Page 1

Vine fra

Languedoc

Beauvignac er Holte Vinlagers gode leverandør fra Languedoc i Sydfrankrig. Vi præsenter her fem fantastiske vine, som passer perfekt til sommerens mange lette retter med fisk, fjerkræ og salat.

s n e r e m Som n i v d i v H Chardonnay 2011

Beauvignac – Les Costières de Pomérols Andelsvinkælderen i Pomerols

VINAVISEN UGE 9/2011 gav 5 stjerner ud af 5 og skriver:”Lækker hvidvin med en velfortjent guldmedalje fra årets store Paris-smagning om halsen. Vinen er tør, mellemfyldig, med god frugt og tilpas syre. Flasken har skruelåg.”

5577 1055

O

D ENSE

3262 3060

G KA EN

FANØ

R

5664 1800

Roskildevej 11

Dalumvej 59B

Skovvej 3

Grønnevej 2

4736 1915

6313 0100

4440 4840

2366 6900

OS

K IL D

Ringstedgade 37

4636 3378 ARHU

Guldsmedgade 28

8612 4211

FORDI DET ER KVALITETSVIN BEHØVER DET IKKE VÆRE DYRT. WWW.HOLTEVINLAGER.DK

AL

BOR

G

4128 8849

E

S

TVE

FRED

ÆS

Østergade 14B

G KØ E

Torvebyen 1

S

ED EH D

Algade 11

R IK SS

3322 0096

A

H

G

Ø

4870 2627

N

3963 0522

V ES T P L.

Frederiksværksgade 4E

3543 0415

BY

Amagerbrogade 253

IKSB .

E

Irmatorvet

4585 0866

D

STOR

LERØ D

IL

ER

TOFT E

EN

Smakkegårdsvej 137

ER

Frederiksberg Allé 28

A

4586 0713

H

4542 0415

Østerbrogade 106

UN

Forbehold for trykfejl og udsolgte varer

ERBR O

ST

R SH OL

A LLÉ

RUM

Ø

Usserød Kongevej 16

Virum Torv 9

D

60,-

VI

LT E

Kongevejen 333

HELE DANMARKS VINLEVERANDØR

GE IN

1 fl. 80 v/ 6 fl.

HO

HOLTE VINLAGER

M

Denne Chardonnay er perfekt til at ledsage fisk og skaldyr, kalvekød og andre hvide kødretter.

SU N D

Druesorten er 100% Chardonnay. Farven er lys strågul. Aromaen er intens frugt- og blomsteragtig. Simpelthen et perfekt eksempel på en middelhavs Chardonnay, som er velstruktureret og generøs. Perfekt syreindhold som minder om æbler.

FR E D

Vinkælderen i Pomérols blev grundlagt i 1932, og er lige siden blevet ved med at vokse og udvikle sig med henblik på at fremstille de bedste kvalitetsvine, hvor vinenes geografiske oprindelse rigtigt kommer til udtryk. Efter to fusioner har andelsvinkælderen i Pomérols i dag 450 andelshavere og dækker over 1650 hektar vinmarker og en produktion på 117 000 hektoliter vin, hvoraf 16 000 hektoliter er AOC Picpoul de Pinet, blandt hvilke de hører til de mest ansete. Vinkooperativet er forsynet med ultramoderne vinfremstillingsudstyr, der sikrer en fremragende vinkvalitet, som anerkendes vidt og bredt: vinene udvælges hvert år af vinguiden Guide Hachette, anbefales af Gault-Millau-guiden, og vinder jævnligt priser i berømte vinkonkurrencer.

Budol Plads 5

3216 2122


HOLTEVINLAGER.DK Languedoc i Sydfrankrig Har du lyst til en ferie i Sydfrankrig ? Så kom og oplev Hérault-området i Languedoc ! Vin og hav danner rammerne om et middelhavsparadis, hvor fine sandstrande, majestætiske bjerge og solens varme, gyldne stråler bare venter… Her kan du beundre, indånde og nyde det gamle vinområde Languedoc og give dine sanser en fantastisk smagsoplevelse: vine med en dybrød eller gylden farve, en anelse træ-aroma, den karakteristiske duft af garrigue-heder eller brombær, en fløjlsblød eller kraftig tekstur... Du kan næsten smage glæden over de smukke landskaber, de typiske middelhavs-haver, de stenede plateauer i højlandet, den smukke romerske og kathariske arkitektur, det farverige Languedoc-køkken, de lokale vinbønders varme modtagelse, de blomstersmykkede landsbyer, de evige vinde og traditioner… en kompleks mangfoldighed, der udgør en vigtig del af Languedoc’s Art de Vivre, som er absolut autentisk og enestående.

Uanset om du er ved vandet, i småbjergene, på landet eller i byen, så nyd det lækre sydfranske køkken med dets fiske- og skaldyrs-specialiteter, oste og oliven, frugter og grøntsager, kiks og selvfølgelig også søde sager. I Languedoc er den vibrerende sydfranske poesi inspireret af områdets rige historie, naturlige skønhed og fascinerende kultur. Med en fantastisk beliggenhed ved Middelhavets kyst, har dette ferieparadis det hele: kilometervis af fine sandstrande, Midi-kanalen, spændende seværdigheder udvalgt af UNESCO, en bred vifte af sports- og fritidsaktiviteter og masser af natur. Mellem landskaber, kulturarv, festivaler, levender byer, markeder, mad og vine, er dette område indbegrebet af venligsindet og god levevis. Få mere information om Languedoc på www.languedoc.com.


HOLTEVINLAGER.DK

Viognier 2010

Picpoul de Pinet 2011

Viognier er verdens bedste - og vanskeligste - hvidvinsdrue. Denne hvidvin er 100% på Viognier druen. Men når det lykkes, giver den nogle af verdens mest fornemme hvidvine. Denne fantastiske hvidvin har fået 5 glas i både Politiken og Jyllandsposten - og bliver rost utroligt meget af vore kunder. Det kan vi godt forstå - det er et utrolig godt glas hvidvin.

Druesort 100% Picpoul de Pinet. Appellation A.O.C Picpoul de Pinet.

Uge 36 - 2011: 5 stjerner ud af 5 i Vinavisen.dk som skriver: “ Med en sølvmedalje fra årets store Paris-smagning på skruelåget præsenterer denne meget dejlige hvidvin sin krydrede duft og lækre, frugtagtige smag. En let og meget anvendelig vin”.

1 fl. 75 v/ 6 fl.

55,-

Vinmarker er beliggende få kilometer fra det ansete Etang de Thau (saltet vandlagune) med udsigt over Middelhavsbyen Sète. Denne hvidvin har en smuk gul farve med grønt skær. Fin og frugtig aroma der minder om citrusog tropiske frugter samt forårsblomster. Smagen er frisk og levende med et spændstigt præg, som sammen med fedmen i vinen gør den meget harmonisk. Medium-fyldig tør hvidvin, som er velafbalanceret og med en ren finish. En perfekt hvidvin som passer rigtigt godt til “Alt godt fra havet“ f.eks. østers og skaldyr, men også grillet fisk, kylling, salater samt visse typer ost. Kan også drikkes som en “usædvanlig” aperitif. Serveringstemperatur ca. 10°C.

1 fl. 60 v/ 6 fl.

55,-


HOLTEVINLAGER.DK

Sauvignon Blanc 2011

Rosé de Syrah 2010 / 2011

Aldrig har vor Sauvignon Blanc fra Beauvignac smagt så godt som denne årgang 2011!

Fantastisk flot og velsmagende rosé fremstillet på 100% Syrah. Dyb rosa farve med livlige pink undertoner. Aroma som minder en om solbær og knuste røde frugter. Smagen er ung og livlig med god frugtsmag, og en eftersmag du vil dvæle længe ved.

Den har en helt fantastisk lys, gul farve med grønne strejf. Rig og kompleks aroma af hyldeblomst og eksotiske frugter, som mango og grapefrugt. Ung, livlig, frisk, rund, tør og elegant i munden. Den perfekte vin til at ledsage fisk og skaldyr. Prøv den også som aperitif, da den har mange fine nuancer i eftersmagen. Bemærk flasken er med skruelåg, så den kan gemmes i køleskabet, hvis ikke du og dine gæster drikker hele flasken med det samme.

1 fl. 60 v/ 6 fl.

Særdeles velegnet til kraftigere fiskeretter eller lyse kødretter. Men passer også fint sammen med salater, pastaretter eller blot som en aperitif, der fornemmer man rigtig den meget elegante smag. Bør serveres ved en temperatur omkring 12°C.

55,-

Varm gedeost med karamelliserede pærer

1 fl. 60 v/ 6 fl.

55,-

Denne søde/salte opskrift vil med sikkerhed henrykke dine gæster. Hovedingrediensen er gedeost, som er en af specialiteterne fra den nordlige del af Hérault-departementet i Languedoc.

Ingredienser 6 personer: 6 gedeoste 2 æg 50 g rasp 6 halve henkogte pærer 1 hovedsalat 2 spsk honning 10 g sukker 3 spsk vand 4 spsk olivenolie 1 spsk balsamico-eddike

God til hvidvin eller rosévin

Tilberedning: Pisk æggene sammen. Vend gedeostene i ægget og derefter i raspen. Hæld 2 spsk olivenolie på panden og steg gedeostene ½ minut på hver side og tag dem af panden. På en anden pande smeltes sukker, vand og honning til karamel. Vend pærene i karamellen. Skær pærene i skiver og læg dem på en bageplade sammen med gedeostene. Bages i ovnen i 4 minutter ved 200°.

Anretning: Anret den skyllede salat på 6 tallerkner. Bland honning, 2 spsk olivenolie og en 1 spsk balsamico-eddike til en dressing og hæld over salaten. Tag gedeostene og pærene ud af ovnen og anret på salaten.

Kvalitetsvine fra Languedoc  

Fem lette vine fra vores gode leverandør Beauvignac i Languedoc

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you