Page 1

D e S t r e ss l e s s速

Comfort

CO L L EC T I E 2014


EINDELIJK ...

De natuurlijke omgeving, waarin de creatieve processen in de Ekornes速 fabriek in Sykkylven plaatsvinden, brengt de gedachten op voortdurende, universele vrede en grotere helderheid van geest. Wanneer men zich te midden van bergen en fjorden bevindt, die onderdeel van het indrukwekkende landschap zijn waarin de Stressless速 innovaties het licht van de wereld zien, kan men zich eenvoudigweg niet aan haar invloed onttrekken.


3

Made in Norway

De omgeving van majesteitelijke bergtoppen, het ruisen van watervallen, de koele, frisse lucht: dat alles inspireert ons op een altijd weer om op nieuwe wijze innerlijke rust te communiceren door de meubels die we produceren. Begrippen als kwaliteit en comfort spelen daarom in ons denken een steeds belangrijkere rol. Zo stellen we veilig dat ieder aspect van het fabricageproces volgens plan verloopt.

Midden in een zo schitterende omgeving werken, dat vervult een mens met nieuw respect voor de natuur. StresslessŽ wil niets anders dan in de zin van waar lichamelijk welbevinden tot aan de grenzen van Noorwegen gaan – en verder. Daarbij staan we er voor in dat onze productiemethoden geen schade aan het milieu veroorzaken.


5

... STRESSLESS

Alle haast en onrust die het moderne leven met zich meebrengt, maakt een adempauze uitermate welkom. We willen u er graag bij helpen, zich op dit specifieke Stressless速 comfort in te stellen en de ziel een tijdje vrijheid te geven. Onze innovatieve banken en comfortfauteuils geven u een gevoel van ontspanning, dat nauwelijks op andere wijze valt te bereiken. Maakt u zich een voorstelling van meubels die u waar zitcomfort bieden en wel op ieder moment en op iedere plaats in uw leven.


D E S T R E S S L E S S®

COMFORT COLLECTIE Comfort is meer dan een belofte. En de Stressless® Comfort collectie is een volledig nagekomen belofte. Comfort is een onontbeerlijke sleutel naar vernieuwde daadkracht en mooie momenten, hetzij alleen in de familiekring hetzij samen met vrienden. In de Stressless® Comfort collectie vindt u een omvangrijke selectie aan meubels met onovertroffen comfort. We bieden u comfortfauteuils, banken, luxueuze zithoeken en thuisbioscoop-combinaties. Onze perfect afgestemde tafels, beklede voetenbanken en accessoires helpen de comfortervaring compleet te maken. Dit jaar hebben wij met het design een stoutmoedige stap gezet. Met trots introduceren wij de Stressless® Metro en Stressless® City. Deze nieuwe comfortfauteuils bewijzen ten enenmale dat comfort en elegantie in perfectie kunnen worden samengevoegd.


7

Stressless® op de iPad U kunt de actuele catalogus “STRESSLESS” nu ook op uw iPad bekijken.

Stressless® Space en Stressless® Metro zijn in de uitvoering stof Ocean Browni afgebeeld. Stressless® Urban Large tafel.

INHOUD De ComfortTest

44-45

Wat Stressless zo uniek maakt ®

Stressless® Ambassador Stressless® Arion Stressless Atlantic

79

78

Stressless Pacific

78

®

Stressless® Paradise

43, 81

37-39, 61-63, 81

Stressless® Reno

78

78

Stressless Space

7, 35, 60, 69, 81

Stressless® Blues

33, 79

Stressless® Spirit

78

Stressless Buckingham

51, 83

Stressless Sunrise Small

79

Stressless Sunrise Medium

79

Stressless® Sunrise Large

79

®

®

Stressless Chelsea ®

Stressless® City Stressless Consul ®

Stressless® Diplomat Stressless® Dream Stressless E40 ®

78 13-15, 79

78

Stressless® Taurus

36, 78

43, 78

Stressless® Vegas

57, 78

4, 21, 83

Stressless Vision

23, 83

Stressless Eagle

78

Stressless Jazz Stressless® Kensington

55, 81 17, 32, 79 78

Stressless® Legend

24-27, 59, 81

Stressless Liberty

31, 83

®

Stressless® Magic Small

®

Stressless Tampa

Stressless® E300

®

®

79

12, 16-19, 83

Stressless® Eldorado

®

48, 79

Stressless® E200 ®

78

®

®

Stressless® Voyager Medium Stressless® Voyager Large Stressless Wave ®

Stressless® Windsor Stressless Wing ®

Stressless® Wizard

78 6, 78 30, 78 41, 64, 81 53, 83 78 28, 71, 83

Ekornes® Manhattan

56, 82

Ekornes Oslo

72, 83

®

Stressless® thuisbioscoop 58-65

Stressless® Magic Medium 26, 28, 46, 78

Stressless® Office

Stressless Magic Large

Leer, hout en stoffen

74-75

Poten, tafels en voetenbanken

76-77

Overzicht assortiment

78-83

®

Stressless® Mayfair Stressless® Metro

Stressless® Voyager (M) is in de uitvoering Paloma Light Grey/Wenge afgebeeld. Ekornes® Jazz tafel.

8-9

Stressless® Orion

25, 46, 78 53, 78 7, 10-12, 79

66-73


6

3

ONTDEK HET

GEHEIM 40 jaar vol doorontwikkeling en innovatie hebben iets unieks naar voren gebracht: de (volgens onze overtuiging) beste comfortfauteuils en banken op de markt. Ieder Stressless® model biedt een unieke constructie en onnavolgbare bekleding, die het lichaam optimaal ondersteunt. Een reden voor deze moedige uitspraak is dat ieder klein onderdeel van een Stressless® precies hier, in het fjordenlandschap van Noorwegen, is geproduceerd.

5

2 1 7

4

8

JAAR

9

GARANTIE OP PRODUCTIEFOUTEN DIE VERBAND HOUDEN MET BASISFRAME EN FUNCTIE

ONTDEK DE GEHEIMEN VAN INDIVIDUEEL COMFORT 1

Het gegoten schuimstof met Comfort-Zones (patent aangevraagd) garandeert het beste zitcomfort. De kleine uitsparingen in het schuim zorgen voor een betere luchtcirculatie en meer duurzaamheid en zorgen ervoor dat de fauteuil zich optimaal aanpast aan uw lichaam.

2

Het inlegwerk van zacht polyurethaan schuimstof zorgt voor een optimale zachtheid.

3

Superzachte polyestervezels geven een luxe zitgevoel en maken de stoel tot een aantrekkelijke verschijning.

4

De op een stalen frame gemonteerde flexo-veren zorgen voor een duurzame constructie en een aangename vering.

5

Het Plus-systeem zorgt automatisch voor de juiste ondersteuning van hoofd en lenden. Voor maximale stabiliteit, functionaliteit en duurzaamheid is deze functie dubbelzijdig uitgevoerd.

6

Fauteuils van Stressless® worden uitsluitend bekleed met echt leer of geselecteerde stoffen.

7

De Stressless® glijfunctie activeert u automatisch met uw lichaamsgewicht, zonder dat u knoppen en/of hendels hoeft te bedienen.

8

Het Stressless® onderstel wordt vervaardigd uit verlijmd beukenhout. Dit in zeven kleuren (gebeitst en gelakt) verkrijgbare materiaal is bijzonder slijtvast.

9

Het 360° draaibare onderstel is zeer stabiel dankzij het grote draaioppervlak en de twee zijsteunen. De elegant gevormde stoelvoet biedt verbazend veel stevigheid en duurzaamheid.


9

Voor onovertroffen comfort draait u de Stressless® draaiknoppen één slag om, en verandert u alleen maar met uw lichaamsgewicht uw zitpositie.

De hoofdsteun reageert op iedere beweging. Het Plus-systeem garandeert de perfecte ondersteuning, zowel bij rechtop zitten als bij het achteroverleunen.

De lendensteun wordt synchroon met de hoofdsteun gereguleerd. Het resultaat: Liggend of rechtop zittend neemt u steeds een ontspannen positie in.

Om een dutje te doen, activeert u gewoon de slaapfunctie. Zonder op te staan, zonder u te moeten rekken of strekken, probleemloos. Gemakkelijker bestaat niet!

Comfort-Zones verbeteren uw zitcomfort, aangezien de verdiepingen u dieper in de stoel laten wegzinken.

De vrijstaande Stressless® voetenbank is geschikt voor alle beenlengtes en het bovenvlak is dankzij de ingebouwde glijfunctie in de helling willekeurig verstelbaar.

INNOVATIE SINDS 1934 Jens E. Ekornes maakte comfort tot zijn levensdoel. Hij begon met een springverenfabriek met drie werknemers. Hij was een echte visionair, die geen grenzen scheen te kennen, altijd een stap vooruit was en er goed op lette verwachtingen en beloftes meer dan te vervullen. Meer dan 80 jaar lang hebben we ervoor gezorgd dat mensen op de hele wereld zich prettig voelen; heden ten dage houden we de innovatieve geest van Jens E. Ekornes levendig door naar continue verbetering te streven, zodat Ekornes als synoniem voor „comfort“ kan gelden.


Stressless® Metro is in de uitvoering Paloma Clementine afgebeeld. Stressless® Urban Small tafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.


11 STRESSLESS ® METRO

NIEUW

Stressless® Metro Low Back zijn in de uitvoering Paloma Chocolate afgebeeld. Stressless® Urban Large tafel.

STRESSLESS® METRO

VERFIJND COMFORT Comfort en elegantie zijn verenigd in een stoutmoedig statement – de Stressless® Metro. Dit nieuwe lid van de Stressless® familie is totaal niet bang voor aandacht. Het kent ook de verfijnde kunst van het opgaan in de omgeving. De Stressless® Metro beschikt over alle ergonomische voordelen die u hebt leren kennen en waarvan u bent gaan houden. Dit in combinatie met een stijlvol, draaiend onderstel, heldere lijnen en een nieuw hoofdsteunkussen voor optimale ondersteuning van de nek. Met één woord is dit allemaal gezegd – uniek! Bepaalde ervaringen blijven bij en zorgen voor een woonkamer die het waard is om te worden onthouden. De Stressless® Metro is zo’n ervaring.

STRESSLESS® METRO LAAG


KIES UIT TWEE ZITHOOGTES Stressless® Metro en Stressless® City kunnen geleverd worden in twee zithoogtes, 43 cm (standaard) en 47 cm (hoog). Gewenste zithoogte moet worden aangegeven bij de bestelling (geldt voor beide high en low back uitvoeringen).

Stressless® E200 en Stressless® Metro zijn in de uitvoering stof Verona Khaki afgebeeld. Stressless® Urban Large tafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

EEN ONDERSCHEIDENDE INDRUK Er zijn details die opvallen en die tegelijkertijd de omgeving laten schitteren. De nieuwe glazen tafel, Stressless® Urban, is een subtiel, echter overtuigend bewijs van uw goede smaak. Hij is verkrijgbaar in een middelgroot model en ook in een handig, kleine model om naast uw comfortfauteuil te plaatsen. De Stressless® Metro met hoge rugleuning is leverbaar met een comfortabele en aantrekkelijke voetenbank. Zowel de comfortfauteuil als de tafel passen bij een scala aan onze Stressless® en Ekornes® banken – en maken van uw woonkamer een onderscheidende verschijning.


13 STRESSLESS 速 METRO STRESSLESS 速 CITY

NIEUW Stressless速 City is in de uitvoering Classic Vanilla afgebeeld. Stressless速 Urban Small tafel.


Stressless® City en Stressless® City Low Back zijn in de uitvoering Paloma Clementine afgebeeld. Stressless® Urban Large tafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.


15 STRESSLESS ® CITY

STRESSLESS® CITY

STRESSLESS® CITY LOW BACK

NIEUW

Stressless® City is in de uitvoering Paloma Black afgebeeld. Stressless® Urban Small tafel.

LEUN ACHTEROVER OF BUIG NAAR VOREN Soms wilt u achteroverleunen met gesloten ogen, terwijl u van uw favoriete muziek geniet. Andere keren kunt u niet wachten om uw woonkamer met een levendige conversatie te vullen. Een beetje van beide is nodig - er is een tijd om te genieten van het gezelschap van familie en vrienden en er is een tijd voor dat prettige, solitaire moment van rust. De Stressless® City comfortfauteuil is verkrijgbaar in een model met een hoge rugleuning en een met een lage rugleuning. Het slanke model met de hoge rugleuning met een bijpassende voetenbank is perfect voor die momenten van ontspanning. Het model met de lage rugleuning is uitstekend geschikt in groepen. Zowel het model met de hoge rugleuning als met de lage rugleuning zijn in twee verschillende zithoogtes verkrijgbaar. Er is een Stressless® City moment voor iedereen.


S T R ESS L E SS® B A N K E N M E T

ERGO ADAPT

Gaat u zitten en voel hoe uw lichaam in de zachte kussens van een Stressless® E40, Stressless® E200/ E300 of de chaise longue met subtiel kantelmechanisme zakt. Voel hoe de bank zich tegen uw lichaam vleit en zo voor een perfecte zithoek zorgt. Wanneer u gaat liggen, blijft het zitvlak geheel vlak. Ultiem comfort, dat voortspruit uit de virtuositeit van ons gepatenteerde ErgoAdapt® systeem. Deze is in het onderstel ingebouwd en zorgt voor volledige aanpassing, ongeacht of u wilt gaan zitten of liggen.

®

Stressless® E200 C12 met chaise longue is in de uitvoering Paloma Lilac/stalen poten afgebeeld. Stressless® Jazz is afgebeeld in de uitvoering Paloma Lilac. Stressless® Coffee Table. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

ErgoAdapt

®

Van nulstand tot rechtopstand Bij het nieuwe Stressless® ErgoAdapt®systeem helt de zitting automatisch een beetje naar achteren als u gaat zitten; dit zorgt voor ongekend comfort en ondersteuning.

ErgoAdapt

®

Helemaal plat liggen zonder schuine stand Als u op de bank gaat liggen, blijft de zitting volledig vlak. Dit geeft u buitengewoon comfort en alle voordelen van een extra groot zitvlak.

ErgoAdapt

®

Als u op een chaise longue gaat zitten, helt de zitting automatisch naar beneden en ondersteunt uw benen optimaal. Als u gaat liggen, gaat deze omhoog in een volkomen vlakke positie.


17 STRESSLESS 速 E200 STRESSLESS 速 JAZZ

Side panel t=45 (SP)

sh

2sUa

1sUa

Corner

3sUa

2sUa

1sUa

Corner

3sUa

2sUa

1sUa

Corner

STEL UW STRESSLESS速 E40/E200/E300 BANK NAAR UW EIGEN WENSEN SAMEN Side panel t=45

h= 730

(SP) d= 960 Het maakt niet uit hoeveel ruimte u heeft, er is altijd ruimte sd= 560 sh= 460 voor een Stressless速. De flexibele modules zorgen voor ah= 500 Right gezelligheid. Kies uwLeft lievelingsmodel en stel voor uzelf het Standard components ideale arrangement samen. We hebben voor u een paar mogelijke conceptcombinaties uit de ontelbare opties en stijlen opgesteld. Op www.ekornes.nl vindtHeadrest u een compleet armrest 3sUa 2sUa Corner/ Longseat overzicht en de 1sUa matenCorner voor ieder model. Left Right sofa LsUa

Standaard banken

ah h

sh

d sd

Voorbeeld

armrest Left

Right

armrest Left Right armrest Left

ah h

Right

d sd

Right

Standard components Standard components 3sUa

ah h

Left

d sd

Right

ah h

Right t=45

sh

t=45

sh

Standard components

Side panel (SP) Left Side panel (SP) Left

d sd

h= 730 d= 960 sd= 560 sh= 460 h= 730 ah= 500 d= 960 sd= 560 sh= 460 h= 730 ah= 500 d= 960 sd= 560 sh= 460 ah= 500

Headrest Corner/ Longseat sofa Headrest Corner/ Longseat sofa Headrest Corner/ Longseat sofa

LsUa LsUa LsUa


De Stressless® E200 C23 met chaise longue is in de uitvoering Paloma Clementine/stalen poten afgebeeld. Stressless® Coffee Table. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

De Stressless® Coffee Table is meer dan alleen een tafel. Het slimme design zorgt ervoor dat deze perfect past boven de zitting van uw bank. Zo is uw versnapering of drankje altijd binnen handbereik. De Stressless® Coffee Table kan ook worden gebruikt als bijzettafel. Als u twee ervan bij elkaar zet, vormen ze samen een geweldige salontafel.

ErgoAdapt

®

STRESSLESS® E200 CHAISE LONGUE

STRESSLESS® E200 FAUTEUIL

STRESSLESS® E200 2-ZITS

STRESSLESS® E200 3-ZITS

STRESSLESS® E200 2-ZITS MET CHAISE LONGUE

STRESSLESS® E200 C22


19 STRESSLESS 速 E200

GUN UW HOOFD

EEN PAUZE Helemaal goed is niet goed genoeg. Alleen het sublieme laat u terugkomen op de zoektocht naar dit gevoel van herstel, dat u overdag zo hebt gemist. Het ErgoAdapt速 systeem zorgt voor het ultieme comfort, ongeacht of u gaat zitten of liggen. De flexibele hoofdsteun maakt de zitbelevenis nog intensiever. U kunt de hoofdsteun gemakkelijk bewegen en met behulp van een handbeweging instellen. De hoofdsteun kan heel gemakkelijk op de bestaande modellen Stressless速 E200 en E300 worden geplaatst. De chaise longue heeft een eigen speciaal aangepaste hoofdsteun, die dezelfde innovatieve functies biedt.


21

SLANKER COMFORT

De Stressless® E40 heeft hetzelfde innovatieve systeem in het zitframe ingebouwd als de Stressless® E200 en -E300. Toch is er iets met de manier waarop deze eruit ziet - een fris tintje. De rugleuning is vast, de hoofdsteun is elegant geïntegreerd in het ontwerp en het driehoekskussen garandeert perfecte lendenondersteuning. De bank heeft een middelgroot formaat, waardoor deze bij uitstek geschikt is voor enigszins kleinere woonkamers.

Stressless® E40 en Stressless® Dream (M) zijn in de uitvoering in de stof Stella Dark Beige/Wengé. Ekornes® Windsor tafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83

ErgoAdapt

®

STRESSLESS® E40 CHAISE LONGUE

STRESSLESS® E40 FAUTEUIL

STRESSLESS® E40 2-ZITS

STRESSLESS® E40 2-ZITS MET CHAISE LONGUE

STRESSLESS® E40 3-ZITS

STRESSLESS® E40 C32/23

STRESSLESS ® E40

S T R E S S L E S S® E 4 0 –


23 STRESSLESS ® E300

Stressless® E300 2-zits met chaise longue in Batick Black/ Bruin gebeitst afgebeeld. Stressless® Coffee Table. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

COMFORT VAN

TOP TOT TEEN Op een stille zondagmorgen ontwaken en zich behaaglijk op de eigen Stressless® chaise longue uitstrekken: er is niets mooiers. Het in het zitframe ingebouwde Ergo Adapt® systeem zorgt in iedere positie voor comfort van top tot teen. Bij een kop vers gemalen koffie of uw lievelingsroman wordt uw rug dankzij het automatisch kantelende zitvlak perfect ondersteund. Wanneer u daarna de benen omhoog legt en uzelf uitstrekt, zult u tevreden merken hoe goed ook de benen worden ondersteund en hoe het zitvlak geheel vlak blijft wanneer u gaat liggen. De chaise longue kan vrij staan en met een 2- of 3-zitter worden verbonden, binnen een combinatie met een Stressless® E40, E200 of E300 bank. De Stressless® chaise longue past zich eenvoudig aan al uw bewegingen aan en maakt uw comfortabele momenten veel intensiever.

STRESSLESS® E300 CHAISE LONGUE

STRESSLESS® E300 FAUTEUIL

STRESSLESS® E300 2-ZITS

STRESSLESS® E300 2-ZITS MET CHAISE LONGUE

STRESSLESS® E300 3-ZITS

STRESSLESS® E300 C32/23

ErgoAdapt

®


De Stressless® Legend en Stressless® Magic (L) zijn in de uitvoering Classic Vanilla/Wengé afgebeeld. Stressless® Duo tafel met Stressless® Duo voetenbank. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

STRESSLESS® MAGIC SMALL (S) STRESSLESS® LEGEND STRESSLESS® MAGIC MEDIUM (M) HOOG STRESSLESS® MAGIC LARGE (L)

STRESSLESS® LEGEND LAAG

STRESSLESS® DUO TAFEL STRESSLESS® DUO VOETENBANK


25 STRESSLESS ® LEGEND STRESSLESS ® MAGIC LARGE

DESIGN DAT FUNCTIONEERT Comfort betekent een woonkamer die eenvoudigweg functioneert. De Duo voetenbank levert een slimme bijdrage om uw woonkamer tegelijkertijd praktisch en comfortabel te maken. Of het nu tijd is om te ontspannen of voor gezelschap; de Stressless® Duo voetenbank – met zijn functionele, houten tafelblad netjes opgeborgen in de voetenbank – maakt uw woonkamer flexibel en praktisch. Wanneer de voetenbanken niet worden gebruikt, duwt u ze eenvoudigweg onder de Stressless® Duo tafel. De voetenbanken en de tafel vloeien samen tot één compleet geheel. De Stressless® Duo tafel is vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardig, gehard glas met beukenhout en is verkrijgbaar in alle houtkleuren van Ekornes®, zodat hij prima past bij uw interieur.


De Stressless® Legend en Stressless® Magic (M) zijn in de uitvoering Paloma Rock afgebeeld. Stressless® Duo tafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

UW ULTIEME COMFORT-

HOEK

STRESSLESS® MAGIC SMALL (S) STRESSLESS® MAGIC MEDIUM (M) STRESSLESS® MAGIC LARGE (L)

De hoek is altijd de meest comfortabele plaats van de bank geweest. Onze ruime Stressless® hoeken verbeteren de beleving en biedt u alle benodigde ruimte om achterover te leunen, uzelf op te rollen, te gaan liggen, wat u ook maar wilt, in uw eigen persoonlijke relaxhoek. Alle modellen die uit te voeren zijn met een Stressless® relaxhoek, worden getoond op pagina 81.

STRESSLESS® LEGEND HOOG

STRESSLESS® LEGEND LAAG


27

STRESSLESS 速 LEGEND STRESSLESS 速 MAGIC MEDIUM


STRESSLESS® MAGIC SMALL (S) STRESSLESS® MAGIC MEDIUM (M) STRESSLESS® MAGIC LARGE (L)

STRESSLESS® WIZARD HOOG

STRESSLESS® WIZARD LAAG

De Stressless® Wizard en Stressless® Magic (M) zijn in de uitvoering Royalin Dark Brown/Bruin afgebeeld. De Stressless® Duo tafel met Stressless® Duo voetenbank. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.


29 STRESSLESS ® WIZARD STRESSLESS ® MAGIC MEDIUM

EEN BANK NAAR UW EIGEN

SMAAK Comfort wordt niet uitsluitend gemeten aan de vraag, wat uw lichaam voelt, maar ook wat uw ogen zien. Een houten sierlijst aan een bank geeft een stijlvolle aanblik, die de ogen streelt. Stressless® Wizard is daar een perfect voorbeeld van: hier vormen stijlvol hout en duurzaam leer een eenheid, die tegelijk elegant en traditioneel aandoet. De sierlijsten worden in onze fabriek in Noorwegen ontworpen en geproduceerd en zijn verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. Dat maakt het eenvoudig uw bank met andere meubels te combineren. De Stressless® Wizard bank beschikt over een aangename bekleding van onze speciaal voor Stressless® banken ontwikkeld schuim. Vertrouw op ons, u zult niet teleurgesteld zijn.


Stressless速 Voyager (L) is in de uitvoering Paloma Chocolate/Bruin afgebeeld.


31

DE KEUZE

IS AAN U

De karakteristieke vorm van zijn rugleuning zorgt ervoor dat de curve van het kussen van de comfortfauteuil Stressless® Voyager perfect rond uw lichaam past. Dit unieke gevoel van comfort maakt hem een onontbeerlijk onderdeel van de Stressless® banken collectie. De Stressless® Liberty bank past perfect bij de comfortfauteuil en is verkrijgbaar met zowel een hoge rugleuning als met een lage rugleuning – de keuze is aan u. Het behoeft geen vermelding dat hij dezelfde zachte kussens heeft met dat onmiskenbaar luxueuze gevoel, gemaakt van speciaal ontworpen schuim.

STRESSLESS® VOYAGER MEDIUM (M) STRESSLESS® VOYAGER LARGE (L)

STRESSLESS® LIBERTY HOOG

STRESSLESS® LIBERTY LAAG

STRESSLESS® LIBERTY STRESSLESS ® VOYAGER LARGE

Stressless® Liberty en Stressless® Voyager (L) zijn in de uitvoering Paloma Chocolate/Bruin afgebeeld. Stressless® Duo tafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.


Stressless® Jazz (M) is in de uitvoering Paloma Cerise afgebeeld. Stressless® Flexi tafel. Ekornes® Jazz hoektafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.


33 STRESSLESS ® JAZZ STRESSLESS ® BLUES

STRESSLESS® JAZZ (M)

STRESSLESS® BLUES (M)

COMFORT BINNEN HANDBEREIK

De Stressless® Flexi tafel is perfect voor vrije tijd en werken. Zet uw warme of koude drank op dit elegant gevormd bijzettafeltje, terwijl u achterover leunt en van uw vrije dag geniet. Of u werkt thuis, in de rustige omgeving van uw woonkamer en benut eventueel het comfort dat uitsluitend een Stressless® comfortfauteuil biedt. De tafel is in hoogte verstelbaar en kan door de kantelbare glasplaat gemakkelijk worden omgebouwd tot een computertafel.

Stressless® Blues (M) is in de uitvoering Batick Snow afgebeeld. Stressless® Flexi tafel.


D ETAIL S MAKEN HET VERSCHIL Een eigenschap, die groots design onderscheidt, is de manier waarop het zich naadloos laat integreren, opdat een geheel ontstaat. Dit is het geval bij het slimme Stressless速 leuningtafeltje (Easy Armboard). We hebben het tafeltje zodanig ontworpen, dat het perfect op de armleuning van onze Stressless速 banken past.


35 STRESSLESS ® SPACE

Stressless® Space is in de uitvoering Classic Mustard/ronde stalen poten afgebeeld. Ekornes® Jazz salontafel. Stressless® leuningtafeltje. Stressless® Coffee Table. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83

STRESSLESS® ORION (M) STRESSLESS® TAURUS (L)

STRESSLESS® SPACE HOOG

STRESSLESS® SPACE LAAG


37 STRESSLESS ® ARION STRESSLESS ® TAURUS

◂ Stressless

® Taurus (L) is in de uitvoering Paloma Chilli Red/Zwart afgebeeld.

▾ Stressless

® Arion is in de uitvoering Paloma Chilli Red/stalen poten afgebeeld. Stressless® Duo tafel. Stressless® Ellipse tafel. Stressless® leuningtafeltje. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

STRESSLESS® ORION (M) STRESSLESS® TAURUS (L)

INDIVIDUEEL

COMFORT

STRESSLESS® ARION HOOG

STRESSLESS® ARION LAAG

Iedereen is het erover eens dat, wanneer het om zitten gaat, individueel comfort van het grootste belang is. Uw gevoel van comfort kan echter verschillen van dat van anderen. Daarom zijn alle banken van Stressless® verkrijgbaar met zowel hoge als lage rugleuningen en individueel verstelbare zittingen. Of u nu uw arm omhoog wilt leggen of dat u liever achteroverleunt met de optimale ondersteuning van uw hoofd; u kunt vertrouwen op de Stressless® Arion banken om uw middagen dat kleine beetje meer te bieden. Hoe u de verschillende modellen combineert, bepaalt u natuurlijk geheel zelf en afhankelijk van uw persoonlijke eisen.


39 STRESSLESS ® ARION

Stressless® Arion is in de uitvoering Stella Dark Grey/Zwart met houten beugel afgebeeld. Ekornes® Jazz ronde tafel. Stressless® leuningtafeltje. Stressless® Voetenbank Modern. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

UITSLUITEND

HET BESTE

De laatste penseelstreek kan bij een kunstwerk het grote onderscheid maken. Daarom voldoen de zorgvuldig geselecteerde Stressless® stoffen bekledingen aan de strengste eisen van de meubelhandel. Onze internationale expertgroep werkt permanent en selecteert zeer zorgvuldig de bekledingstoffen die aan de hoogste eisen voldoen; altijd milieuvriendelijk en slijtvast, maar altijd ook uitgerust met het exclusieve Stressless® Comfort gevoel. Uiteraard zijn ze allen leverbaar in de nieuwste kleurtrends en stoffen. Alle stoffen zijn aan alle vereiste tests onderworpen en we zijn ervan overtuigd, de beste en meest comfortabele stoffen op de markt te hebben. Kom op pagina 75 meer te weten over stofsoorten en het onderhoud daarvan.


STRESSLESS® ATLANTIC (M) STRESSLESS® PACIFIC (L)

STRESSLESS® WAVE HOOG

STRESSLESS® WAVE LAAG

S T R E S S L E SS DESIGN ONLINE

®

Verzamel uw familie of misschien enkele vrienden vóór de computer en speel eens met onze nieuwste onlinetool: Stressless® Design Online op www.ekornes.nl. Nog nooit was het zo eenvoudig de woonkamer opnieuw in te richten. Laat de inrichtingplanner zijn vrije loop; dromen kost niets. Ontdek de unieke innovatieve Stressless® oplossingen en combinaties, stel verschillende Stressless® stoffen, leer en houtkleuren samen en laat uw woonkamer er precies zo uitzien als u het graag wilt. Wanneer u vervolgens het resultaat afdrukt en een bezoek brengt aan de Stressless® dealer in uw buurt, kan hij al uw dromen en wensen waar laten worden.

www.ekornes.nl

Gefeliciteerd! U bent nu de trotse bezitter van uw heel persoonlijke Stressless®-oplossing. Met behulp van Stressless® Design Online heeft u een op maat gesneden oplossing ontworpen, die perfect bij uw voorkeuren past.


41 STRESSLESS ® DESIGN ONLINE STRESSLESS ® WAVE

Stressless® Wave MC23 is in de uitvoering Classic Vanilla/Zwart met vierkante houten poot afgebeeld. Stressless® Duo tafel en voetenbank. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.


COMPLEMENTEER UW COMFORTZONE Af en toe (wellicht na het avondeten) hebt u het recht op een rustpauze in uw „comfortzone“, op uw lievelingsplek op de bank, met een goed boek in de hand. Dertig minuten, waarin zich alles naar binnen richt. Niets belooft zoveel comfort als een Stressless® Paradise bank. En tegelijk ernaast kan de slim vormgegeven Stressless® Ellipse tafel met zijn innovatieve voet staan, of bij één van onze andere Stressless® bankmodellen. Zo kunt u alles, wat u nodig hebt, goed bereiken zonder dat u moet opstaan. Het is uw moment; geniet ervan.


43 STRESSLESS ® PARADISE STRESSLESS ® DREAM

Stressless® Paradise und Stressless® Dream (M) zijn in de uitvoering Royalin Tiger Eye/Bruin gebeitst afgebeeld. Stressless® Ellipse tafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

STRESSLESS® VISION (S) STRESSLESS® DREAM (M) STRESSLESS® SPIRIT (L)

STRESSLESS® PARADISE HOOG

STRESSLESS® PARADISE LAAG


8 Past u in de fauteuil – kloppen hoogte en breedte?

1 Kan de neksteun dusdanig worden versteld dat deze vlak ligt om te slapen of te ontspannen?

2 Kunt u net zo goed lezen, televisie kijken of liggen – en voelt u in elke stand de comfortabele neksteun? Kan de rugleuning van de fauteuil net zo ver naar achteren schuiven als u wenst?

3

Wordt uw onderrug in alle posities goed ondersteund?

4

Maakt de fauteuil een stabiele en veilige indruk op u?

5

BEGIN MET DE

COMFORT TEST


45

Merkt u dat uw hele lichaam zich ontspant?

Heeft de voetenbank de juiste afstand – worden uw benen over de gehele lengte maximaal ontlast?

10

6

7

Kan de glijbeweging van de fauteuil probleemloos worden ingesteld op uw gewicht?

Volgt de fauteuil en voetenbank ook de kleinste bewegingen?

Vraag een dozijn mensen naar hun definitie van comfort en u zult beslist evenzovele antwoorden krijgen. We weten dat onze comfortfauteuils aan de hoogste normen voldoen, maar u bent de enige die weet wat voor u persoonlijk het beste voelt. Daarom adviseren we al onze klanten de ComfortTest te doen. Deze is ontwikkeld om te garanderen dat u ieder aspect van de StresslessÂŽ comfort voelt en alle gepatenteerde eigenschappen van onze meubels leert kennen. De test duurt niet langer dan vijf minuten en we garanderen u, dat de gespendeerde tijd loont. Ten slotte kan een comfortfauteuil een investering zijn, die vele tientallen jaren zijn geld waard is.

COMFORT TEST

9


Stressless® Magic (L) en Stressless® Magic (M) zijn in de uitvoering Batic Snow/Wengé. Ekornes® hoektafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.


47

Ieder mens is anders gebouwd en voor uw persoonlijke comfort willen wij voor u een vrije keuze mogelijk maken. Daarom zijn de meeste Stressless®-modellen er in twee of zelfs drie maten. Zo vindt iedereen het model, dat bij zijn of haar postuur past.

Stressless® Magic Small (S), Stressless® Magic Medium (M) en Stressless® Magic Large (L).

PERFECT WELBEHAGEN

IS MOGELIJK Er zijn beslissingen in het leven, die belangrijker zijn dan andere. Mijlpalen, die groter belang voor het leven van alledag verdienen, dan men zich aanvankelijk kan voorstellen. Uw eerste Stressless® comfortfauteuil kan zeker één van deze centrale momenten zijn, die een ervóór en een erna definiëren. Al decennia lang hebben alle Stressless® meubel ontwerpen één ding gemeen gehad: de unieke ervaring van comfort. Deze is gebaseerd op het feit, dat we bij ieder nog zo’n klein detail uitsluitend aan uw welzijn denken. Het is de kunst, hoe de stoel zacht naar achteren glijdt en in iedere positie perfecte ondersteuning biedt. Het is het klassieke design, dat tegelijkertijd duurzaamheid en innovatie tot uitdrukking brengt. Het is een Stressless®. Ontdek bij de Stressless®dealer bij u in de buurt, wat uw persoonlijke comfortfauteuil is.

DRIE MATEN

ZIT ALS GEGOTEN


Stressless® Consul (M) is in de uitvoering Paloma Black/Bruin afgebeeld. Stressless® Swing tafel. Stressless® Coffee Table. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

STRESSLESS® DIPLOMAT (S) STRESSLESS® CONSUL (M) STRESSLESS® AMBASSADOR (L)


49 STRESSLESS ® CONSUL

SLIM COMFORT Wij streven voortdurend naar manieren om uw comfort verder te verbeteren. Onze vele slimme, geïntegreerde tafeloplossingen zijn op maat gemaakt voor de meest comfortabele zitpositie. Tegelijkertijd waarborgen ze dat de verschijning en de totale uitstraling van uw Stressless® comfortfauteuil niet in gevaar worden gebracht.

STRESSLESS® SWING TAFEL De Stressless® Swing tafel verhoogt uw comforttoestand in een Stressless® comfortfauteuil. Gebruik deze kleine, veelzijdige tafel voor uw afstandsbediening, beker, boek of wat u verder ook maar bij de hand wilt hebben. Deze past op de meeste comfortfauteuils met ons beroemde, houten onderstel.

STRESSLESS® COMPUTER TAFEL De Stressless® Computer tafel is een stevige en stabiele werkplek die zich direct boven uw schoot bevindt. En het mooiste is dat u door hem volledig kunt profiteren van alle ergonomische voordelen van uw favoriete comfortfauteuil. Wanneer u klaar bent met surfen, draait u simpelweg de tafel aan de kant en duwt hem langs de comfortfauteuil naar beneden.


STRESSLESS® MAYFAIR HOME OFFICE

STRESSLESS® CHELSEA (S) STRESSLESS® MAYFAIR (M) STRESSLESS® KENSINGTON (L)

STRESSLESS® BUCKINGHAM HOOG

STRESSLESS® BUCKINGHAM LAAG


51 STRESSLESS ® BUCKINGHAM STRESSLESS ® MAYFAIR HOME OFFICE

Stressless® Buckingham en Stressless® Mayfair Home Office zijn in de uitvoering Paloma Black/Blank afgebeeld. Ekornes® Windsor tafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

WAT UW PERSOONLIJKE STIJL VERTELT De Stressless® Buckingham bank wordt perfect aangevuld met onze Stressless® Mayfair bureaustoel. Samen bieden ze uw woonkamer die klassieke en exclusieve look. Onze collectie bureaustoelen is ontworpen met het doel om de door u geselecteerde Stressless® bank aan te vullen. U krijgt de optie om een comfortabele werkplek te hebben middenin uw woonkamer die past bij uw persoonlijkheid en stijlkeuze. Onze collectie bureaustoelen vertelt het verhaal van wie u bent en wat uw achtergrond is.


53 STRESSLESS ® WINDSOR STRESSLESS ® MAYFAIR

Stressless® Windsor en Stressless® Mayfair (M) zijn in de uitvoering Paloma Light Grey/Wenge afgebeeld. Ekornes® Windsor tafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

STRESSLESS® CHELSEA (S) STRESSLESS® MAYFAIR (M) STRESSLESS® KENSINGTON (L)

STRESSLESS® WINDSOR HOOG

STRESSLESS® WINDSOR LAAG

VOLLEDIG ONDERSTEUND Stelt u zich een hoofdsteun voor die zich automatisch aanpast, zodat u zelfs in een achterover geleunde positie kunt lezen of televisie kunt kijken. Voor ieder klein detail aan een Stressless® comfortmeubel dient uw ultieme comfortbelevenis als richtlijn. Het Plus-systeem garandeert dat uw lichaam perfect wordt ondersteund, zowel rechtop als achterover geleund. De innovatieve Comfort-Zones zorgen voor een beter zitgevoel, want de uitsparingen laten u dieper in het zitting en de rugleuning van de stoel zinken. Stelt u zich nu voor de juiste slaappositie te vinden, met slechts één enkele beweging. Stelt u zich voor gewoon uw lichaamsgewicht te laten werken, om naar een willekeurige zitpositie te gaan. De sleutel hiertoe is de verstelknop van de Stressless® glijfunctie, die u slechts eenmaal hoeft in te stellen op de voor u meest comfortabele stand. Alle beschreven voorstellingen zijn mogelijk, met Stressless®.


LEG UW VOETEN OMHOOG Leunt u achterover in uw Stressless速 Eldorado en legt u uw voeten op een Stressless速 voetenbank: als beloning zullen ze u de rest van de dag overal heenbrengen waar u wilt. Het ingebouwde kantelsysteem garandeert ultiem comfort en dat maar liefst tweevoudig. De ge誰ntegreerde verstelfunctie zorgt ervoor, dat deze altijd de bij uw zithouding passende hoek inneemt. Zowel in de gekantelde als in de vlakke positie. Het bovendeel is kantelbaar; daaronder bevindt zich veel ruimte voor afstandsbedieningen, tijdschriften en elektronische apparatuur. Vindt u niet dat uw voeten aan het einde van de dag een beetje comfort van speciale klasse verdienen? Gun uzelf een Stressless速 voetenbank.


55 STRESSLESS ® ELDORADO

Stressless® Eldorado is in de uitvoering Batick Snow/Wengé afgebeeld. Ekornes® Windsor tafel. Ekornes® hoektafel. Stressless® Voetenbank Soft. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

STRESSLESS® TAMPA (S) STRESSLESS® RENO (M) STRESSLESS® VEGAS (L)

STRESSLESS® ELDORADO

STRESSLESS® ELDORADO HOOG

STRESSLESS® ELDORADO LAAG


STRESSLESS® TAMPA (S) STRESSLESS® RENO (M) STRESSLESS® VEGAS (L)

STRESSLESS® ELDORADO

EKORNES® MANHATTAN

EKORNES® MANHATTAN

Ekornes® Manhattan is in de uitvoering Batick Grey/Wengé afgebeeld. Ekornes® Windsor tafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

KLASSIEK EN

ELEGANT

Uw behoeften veranderen. Dat betekent niet dat uw stijlkeuze moet veranderen. Herdefinieer gewoon de parameters. De Ekornes® Manhattan bank is leverbaar in een twee- en driezits model en wordt perfect aangevuld door de Stressless®Eldorado éénzitter en de comfortfauteuils Stressless® Tampa, Reno en Vegas. Dit maakt nieuwe en creatieve combinaties mogelijk – die uw woonkamer vernieuwen, terwijl ze het klassieke en exclusieve gevoel behouden die de elegante houtafwerking en het verfijnde leder bieden.


57 EKORNES ® MANHATTAN STRESSLESS ® VEGAS

Stressless® Vegas (L) is in de uitvoering Batick Grey/Wengé afgebeeld. Stressless® Swing tafel.


STRESSLESS®

THUISBIOSCOOP VOOR EEN INTENSIEVERE

BIOSCOOPBELEVENIS De film gaat dadelijk beginnen. Plaats daarom uw voeten op de Stressless® voetenbank vóór u en leun achterover in uw voorkeurspositie. Uw Stressless® thuisbioscoopopstelling helpt u om alle probleempjes in uw dagelijks leven te vergeten. Nu is het de tijd om uw gedachten een aantal uren te laten ontspannen. Om te worden ontroerd door liefdesverhalen die grenzen overschrijden en verhalen van onzelfzuchtige helden. U beweegt meer dan 300 keer tijdens de duur van een film. De ruime, zachte zittingen van uw Stressless® thuisbioscoopopstelling laten u comfortabel bewegen – dat is de essentie van een ultieme ervaring in de Stressless® thuisbioscoop.

De Stressless® Arion SC 121 is in de uitvoering Paloma Clementine/Wengé afgebeeld. Stressless® ovale voetenbank. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.


59

STRESSLESS速 THUISBIOSCOOP STRESSLESS 速 LEGEND


GEWOON GRANDIOOS Stelt u zich een voetenbank voor die comfort met functionaliteit verenigt. De Stressless® dubbele voetenbank biedt voldoende beenruimte voor twee personen, plus een behoorlijke opbergruimte. Deze is ook verkrijgbaar met een optioneel tafelblad dat op de voetenbank kan worden geplaatst – bijvoorbeeld als een handige hapjestafel – indien nodig. De Stressless® ovale voetenbank is gecreëerd rondom dezelfde algemene filosofie – met zijn verwijderbare kussen heeft de voetenbank een dubbele functie als handige tafel. Het kussen kan onder het tafelbovenstel worden opgeborgen, wanneer het niet wordt gebruikt. Gewoon geweldig – dát is Stressless®!

Stressless® Space SC 121 is in de uitvoering in de stof Slena Grey/stalen poten afgebeeld. Stressless® leuningtafeltje. Stressless® dubbele voetenbank.


61 STRESSLESS® THUISBIOSCOOP

STRESSLESS® SPACE/STRESSLESS® ARION

Stressless® dubbele voetenbank

Stressless® ovale voetenbank

Stressless® Arion SC 11 is in de uitvoering Paloma Chilli Red/stalen poten afgebeeld. Stressless® leuningtafeltje. Stressless® ovale voetenbank. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.


AAN ALLES

GEDACHT

Een goede film neemt u in beslag en houdt u in uw stoel. Als uitbreiding van de StresslessŽ thuisbioscoopoplossing hebben we het leuningtafeltje, de sectortafel en de sectortafel als armleuning, evenals de voetenbank ontwikkeld. Deze slimme oplossingen zien er niet alleen goed uit, ze zorgen ook voor netheid in uw thuisbioscoop. Iedereen kan een tafel binnen handbereik hebben. Plaats uw afstandsbedieningen, popcorn, drankjes of versnaperingen erop – of in de opbergruimte onder de tafel. Of u nu vooraan, in het midden of aan het gangpad zit: wij garanderen u perfect zicht.


63 STRESSLESS ® HOME CINEMA STRESSLESS ® ARION Stressless® Arion SC 11111 en Stressless® Arion SC 1111 zijn in de uitvoering Paloma Clementine afgebeeld. Stressless® ovale voetenbank.


PLEZIERIGE BIOSCOOPBELEVENISSEN Of u zich nu wilt ontspannen, lezen, werken of TV kijken: een Stressless® maakt het u heel gemakkelijk. Door het gepatenteerde Plus-systeem beweegt de neksteun parallel aan de steun voor de onderrug. Nu heeft u alleen nog de in de hoogte verstelbare hoofdsteun nodig, en u kunt zelfs van een extra lange film genieten. Kies de normale armleuning, of profiteer van de praktische functies van het Stressless® leuningtafeltje of de Ekornes® hoektafel. Wellicht wilt u ook de veelzijdigheid van de beklede sectortafel of van de sectortafel als armleuning. Het is gewoon grandioos om een film in een Stressless® thuisbioscoop te zien. Stressless® Wave SC 121 is in de uitvoering Paloma Chilli Red/stalen poten afgebeeld. Stressless® leuningtafeltje (Easy Armboard) en de Stressless® dubbele voetenbank.


65 STRESSLESS® THUISBIOSCOOP STRESSLESS ® WAVE

Sectortafel (SC) B

SC 11

B

SC 12

B

SC 111

B

SC 22

B

SC 121

Sector armleuning (SCA)

Stressless® Arion SC 11, B:184 SC 12, B:238 SC11 111, B:275 SC SC SCA 11 11 SC 22, B:292 SC 121, B:330 Stressless® Legend SC 11, B:184 SC SCA 12 12 SC12 12, B:238 SC SC 111, B:275 SC 22, B:291 SC 121, B:330 Stressless® Space SCA SC 111111 SC 11, B:210 SC 12, B:273 SC 111, B:306 SC 22, B:335 SC 121, B:370

SC 111

SC 22

SCSCA 22 22

Stressless® Wave SC 11, B:186 SC 12, B:240 SC 111, B:275 SC 22, B:294 SC SCA SC121 121, B:330 SC 121121

B

SCA 11

B

SCA 12

B

SCA 111

B

SCA 22

B

SCA 121

Hoektafel (CT)

Stressless® Arion SCA 11, B:208 SCA 12, B:259 SCACT 111, 11 B:294 CT 11 SCA 11 SCA 22, B:316 SCA 121, B:349 Stressless® Legend SCA 11, B:208 SCA 12 SCACT 12,12 B:259 CT 12 SCA 111, B:294 SCA 22, B:316 SCA 121, B:349 Stressless® Space CT 111 SCA 11, B:226 SCA 12, B:285 SCA 111, B:319 SCA 22, B:351 SCA 121, B:383

SCACT 111111

SCACT 2222

CT 22

Stressless® Wave SCA 11, B:208 SCA 12, B:259 SCA 111, B:294 SCA 22, B:316 121 B:349 CT 121 SCACT 121, SCA 121

De beklede Stressless® sectortafel heeft dezelfde bekleding als het zitmeubilair en verbergt een handige opbergruimte onder het tafelblad. Hij kan als armleuning ofwel tussen twee eenheden (SC), ofwel als eindelement aan de linker of rechter zijkant (SCA) worden gebruikt. Daarom is er met deze tafel slechts één vaste opstelling mogelijk.

Het maakt niet uit hoeveel ruimte u voor uw thuisbioscoopopstelling heeft: er is altijd plaats genoeg voor een Stressless®-oplossing. Het geweldige daarbij zijn de flexibele elementen. Vind uw lievelingsmodel en kies uw ideale combinatie uit de maat- en positioneringstabel. De schetsen tonen de populairste combinaties. Op onze homepage www.ekornes.nl vindt u het complete overzicht met alle maten.

▸ De afbeelding toont de Stressless® Wave CT 121 in Batick Snow met ronde houten poten, de Ekornes® hoektafel, het Stressless® leuningtafeltje (Easy Armboard), evenals de Stressless® dubbele voetenbank . Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.

B

CT 11

B

CT 12

B

CT 111

B

CT 22

B

CT 121

Stressless® Arion CT 11, B:236 CT 12, B:287 CT 111, B:351 CT 22, B:338 CT 121, B:406 Stressless® Legend CT 11, B:221 CT 12, B:272 CT 111, B:348 CT 22, B:322 CT 121, B:403 Stressless® Space CT 11, B:270 CT 12, B:329 CT 111, B:393 CT 22, B:387 CT 121, B:455 Stressless® Wave CT 11, B:236 CT 12, B:288 CT 111, B:348 CT 22, B:340 CT 121, B:403

De Ekornes® hoektafel combineert een groot tafelblad met flexibiliteit. Hij kan overal los worden neergezet, zodat fauteuils en banken met deze tafel telkens een nieuwe combinatie vormen.


WIJ HEBBEN HET WIEL NIET UITGEVONDEN

WE HEBBEN COMFORT BIJ

HET WERKEN UITGEVONDEN Iedere Stressless® heeft een geschiedenis te vertellen en deze beginnen en eindigen allemaal met het woord „Comfort“. Sinds 40 jaar is het een inspiratiebron voor ons werk. Al die tijd dat we de beste stoelen van de wereld maken, zijn we er steeds over blijven nadenken, wat comfort betekent. STRESSLESS® HOME OFFICE

Stressless® Magic Home Office in de uitvoering Paloma Black afgebeeld.


67 STRESSLESS ® HOME OFFICE

Stressless® Jazz Home Office is in de uitvoering Paloma Clementine afgebeeld. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.


1

2

3

4

5

6

1 De hoofdsteun reageert op iedere beweging. Het Plus™-systeem garandeert de perfecte ondersteuning, zowel bij rechtop zitten als bij het achteroverleunen. 2 De lendensteun wordt synchroon met de hoofdsteun gereguleerd. Het resultaat: Liggend of rechtop zittend neemt u steeds een ontspannen positie in. 3 Om een dutje te doen, activeert u gewoon de slaapfunctie. Zonder op te staan, zonder u te moeten rekken of strekken, probleemloos. Gemakkelijker bestaat niet! 4 Voor optimaal comfort draait u de Stressless® draaiknoppen één slag om, en verandert u alleen maar met uw lichaamsgewicht uw zitpositie. 5 Comfort-zones verbeteren uw zitcomfort, aangezien de verdiepingen u dieper in de stoel laten wegzinken. 6 De hoogte van de stoel kunt u eenvoudig instellen met behulp van een handgreep onder de stoel. U glijdt zachtjes naar boven en naar onderen.

Stressless® Jazz Home Office is in de uitvoering Paloma Black afgebeeld. De Stressless® Space is in de uitvoering Paloma Black/stalen poten Jazz afgebeeld. Ekornes® Jazz salontafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83.


69

COMPLEET

Onze collectie Stressless® Home Office maakt het moeilijker om zaken en vrije tijd gescheiden te houden. Niet alleen omdat onze Home Office stoelen zo heerlijk comfortabel zijn, maar ook omdat de stoel zich naadloos voegt naar uw andere Stressless® of Ekornes® meubelen. U vergeet echt dat u op een bureaustoel zit – en iedereen om u heen ook. De Stressless® Home Office collectie is ontworpen om bij een scala aan banken en comfortfauteuils te passen, zodat de bureauhoek geen inbreuk op de esthetica van de woonkamer maakt, maar u in plaats daarvan een woonkamer biedt die in harmonie aangenaam ‘comfort’ fluistert.

STRESSLESS® JAZZ HOME OFFICE

STRESSLESS® SPACE

STRESSLESS ® JAZZ HOME OFFICE STRESSLESS ® SPACE

M A A K H E T P L A AT J E


STRESSLESS速 MAGIC HOME OFFICE

STRESSLESS速 WIZARD


71 STRESSLESS ® MAGIC HOME OFFICE STRESSLESS ® WIZARD

De Stressless® Wizard en Stressless® Magic Home Office zijn in de uitvoering Royalin Dark Brown/Bruin afgebeeld. Stressless® Duo tafel. Ons complete assortiment vindt u op de pagina’s 76-83

BUREAUSTOELEN MET ONTSPANNINGSEFFECT Onze collectie, verrijdbare Stressless® Home Office stoelen is onze bijdrage aan uw tevredenstellende thuiskantoor beleving. Uw rug moet dezelfde ontspanning mogen genieten, bij zowel werken als uitrusten. Wanneer het goed gaat met uw rug, functioneert uw geest beter, dat is een simpel feit. Wanneer u het comfort van een Stressless® comfortfauteuil combineert met de bewegingsvrijheid van een Stressless® Home Office stoel, ervaart u dat het werk gemakkelijker gaat en u de stijve rug aan het einde van de dag vermijdt.


Ekornes速 Oslo en Stressless速 Reno Home Office zijn in de uitvoering Paloma Light Grey/Weng辿 afgebeeld. Stressless速 Duo tafel.


73

STRESSLESS 速 RENO HOME OFFICE EKORNES 速 OSLO


U KUNT KIEZEN UIT VIER SOORTEN LEER VOOR STRESSLESS® OF EKORNES® MEUBELEN BATICK is een diep geverfd, gepigmenteerd bekledingsleer met een duidelijke nerfstructuur, waarvan de meeste natuurlijke markeringen zijn verwijderd. Batick kan voor een levendiger oppervlak een kleureffect in twee tinten hebben. Batick is bestand tegen verbleken, hoewel de kleur in de loop van de tijd zal veranderen door gebruik en blootstelling aan licht. Dankzij de beschermlaag kunnen gemorste vloeistoffen gemakkelijk verwijderd worden. De goede reinigingseigenschappen en de aantrekkelijke prijs maken Batick tot een populaire keuze bij kopers die op zoek zijn naar een robuuste leersoort. CLASSIC is een diep geverfd, gepigmenteerd bekledingsleer met

een duidelijke nerfstructuur, maar is sterker generfd en iets dikker dan Batick. De meeste natuurlijke markeringen ervan zijn verwijderd. Enkele van de Classic-kleuren kunnen voor een levendiger oppervlak een kleureffect in twee tinten hebben. Dankzij de beschermlaag is het leder gemakkelijk te reinigen. Classic is de juiste keuze wanneer u op zoek bent naar een robuuste leersoort met uitstekende gebruikseigenschappen.

PALOMA is een licht gecorrigeerde leersoort waarbij de combinatie

van verfsoorten en pigmenten het oppervlak gladder maakt. De nerfstructuur kan enigszins variëren in verschillende delen van het meubelstuk en ook subtiele kleurverschillen kunnen voorkomen.

LEDEREN STOELBEKLEDING

Ekornes® is een van de grootste gebruikers in Europa van leer voor meubelbekleding. We kopen het leer bij geselecteerde looierijen over de hele wereld. Onze eigen inspecteurs zijn betrokken bij de leerselectie. De minimumeis voor de kwaliteitscontrole is de naleving van de meest strenge internationale kwaliteitsnormen. Als u met leder bekleed meubilair van de merken Stressless® en Ekornes® aanschaft, profiteert u van de jarenlange ervaring die we bij dit werk hebben opgedaan. Ons leer wordt op ambachtelijke wijze vervaardigd met inachtneming van de wettelijke voorschriften, richtlijnen en aanbevelingen met betrekking tot de gebruikseigenschappen ervan. Dit geldt ook voor het gebruik van chemicaliën en andere productiestoffen. We werken op dit gebied samen met erkende internationale organisaties. Zo zorgen we ervoor dat we continu op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieubescherming. Het leer voor onze meubelen is een natuurlijk materiaal dat wordt gemaakt van runderhuiden. Nadat de huid een looiproces heeft ondergaan en verdere processen heeft doorlopen om de juiste gebruikseigenschappen te krijgen, wordt het leer genoemd. Een karakteristieke eigenschap is de natuurlijke tekening, die afhankelijk is van de omgeving en de verzorging van het dier. Runderen brengen het grootste deel van hun leven buiten door en hun huid loopt daardoor markeringen op, zoals insectenbeten, schrammen, littekens, rimpels, striemen enzovoorts. Hier volgen enkele eigenschappen van leer waar u rekening mee moet houden: Leer is een natuurproduct en dat maakt het tot een mooi en levendig gebruiksmateriaal voor meubelbekleding. Elke huid is uniek in structuur, uiterlijk, details en maat. Ekornes® gebruikt meerdere huiden voor de vervaardiging van meubelen. Het kleurenspel en de natuurlijke markeringen van het leer maken ieder meubelstuk uniek. In de loop van de tijd zal het leer verouderen en krijgt het een verweerde uitstraling. Houd er rekening mee dat hoewel lederen bekleding zeer slijtvast is, de uitstraling ervan in de loop van de jaren zal veranderen. Voor alle leerproducten van Ekornes® geldt: Huiden absorberen verf ongelijkmatig en daarom kan het leer subtiele kleurverschillen vertonen. Dat komt door de onregelmatigheden en verschillen in de vezelstructuur, die veel invloed hebben op hoe de huid de verfstoffen opneemt. Ook het looiproces heeft invloed op de opname van de kleur door de huid.

Natuurlijke markeringen, littekens en insectenbeten zijn normale verschijnselen en zijn een kenmerk van de hoogwaardige leerkwaliteit van Paloma. Een beschermingslaag behoedt Paloma voor vuil en maakt het schoonmaken gemakkelijker, maar het is niet zo zwaar belastbaar als Batick en Classic. Dankzij zijn zachte, natuurlijke en aangename uitstraling is Paloma een heel populaire keuze.

ROYALIN is de meest exclusieve leersoort van Ekornes®, maar ook

de meest kwetsbare. Het is een diep geverfd bekledingsleer met een natuurlijke, gegranuleerde nerfstructuur en zichtbare natuurlijke markeringen. Lichte kleurverschillen en natuurlijke sporen kunnen voorkomen. Dit is karakteristiek voor een hoogwaardig natuurproduct. Om het leder te beschermen, is een lichte oppervlaktebehandeling uitgevoerd die een zekere bescherming biedt. Royalin absorbeert vocht echter gemakkelijk en is extra kwetsbaar voor slijtage, warmte, zonlicht, morsen en transpiratie. Dit vraagt om meer zorg in het gebruik en bij direct contact met de huid (vooral van de nek, het haar en de handen). Royalin is lichtgevoelig en beschikt over de zachtheid en de warme gloed die karakteristiek zijn voor eersteklas leder. Verschillende oppervlaktestructuren in verschillende delen van het meubel zijn kenmerkend voor Royalin en vormen een teken van de hoge kwaliteit van het leer.

Al onze leersoorten zijn diep geverfd, maar er kunnen altijd afwijkingen ontstaan tussen de oppervlaktekleur van de huid (de kleur die op het bekledingsoppervlak te zien is) en de kleur van de generfde kant (de buitenkant), bijvoorbeeld het huidoppervlak. Dit is normaal. Het kan zo zijn dat leer met verschillende oppervlaktekleuren aan de onderkant qua kleur niet te onderscheiden is. De verf en de verfmethoden kunnen variëren tussen de verschillende leerkleuren en leersoorten. Daarom kunnen de binnen- en buitenkant (het bekledingsoppervlak met de uiteindelijk gewenste kleur) per leersoort qua kleur van elkaar afwijken. Sommige leersoorten worden afgewerkt met een kleureffect in twee tinten (schaduw-/ antiekeffect). Leer dat met een dubbel kleureffect wordt geverfd, kan sneller en minder gelijkmatig van karakter veranderen dan leer dat slechts één kleur heeft. Dit geldt in het bijzonder voor de gedeelten van het meubel die meer aan slijtage zijn blootgesteld, zoals armleuningen, zitkussens en neksteunen. De bovenlaag beschermt het leer en maakt het schoonmaken gemakkelijker, maar is desondanks gevoelig voor vervuiling en slijtage. Wanneer de bovenlaag/oppervlaktekleur beschadigd is, kan het leer sneller verouderen. Binnengedrongen vloeistoffen, diepe krassen en beschadigingen zijn in de regel onherstelbaar en kunnen ertoe leiden dat de oppervlaktekleur verandert, barstjes vertoont of afbladdert. Kleding van zwaar katoen, zoals bijvoorbeeld jeans, leiden tot meer slijtage en kunnen afgeven, wat moeilijk te verwijderen is zonder het risico te lopen de buitenste gekleurde laag te beschadigen. Vooral lichte leerkleuren zijn hier gevoelig voor. Al het bekledingsleer van Ekornes® is lichtbestendig, maar er kunnen kleurveranderingen optreden door extreme lichtinval. We raden u daarom dringend aan met leer bekleed meubilair niet bloot te stellen aan direct zonlicht of directe warmtebronnen (bijv. kachels). Leer is kwetsbaar voor vet en dient daarom niet direct in contact te komen met de huid (vooral van de handen en de nek). Onthoud: leer heeft een relatief lange levensduur, maar kan door onjuist gebruik gemakkelijk worden geruïneerd.


75

onderhoud, en om het leer beter bestand te maken tegen vlekken, dient de beschermingscrème op alle leren oppervlakken te worden aangebracht op het moment dat uw fauteuil nog nieuw is Voor verder onderhoud raden wij u aan om het leer – naast het regelmatig verwijderen van vlekken – in ieder geval elke 6 maanden met de Stressless® Leather Cleaner te reinigen. Breng na het reinigen ook steeds weer de onderhoudscrème aan. Op www.ekornes.nl vindt u meer informatie over het onderhoud van uw leren meubilair.

Geheel passend bij de eersteklas kwaliteit van onze meubelen biedt Ekornes® nu ook een eigen onderhoudset voor haar leren en stoffen bekleding (inclusief microvezel).

De Stressless® stoffen onderhoudset bestaat uit een textielreiniger, een vlekverwijderaar en een bijzonder krachtige vlekverwijderaar, de “Ox Cleaner”. ln deze set zit alles wat u nodig heeft om een meubelstuk in een paar minuten te reinigen, zonder dat de stoffen bekleding verwijderd hoeft te worden. Bij hardnekkige vlekken gebruikt u de textielreiniger samen met de vlekverwijderaar en de “Ox Cleaner”.

De Stressless onderhoudset voor leren bekleding (100 ml/250 ml) bestaat uit een leerreinigingsmiddel, een beschermingscrème en Stressless® doekjes voor leeronderhoud. Ten behoeve van het

Meubelen van Ekornes® mogen alleen met deze twee reinigingssets worden behandeld. Ekornes® aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid, indien andere dan de toegestane producten worden gebruikt voor het onderhoud van uw leren en gestoffeerde meubelen.

Stoffen

Het Stressless®-onderstel

Onze zorgvuldig geselecteerde stoffencollectie voldoet aan de hoogste eisen van de wereldwijde meubelindustrie. Stressless®stoffen worden milieuvriendelijk geproduceerd volgens strenge regels. Ze zijn zeer slijtvast, lichtbestendig en vlamvertragend. Kies uit vijf verschillende soorten stoffen en microvezels in een uitgebreid kleurenassortiment, de bekleding die het beste bij uw interieur past.

Het Stressless®-onderstel wordt vervaardigd uit verlijmd Europees beukenhout. Dit is een lichte houtsoort met een mooie nerfstructuur, die bijzonder geschikt is om in verschillende kleuren te worden gebeitst. Dankzij het harde hout zijn beuken meubelen zeer duurzaam en sterk.

®

Over de stoffen Houdt u er alstublieft rekening mee dat in de loop van de tijd kleurveranderingen kunnen optreden als gevolg van gebruik en door blootstelling aan licht. U dient daarom uw meubilair altijd te beschermen tegen direct zonlicht. De bekleding dient regelmatig gestofzuigd, gestoomd of met onze Stressless® onderhoudset voor stoffen bekledingen behandeld te worden. Zo blijft uw comfortfauteuil of bank langer zoals nieuw.

LEER, HOUT EN STOFFEN

Stressless® onderhoudset voor leren en stoffen bekleding


DE KEUZE VAN DE VOETEN Gymschoenen bij een fijne baljurk? Pantoffels bij een net pak? De meeste vrouwen dragen bij een zorgvuldig uitgezochte outfit graag schoenen met hoge hakken, de meeste mannen dragen bij een elegante business-look zwarte leren schoenen. Evenwel is de keuze altijd aan u. Ongeveer hetzelfde geldt voor de meeste Stressless® en Ekornes® modellen, die ook in een breed pallet van verschillende poten leverbaar zijn. Stalen poten geven uw bank een verfijnde, moderne uitstraling. Houten poten geven uw woonkamer een warmere uitstraling. Dus of uw persoonlijkheid naar de leren schoenen bij het pak verlangt of dat u vindt dat gymschoenen bij de baljurk ook prima kunnen: We hebben de passende poten; en u de keuze.

VOETEN OMHOOG

STRESSLESS® DUBBELE VOETENBANK De grote dubbele voetenbank biedt veel beenruimte en is leverbaar met een in het opbergvak verborgen tafelblad, dat er desgewenst opgelegd kan worden. B:119/154 H:44 D:61

STRESSLESS® OVALE VOETENBANK De ovale voetenbank heeft een afneembaar kussen en kan zodoende in een handomdraai in een tafel worden veranderd. Als u geen steuntje voor uw voeten nodig heeft, kan het kussen gewoon onder het tafelblad worden opgeborgen. B:94 H:47 D:49 Vierkante houten poot Houten beugel Space/Wave (gelamineerd) grote hoek/kleine hoek Space/Wave

Stressless® Jazz poot Space

Stalen beugel Space Wave

Ronde houten poot Arion/Space/Wave sectortafel (als armleuning) grote hoek/kleine hoek E40/E200/E300

Houten beugel Arion

Ronde stalen poot Arion/Space/Wave sectortafel (als armleuning) grote hoek/kleine hoek E40/E200/E300

STRESSLESS ® DUO VOETENBANK Neem simpelweg het houten tafelblad uit de zijkant en plaats het op de voetenbank. Zo krijgt u een praktische, kleine tafel die u overal neer kunt zetten waar u maar wilt. Wanneer u de voetenbank niet gebruikt, kunt u hem heel gemakkelijk onder de Stressless® Duo tafel schuiven. B:62 H:44 D:34

MODERN B:51 H:44 D:40

B:60 H:44 D:60

SOFT B:53 H:44 D:49

B:64 H:44 D:70

Stalen beugel Arion

STRESSLESS® VOETENBANK MODERN EN STRESSLESS® HVOETENBANK SOFT

Houten beugel E40

Stalen beugel E40

Onze voetenbank met ingebouwde kantelfunctie is in dubbel opzicht geniaal. Geheel naar wens kunt u hem gekanteld of vlak aan uw zithouding aanpassen. Bovendien bevindt zich onder de opklapbare bovenkant een behoorlijk grote opbergruimte. Verkrijgbaar in twee maten.


77

Elke tafel is ontwikkeld met een speciaal doel. Sommige dragen bij aan de unieke Stressless® comfortervaring, terwijl andere specifieke Stressless® bankmodellen aanvullen. De van houten poten voorziene en uit kwalitatief hoogwaardig gehard glas en beukenhout vervaardigde salontafels zijn verkrijgbaar in zeven verschillende houtkleuren. Zo laten ze zich uitstekend afstemmen op uw andere meubelstukken en passen ze bij uw interieurstijl.

B:127 H:48 D:77

B:140 H:45 D:90

EKORNES® PEGASUS

B:54 H:55–70 D:43

Leverbaar in alle Stressless® onderstelkleuren: Natural, Mahonie, Eiken, Kersen, Bruin, Wengé en Zwart.

STRESSLESS FLEXI TAFEL ®

Ø:105 H:45

Exclusief design van staal en glas. De tafel is in hoogte verstelbaar en dankzij de kantelbare glasplaat verandert u hem met één simpele beweging in een pc-tafel voor bij de Stressless® Blues en Stressless® Jazz.

B:132 H:48 D:70

EKORNES® WINDSOR

Leverbaar in alle Stressless® onderstelkleuren: Natural, Mahonie, Eiken, Kersen, Bruin, Wengé en Zwart.

B:49 H:54–74 D:38

B:59 H:49 D:68

EKORNES® JAZZ-COLLECTIE

Speciaal voor de Stressless® Jazz comfortfauteuil en de Stressless® Space zitgroep: de Jazz tafelcollectie met helder glas als salon-, hoek- of ronde tafel. De handige hoektafel past perfect tussen twee comfortfauteuils.

STRESSLESS ® ELLIPSE TAFEL 2010

Een flexibele, in hoogte verstelbare tafel met een uitsparing in de voet, waardoor hij bij de bank geplaatst kan worden. Zo heeft u alles bij de hand wat u nodig heeft als u in uw comfortzone zit.

B:86 H:48 D:108

STRESSLESS ® DUO TAFEL

Vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardig gehard glas en beukenhout, naturel of gebeitst in een van de volgende kleuren verkrijgbaar: Mahonie, Eiken, Kersen, Bruin, Wengé en Zwart. Voor optimale functionaliteit te combineren met maximaal vier Stressless® Duo voetenbanken.

Ø:55 H:48

B:69 H:48 D:60

EKORNES® HOEKTAFEL

Deze praktische tafel is speciaal gemaakt voor thuisbioscoopopstellingen, maar is ook geschikt voor elke andere hoekoplossing of als bijzettafel.

B:60 H:50 D:50

STRESSLESS ® COFFEE TABLE

Een flexibele en slim ontworpen tafel van roestvast staal en glas, die perfect past boven de zitting van uw bank. Uw versnapering of drankje is altijd binnen handbereik. De Stressless® Coffee Table kan ook worden gebruikt als bijzettafel. Als u twee ervan bij elkaar zet, vormen ze samen een geweldige salontafel.

Ø:90 H:48

B:25 H:10 D:2

STRESSLESS ® URBAN TAFEL

De stijlvolle, glazen tafel, Stressless® Urban, is ontworpen om bij de nieuwe comfortfauteuils Stressless® Metro en City te passen. Kies een grotere tafel voor bij uw bank of een handig, klein model om naast uw Stressless® comfortfauteuil te zetten.

STRESSLESS® LEUNINGTAFELTJE (EASY ARMBOARD)

Dit kleine, geniale accessoire is speciaal gemaakt voor de Stressless® Space, Stressless® Wave, Stressless® Arion en Stressless® E200. Bevestig het eenvoudig aan de armleuning wanneer u gaat zitten.

VOETEN, VOETENBANK EN TAFEL

PRAKTISCHE TAFELS: COMFORTABEL EN STIJLVOL


Stressless® Magic Small (S) Fauteuil, B:77 H:98/108 D:76 Zithoogte: 42 Voetenbank: B:55 H:43 D:56

Stressless® Vision (S) Fauteuil: B:75 H:100/110 D:76 Zithoogte: 45 Voetenbank: B:57 H:44 D:50

Stressless® Chelsea (S) Fauteuil: B:75 H:100 D:73 Zithoogte: 40 Voetenbank: B:55 H:38 D:39

Stressless® Tampa (S) Fauteuil: B:75 H:96/106 D:75 Zithoogte: 40 Voetenbank: B:55 H:40 D:41

Stressless® Magic Medium (M) Fauteuil, B:80 H:101/111 D:77 Zithoogte: 43 Voetenbank: B:55 H:43 D:56

Stressless® Dream (M) Fauteuil: B:81 H:101/111 D:82 Zithoogte: 46 Voetenbank: B:57 H:44 D:50

Stressless® Mayfair (M) Fauteuil: B:79 H:103 D:73 Zithoogte: 40 Voetenbank: B:55 H:38 D:39

Stressless® Reno (M) Fauteuil: B:79 H:98/108 D:75 Zithoogte: 40 Voetenbank: B:55 H:40 D:41

Stressless® Magic Large (L) Fauteuil, B:91 H:101/111 D:77 Zithoogte: 44 Voetenbank: B:55 H:43 D:56

Stressless® Spirit (L) Fauteuil: B:90 H:101/111 D:82 Zithoogte: 46 Voetenbank: B:57 H:44 D:50

Stressless® Kensington (L) Fauteuil: B:88 H:103 D:77 Zithoogte: 42 Voetenbank: B:55 H:38 D:39

Stressless® Vegas (L) Fauteuil: B:88 H:98/108 D:78 Zithoogte: 42 Voetenbank: B:55 H:40 D:41

Stressless® Magic Office (M) Fauteuil, B: 82 H: 109/126 D: 77 Zithoogte: 47,5/54,5

Stressless® Dream Office (M) Fauteuil, B: 81 H: 109/126 D: 82 Zithoogte: 53/60

Stressless® Mayfair Office (M) Fauteuil, B: 81 H: 111/118 D: 73 Zithoogte: 45/52

Stressless® Reno Office (M) Fauteuil, B: 80 H: 106/123 D: 75 Zithoogte: 45/52

Stressless® Voyager Medium (M) Fauteuil, B:82 H:102 D:81 Zithoogte: 44 Voetenbank: B:53 H:42 D:53

Stressless® Orion (M) Fauteuil: B:76 H:96/106 D:74 Zithoogte: 45 Voetenbank: B:53 H:41 D:37

Stressless® Wing (M) Fauteuil: B:75 H:101 D:71 Zithoogte: 39 Voetenbank: B:54 H:38 D:38

Stressless® Atlantic (M) Fauteuil: B:76 H:99 D:75 Zithoogte: 43 Voetenbank: B:53 H:41 D:37

Stressless® Voyager Large (L) Fauteuil, B:91 H:110 D:83 Zithoogte: 45 Voetenbank: B:53 H:42 D:53

Stressless® Taurus (L) Fauteuil, B:85 H:96/106 D:74 Zithoogte: 54 Voetenbank: B:53 H:41 D:37

Stressless® Eagle (L) Fauteuil: B:85 H:102 D:76 Zithoogte: 42 Voetenbank: B:54 H:38 D:38

Stressless® Pacific (L) Fauteuil: B:85 H:99 D:75 Zithoogte: 43 Voetenbank: B:53 H:41 D:37

Stressless® Voyager Office (M) Fauteuil, B: 82 H: 110/117 D: 81 Zithoogte: 49/56

Stressless® Orion Office (M) Fauteuil, B: 76 H: 104/121 D: 74 Zithoogte: 50/57

Verstelbare hoofdsteun

Stressless® Wing Office (M) Fauteuil, B: 75 H: 109/116 D: 71 Zithoogte: 44/51

Stressless® Atlantic Office (M) Fauteuil, B: 76 H: 107/114 D: 75 Zithoogte: 48/55

Bij de maten gaat het om benaderingen, dus circa-maten. Afhankelijk van het materiaal van de bekleding kunnen de hier genoemde gegevens afwijken. Vergissingen en wijzigingen voorbehouden.


79

Stressless® Sunrise Small (S) Fauteuil: B:74 H:100 D:73 Zithoogte: 40 Voetenbank: B:57 H:39 D:40

Stressless® Diplomat (S) Fauteuil: B:72 H:94 D:70 Zithoogte: 38 Voetenbank: B:54 H:38 D:39

Stressless® Sunrise Medium (M) Fauteuil: B:79 H:105 D:73 Zithoogte: 42 Voetenbank: B:57 H:39 D:40

Stressless® Consul (M) Fauteuil: B:75 H:100 D:71 Zithoogte: 40 Voetenbank: B:54 H:38 D:39

Stressless® Sunrise Large (L) Fauteuil: B:88 H:105 D:78 Zithoogte: 43 Voetenbank: B:57 H:39 D:40

Stressless® Ambassador (L) Fauteuil: B:85 H:100 D:77 Zithoogte: 42 Voetenbank: B:54 H:38 D:39

Stressless® Sunrise Office (M) Fauteuil, B: 79 H: 113/120 D: 73 Zithoogte: 47/54

Stressless® Consul Office (M) Fauteuil, B: 75 H: 108/115 D: 71 Zithoogte: 47/54

Stressless® Jazz Medium (M) Fauteuil: B:84 H:99/109 D:75 Zithoogte: 40/44/48* Voetenbank: B:54 H:45 D:37

Stressless® Blues Medium (M) Fauteuil: B:84 H:103 D:74 Zithoogte: 39/43/47* Voetenbank: B:58 H:48 D:44

Stressless® multifunctionele tafel B:41 D:31 Zie p. 49.

Stressless® onderhoudsets voor leren en stoffen bekleding Zie p. 75

Stressless® City (M) Fauteuil: B:80 H:112/116 D:71 Zithoogte: 43/47* Voetenbank: B:55 H:42/46* D:38

Stressless® City (M) Low Back Fauteuil: B:80 H:87/91 D:70 Zithoogte: 43/47* Voetenbank: B:55 H:42/46* D:38

Stressless® Swing tafel Ø: 28 Zie p. 48.

Stressless® verhogingsring De Stressless® verhogingsring verhoogt de zithoogte met 3,5 cm en is dé oplossing voor extra comfort wanneer u een grotere zithoogte nodig heeft. Bevestiging door kliksysteem zonder gebruik van gereedschap.

Verhogingsring voor de Stressless® voetenbank Met de Stressless® verhogingsring voor voetenbanken kunt u, passend bij de fauteuil, de hoogte van de voetenbank met 3,5 cm verhogen. Past op alle voetenbanken die zijn vervaardigd na 1 maart 2004. Assembly Instr uctions

Hard Floor Protector

Stressless® Jazz Office (M) Fauteuil, B: 84 H: 109/126 D: 75 Zithoogte: 50/57

Stressless® Blues Office (M) Fauteuil, B: 84 H: 113/120 D: 74 Zithoogte: 49/56

* De gewenste zithoogte dient bij bestelling te worden opgegeven.

Stressless® Metro (M) Fauteuil: B:80 H:112/116 D:71 Zithoogte: 43/47* Voetenbank: B:54 H:42/46* D:41

Stressless® Metro (M) Low Back Fauteuil: B:80 H:87/91 D:70 Zithoogte: 43/47* Voetenbank: B:54 H:42/46* D:41

Voorbehoud: de producten van Ekornes® worden voortdurend verder ontwikkeld en productwijzigingen zijn daarom voorbehouden. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele drukfouten en kleurverschillen in de catalogus.

Vloerbeschermer Zelfklevend vilt voor de onderkant van de stoelvoet ter bescherming van de vloer.


Stressless® Arion (M) HOOG

Stressless® Orion (M) Stressless® Taurus (L)

Stressless® Orion Home Office

Fauteuil (M) B:88 H:97/107 D:87 Zithoogte: 44

2-zits (M) B:143 H:97/107 D:87 Zithoogte: 44

3-zits (M) B:198 H:97/107 D:87 Zithoogte: 44

Fauteuil (M) B:98 H:101/111 D:86 Zithoogte: 45

2-zits (M) B:153 H:101/111 D:86 Zithoogte: 45

3-zits (M) B:208 H:101/111 D:86 Zithoogte: 45

Fauteuil (L) B:106 H:97/107 D:81 Zithoogte: 44

2-zits (L) B:170 H:97/107 D:81 Zithoogte: 44

3-zits (L) B:234 H:97/107 D:81 Zithoogte: 44

Fauteuil (M) B:91 H:101 D:81 Zithoogte: 44

2-zits (M) B:146 H:101 D:81 Zithoogte: 44

3-zits (M) B:201 H:101 D:81 Zithoogte: 44

2-zits (L) B:182 H:102/112 D:89 Zithoogte: 46

3-zits (L) B:246 H:102/112 D:89 Zithoogte: 46

Fauteuil (M) B:99 H:100/110 D:78 Zithoogte: 43

2-zits (M) B:154 H:100/110 D:78 Zithoogte: 43

3-zits (M) B:209 H:100/110 D:78 Zithoogte: 43

Sectortafel B:43 H:56 D:78

Relaxhoek klein B:137 H:74 D:116 Zithoogte: 44

Relaxhoek groot B:140 H:79 D:132 Zithoogte: 44

Stressless® Legend (M) HOOG

Stressless® Magic (S) Stressless® Magic (M) Stressless® Magic (L)

Stressless® Magic Home Office

Stressless® Space (L) HOOG

Stressless® Orion (M) Stressless® Taurus (L)

Stressless® Orion Home Office

Stressless® Wave (M) HOOG

Stressless® Atlantic (M) Stressless® Pacific (L)

Stressless® Atlantic Home Office

Stressless® Paradise (L) HOOG

Stressless® Vision (S) Stressless® Dream (M) Stressless® Spirit (L)

Stressless® Dream Home Office

Stressless® Eldorado (M) HOOG

Stressless® Tampa (S) Stressless® Reno (M) Stressless® Vegas (L)

Stressless® Reno Home Office

Verstelbare hoofdsteun Elke bankzitplaats individueel verstelbaar Bij de maten gaat het om benaderingen, dus circamaten. Afhankelijk van het materiaal van de bekleding kunnen de hier genoemde gegevens afwijken. Vergissingen en wijzigingen voorbehouden.

Sectortafel als armleuning B:30 H:56 D:78


81 Stressless® Arion (M) LAAG

Fauteuil (M) B:88 H:84 D:87 Zithoogte: 44

2-zits (M) B:143 H:84 D:87 Zithoogte: 44

3-zits (M) B:198 H:84 D:87 Zithoogte: 44

Voetenbank Modern (M) B:51 H:44 D:40

Voetenbank Modern (L) B:60 H:44 D:60

Fauteuil (M) B:98 H:87 D:88 Zithoogte: 45

2-zits (M) B:153 H:87 D:88 Zithoogte: 45

3-zits (M) B:208 H:87 D:88 Zithoogte: 45

Voetenbank Soft (M) B:53 H:44 D:49

Voetenbank Soft (L) B:64 H:44 D:70

Fauteuil (L) B:106 H:83 D:81 Zithoogte: 44

2-zits (L) B:170 H:83 D:81 Zithoogte: 44

3-zits (L) B:234 H:83 D:81 Zithoogte: 44

Voetenbank Modern (M) B:51 H:44 D:40

Voetenbank Modern (L) B:60 H:44 D:60

Fauteuil (M) B:91 H:84 D:81 Zithoogte: 44

2-zits (M) B:146 H:84 D:81 Zithoogte: 44

3-zits (M) B:201 H:84 D:81 Zithoogte: 44

Voetenbank Modern (M) B:51 H:44 D:40

Voetenbank Modern (L) B:60 H:44 D:60

2-zits (L) B:182 H:86 D:89 Zithoogte: 46

3-zits (L) B:246 H:86 D:89 Zithoogte: 46

Voetenbank Soft (M) B:53 H:44 D:49

Voetenbank Soft (L) B:64 H:44 D:70

2-zits (M) B:154 H:84 D:78 Zithoogte: 43

3-zits (M) B:209 H:84 D:78 Zithoogte: 43

Voetenbank Soft (M) B:53 H:44 D:49

Voetenbank Soft (L) B:64 H:44 D:70

Stressless® Legend (M) LAAG

Stressless® Space (L) LAAG

Stressless® Wave (M) LAAG

Stressless® Paradise (L) LAAG

Stressless® Eldorado (M) LAAG

Fauteuil (M) B:99 H:84 D:78 Zithoogte: 43

Relaxhoek klein: Stressless® Arion Stressless® Eldorado Stressless® Legend Stressless® Space Stressless® Wave BC 23 BC 23

MC 23, B:298 MC 23, B:303 MC 23, B:302 MC 23, B:329 MC 23, B:300

MC 22, B:243 MC 22, B:248 MC 22, B:246 MC 22, B:264 MC 22, B:245

BC 22 BC 22

B

MC 23 MC 23

B

MC 22 MC 22

Relaxhoek groot: Stressless® Paradise

351

BC 23 BC 23

287

BC 22 BC 22


Stressless® Liberty (L) HOOG

Stressless® Voyager (M) Stressless® Voyager (L)

2-zits (L) B:178 H:104/114 D:88 Zithoogte: 45

3-zits (L) B:242 H:104/114 D:88 Zithoogte: 45

Fauteuil (L) B:103 H:103 D:81 Zithoogte: 43

2-zits (L) B:166 H:103 D:81 Zithoogte: 43

3-zits (L) B:230 H:103 D:81 Zithoogte: 43

Fauteuil (M) B:94 H:103 D:82 Zithoogte: 43

2-zits (M) B:149 H:103 D:82 Zithoogte: 43

3-zits (M) B:204 H:103 D:82 Zithoogte: 43

Fauteuil (M) B:103 H:101/111 D:86 Zithoogte: 45

2-zits (M) B:158 H:101/111 D:86 Zithoogte: 45

3-zits (M) B:213 H:101/111 D:86 Zithoogte: 45

1-zits, B:106 H:81 D:99 Zithoogte: 45

2-zits, B:162 H:81 D:99 Zithoogte: 45

3-zits, B:218 H:81 D:99 Zithoogte: 45

1-zits, B:75 H:73 D:97 Zithoogte: 46

2-zits, B:172 H:73 D:96 Zithoogte: 46

3-zits, B:238 H:73 D:96 Zithoogte: 46

1-zits, B:75 H:73 D:97 Zithoogte: 46

2-zits , B:184 H:73 D:97 Zithoogte: 46

3-zits , B:250 H:73 D:97 Zithoogte: 46

Fauteuil, B:103 H:79 D:91 Zithoogte: 44

2-zits, B:161 H:79 D:91 Zithoogte: 44

3-zits, B:219 H:79 D:91 Zithoogte: 44

Stressless® Voyager Home Office

Stressless® Buckingham (L) HOOG

Stressless® Chelsea (S) Stressless® Mayfair (M) Stressless® Kensington (L)

Stressless® Mayfair Home Office

Stressless® Windsor (M) HOOG

Stressless® Chelsea (S) Stressless® Mayfair (M) Stressless® Kensington (L)

Stressless® Mayfair Home Office

Stressless® Wizard (M) HOOG

Stressless® Magic (S) Stressless® Magic (M) Stressless® Magic (L)

Stressless® Magic Home Office

Stressless® E40 met ErgoAdapt®

Stressless® Vision (S) Stressless® Dream (M) Stressless® Spirit (L)

Stressless® Dream Home Office

ErgoAdapt

®

Stressless® E200 met ErgoAdapt®

Stressless® Orion (M) Stressless® Taurus (L)

Stressless® Orion Home Office

Stressless® Jazz Home Office

ErgoAdapt

®

Stressless® E300 met ErgoAdapt®

Stressless® Vision (S) Stressless® Dream (M) Stressless® Spirit (L)

Stressless® Dream Home Office

ErgoAdapt

®

Ekornes® Manhattan

Stressless® Tampa (S) Stressless® Reno (M) Stressless® Vegas (L)

Stressless® Reno Home Office


83

Stressless® Liberty (L) LAAG

2-zits (M) B:178 H:88 D:88 Zithoogte: 45

3-zits (M) B:242 H:88 D:88 Zithoogte: 45

Voetenbank Soft (M) B:53 H:44 D:49

Voetenbank Soft (L) B:64 H:44 D:70

2-zits (L) B:166 H:86 D:81 Zithoogte: 43

3-zits (L) B:230 H:86 D:81 Zithoogte: 43

Voetenbank Soft (M) B:53 H:44 D:49

Voetenbank Soft (L) B:64 H:44 D:70

Fauteuil (M) B:94 H:87 D:82 Zithoogte: 43

2-zits (M) B:149 H:87 D:82 Zithoogte: 43

3-zits (M) B:204 H:87 D:82 Zithoogte: 43

Voetenbank Soft (M) B:53 H:44 D:49

Voetenbank Soft (L) B:64 H:44 D:70

Fauteuil (M) B:103 H:87 D:88 Zithoogte: 45

2-zits (M) B:158 H:87 D:88 Zithoogte: 45

3-zits (M) B:213 H:87 D:88 Zithoogte: 45

Voetenbank Soft (M) B:53 H:44 D:49

Voetenbank Soft (L) B:64 H:44 D:70

C32/23, B:291 H:81 D:235 Zithoogte: 45

Voetenbank Soft (M) B:53 H:44 D:49

Voetenbank Soft (L) B:64 H:44 D:70

Voetenbank Modern (M) B:51 H:44 D:40

Voetenbank Modern (L) B:60 H:44 D:60

Voetenbank Soft (M) B:53 H:44 D:49

Voetenbank Soft (L) B:64 H:44 D:70

Voetenbank Soft (M) B:53 H:44 D:49

Voetenbank Soft (L) B:64 H:44 D:70

Stressless® Buckingham (L) LAAG

Fauteuil (L) B:103 H:86 D:81 Zithoogte: 43

Stressless® Windsor (M) LAAG

Stressless® Wizard (M) LAAG

Chaise longue, B:119 H:81 D:185 Zithoogte: 45

2-zits met chaise longue B:237 H:81 D:99/185 Zithoogte: 45

Chaise longue, B:116 H:73 D:188 Zithoogte: 46

2-zits met chaise longue B:250 H:73 D:188 Zithoogte: 46

Chaise longue, B:130 H:73 D:190 Zithoogte: 46

2-zits met chaise longue B:262 H:73 D:190 Zithoogte: 46

C32/23, B:313 H:73 D:247 Zithoogte: 46

C32/23, B:319 H:73 D:253 Zithoogte: 46

Ekornes® Oslo

3-zits, B:172 H:82 D:95 Zithoogte: 47

4-zits, B:217 H:82 D:95 Zithoogte: 47


Ekornes® neemt verantwoordelijkheid voor de bescherming van het milieu met betrekking tot de productie, de distributie en het gebruik van zijn producten.

Al onze activiteiten worden uitgevoerd in overeenstemming met de volgende principes:

We zullen ook in de toekomst de arbeidsomstandigheden in onze fabrieken blijven verbeteren en er bij de keuze voor grondstoffen op blijven letten dat deze op milieuvriendelijke wijze gewonnen worden.

• Ekornes® investeert in het voorkomen van schade aan het milieu en de gezondheid.

Een belangrijk doel bij de verdere ontwikkeling van onze onderneming blijft de duurzame productie van producten met een lange levensduur.

Ekornes® ondersteunt de Global Compact van de VN.

• Ekornes® is een milieuvriendelijke onderneming. Onze producten zullen het milieu zo min mogelijk belasten. • Ekornes® streeft ernaar de gezondheidsrisico’s voor zijn medewerkers in de werkomgeving tot een minimum te beperken. • Milieu-informatie is vrij verkrijgbaar, bijvoorbeeld via milieuproductverklaringen (MPV). • Ekornes® geeft accurate informatie over hoe het bedrijf omgaat met haar verantwoordelijkheid voor het milieu. Ekornes® heeft als lange termijndoelstelling om milieukwesties te ontwikkelen tot een concurrentievoordeel door ook op dit gebied onze concurrenten voor te blijven.

Stressless® en Ekornes® zijn geregistreerde handelsmerken van Ekornes ASA, Noorwegen.

www.ekornes.nl • e-mail: office_de@ekornes.com

www.iogm.no • Photo: Øystein Klakegg AS, Christian Gravesen, Casper Sejersen, Fotograf Kristiansen AS • Stylist: Berit Steffenssen • NL 131540-12 Vergissingen en wijzigingen voorbehouden

Stressless ® 2014

EKORNES ® EN HET MILIEU

Stressless folder 2014  

Stressless comfort collectie 2014.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you