Page 1

Kiezen voor de toekomst: landgoed of luchthaven? Geef uw mening via onze bijlage

ELKE DINSDAG OP RTV-OOST GEFELICITEERD!

€ 350,-

Bijlage gemist? www.milieudefensie.nl of 020 6262 620

VERSCHIJNT ELKE VRIJDAG HUIS-AAN-HUIS IN DE ESSEN

Met volledigeenda ag Uitgaans

Deze week:

Sudoku puzzel ............... 2 Nieuws .......................... 3 Kenny van Hummel wint Ronde van Overijssel, nieuwe naam voor sportzaal Rossum, agenda

8 mei 2009

Klok voor kerk Ootmarsum De Nederlands Hervormde Kerk van Ootmarsum heeft een echt uurwerk gekregen. Er werd al eens eerder over gesproken, zo’n 150 jaar geleden, maar toen was er geen geld voor. Dinsdag werd dan eindelijk de klok geplaatst met behulp van een hoogwerker. De Ootmarsumse uurwerken klokkenspecialist Bote Holman hield een oogje in het zeil.

WORD JIJ OOK

TYPISCH BEZORGER?

Typische Uitgaven is op zoek naar GEMOTIVEERDE BEZORG(ST)ERS Kijk snel op www.typischeuitgaven.nl/bezorger Of bel: 088 – 088 6000

Uitgaan & Cultuur ......... 5 Fleurige Finkers wèl te vinden op fuchsiabeurs, stappenplan

Moederdag ................... 9 Chocoladeballetjes, mooi bij de tijd, Adidas en Stella, hoesje, glossring

Gratis Fietsroutes! En nog veel meer voordeel. Kijk snel verder in deze krant!

Wonen .......................... 11 Bouwvergunning HEMA blijft goedgekeurd, ijzersterk alternatief

Sport .............................13

Tubbergen vertegenwoordigd op Bevrijdingsfestival Peter Hepp heeft op 5 mei de gemeente Tubbergen vertegenwoordigd op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Elke gemeente had kunstenaars afgevaardigd naar het festival. Het thema was ‘vrijheid en identiteit’ voor alle deelnemers. Peter Hepp heeft speciaal hiervoor een nieuwe act gemaakt in de afgelopen weken. ‘Mijn start is altijd met vormen van beelden in je gedachten. Die beelden schets ik dan en probeer een soort stripverhaal te maken. Al doende komen de ideeën en varianten. Voor mij was al snel duidelijk dat ik iets met vogels ging uitbeelden.

De ploegleiding van het Twents getinte Skil-Shimano cycling team heeft een voorselectie voor de Tour de France 2009 bekendgemaakt. De eerste voorselectie bestaat uit twaalf renners.

Zakelijk .........................15

Onder hen ook Tom Veelers uit Ootmarsum en Albert Timmer uit Gramsbergen. In het

Typetje

Hoe bedoel je: "Ik had toch liever bonbons gehad"?

Vogels immers kennen geen grenzen en vliegen overal naar toe, een grote vrijheid. De associatie met vreemde vogels en rare vogels als metafoor kwam al snel’, vertelt Peter Hepp. De act beviel zowel Peter Hepp als het publiek erg goed. ‘Het podium had een mooie tent, alleen die was aan de lage kant. Het vliegen met de vogels en de paraplu op een statief was moeilijker. Het originele idee was dat ik zelf een melodie zou fluiten. We werden nog al overstemd door andere podia, daarom heb ik gekozen om al vertellend het verhaal te presenteren. Het was een geweldige ervaring om op zo een groot festival te mogen optreden.’

Veelers en Timmer in preselectie Tour de France

Eén punt nodig tegen FC Utrecht, basketbalsters Perik Jumpers in Oranje, FBK-Games

Ineke Naarding voorzitter Culturele Raad Denekamp, Made in Overijssel

WEEK: 19-2009

eerste deel van juni zal de selectie van ploegleider Rudi Kemna uit Deurningen

een wat definitievere vorm gaan krijgen. Voorselectie Skil-Shimano Tour de France 2009: Fumiyuki Beppu (Jap), Simon Geschke (Dui), Floris Goesinnen (Ned), Jonathan Hivert (Fra), Kenny van Hummel (Ned), Thierry Hupond (Fra), Koen de Kort (Ned), Cyril Lemoine (Fra), Piet Rooijakkers (Ned), Albert Timmer (Ned), Tom Veelers (Ned) en Robert Wagner (Dui).


Burgemeester Kristen reikt koninklijke onderscheidingen uit

Inwoners uit de Tubbergen benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau

Burgemeester Kristen van de gemeente Dinkelland heeft op woensdag 29 april aan de volgende personen de versierselen uitgereikt, die behoren bij de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau:

De koningin heeft bij koninklijke besluit binnen de gemeente Tubbergen:

- De heer G.J.M. Arendsen, Deurningen - Mevrouw S.M.A. WulferinkBrunninkhuis, Saasveld - De heer H.G.J. Mekenkamp, Saasveld - De heer B.J.F. Stroot, Ootmarsum - De heer J.H.M. Braakman, NoordDeurningen - De heer H.M.R. Heidendal, NoordDeurningen - De heer C.C.M. Hamers, Denekamp Tevens zijn aan de heer B.P.U. Holman uit Ootmarsum de versierselen uitgereikt die behoren bij de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

- Mevrouw J. E. Grobbink-ter Huurne wonende te Tubbergen - Mevrouw G. J. van de Aast-Kock wonende te Langeveen - Mevrouw J. Toenhake-Büter wonende te Tubbergen - Mevrouw G. P. M. Pegge-Rolefes wonende te Tubbergen - De heer J. A. M. van de Aast wonende te Langeveen - De heer H. F. Kemna wonende te Albergen - De heer T. F. Wildemors wonende te Tubbergen - De heer B. J. Lenferink wonende te Albergen - De heer A. J. W. Nijhuis wonende te Albergen - De heer T. M. M. Oude Geerdink wonende te Albergen Allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De gedecoreerden hebben de bijbehorende versierselen op 29 april 2009 ontvangen van burgemeester M.K.M. Stegers.

Bewegen voor mensen met een chronische aandoening Maandag 11 mei wordt er voorlichting gegeven over bewegen voor mensen met een chronische aandoening van 18.45 uur tot ongeveer 21.30 uur. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door het project ‘BOOST - zorg voor bewegen’ van Sportservice Overijssel. De Sportservice werkt hierin samen met

de gemeente Tubbergen, de aanbieders van beweegactiviteiten voor mensen met een chronische aandoening en huisartsen uit de gemeente Tubbergen. Dit is het redactionele gedeelte van de informatiepagina van de gemeente Dinkelland. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk voor meer informatie ook op:

www.dinkelland.nl

h Typisc

N I W EN

E BON S G N I KORTT.W.V.

redactie@typischdeessen.nl

, 0 €4 De 9 cijfers in de onderste balk geven de oplossing!

Kijk ook eens op www.PuzzelFan.nl, dé GRATIS puzzelsite van Nederland LOOK@AT BV Heeft u de oplossing gevonden? Geef de oplossing van de puzzel aan ons door via SMS of telefoon. Stuur een SMS die begint met PTO spatie wincode spatie OPLOSSING VAN DE PUZZEL naar 4777. Bijvoorbeeld PTO 5656 123789456 Of bel je oplossing door naar Typische Uitgaven Winlijn: 0909-2027092

Spreek je oplossing in. Uw puzzel wincode is: 5869 (kosten: Max. 25 cpvb / I 50 cpob, je ontvangt max. I bericht kosten Typische Uitgaven Winlijn 0,60 per gesprek) Winnaars ontvangen automatisch bericht

Oplossing week 18 code 5859

ASTRID’S BOUTIQUE • HOOFDSTRAAT 21 • 7665 AN ALBERGEN


Kenny van Hummel wint Ronde van Overijssel Kenny van Hummel heeft de 57ste editie van de Ronde van Overijssel op zijn naam geschreven.

Zaterdag 9 mei Nationale Molen- en Gemalendagen 2009 in Reutum bij Windkorenmolen De Vier Winden. De molen is te bezichtigen. Er worden pannenkoeken gebakken en men kan echte wollen sokken kopen. De opbrengst gaat naar een goed doel. Vanaf 11.00 uur.

In een sprint, met een tot ongeveer zeventig renners uitgedund peloton, was de renner van Skil-Shimano de rapste. Hij bleef de Duitser Eric Baumann (Nutrixxion Sparkasse) en Theo Bos (Rabobank Continental Team) voor in de straten van Rijssen. Beste regionale renner was Ger Soepenberg uit Den Ham, hij werd verdienstelijk vijfde.

Zaterdag 9 mei Proef Natuurlijk Twente bij de VVV Denekamp. Een fietsroute van 39 kilometer met verschillende Twentse proeverijtjes onderweg. Vanaf 9.00 uur. Deelname kost 5 euro. Zondag 10 mei Moederdag bij Cosmos. Alle moeders hebben gratis entree bij de Sterrenwacht in Lattrop. Vanaf 12.30 uur.

Nieuwe naam voor sportzaal Rossum Vier weken lang hebben de inwoners van Rossum een naam kunnen bedenken voor hun nieuwe sportzaal. In de stembus in de CoCer zijn maar liefst 98 stemkaartjes gedeponeerd. Op maandag 20 april was het aan de jury de taak om uit deze vele inzendingen drie namen te kiezen waarop uiteindelijk alle inwoners van Rossum kunnen stemmen. Uit de vele inzendingen blijkt dat de betrokkenheid in Rossum groot is, evenals de verscheidenheid aan ingezonden namen. Voor de jury, bestaande uit Henny Olde Scholtenhuis (directeur basisschool de Kerkewei), Jan Kamst (directeur St. Joseph Almelo) en Cor van Zelst (Voorzitter Dorpsraad Rossum) zijn twee criteria belangrijk.

Agenda

Donderdag 14 mei Klootschietwedstrijden in Manderveen. Klootschietwedstrijden te Manderveen om de Rabobankbekers voor alle inwoners van Manderveen en alle leden van de KV Manderveen. Na afloop is de prijsuitreiking bij Partycentrum Peddemors te Manderveen.

De naam moet een historische binding hebben met het gebouw en het gebied en de naam moet goed in het gehoor liggen. De jury vindt het ook van belang dat de naam origineel is en nog niet in de omgeving voorkomt. Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor de volgende drie namen: de Akkerwinde, de Rossweide en ’n Trefhook. Deze drie namen dingen dus mee naar de uiteindelijke naam voor de nieuwe sportzaal. Op 26 mei zal de winnende naam bekend worden gemaakt. De bedenker van de naam alsmede één van de stemmers op de winnende naam zullen bij de opening van de nieuwe sportzaal speciaal in het zonnetje worden gezet.

Archief foto - Caravancontrole in bij brandweer Enschede

Jaarlijkse caravancontrole in Ootmarsum Veilig Verkeer Nederland in Dinkelland houdt haar jaarlijkse caravancontrole op zaterdag 16 mei in Ootmarsum. Bij de garage van transportbedrijf Wim Yland op industrieterrein De Mors kunnen caravanbezitters uit de hele gemeente terecht om hun caravan te laten controleren. Met deze controle wil VVN Dinkelland de verkeersveiligheid vergroten. Gezien de ervaringen van de afgelopen jaren is dit geen overbodige luxe. Zowel onderweg als op bijvoorbeeld een camping kunnen door ondeugdelijke apparatuur als

door technische gebreken gevaarlijke situaties ontstaan. Tijdens een controle kunnen gebreken, zoals versleten banden, ondeugdelijke gasslangen- en installaties of een mankement aan de reminrichting ontdekt worden. De controle bestaat uit voorlichting, een technische keuring, het wegen van de caravan en een controle van de benodigde documenten. De controle is voor VVN leden gratis, niet-leden betalen 5 euro. Voor informatie en opgeven voor controle: J. Baalhuis (0541-292371) of bij A. Kremer (0541-291836).


Dagarrangement op zondag Zondagmiddag arrangement van 13.00 uur tot 19.00 uur is speciaal geschikt voor gezinnen en families. Prijs Kinderen 3 t/m 10 jaar Kinderen t/m 2 jaar

e 40,00 p.p. e 20,00 p.p. gratis

Inclusief: Luxe koffiebuffet, alle consumpties, overheerlijke warme en koude buffetten, entertainment, gebruik van de diverse spelfaciliteiten, toegang tot het zwemen saunaparadijs en de spectaculaire inoor-kermis en voor de allerkleinsten een kinderspelotheek met klim- en klauterattributen.

Preston Palace • Laan van Iserlohn 1 • 7607 PT Almelo • tel. 0546-542121 • www.prestonpalace.nl

LEZERSKORTING VAN € 50 P.P. R! B E X- K N A L L E

90 LET OP!!!

De maximum snelheid is verhoogd naar 90 km/u. Denk aan uw veiligheid!

rijs actiep f a nu van

Prijzen zijn per persoon o.b.v. 2 personen.

SPANJE & PORTUGAL Gepassioneerd Spanje & Portugal

899

17-daagse rondreis

Exclusief voor lezers van het Typisch weekblad: een korting van € 50 p.p. op deze toch al zeer voordelige reis! Zo betaalt u nu geen € 949, maar slechts vanaf € 899 p.p.! En deze prijs is inclusief overnachtingen, de rondreis en halfpension! Via Frankrijk rijden we naar het traditievolle Burgos, eens de hoofdstad van het koninkrijk Castilië. We bezoeken de bedevaartsplaats Santiago de Compostela en de imponerende kathedraal. Eenmaal voet op Portugese bodem bewonderen we

de havenstad Porto, waar het heerlijk dwalen is door de kleine steegjes. Ook nemen we een kijkje in Lissabon en de leuke volkswijken. We trekken verder zuidwaarts naar Sevilla, waar we versteld zullen staan van de versierde klokkentoren. In Granada staat natuurlijk het machtige Alhambra op het programma, waarna we via uitstapjes naar het middeleeuwse Toledo en de hoofdstad Madrid het fascinerende Barcelona bereiken. VERTREK VAN VOOR 29/05 979 929 www.bex.nl/typischspanjeportugal 19/06 979 929 04/09 979 929 25/09 949 899 (€ 0,15 p.m.)

Boek direct! Bel 0900-8098 of kijk op www.bex.nl/typisch

VERKOOP-VERHUUR-REPARATIE • aanhangwagens • paardentrailers • caravan onderhoud

SPECIALE AANBIEDING CARAVAN CONTROLE BEURT

€ 49,-

excl. btw

controle en afstellen van: • remmen • koppeling en hulpkoppeling • Verlichting • banden • doorsmeren (excl. Onderdelen en gaskeuring)

Dollegoor 13 7602 EC Almelo 0546 - 822 696

WWW.BULTINK.NL


Speciaal concert bij Huis te Brecklenkamp De Culturele Raad Denekamp sluit op zondag 17 mei de concertserie 2008/2009 af met een concert door het pianoduo Blaak, Alexandra d’Espinoza, mezzosopraan en Sebastian Brouwer, tenor. Zij komen naar het fraai gelegen Huis te Brecklenkamp.

Zondag 10 mei Polkamiddag in Albergen bij Morshuis. Aanvang 15.00 uur, entree 25 euro per persoon.

Zondag 10 mei Aureolustheater verteltheater Gabriel Garcia Marquez in Lattrop. Zondag 10 mei en zondag 17 mei om 15.00 uur. Zaterdag 16 mei om 20.00 uur. De pikorde van een vervallen kippenren wordt drastisch verstoord door de noodlanding van een gevallen Engel.

Het concert omvat werken van Haydn, Beethoven, Liszt, Rossini, Ravel, Poulenc en Saint Saens. Het concert begint om 19.30 uur. Entree 15 euro inclusief een drankje. Havezathe Brecklenkamp ligt aan de Jonkerhoesweg 10 in Brecklenkamp. Kaarten zijn verkrijgbaar of te reserveren bij de VVV Denekamp: 0541-355752 en voor aanvang van het concert. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Cogas Cultuurfonds.

Het gevolg is, dat de patio in een publiekelijke marktplaats verandert, tot meerdere glorie van en met gouden eieren voor de eigenaren. Entree 15 euro.

Zaterdag 16 mei

Fleurige Finkers wèl te vinden op fuchsiabeurs Het was ooit bedoeld als een leuk dagje voor liefhebbers, maar de ruil- en stekkenbeurs van de Fuchsiavereniging Twente-Salland begint al de trekken te vertonen van een heus evenement. Het staat weer op de rol voor zaterdag 9 mei. De Celia Smedley’s, de Windhoppers, de Herman Finkers’, Maxima’s en nog véél meer zeldzame fuchsiasoorten worden bijeengebracht voor de ruilbeurs nèt over de Almelose gemeentegrens, in Harbrinkhoek. Bestuurslid Mieke Hoogland uit Almelo (op de foto rechts) verwacht zeker duizend stekjes van de meest uiteenlopende soorten.

Vorig jaar stonden bezoekers uren voor aanvang al te wachten voor de beurs. Niet alleen voor de bijzondere soorten, maar ook om deskundigen uit te horen over stekken, bemesten en overwinteren. De vereniging was aangenaam verrast over de enorme belangstelling. Een breuk met de dalende trend, leek de hernieuwde interesse in de fuchsia, maar een verklaring heeft de vereniging niet. Wel is ze dit jaar op véél publiek voorbereid. De fuchsiaruilbeurs. Zaterdag 9 mei, vanaf 14.00 uur. Kottestraat 2 in Harbrinkhoek.

Fantasy Island Muziekfestival op het Hulsbeek in Oldenzaal. Van 12.00 uur tot 22.00 uur.

Vrijdag 8 mei Dana Winner Een sensationele show. Aanvang 20.00 uur.

Zaterdag 9 mei The Beauty Queen of Leenane Toneel met een wervelwind van emoties. Aanvang 20.00 uur.

Lentefietstocht voor vroege vogels Zoals elk jaar houdt de Vereniging Heemkunde Ootmarsum ook dit jaar weer een lentefietstocht voor de echte vroege vogels onder ons. Onder begeleiding van drie Ootmarsumse natuurvorsers, de heren Jos Heerink, Jaap Braad en Chris van Benthem is het elk voorjaar weer flink genieten van alles wat groeit, bloeit en beweegt in het veld. De fietstocht start op zondagochtend 17 mei om 6.00 uur bij het Molenhuisje aan de Smithuisstraat 2 in Ootmarsum. Tegen 9.00 uur is de tocht ten einde. De deelnemers kunnen genieten van het Agelerbroek, het Ottershagen en enkele beekdalen. Van de deelnemers wordt gevraagd een fiets, een fles water, een verrekijker, stevig schoeisel en een redelijke conditie mee te brengen. Uiteraard is ook een goed humeur van belang!


Menzis Nieuws Mei-juni 2009 | Menzis Fietsmaanden

Veel Fietsmaanden voordeel

Korting op een Philips oortelefoon, Pharos Reizen fietsvakantie en een jack? Of kans maken op een gratis stadsfiets van Gazelle? Kijk snel op de bonnenpagina hiernaast. En profiteer van Menzis voordeel! Surf naar www.menzis.nl/klantenacties voor meer informatie. Of neem contact op met de klantenservice 088 222 40 40 (ma t/m vrij 8.30 tot 19.00 uur).

Samen in beweging met Menzis Er samen op uit? Menzis helpt u, uw familie en vrienden graag in het zadel. Want mei en juni zijn de Menzis Fietsmaanden. Met gratis fietsroutes van ANWB en Natuurmonumenten. Met een handige bikepointer en fikse korting op een fietsvakantie van Pharos Reizen. Samen voordelig naar Slagharen? Ook dat kan. Of maak een breinbreker. Misschien fietst u wel die superlichte Gazelle NL binnen. Menzis brengt haar leden graag in beweging. Daarom is het Menzis Fit & Actief programma ontwikkeld. Speciaal voor leden van Menzis, hun familie en omgeving. Met elke twee maanden een ander thema. Vol activiteiten, voordeel en kortingen. Een gratis Menzis Fietsrouteboekje bijvoorbeeld. Met routes van Natuurmonumenten en bikepointer routes van ANWB. Nog meer kortingen Ook aan ontspanning is gedacht. Zo kunnen leden van Menzis met het hele gezin voordelig naar Slagharen. Voor slechts € 6,50 p.p. heeft u toegang tot de 40 attracties en shows in het park. Ook Pharos Reizen van ANWB pakt

ANWB bikepointer met gratis Menzis Fietsrouteboekje

uit. Leden van Menzis profiteren van een voordelige vierdaagse fietsvakantie in Oberhof. Een ideale uitvalsbasis voor het maken van lange fietstochten door het groene hart van Duitsland. Even genieten van het uitzicht? Partner Intersport zorgt ervoor dat u warm blijft. Leden van Menzis krijgen maar liefst 15% korting op een sportjack.

Win een Gazelle NL Wilt u een muziekje tijdens het fietsen? Dan biedt de Philips oortelefoon uitkomst. Hoge geluidskwaliteit en comfortabele pasvorm, tegen een aantrekkelijke prijs. Voor wie zijn hersenen graag in beweging zet, is er een speciale breinbreker gemaakt. Daarmee maakt u kans op één van de vier Gazelle NL stadsfietsen.

ANWB Fietsroutes met bikepointer Fietsen van knooppunt naar knooppunt. Het kan nog gemakkelijker met de bikepointer van ANWB. Van te voren een route uitstippelen, knooppunten invullen en op pad. Altijd in één oogopslag zien waar u heen moet. U kunt ’m bestellen voor slechts € 2,95. Dan krijgt u er nog een gratis Menzis Fietsrouteboekje bij ook! Bestel direct op www.menzis.nl/klantenacties.

Voordelig naar Slagharen

Bestel het nu van € 5,95 voor maar € 2,95 Voordelig op de fiets? Menzis wijst u de weg met de ANWB bikepointer. U kunt ’m bestellen voor maar € 2,95. En dan krijgt u er ook nog een gratis Menzis Fietsrouteboekje bij. Of u nu lid bent van Menzis, of niet. Profiteer nu ’t nog kan. De ANWB bikepointer wordt nu al dé fietsgadget van 2009 genoemd. Maar wat is het precies? Heel simpel. De bikepointer is ontwikkeld om het fietsen van zogenaamde knooppuntroutes nog eenvoudiger te maken. Aan de hand van knooppunten stippelt u uw route uit. Elk knooppunt correspondeert met een nummer op uw routekaart. Zo fietst u van knooppunt naar knooppunt.

Bestel direct! Profiteer nu en bestel de ANWB bikepointer van € 5,95 voor slechts € 2,95. Dan krijgt u er nog gratis het Menzis Fietsrouteboekje bij ook. In dit boekje zijn onder meer zes fietsroutes opgenomen, waarvan drie ANWB knooppuntroutes. U kunt uw bikepointer dus meteen uitproberen. Ook als u geen lid bent van Menzis kunt u van deze speciale actie profiteren. Bestellen kan eenvoudig via www.menzis.nl/klantenacties. Maar wees snel, want op=op!

Fietsmnd_TU_GLD/OV_518x370.indd 1-2

Van € 19,50 p.p. voor maar € 6,50 p.p.!

Handige houder op uw stuur De bikepointer is een navigatiesysteem voor deze knooppuntroutes. Het is een houder die u eenvoudig aan uw fietsstuur kunt bevestigen. Bij de bikepointer hoort een boekje met blanco kaartjes. Hierop kunt u 20 knooppunten invullen. U kiest uw route, vult de corresponderende nummers in op uw kaartje en u kunt op pad. Geen onleesbare, natgeregende of weggewaaide papiertjes meer. Omdat u uw kaartje achter een wind- en waterdichte houder schuift. Gratis Menzis Fietsrouteboekje Met een blik op uw bikepointer verliest u uw route geen

Een voordelig uitje voor het hele gezin? Kom tijdens de Menzis Ledendagen naar Slagharen. Want dan profiteren leden van Menzis van een fikse korting. Leden van Menzis mogen ook niet verzekerden meenemen voor een voordelig dagje uit. Normaal kost een kaartje € 19,50 p.p., tijdens de Menzis Ledendag kunt u voor € 6,50 p.p. naar binnen. moment uit het oog. U ziet in één oogopslag wat het volgende knooppunt is. Als u nu de ANWB bikepointer bestelt, krijgt u ’m voor slechts € 2,95. Normaal kost de bikepointer € 5,95. Bovendien krijgt u er een gratis Menzis Fietsrouteboekje bij. Daarmee kunt u de bikepointer meteen uitproberen. Want er staan drie ANWB bikepointerroutes in. Variërend in lengte van 28 tot 44 kilometer.

Meer dan 40 attracties Beleef een avontuurlijke dag met uw gezin, familie of vrienden. U heeft onbeperkt toegang tot meer dan 40 attracties en shows. Geniet van al uw favoriete attracties, zo vaak u maar wilt. Randy & Rosie ontwaken uit winterslaap!

Beleef een avontuurlijke dag Kruip achter het stuur van een echte oldtimer, of geniet samen van het uitzicht in het reuzenrad of de kabelbaan. Beleef de snelheid en sensatie van de achtbanen, of voel de kriebels in uw maag in het Piratenschip. Op zoek naar entertainment? Ook dat vindt u in Slagharen. Variërend van muziektot dansacts en van theatershows tot line dancing demonstraties. Menzis Ledendagen De Menzis Ledendagen vallen in de weekenden van 13, 14 en 27, 28 juni. Uw toegangskaartje bestelt u eenvoudig via internet. Kijk op www.menzis.nl/klantenacties.


n?

e g

p. r p.!

d

n

de i.

Menzis.nl biedt leden korting!

Voordelige fietsvakantie van Pharos Reizen Op ontdekkingstocht door het

Een vierdaagse fietsvakantie van Pharos Reizen vanaf maar

Speciaal voor leden van Menzis heeft Pharos Reizen van ANWB een korte fietsvakantie samengesteld. U verblijft drie nachten in het Sporthotel Oberhof. Dat is een prima uitvalsbasis voor het maken van fietstochten. In de buurt liggen namelijk de mooiste fiets- en wandelpaden van Duitsland. Ze voeren u door prachtige natuur en langs sfeervolle dorpjes en kasteeltjes. Ook een dagje cultuur is goed te

doen: Oberhof ligt dichtbij een paar van de beroemdste cultuursteden van Duitsland. Denk bijvoorbeeld aan Weimar, de stad van Goethe. Bij

het arrangement zijn ontbijt, diner en gratis fietsroutes inbegrepen. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.menzis.nl/klantenacties.

Menzis TopZorg: spataderen

OORTELEFOON VAN € 29,99 VOOR € 17,99

Spataderen, oftewel verwijde aderen in de benen. Het kan leiden tot jeuk, of een zwaar en vermoeid gevoel in de benen. Menzis heeft met een TopZorgziekenhuis speciale afspraken gemaakt over de operatie van spataderen in samenwerking met de patiëntenvereniging voor vaatpatiënten. Centraal staan hierbij kwaliteit, snelheid en informatie. Zo bent u verzekerd van een goede en snelle behandeling. Meer informatie? Kijk op www.menzis.nl/topzorg.

De Philips oortelefoon maakt van uw fietstocht een echt feest. Bestel de oortelefoon, type SHE9550/00, met € 12 korting via www.menzis.nl/klantenacties.

De Reisverzekering van Menzis Gaat u op reis? Bijvoorbeeld op fietsvakantie naar Oberhof met Pharos Reizen van ANWB? Menzis heeft een kortlopende en doorlopende reisverzekering!

Een vakantie per jaar Als u één keer per jaar op vakantie gaat, is de Menzis Kortlopende Reisverzekering ideaal. Of u nu binnen Europa blijft, of verder reist: op onvoorziene momenten staat de Menzis Alarmcentrale klaar om u snel en accuraat te helpen. Viert u vaker vakantie? Trekt u er graag en regelmatig op uit? Voor een ontspannen vakantie of een weekendje weg? Dan is de Doorlopende Vakantie Reisverzekering de beste oplossing. Hiermee vergeet u nooit meer een reisverzekering af te sluiten. En gaat u altijd goed verzekerd op reis. Kijk voor een voordelig aanbod op www.menzis.nl/reisverzekering. Of bel met 088 222 49 00.

Train uw brein en win mooie prijzen! Onderzoek toont het aan: uw hersenen zijn te trainen. Net zoals u met fietsen uw lichaam traint. Een kwartiertje oefenen per dag is al voldoende. Daarom is Menzis partner van Neurocampus. Een online campus boordevol hersenkrakers en breinbrekers. Bovendien maakt u met braintraining regelmatig kans op prachtige prijzen. Tijdens de Menzis Fietsmaanden is dat een splinternieuwe Gazelle. Maak de hersenkraker op de bon hiernaast. Of surf naar www.menzis.nl/puzzel. En ook de komende Menzis Themamaanden hebben iets moois voor u in petto. Houd daarom de website in de gaten voor nog meer mooie prijzen.

Bridge to Bridge

De Vakantiedokter weet raad

Op 13 september is de Bridge to Bridge hardloopwedstrijd in Arnhem. Met afstanden van 5 en 10 kilometer, de 10 Engelse mijlen en de jeugdlopen biedt de Bridge to Bridge een uitdaging voor de beginnende en de gevorderde lopers, voor jong en oud. De inschrijving voor de ‘battle of the bridges’ is reeds van start gegaan. Menzisleden ontvangen 50% korting op het inschrijfgeld. U kunt zich inschrijven via: www.menzis.nl/bridgetobridge.

Bent u in het buitenland? En heeft u een niet-spoedeisende

Jan Janssen Classic Zaterdag 20 juni vindt voor de 24e keer de Hel van Wageningen plaats: de grootste en zwaarste toerfietsklassieker van Midden-Nederland. Meer dan 5.500 fietsliefhebbers komen naar Wageningen om hieraan deel te nemen. Menzis is sponsor van de Jan Janssen Classic. Voor de fietstocht is voorinschrijving verplicht. Menzis-leden ontvangen 50% korting op het inschrijfgeld. U kunt zich inschrijven via: www.menzis.nl/janjanssenclassic.

Ontdek het groene hart van Duitsland met Pharos Reizen van ANWB. Een vierdaagse fietsvakantie vanaf slechts € 99 per persoon. Bij dit arrangement is onder meer inbegrepen: • 3x driegangenmenu of buffet • 3x overnachting met ontbijtbuffet in Sporthotel Oberhof • Gratis fietsroutes • Gratis gebruik van de sauna • En nog veel meer… Kijk voor boekingsinformatie op www.menzis.nl/klantenacties. Actieperiode mei en juni 2009.

vanaf € 99 p.p.

groene hart van Duitsland.

€ 99 per persoon.

VOORDELIGE FIETSVAKANTIE PHAROS REIZEN

gezondheidsvraag? Dan kunt u bellen met de Menzis Vakantiedokter. Naar welke huisarts kan ik hier? Heb ik de juiste medicijnen gekregen? De Menzis Vakantiedokter helpt u graag verder. De Vakantiedokter bestaat uit een team van deskundige hulpverleners, verpleegkundigen en artsen. Als lid van Menzis kunt u ze altijd raadplegen voor een deskundig en betrouwbaar advies. De hulpverlener of verpleegkundige geeft u antwoord op uw vragen. Ze worden hierin gesteund door een arts.

Kwaliteit van Menzis Met de Menzis Vakantiedokter bent u verzekerd van goede zorg. De adressen waar u naartoe kunt gaan voor eventuele zorg zijn bij Menzis bekende ziekenhuizen. Op basis van deze kennis geeft de Menzis Vakantiedokter u advies. Gemakkelijk bereikbaar Heeft u een vraag? Dan kunt u bellen met +31 53 483 2640. De hulpverleners zijn 24 per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Waar u ter wereld ook verblijft. Dit geldt zowel voor de zomer-, als de wintervakantie. De vakantiedokter is bestemd voor iedereen die lid is bij Menzis. Heeft u wel spoed? Neem dan contact op met de Menzis Alarmcentrale via het telefoonnummer +31 317 455 555. Dit nummer vindt u achterop uw zorgpas.

€ 12 korting

En profiteer van: • Hoge geluidskwaliteit: gericht, nauwkeurig ook bij laag volume • Ultiem draagcomfort: siliconen dopjes, drie maten zorgen voor perfect pasvorm Actieperiode mei en juni 2009.

Menzis-leden knippen hier korting 15% KORTING OP EEN JACK Waterafstotend, ventilerend en winddicht: voor de ideale fietsjacks bent u van harte welkom bij INTERSPORT. Menzis-leden ontvangen bij INTERSPORT in mei en juni 2009 15% korting bij aankoop van een jack. • Niet geldig in combinatie met andere acties en aanbiedingen • Alleen geldig tegen inlevering van deze bon en op vertoon van uw Menzis-pas

15% korting

Actieperiode mei en juni 2009.

TRAIN UW BREIN ÉN WIN EEN GAZELLE NL! Een echte Gazelle NL winnen? Surf naar www.menzis.nl/puzzel of los de onderstaande hersenkraker op. Wie weet, maakt u kans op één van die vier robuuste stadsfietsen t.w.v. € 450.

LEZEN EN REKENEN

De familie Van Dijk fietst de 35 kilometer lange Peel en Maasvallei-route. Hun snelheid is 15 km/uur. Onderweg stoppen ze een half uur om te genieten van een ijsje. Om 13.15 uur zijn ze gestart. Hoe laat zijn ze klaar?

Opgelost? Surf naar www.menzis.nl/puzzel. Daar vindt u een hersenkraker. Als u deze online maakt, ziet u meteen of u gewonnen heeft! Of vul de oplossing in op deze bon en breng deze langs bij een van de Menzis winkels. Opsturen kan ook: Menzis, t.a.v puzzel, Antwoordnummer 87, 7500 WB Enschede. Doe dit voor 30 juni 2009. Antwoord: ......................................................................... Naam: ................................................................................. Adres: .................................................................................. Postcode: ........................................................................... Woonplaats:..................................................................... Telefoonnummer: ......................................................... E-mailadres: .....................................................................

win een Gazelle NL

29-04-2009 09:30:38


OUTLET winkel WOENSDAG T/M ZATERDAG OPEN VAN 10.00 T/M 17.00 UUR

Anna Scott 04 Venducci

KLEDING SIERADEN CADEAU ARTIKELEN WORKSHOPS SIERADEN

il’ Dolce Studio Anneloes Nu ook grote maten

GEDEELTELIJKE

VOORJAARS COLLECTIE

Samm Fashion

NU 20IN%G! KORT

Hoofdstraat 21 A • Albergen

ZENDERSEWEG 42 06-54943901 ALBERGEN

te n e l e D n! e n n o is beg Beuningerstraat 36 • de Lutte

vorm S tr u ik ,9 5 van 4 r voo

25

4,

Nu 3 voo r

7 , 50

aponica P i e r iesr sje s o o r te n d iv

NU

50 , 7

Dwe

rg-o coni f kruip fere n

Openingstijden:

Zomer divers

bloeie

e hang p

lanten

rs

Maandag tot vrijdag van half acht tot zes uur Zaterdag van half acht tot vijf uur Koopzondagen van tien tot vijf uur

Voor onze wekelijkse aanbiedingen kunt U kijken op

W W W. T U I N C E N T R U M K U I P E R S . N L Aanbiedingen zijn geldig woensdag 6 mei t/m zaterdag 16 mei 2009

w il ! t a w k o o g o o Omdat het


Petite Flowerbomb

Mooi bij de tijd

Modemakers Viktor en Rolf hebben, na hun fantastisch kledingcollecties, nu ook een eigen parfum. Met een leuke naam: Petite Flowerbomb.

Breil (don’t touch my Breil) maakt hele mooie klokjes. Dus voor alle moeders is er vast wel eentje te vinden – als je budget tenminste zo ver reikt.

Bloemengeuren van onder andere rozen en fresia’s, gecombineerd met roze peper zorgen voor een explosie van geur! Een flesje van 20 ml. kost 40 euro.

Chocoladeballetjes Is je moeder ook zo dol op chocola? Ga dan zelf aan de slag en maak deze heerlijke chocoladeballetjes voor haar! Geef ze op een leuk bonbonschaaltje, in een gezellig blik of op een mooi bordje!

balletjes. Garneren met cacao, hagelslag of nootjes. Twee uur laten opstijven in de koelkast en je hebt een verrukkelijk presentje voor mam!

Je hebt nodig: 75 gr. poedersuiker, 45 gr. cacao, 75 gr. roomboter op kamertemperatuur, 300 gr. amandelspijs, cacao, hagelslag of fijngehakte nootjes.

Ik geef je een roosje Op Moederdag worden er heel veel boeketten met rozen aan moeder geschonken. Heel mooi natuurlijk, maar geef mama eens een roosje waar ze wat langer iets aan heeft! Als je moeder dol is op tuinieren, zal ze heel blij zijn met een mooie rozenstruik. Ze zijn er in zoveel soorten, dat er voor je eigen moeder echt wel eentje bij zit! Lekker geurend, een weelderig bloeiende klimmer of juist een bescheidener roos op stam voor in een pot op balkon of terras? Deze Engelse David Austen roos ruikt heerlijk en er komen genoeg bloemen aan om er een boeketje van te knippen…

Roer de poedersuiker en de cacao door elkaar. Daarna prak je de boter erdoorheen. Verbrokkel de amandelspijs erbij en kneedt dit tot een stevige bal. Deze bal druk je plat en je snijdt hem in 20 stukjes. Van deze stukjes draai je mooie

De nieuwe modellen in de serie Tribe heten Globe. Deze horloges zijn er in wit of zwart en zijn prachtig afgewerkt met schitterende Swarovski kristallen. Deze chronograaf met leren band kost 275 euro.

Adidas en Stella Stella McCartney heeft voor Adidas haar negende zomercollectie ontworpen. En daar zit vast en zeker iets leuks tussen voor Moederdag, want McCartney werkte met - voor haar - hele nieuwe sportmaterialen, waarin ze toch trendy zaken als strikken, rushes en een bijzondere snit verwerkte. De collectie varieert van yoga- en danskleding tot hardloop-, tennis- en golfbenodigdheden.

Tien kippen of een geit Heb je een moeder met een warm kloppend hart voor haar medemens? Verras haar dan met tien kippen of een geit, die ze kan schenken aan een moeder in Bangladesh, voor wie de dieren een groot verschil uit kunnen maken. Zo’n moederdag-weggeef-cadeau heeft voor je eigen moeder de vorm van een prachtige kaart met een aandenken. Kijk op www.oxfamnovibpaktuit.nl voor alle informatie.

Hoesje Glossring Heel leuk voor de trendy mama’s: de glossring. Hij ziet eruit als een modieuze ring, maar behalve een opvallende accessoire is het ook make-up. In de ring zit namelijk ook een mooie lipgloss. De ring is te koop in drie versies: saffier met meloengloss, amethist met nectarinegloss en robijn met kersrode gloss. Voor iedere mood dus een andere ring. Ook handig: de gloss is navulbaar! De glossring kost 30 euro en is te koop bij de vestigingen van Ici Paris XL.

Heeft mam soms net zo’n fraaie nieuwe iPhone, Blackberry of Nokia? Dan zijn de nieuwe suède hoesjes, de Mlle covers, een heel fraai moederdag cadeau. De hoesjes zijn van prachtig suède met ingelegd fluweel èn een spiegeltje en lipgloss houder! De Mlle hoesjes breken met de traditionele ontwerpen voor vrouwen; geen roze met bloemetjes, maar bijvoorbeeld zwart met paarse combi’s en wat te denken van wit krokodillenleer met diamanten? Daar komen er overigens maar tien van.


Adverteren in onze Speciale bijlagen? Wekelijks in de gehele oplage van 300.000 ex. 1e week van de maand Typisch Werk & Opleiding Typisch Uit in Twente* 2e week van de maand Typisch op Weg Typisch Transport* (niet in januari en augustus)

3e week van de maand Typisch Lifestyle

4x per jaar in februari, april, juni en december

Typisch Wonen

4x per jaar in maart, mei, september en november

Typisch Trouwen

2x per jaar in januari en oktober

4e week van de maand Typisch Gezond

BEL 088 - 088 6000 * gelimiteerde oplage,

8

Mei

9

Mei

10 Mei

11

Mei

12 Mei

13 Mei

EN STUUR

Contain e super s r is weer choon...

IN

N STU E T I U P I KN

UR IN

KNIP UIT

Mijn

“Hier ben ik dus heel erg blij mee. Een schone otto vind ik belangrijk voor de hygiëne van mijn gezin. We gooien er iedere dag afval in. En onze ton wordt hoe langer hoe viezer. Laatst hoorde ik van iemand, dat er zelfs ongedierte in kan zitten… “ Daarom ben ik blij met mijn containerservice. Ze komen iedere maand en ze wassen mijn bakken grondig. Het is een goede club. Ik kan het iedereen aanraden: Goedkoop en makkelijk”

H

n e e el

De ContainerService is beschikbaar in Oldenzaal, Borne, Losser (incl de Lutte), Hengelo en Dinkelland (Denekamp, Ootmarsum, Deurningen, Weerselo, Saasveld en Rossum)

www.schonebak.nl

Voor den schoonste container kijkt men op


Muziekvereniging St. Henricus fleurt Rossum op Muziekvereniging St. Henricus gaat dit jaar gewoon weer met haar bloemen langs de deur in de week voor Moederdag. Dit jaar komen de leden tot en met 8 mei bij de inwoners van Rossum, Lemselo en Volthe langs voor de jaarlijkse bloemenactie.

margrieten en surfinia’s. De leden komen met deze bloemen langs de deuren, maar het is ook mogelijk deze bloemen ’s avonds van 18.00 tot 21.00 uur te kopen bij de verzamelplaats, IJzerwarenhandel Paul van Benthem aan de Grotestraat in Rossum.

Het assortiment bestaat, net als voorgaande jaren, onder andere uit geraniums (hang en staand), Spaanse

Het geld van deze actie wordt gebruikt voor activiteiten van de leden en jeugdleden van de muziekvereniging.

extra parkeerplaatsen binnen de blauwe zone op het Eendrachtsplein aanleggen. Met de uitspraak van de Raad van State is de bouwvergunning voor het project onherroepelijk en wordt de laatste hand gelegd aan de bouw van de appartementen. In juni worden de eerste appartementen, waarvan de meesten al zijn verhuurd, opgeleverd.

Bouwvergunning HEMA blijft goedgekeurd De Raad van State heeft het bezwaar dat banketbakker en ijssalonhouder René Scholten heeft ingediend ongegrond verklaard. Eigenaar René Eppink is blij met de uitspraak en kan nu een punt achter de hele affaire zetten. ‘Ik had van begin af aan wel vertrouwen in de goede afloop, maar helemaal zeker weet je het nooit. De hele procedure heeft een hoop tijd en geld gekost. Met de uitspraak van de hoogste rechter is er eindelijk een punt gezet achter de hele affaire’, aldus de tevreden eigenaar. Hoewel Eppink in het gelijk is gesteld gaat hij toch op zijn kosten dertien

Pvc vloer: ijzersterk alternatief Er worden steeds meer en steeds vaker pvc vloeren verkocht. Terecht. Er zijn nog traditionele interieurzaken die de pvc vloer een beetje links laat liggen, maar het wordt al jaren met succes toegepast in de horeca. Laminaat vloeren zijn vaak een voor de hand liggende keuze. Nadeel is

echter dat laminaat gevoeliger is voor beschadigingen en vocht. Daardoor kan het gaan ‘opstaan’. Massieve vloeren zijn natuurlijk geweldig, maar ook stukken duurder en gevoeliger voor werking. Pvc vloeren zijn ijzersterk, zeer slijtvast, niet te duur en geschikt voor vloerverwarming. Ook wordt de vloer vast verlijmd, waardoor het minder ‘klotst’ als je er op loopt. Ze zijn bovendien voorzien van een anti-sliplaag, waardoor je er minder makkelijk op uitglijdt. En last but not least: het ziet er uit alsof er een massieve vloer ligt. Pvc vloeren zijn bovendien in een parquetry-vorm te leggen en ze kunnen verfraaid worden met strips. Wel is het heel belangrijk voor het leggen van een pvc vloer, dat de vloer goed geëgaliseerd is. Pvc vloeren zijn al

de interieur architect leverbaar voor zo’n 29 euro per meter, wel komen er dan natuurlijk nog de kosten van de lijm, egalisatiemiddel en het leggen bij. Martijn Makkinga


Ook adverteren op deze pagina? Bel, 088-088 60 10

t.: 0800 2222227 • www.fysius.nl

Twentepoort Oost 12 • Almelo • 0546 - 80 40 20 info@gedon.nl

Almelo • Enschede • www.damste.nl RUGNUMMERS SEIZOEN Mark Looms

Cover:Piekenhagen Cover

11-11-2008

Rugnummers 3 - Heracles Birger Maertens

Sebastiaan Steur

Hendrie Krüzen

Rugnummers 10 - Heracles

Rugnummers - Heracles

Tim Breukers

Marnix Smit

Rugnummers 22 - Heracles

Emmanuel Boakye

Willie Overtoom

Rugnummers 20 - Heracles

Rugnummers 14 - Heracles

Rugnummers 23 - Heracles

Bas Dost

Jan Wuytens

Mark-Jan Fledderus

Ragnar Klavan

Rugnummers 8 - Heracles

Rugnummers 4 - Heracles

Rugnummers 2 - Heracles

Rugnummers 15 - Heracles

Rugnummers 12 - Heracles

Darl Douglas

Remon de Vries

Everton

Martin Pieckenhagen

Gert Heerkes

Rugnummers 11 - Heracles

Rugnummers 7 - Heracles

Rugnummers 21 - Heracles

Rugnummers 1 - Heracles

Rugnummers - Heracles

RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS RUGNUMMERS 2 11 12 23 14 20 8 4 15 21 22 10 7 1 3

Tim Breukers Martin Pieckenhagen Gert Heerkes RemonEverton de Vries Darl Douglas HendrieRicky Krüzen Jan Wuytens Klavan Mark-Jan Willie Overtoom Marnix Sebastiaan Smit Steur Bas Dost RamonRagnar da Silva Emmanuel Boakye Fledderus van den Bergh Birger Maertens

Reeds verschenen: Pieckenhagen, Heerkes, Douglas, de Vries, Ramon da Silva, Klavan, Wuytens, Dost, Boakye, Fledderus, Overtoom, Smit, Steur Breukers, Krüzen, van den Bergh en Maertens.

RUGNUMMERS 5

BIJ

ANK 3 BAO OO EKJP VAN DE V ERZ ES AM

GRA TIS (

EL B OX

STA PLU RTERS S S E NAA 1 BOEK T J R KE UZE E )

Mark Looms

Fanshop Polman Stadion Stadionlaan 1 Almelo Hubo Stegeman Bornsestraat 161 Almelo

Pagina 1

Rugnummers 5 - Heracles

EXCLUSIEVE VERKOOPPUNTEN

14:40

2008-2009

Mark Looms

Nu elke week een boekje, deze week: Mark Looms (5). (5) Reeds verschenen boekjes ook verkrijgbaar op de vertrouwde adressen voor  2,50

voor meer info www.heraclesshop.nl Zet uw

Bedrijf op de

kaart

en steun uw favoriete club • U bent Selected Provider (max. 2 per stad/dorp) • Duizenden potentiële nieuwe klanten • Automatische deelname aan alle Typische Uitgaven acties • Mogelijkheid van SMS acties naar alle leden • Internetvermelding op de Typisch Steun je Club Card website met link naar eigen website • Opname in advertentie bij ludieke acties

voor

pe

r ja

ar

Kaarten vanaf mei

in de verkoop 50 euro van uw “abonnementsgeld” gaat rechtstreeks naar uw favoriete club * Helft van alle opbrengsten verkoop kaart komt ten goede van het club/verenigingsleven.

Zet uw Club ook op de kaart en bel nu

088 - 088 60 00

Beethoven en Gebroeders Ko op ruiterbal CSI Het traditionele ruiterbal tijdens CSI Twente, dat dit jaar van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli voor de 35ste keer plaatsvindt in Geesteren, wordt dit jaar opgeluisterd door Beethoven en de Gebroeders Ko. Beethoven behoort tot de toporkesten van Nederland en is al jaren een vaste waarde op Erve Maathuis. De Gebroeders Ko hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een hype. Nummers als ‘Schatje mag ik je foto’, ‘Ik heb een toeter op m’n water-

scooter’ en ‘Ik heb een boot’ worden door jong en oud meegezongen. In 2004, 2005, 2006, 2007 en 2008 werden de Brabantse broers Ton en Gerard Koopmans verkozen tot populairste feestact van Nederland en in 2006 werd ‘Ik heb een boot’ gekozen tot beste partysingle. Verder staan er zaterdagavond 11 juli spectaculaire lasershows op het programma in het vernieuwde strodorp. Het amusement voor de overige concoursdagen wordt binnenkort gepresenteerd.


Basketbalsters Perik Jumpers in Oranje

team al in training met als doel een zeer goed resultaat neer te zetten tijdens de Europese kampioenschappen in 2010.

Voor het Nederlands basketbalteam voor meisjes onder de 16 jaar zijn vier meiden van de eredivisieclub Perik Jumpers uit Tubbergen geselecteerd. Voor de Jumpers is dit een prima opsteker, het laat daarmee zien dat ze over een prima jeugdopleiding beschikken.

Churandy Martina Topsprinter Churandy Martina gaat op tweede pinksterdag in Hengelo op jacht naar zijn derde zege. Hij won in 2007 de 100 meter in het FBK-Stadion in 10,14 seconden en zette vorig jaar met een chrono van 20,50 seconden de dubbele afstand naar zijn hand.

De nieuwe bondscoach van Oranje, Joris Sandbergen, maakte afgelopen zondag in het topsportcentrum in Almere zijn selectie bekend. Carmen Droste, Merlin Lammerink, Maud Droste en Linde Olde Hampsink van de Tubbergse Perik Jumpers werden hier ook voor geselecteerd. De meiden kunnen niet al te lang genieten van het feit dat ze geselecteerd zijn. Volgende maand gaat het nationale

Tijdens de Olympische Spelen in Beijing was hij na de sensationele tweevoudig wereldrecordhouder Usain

Eén punt nodig tegen FC Utrecht Eén puntje, niet meer dan dat, mankeert er nog aan rechtstreeks lijfsbehoud voor Heracles Almelo in de Eredivisie. Alles en iedereen die de zwartwitten een warm hart toedraagt, gaat ervan uit dat thuis tegen FC Utrecht dat kostbare puntje wordt gehaald. Toch waarschuwt Gert Heerkes voor te veel optimisme: ‘Voor FC Utrecht staan er nog de play-offs op het spel, dus we hebben niet op voorhand gewonnen.’

doelpunten van Caluwé en Keller. Het geplaagde elftal put daaruit wellicht de moed na een zéér moeizame en lange doelpuntloze reeks wedstrijden, waaraan nog maar twee weken geleden een einde kwam. Behalve Caluwé, Van der Gun en Leroy George, beschikt FC Utrecht nog over een andere gevaarlijke man: Sander Keller, de centrale verdediger, die dit seizoen regelmatig scoort vanuit standaardsituaties.

Bolt de meest besproken sprinter. Op de 100 meter dook hij met een persoonlijk record van 9,93 seconden voor de derde keer in een week tijd onder de daarvoor voor hem nog magische grens van tien seconden. Met een vierde plaats miste hij maar net het podium. Martina leek enkele dagen later op de 200 meter superieur op weg naar het zilver. Hij was met een knappe 19,82 seconden sneller dan ooit en slechtte daarmee voor het eerst in zijn loopbaan de grens van twintig tellen. De Antilliaan werd echter gediskwalificeerd, omdat hij een stap buiten zijn baan had gezet. De Amerikaan Shawn Crawford in 2007 in Hengelo tweede achter Martina op de 100 meter - ontving daardoor alsnog zilver. Op 1 juni is de 24-jarige Churandy Martina vrijwel zeker twee keer te bewonderen in Hengelo. De 100 meter wordt namelijk afgewerkt met twee series en een finale.

Heracles zal hartstochtelijk worden gesteund vanaf de tribunes in wat de laatste competitiewedstrijd moet worden, maar Utrecht ook. Diens fans mogen naar de wedstrijd op kosten van hun bestuur als goedmaker voor de 6-1 zeperd tegen Vitesse. FC Utrecht speelde afgelopen weekeinde thuis met 2-2 gelijk tegen Feyenoord, met

TVC’28 met kampioenen en promotiekansen De Tubbergse voetbalvereniging TVC’28 beleeft een spannend eind van het lopende seizoen. Terwijl afgelopen weekend TVC 6 en TVC D1 kampioen werden, zijn de heren van het A1 elftal nog volop in de strijd voor promotie naar

de tweede divisie. Het is de komende tijd druk voor de voetbalelftallen van TVC’28 uit Tubbergen. Naast bovengenoemde elftallen kunnen TVC 9 en 10 komende zondag ook kampioen worden en het team van TVC 2 kan nog altijd promoveren naar de hoofdklasse.

Stevo Geesteren introduceert techniektrainingen jeugd Sinds anderhalf jaar heeft Stevo een nieuw initiatief gestart om de jeugdopleiding van de club naar een hoger niveau te brengen, de Mini F-League. Sinds woensdag is er een nieuw pilot project, de techniektrainingen, die bedoeld zijn voor de voetballertjes van de E en F groepen. Kampioenen van TVC D1

Technisch jeugdcoördinator John Scheve heeft met deze pilot als doelstelling

de kinderen op termijn betere basistechnieken en balbeheersing te kunnen laten ontwikkelen. De hele maand mei zal voor de E en F jeugd in het teken staan van deze techniektrainingen. Als de pilot succesvol verloopt zal men een vervolg opzetten voor deze training om zo de jeugdopleiding bij Stevo te kunnen verbeteren en te laten groeien.


u betaalt all een een kleine b ijdrage in de verzendkost en van € 1,66 per maand

Gratis twaalf keer per jaar je eigen superdikke magazine op de mat tegen een kleine vergoeding van de verzendkosten. • Ja, ik wil 1 of meerdere magazines gratis ontvangen Naam: Adres: Postcode:

nr: Plaats:

Telefoon: E-mail:

Ik ontvang mijn gratis magazine thuis en betaal slechts een kleine bijdrage in de verzendkosten (een heel jaar per automatische incasso à € 19,95,-)

bank/giro nr. Ten name van

Ik kom mijn gratis magazine afhalen op Kelvinring 44 in Alblasserdam

(Maximaal 1 magazine per persoon)

Handtekening:

Of vul de bon in op www.gratisblad.nl

Boot Journaal Uniekum Woon Journaal Horsimo Dier Journaal

Moestuin Temperament Darts International Body+Mind Puzzelvriend

De verzendkosten van uw gratis magazine dienen voor 12 nummers bij vooruitbetaling te worden voldaan. Indien u na ontvangst van 12 nummers geen prijs meer stelt op toezending van uw magazine, dient u dat uiterlijk 6 weken voor het aflopenvan de verzendperiode schriftelijk door te geven.

Deze aanbieding is geldig tot decmber 2009

088 – 088 6060

Opening

Stuur deze bon naar: Publi Force, Antwoordnummer 2, 2950 VB Alblasserdam

Op vrijdag 15 mei zijn alle genodigen van harte welkom aan de Mos in Geesteren voor de officieele opening en ingebruikname van het nieuwe pand. Op zaterdag 16 mei houdt het bedrijf OPEN HUIS voor alle bestaande en nieuwe klanten middels grandioze openingacties. Twentheland vraagt haar klanten hun auto nu al te controleren op eventuele deukjes en ruitschade zodat met dit op zaterdag GRATIS kan laten repareren en uitdeuken (zonder spuitwerk) Vanaf 10.00 uur is men deze dag van harte welkom!

S I T A K R U G E

E I KT

D T I U

A


Twentheland Schadeherstel opent officieel

Made in Overijssel In het tv-programma ‘Made in Overijssel’ worden interessante bedrijven uit Overijssel op unieke wijze gepresenteerd. In de volgende aflevering hebben twee studenten letterlijk een race tegen de klok en zullen zij een auto tot een minimaal pakket verkleinen. TenCate Koninklijke TenCate is een internationaal opererende onderneming die textieltechnologie combineert met chemische processen en materiaaltechnologie met materiaal wetenschap: material science. De materialen die TenCate produceert worden toegepast in haar kernmarkten: veiligheid en bescherming; lucht- en ruimtevaart;

infrastructuur en milieu; sport en recreatie. Riwald Riwald Recycling uit Almelo is een modern metaalrecyclingbedrijf dat de totale materialenstroom inclusief verwerking vanaf de inkoop van haar leveranciers tot en met de verkoop aan de staalwerken, smelterijen en export in eigen hand heeft. De materialen die verwerkt worden zijn ijzer, koper, aluminium en RVS. Create Tomorrow In deze aflevering aandacht voor Create Tomorrow. Dit is ’s werelds grootste denktank waarin 150 teams bestaande uit zes tot acht studenten zich een dag lang hebben gebogen over een probleem van een bedrijf dat vraagt om een creatieve oplossing. Jort Kelder verzorgde de openingsspeech en Menno Bentveld was presentator van dit bijzondere evenement. ‘Made in Overijssel’ is elke dinsdag te zien op RTV Oost om 16.20, 19.20, 21.30 en 00.20 uur. Meer informatie: www.madeinoverijssel.tv

Kunstroute door Twente De negende editie van de Kunstroute Losser-Overdinkel wordt gehouden op zaterdag 16 en zondag 17 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor de negende keer organiseert een groep van twaalf beeldend kunstenaars uit Twente een kunstroute langs verschillende locaties in Losser en Overdinkel. De Kunstroute is inmiddels meer dan een begrip. Twaalf beeldend kunstenaars uit Hengelo, Nijverdal Losser, Overdinkel en Gronau laten hun werk zien. Dit project is geen gewone ontmoeting, maar een unieke kans, om de kunstenaar te ontmoeten en zijn werk te bekijken. Ook kunt

u zich opgeven voor een aantal workshops en infomeren naar lessen. De belangstelling voor dit artistiek spektakel is inmiddels overweldigend te noemen. Zoals de Dinkel meandert door het landschap meandert de kunstroute door de dorpen Losser en Overdinkel. De route is bij uitstek geschikt om te fitetsen, maar de locaties zijn uiteraard ook goed per auto bereikbaar.

Een prachtig pand is herrezen op het nieuwe industrieterrein in Geesteren. Met de meest moderne apparatuur op het gebied van schadeherstel is Twentheland Autoschade klaar voor de toekomst. Een toekomst die vraagt om constante prestatie en extra aandacht voor hoge kwaliteit tegen een vriendelijk prijsniveau. Met vele jaren ervaring in schadeherstel en deskundige mensen op de werkvloer, kent een auto geen geheimen meer voor dit bedrijf. Twentheland Autoschade is opgericht door Ewald Huzink in 1990. Sinds 2005 is het bedrijf in handen van Gerard Haarhuis, Mark Schmidt en Clemens Bekhuis. Zij hebben een autobedrijf is resp. Geesteren, Vriezenveen enVasse. Zo kanTwentheland Autoschade zich nog beter in de markt zetten en continuïteit waarborgen. Mede hierdoor kon het bedrijf een groeispurt maken en zijn zij uitgegroeid tot een modern autoschadeherstelbedrijf met een professionele werkomgeving. ‘Omdat we hier te maken hebben met zeer gemotiveerde werknemers met liefde voor het vak, is het fantastisch om hier leiding aan te mogen geven’, aldus

Ineke Naarding voorzitter Culturele Raad Denekamp Stichting Culturele Raad Denekamp, beheerder van het Museum Huize Keizer, heeft met algemene stemmen Ineke Naarding tot nieuwe voorzitter van de stichting benoemd. Ze volgt hiermee de in januari afgetreden Wilma Wagter op.

Ineke Naarding is in Dinkelland geen onbekende. Al jaren is ze actief lid van de VVD Dinkelland waarbij ze ook een bestuursfunctie vervult. Naast Een routeboekje met daarin de namen het beheren van van de deelnemende kunstenaars Museum Huize en een plattegrond zijn een half Keizer is de uur voor aanvang van de route en Culturele Raad tijdens de route gratis verkrijgbaar in ook actief met de rijk gedecoreerde caravan op de de organisatie parkeerplaats tegenover het gemeentevan de Open huis in Losser, Raadhuisplein 1. Ook Monumentendag kunt u de deelnemende kunstenaars in Denekamp bekijken en de route uitprinten op en de muzikale www.kunstroutelosseroverdinkel.nl. uitvoeringen door het jaar heen. Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:

Metaalhandel / Recycling Herman Frijters Inkoop oud ijzer en alle soorten metaalafval Zowel voor particulier en bedrijven Wordt ook gehaald.

06- 53 36 51 19 en 0541 - 510 288

bedrijfsleider Cyriel Höfte. Met trots laat hij het nieuwe onderkomen zien. ‘De buitenkant ziet er mooi uit, maar hier binnen moet het allemaal gebeuren en dat is schitterend’, vervolgt Höfte. Hij hoopt de komende tijd veel nieuwe klanten te verwelkomen en te overtuigen van de kwaliteit van Twentheland Autoschade. Klanten kunnen rechtstreeks komen met hun schade en hoeven niet naar een autobedrijf als tussenstation. Hierdoor is een snelle afhandeling gewaarborgd. Twentheland Autoschade is een Focwa Eurogarant bedrijf dat aan de hoge eisen op het gebied van schadeherstel voldoet en vier jaar garantie geeft op de schadereparatie. Tevens heeft het bedrijf een kwaliteitszorgsysteem wat als onderdeel gecertificeerd is door TUV Nederland. En zo zijn er genoeg redenen om te kiezen voor Twentheland Autoschade.

Colofon

Uitgever: Typisch de Essen www.typischdeessen.nl

Redactie: redactie@typischdeessen.nl Ontwerp: Clear Communications Realisatie: Typische Uitgaven BV Advertentieverkoop en aanlevering: Twentepoort Oost 18c 7609 RG Almelo t.: 088 - 088 60 11 verkoop@typischdeessen.nl Drukker: Concentra Media N.V. Oplage: 22.000 exemplaren Typisch De Essen wordt elke week huis aan huis verspreid in Denekamp, Tilligte, Lattrop, Breklenkamp, Deurningen Fleringen, Geesteren, Langeveen, Mander, Manderveen, Ootmarsum, Reutum, Saasveld, Tubbergen, Vasse, Weerselo, Harbrinkhoek, Groot en Klein Agelo, Rossum, Oud-Ootmarsum en Albergen en vele afhaalpunten. Totale oplage Oost NL 300.000. Verspreiding: TDV verspreiding 088 - 088 60 60 Geen krant ontvangen? Vul uw klacht in op www.typischebezorging.nl of bel 0546 - 539 780


JEHA SLAGHAREN presenteert - JEHA SLAGHAREN presenteert - JEHA SLAGHAREN presenteert

ÉCHT LEKKER SLAPEN BEGINT HIER... HOTELBOXSPRINGSET

Bij Jeha wooncentrum Uw gordijnen worden GRATIS gemeten, gemaakt, band, haken en opgehangen!

• • • •

695,

00

2 x boxspring 80x200 cm. Luxe binnenveermatras Dik topdekmatras Hoofdbord !

!

SSEN INCL. POCKETMATRA

SSEN INCL. POCKETMATRA

HEQUE GRATIS MEUBELCVA N: TER WAARDE

200,00

!

00

!

SSEN INCL. POCKETMATRA

SSEN INCL. POCKETMATRA

HEQUE GRATIS MEUBELCVA N: TER WAARDE

HEQUE GRATIS MEUBELCVA N: TER WAARDE

250,00

GORDIJN NICKY Geweven gordijnstof in 3 sfeer-kleuren.

31,95 NU VOOR:

22,95 NU VOOR:

INBETWEENS BJORN Prachtige weefstof met open structuur.

1895,

1895,

00

GORDIJN SAVOY Verduisterende stof met tweezijdig bedrukking.

21,95

HEQUE GRATIS MEUBELCVA N: TER WAARDE

200,00

VOOR DE SFEER IN DE SLAAPKAMER...

32,95 NU VOOR:

22,95

1995,

TOPVOILE Vederlichte voile in 16 kleuren.

28,95 NU VOOR:

18,95

WIJ KOMEN ER WEER AAN! Inclusief montage! De beste horren en plisséedeuren van Nederland!

300,00

00

12,95

2195,

00 10% KORTING OP HORREN!

DIT KUNT U BIJ JEHA VERWACHTEN: 3 jaar gewaarborgde CBW garantie - U hoeft niet aan te betalen Laagste prijzen van Nederland - Meestal gratis bezorgd en gemonteerd SLAGHAREN

SLAGHAREN

DRONTEN

Dé woninginrichter

Dé woningstoffeerder

Dé woninginrichter

Donderdag koopavond

Donderdag koopavond

Vrijdag koopavond

Coevorderweg Noord 22 7776 BW - Slagharen telefoon: 0523-683330

Herenstraat 16-18 7776 AJ - Slagharen telefoon: 0523-682308

De Dieze 42-44 8253 PS - Dronten telefoon: 0321-382266

zet- en drukfouten voorbehouden - legprijs is excl. trappen - vormgeving: www.melamedia.nl

DE BESTE WONINGINRICHTER IN UW REGIO! WWW.JEHA.NL

TDEwk19.indd  

Sudoku puzzel ............... 2 Moederdag ................... 9 in deze krant! Bijlage gemist? www.milieudefensie.nl of 020 6262 620 Kijk sn...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you