Page 1


1001 REDENEN OM BETER EN GEZONDER TE SLAPEN


ER IS MAAR 1 MANIER OM beter en gezonder TE SLAPEN freshbed


Deze brochure wordt u aangeboden door FreshBed. Bedenkers van een gepatenteerd systeem dat een enorme stap voorwaarts betekent op het gebied van slapen. Beter slapen, gezonder slapen, comfortabeler slapen. Kortom: slapen zoals het eigenlijk is bedoeld. En daar mag u ook nog mooier slapen bij optellen, want de vormgeving van onze bedden zal u beslist bevallen. Een nachtrust met de nadruk op ‘rust’, dat is het doel dat ons voor ogen stond bij de ontwikkeling van onze FreshBed slaapcombinaties. En dat doel hebben we bereikt. Meer daarover leest u op de volgende pagina’s. En mocht u het allemaal zelf willen ervaren, ga dan rustig liggen bij een van onze wederverkopers of in een FreshBed hotel. Wij wensen u heel veel heerlijke nachten. In een slaapsysteem van FreshBed. Slaap lekker!

1


30


30% van de nederlandse bevolking heeft slaap problemen

FRESHBED OVER DE KWALITEIT VAN UW NACHTRUST >>


>> OVER DE KWALITEIT VAN UW NACHTRUST Als u wordt geplaagd door slaapproblemen dan kan dat heel veel oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld stress of fysieke inspanningen vlak voordat u naar bed ging. Wellicht heeft u nog heel laat van een stevige maaltijd genoten. Slaapklachten worden ook veroorzaakt door de kwaliteit van de slaapomgeving. Door een slechte, klamme matras, een hoge luchtvochtigheid, te weinig ventilatie. Misschien heeft u het veel te warm in uw bed. Of uw bedgenoot heeft het te warm, zodat hij of zij continu ligt te woelen. Misschien heeft u wel jeuk, door een allergische reactie. Aan die volle maag voor het slapengaan kunnen we weinig doen, daarvoor bent u zelf verantwoordelijk. Maar de kwaliteit van uw matras, die luchtvochtigheid, temperatuur en ventilatie, en zelfs die allergie, zijn specialismen van ons. Wij heten niet voor niets FreshBed.


“Slecht slapen wordt over het algemeen bepaald door temperatuurwisselingen�


TIJDENS UW SLAAP VERLIEST U 10 LITER VOCHT PER MAAND

FRESHBED OVER HET BELANG VAN actieve VENTILATIE >>


10


>> OVER HET BELANG VAN actieve VENTILATIE Het menselijk lichaam bestaat voor 60% uit water. Dat lijkt veel, maar we hebben dat water onder andere nodig voor onze temperatuurregeling. Als onze temperatuur te hoog wordt, ontstaat er vochtverdamping op onze huid. Daardoor gaat de temperatuur weer omlaag. Probleem is wel dat dat vocht ’s nachts in dekbedden en matrassen terechtkomt. En dan gaat het over zo’n 10 liter vocht (u leest het goed) per maand. Een doorsnee matras slaat al dat vocht op. Zo’n klamme matras is uitgesproken onhygiënisch en u slaapt er niet echt lekker op. Daarnaast heeft u het daardoor vaak of te warm of te koud. Om dit te corrigeren brengt u een arm of been buiten het bed of wappert u met het dekbed, wat de slaap aanzienlijk verstoort. FreshBed brengt een wapen in stelling tegen dit probleem. Dat wapen heet: ventilatie! Hiermee wordt het vochtprobleem effectief bestreden. Wij hebben een bed ontwikkeld waarmee vanaf de onderzijde lucht wordt aangezogen. De lucht wordt vervolgens gefilterd en op de gewenste temperatuur gebracht, waarna het door de matras heen uw lichaam bereikt. Een beter middel tegen ongewenst vocht is er niet.


“Een vochtige slaapkamer komt door een tekort aan verse lucht”

AIR VENTILATION UNIT

THERMOSTAT

HEPA FILTER

Een geruisloze unit zuigt lucht uit de slaapkamer aan en filtert die, om ze vervolgens door de matras heen ongemerkt naar uw lichaam te brengen. De thermostaat in de unit controleert continu de luchtstroom en houdt die op de door u gewenste temperatuur.


25


25 jaar VAN ONS LEVEN BRENGEN WE DOOR IN ONS BED

FRESHBED OVER DE ROL VAN SLAAP IN ONS LEVEN >>


>> OVER DE ROL VAN SLAAP IN ONS LEVEN Rekent u maar mee. Een etmaal heeft 24 uur. De gemiddelde man en vrouw, jongen en meisje, kleuter en senior, slaapt daarvan zo’n 8 uur. Dat is dus éénderde van een etmaal. Als u dat rekensommetje afmaakt, dan komt u tot de conclusie dat we met z’n allen minimaal éénderde van ons leven in bed doorbrengen. U bent het vast met ons eens dat we dat maar beter op een gezonde, aangename, rustgevende, kwalitatief goede manier kunnen doen. Daarom is het motto: zorg goed voor uzelf met een bed dat goed voor ú zorgt. Het slaapsysteem van FreshBed werkt terwijl u slaapt. Op uw gezondheid!


“Activiteiten van overdag, hebben invloed op onze slaap”

“De kwaliteit van onze slaap, heeft invloed op activiteiten van overdag”


210 KLEUREN DUS UW FAVORIET IS ER ALTIJD BIJ


FRESHBED is verkrijgbaar in elke mogelijke RAL-kleur.


9,5


ALBERT EINSTEIN SLIEP ELKE NACHT ONGEVEER 9,5 UUR

FRESHBED OVER LICHAAM EN GEEST >>


>> OVER LICHAAM EN GEEST De fysicus Albert Einstein is een van de slimste mensen uit de geschiedenis. En volgens mensen die hem kenden sliep hij langer dan gemiddeld: tussen de negen en tien uur per nacht. Is er een verband tussen de slimheid van Einstein en zijn slaapgedrag? Het zou zomaar kunnen. Het is in ieder geval een feit dat een gezonde geest meestal wordt aangetroffen in een gezond lichaam. Het is die geest en dat lichaam waar we ons bij FreshBed op concentreren. Wij weten alles over het effect van goed slapen. Het heeft allemaal te maken met de manier waarop u slaapt. En of u wel genoeg slaapt. Te weinig slaap is niet goed voor u, maar heel lang op bed liggen met uw ogen open, is net zo slecht. U wordt er niet fitter van, en waarschijnlijk ook niet slimmer. Daar willen we bij FreshBed iets aan doen.


“Een diepere slaap geeft ons overdag meer energie�


57


57% van dE NEDERLANDERS SLAAPT SLECHT DOOR ECHTGENOOT OF GELIEFDE

FRESHBED over samen slapen >>


>> OVER SAMEN SLAPEN Samen slapen laat zien wat twee mensen voor elkaar voelen. Maar de nacht doorbrengen met je partner heeft ook nadelen. En die ontstaan doordat twee mensen maar zelden een gelijke lichaamstemperatuur hebben. Daardoor geven ze ook de voorkeur aan verschillende slaaptemperaturen. Die van vrouwen is meestal wat hoger dan die van mannen. Bij FreshBed hebben we onze tweepersoons bedden daarom voorzien van een gescheiden ventilatie- en temperatuursysteem. Apart instelbaar voor hem, en apart instelbaar voor haar. Hem-hem of haar-haar mag natuurlijk ook. Op deze manier heeft niemand het meer te warm, of te koud. En ook in de verschillende seizoenen is de temperatuur altijd goed.

FreshBed houdt u koel in de zomer en warm in de winter. Waar in ‘normale’ bedden de luchtvochtigheid ‘s nachts op kan lopen tot meer dan 80%, houdt FreshBed met temperatuurregeling en ventilatie de luchtvochtigheid in bed ruim onder de 50%. FreshBed blijft daarmee vrij van vocht, schimmels, bacteriën en huisstofmijt. Huisstofmijt kan niet overleven in zo’n atmosfeer.


“Met ons gescheiden temperatuursysteem heeft u het nooit meer te warm of te koud”


11% van de WESTERSE BEVOLKING IS ALLERGISCH VOOR HUISSTOFMIJT EN SCHIMMELS

FRESHBED OVER HYGIテ起E IN DE SLAAPKAMER >>


11


>> OVER HYGIテ起E IN DE SLAAPKAMER Het ventilatiesysteem van FreshBed is ontwikkeld om vocht te verminderen en lucht te zuiveren. In vochtige ruimtes gedijt de huismijt het beste. Moet u zich even voorstellen dat er meer dan 1 miljoen huismijten zitten in ieder matras ouder dan 1 jaar. Het zijn de uitwerpselen van de huisstofmijt die het probleem zijn en de allergie veroorzaken. Het ventilatiesysteem van FreshBed is ontwikkeld om u een perfecte nachtrust te bezorgen. Het is dus niet de bedoeling dat u iets merkt van het functioneren van het systeem. Want dan ligt u dテ。テ。r weer wakker van. Dankzij de ingenieuze geluidsisolatie is de techniek geruisloos. Nu we het toch over techniek hebben, het Freshbed ventilatiesysteem is ongelooflijk energiezuinig. Als u bedenkt wat u normaal gesproken kwijt zou zijn aan airconditioning of traditionele verwarming van uw slaapkamer, dan houdt u zelfs geld over.

De kwaliteit van de lucht in de slaapkamer wordt door FreshBed verbeterd door middel van een Hepa filter. Het filter is tot 99.97% effectief bij het verwijderen van schadelijke stoffen die tot 250 keer kleiner zijn dan een menselijke haar. Het verwijdert microscopische allergenen zoals schimmelsporen, pollen, stof, rook en haren/ huidschilfers van huisdieren.


“Dankzij FreshBed hebben huisstofmijt en andere ongenode gasten niets meer in uw bed te zoeken�


Mensen slapen beter als hun huid licht is opgewarmd Ze slapen dan sneller in, slapen dieper en slapen langer door. Er is wetenschappelijk aangetoond dat lichaamstemperatuur een van de factoren is die het slaapproces be誰nvloed. De slaap wordt gereguleerd in een klein gebied in de hersenen, dat zowel temperatuur reguleert als betrokken is bij de slaapregulatie. Wanneer de huid warm is geeft deze een signaal naar de hersenen dat de slaap bevordert. Omgekeerd geeft een koele huid het signaal dat het wakker zijn en alertheid bevordert. Het FreshBed slaapsysteem reguleert bij uitstek die temperatuurschommelingen. Resultaat: een diepere slaap en een beter uitgerust mens.


Bedmodellen FreshBed is verkrijgbaar in een design versie, een uitvoering met omranding in stof, hout of lak, en als ‘stand alone’. De ‘stand alone’ is de meest eenvoudige uitvoering met alle voordelen van FreshBed, en is tevens geschikt voor Design versie

plaatsing in een bedombouw. Ergonomisch hoogwaardige matrassen Geen mens is hetzelfde en daarom heeft u keuze uit 3 typen matrassen, elk matrastype in twee hardheden. FreshBed matrassen zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde materialen met unieke pocketveren-technologie, om uw lichaam in de natuurlijke positie te ondersteunen - ze beperken de druk tot een minimum. Dit helpt u omdraaien tijdens het slapen en zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten ontspannen. 100% Vita Talalay Natural latex topmatras Natuurlatex is onovertroffen als het gaat om veerkracht, duurzaamheid en ventilatie. De Vita Talalay Natuurlatex bestaat uit 100% natuurlijke latex zonder toevoegingen. De latex wordt gewonnen uit de Hevea Brasiliensis latex boom

omranding in stof, ook mogelijk in hout of lak

die groeit in Zuidoost Azië. Een bijkomend voordeel van het hebben van een 100% natuurlijke latex topmatras is dat die eco-vriendelijk is. Deze topmatras is er in twee zachtheden. Vita Talalay Embrace topmatrassen Embrace verbetert de superieure eigenschappen van Vita Talalay latex door de toevoeging van visco-elasticiteit. Dit garandeert nog betere drukverlichting en comfort. Embrace is uniek omdat het de voordelen van visco-elastisch traagschuim combineert met de duurzame en constante ventilatie van Vita Talalay latex. HR schuim topmatras High Resilience (HR) schuim, ofwel koudschuim met hoge veerkracht. Ventileert zeer goed vanwege de open celstructuur. Het materiaal is zeer veerkrachtig en biedt veel comfort in combinatie met een lange levensduur.

stand alone, tevens geschikt voor plaatsing in een bedombouw

Alle topmatrassen zijn voorzien van een afritsbare, wasbare hoes.


1001 wensen EN NOG VEEL MEER MOGELIJKHEDEN FreshBed wordt uitsluitend geleverd als systeem, d.w.z. met de speciaal daarvoor ontwikkelde en bijbehorende matrassen en topmatrassen. Geen mens is hetzelfde en daarom heeft u keuze uit 3 typen matrassen, elk matrastype in twee hardheden. FreshBed matrassen zijn gemaakt met unieke pocketveren technologie om uw lichaam in de natuurlijke positie te ondersteunen - ze beperken de druk tot een minimum. Dit helpt bij het omdraaien tijdens het slapen en zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten ontspannen.

U kunt proefslapen in Hotel Merlet in Schoorl, vraag uw wederverkoper naar de mogelijkheden en een reservering. www.merlet.nl

Gecertificeerd door TĂœV

FRESHBED B.V. Ambachtenstraat 58 1191 JNÂ Ouderkerk a/d Amstel T +31 (0)20 - 47 20 816 www.freshbed.nl


www.freshbed.nl

FreshBed Brochure 2013  

Slaap schoner en dieper met uw ideale temperatuur.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you