vk666w5pmlg


SEMINAR Op 16 november ben ik naar een Seminar geweest waar ik veel heb mogen leren over de processen die in een bedrijf plaats vinden en hoe deze te optimaliseren. Hiervoor heb ik onderstaande als beste uitgekozen. Erik Steketee is ook meteen de man van mijn tante, dus vandaar ook dat ik naar dit seminar ben geweest. Hij heeft laten zien dat ik nog veel van hem kan leren!


VISITEKAARTJE EN BRIEFPAPIER


GASTCOLLEGES

Deze presentatie over voornamelijk social media vond ik ontzettend interessant en heb veel ervan mogen leren. Er wordt in deze presentatie vooral duidelijk wat de belangen achter social media zijn en waarom iedereen hier gebruik van moet maken. Voor dit college geef ik een 8.


Ik heb me voor dit college extra ingezet voor een goede voorbereiding. Ik vond het heel interessant om hierover meer te weten te komen en heb ook zelf veel erover opgezocht op internet. Ook heb ik (met succes) geprobeert mijn dromen te sturen. Dit heb ik na het college ook met de droomcoach besproken. Hier zal ik zeker nog meer mee doen. Dit college krijgt een dikke 9!


CROSSMEDIA Wat versta ik hieronder? In mijn ogen is het gebruiken van Crossmedia een manier om verschillende mediasoorten met elkaar te combineren. Om een consument van het ene medium naar het andere medium te lokken. Kijk-/luistermotivatie Dit is wat de reden is van het gebruiken van een mediakanaal. Waarom zit de consument naar jou programma te kijken? Dit kan bijvoorbeeld een ontspannende functie hebben, een informatieve functie, enz.

Slecht Crossmediaal concept Een slecht crossmediaal concept waar ik ook op persoonlijk vlak ervaring mee heb, is de vriezenisverser.nl actie van Iglo. Hierbij hadden ze het grootschalig aangepakt door bonnetjes in tijdschriften te doen, welke je zou moeten invriezen, er een code zichtbaar werd en deze moest invullen op de website om te zien wat je had gewonnen. Toevallig kwam ik dit concept op het internet tegen toen ik op zoek was naar een slecht crossmediaal concept en het bracht direct een herinnering bij mij naar boven. Ooit kwam ik thuis en zag ik 2 van die bonnen op de eettafel liggen bij mijn ouders. Deze waren al in de vrieskast geweest, dus ik vroeg mijn moeder wat dit was. Ze legde het uit, waarna ze ook aangaf dat ze het heeft geprobeerd op de website, waarna ze er niet uit is gekomen en de boel maar heeft afgeblazen. Om deze reden ging ik het zelf proberen waarna ik al snel begreep waarom het haar niet lukte. Je moest namelijk een relatief saai en lange film bekijken op de website, waarna je de code beetje bij beetje moest invullen. Ik weet zeker dat al veel mensen door deze drempel zijn afgehaakt, wat zonde is. Daarna kreeg ik te horen dat ik mijn geld terug kon krijgen als ik een iglo aankoop zou doen. Dus nu moest ik naar de winkel, een iglo product kopen, gegevens opsturen naar iglo, waarna het kleine bedrag van 2 euro aan mij teruggestort zou worden. Ik hou ervan geld te besparen, maar om er zo ver voor te gaan, was voor mij niet echt te doen. Hierdoor hebben noch ik, noch mijn moeder gebruik gemaakt van de bonnen en lagen ze een dag later ook in de prullenbak. Kortom: de drempel bij het gebruik van crossmedia, moet zo laag mogelijk gehouden worden. Zodra die drempel te hoog is, zullen consumenten geen gebruik maken van het volgende medium waar naartoe verwezen wordt.


CROSSMEDIA Succesvol crossmediaal concept Big Brother was een zeer succesvol crossmediaal concept. Hierbij hoef ik natuurlijk niet veel uitleg te geven. Endemol producties heeft hierbij eigenlijk ook een van de eerste en grootste crossmediale concepten neergezet wat ook echt was geslaagd. Hierbij hebben ze gebruik gemaakt van de TV, waar het programma op te zien was. Daarnaast was er voor de fans (en dat waren er veel!), een internetsite waar je tegen betaling gebruik kon maken van de live stream waar de bewoners van het huis 24 uur per dag te bekijken waren. Hiernaast heeft Endemol ook nog gekozen voor het gebruik van mobiele telefonie, wat in die tijd op particulier niveau, net booming was. Hierbij konden kijkers een betaalde sms versturen om te stemmen op hun favoriete bewoner. Met dit programma heeft Endemol geschiedenis geschreven, waarna veel spin-offs en nagebootste programmas tot leven zijn geroepen.


TRANSMEDIALE STORRYTELLING Transmediale storytelling komt neer op het volgende. Het is een techniek van verhalen vertellen waarbij meerdere mediaplatformen worden gebruikt. De verschillende media kunnen elkaar aanvullen, maar vaak is 1 leidend. Voorbeeld Omdat ik zelf een grote fan was van de hit-serie LOST, gebruik ik ook deze als voorbeeld. Bij LOST is heel duidelijk gebruik gemaakt van transmediale storytelling. Ik heb zelf de hele serie bekeken op momenten dat het uitgezonden werd in amerika, via streams op het internet. Hierdoor was ik altijd up to date met alle afleveringen. De hele hype om LOST heen, was dat zij zelf veel geruchten, via internet hebben verspreid. Zo dook er opeens een website op van het fictive moederbedrijf van “DHARMA” waar een film op stond met ergens in de hoek van het beeld in een gebouw, een man, wat dezelfde man was als de “CEO” van dat bedrijf in LOST. Hierdoor gingen mensen veel nog meer speculeren over deze serie en kreeg de serie nog meer aandacht door eigenlijk het wekelijks bespreken van de serie en de hints die op websites te zien waren. Ook andere series hebben hier wel gebruik van gemaakt. Het gaat dan minder uitgebreid als bij LOST, maar vaak heb je ook voor andere series een “Bonus-feature” op de site, waarbij nog een gesprek staat tussen 2 personages, welke niet in de reguliere afleveringen te zien is.


COMMUNITIES INZETTEN Om online communities in te zetten, moet eerst de nodige informatie hierover gevonden worden. Natuurlijk moet er bijvoorbeeld geen LinkedIN gebruikt worden als kanaal, wanneer de doelgroep kinderen van 12 tot 16 is. Er moet dus genoeg informatie ingewonnen worden over de verschillende communities en op welke manier deze invulling kunnen geven aan jou product of dienst. Hiernaast is het de bedoeling dat je dit op een zo leuk/interessant mogelijke manier doet, aangezien online communities leven op wat mensen leuk vinden om te zien en interessant vinden om te lezen. Natuurlijk hebben we ook het feit dat je een eigen online communitie kunt opzetten. Wat dit inhoudt is dat je een website hebt waar de “members” de content bepalen van de website. Zo’n site kan ontzettend behulpzaam zijn voor het maken van de juiste reclame wat relatief veel goedkoper uit zal komen voor de eigenaar van de site, omdat de website gecreëerd is door de maker zelf.


WOM Word of mouth zal toch echt moeten gezien worden als een van de sterkste marketingkanalen die er bestaan. Als het in de mond van de consument komt, dat jou product het beste product op de hele wereld is en er is vraag naar dat product, dan kan het heel snel gaan. Word of mouth kan in mijn ogen ook gezien worden in de tegenwoordige tijd als word of social media. Op dit moment loopt veel van de communicatie en meningsuitingen via social media en ook dat zie ik als w.o.m. Denk maar aan een Viral Video waarbij (als voorbeeld: the man w/ the golden voice) binnen 4 dagen 6.000.000 hits op youtube zijn gescoord. De word of mouth is bij deze video is zo hard gegaan via social media, dat dit makkelijk gezien kan worden als een record aan bezoekers in 4 dagen tijd, afgezien van video’s van celebs en van te voren aangekondigde video’s. Wat wij voor de Punt hadden gevonden was het feit, een grote “happening” te maken van de Punt, waar mensen gewoon een keer heen zouden willen gaan om het te zien. Hiervoor was al duidelijk dat wij de vlinders wilden gebruiken. Bij de eindhalte van de tram zou de hele omgeving bestickerd worden met vlinders. Hiernaast kon een kunstenaar een vlinder kunstwerk maken, door bijvoorbeeld een grote bloem waar de vlinders dus op af vliegen.


VISUAL THINKING

Visual thinking is op het moment ontzettend handig. Waarom? Omdat de wereld en alles wat erin afspeelt, steeds complexer wordt. Dit moet uitgetekend worden in je hoofd om de logica ervan te begrijpen. Mijn steekwoorden heb ik op www.wordle.net ingevoerd en een wordle eruit gehaald.


BOK 2.0  

Hierbij ook mijn BOK!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you