__MAIN_TEXT__

Page 1

holte MAGAZINET

HOLTE AS OSLO/TØNSBERG/TRONDHEIM VÅREN 2016

FRA STYRT FORFALL TIL ØKONOMISK BÆREKRAFT PAPIRLØS BYGGEPLASS MED NY PROGRAMVARE NORGESHUS SKRIVER HISTORIE MED «MOMENT»

08 16 24


KJÆRE LESER! Velkommen til vårens utgave av HolteMagazinet. I en artikkel jeg leste i E24.no forleden, ble tre av Norges mest profilerte næringslivstopper, Kristin Skogen Lund, Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen spurt om: «Hva mener du har preget utviklingen i norsk næringsliv mest siden 2006?». Alle tre hadde et sammenfallende svar, hvor gjennomgripende digitalisering og tekonologiskifter var fellesnevneren. Alle tre var også enige om at dette er en trend som kommer til å prege oss i god tid framover. Dette er et syn vi deler og har stort fokus på. Vi i Holte opplever at flere og flere kunder ser fordelen av økt digitalisering og effektivisering - og vårt arbeid mot en «papirløs byggeplass» trappes ytterligere opp. Det er mye spennende som skjer av nyutvikling i Holte om dagen, og vi gleder oss til å ønske deg velkommen med på reisen. I denne utgaven av HolteMagazinet kan du bli med til Kristiansand og se hvordan Sweco enkelt beregner livsløpskostnader (LCC) med vår programvare Versus. Du kan bli med til Voss og møte rørlegger Karstein Søreide som i en årrekke har tjent penger med JobOffice, og til Os og beundre det nye prestisjeprosjektet «Moment» som Norgeshus-forhandleren Byggmester Kjell Aarvik nylig har oppført. Du kan lese om den nye timeregistreringsappen i Fagtorget og Byggsafe Total, og om hvordan AN-Bygg kunne senke skuldrene da de fikk tilsyn fra kommunen. Etter iherdig jobbing blir Kalkulasjonsnøkkelen nå digital, og inkludert i våre nettbaserte programmer. Mer om dette kan du lese på side 18. Ellers har vi fått nye samarbeidspartnere i vårt fordelsprogram, og markedsavdelingen er i gang med den store Jakten på Fagfolket. Les om vellykket besøk på en byggeplass i Tønsberg. Vi håper du synes stoffet er interessant. Kom gjerne med ris og ros samt innspill og tips til saker du ønsker vi skal ta opp i senere utgaver. God lesing!

Aleksander Bjaaland adm. dir.

Vi har fått nytt telefonnummer som er mye lettere å huske, 45 50 60 70


04

NY APP I FAGTORGET OG BYGGSAFE TOTAL

holte

06

RÅDGIVNINGSAVTALE I BYGGESAK

MAGAZINET

08

FRA STYRT FORFALL TIL ØKONOMISK BÆREKRAFT

12

TAKKET VÆRE JOBOFFICE TJENER VI PENGER!

16

PAPIRLØS BYGGEPLASS MED PROGRAMVARE FRA HOLTE

18

KALKULASJONSNØKKELEN BLIR DIGITAL

20

TOPPSCORE PÅ TILSYN MED BYGGSAFE TOTAL

22

JAKTEN PÅ FAGFOLKET ER I GANG!

24

NORGESHUS SKRIVER HISTORIE MED «MOMENT»

28

HOLTES FORDELSPROGRAM

VÅREN 2016

REDAKTØR: Anne Merete Moe

REDAKSJON/DESIGN: Neda Lowe Christina Jonstang

UTGIVER: Holte as Drammensveien 145 A Pb 172 Skøyen 0212 Oslo Org.nr. 982 506 395 Tlf. 45 50 60 70 firmapost@holte.no www.holte.no

TRYKKERI: Rolf Ottesen Grafisk Produksjon OPPLAG: 9 000 Det kan siteres fritt fra tekster og artikler, så lenge du husker å oppgi kilden. Det tas forbehold om at trykkfeil kan forekomme.


NY APP I FAGTORGET OG BYGGSAFE TOTAL Vi følger med i tiden, og som et ledd i vår digitaliseringsprosess, innfører vi stadig nye verktøy for å forenkle hverdagen til våre kunder. Rett etter påske lanserte vi app for timeregistrering i både Fagtorget og Byggsafe Total. Nå er det blitt mye morsommere, og ikke minst enklere og mer effektivt å føre timer på mobil eller nettbrett.

enklere for våre kunder og deres ansatte; - appen for timeregistrering i både Fagtorget og Byggsafe Total.

Nå er det blitt moro å føre timer! - Timeregistrering oppleves ofte som en kjedelig jobb, både for den ansatte som skal føre, og for den som skal registrere timene videre inn i systemet, sier prosjektleder Kristine Jarvaag-Wilkie. - Samtidig er dette superviktig, siden det danner grunnlag for både lønn og fakturaer, og dermed selve inntjeningen til firmaet. Med den nye appen kan brukere av Byggsafe Total og Fagtorget føre sine timer direkte på mobil eller nettbrett. Det går automatisk - Timene blir automatisk integrert i Byggsafe Total eller Fagtorget, fordelt på ansatt, dato, prosjekt, aktivitet og tidsart. Dermed er det slutt på å bruke masse tid og ergrelser på føring av timelister på papir. Mer å glede seg til

Vår årlige kundeundersøkelse viser at nærmere 84 % mener at vår programvare er et viktig eller svært viktig verktøy for å mestre hverdagen. Det er også gledelig å konstatere generelt høy programvaretilfredshet blant våre kunder. Da blir det ekstra morsomt å presentere en nyhet som vil gjøre arbeidsdagen enda litt

4

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

- Fornøyde kunder er noe vi er svært opptatt av, og vi har bare mottatt positive tilbakemeldinger om appen. Det blir dessuten mer å glede seg til, for appen skal utvides til også å omfatte flere funksjoner. Dette har du som kunde med Byggsafe Total eller Fagtorget mulighet til å påvirke. Har du ønsker og ideer


FAKTA OM BYGGSAFE TOTAL OG FAGTORGET Innspill og ideer til funksjoner du ønsker inkludert i appen, kan sendes til prosjektleder Kristine Jarvaag-Wilkie på kj@holte.no.

til hva appen kan gjøre for å forbedre og forenkle arbeidsdagen din ytterligere, så send en epost direkte til meg, avslutter Kristine. Tre gratis feltbrukere! Vi liker å premiere våre gode kunder. I forbindelse med lanseringen, har vi derfor gleden av å spandere tre app-brukere på deg som har vedlikeholdsavtale på Byggsafe Total eller Fagtorget. For å opprette disse, følg linken i nyhetsbrevet du mottok i april eller kontakt din kundeansvarlige. Appen er tilgjengelig for både iPhone og Android-mobiler og lastes ned fra App Store eller Google Play.

Byggsafe Total og Fagtorget er blant våre mest populære og brukervennlige styringssystemer som hjelper deg med å innfri myndighetenes krav til HMS og kvalitetssikring. Begge styringssystemene er svært godt tilpasset små og mellomstore bedrifter i byggebransjen. De er modulbaserte slik at det er enkelt å finne fram i programmene. Over 5000 kunder I dag bruker godt over 5000 kunder Fagtorget og Byggsafe Total til: •

Prosjektstyring

Personalstyring

Byggesøknader

Vernerunder

Sjekklister og avvik

Dokumentasjon til uavhengig kontrollør

Kontrakter

Timeregistrering

Kontroll og oversikt over økonomien i prosjektene (gjelder kun Byggsafe Total)

Tilgang til lover og forskrifter

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

5


<Med Rådgi

Byggesak vningsavta inn på, rpikenses vi tildeligi tig spor> - Erlend

Lilleberg

, Tiberiu

s Eiend

om

RÅDGIVNINGSAVTALE I BYGGESAK Hender det at du står fast i faglige spørsmål knyttet til byggesak, og ønsker deg en sparringspartner? Lurer du f.eks. på noe når det gjelder tolking av lover, forskrifter og planbestemmelser, utfylling av blanketter, krav til innhold i søknader eller hvordan selve søknadsprosessen foregår? En Rådgivningsavtale med Holte kan være løsningen! Lover og regler når det gjelder byggesak er komplisert for de aller fleste som ikke jobber med det til daglig. Det er derfor ikke rart at mange sliter med å få søknadene sine godkjent. Tiberius Eiendom er et firma som har valgt å inngå Rådgivningsavtale med oss i Holte.

Vanskelig brev fra kommunen?

«Holte byggesaksrådgivningstjeneste har gitt oss lettere tilgang til rask og god rådgivning når vi har behov for det, også der det ikke er inngått avtale om oppdrag av byggesak, sier Erlend Lilleberg, innehaver i Tiberius Eiendom.

Har du fått brev fra kommunen som du har problemer med å forstå? Er du midt i et prosjekt og lurer på hvordan du skal tolke regelverket, eller på hvordan du skal forholde deg til det? Eller kanskje du rett og slett er i startfasen av et mulig prosjekt og trenger hjelp til å tolke planbestemmelsene som knytter seg opp mot eiendommen? Byggesaksprosessen omfatter hele løpet fra man skal i gang med et byggeprosjekt til man har mottatt ferdigattesten. Uansett hvor i prosessen du befinner deg, er det mye som kan oppstå.

Tiberius Eiendom ble etablert i 2012 og har gjennomført en rekke boligprosjekter innenfor Nordre og Vestre Aker i Oslo. Deres hovedgeskjeft er kjøp, rehabilitering og salg av brukte boliger, men de bygger også nytt. Selskapet søker til enhver tid å levere et produkt som skiller seg fra mengden ved svært høy standard på materialer, såvel som på arbeidet som utføres.

- Er dette noe du kjenner deg igjen i, har vi gleden av å tilby også deg å inngå en avtale med oss, sier Lise Budde, avdelingssjef byggesak. - Avtalen vil gi deg enkel tilgang til å få svar på dine byggesaksrelaterte spørsmål. Uavhengig av spørsmålets størrelse, vil vi besvare dine spørsmål etter behov. Send oss en e-post, så sender vi deg enten et skriftlig svar

6

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

tilbake på e-post eller vi ringer deg. Det koster ingen ting å inngå avtalen, og tidsbruken vil bli fakturert kvartalsvis. Penses inn på riktig spor - Vi er veldig fornøyd. Rådgivningsavtale med Holte gjør at vi sparer tid og ikke minst, fra et tidlig stadium i prosessen, blir penset inn på riktig spor, sier Eivind Lilleberg. - Vår byggesaksavdeling har en unik og veldig bred kompetanse, både fra den offentlige byggesaksbehandlingen og fra privat sektor. Med rådgivningsavtale hos oss, betaler du kun for den tiden du bruker. Det beste med avtalen, er kanskje tryggheten å vite at du alltid har et sted å ringe hvis du står fast i en byggesak. Skulle vi mot formodning ikke kunne svare deg, tar vi heller ikke betalt. Avtalen er uforpliktende, og kan sies opp når som helst, avslutter Lise Budde.


- Med Rådgivingsavtale i Byggesak, penses vi tidlig inn på riktig spor, sier Erlend Lilleberg, Tiberius Eiendom.

DETTE ER Rådgivningsavtale i byggesak • Når du tegner Rådgivningsavtale med oss, har du tilgang på å få besvart dine byggesaksrelaterte spørsmål • Vi besvarer dine spørsmål etter behov, uavhengig av spørsmålets størrelse. Du sender oss en e-post, som vi enten besvarer på e-post eller vi ringer deg • Det koster ingen ting å inngå avtalen. Tidsbruken vil bli fakturert kvartalsvis • Dersom du ønsker å inngå en Rådgivningsavtale, send mail til byggesoknad@holte.no

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

7


FRA STYRT FORFALL TIL ØKONOMISK BÆREKRAFT Entreprenører flest er flinke til å kalkulere byggekostnader. Men hva koster et bygg å drifte? Og hvordan påvirker materialvalget vedlikeholdskostnadene for de neste 40, 50 eller 60 år? - Med Versus fra Holte har vi verktøyet som trengs for å regne ut dette. Med noen tastetrykk har vi full oversikt, sier Eivind Friis Ruud i Sweco.

HolteMagazinet er på tur til Kristiansand en solfylt onsdag i mars. Målet er Sweco Norge AS, som er svært fornøyd med programvaren Versus. Gruppeleder Per Hodne og rådgiver Eivind Friis Ruud serverer kaffe, og forteller at markedet har begynt å våkne litt når det gjelder livssykluskostnader (LCC). - Stadig flere kommuner har med LCC som egen post under tilbud og som en del av forprosjekt, så ballen har begynt å rulle.

Servicehefte for bil Per Hodne liker å sammenlikne LCC for bygg med LCC for bil. - Enhver bilprodusent gjennomfører LCC-analyser. Så må eieren følge opp med kontroller i henhold til instruks og samle stempler i serviceheftet. Dette gjør de aller fleste for en bil til noen hundre tusen. Mens man for et bygg til hundre millioner kroner ikke bryr seg. Det er helt vanvittig. LCC har vært lovpålagt siden 2002, men … - I offentlig anskaffelse har LCC vært lovpålagt siden 2002. Samtidig er det ofte liten eller null kommunikasjon mellom driftsfolket og prosjektfolket, sier Hodne. - De har overhodet ingen felles plan. Den ene gruppen tenker bare pris, den andre gruppen tenker kun vedlikehold. I etterkant ser man gjerne at det kunne vært valgt andre løsninger som hadde gjort vedlikeholdet langt enklere og rimeligere, og dermed holdt totalkostnaden nede.

8

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

Det gjelder å ikke la seg blende av rimelige anskaffelseskostnader! Eivind Friis Ruud, rådgiver i Sweco.

Et godt produkt for livet, ikke bare for i dag - Heldigvis blir det stadig mer vanlig at forespørsler inneholder LCC-krav, og det er bra, sier Friis Ruud. Det er viktig at totalentreprenørene blir tvunget til å lage et godt produkt for livet, ikke bare for nuet. Det er hele poenget. Det kan være helt greit at noe koster 20 millioner kroner mer – når vi tar det igjen i løpet av f.eks. 10 år. Dette er viktig å få inn i hodet på dem som skal ta beslutninger. Det gjelder å ikke se «bare» prosjektet, men også livet etterpå. Et bygg skal leve i 50 år, et kommunalt bygg gjerne i 60 år.

Da må man faktisk regne så langt fram i tid, og vekte konkrete alternativer mot hverandre. Alternativer må legges inn med intervaller. F.eks. kostnaden med å beise eller vaske fasaden hvert 10 år, kontra det å legge en vedlikeholdsfri, dyrere fasade. Sweco gir råd Sweco Norge har totalt 1350 ansatte fordelt på 35 kontorer over hele landet. De er ofte inne som rådgivere i prosjektledelse. Da opplever de at det skorter mye på LCCog FDV- kunnskapene rundt omkring (FDV = forvaltning, drift og vedlikehold). Hodne synes det er bra at OPS-prosjekter er i vinden. (OPS = Offentlig/Privat Samarbeid),


Dette er et tenkt eksempel på utskifting av 100m² kledning på yttervegg i Versus.

DETTE ER LIVSSYKLUSKOSTNADER - LCC Inkluderer du alle kostnadene som virksomheten vil ha med i anskaffelsen, vil du kunne sammenlikne totalkostnaden, ikke bare innkjøpsprisen. I mange tilfeller vil virksomheten spare penger og oppnå miljøgevinster ved å ta hensyn til hele livssyklusen til anskaffelsen. De områdene der det er størst potensiale for økonomisk og miljømessig gevinst, er de anskaffelsene som genererer store driftskostnader innen bygg, anlegg og eiendom, IKT og transport. Livssykluskostnader (LCC) er den totale kostnaden, altså ikke bare innkjøpspris, men også kostnadene din virksomhet kommer til å ha i tiden det anskaffede produktet brukes.

Dette kan være: •

Innkjøpspris

Installeringskostnader

Driftskostnader

Vedlikeholdskostnader

Utskiftningskostnader

Skatter og avgifter

Avhendingskostnader

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

9


fordi dette er noe som trigger LCC og FDV. I slike prosjekter skal entreprenøren først eie og drifte bygget, mens det offentlige skal leie. Etter f.eks. 25 år skal det offentlige overta bygget som da må være i tilstandsgrad 1. Det krever at totalentreprenøren må tenke annerledes. Han skal ikke bare sette opp bygget «og løpe», men selv eie og drifte bygget i mange år. Det tvinger LCC-tanken fram.

kan du legge inn intervall (hyppighet), slik at du får fram årskostnaden. Det er nettopp det som gjelder i LCC – årskostnad pr. kvadratmeter. Friis Ruud er også imponert over hastigheten med Versus. – Vi lager en LCC på kort tid ved bruk av nøkkeltall. Skal det legges til alternativer krever dette litt mer tid og en god dialog med prosjektleder for de respektive fag.

LCC og FDV LCC og FDV er to sider av samme sak. Anskaffelseskostnader må vurderes mot forvaltningskostnader. Sistnevnte henter Sweco inn fra Holtes FDV-nøkkelen. Friis Ruud forklarer at utskifting også er et viktig parameter når kostnader beregnes. - Med f.eks. et rimelig ventilasjonsanlegg som må byttes ut hvert 10 år og et dyrere som må skiftes ut hvert 20 år, får man en enorm kostnadsforskjell på intervallet. Se på dette! Han viser fram et annet ventilasjonsanlegg. - Selv om det koster 14 millioner kroner mer, spares det inn pga. et mye enklere vedlikehold. Driftskostnadene halveres! Det gjelder å ikke la seg blende av rimelige anskaffelseskostnader. - De store postene som f.eks. energi utgjør gjerne 30 % av driftskostnadene. Har du en rimelig entreprisekostnad med komponenter som krever mye energi, strøm osv. til oppvarming, kan dette fort bli en kostbare affære. Man må derfor se på totalen over tid, f.eks. over 20, 30 år, sier Friis Ruud. Når LCC skal beregnes, er dette vanlig å gjøre i tre runder, i forprosjekt, prosjekt og etterpå. Videre er det uhyre viktig at valgene man gjør i forprosjektet følges opp i prosjekterings- og byggefasen. Ofte skjer det endringer her. Løsningene blir ofte dårligere, fordi underentreprenørene blir presset på pris og må gå ned på standard i sine valg. Dette slår igjen negativt ut på vedlikeholdskostnadene. Derfor er det viktig at hele bygningsfasen følges nøye opp. Friis Ruud taster og forklarer, han viser entusiastisk hvor enkelt Versus fungerer. – Dette er selve hovedfordelen med Versus, at du kan legge inn flere alternativer. Her

10

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

Er Versus også nyttig for små bedrifter? - Ja, det er helt klart funksjonelt for både små og store, selv om det foreløpig er det

offentlige som har størst fokus. Det vil tvinge seg fram i takt med tiden vi lever i. Vi må tenke bærekraftige løsninger – hva fungerer best og hva lønner seg på sikt. Bygget skal driftes uansett. - Med Versus beregner du enkelt hvor mye du må sette av i året for å ha penger til den store utskiftningen når den kommer. For eksempel i et leilighetsbygg vil du se en sum per leilighet, som hjelper deg å beregne leiekostnaden. Du får full kostnadsoversikt til enhver tid – det er et spennende konsept som er gøy å jobbe med.

Bærekraftige løsninger vil tvinge seg fram. Det handler om bevisstgjøring, hvor valgene du gjør har alt å si. Samtidig er det viktig å ikke legge lista så høyt at man kollapser før start, sier Friis Ruud.


TIPS OG RÅD LIVSSYKLUSKOSTNADER - LCC 1. Begynn LCC-arbeidet så tidlig i prosjektet som mulig 2. Bruk verktøy som du forstår hvordan virker 3. Vær sikker på at alle involverte har samme oppfatning av hva det er som skal beregnes 4. Vær tydelig med tanke på avgrensinger av prosjektet 5. Vær oppdatert på hva din rolle er i beregningen 6. Vær sikker på at kostnader du regner med er relevante og oppdaterte 7. Ikke vær redd for å tenke stort 8. Vær oppmerksom på at bygningens tiltenkte bruk kan forandre seg over tid 9. Oppdater LCC-analysen din etter hvert som prosjektet utvikler seg 10. Ikke spar deg til fant!

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

11


Ekteparet Karstein og Britt-Marie Søreide har drevet rørleggerbedriften Søreide VVS AS på Voss sammen i førtito år. Det er lett å se (og høre) at de er svært samkjørte. De har en jovial og ertende tone seg imellom, selv om Britt-Marie forteller at hun stadig må holde han litt i ørene. – Eg må minne han på sjekklister støtt, sier hun på sin karakteristiske vossedialekt ispedd litt svensk. - Hemmeligheten er at vi aldri snakker jobb når vi er hjemme, ler Karstein.

12

holte MAGAZINET - VÅREN 2016


TAKKET VÆRE JOBOFFICE TJENER VI PENGER! «Voss er bygd for sterke opplevingar – heile året», står det på visitvoss.no. Voss er i hvert fall noe helt for seg selv, med 16 000 innbyggere og ikke mindre enn 9 rørleggerfirmaer! Den desidert eldste av disse, selve hjørnesteinsbedriften Søreide VVS, ble grunnlagt allerede i 1938 av far til nåværende eier. HolteMagazinet ankommer Voss en solfylt vårdag, etter å ha passert en hel rekke tunneler på vei fra Bergen. – Det er førtitre av dem, opplyser Britt-Marie som har oversikt over alle tall. Ekteparet har mye å gjøre, men får god hjelp av dataprogrammet JobOffice som gjør det oversiktlig og raskt å regne anbud. Regner anbud på 2 millioner med JobOffice Søreide startet med JobOffice i 1994, da programmet var helt nytt. - Jeg traff en representant på Bygg Reis Deg, og ble senere oppringt og spurt om å være med i et prøveprosjekt. Siden har jeg brukt programmet, og er veldig fornøyd. - JobOffice er et fantastisk program som du nesten kan bruke til hva du vil. Takket være dette tjener vi penger. Med JobOffice går alt fortere. Tidligere hadde vi tegninger utover hele gulvet. Akkurat nå er vi i gang med å regne et anbud på nærmere 2 millioner. Med varmeanlegg bestående av både gulvvarmeanlegg og reflektorpaneler i tak, sanitæranlegg, trykkluftanlegg og varmepumper, - alt i en stor industrihall. Da er det mange detaljer som skal på plass. - Jeg ringer forresten alltid til to grossister, og bruker en del tid på å presse priser. Selv om jeg har prisene og rabattmatrisene liggende inne i JobOffice, setter jeg alltid tilbudene opp mot hverandre og ser om det er mulighet for å få prisene ned. Det er det nesten alltid når det gjelder store bestillinger.

Søreide VVS har stått for alt av rørarbeider til Fleischer hotell tidligere.

- Jeg tjener bra med penger ved hjelp av JobOffice fordi alle pakker er ferdig beregnet i akkordtariffen. Når jeg med min lange erfaring sammenlikner tidsforbruk, blir det enkelt å se hvor jeg kan legge på litt og hva dette utgjør i kroner og øre.

som har stått for alt av rørarbeider til dette blikkfanget av et hotell tidligere. Det er kanskje heller ikke så rart at hotellet i sin tid ble nettopp Søreides kunde. Det er dette rørleggerfirmaet som betjener flest av de store næringskundene på Voss.

Mange store kunder Majestetiske Fleischer hotell er det første du møter når du kjører inn på Voss vestfra. Med sine søyler og gesimser, karnapper og spir ligger dette flotte byggverket og troner på en høyde med en fordums følelse av storhet. Ekstra morsomt blir det, når vi får høre at det er nettopp var Søreide VVS

Historien om Søreide Opprinnelig het bedriften Ullestad Søreide, og i tillegg til hovedkontoret på Voss, hadde de filial i Vik i Sogn. Her gikk unge Karstein sin læretid, med damanlegg på fjellet og ny kraftstasjon. Den gang tok det minst 8 timer med tog og postbåt

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

13


hver vei til Vik – i dag kan du kjøre med bil på en time. Så fort bilvei var på plass, ble filialen derfor nedlagt. Paret kom hjem til Voss i 1973, og skulle drive sammen med Karsteins far, som dessverre gikk bort allerede nyttår 1974. - Da måtte vi bare trå til, sier Karstein. – Vi hadde alt for liten erfaring til å ta over så fort, men samtidig skulle vi i gang med et 9 etasjers bygg med 78 leiligheter. Heldigvis hadde vi en veldig god stab av erfarne rørleggere, så vi kom igjennom det på en ordentlig måte. Etter den tøffe starten har de jobbet stort sett med større prosjekter, men det kan også dukke opp en og annen oppvaskmaskin som skal byttes på en hytte. Faste oppdrag Firmaet utfører også faste oppdrag på alt vedlikeholdsarbeid for ROM Eiendom på Bergensbanen fra Vaksdal til Finse, og fra Myrdal til Flåm (alle bygningene som eies av NSB langs linjen – nærmere 20 stasjoner). En annen vedlikeholdsavtale er NOBI Voss, sementvarefabrikk – som bruker veldig mye vann og har eget vannverk. - Skjer det noe der, må vi hive oss rundt, sier Karstein.

ha 27 mm i den en enden og 32 mm i den

- Folk vet ikke hva ting heter. De kommer med tommeltotten og viser dimensjonen på røret.

med nye rør eller overganger.

lokal godkjenning susen. Det er greit å få her på Voss hvor jeg har et godt navn og rykte.

Fra 18 til 2

Noe du kunne ønske deg?

Selvgående gårdbrukere

På det meste har Søreide VVS hatt 18

- Det er ikke bare mange rørleggere på Voss, det er også mange gårdbrukere. Disse liker som oftest å gjøre ting selv, forteller Karstein. - En dag kom en kunde inn og sa at han følte seg desidert mest hjemme her hos oss, fordi det ikke er så flott og fancy i våre lokaler som hos enkelte av våre konkurrenter.

mann ansatt. - Nå har vi kun to, smiler

Tja, kanskje et JobOffice kurs her på Voss en gang. Det er mange flotte hoteller her, så kan jo bergenserne komme hit istedenfor omvendt, avslutter Karstein.

- Hit kan du komme selv om du lukter fjøs, og gjerne selvplukke de rørdelene du trenger. Folk vet ikke hva ting heter. De kommer med tommeltotten og viser dimensjonen på røret. De trenger hjelp til å finne riktig kobling. Jeg plukker fram – er det noe som likner på den eller den? Vi er ikke flinke med butikkutstillingen vår, men vi kan hjelpe alle typer kunder.

Lov og rett følger familiebedriften med

De fleste bønder er heller ikke på kommunale vannverk. De borer etter vann selv, og det finnes mange gamle hus med mye snodig røropplegg. Noen ganger må du kanskje

godkjenning, sier Karstein. - Til tross for

14

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

andre. Mange utfordringer må ofte løses

Karstein. – Vi har vært så heldige å få tak i to svært pliktoppfyllende polakker som jobber «Nordsjø-turnus». De er utrolig effektive, og gjør en veldig bra jobb. Den ene vært hos oss i 10 år nå. Byggsafe Total Byggsafe Total fra Holte. Karstein synes lovverket er uoversiktlig, og at det er godt å slippe å lure på om han har fulgt loven til punkt og prikke. Det hjelper Byggsafe Total dem med. Sentral godkjenning - Holte har også hjulpet meg med sentral min lange erfaring har jeg nok gått ut på dato når det gjelder krav til formell utdanning. Men skorter det på formelle krav, gjør


Det er ikke så flott og fancy utstilling hos oss, men alle føler seg velkommen og får det de er ute etter.

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

15


PAPIRLØS BYGGEPLASS - med programvare fra Holte!

Vi jobber stadig med å forenkle og forbedre funksjonene i våre progra blir administrasjon, KS og HMS enklere. Med noen få grep kan du inn kontor og byggeplass – med mobile apper ute og full oversikt på pc in Våre nyeste, nettbaserte programmer har fått ny og enda mer brukervennlig struktur og oppbygging. Det gjelder både kvalitetssikring og internkontroll, utsendelse av tilbud, timeregistrering, fakturering, samt oppslagsverk innen kalkulering og byggesak. Med egen programvare for tilbud, timer og økonomi har du alt på nett. Når tilbud er kalkulert og kunden har akseptert prisen, er det bare å sette i gang. Med våre styringssystemer har du som driver for deg selv alltid full oversikt og et unikt oppfølgingsverktøy. Det er enkelt å opprette et prosjekt og fordele oppgaver og ansvarsområder til alle

16

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

involverte. Du har også full oversikt over avvik, s dessuten varsles i e-post.

En av nyhetene er at du kan ha tegningsvedleg beskrivelser lett tilgjengelig på appen, slik at du på ett og samme sted.

Den største endringen i den nye strukturen er e

deling mellom bedriftsstyring og prosjektstyrin Begge styres oversiktlig og enkelt fra administr rens dashbord.

Alle brukere har sitt eget område i programmet, side». Her kan de registrere sitt timeforbruk, fyl sjekklister osv., noe de også kan gjøre på mobil e


amvarer. Med logisk og praktisk oppbygging, nføre papirløs hverdag ved å koble sammen nne.

som

gg og u har alt

en

ng. rato-

, «min lle ut eller

nettbrett. Inne på kontoret kan prosjektleder ta ut rapporter som bekrefter at avvik er lukket og at jobben er riktig utført. Med ny og forenklet tilgangsstyring slipper du å «hoppe» fram og tilbake mellom moduler, men styrer alle funksjoner fra din egen bruker. Det er også enkelt å dele ut tilgang til den enkelte aktør. Med våre nettbaserte systemer får du et ryddig og helhetlig system som hjelper deg med å effektivisere det administrative arbeidet. At systemene også kommuniserer seg imellom er en fordel som gjør at du kan komme raskere i mål med å etablere din papirløse byggeplass. Lykke til!

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

17


95 % av kundene våre vil anbefale Kalkulasjonsnøkkelen til andre* (*Brukerundersøkelse gjennomført i fjor)

Moderne murvilla i tre etasjer for skrått terreng. Huset har carport, to terrasser og flatt tak, og er kalkulert både som isolert klinkerblokk og utstøpt mursystem.

KALKULASJONSNØKKELEN BLIR DIGITAL Vi har i flere tiår utgitt Kalkulasjonsnøkkelen i bokform med stor suksess, og er ydmyke for dens status og utbredelse i byggebransjen. Derfor er vi glade for at vi i løpet av kort tid kan presentere Kalkulasjonsnøkkelen i full digital versjon, sier Svein Wold, senior fagkonsulent og produkteier i Holte.

Svein Wold er utdannet snekker, byggmester og ingeniør. Han har mange års erfaring med prosjektering og kalkulering av ulike byggeprosjekter. I dag er han produkteier for Kalkulasjonsnøkkelen, Holtes prisbase og Smart Tilbud.

18

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

Kalkulasjonsnøkkelen er integrert i de nettbaserte programmene som er omtalt på siden foran. Er du bruker av flere av våre programmer, har du dermed bare ett sted å logge deg inn. - Kalkulasjonsnøkkelen ble for første gang utgitt i 1988 og er Norges mest brukte kalkyleverktøy. De senere år har vi mottatt ønsker i forhold til Kalkulasjonsnøkkelen, som dessverre ikke har vært mulig å


Tidsriktig barnehage med fem avdelinger for barn på første plan, i tillegg til kontorer, møterom, garderober og spiserom for ansatte på andre plan.

Alle våre malbygninger finnes som modeller, som kan oppdateres og justeres etter ønske. Dette gjør det også mulig å presentere byggene på nye og bedre måter.

imøtekomme. Papirutgaven har begrenset oss i å spre erfaringer og oppdatere videreutviklet innhold til enhver tid. I følge en undersøkelse gjennomført i fjor høst, oppga 87 prosent oppdaterte priser som viktigst ved valg av oppslagsverk innen byggekostnader. Tilgjengelighet og mulighet for å søke etter priser var også blant noe av det viktigste for våre kunder. - Derfor er vi glade for at vi i løpet av kort tid kan presentere Kalkulasjonsnøkkelen i full digital versjon, forteller Svein Wold. I den digitale Kalkulasjonsnøkkelen kan vi enkelt oppdatere innholdet fortløpende i tråd med lover, regler og standarder brukt i bransjen. Dette gjelder bl.a. prisoppdatering av varekost i takt med prisnivået i markedet, tilføring av nye erfaringstall når nye produkter og løsninger kommer på

markedet, justering for regelendringer når nye krav blir gjeldende m.m. Helt nye husmodeller! Nye Kalkulasjonsnøkkelen får helt nye og tidsriktige husmodeller som er kalkulert i detalj fra bunnen av. Her er alt komplett, med bl.a. overflater som tilfredsstiller brukskrav, noe som er spesielt viktig for eksempel til barnehagebygg. Viktige fordeler med Kalkulasjonsnøkkelen på nett: •

Boka vil alltid være lett tilgjengelig, både på PC og nettbrett

Du vil raskt kunne finne priser på boligtyper, bygningsdeler eller enkeltposter i et brukervennlig og intuitivt grensesnitt

Svært enkel søkefunksjonalitet - søk på navn, stikkord, dimensjoner eller annet - eller bla deg fram til det du søker etter

Vi kan oppdatere innholdet fortløpende i tråd med lover, regler og standarder brukt i bransjen. - Dette gjelder bl.a. prisoppdatering av varekost i takt med prisnivået i markedet, tilføring av nye erfaringstall når nye produkter og løsninger kommer på markedet og justering for regelendringer når nye krav blir gjeldende m.m, avslutter Svein.

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

19


TOPPSCORE PÅ TILSYN - med Byggsafe Total Vi fikk et brev fra en kunde: «Sender over en kopi av tilsynsrapporten. Er jo litt gøy å lese den da, jeg hadde ikke mye å være bekymret for heldigvis. Konklusjonen er at jeg reiste hjem - flere kilo lettere - og var veldig fornøyd.» Mange travle bedrifter har dårlig samvittighet fordi de ikke får nok tid til å kvalitetssikre arbeidet sitt. Enkelte blir derfor urolige når det kommer varsel om tilsyn fra direktoratet for Byggkvalitet eller fra kommunen. En av våre kunder, AN-Bygg A/S på Maura, opplevde nettopp dette, og innehaver, Alf-Kristian Werner, kontaktet oss. AN-Bygg bruker Byggsafe Total, og det viste seg raskt at de ikke hadde noe å

frykte. Men at brevet i forkant skapte frustrasjon og bekymring, har vi full forståelse for. Vi i Holte vil gratulere AN-Bygg AS med fornuftig valg av styringssystem, og for et godt gjennomført kvalitetssikrings- og HMS-arbeid på byggeplassen.

Foretaket har et godt tilpasset KS system som er innkjøpt fra Holte, Byggsafe Total, og bearbeidet av AN-Bygg AS. Systemet er tatt i bruk i alle prosjektets faser og viser at bedriften har svært god struktur og kontroll på de ulike fasene fra søknad og tillatelse til et ferdig byggeprosjekt. Det forelå innarbeidede sjekklister for hele prosessen, herunder kontroll mellom prosjektering og utførelse. Systemet har rutiner for styring av underleverandørene, grensesnittet mellom de ulike aktørene samt foretakenes rutiner for bl.a. utførelse og kontroll. Organisasjonsplan og kontaktinformasjon var tilgjengelig på byggeplass. Det ble også redegjort for hvordan ev. avvik ble håndtert og lukket. Tilsynet fikk se et konkret eksempel på dette.

Byggeplassen fremsto som ryddig, oversiktlig og godt sikret. Spesielt i de uferdige områdene av bygget fikk tilsynet inntrykk av at HMS på byggeplassen var ivaretatt.

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

Nedenfor ser du utdrag fra rapporten, som viser at denne byggmesteren har orden i sakene og sitt på det tørre:

Vi minner også om våre tjenester i forbindelse med tilsyn. En erfaren rådgiver fra oss vil bistå og veilede deg gjennom

Foretakets styringssystem og observasjoner under tilsynet

20

prosessen via fjernstyring av din pc, mens dere snakker sammen på telefonen. Les mer om våre tjenester når det gjelder Tilsyn fra bygningsmyndighetene og Tilsyn fra Arbeidstilsynet på våre hjemmesider.

Oppsummering: Tilsynet er svært fornøyd med måten prosjektet var organisert på, både når det gjelder styring på byggeplass/kontroll og gjennomføring. Tilsynet fikk inntrykk av et foretak med god forståelse for, og som så gevinsten og fordelene av å ha et innarbeidet godt KS-system i aktiv bruk. Sporbarheten i systemet var ivaretatt og flere av dokumentene var oppdatert i løpet av inneværende år. Foretaket hadde egne rutiner for å oppdatere seg om lov og forskrift blant annet gjennom mottak av nyhetsbrev og div. kurs gjennom året.

Konklusjon: Tilsynsgruppa nivåsetter foretakene fra nivå 1 til nivå 3, der nivå 1 er det beste. Konklusjon for dette tilsynet: NIVÅ 1. Kommunen avslutter dessuten med: Vi takker for et trivelig tilsyn, Lunner Kommune, Areal og samfunn


«Vi takker for et trivelig tilsyn», Lunner Kommune, Areal og samfunn

Foto: illustrasjonsbilde byggeplass

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

21


Takk til bygningsfirmaet Rune W. Johansen for at vi fikk komme på besøk.

Det var tydelig at Holtevaflene falt i smak hos fagfolket i Tønsberg.

JAKTEN PÅ FAGFOLKET ER I GANG! Mandag 4. april har vi satt kursen mot Vestfold, nærmere bestemt Tønsberg. Vi er invitert til å besøke en byggeplass hvor Rune W. Johansen Bygningsfirma AS er i gang med et spennende ombyggingsprosjekt. Kunstneren Ferdinand Finnes gamle hytte skal bli en flott, ny enebolig. Utstyrt med vernesko og vaffeljern dukker vi opp, for å lodde stemningen blant gutta. Det blåser lett når Holtefolket ankommer byggeplassen. Tomta ligger svært idyllisk til rett ved sjøen, og i bakgrunnen klukker det lett når bølgene slår mot stranden. Vi har med oss bordplate, benbukker og duk, og får låne skjøteledning til å plugge inn vaffeljernet. Mens jernet varmes opp, får vi omvisning på byggeplassen.

Rune Johansen forteller at de er 16 ansatte i firmaet. De påtar seg alle typer oppdrag fra rehabilitering til ombygg og nybygg. Han har vært kunde i Holte i 20 år, først med Byggsafe Total og senere også med SmartKalk. Han innrømmer litt beskjemmet

22

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

at SmartKalk faktisk ble liggende i skuffen i flere år før han tok programmet i bruk. Men en dag bestemte han seg bare – nå skulle han lære seg det – og dermed satte han i gang.

Tønsberg, men har også hatt noen oppdrag i Oslo. De har nybygget kontor i Smidsrødveien på Nøtterøy. Byggeplassen vi besøker i dag, er bare en av flere hvor han har flinke fagfolk i arbeid.

- Jeg fatter ikke at jeg brukte så lang tid, sier Rune, for programmet er jo så bra og nå klarer jeg meg ikke uten! I dag bruker jeg SmartKalk fra morra til kveld! Takket være SmartKalk får jeg tid til å regne mange flere anbud, og jeg ansetter snart en til for å kalkulere.

Damene fra markedsavdelingen i Holte får seg en klatretur på diverse stiger rundt i bygget, for å beundre arbeidet og selvsagt også utsikten fra 2. etasje. I mens har vaffeljernet nådd riktig temperatur, og en liflig duft begynner å spre seg rundt på byggeplassen.

Rune W. Johansen Bygningsfirma jobber hovedsakelig på Nøtterøy, Tjøme og i

Gutta har heldigvis tid til en kjapp pause, og snart smører ivrige hender vaffelhjerter


Gutta har heldigvis tid til en kjapp pause.

Vil du ha besøk av oss på din byggeplass? Send en e-post til fagfolket@holte.no Vi benytter anledningen til en uhøytidelig konkurranse.

med syltetøy og rømme, og kaffe skjenkes i pappkrus. Vi benytter anledningen til en uhøytidelig konkurranse, vi vil jo gjerne ha ut noen gode ideer og tips fra disse håndverkerne. Tips blir det dårlig med (vi mistenker dem litt for å holde ideene sine for seg selv), men det blir i hvert fall mye latter og premier til både de som deltok og de som valgte å la være. Pausen er over og vi pakker sammen. Rune takker oss for at vi kom – det skapte litt hyggelig variasjon i hverdagen, sier han. Vi legger igjen resten av vaflene i brakka – til neste pause – og takker for oss.

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

23


NORGESHUS SKRIVER HISTORIE - med «Moment» «Os inspirerer», er slagordet til fjordkommunen sør for Bergen. Jeg tror vi har vårt på det tørre, når vi påstår at Norgeshus Byggmester Kjell Aarvik AS her går foran med et godt eksempel. 31. mars sto tidenes første Moment-hus ferdig på Halhjem. I nærområdet omtalt som det «flygande huset». Vestlandsvær er skiftende og spennende. På vei ned den siste bakken, etter å ha kjørt i snøstorm i en drøy halvtime, åpner skydekket seg plutselig som et sceneteppe og avdekker et Osøyro i strålende sol. Det føles som om værgudene har lekt seg, og bare skulle skremme oss litt. Vi skal møte Kjetil Aarvik, medeier i familiebedriften, og få se og oppleve Norgeshuskjedens første «Moment» noensinne; - det eneste huset i sitt slag som «henger» i en norsk fjellside. Det er ikke til å nekte for at pulsen stiger litt når vi kjører opp den siste bratte bakken. «Moment»

(Kjetil forteller i etterkant, at huset ble solgt på første visning, torsdag 7/4 for prisantydning 7,5 mill. kr.)

ønsker endringer på kataloghusene, og på rehabiliteringsjobber.

Prosjektleder Bjarte forteller at Momenthuset er ekstra solid for å tåle belastningen den spesielle konstruksjonen, og ikke minst det røffe vestlandsklimaet krever. Ytterveggene er ekstra tykke, hele 30 cm, bjelkelaget er 60 cm og taket er forsynt med 35 mm isolasjon. Vinduene har en utmerket varmeisolering med en lav U-verdi på 0,87 (det vanlige er 1,1).

- Den største fordelen med SmartKalk er at det går fort å gjøre endringer og gi kunden en oppdatert pris. Nye tilbud kan utarbeides på strak arm. SmartKalk er oversiktlig og greit både for oss og kunden. Vi får kjapt en oppdatering på merkostnaden ved endringer som f.eks. å flytte en vegg eller bytte et vindu. SmartKalk gir også en god oversikt over material håndteringen. Det funker veldig fint!

Endringer regnes med SmartKalk

Mer detaljerte prisoverslag selger!

Så å si alle boligene i Norgeshus-katalogen

- Kundene våre liker dessuten å se detaljerte priser, og får dermed en større forståelse for kostnadene, sier Kjetil. - Jeg opplever stadig at jo mer detaljerte priser de får, desto fortere aksepterer de tilbudet vårt. Det å kunne se prisene spesifisert ned på postnivå, gjør at ordrene kommer raskere inn. Det er interessant å konstatere!

er blitt kalkulert med SmartKalk fra Holte.

Og der ligger det – i all sin prakt. Selveste Moment - med Norgeshusbannere blafrende på hver side av den gruslagte innkjørselen. Tre smilende karer tar imot, og er synlig stolte av resultatet. I tillegg til Kjetil Aarvik ønsker medeier/prosjektleder Bjarte Aarvik og bas Kristoffer Heggeland velkommen til «visning».

Husene har derfor en detaljert kalkyle

Huset blir behørig beundret, både utvendig og innvendig. Byggmesterfirmaet har bygget det for egen regning, og det skal legges ut for salg på finn.no neste dag.

å regne ut i SmartKalk, smiler Kjetil.

Fagtorget er også i bruk

Han forteller at de bruker SmartKalk masse

Norgeshus Byggmester Kjell Aarvik bruker også Fagtorget fra Holte. Det er greit å ha både som personalarkiv og til bygge-

24

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

i bunnen, basert på en prisbase som er enkel å endre takket være dette gjennomtenkte kalkulasjonsprogrammet. Skulle neste kunde som ønsker seg et Momenthus f.eks. foretrekke enda mer lavenergi, må veggtykkelsen økes ytterligere. Men dette er ikke noe problem, og er noe som er kjapt

i sitt daglige arbeid. Særlig når kunder


Fotos: Norgeshus

holte MAGAZINET - VÃ&#x2026;REN 2016

25


Fra venstre: Bjarte Aarvik (medeier og prosjektleder), Kjetil Aarvik (medeier) og Kristoffer Heggeland (bas). Gutta har god grunn til å smile over prestisjeprosjektet Moment!

søknader. Momenthuset på Halhjem er søkt gjennom Fagtorget. Det var ikke vanskelig å få godkjent av kommunen, men de fikk to naboklager. - Den ene saken vant vi, den andre løste vi ved å kjøpe nabotomten, forklarer prosjektleder Bjarte. Smertefri byggeprosess Bjarte og Kristoffer forteller at alt har gått smertefritt ved oppføringen av huset siden første spadetak ble tatt i april 2015. Selve huset begynte de å bygge i august. - Bæresøyla ble heist ned mellom stillasene og boltet fast i fundamentet.

26

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

Et fundament med armering som stikker halvannen til to meter ned i fjellet. Hele hovedkonstruksjonen er av stål med limtrebjelker og sperr. Dette har gått veldig greit. En smertefri prosess hvor alle fag har arbeidet bra sammen, og vi har hatt gode og solide leverandører og samarbeidspartnere, som har resultert i en knirkefri prosjektstyring. Skryt fra kommunen Det er bratt på Halhjem, og flere av nabohusene har høye støttemurer på opptil 8 meter. Kjetil forteller at kommunen generelt

er misfornøyd med slike murer fordi de er lite pene. - Da vi kom med vårt alternativ, hørte vi derfor ingen innvendinger. Tvert imot, alle var positivt innstilt, og vi fikk mye skryt hos kommunen for at vi hadde et annerledes konsept. Søylene som bærer yttersiden av Moment gir huset et luftig og estetisk preg. At de har klart å bevare naturen rundt på tomten, inkludert både furutrær og øvrig vegetasjon, er også noe kommunen setter stor pris på. - Alle hos «Bygningsutvalget» i Os kommune har vært her på befaring, og vi har


fått masse skryt, smiler Bjarte. - Vi opplever også at flere andre Norgeshus-forhandlere spør oss om kostnadskalkyle på Moment. Det er kjekt for hele Norgeshuskjeden at drømmen er blitt virkelighet. Og det var veldig moro at det var akkurat vi som var først ute. - Når neste bestilling kommer, blir det bare å hente fram SmartKalk, og finregne på kundens ønsker til eventuelle endringer, skyter Kjetil inn. Les mer om SmartKalk her

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

27


holte

FORDEL Gode tilbud til deg som er kunde av oss!

NYE SAMARBEIDSPARTNERE I VÅRT FORDELSPROGRAM VÅREN 2016

LIKER DU LUKT AV SVIDD GUMMI? I så fall er du ikke alene. Mer enn 120 000 motorinteresserte vil besøke Vålerbanen på 250 events i 2016. Vålerbanen er din arena for fart og spenning. Ta med deg et knippe kollegaer eller venner og opplev hva nye Toyota GT86 kan utrette. Visste du forresten at vi i Holte har vår egen bil på banen? Nye gokarter får også opp pulsen og vekker konkurranseinstinktet, og i år kommer det dessuten et splitter nytt hotell! Vålerbanen er din arena for fart og spenning! Vålerbanen er et allsidig anlegg hvor man under trygge forhold kan få muligheten til å sette naturkreftene og egne kunnskaper på prøve. En perfekt kombinasjon av lyst og lære for alle aldersgrupper under kyndig veiledning. Med ringbane, off-roadløype, gokart-løype og glattkjøringsbaner, ligger mulighetene til rette for mye fart og spenning. Om vinteren gis det unike muligheter for

28

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

kjøreopplevelser på Vålerbanen, med bl.a. snøscooter, gokart på is, ATV på snødekte terrengløyper og racing på snø og is. Du kan også få kjørekurs med egen bil, med kremen av norske instruktører som læremestere.

Som fordelskunde hos

Banen er lokalisert på Braskereidfoss, et par timer nord for Oslo. Alle aktiviteter foregår på samme anlegg som NAF Trafikksenter har sin virksomhet.

• 10 % rabatt på gruppeaktiviteter

oss får du:

• 20 % rabatt på gruppeaktiviteter – for grupper over 10 personer

– for grupper under 10 personer


Som fordelskunde hos oss får du: Kom 3 – betal for 2 – gjelder alle ordinære åpningsdager i mai og juni Tilbudet gjelder både besøk på TusenFryd (mai og juni) og i Bø Sommarland (juni og august). Billettene kjøpes via webshop. Som fordelskunde får du en unik rabattkode som må tastes inn ved bestilling. Koden sendes ut på e-post i mai til alle abonnenter av vårt nyhetsbrev.

KAST DEG UTI DET PÅ TUSENFRYD Sommeren 2016 kan du ta med deg hele familien på Tusenfryds nyeste attraksjon, Ragnarok. La raftingbåten føre dere igjennom en kanal full av sitrende spenning og mange overraskelser. Ta også med ansatte på teambuilding og kick off på Tusenfryd Event, eller lei hele eller deler av parken til et arrangement for kunder med familie. Tusenfryd har mye å by på for både liten og stor, og de siste årene er det investert kraftig i nye attraksjoner. Hit kan du komme med både familien, med ansatte og med kollegaer. Det er duket for såvel bedriftsarrangementer som sommerfester og familiedager, hvor du kan leie hele parken eller deler av den, og invitere både ansatte og kunder med familier.

Denne båtreisen er unik i skandinavisk

Sommeren 2016 åpner den store familienyheten Ragnarok - en morsom og spennende familieattraksjon.

mange nye innslag! 55 000 gjester så

sammenheng, og byr på flere utfordringer, bl.a. en malstrøm og et lite fall… Tusenfryd gjentar også suksessen fra 2015

Selvsagt er også alle de populære attraksjonene på Tusenfryd på plass. Både Thundercoaster, SpeedMonster, SuperSplash og Tømmerrenna. Og du husk badetøy på varme sommerdager!

- et forrykende bilstuntshow på den store p-plassen vår. I hele juli kan det italienske teamets halsbrekkende forestilling oppleves 3 ganger om dagen, med stuntshowet i fjor, og også i år vil speaker Asgeir Borgermoen sprudle oss igjennom. holte MAGAZINET - VÅREN 2016

29


NÅR JOBBEN ER GJORT, KOMMER PENGENE INN.... - eller? Travle arbeidsdager gjør ofte at små og mellomstore håndverksbedrifter ikke har tid til å følge opp om alle fakturaer blir betalt. Da kan det være greit å ha en samarbeidspartner som ordner opp. En som er tilgjengelig, imøtekommende og fleksibel, og som tar hensyn til at en skyldner også er en kunde. Kredeni er et inkasso og kredittsikringsselskap med advokat som faglig leder. Deres kunder er små og mellomstore bedrifter. Siden de selv er en slik bedrift, er de avhengig av fornøyde kunder for å kunne drive godt. Lykkes du - lykkes de.

Kredeni ønsker å bidra til at du som kunde får bedre likviditet, unngår tap av fordringer og beholder dine kunder. De har investert i markedsledende systemer for at du som kunde skal ha det beste. Kredeni har en svært kostnadseffektiv drift for å kunne tilby fri etablering, ingen årsavgifter og jobber etter ”no cure no pay”-prinsippet. Som fordelskunde hos oss får du blant annet: •

dekningsprioritet. Det vil si at alle innbetalinger fra skyldner først vil

gå til betaling av din hovedstol og deretter til Kredenis renter og salær •

vederlagsfri gjennomgang av innfordringsrutiner og relevante dokumenter, av vår advokat

vederlagsfri gjennomgang av ev. gamle saker og få disse registrert og igangsatt formålstjenlig inndrivelse

prioritert registrering og bistand, slik at du får kontroll på utestående fordringer så raskt som mulig

egen saksbehandler

YRKESKLÆR FOR ALLE - ekstra gode priser for noen! Spar penger på komfortable og solide arbeidsklær, profilklær og fritidsbekledning hos Proffklær AS. Uansett om du foretrekker Helly Hansen, Blåkläder eller deres eget merke, NWC, er det mange penger å spare. Stort utvalg av verneutstyr har de også, enten du stikker innom nettbutikken eller den store butikken på Brobekk i Oslo. Proffklær AS er en av Norges største leverandører av arbeidsklær, profilklær og verneutstyr. I sin 1000 m2 store butikk på Brobekk, har de kvalitetsprodukter til alle bransjer. I tillegg har de en omfattende nettbutikk. De forhandler kjente merkevarer fra leverandører som Helly Hansen Workwear, Blåkläder Workwear, Sievi vernesko, New Wave, Craft, Stormtech, Giovanni, Viking, Bata, Peltor, 3M, Protector, Snøgg osv.

30

holte MAGAZINET - VÅREN 2016

I tillegg produserer de sitt eget arbeids-klærmerke NWC som kjennetegnes av høy kvalitet, brukerkomfort og praktiske detaljer. NWC er et rimelig alternativ til mer kjente og veletablerte merkenavn. Av verneutstyr har de et omfattende spekter innen alle verneutstyrskategorier som for eksempel vernesko, arbeidshansker, hjelmer, vernebriller, åndedrettsutstyr, fallsikring og førstehjelpsutstyr. De tilbyr også firmagaver og profileringsartikler. Et stort utvalg og individuell tilpassing til de fleste anledninger og settinger. Velkommen til en profesjonell aktør og en hyggelig handel.

Som fordelskunde hos oss får du følgende tilbud: 30 % rabatt på hele sortimentet av yrkesklær, profilklær og verneutstyr. Sjekk ut nettbutikken: proffklaershop.no


VÅRT FORDELSPROGRAM KOMMER ALLE KUNDENE TIL GODE! Det skal lønne seg å være kunde hos oss og medlem i vårt fordelsprogram! Det koster ingen ting for deg som kunde å være medlem, og du får tilgang til gode rabatter og gunstige tilbud som vi har forhandlet fram med våre samarbeidspartnere. Allerede nå har vi fått inn flere nye og spennende partnere, og vi jobber stadig med å utvide og inngå nye avtaler med nye og aktuelle fordelsleverandører. Les mer om hver enkelt på www.holte.no/fordelsprogram. holte MAGAZINET - VÅREN 2016

31


Avsender: Holte as. Pb. 172 Skøyen, 0212 OSLO

ABONNEMENTET ER EN GAVE FRA HOLTE AS

I 2017 er HolteDagene tilbake! I begynnelsen av 2017 tar vi opp en god tradisjon, og vil igjen arrangere HolteDagene. Dette vil bli en spennende miks av faglig utbytte, minimesse med våre samarbeidspartnere i fordelsprogrammet, morsomme underholdningsinnslag, samt en sosial og hyggelig anledning til å utveksle erfaringer med bransjekollegaer. Vi vil komme nærmere tilbake med hvilke datoer vi lander på! Det er bare å begynne å glede seg så lenge! Vi ses på HolteDagene 2017.

www.holte.no

1

24

Telefon 45 50 60 70

Ø M ER KE T ILJ

8 Trykksak 6

1

holte

M

Profile for Holte AS

HolteMagazinet Våren 2016