Page 1

Vin og ferie i

Languedoc Destination Languedoc Languedoc har en af Middelhavets mest velbevarede kyster. De lange fine sandstrande og de mange fredede naturområder byder på afslapning, spændende oplevelser og velvære, uanset om man er på ferie med familien eller med vennerne.

Béziers og katedralen St. Nazaire © Béziers Méditerranée

Imponerende seværdigheder, hvoraf nogle er med på Unesco’s liste over verdenskulturarv, er at finde i de skønne, afvekslende landskaber, der er som skabt til friluftsaktiviteter: vandreture på de rødlige jorde omkring Salagou-søen, cykelture langs Midikanalen, kano, kajak eller sejlsport... Listen er knapt begyndt!

Mød vinavlerne

Kongevejen 333

4542 0415

TVE

3262 3060

O

D ENSE

H

IL

LERØ

Irmatorvet Frederiksværksgade 4E

4870 2627

G KA EN

LLER A

Bydammen 1F

4465 7165

ARHUS

A

ÆS

Amagerbrogade 253

S

N

STOR

K IL D

V ES T

AL

BOR

G

5664 1800

OS

E

(Blegdammen 10)

ED EH D

D

G KØ E

Torvebyen 1

R

3963 0522

H

Smakkegårdsvej 137

3543 0415

BY

P L.

Østerbrogade 106

E

Virum Torv 9

4585 0866

SU N D

G

Ø

TOFT

P

EN

4586 0713

GE IN

Forbehold for trykfejl og udsolgte varer

ERBR

3322 0096

D

ST

IKSB .

U

RUM

O

VI

Usserød Kongevej 16

ER

R SH OL

ER

Frederiksberg Allé 28

B

HELE DANMARKS VINLEVERANDØR Ø

LT E

A LLÉ

HOLTE VINLAGER M

Få mere information om Languedoc på: www.languedoc.com

HO

A

Languedoc - en smeltedigel

Området er præget af sin historie og de mennesker, der er kommet hertil fra alle verdenshjørner, og i Languedoc er mærkerne efter stormfulde episoder stadigt synlige. I årtusinder er folk blevet betagede af denne egn i en sådan grad, at de har slået sig ned for at bygge gallo-romerske villaer, havne, katedraler, romanske kirker og Midi-kanalen – et fantastisk eventyr, der aldrig får ende...

FR E D

På Hérault-egnen, i hjertet af Languedoc, finder man Frankrigs ældste vinområde. Og her handler det om mere end blot agerbrug, det er en sand civilisation. Cru-vinene begejstrer overalt i verden, og deres kvalitet anerkendes enstemmigt. Benyt lejligheden til at besøge de mange vinkældre og møde vinavlerne, der gerne deler ud af deres viden og deres kærlighed til vindyrkning.

Algade 11

Ringstedgade 37

Østergade 14B

Dalumvej 59B

Skovvej 3

Silkeborgvej 39

Budol Plads 5

4128 8849

4636 3378

5577 1055

6313 0100

4440 4840

8612 4211

3216 2122

FORDI DET ER KVALITETSVIN, BEHØVER DET IKKE VÆRE DYRT. WWW.HOLTEVINLAGER.DK


Ferie i Languedoc

Montpellier

Få inspiration til skønne ferieophold på

www.resamontpellier.com

– kultur og arkitektur i hjertet af Languedoc Med masser af natur i byen, moderne arkitektur, udstillinger, festivaler, vinturisme og Middelhavet blot få km væk, er der kun gode grunde til at tage på ferie i Montpellier!

© Cecil Mathieu

© Ville de Montpellier

”Les Estivales”. * Gratis adgang med Montpellier City Card

Kanoture i storbyen

Blot få kilometer fra strande og velbevarede naturområder kombinerer Montpellier en stor bys dynamik 1000 års historie, som kan opleves under en af de mange guidede rund- med naturaktiviteter! Tag til Port Marianne-kvarteret med de store ture i byen*, festivaler med internationalt renommé såsom Montpellier grønne områder, der er velegnede til gå- eller cykelture, eller prøv noget Dance og Radio France, nye sporvogne designet af Christian Lacroix* lidt mere usædvanligt: en sejltur i og bygninger tegnet af internationale kano på Lez-floden i hjertet af byen! Benyt de mange cykelstier til ture arkitekter. Montpellier tager sine rundt mellem vinmarkerne, omkring besøgende med på en kulturel rejse kystsøerne eller helt ud til havet. I uden sidestykke. Montpellier er der aktiviteter for 300 solskinsdage om året enhver alder og for enhver smag; Gå heller ikke glip af Signac-udstilafslappende, kulturelle, sportslige lingen, der har vandets farver som eller kulinære, både indendørs og tema, på kunstmuseet Musée Fabre ude i naturen. Også byens museer fra den 13. juli til den 27. oktober tilbyder underholdende oplevelser, 2013. der kombinerer lysten til at lege med Med 300 solskinsdage om året, et lysten til at lære. stort fodgængerområde, duftende Montpellier City Card markeder og shopping i de gamle middelalderstræder kan Montpellier En formidabel måde at opleve byen på! Kortet giver gratis adgang til ikke undgå at charmere dig. Lyst til byens busser og sporvogne og gratis vin? Så er der rige muligheder for adgang eller rabat til adskillige muudflugter til de omkringliggende seer og aktiviteter. vinmarker, eller vinsmagning på www.resamontpellier.com sommerens fredags-aftenmarked

Château de Flaugergues 2010 Coteaux du Languedoc

En fyldig vin med en stærk karakter der når sin fulde modenhed efter 4-6 år, men som uden problemer kan nydes før og gerne nu. Vinen er lavet på 50% Grenache Noir, 30% Syrah og 20% Mourvedre druer. • Farve: Mørk rød. • Bouquet: Smuk rig og kompleks duft af Middelhavet. • Smag: Generøs og velstruktureret vin med stærke tanniner og lang eftersmag. Strejf af lakrids og laurbærblade. • Gastronomi: God til alle slags sammenkogte retter og retPr. fl. 99,ter med sauce, specielt de krydrede. Dekanteres en time før den serveres ved 16 - 18 °C og gerne i store rødvinsglas.

2

65,-

v/6 fl. 6 fl. 390,-

Flaugergues - et lystslot Flaugergues’ vinmarker hører blandt de ældste i Languedoc og blev dyrket først af romerne og sidenhen af munke, indtil de kom i Colbert-familiens hænder i 1696. I dag mødes gamle traditioner med ultramoderne vinfremstillingsudstyr, men uden på noget tidspunkt at gå på kompromis med kvaliteten. Druesorterne forbedres konstant, og 92% af vinmarkerne dyrkes med de 3 cepager; Syrah, Grenache og Mourvedre. Slottet er det ældste af Montpellier’s såkaldte lystslotte ”Folies”, som

HOLTEVINLAGER.DK

byens bedre borgerskab byggede i løbet af 1600-tallet uden for Montpellier. Det har ikke undergået nogle arkitektoniske forandringer siden 1740 og fremstår med et sobert og raffineret ydre. Hver etage er nydeligt indrettet med udsøgte møbler, tapeter, malerier, skulpturer og faïence. Dertil kommer de franske haver med godt 10.000 beplatninger, den 3 hektar store engelske park og orangeriet. Slottet og haverne er åbne for besøgende.

www.flaugergues.com


Sommerens hvidvine fra Languedoc

Chardonnay 2012 Beauvignac

Beauvignac

Les Costières de Pomèrols

VINAVISEN gav i uge 25/2012 årgang 2011 5 stjerner! Vinavisen skriver:”Med en sølvmedalje fra årets store Paris-smagning skænker denne flaske lækker hvidvin i glasset. Vinen har en krydret duft og en bred frugtsmag med bløde fadtoner. Flasken har skruelåg.” Denne Chardonnay er Pr. fl. 80,perfekt til at ledsage fisk og skaldyr, kalvekød og andre hvide kødretter. Den tåler sagtens sammenligning med mange v/6 fl. af de klassiske hvide Bourgogner. Den er lige 6 fl. 360,så fyldig og velsmagende som langt de fleste Meursault helt op til 300 kr. pr. flaske. Prøv den!

Les Costières de Pomérols Andelsvinkælderen i Pomerols

60,-

Vinkælderen i Pomérols blev grundlagt i 1932, og er lige siden blevet ved med at vokse og udvikle sig med henblik på at fremstille de bedste kvalitetsvine, hvor vinenes geografiske oprindelse rigtigt kommer til udtryk. Efter to fusioner har andelsvinkælderen i Pomérols i dag 450 andelshavere og dækker over 1650 hektar vinmarker og en produktion på 117.000 hektoliter vin, hvoraf 16.000 hektoliter er AOC Picpoul de Pinet, som hører til blandt de mest ansete. Vinkooperativet er forsynet med ultramoderne vinfremstillingsudstyr, der sikrer en fremragende vinkvalitet, som anerkendes vidt og bredt: vinene udvælges hvert år af vinguiden Guide Hachette, anbefales af Gault-Millau-guiden, og vinder jævnligt priser i berømte vinkonkurrencer.

HOLTEVINLAGER.DK

3


Ferie i Languedoc

Sète og Thau-kystsøen – en egn fuld af hemmeligheder

© Henri Comte

Mini-ophold med halvpension

© Ville de Frontignan

Mellem hav og hedelandskaber, vinmarker og kystsøer, mellem Montpellier og Le Cap d’Agde, afspejler Thau-kystsøen middelhavslandskabernes mangfoldigheder, hvor fisk, skaldyr og vine på perfekt vis inkarnerer ægte middelhavsidyl.

skeden kunst ”Musée International des Arts Modestes” har løbende udstillinger året rundt. Nyd også de mange festlige og traditionsrige begivender, der finder sted i byen.

Noillys Prat’s vugge

Beliggende mellem Thau-kystsøen og Middelhavet, har den tidligere fiskerlandsby Marseillan formået at bevare sin maritime charme og autenticitet med sine gamle huse, der ligger omkranset af vinmarker. Det er her, tæt på kajerne, at Noilly Prat producerer sin verdensberømte Vermouth, og har gjort det i allerstørste hemmelighed siden 1813. Det er også her i Thaukystsøen, at Midi-kanalen udmunder efter sin 241 km lange rute. Med bådselskabet ”Les Bateaux du Midi” er der mulighed for spændende sejludflugter på kanalen med fantastiske udsigter til Mont St Clair.

Turistkontoret i Frontignan arrangerer en 2-timers guided gåtur rundt i vinmarkerne, der blandt andet løfter sløret for nogle af vinbøndernes hemmeligheder og præsenterer vinmarkernes forskellige produkter, heriblandt druejuice, Muscat-brød og Muscatmarmelade, selvfølgelig!

Udendørsaktiviteter

Denne uspolerede og alsidige Middelhavsegn byder på et væld af muligheder for hele familien, fra Thau-egnens historie Thau-kystsøen til Gardiole-masOmrådet omkring Thau-kystsøen er sivet. Aktiviter på og i vandet er en rigt på kultur og traditioner, med rødselvfølge, hvadenten det drejer sig om der, der stikker dybt i historien og en Thau-kystsøen eller selve Middelhavet; imponerende kulturarv. sejlsport, kite surfing, havkajak, scubaMed kanaler, der løber på kryds og dykning eller helt specielt for Marseiltværs gennem byen, en fantastisk lan: vandski! Cykelruter og vandrestier panoramaudsigt fra toppen af bakken indbyder til at gå på opdagelse efter Mont St Clair, en pittoresk og levende egnens skjulte skatte, på kryds og fiskerihavn og 12 km sandstrande, har tværs gennem landskaberne mellem Sète uden tvivl alle ingredienser for at Middelhavet og kystsøerne omkring skabe rammerne om en dejlig ferie, Art de vivre Vic-la-Gardiole, langs de åbne kystog lever op til sit kælenavn ”LangueEgnen omkring Thau-kystsøen bugner strækninger mellem Sète og Marseildoc’s Venedig”. Byen er stolt af sine af velsmagende specialiteter: pastalan eller på det stolte Gardiole-massiv. berømte mænd, heriblandt Paul retten ”La Macaronade” og tomatAdskillige guidede ture tilbydes, både Valéry og Georges Brassens, og huser korte og lange med rig lejlighed til at adskillige museer og kunstneratelier’er. og blækspruttetærten”La Tielle” fra Sète, skaldyr (østers og muslinger), opleve denne naturrige egns smukke Det regionale museum for moderne de sanddyrkede ”Listel”-vine og den hemmeligheder. kunst ”Centre Régional d’Art Conberømte Noilly Prat-Vermouth. Den temporain Languedoc-Roussillon” og søde Muscat-hedvin fra Frontignan er Sjov for familien det international museum for beFeriestederne Sète, Marseillan, også en sand himmerigs mundfuld.

4

HOLTEVINLAGER.DK

Hôtel Arcadius** tilbyder 50% rabat på 3-nætters ophold med halvpension på dette hyggelige og familiære hotel i Balaruc-les-Bains, få skridt fra Middelhavet. Prisen inkluderer overnatning med morgenmad og middag (uden drikkevarer). Gyldigt fra 29/03 til 28/06/2013 og fra 01/09 til 12/10/2013. Fra 77€ per person for 3 nætter i dobbeltværelse med halvpension (fra søndag til fredag morgen). Hôtel Arcadius, tlf: 0033 4 67 80 90 00 Tilbudskode: CDT1 BAL34 Balaruc-les-Bains og Frontignan skaber de perfekte rammer til enten et forlænget weekendophold eller en familieferie. Med sin ”Famille Plus”-betegnelse byder Sète på mange forskellige aktiviteter for børn. I Frontignan kan unge naturelskere gennem vandreture i naturen finde deres indre ”naturmand” ved at beundre naturens beskyttede og uspolerede mirakler. Hvadenten man befinder sig ved bredden af saltvandskystsøerne eller på Gardiole-massivets bakker, er naturens mangfoldigheder som en åben bog, der er lige til at læse.

Wellness

Balaruc-les-Bains har længe været blandt Frankrigs førende kurbyer, men er med åbningen af O’Balia også blevet hjemsted for et unikt wellnesscenter på hele Middelhavskysten. Dette magiske og afslappende sted byder på en enestående lejlighed til at booste krop og sjæl med sine 2200 m² velvære, og oplevelsen kan forlænges med en hel række af vandbaserede kurbehandlinger. www.tourisme-sete.com www.marseillan.com www.frontignan-tourisme.com www.balaruc-les-bains.com


Sommerens hvidvine fra Languedoc

Thau-kystsøen med udsigt til Sète © Philippe Ferragne

Viognier 2012 Beauvignac

Les Costières de Pomèrols Viognier er verdens bedste - og vanskeligste - hvidvinsdrue. Når det lykkes, giver den nogle af verdens mest fornemme hvidvine. Denne fantastiske hvidvin har i tidligere årgange fået 5 glas i både Politiken og Jyllandsposten - og bliver rost meget af vore kunder. Det kan vi godt forstå - det er et utrolig dejligt glas hvidvin. Den har en intens blomstrende bouquet af vild fersken, blomster, mango, ananas og andre citrusfrugter. Med sin saftige frugtsmag af nødder, passionsfrugter og abrikos, danner denne vin et “smukt par” sammen med asiatiske retter og andre måltider fra det eksostiske krydret køkken. Men er også rigtig fin som aperitif og kan også drikkes til f.eks. en frugtdessert.

60,-

Pr. fl. 80,v/6 fl. 6 fl. 360,-

Picpoul de Pinet 2011 Beauvignac Les Costières de Pomèrols

Druesort 100% Picpoul de Pinet. Appellation A.O.C Picpoul de Pinet. Vinmarker er beliggende få kilometer fra det ansete Etang de Thau (saltet vandlagune) med udsigt over Middelhavsbyen Sète. Medium-fyldig tør hvidvin, som er velafbalanceret og med en ren finish. Den har en fin og frugtig aroma, der minder om citrus- og tropiske frugter samt forårsblomster. Smagen er frisk og levende med et spændstigt præg, som sammen med fedmen i vinen gør den meget harmonisk. En perfekt hvidvin, som passer rigtigt godt til “Alt godt fra havet“ f.eks. østers og skaldyr, men også til grillet fisk, kylling og salat.

60,-

Pr. fl. 80,v/6 fl. 6 fl. 360,-

HOLTEVINLAGER.DK

5


Ferie i Languedoc

Béziers Mediterranée-egnen – en rejse ved Middelhavet

Ferie ved Midi-kanalen

20% rabat ved leje af ferielejlighed i to sammenhængende uger i denne résidence, som ligger ved Midi-kanalen, 6 km fra Béziers og 12 km fra strandene. 14 nætter i ferielejlighed med 2 værelser for 4 personer inklusiv sengelinned. Gyldigt indtil 06/07/2013 og fra 31/08 til 02/11/2013. Fra 304€ for to uger. Résidence Odalys ”Les Berges du Canal”, tlf: 0033 4 67 48 56 04 Tilbudskode : Odalys Béziers 1

© Jean-Pierre Degas

Der er meget at nyde omkring Béziers, hvad enten det er småbjergenes landskaber, Middelhavet, vinmarkerne, Midi-kanalen eller selve den historiske by Béziers. Beliggende ved Orb-floden blot 10 km fra Middelhavet, har byen mange uvurderlige oplevelser at byde sine besøgende, lige fra vinmarkerne på bakkeskråningerne, vinsmagning og tapas, til det azurblå Middelhav og sin varme, sydlandske gæstfrihed. En ægte ”smeltedigel”

Besøg resterne af Béziers’ gamle arena, parken ”Parc Rayonnant” der er designet af Daniel Burren, teatret ”La Cigalière” og det romanske kapel i Sérignan, kirkerne i Espondeilhan, Villeneuve-lès-Béziers, Servian og

6

Bassan, og selvfølgelig den gotiske katedral i Béziers. Overalt på egnen kan man også finde rester af romerske villaer, der enten blev boliger for velstående vindyrkere i slutningen af det 19. århundrede, eller brugt som fundament til nuværende landsbyer.

Midi-kanalen

Romerne ønskede at forbinde Atlanterhavet med Middelhavet via en kanal, men det var først i slutningen af det 17. århundrede, at dette projekt blev ført ud i livet af Pierre-Paul Riquet. Hurtigt blev kanalen en ”navlestreng” for handel og økonomisk udvikling, men er i dag mest kendt for sin flodbådsturisme. Med sine 69 ovale sluser (heriblandt 9-trins trappeslusen ”Fonseranes” i Béziers) er Midi-kanalen et ingeniørmæssigt og arkitektonisk mesterværk. Et dejligt område med en afslappet atmosfære, som også er optaget på UNESCO’s liste over Verdenskulturarv. Takket være trækstien kan kanalen også udforskes til fods eller på cykel under de

århundreder gamle platantræer.

Glæde i vinmarkerne

Med ihærdighed har egnens mænd formet landskaberne i sol og vind under den blå himmel. Det hårde arbejde har bestemt betalt sig, og det kan ses på småbjergenes skråninger, der er dækket af vinstokke, men også på mandeltræerne, roserne, figen- og pinjetræerne på det flade, åbne land. Nord for Béziers finder man spor af gamle romerske villaer, og her produceres rød-, hvid- og rosévin med fløjlsblød, frugtagtig smag, der afspejler de omkringliggende landskaber.

Fritidsaktiviteter

På Béziers Méditeranée-egnen er der noget for alle sports- og naturelskere. Nyd den uspolerede natur, det enestående klima og en høj servicekvalitet til at dyrke dine yndlingsaktiviteter; fiskeri, vandreture, sejlsport eller en tur på Midi-kanalen. Tag på opdagelse i landskaberne omkring Béziers takket være de 7 mountain bike-ruter, både

HOLTEVINLAGER.DK

lette og svære, der snor sig gennem vinmarkerne og landsbyerne, omkring en vinkælder eller gennem en fyrreskov.

7 km lange sandstrande

Omkring Béziers findes også badebyer og naturstrande såsom Sérignan-Plage og Valras-Plage. Disse strande ligger på den venstre bred af Orb-floden med de største sandklitter på hele den franske del af Middelhavskysten. Fra påske til midten af september giver sejlskolen i Valras-Plage mulighed for at nyde alle glæderne ved at sejle på Middelhavet. Man kan også lade sig imponere af de fantastiske udsigter, hvor 7 km lange sandstrande byder på masser af historie og Middelhavsnaturliv. Den uimodståelige blå farve fra Middelhavet, himlen og vinden vil give dig et velfortjent afbræk i dagligdagen. www.beziers-mediterranee.com


Sommerens vine fra Languedoc

Sauvignon Blanc Beauvignac 2012

Rig og kompleks aroma af hyldeblomst og eksotiske frugter som mango og grapefrugt. Ung, livlig, frisk, rund, tør og elegant i munden. Serveres med en temperatur på ca. 10°C. Klar til at drikke nu - man kan ikke lade være - men kan gemmes 1-2 år. Det er den perfekte hvidvin til at ledsage fisk og skaldyr. Prøv den også som aperitif, da den har mange fine nuancer i eftersmagen.

60,-

Pr. fl. 80,v/6 fl. 6 fl. 360,-

Rosé de Syrah Beauvignac 2011

Fantastisk flot og velsmagende rosé fremstillet på 100% Syrah af det mest anerkendte kooperativ i Sydfrankrig. Aroma som minder om solbær og knuste røde frugter. Smagen er ung og livlig med god frugtsmag og en eftersmag, du vil dvæle længe ved. Særdeles velegnet til kraftigere fiskeretter eller lyse kødretter. Men passer også fint sammen med salater, pastaretter eller blot som en apéritif.

60,-

Pr. fl. 80,v/6 fl. 6 fl. 360,-

“C” de Camille 2010 Saint Chinian

Uge 50/2012 fik “C” de Camille 5 stjerner i Vinavisen.dk med følgende bedømmelse: “Fin og let rødvin, der udvikler sig i munden med en ren frugtsmag og fint krydderi. En vin med god struktur og en glimrende ledsager til mange retter. Prisen ved 6 flasker er et kup.” Dette er en af vores mest solgte vine. Det forstår vi godt - den er bare god!

40,-

Pr. fl. 79,v/6 fl. 6 fl. 240,-

HOLTEVINLAGER.DK

7


Golfferie i Languedoc

Le Cap d’Agde

– golfbanen fornys

Mellem Middelhavet, Hérault-floden og Midi-kanalen strækker Le Cap d’Agde’s velkendte, naturlige og velbevarede sandstrande sig over 14 km. Men Le Cap d’Agde er meget mere end en berømt badeby på den franske middelhavskyst! For 26 århundreder siden blev den gamle by Agde grundlagt på en klipperig vulkangrund og har siden udviklet sig omkring det maritime miljø, hvorfra oldtidsminder jævnligt dukker op. Disse bevares på museet ”Musée de l’Ephèbe” i Le Cap d’Agde, der huser den flotteste samling af bronzestatuer fundet her på egnen. © Palmyra Golf Hotel

Palmyra Golf Hôtel****

Midt i Languedoc og lige op til Le Cap d’Agde’s internationale golfbane ligger Palmyra Golf Hotel med al den komfort et charmerende 4-stjernet hotel kan byde på, og en hyggelig ferieatmosfære. Kvaliteten er i højsædet på Palmyra Golf Hotel, der med sine blot 34 værelser sætter en ære i at tilbyde en personlig service. Værelserne er rummelige og velindrettede med fantastiske udsigter over golfbanen fra deres terrasser eller balkoner. Med Middelhavet tæt på, er det en sand invitation til afslapning og hygge. Palmyra Golf Hôtel 4, avenue des Alizés F-34300 Le Cap d’Agde Tlf. : 0033 4 67 015 015 www.palmyragolf.com

Golfophold mellem hav og sol på Hotel Palmyra 3-dages ophold for 2 personer: 2 overnatninger i dobbeltværelse inklusiv morgenmad og 2 green fees. Fra 26/04 til 04/07/2013: 422€ for 2 personer (i stedet for 526€). Derudover, green fee 18 huller: 53€ (i stedet for 66€), ekstra seng: 40€ per dag, middag uden drikkevarer: 27€ per person. Reservation: www.booking.capdagde.com

Under udvidelsen af Le Cap d’Agde’s golfbane dukkede nye arkæologiske fund op i august sidste år. Men de tre antikke druepressere kommer næppe til at forhindre de første golfspillere i at spille til oktober 2013, for arbejdet skrider planmæssigt fremad! Mellem bakkerne Mont Saint Loup og Mont Saint Martin, lige i hjertet af Le Cap d’Agde, er golfbanen blevet udvidet fra 18 til 27 huller. Den nye 9-hullers bane designet af Alain Prat er så sublimt anlagt, at den næsten tager vejret fra een med fyrreskovsbeklædte skråninger og udsigt over Middelhavet med Pyrenæerne i baggrunden. Udvidelserne er udført som en del af et bæredygtigt udviklingsprojekt. Le Cap d’Agde har med sin nye golf fået mulighed for at arrangere internationale golfturneringer, og være blandt de bedste internationale golfdestinationer. Feriedestinationen Le Cap d’Agde er en moderne opført badeby, men også en historisk by rig på kulturarv og en fiskerlandsby, samt selvfølgelig masser af natur. Nyd landskaberne i det fredede naturområde Bagnas, den sorte vulkanstrand med basaltklinterne ”La Grande Conque”, eller udforsk den afmærkede undervandsti for snorklere og det fredede havområde Natura 2000. Man kan komme til Le Cap d’Agde med Norwegian fra København til Montpellier (60km) fra 24/06 til 15/08/2013 eller med Ryanair fra Billund til Carcassonne (100km) fra 24/03 til 26/10/2013. Reservér din overnatning på www.booking.capdagde.com. www.en.capdagde.com

Résidence Odalys La Grande Motte

Enestående omgivelser, et perfekt klima med mere end 300 solskinsdage om året og en skøn beliggenhed på den franske middelhavskyst. La Grande Motte har så meget at byde på! Beliggende lige ud til havet og omkranset af kystsøer, er La Grande Motte også Europas grønneste badeby, hvor 70% af arealet er grønne områder eller naturområder. Byen har også et Thalasso-terapi center og en international golf © Evelyne Hupin med 42 huller designet af Robert Trent Jones. I 2013 åbner den nye Odalys-residence “Les Dunes du Soleil” i byen kun 20m fra stranden og 400m fra forretninger og andre faciliteter. Residencen er bygget i 4 etager med i alt 75 lejligheder, hvoraf de fleste har tilhørende terrasse eller loggia, og falder naturligt ind i sine omgivelser. www.odalys-vacances.com

8

HOLTEVINLAGER.DK

Vulkanstranden La Grande Conque © J.C. Meauxsoone

Languedoc 2013  

Gode tilbud på vin og ferie i Languedoc i Sydfrankrig

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you