Page 1

ELKE DINSDAG  OP  RTV-OOST GEFELICITEERD!

 ₏ 350,-

VERSCHIJNT ELKE VRIJDAG HUIS-AAN-HUIS IN RIJSSEN - HOLTEN - ENTER E.O.

Met volledigeenda ag Uitgaans

Deze week:

Nieuws .......................... 3 Geld voor Oudheidkamer Riessen, Lentebeurs bij Kasteelpark, agenda

Sudoku puzzel .............. 4 Uitgaan & Cultuur ......... 5 Cradle of Filth en Moonspell, concert, stappenplan, Theaterhotel

Moederdag ................... 9 Mooi bij de tijd, hoesje, Adidas en Stella, chocoladeballetjes, roosje

Heren opgelet, komende zondag is het Moederdag. Het is de bedoeling dat je dan iets leuks koopt voor je moeder, dus gĂŠĂŠn nieuwe afwasborstel of stofzuiger, gĂŠĂŠn cd of dvd die je zelf graag wilt hebben, maar een lekker geurtje, een mooie bos bloemen of een heerlijke doos bonbons. Wil je het helemaal goed doen, neem je moeder dan uit eten of trakteer haar op een heerlijk avondje theater. En voor de kinderen onder ons: het geeft niet of je geen geld hebt voor een duur cadeau, een mooie tekening of gedicht, een zelfgemaakt ontbijt op bed of gewoon iets wat je helemaal zelf hebt gemaakt vinden moeders ook altijd heel mooi!

Gratis Fietsroutes! En nog veel meer voordeel. Kijk snel verder in deze krant!

Afronding eerste fase groot onderhoud, ijzersterk alternatief

8 mei 2009

Zondag Moederdag!

ˆÂ?ÂŽĂŠĂƒÂ˜iÂ?ĂŠÂœÂŤĂŠĂœĂœĂœÂ°ĂŒĂžÂŤÂˆĂƒVÂ…iĂ•ÂˆĂŒ}>Ă›i˜°˜Â?ÉLiĂ˘ÂœĂ€}iÀÊ "vĂŠLiÂ?\ÊännĂŠqÊännĂŠĂˆĂ¤ĂˆĂ¤

Wonen .......................... 11

Daar bij die molen‌ Traditioneel begint de tweede zaterdag van mei het nieuwe molenseizoen. Dan wordt de landelijke Molen- en Gemalendag gehouden. In heel het land vinden extra activiteiten plaats. Ook in Dijkerhoek worden zaterdag de baanderdeuren van de molen weer open gezet. Dit gaat gepaard met de nodige feestelijkheden. Vanaf 10.00 uur kan de molen weer worden bezichtigd met deskundige uitleg van de molenaar of een vrijwilliger. De entree is deze dag gratis. De molen is ook opgenomen in het netwerk van Rustpunten in Salland. Ideaal om

Luistert u graag naar klassieke, religieuze muziek? En wilt u deze muziek zelf zingen? Dan is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met het Vocaal Ensemble Rijssen (VER).

Zakelijk .........................15

Het ensemble houdt op maandag 11 mei en 25 mei een open repetitieavond. Het VER zingt al een aantal jaren stukken van Bach, Händel, Purcell, Schßtz en vele andere componisten. De repetities

Made in Overijssel, uitstel voor belastingschuld, actie tegen diefstal

5ZQFUKF

)PFCFEPFMKF*LIBE UPDIMJFWFSCPOCPOTHFIBE

tijdens een ďŹ etstocht even af te stappen in Dijkerhoek. Tot eind september zal de molen van dinsdag t/m zaterdag geopend zijn van 10.00 tot 16.00 uur. Daar laten de vrijwilligers van de molen traditionele ambachten zien, zoals touwdraaien en ‘riessebessems’ maken. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd. Van 11.00 tot 16.00 uur worden er heerlijke pannenkoeken gebakken. Voor wie dat nog niet genoeg is biedt het winkeltje een keur aan meelproducten om thuis het smulfeest voort te zetten. Een geweldige reden om zaterdag de Diekerhookse MĂślle ‘De Hegeman’ te bezoeken.

Open avond Vocaal Ensemble Rijssen

Sport .............................13 FBK-Games, Heracles, Hummel wint, zaalvoetballers Excelsior verliezen

WEEK: 19-2009

zijn uur 20. Jan het

iedere maandagavond om 20.00 in de Molenhoek, Butaanstraat Het koor staat onder leiding van Geert Heuvelman. Beheersing van notenschrift is niet noodzakelijk.

Enig gevoel voor muziek natuurlijk wel. De gemiddelde leeftijd van het koor is 30 jaar, in de komende jaren willen ze het repertoire geleidelijk uitbreiden. Dit jaar viert het koor haar 10-jarig bestaan met een concert in het najaar; wie wil meezingen is van harte welkom! Voor meer informatie kan men terecht bij Alie Sanderman (0548-43366). Wilt u een indruk krijgen van het repertoire, kijk dan even op de website www.vocaalensemblerijssen.nl.


Koninklijke Onderscheidingingen

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw A.G.J. Krieger (64 jaar) en de heer J. de Vries (67 jaar) te Holten

Koninklijke Onderscheiding voor de heer J.C. Baauw (67 jaar) te Rijssen De heer Baauw zet zich al jarenlang in als vrijwilliger voor diverse instanties in Rijssen. Al in 1976 begon hij als penningmeester in het bestuur van de HDC Honden Dressuur Club Riessen. Vanaf 2002 is hij tijdens het toeristische seizoen een van de schippers van de Enterse Zomp en draait daarbij mee in een schema waarin hij drie keer per week schipper is op de zomp. In 1997 startte hij als chauffeur op de Rolstoelbus Rijssen. In 1989 werd hij ook bestuurslid en in 2000 bestuurslid-penningmeester van Veilig Verkeer Nederland afd. Rijssen. Ook hier vallen zijn nauwgezetheid en zijn inzet op. Ook hier kon men rekenen op zijn loyale, vriendelijke en enthousiaste inzet. Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd om de heer Baauw te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Koelewijn reikte woensdag 29 april hem de daarbij behorende versierselen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis in Rijssen.

:ATERDAGMEI PROEFRIJDENOP 42)5-0(

(/.$!

4)'%2

&*3

302).434

#"&3!

$!94/.!

#"222!"3

30%%$42)0,%

.46

342%%442)0,%2

64

4(2584/.

6&2)

"/..%6),,%4

#"2!"3

Al bijna 15 jaar zetten de heer De Vries en zijn levenspartner mevrouw Krieger zich met groot enthousiasme in voor zigeuners in Roemenië, waarbij ze zichzelf helemaal wegcijferen. Deden ze dit tot 2006 volledig op particulier initiatief, vanaf 2006 hebben ze zich met een aantal anderen hier uit de regio verenigd in de Stichting Roma Capusu Mic, waarin de heer De Vries de functie van secretaris van het bestuur bekleed. Door de vorming van de stichting kreeg de hulpverlening

een meer professionele opzet en kan grootschaliger worden gewerkt. Het paar heeft zelfs hun woning verkocht om zo financiële middelen te genereren om aan te wenden voor de zigeuners. Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd. Burgermeester Koelewijn reikte hen de daarbij behorende versierselen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis in Rijssen.

De heer Brinkman laat zich kenschetsen als een plichtsgetrouw mens, die rust uitstraalt en doorzettingsvermogen heeft om veel activiteiten tot een goed einde te brengen. Hij deed dit alles op een manier die van grote betekenis is geweest (en nog steeds is) voor de Holtense gemeenschap in het algemeen, maar ook in zijn kerkelijke werk voor veel individuele Holtenaren.

Koninklijke Onderscheiding voor de heer H. Koopman (76 jaar) te Holten

Ter gelegenheid van de jaarlijkse Lintjesregen benoemt Hare Majesteit de Koningin de heer Koopman tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Koelewijn reikte hem de daarbij behorende versierselen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis in Rijssen.

De heer Koopman is al jarenlang als vrijwilliger actief op diverse gebieden binnen de Holtense gemeenschap. Al vanaf 1990 ‘loopt’ hij collectes voor diverse instanties, zoals Simavi, het Diabetes Fonds en het Nationaal Epilepsiefonds en verkoopt hij loten voor de Stichting Bethanië in Dijkerhoek. Vanaf 1976 werd hij ook actief voor de Hervormde Gemeente Holten. Van 1976 tot 1984 was hij er diaken en van 1992 tot 2004 kerkvoogd. Al in 1992 startte hij met de bezorging van het kerkblad voor deze kerkelijke gemeente en vanaf 1998 is hij lid van de Veilingcommissie en Bazar voor deze kerk, waar hij in het bijzonder de taak heeft van beheerder van de boekenmarkt.

Dit is het redactionele gedeelte van de informatiepagina van de gemeente Rijssen-Holten. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk voor meer informatie ook op: WWW.RIJSSEN-HOLTEN.NL

' ! $ / !' $ % . $ / ) % /0: )+/ ' ! -% $ 2 % ' 4 ! : .$! :/

30%%$-!34%2 2/#+%4)))4/52).'

Op beide dagen van 09.00 tot 17.00 uur geopend

1e Triumph treffen Nederland 29/30/31 mei 2009 tour tocht op 30 mei live band en veel meer

Honda CBR 1000 RR Rood/Zwart

€ 14.990,-

Met Akrapovic uitlaat

€ 15.590,-

P

=O

OP

.)%57).(%4 !33/24)-%.4

.)%57).(%4!33/24)-%.4

kosten € 15,incl. ontbijt voor info 06-30236945 andere merken ook welkom

57%8#,53)%6%$%!,%26//2(/.$!%.42)5-0(-/4/2%.


Twente, zo mooi in het voorjaar

Agenda

De vereniging het Tuinpad houdt volgende week zaterdag haar Tuinpad Lentefair bij Engels Theehuis De Hoestinkhof in Markelo. De bezoekers kunnen kennismaken met het platteland in al haar facetten en streekproducten als boerderij-ijs, boerenkaas en Twentse thee.

Essentocht: Tukkerland voor de echte wielerliefhebbers FTC CC’75 houdt zaterdag 9 mei de Essentocht. Een tocht door het mooie Tukkerland. De route gaat over smalle wegen tussen de essen en vraagt veel stuurwerk door alle bochten. De 110 km doet daarnaast de Rijssenseberg en Holterberg aan. De 165 km voert langs de Hooidijk, Kuiperberg, Tankenberg en Paasberg. Inschrijven bij de kantine van de NKC aan de sportlaan. Start tussen 8.00 en 10.00 uur. Info: www.cc75.nl

Op de lentefair zijn tal van andere ambachtelijke producten te bewonderen en vindt men er standjes met diverse woonaccessoires. Voorts is er een hondentrimsalon, kan men er kleding en tuindecoraties kopen en krijgt de bezoeker een goed beeld van de alledaagse activiteiten op het platteland. Voor de allerkleinsten is er een knuffelweide met dieren verzorgt door een kinderboerderij.

Tuinpad Lentefair is bij uitstek zeer geschikt voor het kopen van leuke streekartikelen of om gewoon gezellig thee te drinken in de tuin of het theehuis. Pure Plattelandsbeleving in Twente van 11.00 - 17.00 uur. De entree bedraagt 2,50 per persoon en de auto kan gratis geparkeerd worden. De fair is gelegen aan de Stationsweg 22/a in Markelo. Voor meer informatie kijk op www.tuinpad.nl.

Geld voor Oudheidkamer Riessen In november 2007 kwam het boek ‘Geschiedenissen van Rijssense bedrijven in verleden en heden’ van Hein Roosink uit. Het boek vond gretig aftrek in Rijssen en omgeving. De opbrengst van het boek werd gisteren in kasteel de Oosterhof overhandigd aan de werkgroep Heemkunde. Het boek behandelt de geschiedenissen van een 60-tal Rijssense Bedrijven. Hein Roosink ging daarvoor zelf langs de bedrijven om informatie te vergaren. Het boek werd uitgegeven door Uitgeverij Jean Baptist van de heer H. Winkeler. Gisteren werd in het kasteel De Oosterhof

de opbrengst van het boek overhandigd aan de Stichting Oudheidkamer Riessen. De opbrengst gaat naar de Heemkunde werkgroep die onderdeel uitmaakt van deze stichting. Deze werkgroep onderzoekt onder meer de geschiedenis van plaatselijke bedrijven. Het bestuur van de Stichting Oudheidkamer Riessen is blij met het geld dat vrijkomt voor onderzoekswerkzaamheden op het gebied van de Rijssense geschiedenis. ‘Geschiedenissen van Rijssense bedrijven in verleden en heden’ door Hein Roosink is nog steeds te verkrijgen bij de Rijssense boekhandelaren voor 22,95 euro.

Lentebeurs bij Kasteelpark Bad Bentheim

Plantjesactie Holyoke Voor volleybalvereniging Holyoke uit Enter mag het volleybalseizoen er in de zaal dan op zitten, de vereniging zelf is nog niet aan vakantie toe. Op zaterdag 9 mei aanstaande gaan de jeugdspeelsters van de volleybalclub weer met perkplantjes langs de deur in Enter. De opbrengst van de verkoop komt ook ten goede aan de jeugd van Holyoke. Triathlon zwemtraining bij ZPC Twenhaarsveld Iedere triatleet weet dat een zorgvuldige voorbereiding belangrijk is voor een goede eindkwalificatie en het verschil maakt tussen vermoeid en gesloopt de finishlijn passeren. Tijdens een 8-tal trainingssessies van een half uur wordt daarom aandacht besteed aan de zwemtechnieken en conditie. Woensdagavond 13 mei van 20.30 tot 21.00 uur gebeurt dit in het buitenzwembad Twenhaarsveld. Op de site van ZPC Twenhaarsveld kan een aanmeldingsformulier worden gedownload. Kijk op www.zpctwen haarsveld.nl. Het Koor Popkorn zoekt talent Popkorn zoekt zangers en zangeressen om hun repertoire te vernieuwen met (pop)muziek uit de jaren 60, 70, 80 en 90, geschikt voor alle leeftijden. Onze presentatie maken we compleet met een choreografie afgestemd op de nummers die we ten gehore brengen.

Het fraaie Duitse kuuroord Bad Bentheim, slechts tien km bij Oldenzaal over de grens en bekend om zijn indrukwekkend kasteel en het pittoreske stadsbeeld, nodigt Nederlanderse en Duitse gasten met lentekriebels uit om dit weekeinde gezamenlijk het zinnenstrelend lentefeest Le Jardin te vieren. Liefhebbers van de tuin en het goede leven hebben op 9 mei van 10 tot 19 uur en 10 mei van 11 tot 18 uur volop gelegenheid om de meest creatieve en innovatieve producten voor mens,

tuin en huis te bewonderen en te proeven. Culinaire, muzikale en culturele hoogstandjes maken Le Jardin tot een dag om puur van te genieten. Le Jardin staat voor de ontmoeting van natuur en geest,

wat niemand beter kan belichamen dan de schrijver Jan Siebelink (Knielen op een bed violen), die op 9 mei vanaf 14 uur op Le Jardin te gast zal zijn. Er worden onder meer boeiende demonstraties rondom de onderwerpen tuinrozen, water in de tuin, bloemschikken en barbecuen gegeven. Entree zes euro, kinderen tot 14 jaar gratis. Zie ook www.lejardin-bentheim.de.

Houd je ervan om te zingen en lijkt het je leuk om in onze groep mee te komen doen kom dan een kijkje nemen op onze open repetitieavond op 20 mei a.s. van 20.00 tot 22.00 uur in de Batteur aan de G. van der Muelenweg 2a te Nijverdal. Aansluitend is er de mogelijkheid om onder het genot van een drankje nader kennis te maken.


Dagarrangement op zondag Zondagmiddag arrangement van 13.00 uur tot 19.00 uur is speciaal geschikt voor gezinnen en families. Prijs Kinderen 3 t/m 10 jaar Kinderen t/m 2 jaar

 40,00 p.p. 20,00 p.p. gratis

Inclusief: Luxe koffiebuffet, alle consumpties, overheerlijke warme en koude buffetten, entertainment, gebruik van de diverse spelfaciliteiten, toegang tot het zwemen saunaparadijs en de spectaculaire inoor-kermis en voor de allerkleinsten een kinderspelotheek met klim- en klauterattributen.

KIP IN BRAADZAK Japanse Sate (Kip, groente en kruidenboter) per stuk â‚Ź 5.50 10 stuks â‚Ź 3.25 Hapjesschalen 30st. Hapjesschalen 40st. Samen voor 10 Borrelpootjes 10 Gehaktballetjes Samen voor 10 Borrelpootjes 10 Lever + Spek + Saus

â‚Ź 6.95

10 Gehakt + Spek 10 Plak Rollade 10 Gehaktballetjes

â‚Ź 9.95 + Saus

Geldig van 08-05 t/m 21-05

Preston Palace • Laan van Iserlohn 1 • 7607 PT Almelo • tel. 0546-542121 • www.prestonpalace.nl

I 5ZQJTD

8KE*L/ IJKS WE

redactie@typischoldenzaallosser.nl

ngd e m e g n e e .v. boeket t .w

â‚Ź 25,(IGMNJIVWMRHI SRHIVWXIFEPOKIZIR HISTPSWWMRK

/MNOSSOIIRWST[[[4Y^^IP*ERRPHq +6%8-7 TY^^IPWMXI ZER 2IHIVPERH 033/$%8&:

7TVIIONISTPSWWMRKMR 9[TY^^IP[MRGSHIMW

OSWXIR1E\GTZF-GTSFNISRXZERKX

QE\ - FIVMGLX OSWXIR 8]TMWGLI 9MXKEZIR ,IIJXYHISTPSWWMRKKIZSRHIR# +IIJ HI STPSWWMRK ZER HI TY^^IP EER ;MRPMNRTIVKIWTVIO ;MRREEVWSRXZERKIR EYXSQEXMWGLFIVMGLX SRWHSSVZME717SJXIPIJSSR7XYYVIIR 717HMIFIKMRXQIX483WTEXMI[MRGSHI WTEXMI 340377-2+ :%2 () 49>>)0 REEV #JKWPPSCFFME150

3JFIPNISTPSWWMRKHSSVREEV 8]TMWGLI 9MXKEZIR;MRPMNR

 3TPSWWMRK [IIO GSHI

winkelcentrum "De Hoge Wal"


Zaterdag 9 mei Rijssen, Lucky, Nite2go 5 dj’s, 5 zalen, 5 stijlen. Iedereen heeft zijn eigen muziek in Lucky, de one & only disco in Rijssen.

Markelo, Dieka, Crystal dream Pure rock uit de Achterhoek, echt de moeite waard om eens te bezoeken.

Zondag 10 mei Rijssen Lucky, Cradle of Filth en Moonspell Zie elders deze pagina. Kom op tijd, want de aanvang is om 16.00 uur.

Cradle of Filth en Moonspell in Lucky Oordopjes meenemen! Zondag staat er een ijzersterke metal package in Rijssen. Namelijk het Britse Cradle of Filth. Het gezelschap rondom zanger Dani Filth heeft de afgelopen jaren verrast, geshockeerd, geïmponeerd en is enorm gegroeid als band. Ze komen samen met Moonspell. Sinds de oprichting in 1991 is het eigenlijk nooit stil geweest rondom de theatrale black metal band. Met het meest recente album ‘Godspeed on the Devil’s Thunder’

op zak komt deze metal machine naar Rijssen. Ook Moonspell, Turisas en Death Shape Figure zijn aanwezig op het Lucky podium. Moonspell is natuurlijk ook geen onbekende. De sferische Portugezen hebben veel indruk gemaakt met het vorig jaar verschenen ‘Night Eternal’ en zijn sindsdien zo ongeveer onafgebroken op tournee. De laatste keer ook al met CoF en dat bleek een geslaagde combinatie. Aanvang 16.00 uur, einde 22.00 uur.

Stadhuisconcert met zang, cello en orgel Voor de tweede keer sinds de opening van het nieuwe gemeentehuis zal het stadhuisorgel van Rijssen te horen zijn tijdens een concert. De concertcommissie van de Kulturele Raad Rijssen heeft voor dit tweede concert een internationaal gezelschap uitgenodigd. Uitvoerenden zijn de sopraan Andréanne Brisson Paquin, de celliste Stephanie Hunt en organist David Boos.

Markelo, Bill’s Bar, Fragment Supermaf trio, heeft nauwelijks nog aankondiging nodig. Tevens aanwezig SlamFM DJ Rob Toonen.

door plaatselijke organisten. Op 5 juni zijn dat gevorderde orgelleerlingen van de Muziekschool, op 1 juli stadsorganist Dick Sanderman met dochter Anneke op blokfluit, op 15 juli organist Jan-Geert Heuvelman en op 26 augustus Arend Kettelarij.

Zij brengen op vrijdag 15 mei in de Brusselzaal van het Rijssense gemeentehuis muziek ten gehore van Bach en Händel. Laatstgenoemde componist staat dit jaar bijzonder in de belangstelling, nu zijn tweehonderdvijftigste sterfjaar wordt herdacht. In Rijssen zullen enkele van zijn ‘Neun Deutsche Arien’ te horen zijn. Het concert in de Brusselzaal begint vrijdag 15 mei om 20.00 uur, de toegang is gratis. De concertcommissie van de Kulturele Raad Rijssen organiseert dit jaar ook weer vier zomerconcerten in de Schildkerk, verzorgd

Hellendoorn, Lantaarn, Delain Grootse kwaliteit Gothic Rock uit Blauwvingerdorp, oftewel Zwolle. Hebben net hun tweede cd uit en is echt de moeite waard voor de liefhebbers.

Vrijdag 8 mei Dana Winner Een sensationele show. Aanvang 20.00 uur.

Zaterdag 9 mei Op 7 oktober een concert van hoboïste Anna Duinker, violiste Annet Verboom en organist Dick Sanderman.

The Beauty Queen of Leenane Toneel met een wervelwind van emoties. Aanvang 20.00 uur.

Bathmen, Boode, Mum night Moederdagspecial, neem je moeder eens mee naar de disco, wie weet heb je dan eindelijk eens sjans!


Menzis Nieuws Mei-juni 2009 | Menzis Fietsmaanden

Veel Fietsmaanden voordeel

Korting op een Philips oortelefoon, Pharos Reizen fietsvakantie en een jack? Of kans maken op een gratis stadsfiets van Gazelle? Kijk snel op de bonnenpagina hiernaast. En profiteer van Menzis voordeel! Surf naar www.menzis.nl/klantenacties voor meer informatie. Of neem contact op met de klantenservice 088 222 40 40 (ma t/m vrij 8.30 tot 19.00 uur).

V

O

g

E

Samen in beweging met Menzis

v

Er samen op uit? Menzis helpt u, uw familie en vrienden graag in het zadel. Want mei en juni zijn de Menzis Fietsmaanden. Met gratis fietsroutes van ANWB en Natuurmonumenten. Met een handige bikepointer en fikse korting op een fietsvakantie van Pharos Reizen. Samen voordelig naar Slagharen? Ook dat kan. Of maak een breinbreker. Misschien fietst u wel die superlichte Gazelle NL binnen. Menzis brengt haar leden graag in beweging. Daarom is het Menzis Fit & Actief programma ontwikkeld. Speciaal voor leden van Menzis, hun familie en omgeving. Met elke twee maanden een ander thema. Vol activiteiten, voordeel en kortingen. Een gratis Menzis Fietsrouteboekje bijvoorbeeld. Met routes van Natuurmonumenten en bikepointer routes van ANWB. Nog meer kortingen Ook aan ontspanning is gedacht. Zo kunnen leden van Menzis met het hele gezin voordelig naar Slagharen. Voor slechts € 6,50 p.p. heeft u toegang tot de 40 attracties en shows in het park. Ook Pharos Reizen van ANWB pakt

ANWB bikepointer met gratis Menzis Fietsrouteboekje

uit. Leden van Menzis profiteren van een voordelige vierdaagse fietsvakantie in Oberhof. Een ideale uitvalsbasis voor het maken van lange fietstochten door het groene hart van Duitsland. Even genieten van het uitzicht? Partner Intersport zorgt ervoor dat u warm blijft. Leden van Menzis krijgen maar liefst 15% korting op een sportjack.

Win een Gazelle NL Wilt u een muziekje tijdens het fietsen? Dan biedt de Philips oortelefoon uitkomst. Hoge geluidskwaliteit en comfortabele pasvorm, tegen een aantrekkelijke prijs. Voor wie zijn hersenen graag in beweging zet, is er een speciale breinbreker gemaakt. Daarmee maakt u kans op één van de vier Gazelle NL stadsfietsen.

ANWB Fietsroutes met bikepointer Fietsen van knooppunt naar knooppunt. Het kan nog gemakkelijker met de bikepointer van ANWB. Van te voren een route uitstippelen, knooppunten invullen en op pad. Altijd in één oogopslag zien waar u heen moet. U kunt ’m bestellen voor slechts € 2,95. Dan krijgt u er nog een gratis Menzis Fietsrouteboekje bij ook! Bestel direct op www.menzis.nl/klantenacties.

S h k U S

D v In m v d s O

D

G o m M d

Voordelig naar Slagharen

Bestel het nu van € 5,95 voor maar € 2,95 Voordelig op de fiets? Menzis wijst u de weg met de ANWB bikepointer. U kunt ’m bestellen voor maar € 2,95. En dan krijgt u er ook nog een gratis Menzis Fietsrouteboekje bij. Of u nu lid bent van Menzis, of niet. Profiteer nu ’t nog kan. De ANWB bikepointer wordt nu al dé fietsgadget van 2009 genoemd. Maar wat is het precies? Heel simpel. De bikepointer is ontwikkeld om het fietsen van zogenaamde knooppuntroutes nog eenvoudiger te maken. Aan de hand van knooppunten stippelt u uw route uit. Elk knooppunt correspondeert met een nummer op uw routekaart. Zo fietst u van knooppunt naar knooppunt.

Bestel direct! Profiteer nu en bestel de ANWB bikepointer van € 5,95 voor slechts € 2,95. Dan krijgt u er nog gratis het Menzis Fietsrouteboekje bij ook. In dit boekje zijn onder meer zes fietsroutes opgenomen, waarvan drie ANWB knooppuntroutes. U kunt uw bikepointer dus meteen uitproberen. Ook als u geen lid bent van Menzis kunt u van deze speciale actie profiteren. Bestellen kan eenvoudig via www.menzis.nl/klantenacties. Maar wees snel, want op=op!

Fietsmnd_TU_GLD/OV_518x370.indd 1-2

Van € 19,50 p.p. voor maar € 6,50 p.p.!

Handige houder op uw stuur De bikepointer is een navigatiesysteem voor deze knooppuntroutes. Het is een houder die u eenvoudig aan uw fietsstuur kunt bevestigen. Bij de bikepointer hoort een boekje met blanco kaartjes. Hierop kunt u 20 knooppunten invullen. U kiest uw route, vult de corresponderende nummers in op uw kaartje en u kunt op pad. Geen onleesbare, natgeregende of weggewaaide papiertjes meer. Omdat u uw kaartje achter een wind- en waterdichte houder schuift. Gratis Menzis Fietsrouteboekje Met een blik op uw bikepointer verliest u uw route geen

Een voordelig uitje voor het hele gezin? Kom tijdens de Menzis Ledendagen naar Slagharen. Want dan profiteren leden van Menzis van een fikse korting. Leden van Menzis mogen ook niet verzekerden meenemen voor een voordelig dagje uit. Normaal kost een kaartje € 19,50 p.p., tijdens de Menzis Ledendag kunt u voor € 6,50 p.p. naar binnen. moment uit het oog. U ziet in één oogopslag wat het volgende knooppunt is. Als u nu de ANWB bikepointer bestelt, krijgt u ’m voor slechts € 2,95. Normaal kost de bikepointer € 5,95. Bovendien krijgt u er een gratis Menzis Fietsrouteboekje bij. Daarmee kunt u de bikepointer meteen uitproberen. Want er staan drie ANWB bikepointerroutes in. Variërend in lengte van 28 tot 44 kilometer.

Meer dan 40 attracties Beleef een avontuurlijke dag met uw gezin, familie of vrienden. U heeft onbeperkt toegang tot meer dan 40 attracties en shows. Geniet van al uw favoriete attracties, zo vaak u maar wilt. Randy & Rosie ontwaken uit winterslaap!

Beleef een avontuurlijke dag Kruip achter het stuur van een echte oldtimer, of geniet samen van het uitzicht in het reuzenrad of de kabelbaan. Beleef de snelheid en sensatie van de achtbanen, of voel de kriebels in uw maag in het Piratenschip. Op zoek naar entertainment? Ook dat vindt u in Slagharen. Variërend van muziektot dansacts en van theatershows tot line dancing demonstraties. Menzis Ledendagen De Menzis Ledendagen vallen in de weekenden van 13, 14 en 27, 28 juni. Uw toegangskaartje bestelt u eenvoudig via internet. Kijk op www.menzis.nl/klantenacties.

B

O t A 1 e t b v v r le in v

J

Z 2 p t M 5 n d v d v 5 U w


?

p.

.!

d

e

Menzis.nl biedt leden korting!

Voordelige fietsvakantie van Pharos Reizen Op ontdekkingstocht door het

Een vierdaagse fietsvakantie van Pharos Reizen vanaf maar

Speciaal voor leden van Menzis heeft Pharos Reizen van ANWB een korte fietsvakantie samengesteld. U verblijft drie nachten in het Sporthotel Oberhof. Dat is een prima uitvalsbasis voor het maken van fietstochten. In de buurt liggen namelijk de mooiste fiets- en wandelpaden van Duitsland. Ze voeren u door prachtige natuur en langs sfeervolle dorpjes en kasteeltjes. Ook een dagje cultuur is goed te

doen: Oberhof ligt dichtbij een paar van de beroemdste cultuursteden van Duitsland. Denk bijvoorbeeld aan Weimar, de stad van Goethe. Bij

het arrangement zijn ontbijt, diner en gratis fietsroutes inbegrepen. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.menzis.nl/klantenacties.

Menzis TopZorg: spataderen

OORTELEFOON VAN € 29,99 VOOR € 17,99

Spataderen, oftewel verwijde aderen in de benen. Het kan leiden tot jeuk, of een zwaar en vermoeid gevoel in de benen. Menzis heeft met een TopZorgziekenhuis speciale afspraken gemaakt over de operatie van spataderen in samenwerking met de patiëntenvereniging voor vaatpatiënten. Centraal staan hierbij kwaliteit, snelheid en informatie. Zo bent u verzekerd van een goede en snelle behandeling. Meer informatie? Kijk op www.menzis.nl/topzorg.

De Philips oortelefoon maakt van uw fietstocht een echt feest. Bestel de oortelefoon, type SHE9550/00, met € 12 korting via www.menzis.nl/klantenacties.

De Reisverzekering van Menzis Gaat u op reis? Bijvoorbeeld op fietsvakantie naar Oberhof met Pharos Reizen van ANWB? Menzis heeft een kortlopende en doorlopende reisverzekering!

Een vakantie per jaar Als u één keer per jaar op vakantie gaat, is de Menzis Kortlopende Reisverzekering ideaal. Of u nu binnen Europa blijft, of verder reist: op onvoorziene momenten staat de Menzis Alarmcentrale klaar om u snel en accuraat te helpen. Viert u vaker vakantie? Trekt u er graag en regelmatig op uit? Voor een ontspannen vakantie of een weekendje weg? Dan is de Doorlopende Vakantie Reisverzekering de beste oplossing. Hiermee vergeet u nooit meer een reisverzekering af te sluiten. En gaat u altijd goed verzekerd op reis. Kijk voor een voordelig aanbod op www.menzis.nl/reisverzekering. Of bel met 088 222 49 00.

Train uw brein en win mooie prijzen! Onderzoek toont het aan: uw hersenen zijn te trainen. Net zoals u met fietsen uw lichaam traint. Een kwartiertje oefenen per dag is al voldoende. Daarom is Menzis partner van Neurocampus. Een online campus boordevol hersenkrakers en breinbrekers. Bovendien maakt u met braintraining regelmatig kans op prachtige prijzen. Tijdens de Menzis Fietsmaanden is dat een splinternieuwe Gazelle. Maak de hersenkraker op de bon hiernaast. Of surf naar www.menzis.nl/puzzel. En ook de komende Menzis Themamaanden hebben iets moois voor u in petto. Houd daarom de website in de gaten voor nog meer mooie prijzen.

Bridge to Bridge

De Vakantiedokter weet raad

Op 13 september is de Bridge to Bridge hardloopwedstrijd in Arnhem. Met afstanden van 5 en 10 kilometer, de 10 Engelse mijlen en de jeugdlopen biedt de Bridge to Bridge een uitdaging voor de beginnende en de gevorderde lopers, voor jong en oud. De inschrijving voor de ‘battle of the bridges’ is reeds van start gegaan. Menzisleden ontvangen 50% korting op het inschrijfgeld. U kunt zich inschrijven via: www.menzis.nl/bridgetobridge.

Bent u in het buitenland? En heeft u een niet-spoedeisende

Jan Janssen Classic Zaterdag 20 juni vindt voor de 24e keer de Hel van Wageningen plaats: de grootste en zwaarste toerfietsklassieker van Midden-Nederland. Meer dan 5.500 fietsliefhebbers komen naar Wageningen om hieraan deel te nemen. Menzis is sponsor van de Jan Janssen Classic. Voor de fietstocht is voorinschrijving verplicht. Menzis-leden ontvangen 50% korting op het inschrijfgeld. U kunt zich inschrijven via: www.menzis.nl/janjanssenclassic.

Ontdek het groene hart van Duitsland met Pharos Reizen van ANWB. Een vierdaagse fietsvakantie vanaf slechts € 99 per persoon. Bij dit arrangement is onder meer inbegrepen: • 3x driegangenmenu of buffet • 3x overnachting met ontbijtbuffet in Sporthotel Oberhof • Gratis fietsroutes • Gratis gebruik van de sauna • En nog veel meer… Kijk voor boekingsinformatie op www.menzis.nl/klantenacties. Actieperiode mei en juni 2009.

vanaf � 99 p.p.

groene hart van Duitsland.

€ 99 per persoon.

VOORDELIGE FIETSVAKANTIE PHAROS REIZEN

gezondheidsvraag? Dan kunt u bellen met de Menzis Vakantiedokter. Naar welke huisarts kan ik hier? Heb ik de juiste medicijnen gekregen? De Menzis Vakantiedokter helpt u graag verder. De Vakantiedokter bestaat uit een team van deskundige hulpverleners, verpleegkundigen en artsen. Als lid van Menzis kunt u ze altijd raadplegen voor een deskundig en betrouwbaar advies. De hulpverlener of verpleegkundige geeft u antwoord op uw vragen. Ze worden hierin gesteund door een arts.

Kwaliteit van Menzis Met de Menzis Vakantiedokter bent u verzekerd van goede zorg. De adressen waar u naartoe kunt gaan voor eventuele zorg zijn bij Menzis bekende ziekenhuizen. Op basis van deze kennis geeft de Menzis Vakantiedokter u advies. Gemakkelijk bereikbaar Heeft u een vraag? Dan kunt u bellen met +31 53 483 2640. De hulpverleners zijn 24 per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Waar u ter wereld ook verblijft. Dit geldt zowel voor de zomer-, als de wintervakantie. De vakantiedokter is bestemd voor iedereen die lid is bij Menzis. Heeft u wel spoed? Neem dan contact op met de Menzis Alarmcentrale via het telefoonnummer +31 317 455 555. Dit nummer vindt u achterop uw zorgpas.

� 12 korting

En profiteer van: • Hoge geluidskwaliteit: gericht, nauwkeurig ook bij laag volume • Ultiem draagcomfort: siliconen dopjes, drie maten zorgen voor perfect pasvorm Actieperiode mei en juni 2009.

Menzis-leden knippen hier korting 15% KORTING OP EEN JACK Waterafstotend, ventilerend en winddicht: voor de ideale fietsjacks bent u van harte welkom bij INTERSPORT. Menzis-leden ontvangen bij INTERSPORT in mei en juni 2009 15% korting bij aankoop van een jack. • Niet geldig in combinatie met andere acties en aanbiedingen • Alleen geldig tegen inlevering van deze bon en op vertoon van uw Menzis-pas

15% korting

Actieperiode mei en juni 2009.

TRAIN UW BREIN ÉN WIN EEN GAZELLE NL! Een echte Gazelle NL winnen? Surf naar www.menzis.nl/puzzel of los de onderstaande hersenkraker op. Wie weet, maakt u kans op één van die vier robuuste stadsfietsen t.w.v. € 450.

LEZEN EN REKENEN

De familie Van Dijk fietst de 35 kilometer lange Peel en Maasvallei-route. Hun snelheid is 15 km/uur. Onderweg stoppen ze een half uur om te genieten van een ijsje. Om 13.15 uur zijn ze gestart. Hoe laat zijn ze klaar?

Opgelost? Surf naar www.menzis.nl/puzzel. Daar vindt u een hersenkraker. Als u deze online maakt, ziet u meteen of u gewonnen heeft! Of vul de oplossing in op deze bon en breng deze langs bij een van de Menzis winkels. Opsturen kan ook: Menzis, t.a.v puzzel, Antwoordnummer 87, 7500 WB Enschede. Doe dit voor 30 juni 2009. Antwoord: ......................................................................... Naam: ................................................................................. Adres: .................................................................................. Postcode: ........................................................................... Woonplaats:..................................................................... Telefoonnummer: ......................................................... E-mailadres: .....................................................................

win een Gazelle NL

29-04-2009 09:30:38


NIJVERDAL Enter Landgoed de Elsgraven, Eversdijk 6a Sanders Supermarkt, Dorpstraat 51 Geert Hairstyling, Dorpstraat 36 Cafe Rest. Het Rheins, Reintszijweg 1b C1000, Heimerikxstraat 1 Avia Tankstation, Rijssenseweg 8 Gulf Tankstation, Rijssenseweg 37

Holten Albert Heijn, Dorpsstraat 17 Landal Greenparks, Landuwerweg 17 Gemeentehuis holten, Smidsbelt 6 VVV Holten, Dorpstraat 27 Bakkerij Nijkamp, Dorpstraat 16 Albert Heijn, Dorpstraat 17n Boekhandel Heusinkveld, Dorpstraat 21, Enkco Foodgroup, Waagweg 5 Hockey Club Holten, Molenbelterweg 3 Restaurant Woodies, Holterbergweg 11 Diesenplas, Vrijheidslaan 1 Autobedrijf Huzen, Handelsweg 2

Rijssen De Beyaardier, Schild 4 Jumbo Rijssen, Boomkamp 32-34 Poort van Twente, Enterstraat 36 Tankstation Voortman, Markeloseweg 7 Markelo Kapsalon Gerda, Elsenerstraat 29 Restaurant de Poppe, Holterweg Gemeentewinkel Rijssen, Schild VVV Rijssen, Boomkamp 18 Hema, Haarstraat 23 De Markies, Haarstraat 50 Brasserie Hogewal, Hoge Pad 15 Kapper Joop, Rozengaarde 61 Albert Heijn, Watermolen 2-4 Brandoil, Reggesingel 23 Autobedrijf ter Morsche, Jutestraat 5 Garage Beldman, Beatrixplein 4 Maranatha, Diekjansweg 1 Plusmarkt, R. Bosmastraat Het Overveen, Veendijk 4

WWW.SPORT2OOONIJVERDAL.NL

OPENINGSSTUNT! zaterdag 16 mei Nike Valor Hoody heren

Only Play T-shirt dames

van 8995

NU VOOR

4995 Nike cap

van 1295

NU VOOR

LEZERSKORTING VAN � 50 P.P. R! B E X- K N A L L E

Prijzen zijn per persoon o.b.v. 2 personen.

NU VOOR

750

Nike Jersey Pant dames

Nike New Wave Tee heren

rijs actiep f a nu van SPANJE & PORTUGAL Gepassioneerd Spanje & Portugal

895

van 1499

899

van 3495

NU VOOR

2495 van 4295

17-daagse rondreis

NU VOOR

2995

Exclusief voor lezers van het Typisch weekblad: een korting van € 50 p.p. op deze toch al zeer voordelige reis! Zo betaalt u nu geen € 949, maar slechts vanaf € 899 p.p.! En deze prijs is inclusief overnachtingen, de rondreis en halfpension! Via Frankrijk rijden we naar het traditievolle Burgos, eens de hoofdstad van het koninkrijk Castilië. We bezoeken de bedevaartsplaats Santiago de Compostela en de imponerende kathedraal. Eenmaal voet op Portugese bodem bewonderen we

de havenstad Porto, waar het heerlijk dwalen is door de kleine steegjes. Ook nemen we een kijkje in Lissabon en de leuke volkswijken. We trekken verder zuidwaarts naar Sevilla, waar we versteld zullen staan van de versierde klokkentoren. In Granada staat natuurlijk het machtige Alhambra op het programma, waarna we via uitstapjes naar het middeleeuwse Toledo en de hoofdstad Madrid het fascinerende Barcelona bereiken. VERTREK VAN VOOR 29/05 979 929 www.bex.nl/typischspanjeportugal 19/06 979 929 04/09 979 929 25/09 949 899 (� 0,15 p.m.)

Boek direct! Bel 0900-8098 of kijk op www.bex.nl/typisch

NIJVERDAL Smidsweg 7-9


Petite Flowerbomb

Mooi bij de tijd

Modemakers Viktor en Rolf hebben, na hun fantastisch kledingcollecties, nu ook een eigen parfum. Met een leuke naam: Petite Flowerbomb.

Breil (don’t touch my Breil) maakt hele mooie klokjes. Dus voor alle moeders is er vast wel eentje te vinden – als je budget tenminste zo ver reikt.

Bloemengeuren van onder andere rozen en fresia’s, gecombineerd met roze peper zorgen voor een explosie van geur! Een flesje van 20 ml. kost 40 euro.

Chocoladeballetjes Is je moeder ook zo dol op chocola? Ga dan zelf aan de slag en maak deze heerlijke chocoladeballetjes voor haar! Geef ze op een leuk bonbonschaaltje, in een gezellig blik of op een mooi bordje!

balletjes. Garneren met cacao, hagelslag of nootjes. Twee uur laten opstijven in de koelkast en je hebt een verrukkelijk presentje voor mam!

Je hebt nodig: 75 gr. poedersuiker, 45 gr. cacao, 75 gr. roomboter op kamertemperatuur, 300 gr. amandelspijs, cacao, hagelslag of fijngehakte nootjes.

Ik geef je een roosje Op Moederdag worden er heel veel boeketten met rozen aan moeder geschonken. Heel mooi natuurlijk, maar geef mama eens een roosje waar ze wat langer iets aan heeft! Als je moeder dol is op tuinieren, zal ze heel blij zijn met een mooie rozenstruik. Ze zijn er in zoveel soorten, dat er voor je eigen moeder echt wel eentje bij zit! Lekker geurend, een weelderig bloeiende klimmer of juist een bescheidener roos op stam voor in een pot op balkon of terras? Deze Engelse David Austen roos ruikt heerlijk en er komen genoeg bloemen aan om er een boeketje van te knippen…

Roer de poedersuiker en de cacao door elkaar. Daarna prak je de boter erdoorheen. Verbrokkel de amandelspijs erbij en kneedt dit tot een stevige bal. Deze bal druk je plat en je snijdt hem in 20 stukjes. Van deze stukjes draai je mooie

De nieuwe modellen in de serie Tribe heten Globe. Deze horloges zijn er in wit of zwart en zijn prachtig afgewerkt met schitterende Swarovski kristallen. Deze chronograaf met leren band kost 275 euro.

Adidas en Stella Stella McCartney heeft voor Adidas haar negende zomercollectie ontworpen. En daar zit vast en zeker iets leuks tussen voor Moederdag, want McCartney werkte met - voor haar - hele nieuwe sportmaterialen, waarin ze toch trendy zaken als strikken, rushes en een bijzondere snit verwerkte. De collectie varieert van yoga- en danskleding tot hardloop-, tennis- en golfbenodigdheden.

Tien kippen of een geit Heb je een moeder met een warm kloppend hart voor haar medemens? Verras haar dan met tien kippen of een geit, die ze kan schenken aan een moeder in Bangladesh, voor wie de dieren een groot verschil uit kunnen maken. Zo’n moederdag-weggeef-cadeau heeft voor je eigen moeder de vorm van een prachtige kaart met een aandenken. Kijk op www.oxfamnovibpaktuit.nl voor alle informatie.

Hoesje Glossring Heel leuk voor de trendy mama’s: de glossring. Hij ziet eruit als een modieuze ring, maar behalve een opvallende accessoire is het ook make-up. In de ring zit namelijk ook een mooie lipgloss. De ring is te koop in drie versies: saffier met meloengloss, amethist met nectarinegloss en robijn met kersrode gloss. Voor iedere mood dus een andere ring. Ook handig: de gloss is navulbaar! De glossring kost 30 euro en is te koop bij de vestigingen van Ici Paris XL.

Heeft mam soms net zo’n fraaie nieuwe iPhone, Blackberry of Nokia? Dan zijn de nieuwe suède hoesjes, de Mlle covers, een heel fraai moederdag cadeau. De hoesjes zijn van prachtig suède met ingelegd fluweel èn een spiegeltje en lipgloss houder! De Mlle hoesjes breken met de traditionele ontwerpen voor vrouwen; geen roze met bloemetjes, maar bijvoorbeeld zwart met paarse combi’s en wat te denken van wit krokodillenleer met diamanten? Daar komen er overigens maar tien van.


l e o v e g e Lent is UITNODIGING

Groothu Optiek ij bij

Eeen EEen e nieuwe lente eeen ee e nieuwe en bbril. il is Frans Groothuis en. laat u profiteren. ollectie De nieuwe collectie monturen zijn nu zeer speciaal geprijsd!

eboeenn Waanscrd haf van

2eu5ro

Bij aa tu complete bril kr*ijg 25 euro korting2009 en geldt niet voor andere acties) (*1 bon per klant,

geldig tot 31 mei

EEn nd dee zzonnebril onnebril ((uit it dde nieuwe i collectie ollect ll ct ctie tiiee in voorjaarsstijl)

maakt Frans op sterkte voor

109,-

*voor multifocale glazen geldt een meerprijs

Voor een bril V b il ga jje toch even naar Enter.

Groothuis Optiek Dorpsstraat 134, Enter. Tel. 0547 381003

)­5"%3&4 7003)&5-&7&3&/ &/""/#3&/(&/7"/ tTBOJUBJSCBELBNFST tLFSBNJTDIFUFHFMTOBUVVSTUFFO tWMPFSWFSXBSNJOH

0O[FTIPXSPPNCFWJOEU[JDIPQ *OEVTUSJFUFSSFJOi%F1MBBHTMBHFOw ,SZQUPOTUSBBU 1"3JKTTFO 5FM  0QFOJOHTUJKEFOTIPXSPPN .BBOEBHUNEPOEFSEBHVVS       MVODIQBV[FWBOVVS

7SJKEBH     VVS       MVODIQBV[FWBOVVS

;BUFSEBH    VVS       EPPSMPQFOEHFPQFOE


Huiselijk geweld en kindermishandeling Het is een probleem dat ons allemaal aangaat. Jaarlijks worden in Nederland ruim 107.000 kinderen mishandeld. Het aantal gevallen van huiselijk geweld is de laatste jaren verontrustend toegenomen. Nog niet de helft hiervan komt bij de hulpverlenende instanties terecht. Simpelweg omdat ze onzichtbaar zijn.

Afronding eerste fase groot onderhoud woningen Rijssen Ter Steege Bouw Rijssen is volop bezig met groot onderhoud aan 54 huurwoningen in opdracht van woningbouwvereniging De Goede Woning. Het onderhoud wordt uitgevoerd in 2 fasen, genaamd ’t Lenfert en Welle. In februari 2009 is gestart met de werkzaamheden aan 29 woningen in ’t Lentfert. Inmiddels zijn hier bijna alle woningen van binnen gereed en start men de definitieve oplevering. Afgelopen week is ook de modelwoning aan de Prins Frederik Hendrikstraat 6 opgeleverd door Ter Steege. Deze woning werd afgelopen donderdag opengesteld

voor bezichtiging. De bewoners van de huurwoningen in het Welle kregen de gelegenheid om te bekijken welke verbeteringen er in hun woning worden aangebracht. Ook geïnteresseerde buurtbewoners met een koopwoning waren welkom om deze volledig opgeknapte woning te bekijken. Deze maand begint men met de eerste werkzaamheden aan de buitenkant van de woning. In juni komt de binnenkant van de woning aan bod. De planning is om nog voor de zomervakantie de eerste woningen op te leveren. Men verwacht eind september de werkzaamheden definitief af te ronden.

Om kindermishandeling tegen te gaan en beter te kunnen signaleren, is een alerte houding nodig. Niet alleen van de professionals, zoals artsen, hulpverleners en onderwijzers, maar van iedereen. Op dit moment wordt in de media een campagne gevoerd tegen kindermishandeling. Er wordt een oproep aan ons allemaal gedaan om alerter te worden op signalen van kindermishandeling. Bij de omgeving gaat het in de eerste plaats om

Voortaan kan daarom iedereen met vermoedens van kindermishandeling terecht op www.watkanikdoen.nl. Dit kan volledig anoniem. Kinderen die mishandeld worden hebben namelijk volwassenen in hun omgeving nodig, die oog hebben voor hun problemen. Kinderen die mishandeld worden kunnen daar zelf niets tegen doen. Help hen daarom. Wees daarom alert en twijfel niet om uw vermoedens te melden.

Pvc vloer: ijzersterk alternatief Er worden steeds meer en steeds vaker pvc vloeren verkocht. Terecht. Er zijn nog traditionele interieurzaken die de pvc vloer een beetje links laat liggen, maar het wordt al jaren met succes toegepast in de horeca. Laminaat vloeren zijn vaak een voor de hand liggende keuze. Nadeel is

volwassenen rondom het kind, zoals vrienden en bekenden, buren, ouders van kinderen in de klas en familie. Ook richt de campagne zich op alle jongeren uit de directe omgeving van kinderen, zoals vrienden en klasgenoten.

echter dat laminaat gevoeliger is voor beschadigingen en vocht. Daardoor kan het gaan ‘opstaan’. Massieve vloeren zijn natuurlijk geweldig, maar ook stukken duurder en gevoeliger voor werking. Pvc vloeren zijn ijzersterk, zeer slijtvast, niet te duur en geschikt voor vloerverwarming. Ook wordt de vloer vast verlijmd, waardoor het minder ‘klotst’ als je er op loopt. Ze zijn bovendien voorzien van een anti-sliplaag, waardoor je er minder makkelijk op uitglijdt. En last but not least: het ziet er uit alsof er een massieve vloer ligt. Pvc vloeren zijn bovendien in een parquetry-vorm te leggen en ze kunnen verfraaid worden met strips. Wel is het heel belangrijk voor het leggen van een pvc vloer, dat de vloer goed geëgaliseerd is. Pvc vloeren zijn al

de interieur architect leverbaar voor zo’n 29 euro per meter, wel komen er dan natuurlijk nog de kosten van de lijm, egalisatiemiddel en het leggen bij. Martijn Makkinga


TsWWWFYSIUSNL

4WENTEPOORT/OSTs!LMELOs INFO GEDONNL

!LMELOs%NSCHEDEsWWWDAMSTENL

Beethoven en Gebroeders Ko op ruiterbal CSI Het traditionele ruiterbal tijdens CSI Twente, dat dit jaar van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli voor de 35ste keer plaatsvindt in Geesteren, wordt dit jaar opgeluisterd door Beethoven en de Gebroeders Ko. Beethoven behoort tot de toporkesten van Nederland en is al jaren een vaste waarde op Erve Maathuis.

Zet uw

Bedrijf

op de

De Gebroeders Ko hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een hype. Nummers als ‘Schatje mag ik je foto’, ‘Ik heb een toeter op m’n water-scooter’ en ‘Ik heb een boot’ worden door jong en oud meegezongen.

kaart

en steun uw favoriete club • U bent Selected Provider (max. 2 per stad/dorp) • Duizenden potentiÍle nieuwe klanten • Automatische deelname aan alle Typische Uitgaven acties • Mogelijkheid van SMS acties naar alle leden • Internetvermelding op de Typisch Steun je Club Card website met link naar eigen website • Opname in advertentie bij ludieke acties

voor

pe

r ja

ar

Kaarten vanaf mei

in de verkoop 50 euro van uw “abonnementsgeld� gaat rechtstreeks naar uw favoriete club * Helft van alle opbrengsten verkoop kaart komt ten goede van het club/verenigingsleven.

Zet uw Club ook op de kaart en bel nu

088 - 088 60 00

In 2004, 2005, 2006, 2007 en 2008 werden de Brabantse broers Ton en Gerard Koopmans verkozen tot populairste feestact van Nederland en in 2006 werd ‘Ik heb een boot’ gekozen tot beste partysingle.

Verder staan er zaterdagavond 11 juli spectaculaire lasershows op het programma in het vernieuwde strodorp. Het amusement voor de overige concoursdagen wordt binnenkort gepresenteerd.


Eén punt nodig tegen FC Utrecht Hummel wint Ronde van Overijssel

Eén puntje, niet meer dan dat, mankeert er nog aan rechtstreeks lijfsbehoud voor Heracles Almelo in de Eredivisie. Alles en iedereen die de zwartwitten een warm hart toedraagt, gaat ervan uit dat thuis tegen FC Utrecht dat kostbare puntje wordt gehaald. Toch waarschuwt Gert Heerkes voor te veel optimisme: ‘Voor FC Utrecht staan er nog de playoffs op het spel, dus we hebben niet op voorhand gewonnen.’ Heracles zal hartstochtelijk worden gesteund vanaf de tribunes in wat de laatste competitiewedstrijd moet worden, maar Utrecht ook. Diens fans

mogen naar de wedstrijd op kosten van hun bestuur als goedmaker voor de 6-1 zeperd tegen Vitesse. FC Utrecht speelde afgelopen weekeinde thuis met 2-2 gelijk tegen Feyenoord, met doelpunten van Caluwé en Keller. Het geplaagde elftal put daaruit wellicht de moed na een zéér moeizame en lange doelpuntloze reeks wedstrijden, waaraan nog maar twee weken geleden een einde kwam. Behalve Caluwé, Van der Gun en Leroy George, beschikt FC Utrecht nog over een andere gevaarlijke man: Sander Keller, de centrale verdediger, die dit seizoen regelmatig scoort vanuit standaardsituaties.

Churandy Martina

Topsprinter Churandy Martina gaat op tweede pinksterdag in Hengelo op jacht naar zijn derde zege. Hij won in 2007 de 100 meter in het FBK-Stadion in 10,14 seconden en zette vorig jaar met een chrono van 20,50 seconden de dubbele afstand naar zijn hand.

Tijdens de Olympische Spelen in Beijing was hij na de sensationele tweevoudig wereldrecordhouder Usain Bolt de meest besproken sprinter. Op de 100 meter dook hij met een persoonlijk record van 9,93 seconden voor de derde keer in een week tijd onder de daarvoor voor hem nog magische grens van tien seconden. Met een vierde plaats miste hij maar net het podium. Martina leek enkele dagen later op de 200 meter superieur op weg naar het zilver. Hij was met een knappe 19,82 seconden sneller dan ooit en slechtte daarmee voor het eerst in zijn loopbaan de grens van twintig tellen. De Antilliaan werd echter gediskwalificeerd, omdat hij een stap buiten zijn baan had gezet. De Amerikaan Shawn Crawford in 2007 in Hengelo tweede achter Martina op de 100 meter - ontving daardoor alsnog zilver. Op 1 juni is de 24-jarige Churandy Martina vrijwel zeker twee keer te bewonderen in Hengelo. De 100 meter wordt namelijk afgewerkt met twee series en een finale.

Kenny van Hummel heeft de 57e editie van de Ronde van Overijssel op zijn naam geschreven. In een sprint, met een tot ongeveer zeventig renners uitgedund peloton, was de renner van Skil-Shimano de rapste. Hij bleef de Duitser Eric Baumann (Nutrixxion Sparkasse) en Theo Bos (Rabobank Continental Team) voor in de straten van Rijssen. Beste regionale

renner was Ger Soepenberg uit Den Ham, hij werd verdienstelijk vijfde. De eerste Ronde van Overijssel werd verreden op zaterdag 16 augustus 1952. Na 197 kilometer was Piet Smit de snelste van de 80 deelnemers. In 1960 was het Jan Janssen die won. Jan Lenferink uit Geesteren was in 1974 de eerste Twentse winnaar. Zijn voorbeeld werd gevolgd door oostelijke winnaars als Arie Hassink (1976), Herman Snoeyink (1978 en 1980), Jos Alberts (1982), Rob Harmeling (1986), Tristan Hoffman (1990) en Rudi Kemna (1997). In 1998 werd Tayeb Braikia als eerste buitenlandse winnaar gehuldigd. Op 1 mei 2010 aanstaande zal de 58e editie van start gaan.

Zaalvoetballers Excelsior verliezen uitwedstrijd Soms zit het tegen. Afgelopen vrijdag hebben de futsallers van Excelsior met 6-2 verloren bij oc/Stob Job Uitzendburo in Westervoort. Op deze dag na Koninginnedag was duidelijk dat de thuisploeg nog voor de titel speelde en dat Excelsior veilig was voor degradatie. Zelfs interim-coach Daan Kreijkes kon hier niets aan veranderen. Excelsior begon redelijk aan deze wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst. Thuis wisten ze deze tegenstander op 3-3 te houden, wat achteraf de knapste prestatie in deze competitie bleek te zijn. Door snelle individuele acties ging Excelsior met een 2-0 achterstand de rust in. Het was Laurens Goosen die de spanning na rust terugbracht. oc/Stob Job Uitzendburo scoorde echter snel de 3-1, waardoor Excelsior weer opnieuw kon beginnen. Rene Dangremond schoot van afstand (zijn grote wapen) de 3-2 binnen. Hierna speelde Excelsior alles of niets. Jos Kreijkes moest met een rode kaart de zaal verlaten na een trappende beweging richting de tegenstander. Beide ploegen eindigden met nog vier spelers in het veld. Vanavond speelt Excelsior zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen om 20.00 uur in de Reggehal.


 ,%4/0

$EMAXIMUMSNELHEIDISVERHOOGDNAARKMU$ENKAANUWVEILIGHEID

6%2+//0 6%2(552 2%0!2!4)% sAANHANGWAGENS sPAARDENTRAILERS sCARAVANONDERHOUD

30%#)!,%!!.")%$).' #!2!6!.#/.42/,%"%524

€ EXCLBTW

CONTROLEENAFSTELLENVAN sREMMEN sKOPPELINGENHULPKOPPELING s6ERLICHTING sBANDEN sDOORSMEREN

.&*.""/% 5&,&/&/7-00*&/"$5*&

EXCL/NDERDELENENGASKEURING

$OLLEGOOR %#!LMELO 

777"5,4).+.,

*FQFOEJKLt#+(PPStU

TROUW - & GEBOORTEKAARTJES? Uw voordelen op een rij: • Uniek design; • Zelf inspraak hebben in het ontwerp; • Scherpe prijzen; • Drukwerk binnen 24 uur leverbaar!

Bandwerk Creatieve Communicatie Jutestraat 6 7461 TR Rijssen Telefoon: 0548 - 540691 Internet: www.bandwerk.nl Email: info@bandwerk.nl

WEBDESIGN

|

HUISSTIJL-ONTWERP

|

HOSTING

|

DRUKWERK


Made in Overijssel In het tv-programma ‘Made in Overijssel’ worden interessante bedrijven uit Overijssel op unieke wijze gepresenteerd. In de volgende aevering hebben twee studenten letterlijk een race tegen de klok en zullen zij een auto tot een minimaal pakket verkleinen. TenCate Koninklijke TenCate is een internationaal opererende onderneming die textieltechnologie combineert met chemische processen en materiaaltechnologie met materiaal wetenschap: material science. De materialen die TenCate produceert worden toegepast in haar kernmarkten: veiligheid en bescherming; lucht- en ruimtevaart;

infrastructuur en milieu; sport en recreatie. Riwald Riwald Recycling uit Almelo is een modern metaalrecyclingbedrijf dat de totale materialenstroom inclusief verwerking vanaf de inkoop van haar leveranciers tot en met de verkoop aan de staalwerken, smelterijen en export in eigen hand heeft. De materialen die verwerkt worden zijn ijzer, koper, aluminium en RVS. Create Tomorrow In deze aevering aandacht voor Create Tomorrow. Dit is ’s werelds grootste denktank waarin 150 teams bestaande uit zes tot acht studenten zich een dag lang hebben gebogen over een probleem van een bedrijf dat vraagt om een creatieve oplossing. Jort Kelder verzorgde de openingsspeech en Menno Bentveld was presentator van dit bijzondere evenement. ‘Made in Overijssel’ is elke dinsdag te zien op RTV Oost om 16.20, 19.20, 21.30 en 00.20 uur. Meer informatie: www.madeinoverijssel.tv

Uitstel voor belastingschuld De Belastingdienst gaat soepeler om met bedrijven die een belastingschuld hebben. Heeft u door de economische crisis een betalingsachterstand? Dan kunt u in overleg met de Belastingdienst daarvoor uitstel krijgen. Dit heeft het ministerie van FinanciĂŤn bekendgemaakt. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u een levensvatbare onderneming hebben, de belastingschuld later kunnen voldoen en concreet kunnen aangeven voor welke periode u uitstel wilt. Op deze manier wil de overheid tegemoet komen aan signalen uit het bedrijfsleven.

Rijssense winkeliers in actie tegen diefstal Rijssense winkeliers zijn de winkeldieven meer dan zat en gaan actie ondernemen. Elke dader krijgt ‘hoe dan ook’ een boete van 115 euro, ook al gaat het om diefstal van een rolletje drop.

Een winkelier kan wettelijk 115 euro claimen als hij een boef in de kraag vat. Dat recht wil de Rijssense middenstandsvereniging Habi volledig benutten. Voorzitter Ard Wessels toont zich strijdlustig. Volgens hem zal de proactieve houding van de winkeliers daders afschrikken. De voorzitter is ervan overtuigd dat claimen een heel goede manier is om winkeldiefstal verder terug te dringen. De laatste jaren zijn de winkeldiefstallen in Rijssen toegenomen, zo zegt de voorzitter. Voor hem zelf is winkeldiefstal een wekelijks terugkerend probleem. De leden van de middenstandsvereniging steunen massaal het initiatief. Verreweg de meeste leden zullen meewerken aan deze ‘zero-tollerance-actie’. Ook de politie is blij met de actie. Als iemand vaker wordt gepakt kan

"ELNU

 

Veel bedrijven hebben op zich een goed rendement, maar zijn door de crisis even niet in staat de cashow volledig onder controle te krijgen. Een van de oorzaken waar veel bedrijven mee kampen is het probleem van trage betalingen, steeds meer bedrijven stellen betalingen tot de uiterste datum uit of nog later. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Dan kunt u het beste contact opnemen met de Belastingdienst. Dat kan via de Belastingtelefoon, per brief of gewoon aan de balie.

$PMPGPO

6JUHFWFS5ZQJTDI3JKTTFO)PMUFO 3FEBDUJF SFEBDUJF!UZQJTDISJKTTFOIPMUFOOM 5FM 0OUXFSQ$MFBS$PNNVOJDBUJPOT 3FBMJTBUJF5ZQJTDIF6JUHBWFO#7 "EWFSUFOUJFWFSLPPQFOBBOMFWFSJOH 5FM 'BY WFSLPPQ!UZQJTDISJKTTFOIPMUFOOM BEWFSUFOUJF!UZQJTDISJKTTFOIPMUFOOM

justitie zwaardere straffen opleggen. Vijf kleine winkeldiefstallen kunnen al tot wekenlange hechtenis leiden.

%SVLLFS$PODFOUSB.FEJB/7 0QMBHF FYFNQMBSFO 5ZQJTDI 3JKTTFO)PMUFO XPSEU JFEFSF XFFL IVJTBBOIVJT WFSTQSFJE JO 3JKTTFO )PMUFOFO&OUFS EJWFSTFBGIBBMQVOUFO 5PUBMFPQMBHF0PTU/- 7FSTQSFJEJOH5%7WFSTQSFJEJOH  (FFOLSBOUPOUWBOHFO 7VMVXLMBDIUJOPQ XXXUZQJTDIFCF[PSHJOHOMPG CFM


NIJVERDAL

WWW.SPORT2OOONIJVERDAL.NL

NIJVERDAL

WWW.SPORT2OOONIJVERDAL.NL

OPENINGSSTUNTS!

OPENINGSSTUNT!

VROEGE VOGEL-ACTIE!

zaterdag 16 mei Asics Stormer

ZATERDAG 16 MEI

op de gehele collectie!*

van 9.30 tot 17.00

op de gehele collectie!*

K O R T I N G

van 7.00 tot 9.00

K O R T I N G

25% 15%

Alleen deze week!

van 7999

NU VOOR

3999 Nike Air Max 90 heren tEJWFSTFLMFVSFO

Nike Blazer dames tEJWFSTFLMFVSFO

van 14999

NU VOOR

9999

ACTIVITEITEN: t 1400 Ballenspektakel: Wij schieten 500 ballen van het dak! Vang de zilveren en/of gouden en win cadeaubonnen t.w.v.

van 11999

NU VOOR

7999

respectievelijk 25,- of 50,t Vroege vogelactie met 25% korting

Puma V-team jr.

van 3999

t Dj + drankje

NU VOOR

2499

t ??????????? * Uitgezonderd reeds afgeprijsde artikelen

NIJVERDAL

Smidsweg 7-9, naast Action

NIJVERDAL Smidsweg 7-9

TRH wk19.indd  

Sudoku puzzel .............. 4 in deze krant! Kijk snel verder Moederdag ................... 9 Luistert u graag naar klassieke, religieuze m...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you