__MAIN_TEXT__

Page 1

MAGAZINET

HOLTE AS OSLO/TØNSBERG/TRONDHEIM HØSTEN 2020

VI VIL HA ALT FRA ÉN LEVERANDØR KALKULERER BOLIGHUS MENS KUNDEN TAR KAFFE SIER JA TIL HOLTE BYGGSØK

08 12 14


KJÆRE LESER! Mørketiden er over oss, og året 2020 er i ferd med å gå inn i historien. Det har vært et krevende år og det har utfordret hver enkelt av oss på så mange plan. Situasjonen har påvirket måten vi tenker, jobber, sosialiserer og kommuniserer på – rett og slett hele vår eksistens. Norge har blitt digitalisert i rekordfart og vi har alle vist en enorm evne til å omstille oss. Heldigvis går vi en bedre tid i møte hvor vi forhåpentligvis kan få en vaksine som sakte men sikkert hjelper oss å ta tilbake hverdagen vår. I Holte har vi som mål å gjøre hverdagen enklere for våre kunder. Vi har derfor gjort en ekstra innsats med å påskynde flere digitale funksjoner i våre programvarer. Dette er tidkrevende arbeid, men våre dyktige fagfolk står på nesten døgnet rundt for å få ting på plass. Blant annet har Holte ByggSøk blitt enda bedre, og flere funksjoner der er på trappene. Digital Varehandel er også et felt vi jobber mye med, og Holte Flyt-appen er her et viktig verktøy. Reising har vært temmelig begrenset i år. Likevel har vi fått vært en tur nordpå og besøkt ihvertfall to kunder i Båtsfjord og Berlevåg og hørt om ulike utfordringer det byr på å ikke ha alt man trenger rett rundt hjørnet. Vi har gode nyheter til rørleggerbedrifter som prosjekterer og kalkulerer prisforespørsler. En svært etterspurt NS kalkulasjonsløsning i SmartKalk er nå på oppløpssiden, og vil være tilgjengelig i første kvartal 2021. HoltePortalen blir også stadig bedre og mer brukervennlig, noe den nye prosjektvelgeren er et strålende eksempel på. Alt dette kan du lese om her i bladet. Vi håper du synes stoffet er interessant. Kom gjerne med ris og ros samt innspill og tips til saker du ønsker vi skal ta opp i senere utgaver. God lesing!

Aleksander Bjaaland adm. dir.


MAGAZINET HØSTEN 2020

REDAKTØR:

Anne Merete Moe

REDAKSJON:

Christina Jonstang

Birthe Elvestad

Emil Wainwright

UTGIVER: Holte as Drammensveien 145 A Pb 172 Skøyen 0212 Oslo Org.nr. 982 506 395 Tlf. 45 50 60 70 post@holte.no www.holte.no

TRYKKERI: Rolf Ottesen Grafisk Produksjon

Det kan siteres fritt fra tekster og artikler, så lenge du husker å oppgi kilden. Det tas forbehold om at trykkfeil kan forekomme.

04 06 08 10 12 14 16 18 20 24 26 28 30 32

VELKOMMEN TIL HOLTE, DU SNAKKER MED LISA DIGITAL VAREHANDEL MED HOLTE FLYT KRISTIANSEN & BENDIKSEN VIL HA ALT FRA ÉN LEVERANDØR HOLTEPORTALEN BLIR STADIG BEDRE KALKULERER BOLIGHUS MENS KUNDEN DRIKKER KAFFE SIER JA TIL HOLTE BYGGSØK BRUKER SMARTKALK TIL Å REGNE PÅ TEMPERATUR VILLE HA EN LEVERANDØR Å VOKSE MED HOLTE LANSERER NS KALK. FOR RØRLEGGERBRANSJEN! DET ER MYE Å SE FRAM TIL I HOLTE BYGGSØK VÅRE KURS ER SVÆRT POPULÆRE MED JOBOFFICE FÅR VI ALT UNDER ÉN PARAPLY HOLTEPORTALEN HOLDER STYR PÅ PROSJEKTENE DIN ANBEFALING KAN BLI GULL VERDT


«VELKOMMEN TIL HOLTE, DU SNAKKER MED LISA» Den blide, hyggelige stemmen du hører når du ringer til oss i Holte, tilhører vår flotte resepsjonsmedarbeider Lisa Elvevoll. Har du kjøpt Holte Kjørebok eller Byggekortleser, er det nok Lisa som har pakket forsendelsen du får i posten. Og når klasseromskursene åpner igjen, er det Lisa som vil stå for alt det praktiske, fra lunsjbestilling til evalueringsskjemaer og kursbevis.

Lisa Elvevoll ble faktisk headhuntet til stillingen som resepsjonsmedarbeider i Holte, fordi hun er supergod på kundeservice. Den unge jenta har allerede rukket å ha arbeidserfaring i 6 år, og liker å jobbe med mennesker. Med bakgrunn fra forlag og it-selskap var hun spent på hva byggebransjen hadde å by på. Full oversikt over tre kontorer Med kontorer i både Oslo, Tønsberg og Trondheim, tok det litt tid for Lisa å få oversikten over hvem som jobber hvor, og ikke minst hvem som gjør hva. Nå har hun full oversikt. Siden mai 2019 har hennes blide stemme vært å høre på telefonen når du ringer til oss. Lisa selv forteller at

4

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

hun stadig blir positivt overrasket over byggebransjens allsidighet, og alt det er behov for. – Programvare, kurs, tjenester - det er mye spennende som jeg ikke ante var viktig for bransjen. Hva lurer folk på når de ringer? – De har ofte fakturaspørsmål eller supportspørsmål. Fakturaspørsmål kan jeg stort sett koble direkte videre til fakturaavdelingen. Når det gjelder support-spørsmål, noterer jeg ned spørsmålene og sender dem videre til rette vedkommende. Noen ganger kan det være litt ventetid før kundene blir ringt tilbake pga stor pågang på support, men hastesaker blir prioritert. Og vi ringer tilbake flere ganger, hvis kundene ikke er tilgjengelige når vi ringer. Alle får hjelp.

Godt inntrykk av kundene Lisa løfter alltid telefonen med et smil, og har bare positive ting å si om kundene. – De er alle veldig hyggelige og imøtekommende, jeg har svært godt inntrykk, sier hun. – De er tålmodige og forstår at jeg ikke kan svare på supportspørsmål, men at de vil bli ringt tilbake. Grunnen til at vi har dette systemet, er at support skal få tid til å snakke med alle som trenger det, og derfor sorterer og fordeler jeg spørsmålene for at det skal bli minimalt med ventetid for deg som ringer inn. Gjør du andre ting? – Jeg er en «potet» som liker å gjøre mye forskjellig, sier Lisa. – Alt fra å bestille rekvisita, til å håndtere post


Holtes resepsjonsmedarbeider Lisa Elvevoll ble headhuntet til stillingen fordi hun er supergod på kundeservice. Lurer du på noe? Bare ring!

og ha ansvar for alt praktisk rundt kurs. Det er også jeg som sender ut byggekortlesere og Holte kjørebok. Jeg registrerer bestilingene, pakker og sender ut – og sender også en e-post til kunden om at pakken er på vei. God kommunikasjon med kundene er veldig viktig for meg. Det at kundene får en god opplevelse, både før, under og etter kurset eller telefonsamtalen. Byggebransjen både ute og inne Da Lisa begynte i Holte i 2019 var det mye bråk utenfor vinduet i resepsjonen. Med en travel byggeplass som nærmeste nabo, fikk hun nærkontakt med hva byggebransjen egentlig driver med. Nå, halvannet år senere har hun utsikt til et flott, nytt bygg, med en liten oase der oppe i 4. etasje. Busker,

planter, benker – her kan man nyte solen i lunsjpausen. Lisa gleder seg til å teste det ut til våren. Tilbake til sentralbordet - hva er det rareste spørsmålet du har fått? – Rare spørsmål kommer ikke fra Holtes kunder. Men det hender det kommer en feiloppringing, sånn som fra han som lurte på om gitaren han hadde bestilt var på vei, ler Lisa. – Våre kunder vet godt hva de lurer på og min jobb er å koble dem videre til rette vedkommende som kan hjelpe. Ikke vær redd for å ringe. Jeg er her for å hjelpe deg. Sitter du fast i en programvare så løft telefonen og ring. Jeg vil ta spørsmålet ditt videre til rette vedkommende. Bare ring. Ingen spørsmål er dumme, avslutter Lisa.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

5


Digital varebestilling er en tidsbesparende faktor det er lett å venne seg til.

DIGITAL VAREHANDEL med Holte Flyt-appen Holte Varehandel er et nytt tilskudd av produkter i HoltePortalen. Varehandel er en innkjøpsmodul som gjør det mulig å sende en digital varebestilling fra portalen til ditt lokale byggevarehus. Det blir ekstra gevinst for deg dersom din leverandør kan ta imot digital bestilling og sende digital ordrebekreftelse tilbake. Da vil hele innkjøpsprosessen være digital og oppdatert til enhver tid.

En digital innkjøpsordre i seg selv er kanskje ikke noen stor wow-faktor, men det at vi sørger for oppdatert informasjon om forsendelsen fra A-Å er mer interessant. Hvor viktig er det ikke å vite umiddelbart om varen er på lager, eller ikke kan leveres til forventet tidspunkt eller pris? Hvordan få mest mulig ut av varehandel? – Fra tilbudsmodulen i HoltePortalen er det mulig å bestille alle varer som er benyttet i tilbudet. I vår løsning tar vi alle linjene i tilbudet og overfører til varehandel. Ønsker du å etterbestille

6

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

noe, eller justere mengde finnes det muligheter for det. Både SmartKalk og HoltePortalen snakker med Flyt-appen Benytter du deg av SmartKalk, så kan bestillingen gjøres der. Samme bestilling vil være tilgjengelig i varehandel i HoltePortalen, takket være bruk av samme teknologi. På denne måten kan ordren følges opp i HoltePortalen og med støtte i Flyt-appen, er det mulig å gjøre varemottak ute på byggeplass. Det spiller ingen rolle om du har valgt å benytte digital bestilling fra SmartKalk eller fra HoltePortalen.

Flyt-appen Med Flyt-appen tilgjengelig, kan du følge med på alle bestillinger som er foretatt, fra både HoltePortalen og fra SmartKalk. Oppslag mot NOBB-registeret Flyt-appen har en rekke funksjoner som du kanskje ikke kjenner til. Den har f.eks. oppslag mot NOBBregisteret, noe som gjør at du alltid kan slå opp en monteringsanvisning eller FDV-dokumentasjon. Skann varekoden Lurer du på andre viktige detaljer om


et produkt, er det enkelt å søke opp produktet eller skanne varekoden via Flyt-appen og finne informasjon med noen få tastetrykk. Følge opp ordren, bestille varer, sende avviksrapport I tillegg til å følge opp ordre på appen, kan Flyt-appen også brukes til å bestille varer, gjøre varemottak både ved å skanne en strekkode fra pakkseddel eller manuelt mottak. Er det feil på en ordre, kan det sendes en avviksrapport fra appen til portalen.

Dokumentasjon I Holte Varehandel finnes det også muligheter for å ta ut dokumentasjonspakke på ordren. Hvilke dokumenter som skal hentes er valgfritt, vi viser deg hva som er tilgjengelig av dokumentasjon på hvert produkt.

Det spiller ingen rolle om du har bestilt varer via HoltePortalen eller via SmartKalk. Du har full oversikt i Holte Flyt.

Bedre kontroll på innkjøp og vareflyt Det er bare å slenge seg med på denne digitale reisen. Vi hjelper deg å få bedre kontroll på innkjøp og vareflyten i din bedrift. Med Holte Flyt-appen via SmartKalk eller HoltePortalen.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

7


SmartKalk og HoltePortalen hjelper oss med å holde «dødtiden» på kontoret til et minimum. Det er bra, sier Marius Kristiansen, daglig leder

Vi ser stor nytte i å ha all programvare FRA ÉN LEVERANDØR! I Berlevåg, på 70,5 grader nord, holder tømrerfirmaet Kristiansen & Bendiksen AS til. De startet sin virksomhet midt i korona-pandemien i juni 2020 og har leid seg kontor på Hurtigrutekaia. Fra før av hadde gutta erfaring fra ulike typer programvare, men ble raskt enige om å satse på kun én totalleverandør for sin bedrift. Det ble Holte.

Marius Kristiansen og Bård Bendiksen gikk permitterte sammen, og lurte på hva de skulle finne på da korona kom og Norge stoppet opp. - Vårt inntrykk var at det var behov for våre tjenester, sier Marius. - Til slutt ble vi enige om at vi kunne like gjerne bare prøve, og det har gått over all forventning. Vi har blitt konkurrenter med vår tidligere arbeidsgiver, men vi er ikke uvenner av den grunn. Det er en god tone, ler han.

- Det blir mer oversiktlig, og du sparer mye tid når programmene kommuniserer på tvers. Du kan legge inn bilder i timeregistrering og hente dem opp i sjekklister. Du slipper å taste inn samme informasjon flere ganger. Alt lagres på ett sted, og kan hentes opp andre steder. Jeg har tidligere erfaring fra arbeidsgivere som har hatt en lapskaus av programvarer. Dette er mye bedre.

Det er viktig å ha all programvare fra en og samme leverandør – Mange bruker flere ulike leverandører, men vi har diskutert akkurat det, og kom fram til at vi ser større nytte i å ha alt på ett sted, sier Simen Kristiansen.

– Etter hvert ønsker vi å ta alt selv, fra byggesøknad til ferdig prosjekt – og vi prøver å holde «dødtiden» på kontoret til et minimum, sier Marius.

8

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

SmartKalk er enkelt å lære seg Til å regne på jobber bruker gutta SmartKalk fra Holte. De forteller at de hadde hørt bare bra ting om Holte, og bestemte seg for å prøve. - Det har heldigvis vist seg å være veldig positivt. SmartKalk er et enkelt program å bruke når du har satt deg inn i det, sier Marius, som også går på teknisk fagskole ved siden av jobb. Der snakker han mye med folk som kalkulerer, både formenn og anleggsledere og forteller at også disse bruker og anbefaler SmartKalk. Sender fra seg proffe tilbud – Vi liker å sende fra oss proffe tilbud, og vi bruker malen som ligger inni


Bård Bendiksen, Marius Kristiansen og Simen Kristiansen bruker sjekklister, KS-system, internkontroll og app på mobil til å registrere timer.

programmet. Med SmartKalk kan du få ut tilbudet akkurat slik du ønsker det, enten du vil ha en spesifisert pris eller en totalpris. Noen kunder liker å få en liste over hva som er med i prisen, det er gjerne litt forskjell fra bedrifter til private kunder. Den ene jobben jeg kalkulerte i går, en total fasaderenovering med skifte av mange vinduer gikk kjapt, sier Marius. – Effektiviteten begynner å komme. Du må jobbe en del med SmartKalk for å bli flink i programmet. Det blir lettere og lettere for hver gang. HoltePortalen er nyttig og oversiktlig Gutta bruker også HoltePortalen. Her har de sjekklister, KS-system, internkontroll osv. og bruker app på mobil til å registrere timer og ta bilder. – Det er veldig greit å bruke for meg som er ute og snekrer og ikke er administrator, sier Simen. - Det funker helt glimrende for meg også inne på kontoret, forteller Marius. - Jeg får automatisk melding om avvik rett inn i systemet. Det er enkelt å bruke.

Jeg kan krysse av avvik og legge inn tiltak, som blir ryddig og oversiktlig. Og jeg fakturerer fra programmet. – Jeg for min del bruker foreløpig mest Holte Timeappen til å registrere timene mine, sier Bård. – Men vi har god kommunikasjon oss imellom og full oversikt siden vi bare er tre. Fører avvik for å unngå at de gjentar seg Marius forteller at de prøver å være flinke til å loggføre avvik i HoltePortalen for å kunne se at avvikene er blitt utbedret. De sjekker også om det er gjentakende avvik for å finne løsninger på hvordan slike kan unngås. - Det er viktig å få gode rutiner på dette, så vi kan gjøre en bedre jobb, sier han. Løser utfordringer på strak arm Det er bare tre måneder siden de startet, og de har utført ti prosjekter så langt. Dette har vært alt fra små prosjekter til totalrenovering av hus og nybygg. Gutta har mye å gjøre, og de har allerede begynt å fylle ordre-

bøkene for neste år. De er optimistiske alle tre. Gleder seg til hver dag på jobb Gutta snekrer i mørke og i midnattssol. Så langt nord skiller man ikke dag fra natt verken om sommeren eller vinteren. - Midtvinters har vi ikke et sekund med dagslys, om sommeren går sola aldri ned. Vi prøver å legge opp arbeidet slik at vi får innearbeid i mørketida, og utearbeid i sommerhalvåret. Men alt lar seg løse og det er uansett mye mer givende å jobbe for seg selv enn å være ansatt. Vi har et godt arbeidsmiljø med mye fliring, og vi gleder oss til å gå på jobb. Det er god stemning og stor takhøyde. Vi er tre motiverte karer med samme mål. Grunnlaget vi har skapt for oss sjøl kunne ikke vært bedre. Jeg er glad for at vi har utnyttet pandemien til å gjøre noe konstruktivt, avslutter Marius. De må ut og jobbe igjen. Kurs i SmartKalk skal de også ha. Når det blir tid. Les mer om SmartKalk Les mer om HoltePortalen holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

9


HOLTEPORTALEN blir stadig bedre Det arbeides hele tiden med å gjøre Holteportalen så nyttig og brukervennlig som mulig. Siden kravene endrer seg over tid, er dette en nødvendig og helt avgjørende prosess for at vi alltid skal tilfredsstille brukernes behov på aller beste måte.

Da HoltePortalen så dagens lys, var den svært moderne. Den har kanskje ikke endret så mye utseende siden den gang, men det betyr ikke på noen som helst måte at vi har ligget på latsiden. Det er lagt ut ekstremt mange forbedringer og ny funksjonalitet siden den gang, og HoltePortalen er blitt byggebransjens mest anerkjente og komplette datasystem. Et viktig arbeidsverktøy som stadig blir bedre og mer brukervennlig HoltePortalen er et viktig arbeidsverktøy som utallige brukere setter stor pris på, og det ligger ekstremt mye inne i systemet. Vi får stadig tilbakemeldinger fra superfornøyde kunder, men vi hører også fra enkelte at systemet kanskje kan ha litt høy terskel for nye brukere. Det er vi i gang med å gjøre noe med. Nå som innholdet er godt på plass, er det lettere å bruke tid på å gjøre HoltePortalen mer brukervennlig også. Det er mye enklere enn å gå den andre veien. Utseende og brukervennlighet betyr mye! Vi har lenge hatt ønske om å forbedre HoltePortalen på dette punktet, og

10

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

nå er tiden endelig moden. Vi har begynt med toppnavigatoren, hvor vi har samlet smarte funksjoner man benytter seg av ofte. I tillegg har vi blant annet synliggjort bedrifts- og prosjektopplysninger i større grad enn tidligere. Bedre søk og filtrering I søkefunksjonen er det lagt til flere muligheter for søk og flere filtreringsmuligheter. Vi har også lagt inn flere opplysninger i søket, slik at det skal bli enklere å finne og velge ønsket prosjekt. Ved å samle viktige funksjoner på ett sted, trenger man ikke kaste bort tid på unødig navigering og kan løse oppgavene raskere. Prosjektlisten som galleri er bare begynnelsen At prosjektlisten nå også kan vises som galleri, er det mange som har meldt tilbake at de er svært fornøyd med. Det blir mye mer oversiktlig nå som man kan se den fulle oversikten over prosjektlisten sin med bilder og detaljopplysninger, og kan navigere videre med få klikk.

Prosjektleder eller bedriftseier? Gled deg! Framover nå vil vi gå videre med å forbedre oversikten for prosjektleder og for bedriftseiere i systemet, samt lette jobben med å komme i gang med HoltePortalen for nye brukere. Vi vil også på sikt se på hvordan vi skal forsøke å skape en enda bedre oversikt over egen arbeidshverdag og for hvilke oppgaver man er ansvarlig for i systemet. Hva er din mening? For at HoltePortalen skal bli så bra som mulig, er vi avhengig av dialog med våre kunder. Tilbakemelding fra deg som bruker er derfor veldig viktig. Er det noe du savner? Er det noe du er misfornøyd med? Er det noe du er ekstra fornøyd med, som du vil ha mer av? Si fra – så vil vi gjøre hva vi kan for å gjøre noe med akkurat den saken. Meld gjerne inn dine ønsker og forslag her: post@holte.no Les mer om HoltePortalen


Det blir mye mer oversiktlig nå som man kan se den fulle oversikten over prosjektlisten sin med bilder og detaljopplysninger, og kan navigere med få klikk.

Den nye toppnavigatoren finner du øverst i høyre hjørne. Her finner du alt samlet som du før måtte lete etter under flere faner.

Bedre søk og filtrering gjør at du sparer mye tid med den nye prosjektvelgeren.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

11


Rørleggermester Jan Eirik Grønberg er strålende fornøyd med JobOffice, og synes at selv fakturering blir morsommere.

KALKULERER BOLIGHUS mens kunden tar en kaffekopp Så langt nord det nesten er mulig å komme, ligger Båtsfjord med rundt to tusen innbyggere. Her ligger også rørleggerfirmaet Båtsfjord Rør, som drives av rørleggermester Jan Eirik Grønberg. Det er ikke ofte vi i Holte er på de kanter, men akkurat nå passet det slik. Vi fikk komme på besøk.

Jan Eirik serverer kaffe, og forteller at firmaet opprinnelig tilhørte hans svigerfar. Selv begynte han i firmaet i 1999, og har brukt JobOffice i mange år. – Jeg får stadig tilbud om å bytte system, med det kommer ikke på tale, sier han. Det var på VVS-Dagene for mange år siden, at Jan Eirik for første gang stiftet bekjentskap med JobOffice. De første to modulene de anskaffet, var kalkulasjon og fakturering. Siden utvidet de med bl.a. kalender, sjekklister og PocketLink. Firmaet har mye å gjøre. – Særlig nå på høsten har vi travle dager, før den lange vinteren kommer, forteller han. – I fjor kom den i oktober og varte til juni i år. Det er lettere å være rørlegger uten snø. Det tar bare en kaffe å kalkulere! Til daglig bruker Jan Eirik JobOffice

12

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

kalkulasjonsmodul til å regne tilbud. – Det går fort å finne prisen, forteller han. - Et bolighus kalkulerer jeg på 5 – 10 minutter. Ofte gjør jeg det mens kunden sitter her og tar en kaffekopp. Det liker de godt! Kan stole på kalkulasjonsmodulen – Kalkulasjonsmodulen er veldig bra, og jeg kan stole på den. Den er flott å bruke som en rettesnor, fordi alt er tatt høyde for. Her glemmer du ingen ting. Det handler heller om at du må trekke litt ifra. Særlig hvis du er i en hard konkurransesituasjon. Da må du passe på å plukke bort ting som ikke er nødt til å være med. Er glad for mine kvinnelige kunder! – Når du kalkulerer med JobOffice er alt inkludert, ned til minste skrue. Når det gjelder innredning, pleier jeg å holde den utenom i første runde.

Det er ofte to personer i et hjem, som begge har forskjellige interesser. Fruene er ofte gjennomgående mer interessert i design, mens mennene er mer opptatt av funksjon. – Jeg er glad for mine kvinnelige kunder. Uten dem er jeg redd det ville blitt mye mindre handling. Det skulle vært flere damer som handler, da blir det ikke spart på så mye. Ha, ha, – jeg kjenner meg jo igjen i det at mange menn liker å spare, ler Jan Eirik. JobOffice også for fiskeindustrien Jan Eirik bruker også JobOffice til å regne på oppdrag for fiskeindustrien. – Jeg bruker JobOffice som mal, sier han. – Jeg er så rutinert når det gjelder fiskeindustrien, at jeg vet hva rørene koster selv om det ikke er samme typen som skal brukes der. Transporttid, stillas og liknende ligger i systemet, så det er enkelt å få alt


på plass. Det er stadig ombygginger i fiskeindustrien, og det er mange oppdrag der. I Båtsfjord er det fire fiskebruk, og to av dem er store. Der er vi stort sett hele tiden med vedlikeholdsarbeid. Hvordan oppdragsmengden fordeler seg svinger litt fra år til år, men fiskeindustrien utgjør cirka halvparten. Som eneste rørleggerfirma i Båtsfjord og med fire ansatte, har vi mannskap til å gjøre jobbene som dukker opp. Utenfor allfarvei funker fint – Vi handler fra flere leverandører, bl.a. Heidenreich, Ahlsell og Brødrene Dahl, forteller Jan Eirik. - Det meste kommer med trailere, og vi har levering hver tirsdag og fredag. Noe kommer også med Hurtigruta til kaia, og noe med posten. Avstand er ikke noe problem selv om vi ligger langt utenfor allfarvei. Fakturering blir morsommere med et trivelig skjermbilde Fakturadelen synes han er grei på alle måter. Jan Eirik synes det er viktig å ha et tiltalende skjermbilde når man skal holde på med noe han egentlig

ikke synes er så spennende. – Jeg liker også fargene og hvordan siden er bygget opp. Det er trivelig å sitte å jobbe med. - Det kommer ofte oppdateringer på JobOffice, og hvis jeg lurer på noe, er det veldig greit å få tak i folk på support hos Holte. Sender jeg melding kommer svaret raskt. Det er greit å slippe å bruke tid på å ringe. JobOffice er lite plagsomt, ler Jan Eirik. Koronatiden påvirket bedriften – Vi ble skremt alle mann da pandemien brøt ut, og først permitterte jeg to mann. Men allerede etter en måned ble de tatt inn igjen, da klarte vi ikke å ta unna alle oppdragene som kom, forteller Jan Eirik. - Det var bl.a. flere tette toaletter enn vanlig, sikkert fordi «alle» oppholdt seg hjemme. Det var unntakstilstand for mange, men for oss ble det nesten normalt. – Vi er glade for at det går så bra her oppe hos oss. Vi tar forholdsregler og smittevern og har håndspritflasken stående framme til enhver tid.

– I Båtsfjord har vi vært godt skjermet, men 2020 har blitt et rart år. Vi får se hvor lenge det varer. Vi bor ikke så tett her og alle har eget hus. Folk tar ikke i de samme håndtakene hver dag. Det er en vesentlig forskjell. Jeg ser lyst på framtiden for mitt firma, for vann og avløp må folk ha uansett. Ingen dødtid med JobOffice – Det aller beste med JobOffice er kanskje timeregistreringen. Det blir ingen dødtid fordi alt registreres i prosjekter, påpeker han. - Du får mye mer effektiv fakturering. Både kjøretid og rydding av bil etter oppdrag inkluderes, og kan faktureres det enkelte prosjekt. Sånn skal det gjøres, og systemet ordner det så lenge gutta husker å føre timene sine. – Timelistene skal være fulle, da vet du at ingen ting er uteglemt. Systemet fanger også opp avvik. Du kan være trygg for at all jobb som er gjort og som er registrert i JobOffice også blir fakturert. Jeg vil derfor anbefale JobOffice til andre rørleggere. Les mer om JobOffice VVS

Det blir ingen dødtid i prosjektene når alt det som er registrert i JobOffice også blir fakturert.

Gutta har travle dager ute på oppdrag. Her er også kollega Christer Johnsen innom en snartur i butikken.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

13


Kjappe nabovarsler og effektiv hjelp i søknadsprosessen med Holte ByggSøk gir Jan Antonsen i JA Arkitetekter bedre tid til å tegne.

Sier JA til Holte ByggSøk! Jan Grundeland Antonsen i Mandal har jobbet i egen bedrift siden oktober 2018. Han har kalt firmaet JA Arkitekter og henvender seg til alle som har en drøm om å bygge. Jan er utdannet bygningsingeniør, og han leverer tegninger, byggesøknader og dispensasjoner. Byggesøknadene ordner han elegant gjennom Holte ByggSøk.

På hjemmesiden forteller JA Arkitekter at kunden kan få hjelp i hele prosessen, fra planlegging til bygget står ferdig. Jan jobber i tiltaksklasse 2, med alt fra små tilbygg til leilighetsbygg på 20-30 leiligheter. Akkurat nå holder han på med noen endringer for et bygg med 10 leiligheter i Kristiansand hvor han er ansvarlig søker og ansvarlig for arkitektonisk utforming. Parallelt jobber han med en tremannsbygning i Sogndal. Jan bruker Holte til både små tiltak som brygger, samt boliger og hytter og til større tiltak som leilighetsbygg etc.

14

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

Får unna mange flere søknader Jan har ofte mange søknader parallelt. Han har skrevet 31 søknader gjennom Holte ByggSøk bare siden han startet med programmet i februar 2020. Vanligvis har han pleid å skrive 20-30 søknader i året, og synes det er veldig greit å ha en programvare som nå hjelper han med å holde oversikten.

var inne på DiBKs nettsider at han fikk kjennskap til Holte ByggSøk. - Ja, jeg mener det var der jeg først leste om at Holte drev og utviklet ny programvare for byggesøknader. Jeg testet forresten også ut andre løsninger, men fant dem både tungvinte, trege og dyre. Jeg er mye mer fornøyd med en abonnementsløsning som Holte ByggSøk.

Tidligere brukte JA Arkitekter DiBKs søknadsløsning. Jan forteller at han kjente godt til Holte fra før, fordi han bruker tegneprogrammet DDS/CAD fra Holte, men han mener å huske at det

Kjappe nabovarsler gir bedre tid til å tegne – Jeg er veldig godt fornøyd, spesielt med det å sende nabovarsler via Altinn. Jeg sparer mye tid på å slippe


både å lage dem og poste dem, sier Jan. Jeg begynner med å hente inn nabolista fra et kart, så henter jeg inn beskrivelsen av tiltaket fra søknaden, kopierer direkte inn i nabovarselet og sender. Dette sparer jeg mye tid på, så jeg rekker å få unna flere søknader og dispensasjoner, og kan bruke mer tid på det morsomste jeg gjør – nemlig tegninger. – Også ansvarsrettene kan jeg sende via Altinn og få signert digitalt. Det er jo så enkelt. De som skal signere er også stort sett raske med å signere. Noen har en tendens til å glemme at også samsvarserklæringen skal signeres når de har signert ansvarsretten – men det ordner seg alltid, sier Jan. Gjør du feil, sier programmet fra – I tillegg til nabovarslene og ansvarsrettene, liker jeg godt hele søknadsprogrammet i Holte ByggSøk. Gjør du noe feil, så får du beskjed om det, sier Jan. - Det er enkelt og oversiktlig å holde på med søknadene. Det at du må fjerne varslene fysisk før du får sendt inn, gjør at du ikke risikerer å sende inn en ufullstendig søknad. Dermed er det bare å ta en rask gjennomgang på slutten og kontrollere at alt er med før du trykker «send». Holte ByggSøk er lett å lære seg – Det har gått veldig greit å lære seg å bruke Holte ByggSøk. Jeg har vært med på et lærerikt webinar, og ellers er det veldig greit å finne ut av ting på egen hånd. Programmet har en hjelpefunksjon underveis som er svært nyttig. Jeg liker også utseende på sidene, og det blir oversiktlig og greit at du kan bla deg nedover i søknaden. Kommunen er glad i digitale søknader – Også kommunen her er veldig fornøyd med at de mottar søknadene digitalt istedenfor som papir eller pdffiler. De sparer nok en del tid på det de også. Men selv om digitale byggesøknader går veldig mye lettere, er jeg ikke så glad i dispensasjoner. Jeg har hatt så mange diskusjoner med

kommunen at de til slutt foreslo at jeg kunne få et kontor hos dem. Ha, ha – da foreslo jeg at jeg heller kunne få en 20 % stilling hos dem og behandle mine egne søknader, ler Jan. Anbefaler Holte ByggSøk Jan har allerede anbefalt Holte ByggSøk til en annen arkitekt, og i den anledning kan han snart innkassere premien sin i Holtes Vinn-Vinnkampanje. Det er nemlig sånn at hvis en av våre kunder tipser andre om Holtes programvare - og det fører til salg, kan tipseren velge seg en premie (se siste side). – Jeg vil fortsette med å anbefale Holte ByggSøk til andre, sier Jan. – Fordi Holte ByggSøk er så enkelt at selve søknadsjobben blir mye morsommere. Les mer om Holte ByggSøk

Bolig under planlegging i DDS-CAD av JA Arkitekter

Denne spennende hytta er nylig solgt, og er klar for Holte ByggSøk.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

15


Bruker SmartKalk til å regne på PERFEKT TEMPERATUR PTG Kuldeteknisk AS tilbyr kjøling, ising, frysing, tining og oppvarming til sjømatindustrien, skip, supermarkeder og andre industrielle formål. Det handler om å sørge for en ubrutt temperaturkjede fra råvarer til matbordet, slik at kvalitet, smak og næringsstoffer holder seg på topp hele veien. Til å kalkulere sitt kjøletekniske utstyr, bruker de SmartKalk fra Holte.

SmartKalk kan brukes til å regne det aller meste, og det er interessant å høre at de med sin svært spesialiserte nisje i byggebransjen har stor nytte av programmet. PTG er en forkortelse for Perfect Temperatur Group, og PTG Kuldeteknisk er et ledende kompetansemiljø som skaper merverdier for kunder både nasjonalt og internasjonalt. Vi i Holte er stolte av å være med på dette.

PTG er en sammenslåing av flere firmaer i en bransje som var veldig fragmentert. Fordi kundemassen besto av store aktører med strenge krav, oppsto det et behov for å bygge en større kjøleteknisk entreprenør. Det som skiller dem ut i bransjen i tillegg til å være størst, er at de også har egen produksjon og leverer egne systemer som selges både i inn- og utland.

Kundemasse med krevende behov Frode Berg er teknisk sjef i PTG og har kontor i Tromsø. Han forteller at de i denne nisjebransjen har måttet bygge opp mye strukturer og verktøy selv, helt annerledes enn for tradisjonelle håndverksbedrifter. Som Norges desidert største kjøletekniske entreprenør med 17 avdelinger fordelt over hele Norge og ca. 200 ansatte i konsernet, omsetter de for i underkant av en halv milliard årlig.

Viktig samfunnsmessig betydning – Norge eksporterer sjømat for 100 milliarder i året. Denne sjømaten vil ikke ha noen verdi uten kjøling og frysing, og det er dessuten avgjørende at dette skjer raskt med gode fryse- og kjøleanlegg. I tillegg til utlandet, er det også 5000 dagligvarebutikker i Norge og 70 % av det vi forbrukere kjøper er enten kjølt eller frossent. Vårt virke har derfor stor betydning for både fiskeindustrien og for samfunnet, sier Frode

16

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

og forteller at PTG har gjennomgått en solid teknologiutvikling for å møte alle krav. SmartKalk har et effektivt grensesnitt Frode forteller at SmartKalk brukes til å kalkulere og prissette kostnadskalkyler for store og små kjøletekniske prosjekter. SmartKalk er en struktur som egentlig er beregnet for bygg og som kanskje ikke er helt optimalt, men selve strukturen, systematikken og tankegangen i SmartKalk er veldig bra, sier han. - Selve programvaregrensesnittet i SmartKalk er veldig effektivt. SmartKalk samler alt på ett sted – Etter mange år med SmartKalk har vi bygget opp vår egen prisdatabase hvor vi i stadig større grad utnytter programfunksjonen optimalt. Istedenfor Holtes prisbase, kobler vi SmartKalk mot egne prisdatabaser fra våre leverandører, noe som innebærer


CTO / teknisk leder Frode Berg i PTG Kuldeteknisk AS forteller at SmartKalk er med på å muliggjøre raske og presise kalkyler, og samle alle prisbaser på én plass.

rundt 20-30 ulike prisdatabaser. Dette skiller oss nok veldig fra de fleste andre SmartKalk-brukere, sier Frode. – Som kjøleentreprenør har vi mange grossister, bl.a. har vi ulike komponentleverandører fra hele verden. Det er en jobb i seg selv å holde prisbasen oppdatert. Med SmartKalk har vi alt på én plass. SmartKalk gjør også at vi enkelt kan rekalkulere, noe vi ofte trenger å gjøre f.eks. opp mot nye prisfiler eller mot en annen valuta. Raske og presise kalkyler med SmartKalk – SmartKalk erstattet i sin tid et overmodent Excel-verktøy vi hadde. SmartKalk har vært med på å muliggjøre det å kunne lage raske og presise kalkyler, forteller Frode. – Når du skal selge inn et prosjekt er det viktig å få opp raske kalkyler. Du tjener ikke penger på den tiden du bruker på å kalkulere. Men

det vi driver med er tidkrevende. Vi må ofte både forprosjektere og prosjektere for å komme fram til hva vi faktisk skal tilby og hva det koster. Da blir det viktig med strukturer som bygger på både historikk og erfaring, men også konkret helt ned på artikkelnummer. Holte tar vår feedback på alvor – Vi har veldig positiv kontakt med Holte og synes de er en god samarbeidspartner. De er åpne og positive for feedback, selv fra en entreprenør som kanskje ikke tilhører primærmarkedet. Samtidig har jeg full forståelse for at de ikke kan imøtekomme enhver kundes behov. Men vår feedback er blitt tatt på alvor, og en del av det vi har etterlyst har blitt implementert på relativt kort tid. Vi er svært fornøyde, avslutter Frode Berg. Les mer om SmartKalk

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

17


- Min erfaring i arbeidslivet er å gå for noen du kan leve med og vokse med – og som er der i morgen også, sier daglig leder Andreas Waardal i AdvisorWest.

VALGTE HOLTE FORDI VI VILLE ha en leverandør å vokse med! Det er supre tilbakemeldinger fra kunder på nettsiden til AdvisorWest. Det er nok ingen tilfeldighet. De har spesialisert seg på noe av det mest krevende innen norsk byggebransje – byggesøknader. I tillegg leverer de tegne- og rådgivningstjenester. Etter mange år med Fagtorget fra Holte, er firmaet nå en svært godt fornøyd bruker av Holte ByggSøk.

Gründer og daglig leder Andreas Waardal er en dedikert problemløser. Som diplomaten i midten, forteller han at han er vant til å takle både krevende saksbehandlere hos kommunene, ansvarsrettshavere som skal signere dokumenter og litt utålmodige kunder. Gode kunderelasjoner trigger han, og ifølge lovordene fra kundene forstår vi at han også står på litt ekstra. God hjelp fra Holte Andreas forteller at han alltid har vært opptatt av å velge riktige samarbeidspartnere. - Da jeg valgte Holte, tittet jeg på flere mulige leverandører. Min erfaring i arbeidslivet er å gå for noen du kan leve med og vokse med – og som er der i morgen også. Vi er frem-

18

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

deles et lite firma med fire ansatte og vi skal ikke vokse veldig. Men vi vil være «liten og god» lenge. De tre øvrige i firmaet er arkitekt, teknisk tegner og byggingeniør. Da Andreas startet sin virksomhet for snart 7 år siden, valgte han fra dag én Fagtorget fra Holte. Han forteller at det er først nå han har valgt å bytte over til HoltePortalen og Holte ByggSøk. – Fagtorget har funket veldig greit for oss, men fordi vi allerede var hos Holte ble det veldig greit å hoppe over til Holte ByggSøk uten å bytte leverandør. Det bekrefter at min vurdering den gangen var riktig, sier han, og legger til at han aldri ville tatt sjansen på å velge en «hjemmesnekret løsning».

Hvis Andreas har behov for en sparringspartner i vanskelige byggesaker, tar han gjerne en prat med byggesakssjef i Holte, Lise Budde. Hun har ofte et annet øye på saken, og da løser det seg som regel. - Vi benytter oss også av kurs fra Holte, sier han. Leverer til hele landet – Selv om de er et lite, lokalt firma på Askøy utenfor Bergen, leverer de byggesøknader til kommuner fra Østfold til Nord-Norge. - Byggesak er krevende men vi har en ganske god treffprosent når det gjelder å få søknadene igjennom, så kundene er stort sett glade i oss, sier Andreas. - Vi er også forhandler av Sande hus og hytter i Vestland fylke, og også for Biovac


Bildetekst

Det meste i dette firmaet foregår digitalt. Her er hele gjengen samlet rundt Holte ByggSøk for å gjennomgå en søknad før innsending.

Selv om de er et lite, lokalt firma på Askøy utenfor Bergen, leverer de byggesøknader til de fleste norske kommuner. Fra venstre: Konrad Soczynski, teknisk tegner/teknisk støtte, Stein-Harald Aasebø, faglig leder byggingeniør, og Biniam Tekle, byggingeniør.

renseanlegg til hus og hytter. Den røde tråden gjennom produktgruppene våre, er at de genererer byggesøknader, tegninger og konsulenttjenester som vi løser. - Norge blir stadig mer digitalt og bra er det. Jeg synes ansvarsretter og nabovarsel via Altinn er en super løsning, men selv der kan det ta overraskende lang tid å motta signaturer. Skulle tro det var den enkleste ting i verden, men det handler nok om hvor

mottakerne er akkurat når de mottar meldingen. Etter hvert blir vel også de vant til det, vi må bare lære dem opp. Vi synes i hvert fall at Holte ByggSøk er en svært lovende ny programvare, avslutter Andreas. Les mer om Holte ByggSøk

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

19


Holte lanserer NS KALKULASJON FOR RØRLEGGERBRANSJEN Er du blant de mange rørleggerbedriftene som prosjekterer og kalkulerer prisforespørsler? Da har vi gode nyheter til deg. En veldig etterspurt NS kalkulasjonsløsning for VVS-bransjen er på oppløpssiden. SmartKalk støtter disse bransjestandardene: NS 3420, NS 3459, Prosesskoder (Statens vegvesen og Bane NOR), NS 3451, NS 3450, NS 8360, NeB Supply Materials og IFC. Dette åpner nye muligheter for rørleggere som skal kalkulere større anbud.

– Dette er et produkt som er veldig etterspurt blant våre kunder. Da er det ekstra moro å fortelle at løsningen nå hvert øyeblikk er klar, forteller rørleggermester og fagsjef VVS i Holte, Per Morten Elverhaug stolt. Velkjent for byggebransjen SmartKalk er velkjent for byggebransjen fra før, men tidligere har det primært vært tømrere, byggmestre og entreprenører som har hatt gleden av alle fordelene med dette anerkjente kalkulasjonsprogrammet. Nå er det VVS-bransjens tur til å juble. Store NS-beskrivelser går rett inn Som VVS-bruker av SmartKalk, kan du motta store NS-beskrivelser og legge dem rett inn i programmet. Det vil også bli mulig å importere ferdig kalkulerte prisforespørsler fra rørgrossister. Du kan velge mellom å bruke en av de nesten 2000 ferdigkalkulerte

20

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

postene bestående av produkter, arbeidstariff og fittingstillegg, eller du kan bygge opp dine egne. Det kan også velges mellom å bruke Holtes prisbase og erfaringstall fra tidligere kalkulasjoner. Mulighetene er mange. Her kan du relativt enkelt og med få tastetrykk lage en kalkulasjon. Dette verktøyet lar deg kalkulere hurtigere og sikrere enn du har gjort noen gang før. JobOffice - mest kjent og anerkjent De fleste norske rørleggere er fra før veldig godt kjent med JobOffice Kalkulasjon. Det lar deg kalkulere ned på detaljnivå, både med materiell og arbeid. Med sine ferdig kalkulerte dra/ slipp-pakker er JobOffice bransjens mest anerkjente programvare.

SmartKalk for VVS innfrir – Våre kunder er kravstore, og SmartKalk for VVS kommer ikke til å skuffe dem. Dette systemet er rigget for fremtiden og tar oss til nye høyder. Et annet viktig moment er at vi videreutvikler dette systemet kontinuerlig. I denne bransjen må man tenke at det som er bra nok i dag ikke er bra nok i morgen, sier Elverhaug. – I beste Holte-stil så tas det også her imot forslag og tips til forbedringer, sier han. – Fagmannen vet best. Vi i Holte har, og er avhengig av et veldig godt samarbeid med både rørleggere, grossister og leverandører, for å få et så godt produkt som mulig. Som tidligere beskrevet så er det allerede bygget opp flere tusen poster med egne NS-koder. Dette antallet vil etter hvert øke betraktelig, avhengig av hva som er kundenes behov.


Våre kunder er kravstore, og SmartKalk for VVS kommer ikke til å skuffe dem. Dette systemet er rigget for fremtiden og tar oss til nye høyder Etterhvert vil BIM-løsninger og IFC-filer for VVS-bransjen også bli integrert i systemet.

Vesentlig tidsbesparelse Vi i Holte er opptatt av å gjøre hverdagen enklere for våre kunder. Det er derfor vi har valgt å bygge opp poster og elementer for deg. Tidsbesparelsen i en kalkulasjon vil være vesentlig. Etter hvert vil BIM-løsninger og IFC-filer for VVS-bransjen også bli integrert i systemet. Holte vil med det ta et kvantesprang inn i fremtiden når det gjelder VVS-kalkulasjon, sier Per Morten. - Målet er å være klar i slutten av 1. kvartal 2021, og vi skal også her være best i klassen avslutter han.

DETTE ER SMARTKALK VVS: •

Importere og kalkulere prisforespørsler.

Kalkulerer material og timeforbruk pr. etasje og bygningsdel.

Det ligger pr. i dag ca. 2000 ferdige poster som kan brukes eller endres.

Holte utarbeider nye poster fortløpende.

SmartKalk VVS vil støtte IFC, automatisk overføring fra BIM til kalkyle og en 3D-visualisering i kalkyleprosessen.

Støtter utsendelse og innhenting av underentrepriser.

Dele kalkulasjoner og egen prisbase med andre ved å lagre i nettskyen.

Oversiktlig og relevant produktinformasjon som gir en profesjonell FDV-dokumentasjon.

Innspill fra brukere er viktig i den videre utviklingen av systemet.

Brukere kan lage egne poster eller elementer, eller bruke eksisterende kalkyler. Poster og elementer kan dras mellom prosjektene.

Detaljrikt, brukervennlig og tidsbesparende.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

21


Det ble billigere å bytte TIL EN «DYRERE» LEVERANDØR! Viggo Hegge er daglig leder i Nordland Bygg. Han ble så godt kjent med SmartKalk og HoltePortalen hos sin forrige arbeidsgiver at han ville jobbe videre med disse programvarene. Men i den nye bedriften hadde de mye annet. Viggo måtte rydde.

Holte var ikke dyrere – Inntrykket til min forgjenger her var at Holte var «dyrt» - men da jeg begynte å rydde i ulike lisenser og «rimelige» programvarer vi hadde, viste det seg at det til sammen var mye dyrere enn det ble å samle alt hos Holte. Det er lett å se seg litt blind, sier han.

i HoltePortalen og har sjekklister og rutiner samme sted, vi har timeføring i Holte Time, vi har mannskapsliste med byggekortleser gjennom Holte. Vi har også en gjennomgang av rutinene våre hvert år sammen med Holte. Vi kom kjapt i gang med god flyt etter en liten overgangsfase. Det er fint å ha alt fra samme leverandør.

Nordland Bygg har 15 ansatte og solid programvare er nødvendig for god prosjektstyring. - Da jeg kom til ny bedrift som daglig leder og skulle begynne å rydde opp i gamle lisenser og systemer, var det helt naturlig for meg å kontakte Holte. Slik kunne jeg få det akkurat som jeg ville ha det. Pr. dags dato kalkulerer vi i SmartKalk, vi dokumentlagrer alle prosjektene våre

Gjør det meste selv Viggo har tømrerbakgrunn og har tatt videreutdanning på teknisk fagskole. Han har en preferanse for BIM og har vært på minikurs med SmartKalk og IFC. - Utfordringen min her er at vi har en liten bedrift og har ikke egne folk som sitter og tegner eller kalkulerer. Jeg gjør det meste selv. Selv om jeg har prosjektledere ute, ligger mye på

22

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

mine skuldre. Det går greit, jeg liker godt å være «potet», ler Viggo . Kalkyler, timer, sjekklister – alt er digitalt Viggo forteller at han bruker SmartKalk mye. – Jeg bruker SmartKalk til alt jeg regner på. Ikke like mye hele tiden, men i perioder er det mye kalkulasjon. Jeg er uansett innom SmartKalk hver uke - det tror jeg er viktig. Ute bruker gutta app på rutiner og sjekklister, og de fører timene sine. Jeg får kun gode tilbakemeldinger på det. Noen utvalgte har også dokumentasjonsappen og tar bilder, noe som gir oss veldig god kvalitetssjekk. Sjekklister, rutiner, alt er digitalt. Vi bruker forresten også kontraktsmodulen i HoltePortalen i forhold til overtakelsesprotokoller m.m.


Jeg mottar mange telefoner fra selgere som ønsker å presentere sitt system, men ingen av dem kan måle seg med Holte, sier Viggo Hegge, daglig leder i Nordland Bygg AS.

Jubel for Holte ByggSøk – Nylig har vi også begynt å bruke Holte ByggSøk, og har gjennomført den første byggesøknaden. Tidligere brukte vi direktoratet sin løsning, sier Viggo. - Jeg jubla nesten når Petter fra Holte ringte og introduserte meg for Holte ByggSøk. Den inneholder en veldig fin sjekkliste hvor du får med deg alt som er nødvendig. Systemet tvinger deg til å huske på alt. Nabovarsler og ansvarsretter via Altinn er smart. I mange bedrifter er byggesøknader selve «Svarteper»… Det er gull verdt at det finnes et system som letter den jobben. Viktig å ha alt på stell – Viggo har bred erfaring. - Det er blitt sånn i denne bransjen, man må se litt bredt på ting, sier han. - Det er mye å

sjekke når det gjelder det juridiske og viktig å ha alt på stell. Vi har mye å forholde oss til. Vi er forresten inne i et tilsyn nå. DiBK sendte et krav før sommeren om innsending av sjekklister m.m. I og med at vi har alt på stell, sendte jeg straks tilbake det de ba om. Siden har jeg ikke hørt noe fra dem, så de ble nok beroliget, sier Viggo. – Jeg synes det er fint at det er «vaktbikkjer» der ute. Det hjelper oss med å holde oss skjerpet. Det er et stort ansvar vi har, og vi vil at alle skal gå uskadet hjem fra jobb hver dag. Liker godt at Holte er totalleverandør – Jeg mottar mange telefoner fra ulike selgere som ønsker å presentere sitt system, men ingen av dem kan måle seg med Holte, sier Viggo. - De tilbyr bare en

liten bit av det vi har hos Holte. Det kan kanskje finnes enkeltstående produkter som er bedre, men vi vil ikke bytte. – Det er nettopp det at de er totalleverandør som er det geniale med Holte. I vår bransje vet jeg ikke om andre systemer som er like komplette i forhold til det vi har behov for. Det er veldig behagelig, og jeg snakker varmt om Holte både til konkurrenter og andre. For vår del og vår bransje så er disse systemene helt geniale, avslutter Viggo. Les mer om HoltePortalen Les mer om SmartKalk

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

23


Det er mye å se fram til I HOLTE BYGGSØK Det å skape den perfekte programvare er en kontinuerlig prosess hvor det hele tiden jobbes med forbedringer. Man blir aldri «ferdig» med løsningen, og det skal man heller ikke bli. Markeder, forutsetninger og krav endres, og dette igjen skaper nye krav til oppdateringer og oppgraderinger. Vi i Holte jobber aktivt med dette, og programvarene blir stadig bedre.

Holte ByggSøk er et typisk eksempel. Utvikling av byggesøknadsløsninger er tidkrevende fordi prosessen og dokumentasjonskravene er svært komplekse. For oss er det viktig å være sikre på at sluttproduktet fungerer godt både teknisk og faglig, noe som innebærer ukevis med testing fra produktet er utviklet til våre kunder kan ta det i bruk. I tillegg - som kanskje også er det viktigste, skal programvaren kommunisere med både Altinn, Fellestjenester Bygg og kommunene, og enkelte funksjoner må vente fordi mottaksapparatet ikke er klart. Veldig mye er allerede på plass, og Holte ByggSøk er blitt et populært og stadig mer uunnværlig verktøy for brukerne i byggesøknadsprosessen. Det er tidkrevende å utvikle nye funksjoner, men det kan være bra å vite at om ikke alt for lang tid vil tre nye og svært nyttige funk-

24

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

sjoner være på trappene. Det er lov å begynne å glede seg. 1. Søknad om endring Søknad om endring brukes når du skal endre tiltaket ditt i forhold til hva du i utgangspunktet har fått tillatelse til å bygge eller rive. Endringssøknaden er bygd opp på samme måte som de andre søknadene i Holte ByggSøk, med valideringer, huskeliste og advarsler. Dersom du allerede har startet med en ramme eller ett-trinns søknad i Holte ByggSøk, vil endringssøknaden være forhåndsutfylt med tidligere data. Du må da selv gjøre korrigeringer tilpasset endringen du nå skal søke om. Du skal kun endre data slik at disse samsvarer med tiltaket etter endringen, hvilket betyr at endringssøknaden kan inneholde mye av den samme informasjonen som allerede er sendt inn til kommunen tidligere. Dette er bestemt

av Direktoratet for byggkvalitet. I endringssøknaden kan man også laste opp relevante vedlegg. Det spiller ingen rolle om du har laget hovedsøknaden i Holte byggSøk eller ikke. Første innsending kan gjerne være en endringgssøknad - dette var ikke mulig tidligere i DiBKs løsning. Endringssøknaden er under utarbeidelse og vil bli lansert så snart denne er klar. Så fort endringssøknaden er på plass, vil vi starte arbeidet med de to neste trinnene; supplering og søknad uten ansvarsrett. 2. Mulighet for å supplere en mangelfull søknad: Du som søker må ofte supplere den innsendte søknaden. Dette kan skyldes mangler i søknaden, som for eksempel mangelfull nabovarsling eller ufullstendige tegninger. Per i dag har ikke Fellestjenester Bygg støtte for


Mottaksapparatet må være klart før alle bitene kan komme på plass

slik supplering, og vi kan ikke si noe om når dette vil være på plass. Men vi i Holte vil uavhengig av dette jobbe fram en løsning fra vår side, som sikrer at du får mulighet til å nabovarsle på nytt og ettersende det du trenger til kommunen. Siden denne distribusjonen ennå ikke finnes som en digital løsning, er tanken å lage denne innsendelsen som en e-postløsning. Man vil da kunne opprette «Supplering av søknad» i Holte ByggSøk, gi en redegjørelse, laste opp nødvendige vedlegg og sende dokumentasjonen til kommunen på samme måte som alle andre innsendinger. Det som skiller denne innsendingen fra øvrige innsendinger, er at denne vil sendes kommunen som e-post og ikke via Altinn. 3. Søknad uten ansvarsrett (for tiltak uten ansvarlige foretak) Mange tiltak krever ikke ansvarlige

foretak, men kan forestås av tiltakshaver selv. Eksempler er frittstående garasje inntil 70 m2, tilbygg ikke større enn 50 m2 og fradeling av eiendom. Mange av våre kunder utarbeider og sender slike søknader for tiltakshavere, og det er både rett og rimelig at også disse søknadene skal kunne sendes digitalt fra Holte ByggSøk.

midler disse videre til bygningsmyndighetene som igjen vurderer og prioriterer ønskene. Denne dialogen er kjempeviktig for videre utvikling slik at løsningen skal bli best mulig.

Slik kan både du, vi og myndighetene bli bedre: Digital byggesøknad er en løsning som stadig er i utvikling. På den ene siden står Fellestjenester Bygg med myndighetenes digitale plattform for innsending av byggesøknader. Det er denne plattformen Holte ByggSøk «snakker med», og som vi på vår side parallelt utvikler oss for å møte. Mange av ønskene vi får inn fra våre kunder, krever endringer i datamodellen til Fellestjenester Bygg. Det betyr ikke at dine ønsker strander hos oss, vi for-

Raskeste vei til Holte ByggSøks fagsupport, skjer ved å send e-post til byggsok@holte.no, som vi besvarer man-fre fra kl 9-15.

Har du ideer, ønsker eller innspill til endringer? Send dem til: byggsok@holte.no

Ved å delta på webinar og kurs hos oss, får du mange tips og triks til effektiv og nyttig bruk av Holte ByggSøk, og kanskje enda flere ideer til forbedringer.

Les om våre nettkurs i Holte Byggsøk Les om våre gratis kom i gang-webinar

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

25


VÅRE KURS er svært populære! Vi i Holte tilbyr et bredt utvalg av kurs, både hel- og halvdagskurs innen våre programmer og elektroniske verktøy, samt innen kalkulasjon og byggesak. Kurs og opplæring er i vinden som aldri før, og det er fint å se at mange melder seg på våre kurs. I og med at vi nå kjører så å si alle kursene våre som nettkurs, er det heller ikke noe problem å få plass.

Tidligere kunne vi oppleve at kursene ble fulltegnet og at kunder måtte vente til en annen dato. Slik er det ikke lenger. Nettkursene har større kapasitet, og du som deltaker slipper å reise noe sted for å delta. Du kan i ro og mak sitte på din egen pc i vante omgivelser, og få grundig opplæring. Nettkursene virker nesten som 1-til-1-undervisning, i og med at du kun ser kursholderen. Lurer du på noe underveis, er det bare å rekke opp hånden i programmet, og taste inn dine spørsmål. Du får svar - og det får dine medkursdeltakere også – og på akkurat samme måte som på et klasseromskurs, får alle deltakerne både høre spørsmålene og svarene – når kursholder gjentar disse i plenum.

26

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

Flere nye kurs i 2021 I 2021 kommer det flere nye kurs innenfor byggesak, både som hel- og halvdagskurs. HMS/KS-avdelingen oppdaterer også sine kurs, så her vil det bli flere varianter. Det å utvikle kurs er noe vi jobber med hele tiden, og det er derfor på nettsiden vår at du til enhver tid finner oppdatert kursoversikt. Evalueringsskjema gjør oss bedre For å gjøre våre kurs bedre og mer kundetilpasset, sender vi alltid ut lenke til evalueringsskjema etter gjennomført kurs. Her ber vi om tilbakemelding på hvordan du som deltaker har opplevd kurset, hvilket utbytte du har hatt, og vi ber også om innspill til endringer og forbedringer.

Kjedelig å fylle ut skjema? Vi vet at mange synes det er kjedelig å fylle ut evalueringsskjema, så derfor har vi lagt inn en liten «gulrot». Hvert kvartal trekker vi en vinner av et headset blant de som har tatt seg bryet med å fylle ut og sende inn. Vant headset En av vinnerne er Eirik Berg i Byggpartner i Hammerfest. Han deltok på et kurs i Holte ByggSøk i sommer, og tok seg noen minutter til å fylle ut evalueringsskjemaet etter endt kurs. Han ble hoppende glad da vi ringte han og fortalte om premien, og kort tid etter fikk han tilsendt headsettet i posten.


Eirik Berg i Byggpartner Hammerfest er superfornøyd med headsettet han vant etter å ha blitt trukket ut som vinner blant deltakere på kurs i Holte ByggSøk, bare fordi han tok seg bryet med å sende inn evalueringsskjema.

Vi tok en prat med vinneren – For meg som er ny i HolteSystemet så synes jeg kurset var veldig nyttig og bra. Vi har tidligere pleid å sette ut våre byggesøknader til ekstern partner, men etterhvert er det meningen at jeg skal gjøre disse selv. Et kurs var derfor helt på sin plass. Eirik synes kurset var oppklarende og lett forståelig, men man blir selvsagt ikke proff byggesøker over natta. Han forteller at han nok trenger et kurs til før han føler seg klar til å sette i gang med byggesøknader på egen hånd. Skal på flere kurs – Jeg har meldt meg på et nytt kurs, et videregående kurs i Holte byggSøk, og jeg har faktisk også meldt meg på et kurs i HMS/KS hos Holte. Det blir nok

travelt på nyåret, sier Eirik.

Les mer om våre kurs

Det er hektisk i Hammerfest med andre oppgaver, og det har ikke vært behov for å skrive noen søknader enda. Eirik har desuten vært en stund i koronakarantene, og da kom headsettet godt med til å høre på litt musikk. Oppfordrer andre til å evaluere – Det er klart at hvis Holte skal bli bedre også, så er det viktig at vi som går på kurs tar oss tid til å fylle ut skjemaet og gi en tilbakemelding. Jeg vil anbefale andre kursdeltakere om å ta seg tid til å evaluere. Plutselig kommer det kanskje et headset dumpende i postkassen også, avslutter Eirik Berg.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

27


Med JobOffice fra Holte får vi ALT UNDER ÉN PARAPLY I Færder kommune holder Tjøme & Hvasser Elektriske til. Med 5-6000 fastboende og nærmere 50 000 hyttefolk, har de travle dager. Særlig sommeren 2020 har det vært mange folk på hyttene, og nye behov oppstår stadig. Det har rett og slett ikke blitt tid nok til å sette seg ordentlig inn i sitt nye datasystem, JobOffice fra Holte. Men daglig leder Martin Borge er optimistisk.

- Vi er fremdeles helt i startfasen for å få lært oss programmet, men nå dreier alt seg om å komme ordentlig i gang. Vi er veldig fornøyde, ikke minst med de som hjelper oss inne hos Holte. Det er nesten det viktigste foreløpig, at noen svarer når vi lurer på noe, ler Martin. JobOffice hadde alt vi savnet i vårt gamle system Det å skifte ordresystem vil nok for de fleste bedrifter fremstå som plagsomt. Men når det gamle systemet mangler vesentlige funksjoner som f.eks. EHF-faktura, har man ikke noe valg. Det var den situasjonen Martin og kollegaene befant seg i på vårparten da det kom en telefon fra Holte.

28

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

- Plutselig falt alt på plass, sier Martin. Hos Holte får vi alt under én paraply, og det liker vi godt. I tillegg til nytt ordresystem JobOffice med EHF-faktura, har vi nå også sjekklister, PocketLink, kalenderfunksjon og ikke mindre enn 7 firmabiler som alle har Holte Kjørebok installert. Vi trenger et system som fungerer optimalt Martin har god fartstid i bransjen, og firmaet har eksistert siden 1982. Den gang het det Røssland Elektro, og Martin begynte å jobbe der i 2001. I 2009 kjøpte han firmaet, og ga det navnet Tjøme & Hvasser Elektriske. Martin forteller at det skjer mye i elektro. Det er en bransje som er i endring

hele tiden, og det er stadig nye krav. Både når det gjelder smarthus, elbiler, solceller og nye installasjoner. Han synes det er kjempeinteressant med nye utfordringer, og liker godt at man slipper å gå i samme tralten bestandig. - Når vi har så mye å følge med på, blir det viktig å ha et system som fungerer optimalt så vi slipper flere utfordringer enn vi må. Vi har stor tro på at JobOffice og Holte skal bli veldig bra for oss, sier Martin. Hytter med boligfaktor krever stadig oppgradering Firmaet har 9 ansatte, og snart kommer det en lærling så de blir 10. De betjener hovedsakelig Færder kommune som består av Nøtterøy,


Når vi har så mye å følge med på, blir det viktig å ha et system som fungerer optimalt så vi slipper flere utfordringer enn vi må, sier daglig leder Martin Borge i Tjøme & Hvasser Elektriske AS.

Tjøme og Hvasser. Martin forteller at de mange hyttekundene utgjør en stor del av kundegruppen. De fleste hyttene er slett ikke «hytter» heller, men fullverdige boliger, noen med boblebad og basseng. - Sommeren 2020 har vært «tilbake til 80-tallet», med veldig mange sommergjester. Mange har lånt ut hyttene sine til ungdommen i sommer, og med dem kommer det gjerne nye krav. Vi føler oss faktisk privilegerte i korona-perioden med veldig mange oppdrag, sier han. Firmaet får mange kunder via lokalavisen Firmaet har et godt rykte, og de trenger ikke å gjøre mye for å skaffe

kunder. De markedsfører seg via en liten annonse i Tjømekalenderen og i lokalavisen «Øyene». - God, gammeldags papirannonse, sier Martin. Øyene er den eneste lokalavisen som virkelig blir finlest her ute, og vi får mange kunder gjennom denne. Vil berømme Holte for god service! Martin vil gjerne fremheve den gode servicen han får hos Holte. – Siden alt ikke er på plass hos oss ennå, så lurer vi på noe støtt og stadig. Men vi får god hjelp når vi spør. Både Tage som er vår konsulent hos Holte og folkene på support er positive, service-innstilte og behjelpelige. Vi er i en prosess nå for å få programmet til å løse våre utfordringer og vi er på god vei.

- Som jeg nevnte så liker vi godt at all programvaren er under én paraply, og at tjenestene vi trenger snakker samme språk. På den måten slipper vi å bruke tid og penger på flere programmer. Bare regnskapet setter vi bort til regnskapsfører, alt det andre fikser vi selv. Vi har stor tro på JobOffice og Holte, avslutter Martin. Les mer om JobOffice for elektrikere

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

29


HoltePortalen er lett å lære seg. Sjekklistene er veldig bra, og det er greit å skreddesy disse til hvert enkelt prosjekt, forteller daglig leder Lars Møgster i Union VVS i Mo i Rana.

HoltePortalen holder styr på VÅRE PROSJEKTER Lars Møgster er daglig leder for Union VVS. Han overtok i juli i 2019, men selve firmaet har historie tilbake til 1960-tallet. De har kontor både i Mo i Rana og i Sandnessjøen, og de er mange – totalt 35 ansatte. En stabil gjeng, hvor enkelte har vært med i mer enn 25 år. De har tallrike prosjekter og mye å holde styr på. Til å hjelpe seg med det, bruker de HoltePortalen.

App på mobilen Lars er ute på Træna når vi treffer han. Helgelandskysten byr på mange flotte øyer, og firmaet utfører jobber på bl.a. Træna, lundefugl-øya Lovund og på Lurøy. – Det er bare å kjøre servicebilen om bord på ferga, så går det så greit. Og mobiltelefonen er selvsagt med, for på den ligger appen til HoltePortalen med bl.a. sjekklister og kamera for fotodokumentasjon. Vi bygger opp alle våre prosjekter rundt HoltePortalen, forteller Lars. Fra papir til digitalt har gått greit Alle ansatte har hver sin bruker i systemet, også lærlinger. Lars sier at alle er superfornøyd med løsningen i Holte-

30

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

Portalen. KS, HMS og dokumentasjon med bl.a. møtereferater, sjekklister, osv. – alt er med. Våre ansatte har ikke vært vant til å jobbe med digitale systemer tidligere, men nå har vi bygget det opp og kommet godt i gang. Alt av prosjekter legges inn i HoltePortalen, med all dokumentasjon i form av bilder, m.m. Det virker som om rørleggerne synes det er kjempeartig også, sier Lars. Han forteller at rørleggerne synes det er veldig greit å bruke mobilen sin som verktøy. – De tar seg en liten runde, tar bilder av det de har gjort og kan skrive kommentar til bildene.

Enkelt å lære seg – Programvaren er lett å lære seg. Sjekklistene er veldig bra, og det er greit å skreddersy disse til hvert prosjekt. Å legge ut tegninger er hensiktsmessig, og det går fint å zoome inn på tegningene for å se detaljer. Systemet er brukervennlig og enkelt å tilpasse så det blir «vårt system». Vi slipper helt kompromisser. Systemet til Holte er veldig bra laget – vi er superfornøyd, sier han. Får god hjelp fra Holte – Jeg ble oppringt av Bård Klausen fra Holte, som lurte på om han kunne komme oppover og vise meg Holtes system. Han gjorde en veldig god


jobb, jeg har lyst til å skryte litt av han Bård, sier Lars. - Bård har en utrolig service-innstilling og han kan alltid svare hvis det er noe jeg lurer på. Han viser stor interesse for jobben sin, og det setter jeg uendelig pris på! Dyktige ansatte Når Lars først er ute med godord, vil han også benytte anledningen til å skryte av arbeidsstokken sin. – De har en god spredning når det gjelder alder og erfaring, alle sammen er kjempeflotte og stiller alltid opp. Uten dem hadde ikke dette vært mulig. Det er en svært dyktig gjeng vi har – både her på Mo og i Sandnessjøen, sier han stolt.

Personvern-tjeneste med Holte på telefon – I KS-systemet i HoltePortalen ligger også en GDPR-tjeneste for å ivareta personvern. For sikkerhets skyld gjennomfører vi denne med en konsulent fra Holte på øret mens vi gjennomgår prosessen steg for steg på min pc. Første gangen hadde vi oppsett, deretter gjennomgikk vi en del rutiner, bl.a. om hvordan man lagrer dokumenter lovlig, personvern m.m. Nå skal vi snart ha en revisjon av rutinene med en ny gjennomgang med Holte. Det er vel noe man bør gjøre annethvert år, sier Lars.

Mange ulike oppdrag Union VVS driver med mange ulike oppdrag, men mest med nybygg og rehabilitering av større leilighetsbygg. En trend i tiden er at mange vil ha varmepumpe, nettopp fordi den også kan brukes til «gratis» kjøling. – Vi har mye sol – også midnattssol her nord og det kan bli varmt innendørs da, ja. Om det ellers er noe spesielt alle skal ha for tiden? Tja – alle skal vel ha en rørlegger, ler Lars Møgster. Les mer om HoltePortalen

holte MAGAZINET - HØSTEN 2020

31


Avsender: Holte as. Pb. 172 Skøyen, 0212 OSLO

ABONNEMENTET ER EN GAVE FRA HOLTE AS

DIN ANBEFALING KAN BLI GULL VERDT! Tipser du en håndverker du kjenner om vår programvare, kan det bli lønnsomt for deg også!

Nå kan det bli lønnsomt for deg å fortelle om dine positive erfaringer til dine bekjente. En god anbefaling fra en man kjenner, er alltid inspirerende. Så kanskje ditt tips kan bli det lille som skal til for at vedkommende også blir kunde hos oss? Så fort du har skaffet oss en ny kunde, gir vi deg en velfortjent belønning. Vi setter ingen begrensning på hvor mange du skaffer. Dette er heller ingen tidsbegrenset kampanje, tvert imot – når som helst, hvor som helst.

Slik fungerer det:

Velg mellom 3 premier:

Din premie kan hentes ut når ny kunde du har anbefalt betaler etablering og sin første vedlikeholdsfaktura. Det er to måter å registrere tips på:

• Et valgfritt Holteprodukt

Send en e-post til post@holte.no med ditt navn, firmanavn og org.nr. i Brønnøysund. Skriv også navnet og firmanavnet til den du har tipset. Så følger vi med på om vedkommende blir kunde hos oss, og tar kontakt med deg. Eller kontakt din kunderådgiver i Holte på telefon eller e-post og si fra, så kan han hjelpe deg med å registrere ditt tips i vårt CRM-system.

(Gjelder etablering, ikke lisens)

• 50 % rabatt på en eksisterende lisens i ett år • BOSE QC 35-II trådløst headset II

Vær rask med å registrere tips. Vi har et krav om at tipset må være registrert før kunden tar kontakt med oss. Hvis flere har tipset om samme firma, er det førstemann til mølla som gjelder. Lykke til – dette blir spennende!

M

www.holte.no

1

24

Telefon 45 50 60 70

Ø M ER KE T ILJ

8 Trykksak 6

1

Mange av våre kunder er så fornøyd med sin programvare fra Holte, at de liker å fortelle om det. Det skjønner vi godt! Vi hører stadig om folk som sparer tid, om folk som får de kjedelige oppgavene unna på en morsom måte, og ikke minst om folk som tjener mer penger fordi de får bedre tid til å gjøre jobber som de tjener penger på.

Profile for Holte AS

HolteMagazinet høsten 2020