__MAIN_TEXT__

Page 1

holte MAGAZINET

HOLTE AS OSLO/TØNSBERG/TRONDHEIM HØSTEN 2017

SPARER NÆRMERE 100 000 I ÅRET PÅ HOLTE KJØREBOK! SLIK REDUSERER DU REKLAMASJONSSAKER ULVEOPPLEVELSER KALKULERT I SMARTKALK

04 12 14

Fotos: Thomas Barstad Eckhoff


KJÆRE LESER! Velkommen til høstens utgave av HolteMagazinet. I forkant av denne utgaven har vi reist land og strand rundt for å besøke flere av dere. Dere tar oss raust imot og gir oss verdifulle innblikk i deres hverdag. Dette gir enorme mengder energi og stolthet, som vi igjen tar med oss inn i vår hverdag. Jeg har lyst til å starte denne lederen med å rette en stor takk til dere som bruker programvaren vår og tar dere tid til å gi oss tilbakemelding. Det er mye snakk om digitalisering om dagen, og naturlig nok er dette et gjennomgående tema i denne utgaven. Vårt hovedfokus er å gjøre gevinstene av digitalisering brukervennlige og tilgjengelige. Med det mener vi at terskel for hverdagsdigitalisering skal være lav og utbyttet høyt. Dialogen vi har med dere er helt avgjørende i dette arbeidet. Et annet sentralt tema i denne utgaven, er hvordan sjekklistene fra Holte forenkler hverdagen til våre kunder. Bli med til Sørlandet og hør hvordan Try Rør senker stressnivået og øker proffnivået. Bli med til Telemark, hvor Stilbygg Kongsberg har vært på hyttetur i fire år med programvare fra Holte, og les om hvordan Buskerud Bygg håndterer stadig proffere kunder. Vi inviterer deg også til Troms, hvor byggmester Liljebakk har kalkulert villmarkshytta WolfLodge i SmartKalk. Sjekk ut hvordan Hurtigruta Carglass sparer nærmere 100 000 i året på Holte Kjørebok. Få også med deg det siste når det gjelder elektronisk mannskapsliste, og les det historiske tilbakeblikket med bygningsingeniør Dag Arne Danielsen om ByggLex. Vi håper du synes stoffet er interessant. Kom gjerne med ris og ros samt innspill og tips til saker du ønsker vi skal ta opp i senere utgaver.

Aleksander Bjaaland adm. dir.


holte MAGAZINET HØSTEN 2017

REDAKTØR: Anne Merete Moe

04 06 09 12 14

SPARER NÆRMERE 100 000 I ÅRET PÅ HOLTE KJØREBOK! SJEKKLISTER PÅ MOBIL

JOBOFFICE HAR SENKET STRESSNIVÅET MED 40 % SLIK REDUSERER DU REKLAMASJONSSAKER ULVEOPPLEVELSER KALKULERT I SMARTKALK

17 19

BYGGEBRANSJEN HAR MYE Å TAKKE DAG ARNE DANIELSEN FOR

20

FIKK HJELP TIL SPESIALTILPASSEDE SJEKKLISTER AV HOLTE

UTGIVER: Holte as Drammensveien 145 A Pb 172 Skøyen 0212 Oslo

22

HVA SLAGS ELEKTRONISK MANNSKAPSLISTE BØR JEG VELGE?

Org.nr. 982 506 395 Tlf. 45 50 60 70 firmapost@holte.no www.holte.no

23

TIPS OG RÅD ELEKTRONISK MANNSKAPSLISTE

24

SENDTE OVER 20 BYGGESØKNADER

27 29

DE NYE HELTENE

REDAKSJON/DESIGN: Neda Lowe Christina Jonstang

TRYKKERI: Rolf Ottesen Grafisk Produksjon OPPLAG: 10 000 Det kan siteres fritt fra tekster og artikler, så lenge du husker å oppgi kilden. Det tas forbehold om at trykkfeil kan forekomme.

PÅ TIDE MED ET KURS I HØST?

PÅ HYTTETUR MED HOLTEPORTALEN


SPARER NÆRMERE 100 000 I ÅRET PÅ HOLTE KJØREBOK! Hurtigruta Carglass tilbyr kundene sine lånebil etter avtale. De tilbyr også henting og levering av bil, eller de kjører kunden tilbake til jobb. Til slik bruk er de avhengige av elektronisk kjørebok i sine biler. Og fordi de er en landsdekkende bedrift med 55 avdelingskontorer, har de også mange biler. Derfor kjøpte de like godt 76 elektroniske kjørebøker fra Holte. HolteMagazinet stikker innom hovedkontoret på Ensjø en høstdag, og treffer Business Controller Håkon Brevik. Han forteller at de nettopp har byttet til Holte Kjørebok, men at både den og programvaren i HoltePortalen ser lovende ut. Kjørebok er sendt ut til alle avdelinger, og samtlige brukere er registrert. Sparer en fulltidsstilling med elektronisk kjørebok - Vi sparer mye tid på at vi har hele oversikten samlet på ett sted, sier Brevik. – Førsteinntrykket av HoltePortalen er at det er enkelt å se hva som er kjørt privat og hva som er kjørt i arbeid. Det hadde vært en fulltidsstilling hos oss å registrere alt dette manuelt. Hver enkelt avdelingsleder ordner dette nå elektronisk, og vi kan også se hvor bilene befinner seg hvis det skulle være behov for det. Lett å bytte leverandør - Det er våre kundebiler og varebiler som har fått Holte Kjørebok, forteller han. - Tidligere hadde vi en annen leverandør, men en dag fikk jeg en telefon som fanget interessen min. Det var ikke vi som fant Holte, men Holte som fant oss. Og når denne kjøreboka gjorde samme jobben som den vi hadde, og til en ganske mye bedre pris, ble det lett å bytte. Det var

4

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

nemlig betydelig å spare, nærmere 100 000 kroner i året! Rett skal være lett! I tråd med sitt slagord «Rett skal være lett», er Holte Kjørebok en enkel måte å sikre seg mot unødig beskatning. Firmabiler som kjører mer enn 40 000 km i næring i året, og som ønsker fradrag på nyprisverdien på bilen, må dokumentere denne kjøringen med en elektronisk kjørebok. Da blir det enkelt for Hurtigruta Carglass å låne ut bilene sine til kundene, uten at de taper penger. Steinsprut haster å reparere Jo lengre du venter med å reparere en glass-skade, jo større er sjansen for å kaste bort både tid og penger. Dessuten er reparasjon av steinsprut kostnadsfritt, dersom du har kasko eller delkasko, lover Hurtigruta Carglass på sine nettsider. Og at de snur seg fort, også på andre områder, er kjørebokbyttet til Holte et bevis på. - Det var ingen vits i å vente med det, sier Brevik. God service hos Holte Hurtigruta Carglass er veldig fornøyd med oppfølgingen de har fått. - Vi får god service hos Holte, og får svar på alt vi lurer på. Selskapet er i vekst, og vi sikter på å etablere flere avdelinger i framtiden. De fleste av våre kunder er strålende glade for vår hente/bringe-tjeneste, selv om nok de aller fleste kommer til oss med bilen. Vi tenker også på miljøet, og har planer om å tilføre bilparken vår flere el-biler. - For meg som Business Controller er det viktig å ha kontroll og oversikt. Men prisen var den avgjørende faktoren for Holte Kjørebok, avslutter han.


Prisen var den avgjørende faktoren for valg av kjørebok, men også kontroll og oversikt er viktig, sier Håkon Brevik, Business Controller.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

5


r e r i p a p s ne y s a t l t t e r u e g n r e e g <Tømsrøelreog tullball. Dbeetuttee i felten kaffe lyst til å job bil funker!> som har raktiske ting. Mo Bygg AS med p - Frode Munkeby, Buskerud

SJEKKLISTER PÅ MOBIL - er like enkelt som å sende SMS til kjæresten! Frode Munkeby driver Buskerud Bygg AS. Dette profesjonelle tømrerfirmaet har doblet omsetningen årlig siden de startet opp for snart fire år siden, og Frode selv har 20 års erfaring. Fra dag én har de benyttet programvare fra Holte, noe Frode hadde god erfaring med fra før.

Bedriften teller ti ansatte totalt, tre i administrasjonen og sju håndverkere ute. De har mange rehabiliteringsprosjekter, og er også medlem av kjeden Norske Hus. De følger leveregelen om at hvis man skal gjøre en god jobb må man aldri kompromisse med kvaliteten. Bruker SmartKalk og HoltePortalen Buskerud Bygg bruker SmartKalk til å regne anbud, og i HoltePortalen har de apper for rutiner, sjekklister, befaring, vernerunder og timeføring (Holte PROFF). - Et prosjekt blir først kalkulert i SmartKalk, hvor vi har tilpasset programmet med egne poster for våre rehabiliteringsprosjekter, forteller Frode. - Kunden får

6

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

et proft og oversiktlig tilbud, hvor det er enkelt å bytte ut enkeltposter. Skulle de f.eks. ønske en annen flis, er det bare å taste inn endringen og på ett sekund har vi en ny, detaljert beskrivelse. Proffere kunder krever mer - Kundene i dag har internett og tilgang på masse kunnskap. De ønsker profesjonalitet, sier Frode. - Vi vinner derfor lettere anbud med SmartKalk. Men til mindre oppdrag bruker vi gjerne befaringsappen og tilbudsmodulen i HoltePortalen. Via befaringsappen registreres alle opplysninger i jobben rett inn i programvaren – der og da. Alt går digitalt. Men det er vanskelig å gå helt vekk fra «papir», sier

han og peker på et whiteboard han har hengende på veggen. – Denne er i hvert fall fin å ha når vi sitter flere sammen og diskuterer jobber. Proffere ansatte med sjekkliste på mobil - Skal du være profesjonell i dag, nytter det ikke med permer i hyllene. Vi trenger programvare for å holde orden, sier Frode. - Prosjekter igangsettes og følges opp i HoltePortalen. Sjekklistene tilpasses oppdraget, og sendes til gutta på mobil. Er man i stand til å sende en tekstmelding til kjæresten sin, er man også i stand til å fylle ut en sjekkliste. Her krysser de av når jobben er gjort. Her ordner de bildedokumentasjon.


- Alt kommer inn på min pc – slik at jeg har full oversikt til enhver tid. Tømrere generelt synes papir er kaffesøl og tullball. Dette er gutta som har lyst til å jobbe ute i felten med praktiske ting. Mobil funker! Som tømrer ved et skrivebord, må jeg innrømme at jeg savner lukt av treverk i blant. Det hender gutta kommer innom med en liten skål med spon, så jeg får litt godlukt på kontoret. - Ellers ses vi ganske sjelden. Gutta drar rett på byggeplass om morgenen, og vi kommuniserer via mobil og sjekklister. Er det noe de lurer på, tar de bilde eller videofil og sender til meg, så ser vi på det sammen. Slik sparer vi masse tid.

Kvalitetsbevisst arbeid Buskerud Bygg AS er et kvalitetsbevisst tømrerfirma som ble opprettet 21. januar 2014. Deres filosofi er overordnet å praktisere det beste mulige håndverk både faglig og forskriftsmessig. De har fokus på at kunden skal sitte igjen med inntrykk av høy standard og faglig dyktighet, ikke bare for firmaet, men bransjen generelt. De har lang erfaring innen nybygg, tilbygg, rehabilitering, reparasjon av bygningsdeler, tak, vegg, gulv, etterisolering, dører, vinduer og grunnmur. Buskerud Bygg AS har erfarne håndverkere som aldri går på kompromiss med kvalitet.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

7


Rehabiliteringsarbeidet på hytta fra 1700-tallet (over) er krevende, men spennende, og i sterk kontrast til nybygget (under) som har helt andre utfordringer. Sjekklister blir uansett viktige.

Timeføring i nåtid er ferskvare! - Programvaren blir på en måte både kasseapparatet vårt, og verktøyet som hjelper oss å ivareta informasjon og dokumentflyt. Det minner oss på vernerunder og HMS. - Er stillaset forsvarlig sikret? - Er det ryddig på byggeplassen? Vi har brukt Holte hele tiden, og det gjør oss effektive! Informasjonsflyten går veldig fort via programvare og telefon. Det er verdifullt for oss å se hva gutta har gjort hver dag. Timeføring i nåtid er ferskvare, og kan diskuteres mens det er aktuelt. - Vi bruker programvaren daglig, og vi ser stadig nye fordeler med hvordan vi kan bruke den. Uten den, hadde det vært rot og mange permer. Hundre prosent digitalt blir det vel aldri – men vi er veldig nær.

heldigvis villige til å vente litt på flinke folk. - Vi jobber både med eneboliger, trehusbebyggelse og hytter. Det er vanskelig å si nei til artige oppdrag. Vi holder bl.a. på med å rehabilitere en hytte fra 1700-tallet ute i Oslofjorden. Slike utfordringer er bestandig gøy, smiler Frode.

Ordre fram til neste høst Buskerud Bygg har travle dager. De har ordrereserve fram til neste sommer og videre utover neste høst. Kundene er

Så dette ser vi faktisk fram til. Håper vi får et glimrende skussmål, og kanskje et smilefjes på døra – som kan skille oss fra useriøse bedrifter!

8

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

Ønsker Arbeidstilsynet velkommen i oktober! - I oktober har Arbeidstilsynet meldt sin ankomst, forteller Frode. – I den anledning har vi hatt gjennomgang av rutinene våre, både ved hjelp av Holtes tjeneste og en egen gjennomgang her på kontoret. Dette er en positiv anledning til å få stresstestet firmaet vårt og en mulighet til å få bekreftet at vi gjør jobben vår riktig.


- Jeg forsto at vi trengte en digitalisering, og vi har tatt den trinn for trinn, sier Jørgen Karlsen.

JOBOFFICE HAR SENKET STRESSNIVÅET MED 40 % - og økt proffnivået med 50 %! På det blide Sørland i Søgne, noen mil vest for Kristiansand, holder VVS Eksperten Try Rør til. HolteMagazinet stikker innom en morgen, og finner daglig leder Jørgen Karlsen bak et ryddig skrivebord. Foran seg har han to store dataskjermer med JobOffice skjermbilder på. Ikke for å imponere oss, men fordi JobOffice er den nye hverdagen hans. holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

9


Jørgen Karlsen sier at han er meget imponert over sjekklistene i JobOffice.

- JobOffice har virkelig gjort arbeidsdagen her enklere og stressnivået lavere, smiler han. - Tidligere, da vi hadde 8-9 ansatte, hadde vi et egenutviklet papirsystem som skulle forenkle prosessen med fakturering, oppdatering av priser og gi god oversikt over deler. Det funket ganske greit, men da vi ble flere måtte jeg se etter et system som kunne erstatte vårt. JobOffice utpekte seg raskt! - Jeg forsto at vi trengte digitalisering. Både på prosjektstyring, og fordi jeg kastet bort mye tid på å lete i gamle prosjekter ved ulike henvendelser. Jeg begynte å sondere terrenget, og snakket med både bransjefolk og med grossisten. JobOffice utpekte seg raskt – dette systemet så ut til å være mest egnet for vår størrelse. I dag er vi 13 ansatte, og det fungerer utrolig bra.

10

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

Har tatt det trinnvis - Istedenfor å starte med full pakke, begynte vi først med bare kontorversjonen/ innesystemet. Dette er jeg er glad for i ettertid, da jeg fikk tid til å lære meg systemet. Det funker kjempefint! Historikk på kunder, oversikt over fakturaer, - et par tastetrykk så har jeg full oversikt. Alltid. - JobOffice senker stressnivået dag for dag. Min hverdag som leder for disse gutta har blitt mye bedre. Etterhvert har vi også begynt med håndholdte PocketLink hos noen av gutta. Vi startet med ett abonnement også der, og utvider etter hvert. Meget imponert over sjekklistene - Vi har mange gass-serviceoppdrag blant våre kunder, og på dette området er det stort behov for proff dokumentasjon med bilder og sjekklister. Da vi henvendte oss til Holte og spurte om dette, fikk vi vite at

sjekklister i JobOffice var like rundt hjørnet. I tillegg var vi så heldige at vi var det aller første firmaet som fikk prøve det ut, sier Karlsen. - Jeg er meget imponert over disse sjekklistene, forteller Karlsen. Når gassteknikeren vår går fra jobben, har han lave skuldre. Bildene han har tatt er lagt i sjekklistene. JobOffice har senket stressnivået hans med minst 30-40 prosent, og proffnivået er økt med 50 prosent! Sparte 5 timers jobb - Nylig gjorde vi en gass-service på 25 leiligheter, hvor det var en del feil. Jeg tipper vi sparte 5 timers jobb, takket være de nye sjekklistene. Det gjør en forskjell! Akkurat nå holder jeg på å lage en liste med mer enn hundre sjekkpunkter.


JobOffice – nå også for elektrikere JobOffice er Norges mest brukte bransjesystem for rørleggere, men snart lanseres systemet også for elektrikere. I likhet med rørleggere tilbringer elektrikeren mesteparten av dagen ute på oppdrag og må ofte tilbake til kontoret for å fullføre administrative oppgaver. Med JobOffice kan elektrikeren bruke mer tid hos kunder og mindre tid på kontoret. I tillegg har han/hun tilgang til de 5 Sikre for å oppfylle forskriftenes krav til dokumentasjon av en boliginstallasjon - uavhengig av hvor i landet han er.

- Også kommunen er en viktig kunde, og der er det strenge dokumentasjonskrav bl.a. i forhold til sjekk av trykkledninger, kloakkledninger, trykktester etc. Med PocketLink på mobil eller nettbrett er det superenkelt å ta bilde av f.eks. trykknivå og med sjekklistene glemmer vi ingen ting. JobOffice har vært en revolusjon for oss - For vår del har JobOffice vært en revolusjon. Både prosjektstyringsmessig og ikke minst med økonomien. Kalenderfunksjonen er super. Hvis jeg legger jobben inn i kalenderen dagen før, slipper gutta å dra innom kontoret - det er jo ikke her vi tjener pengene. - Gutta som bruker PocketLink forteller at de synes det er gøy å føre timer og registrere deler! De som tidligere leverte lapper

med deler og timer en gang i måneden, leverer nå hver dag. Nå kan jeg fakturere hele tiden, og ligger 30 dager i forkant i forhold til før. Det gjør mye både med likviditeten og med totaloversikten.

mye tid om jeg skulle lete fram detaljer på gamlemåten. Nå ligger alt i skyløsningen, beskyttet mot virusangrep, og kan hentes fram med et par tastetrykk. Det er ingen tvil om at dette er veien å gå.

- Kontordamene våre er også glade for JobOffice. Et tastetrykk så har de FDV for hele jobben, når vedkommende ute har tastet riktig. Før brukte vi mye tid på FDV-permer. Nå leverer vi det ut elektronisk på en minnepinne - det er fantastisk!

- Det er dessuten morsommere å bruke tid på å drive butikk, enn å fylle ut masse papir. Det er en grunn til at vi ble rørleggere, og de unge gutta har heller ingen problemer med det digitale. Veien videre for oss er flere PocketLink på nettbrett. Selv vil jeg ved å senke min tidsbruk med ytterligere 5 %, bruke tid på å forbedre inntjeningen.

Bedre å drive butikk enn å fylle ut papirer! - Det er viktig å ta seg tid til å lære seg nye måter å jobbe på. Jeg er veldig glad for at jeg tok det steget for to og et halvt år siden. Vi har utført 4100 prosjekter på den tiden. Hvis 10 prosent av disse ringer meg i løpet av de neste 3 årene for å spørre om noe, ville det bety veldig

- Jeg anbefaler definitivt JobOffice til andre! For vår størrelse og type bedrift er dette optimalt, ikke minst med de nye sjekklistene. Les mer om JobOffice her

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

11


e g i t t y n n e o N s og råd tip

SLIK REDUSERER DU REKLAMASJONSSAKER Det er ingen tvil om at et godt KS- og HMS-system, i tillegg til systematisk jobbing med sjekklister og dokumentasjon av alt som gjøres på byggeplassen, er det som skal til for å gjøre arbeidstilsynet og bygningsmyndigheter fornøyde. Men visste du også at et godt system med bl.a. digitale sjekklister ikke bare tilfredsstiller tilsynsmyndighetene, men også kan begrense byggefeil og spare deg for store reklamasjoner senere? Et digitalt styringssystem hjelper deg å lære av tidligere feil for å redusere sannsynligheten for nye.

Da er vi i selve kjernen av hva HMS og KS virkelig handler om! Ta dokumentasjon på alvor Med HoltePortalen kan du gjennomføre sjekklister, vernerunder og registrere avvik på mobilen eller nettbrettet direkte fra byggeplassen. Ingen inntasting av data eller skanning av dokumentasjon er nødvendig i etterkant. Ønsker du å dokumentere jobben underveis eller visualisere hva avviket består i, kan du enkelt ta bilde og knytte det til prosjektet

før det sendes inn til rette vedkommende. Dette er en viktig dokumentasjon hvor bildene automatisk dateres. Husk også å ta bilder av det ferdige resultatet, bl.a. for å dokumentere skadefrie gulv eller vegger, dersom det skulle oppstå skade fra en annen håndverker etter deg. Bilder er også gode å ha hvis en tidligere kunde vil ha gjort flere arbeider på et senere tidspunkt. Da er det greit å kunne sjekke hva du gjorde sist, og hvordan.

Med HoltePortalen - kan ansatte eller prosjektdeltakere via app på mobil og/eller pc:

12

utarbeide og sende tilbud

registrere og lukke avvik samt lage rapporter

kalkulere anbud (Kalkulasjonsnøkkelen)

føre timer og fakturere

få hjelp til å utforme gode byggesøknader

ha full kontroll over prosjektøkonomien

kvalitetssikre jobben via elektroniske sjekklister

utarbeide FDV-dokumentasjon (FDV-nøkkelen)

ta bilder underveis for dokumentasjon

ha oversikt over firmabilen med elektronisk kjørebok

gjennomføre vernerunder (HMS)

føre elektronisk mannskapsliste over de som er på

få tilgang til bedriftens rutiner

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

byggeplassen


Du velger selv om du vil bruke mobil eller nettbrett i KS-arbeidet.

holte MAGAZINET - HĂ&#x2DC;STEN 2017

13


Fotos: Thomas Barstad Eckhoff

Det er i Nord-Norge det skjer! Polarpark i Bardu inviterer til naturopplevelser midt i villmarka. I spektakulære «WolfLodge Experience» kan du sitte trygt i sofaen mens rovdyra lusker utenfor vinduet ditt. Ulvehytta er oppført av Byggmester Liljebakk fra Narvik - og kalkulert i SmartKalk fra Holte.

14

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017


- SmartKalk er så bra, det er så enkelt å få med alle detaljer, sier byggmester Andreas Liljebakk.

ULVEOPPLEVELSER KALKULERT I SMARTKALK - Det er ingen billig fornøyelse å oppleve ulv i sitt rette element, forteller byggmester Andreas Liljebakk. Vi snakker priser for såkalt «high end» turistreisemål i flerehundretusenkronersklassen per person per natt, og parken selv kaller et opphold i lodgen for en «once in a lifetime experience». Til hytta er det atkomst via en tunnel, så man ikke møter på ville dyr. Det finnes kun en tilsvarende ulvehytte til i verden – i Canada. Nord-Norges eksklusive ulvehytte er nå ferdig påbygget og rehabilitert av gutta fra Liljebakk, etter detaljerte tegninger fra interiørarkitekt Gunvor C. Røkholt Design. Liljebakk forteller at prosjektlederen ba dem ta alle de bildene de kunne før de dro, fordi de nok aldri ville ha råd til å slippe inn der igjen. Det er tydeligvis mye

penger blant enkelte utenlandske turister. Hytta, med sine 3 dobbeltrom, er allerede fullbooket for mange helger kommende vinter – inklusiv julaften. Kalkulert i SmartKalk Byggmester Liljebakk kalkulerte dette eksklusive prosjektet i SmartKalk. Han ser ikke bort fra at det ikke bare var prisen, men også det profesjonelle pristilbudet med alle detaljene oversiktlig presentert som gjorde at de stakk av med seieren. - Du kan bl.a. legge inn bilder og tegninger på forsiden – og utforme tilbudet akkurat slik som du selv ønsker. Det blir veldig profesjonelt! Alle detaljer blir med i SmartKalk - SmartKalk er så bra, sier byggmesteren. Det er så enkelt å få med alle detaljer.

For den som ikke sitter med hodet fullt av erfaringstall er det helt uunnværlig. Min far kalkulerer på gamlemåten, og det er ganske morsomt å se at vi ofte kommer ut med akkurat samme tall. Bortsett fra at han ikke har med alle detaljene som gjelder mengder og materiell, noe jeg enkelt får med i SmartKalk og som gjør at jeg kan bestille direkte. SmartKalk er avhengighetsskapende! Hver dag sitter Liljebakk og kalkulerer i SmartKalk. De er 30 ansatte i firmaet og to som kalkulerer. - Vi har hatt SmartKalk siden starten i 2007 og bruker det daglig. Jeg tror SmartKalk er avhengighetsskapende for oss som kalkulerer, sier han. - Det går virkelig unna med å regne anbud. I 2016

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

15


Her kan man sitte trygt i luksuriøse omgivelser, mens villdyr tasser forbi. Fotos: Thomas Barstad Eckhoff

kalkulerte jeg 74 jobber i programmet, i år har jeg kalkulert mange større jobber – ca 30 til nå. I tillegg kalkulerer kollegaen min minst like mange. Vi vinner mange anbud, så det er mye å gjøre! Egne maler i SmartKalk Liljebakk forteller at han har tatt seg tid til å lage egne maler i SmartKalk. Disse er spesialtilpasset byggemetodene til akkurat

16

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

deres firma, noe som gjør kalkuleringsjobben ekstra grei. – Med disse treffer jeg godt på prisen på relativt kort tid, sier han. Importerer IFC-filer Byggmester Liljebakk er med i Mesterhuskjeden som bruker IFC-filer på sine kataloghus. - Det er der framtida ligger, sier han. I SmartKalk kan jeg importere disse filene direkte, det samme gjelder store elektron-

iske anbudsbeskrivelser. Dette sparer oss for vanvittig mye tid, og er veldig bra! Vi har dessuten bra vilkår på SmartKalk gjennom NESO-avtalen. Jeg kan virkelig anbefale SmartKalk til alle, men egentlig ikke til konkurrentene, ler han. Les mer om SmartKalk her!


Mange trodde at internett var en forbigående «greie», men ikke Dag Arne Danielsen (til venstre). Heldigvis for byggebransjen! Her sammen med Frode Eek i Holte.

BYGGEBRANSJEN HAR MYE Å TAKKE DAG ARNE DANIELSEN FOR – HolteProsjekt ByggLex Da den nye bygningsloven kom på slutten av nittitallet, oppsto det et voldsomt informasjonsbehov i bransjen. Bygningsingeniør Dag Arne Danielsen var en av mange som erfarte dette, men istedenfor å bli frustrert som de fleste andre, bestemte han seg for å gjøre noe med det. På den tiden jobbet han i Husbanken, og drev som takstmann på si. - Som 90 prosent bruker og 10 prosent datamann, så jeg tidlig at det oppsto et behov. Man kunne velge mellom å ha en meterlang bokhylle, eller prøve å benytte ny teknologi. For å få en enklere hverdag selv, utviklet jeg først programmet «Takstkomp» for takstmarkedet. Dette ble

forløperen til Bygglov, sier Danielsen. Internett – bare en døgnflue? Internett var fremdeles nytt og ferskt, og mange trodde at dette var en forbigående «greie». Danielsen derimot, så nye muligheter. Han begynte å samle relevant informasjon tilknyttet den nye bygningslovens mange regler og forskrifter. Han utviklet en programvare, et digitalt bibliotek med lenker til alt det viktige stoffet. Biblioteket kalte han for Bygglov. På kort tid hadde han solgt 150 lisenser, og begynte å bli vel ansett i bransjen. Han holdt også kurs gjennom Friundervisningen i Bergen, og utarbeidet flere forskjellige hjelpefiler.

Holte ville kjøpe rettigheten - I januar 1997 ble jeg kontaktet av Holte Prosjekt Innovation AS (i dag, Holte), som spurte om å få kjøpe rettigheten til programmet, forteller Danielsen. – På det tidspunktet hadde jeg innsett at jeg ikke hadde kapasitet til å drive med dette ved siden av full jobb, så jeg valgte å selge. 19. januar 1997 inngikk vi avtalen, hvor jeg fikk beholde en prosentandel mot å vedlikeholde programmet som fikk navnet HolteProsjekt Bibliotek. HolteProsjekt Kontroll I 1997 utviklet Danielsen fra bunnen av konseptet for et annet nytt dataprogram kalt HolteProsjekt Kontroll. Dette holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

17


var et dataprogram som forenklet og kvalitetssikret hele byggesaksprosessen i tråd med de nye kravene i Plan- og bygningsloven som trådte i kraft fra 1. januar 1998. Kontroll var et effektivt dataverktøy som hjalp brukeren i utarbeidelsen av kontrollplaner og søknadsskjemaer, slik at disse var i samsvar med myndighetenes krav. Brukeren fikk tilgang til ferdige maler for å utarbeide tiltaksprofil og kontrollplan for ulike typer byggeprosjekt. Med både kontrollplaner og søknadsskjemaer liggende inne på pc-en ble det enkelt å fylle dem ut. Fra 1998 har Holte etter avtale videreutviklet Kontroll, mens Danielsen har fortsatt å levere hjelpefiler også til Kontroll. Også HolteProsjekt Kontroll har siden starten i 1998 vært svært godt mottatt av brukeren og alt i 1998 var det tatt i bruk av mer enn 1000 bedrifter i bygg- og anleggsnæringen. Spennende og nyttig samarbeid Vi hadde anbud og kalkyle fra før i Holte, forteller produktdirektør Frode Eek. Men faglig veiledning og kontroll manglet fullstendig, så dette var veldig nyttig. Et spennende samarbeid ble innledet. Etter hvert ble også både HMS og kontraktsforhold tatt inn i programmet HolteProsjekt Bibliotek, og det skiftet navn til HolteProsjekt ByggLex – et digitalt leksikon for bransjen. Også gründer Eilif Holte var involvert i dette arbeidet. Fra diskett via cd til web Til å begynne med var ByggLexprogrammet tilgjengelig via disketter. I 1998 ble det gradvis endret, først til CDROM og deretter til et nettbasert program. - Da internett kom for fullt og alle lover ble tilgjengelige der, trodde jeg at ByggLex snart skulle bli overflødig, men det skjedde ikke, forteller Danielsen. - Bransjen hadde tydeligvis bruk for en samleportal hvor alt var tilgjengelig på ett og samme sted. Først etter 20 år er det nå bestemt at ByggLex har gjort jobben sin, og programmet ble derfor faset ut i januar 2017.

18

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

Fin attest fra Holte! Danielsen viser fram en attest han fikk fra daglig leder Hans Petter Schrøder i HolteProsjekt Innovation i 2003. Her står det blant annet: «Dag Arne har gjort et svært grundig forarbeid, og til nå lagt inn vel 6500 sider nyttig informasjon. Dagens versjon av ByggLex inneholder: •

40 lover

85 forskrifter

45 veiledere fra Arbeidstilsynet

100 rundskriv fra BE, DBE, Husbanken, KIB, Statsbygg, o.a.

50 skjematur og beregningsformular

4 veivisere i byggesaken, ordlister og brukerhjelp

HolteProsjekt ByggLex har siden starten i 1997 vært svært godt mottatt av brukerne, og alt i 1998 var Bibliotek tatt i bruk av mer enn 2000 bedrifter innen bygg- og anleggsnæringen. ByggLex var et av HolteProsjekts mest selgende dataprogram.»

En god historie? På spørsmål om han har en morsom historie å fortelle, må Danielsen tenke seg litt om. Så forteller han: «På et tre kvelders kurs jeg i 1997 holdt i «Den nye Plan- og bygningsloven», kom en eldre byggmester rett fra en hard arbeidsdag. Han satte seg straks på aller bakerste rad, rakte opp hånden og spurte: «Er det eksamen etter de tre kurskveldene her?» Nei, det er det ikke – svarte jeg. Like etterpå lukket han øynene og sov resten av kvelden, men heldigvis uten å snorke.» Fornøyde kunder er god butikk! - Man velger ikke jobb som bygningsarbeider fordi man er så glad i å lese og lære teori. En del tenker nok at kontrollplaner bare er plunder og heft som man ikke tjener penger på. Men det er ikke dette det handler om. Det er viktig å unngå feil, fordi feilretting er dyrt. Og fornøyde kunder er god butikk. Fornøyde kunder gjør at man får lyst til å gjøre en god jobb, konkluderer Dag Arne Danielsen.


PÅ TIDE MED ET KURS I HØST? Bruker du programvaren du har skaffet deg effektivt nok? Utnytter du mulighetene du allerede har tilgang til? Vi har mange spennende kursnyheter i høst! I tillegg har vi etter et par års fravær, gjeninnført to av våre mest vellykkede kurs noensinne – brukerkurs i Byggsafe Total og Fagtorget. Byggsafe Total og Fagtorget kurs Disse to populære styringsverktøyene hjelper deg å dokumentere virksomheten din slik lovverket krever. Enten du har valgt Byggsafe Total eller Fagtorget, har vi kurs som vil vise deg hva programmet kan hjelpe deg med. Vi gjennomgår en kort oppbygning og gjør deretter et dypdykk i mulighetene som finnes: •

Registrere timer på app

Ta notater og bilder i app og sende inn til prosjektet

Hvordan sette opp prosjektperm og legge inn dokumenter

Hvis ingen av tidspunktene passer, kan du

Lage arbeidsavtaler m.m.

styringskurs i nesten all vår programvare.

Visning av eKontrakter og søknadsblanketter

Vi tilbyr også en rekke ulike spesialtil-

Vi har mange spennende kurs i høst. Blant nyhetene er «Anbudsregning i praksis» og «Enkel prosjektgjennomføring i HoltePortalen». Vi har også kurs i «SmartKalk basic, engelsk versjon».

ta kontakt med oss, siden vi tilbyr fjern-

passede internkurs og fagseminarer. Velkommen på kurs! Les mer om høstens aktuelle kurs på vår hjemmeside her

Du finner oversikt over alle høstens kurs med sted og dato, på vår hjemmeside.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

19


Gabriel Garvik fikk god opplæring av Holte i hvordan han skal bruke sjekklistene i HoltePortalen til å holde styr på prosjektene sine.

FIKK HJELP TIL SPESIALTILPASSEDE SJEKKLISTER AV HOLTE Gabriel Garvik driver Garvik Prosjekt AS på Karmøy. De teller 25 mann totalt, og setter opp både kataloghus fra Mesterhus og egne arkitekttegnede prosjekter på Karmøy og i Haugesund. For å holde rutinene på plass, bruker de sjekklistene i HoltePortalen. De fikk fjernhjelp til å sette dem opp.

Imponerende enkelt - Oppsett-tjenesten var veldig grei via fjernstyring, forteller Garvik. - Konsulenten fra Holte overtok pc-en min, mens jeg satt ved skjermen og fulgte med. Hun lagde detaljerte sjekklister for meg, mens jeg forklarte hvordan vi gjør ting, og sammen fikk vi alt på plass. Det var imponerende enkelt. Samtidig som hun laget sjekklistene, lærte jeg hvordan jeg skal gjøre jobben selv neste gang. Det er superenkelt å legge til eller fjerne punkter, og lettvint å bruke de første sjekklistene som mal senere.

20

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

Deler opp byggets fire faser - Jeg har valgt å legge opp rutinene våre i en firedelt funksjon. Første bolk brukes når vi tetter bygget. Når dette arbeidet er fullført, gjennomgår prosjektleder «tett bygg» med en egen sjekkliste. Deretter starter andre bolk for «ferdig utvendig», med sin sjekkliste. Tredje bolk er «ferdig platet», og brukes i jobben med isolering, stolping, plasting og plating. Fjerde og siste fase er på ferdiggjøring av snekkerarbeider med innsetting av dører, lister m.m. Det funker veldig bra med egen

sjekkliste for hver fase på et bygg. Nå skal vi også i gang med timeføring i HoltePortalen, og timelistene vil få samme firedeling som sjekklistene. Knirkefritt dokumenttilsyn fra DiBK - Tidligere i år fikk vi brev fra Direktorat for byggkvalitet med krav om dokumenttilsyn. Da blir man jo litt stressa, og lurer på om alt er på plass. Men Holte har heldigvis en tjeneste for dette også, så vi bestilte den og fikk en gjennomgang av våre rutiner i HMS og KS, og god hjelp til å rydde opp


Her er et ferdig prosjekt, et standsmessig hus som er tegnet av bedriftens egen arkitekt.

i disse. Dette ble også ordnet via fjernstyringstjeneste på min pc – det er veldig greit når Holte sitter på Østlandet og vi på Vestlandet. Uansett - tilsynet gikk veldig bra. Vi fikk brev med en gang: Ferdig godkjent - ingen spørsmål. Ingen ting! Samme konsulenten hjalp oss igjen - Da vi senere skulle ha oppsett av sjekklistene, var det samme konsulenten hos Holte som hjalp oss igjen. Hun kjente dermed godt til rutinene våre i HMS og KS fra forrige runde, og sjekklisteoppsettet

ble derfor ekstra enkelt å få spesialtilpasset. - Problemer oppstår når man jobber etter hukommelsen med det man husker der og da, så sjekklister eller huskelister er viktige for oss, enten det er kataloghus eller egne bygg vi setter opp. Vi har stort mangfold i hverdagen, og har bl.a. egne boligfelt hvor vi setter opp eneboliger, tomannsboliger, firemannsboliger og rekkehus. Prosjektleder henter opp gjeldende sjekkliste på sin mobiltelefon, og kan enkelt krysse av fase for fase.

Vil øke lønnsomheten Det er ca. 80 000 innbyggere i distriktet vårt, og vi har mye å holde styr på. Gutta mine er veldig nøye, og gjør en superbra jobb. De klarer ikke alltid å holde budsjetterte timer, men byggeresultatet kan vi alle være stolte av. Vi må bare jobbe litt med lønnsomheten også – noe jeg håper sjekklistene kan være med å bidra til, og at Holte Kjørebok kan bidra til økt skattefradrag, avslutter Gabriel Garvik.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

21


HVA SLAGS ELEKTRONISK MANNSKAPSLISTE BØR JEG VELGE? Nå som kravet om elektronisk mannskapsliste i byggeprosjekter er innført, er det mange som lurer på hvordan man skal gå fram for å forsikre seg om at listene føres riktig, og at de oppbevares slik at man enkelt skal kunne vise dem fram ved en eventuell kontroll.

Byggekortleser med merverdi Uansett hvilken type elektronisk mannskapsliste du velger, er det viktig å tenke på hva du som bedrift ønsker å gjøre ut av det nye kravet. Ønsker du å dokumentere kun for kravets skyld, vil det holde å velge et enklere system som kun har som formål å hjelpe deg å dokumentere personell på byggeplass. Ønsker du å bruke data fra mannskapsregistreringen til flere formål, kan det være lurt å kikke seg rundt etter systemer som inneholder mer enn bare en elektronisk mannskapsliste. Det er flere måter å registrere elektronisk mannskapsliste på, og vi i Holte leverer tre forskjellige. 1.

Elektronisk byggekortleser – den mest komplette løsningen med flere funksjoner

2.

App-løsning eller innlogging på nettsider

3.

Elektronisk (manuell) registrering på byggeplass

Alle tre snakker samme språk. Det betyr at hvis du velger en enklere start, er det lett å utvide senere. Elektronisk byggekortleser Den innebygde GPS-en gjør at byggekortleseren alltid «vet» hvor den er, så fort stikk-kontakten blir tilkoblet. Alle som skanner byggekortet sitt på leseren blir automatisk registrert på riktig prosjekt. Du kan ha samme skanner på flere prosjekter,

22

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

bare ta den med til byggeplassen og koble den til.

som på de andre løsningene, og kan få ut statistikker og timeoversikter om ønskelig.

På forhånd kan du legge inn deltakere og tildele roller i HoltePortalen. Hvis en ansatt hos deg som ikke er registrert på prosjektet likevel skanner seg inn, vil programvaren gjenkjenne vedkommende som ansatt og oppgaver kan tildeles og timer registreres. En perfekt løsning for byggmesteren som liker å ha oversikt over prosjektet sitt.

Manuell registrering Den tredje løsningen er også elektronisk, men den fungerer ved at én person registrerer inn alle som kommer og går på byggeplassen. Dette fungerer bra, også for underentreprenører som ikke er registrert i systemet fra før. Men noen må gjøre jobben, enten ved å være fysisk tilstede, eller være tilgjengelige på telefon. Løsningen krever også at den som skal registrere personer faktisk forlanger å få se byggekortet til hver enkelt.

Hvis det kommer eksterne fra andre firmaer og sjekker inn med sine byggekort, vil systemet skille mellom bedrifter du har i kontaktregisteret ditt, og de som ikke er der. En uregistrert kontakt kan kanskje bli en framtidig interessant samarbeidspartner for deg. Derfor vil mannskapslisten spørre deg om du ønsker å legge til den nye kontakten. Svarer du ja, vil systemet gjøre et søk for deg i Brønnøysundregisteret, og så automatisk legge til den nye kontakten. App-løsning eller innlogging på nettsider Dersom du ikke ønsker selve byggekortleseren, kan en app-løsning via mobil eller en innlogging på nettsider være en mulighet. Da må de ansatte allerede ha en bruker i systemet, og logge seg inn selv. Ulempen med denne, er at den enkelte registrerer seg selv, og du får ikke samme gode kontroll med at vedkommende faktisk har gyldig byggekort slik som den elektroniske leseren gjør. Dette er altså ingen optimal løsning – men den tilfredsstiller myndighetenes krav og den funker. Du har samme programvare i bakgrunnen

Første gang en person registreres, må en del opplysninger registreres manuelt. Neste gang er det nok å taste inn byggekortnummeret. Dette funker, men krever en del ressurser. En person må ha en telefon tilgjengelig, og ha som tilleggsjobb å registrere alle som kommer. Listene MÅ samhandles Har du et middels stort eller større foretak som benytter underentreprenører, skal mannskapslistene samhandles. Det skal være én liste pr. prosjekt. Det mest hensiktsmessige er derfor å bli enige om hvem som skal føre mannskapslister i sitt system. Noen ganger ønsker kanskje byggherren å gjøre dette selv. Det er opp til deg Nå vet du litt om alternativene for registrering av elektronisk mannskapsliste. Valget er ditt - vi har løsningen. Les om Holte Mannskapsliste her


TIPS OG RÅD Elektronisk mannskapsliste

1. Elektronisk mannskapsliste skal kunne vises fram elektronisk (PC, telefon, nettbrett) 2. Gjelder kun prosjekter med profesjonell byggherre 3. Registreringen må vise; Byggherre, adresse, navn og organisasjonsnummer for bedrifter, byggekortnummer, navn på person og fødselsdato 4. Listen skal vise hvem som har vært på byggeplassen i løpet av dagen 5. Det er fordelaktig med en løsning hvor personell kan registrere seg selv 6. Det er en fordel med «konstant» sjekk av gyldige byggekort 7. Byggherren er ansvarlig, men kan delegere bort ansvaret 8. Det skal føres 1 liste, ikke 1 per firma 9. Håndskrevet og skannet dokument er ikke godkjent 10. Se etter komplette løsninger

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

23


SENDTE OVER 20 BYGGESØKNADER - for Redningsselskapets nye senter på Langrunn ved Horten Redningsselskapets nye senter på Langgrunn ved Horten, er blitt presentert i HolteMagazinet tidligere. Den gang snakket vi med CM Entreprenør AS som sto for kledningen. Men dette fantastiske byggverket fortjener mer oppmerksomhet. Derfor har vi nå tatt en prat med de som stod bak selve ideen for prosjektet – arkitektfirmaet YSA DESIGN AS - som har kjørt alle søknader gjennom Fagtorget. Sivilarkitekt MNAL og partner Gunnar Aaserud forteller at alt måtte ha sin søknad, - utomhusområdene og alle byggene hver for seg. Han sendte nærmere 20 ulike byggesøknader med Fagtorget bare for dette prosjektet! Fagtorget brukes konsekvent på alle søknader, prosesser og prosedyrer - alt som har med organiseringen av prosjekter å gjøre. – I det systemet ligger alle skjemaene vi trenger. Vi hadde ikke greid å gjennomføre søknadsprosessen til prosjektet på Langgrunn uten Fagtorget, sier Gunnar Aaserud.

24

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017


KAN MAN IKKE TA BYGGET TIL FJORDEN,

FÅR MAN TA FJORDEN TIL BYGGET

En solfylt sensommerdag tar vi med oss vaffeljernet og drar på besøk til huset med det velklingende navnet «Kongen» på Frognerstranda i Oslo. Og her treffer vi kongene bak det spennende prosjektet som i høst blir Redningsselskapets storsatsning på sjøsikkerhet. Vant Redningsselskapets storsatsning Hos YSA DESIGN AS jobber arkitekter og interiørarkitekter side om side. «Mangfold er vår styrke» fastslår sivilarkitekt MNAL og partner Gunnar Aaserud. Det som dette verdensledende arkitektfirmaet driver mest med, er design av cruise-skip, for bl.a. Disney Cruise Line, MSC og Carnival Group. Men veien derfra til Redningsselskapets nye storsatsning i Horten var kanskje bare en landgang unna? I hvert fall var det YSA DESIGN AS som vant konkurransen om prosjektet. – Vi vant hele greia, både interiør, eksteriør og landskapsutformingen, forteller Aaserud. På Kongen får vi se presentasjonsfilmen som solgte inn prosjektet hos kunden. Den er imponerende! Med 3D-modell av

bygningene, utgravd kanal, og spennende landskap med hauger, inspirert av vikinggraver. De har også brukt trær fra området, og jobbet nært med lokal anleggsgartner Grøteig. - Vi har hatt veldig god dialog med Redningsselskapet underveis, og selv om det har blitt mange endringer – er begge parter nå godt fornøyde, forteller Aaserud. Kortreist tema Et av temaene for detaljer til prosjektet har vært «kortreist». Blant annet har det lokale Hoff Fengsel produsert rekkverket, og LSI Lystad i Sandefjord har bl.a. laget innredning. Noen bord er laget av gjenvinningsmateriale fra drivved.no. – Vi bruker massivt tre for hva det er verdt, og denne leveransen kommer fra Woodcon AS i Brumunddal. Men vi har også andre spennende prosjekter med mye trevirke, bl.a. Norefjell SPA, forteller Aaserud. Maritime detaljer Interiør- og tekstildesigner Cathrine Smith-Kielland viser oss collagene YSA

DESIGN AS har laget, med alle detaljer. - Senteret skulle ha ti hotellrom – fleksible som Redningsselskapet selv – alle med ulik identitet, men samtidig likhet, forteller hun. - Bygningen har ingen rette vegger, alle er vinklet 4 grader så man skal få «båtfølelse». Vi har designet vannlinjen i alle rom, og har trukket inn maritime elementer. Rommene har fått navn som Skøyta, Skjæret, Fuglen, Vesten, Redningen, Sjøen, Seilet, Fisken og Fyret, med farger, tekstiler, møbler og lamper som er spesialtilpasset. Hele prosjektet med lekent interiør/eksteriør ble designet parallelt. Smith-Kielland mener at det var fordi de tenkte helhetlig fra dag én at de vant konkurransen. Bygget står nå ferdig med seil, treverk og maritime detaljer, og med en avslappet atmosfære. Her skal det bli kursvirksomhet, konferanser og leirskoler. Det vil også bli en lavvopark for utendørs overnatting. - Den smarte kanalen (inspirert av Hortenskanalen) som ble gravet ut fra fjorden, hvor bl.a. barnas redningsskøyte Elias skal

Mange detaljer skal på plass i store prosjekter. Her er alt fra tekstilprøver for Redningsselskapets hotellrom, til cruisebåtmodeller i håndstørrelse.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

25


Vaffelbesøket vårt på «kongelig balkong» ble et populært innslag for arkitektene og interiørarkitektene hos YSA Design AS.

patruljere, ble laget utfra en spennende tanke, forteller Aaserud. – På grunn av strandsonen, kyststien og stedets vegetasjon kunne vi ikke ta byggene til fjorden, men vi kunne ta fjorden til byggene. Man kan entre kanalen med mindre båter.

prosjekt. YSA DESIGN AS bruker Fagtorget til det, og Aaserud forteller at alt måtte ha sin søknad, - utomhusområdene og alle byggene hver for seg. De er oppe i nærmere 20 ulike søknader bare for dette prosjektet!

Bruker Fagtorget til alle søknader Det er mange søknader som skal fylles ut for å få godkjent et så omfattende

Fagtorget brukes konsekvent på alle søknader, prosesser og prosedyrer - alt som har med organiseringen av prosjekter

26

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

å gjøre. – I Fagtorget ligger alle skjemaene vi trenger. Vi hadde ikke greid å gjennomføre søknadsprosessen til prosjektet på Langgrunn uten Fagtorget, avslutter Gunnar Aaserud.


DE NYE HELTENE Det finnes mange slags helter i et samfunn. Noen blir berømte for å sitte i en sofa og se på TV. Andre er flinke til å lage intriger på et hotell i Syden, atter andre filmer seg selv mens de lager cupcakes. Vi unner dem alt de kan få av berømmelse. Men vi i Holte beundrer helt andre mennesker med helt andre talenter. Våre største helter er de som bygger landet. Holte heier på alle dere som har jobbet et par timer før meglerne, analytikerne og investorene får bestilt sin første cappuccino. På dere som bærer, borer, løfter, spikrer, maler og murer. Som fører kunnskapen og innsatsen videre fra tidligere tiders nasjonsbyggere - de som strakk broene, sprengte tunnelene, bygde skolene, barnehagene, blokkene og rekkehusene. Vår store glede er at vi jobber for folk som gjør ærlig arbeid. Som står opp om morran, holder ordentlig i hammer´n og får en grunnmur i vater og vel så det. Dere har fagkunnskap som aldri går ut på dato og aldri kan erstattes av en robot. Vår ambisjon er å gjøre hverdagen deres enklere.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017 Christina Jonstang, markedsdirektør i Holte

27


Vi vet at det blir stadig vanskeligere å drive et firma i bygge- og anleggsbransjen. Reglene blir mer kompliserte, kravene strengere, kontrollen grundigere og rapportene flere. Plutselig bruker du mer tid på å fylle ut skjemaer, budsjettere, prosjektere og rapportere, enn du bruker på å jobbe. Det er synd. For du valgte å bli snekker, murer eller rørlegger fordi du liker å snekre, mure og legge rør, ikke fordi du elsker å føre timelister, levere HMS-rapporter og sjekke bilag. Vårt mål er å avlaste deg i hverdagen. Overta mest mulig av papirarbeidet.

28

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

Forenkle det, gi deg oversikt og skaffe deg de digitale verktøyene du trenger. Vi vil gi deg tid, fokus, kontroll og overskudd til å gjøre Norges viktigste jobb. Til syvende og sist handler det om hvilken side av veggen du vil være på: Den siden der det sages, snekres, bores og skapes verdier, eller den siden der du drukner i papirer, dokumentasjonskrav og rapporteringer? Vi hjelper deg på begge sider av veggen. Holte har jobbet med byggebransjen i over 40 år. Mange av oss har jobbet som håndverkere selv, så vi vet hva det handler om.

Nå er vi Norges ledende leverandør av programvare, tjenester og kurs til byggebransjen, med over 40 000 brukere av våre tjenester. Vi kan mer enn de fleste om HMS, kvalitetssikring, byggesak, sentral godkjenning, kalkulasjon, uavhengig kontroll, FDV og prosjektstyring, og vårt mål er å være en god partner for dere som gjør jobben. Det er derfor vi kaller oss byggebransjens digitaliseringspartner. Da gjenstår bare spørsmålet: På hvilken side av veggen vil du helst være? Les mer om HoltePortalen her


Tømrermester Tor Egil Lande og teamet hans i Stilbygg Kongsberg, holder styr på prosjektene med apper i HoltePortalen.

PÅ HYTTETUR MED HOLTEPORTALEN Stilbygg Kongsberg AS driver både med nybygg av hus og hytter samt rehabilitering. Men de siste fire årene har de vært på konstant «hyttetur» i Skrim–området ovenfor Kongsberg. Kopperskjæret hyttefelt på ca 500 m.o.h. får stadig nye hytter, og gutta fra Stilbygg Kongsberg har ikke tenkt å gi seg der med det første. HolteMagazinet kommer på besøk en tåkete fredag, medbragt kaffe, vaffeljern og et spann med røre. Skal man til «fjells»

gjelder det å være rustet for vær og føreforhold, og vafler passer alltid. Gutta smiler litt av byfolk som kaller området for fjellet, men vafler sier de ikke nei takk til. Det er byggestrøm på tomta, og vi får raskt plugget inn vaffeljernet vårt. Snart dufter det deilig ut over lyngrabbene, og når det nærmer seg lunsjtid dukker det opp flere kolleger. Hyttene på Kopperskjæret er av ulik karakter. Her er det en spennende blanding av arkitekttegnede

perler, robuste laftehytter (Røroshytta) og mer luftige Saltdalshytta. Orden og oversikt med HoltePortalen Det er tømrermester Tor Egil Lande som driver Stilbygg Kongsberg AS. De er totalt 5 ansatte, og bruker også en del innleid personell. Til å holde styr på prosjekter, fremdrift og ikke minst på økonomien, bruker de HoltePortalen. Alle gutta er utstyrt med app på mobiltelefonen, hvor de fører timer og krysser av på sjekklister

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

29


Man trenger ikke å lure på hvordan trappen skal monteres når man har sjekkliste med bilder på mobilen.

etter hvert som prosjektet skrider fram. De har brukt programvare fra Holte i flere år. Sjekklister og rutiner Lande forteller at takket være HoltePortalen, kan han sitte på kontoret i bygda og holde orden på både «bedrift», «prosjekt» og «min side». Her legger han inn sjekklister og rutiner skreddersydd for det enkelte prosjekt, som gutta kan hente opp på sine telefoner. Han legger også inn tegninger, beskrivelser og monteringsveiledninger. Deretter er det enkelt for han å kontrollere at gutta gjør jobben sin, og bl.a. sjekke at de husker å føre timelistene elektronisk hver dag. Fleksible sjekklister Det er veldig greit med HoltePortalen, som har en base vi kan lage sjekklister ut ifra, sier Lande. Det er superenkelt å lage sjekklister selv. Jeg har bl.a. laget en for gulvsparkling som også er en tjeneste vi tilbyr. Og når det gjelder uavhengig

30

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

kontroll, så har vi laget en egen sjekkliste for dette også. Da er det bare å sende rapporten videre til kontrolløren. Det funker utmerket! Sparer tid med papirløs byggeplass Gutta selv sier at digital byggeplass er det eneste rette. Nå har de alt de trenger på telefonen, og slipper å sitte på kveldstid og føre timer og prøve å huske hva de har gjort. De synes selv at de har blitt mer effektive på den måten. PROFFIT fra Carlsen Fritzøe Stilbygg Kongsberg bruker Carlsen Fritzøe som hovedleverandør, og har god nytte av deres proff-avdeling og nettportalen PROFFIT. - Det er veldig praktisk å ha nettbutikken deres inne i styringssystemet, sier Tor Egil. - Selv om vi hittil har bestilt mest på mail og telefon, er det lett å sjekke priser utenfor åpningstid. De ansatte har også egne brukernavn og passord, så alle kan gå inn og sjekke selv.

Befaringsapp med enormt potensiale Befaringsappen har de også testet ut litt. - Jeg ser et veldig potensiale her, det er jo kjempelettvint når systemene snakker sammen og man får det til å funke. Prosessen starter med befaringen, deretter kommer man over i tilbudsfasen og så er det bare å sende ut et tilbud – det er veldig raskt og effektivt. Moro å fakturere med HoltePortalen Stilbygg Kongsberg har nylig begynt å bruke fakturamodulen i HoltePortalen. - Det er tidsbesparende at de registrerte timene kan hentes rett inn i fakturaprogrammet. På samme måte kan jeg hente inn ordren fra Carlsen Fritzøe, og så går fakturaen ut til kunden på e-post. Det er blitt morsomt å fakturere! Før lagde jeg bare grunnlaget mens regnskapsfører fakturerte. Nå lager jeg grunnlaget og fakturaen selv i en og samme operasjon, og sparer både tid og utgifter, avslutter Lande.


Nesten råflott til å være hytte. Lekkert bad med hvite småstein i dusjen. Gutta i Stilbygg Kongsberg sier digital byggeplass er det eneste rette. Nå har de alt de trenger på telefonen, og slipper å sitte på kveldstid og føre timer og prøve å huske hva de har gjort. De synes selv at de har blitt mer effektive på den måten.

holte MAGAZINET - HØSTEN 2017

31


Avsender: Holte as. Pb. 172 Skøyen, 0212 OSLO

ABONNEMENTET ER EN GAVE FRA HOLTE AS

PÅ HVILKEN SIDE AV VEGGEN VIL DU VÆRE? Vil du ha så mye varm drikke som du ønsker i et helt år – helt gratis, eller vil du vrenge lommene etter penger og stå i kassekø på bensinstasjonen? Med årets julegave fra oss, kan du som vår kunde eller samarbeidspartner fortsette å forsyne deg med både kaffe, te og kakao på samtlige Circle K-stasjoner i hele 2018 uten å betale en krone. Vi hjelper deg over til den rette siden!

www.holte.no

1

24

Telefon 45 50 60 70

Ø M ER KE T ILJ

8 Trykksak 6

1

holte

M

Profile for Holte AS

HolteMagazinet høsten 2017