Page 1

NYE BĂ˜GER multimedier & film

2008/08


Danske romaner & noveller

hotel giver ham en indsigt i byens lyssky aktiviteter.

Englund, Christina Dør til et værelse Gyldendal. 2008. 179 s.

Brudstykkevis afdækkes Gittes psykiske sammenbrud og vejen tilbage mod normalitet, efter at hendes mand og fire-årige søn blev dræbt i en bilulykke, mens hun besøgte sin elsker. Arndal, Vibeke Den blå safir Lindhardt og Ringhof. 2008. 219 s.

Gejl, Trisse

Da nådigfruen med hareskåret kaster sin ring med den blå safir bort, åbnes hendes sind, og det ændrer livet for menneskene i hendes omgivelser i 1700-tallets hierarkiske samfund.

Med et forhold til en elev bag sig, søger 40-årige Fanny ensomheden i sit barndomshjem. Minderne trænger sig på, og da hendes 13-årige søn dukker op, må hun også tage deres forhold op til revision.

Skjul People's Press. 2008. 309 s.

Brovst, Bjarne Nielsen Natportier Hovedland. 2008. 144 s.

Da Bent bliver 18 år, vil han væk fra Brovst. Stillingen som natportier ved Aalborgs næstbedste

Grünfeld, Katrine Mindre pletter Gyldendal. 2008. 208 s.

Mie er kontorchef i en kommune, bor sammen med Peter og har tilsyne-

ladende kontrol over sit liv. Men en svær sag om en indvandrerdrengs død kalder ubehagelige barndomsminder frem, så der bliver brug for venindernes hjælp.

Grønlykke, Maria Sølvmanden Gyldendal. 2008. 229 s.

William Dahl er drømmer og samler. Pligten gør ham til sølvvarefabrikant, men han føler sig bestandig udenfor, især da han erkender sin homoseksualitet. Som gammel bliver han provinsbyens æresborger og spørger sig selv : Hvad nåede jeg egentlig?

Holst, Hanne-Vibeke Dronningeofret Gyldendal. 2008. 660 s.

I kapløb med en snigende demens og racistiske terrortrusler kæmper den socialdemokratiske formand Elizabeth Meyer for at bringe partiet tilbage til regeringsmagten og køre kronprinsessen Charlotte Damgaard i stilling.

Hatting, Bjarne Forbudt kærlighed Mellemgaard. 2008. 223 s.

Ayla er opvokset i Birmingham hos sine forældre. Som 18-årig indgår hun det aftalte ægteskab med sin fætter fra Tyrkiet, men så opdager hun, at hun elsker en jævnaldrende pige.

3

Husum, Lars Mit venskab med Jesus Kristus Gyldendal. 2008. 317 s.

Nikolaj er langt nede i en negativ selvhadsspiral, da han møder en mand, der påstår, at han er Jesus. Nikolaj flytter til Tarm og forsøger at komme over-


Moe, Jacob Berner

ens med sin fortid ved gode venners hjælp.

Vandel Gyldendal. 2008. 284 s.

Lea Brix er sidst i 30'erne og må flytte til Vandel, da hendes mand får job i Billund. Hun keder sig og pifter tilværelsen lidt op med butikstyveri og måske udsigten til lidt sidespring.

Inuk, Charlotte Store dyr Tiderne Skifter. 2008. 167 s.

Den unge kvindelige hovedperson er specialeskrivende dyrlægestuderende og elsker dyr. Men hun står i et etisk dilemma og synes, der er en underlig skelnen mellem kæledyr og produktionsdyr. Selv favner hun det hele med stor kærlighed.

Qvist, Niels Ole krigsfanger i krigens sidste dage sloges for overlevelse på en flydedok i drift på Østersøen. Det handler om skyld og om at forlige sig med fortiden.

Jensen, Flemming Bankrøver blues Lindhardt og Ringhof. 2008. 190 s.

Da statsministeren pludselig vil til at bestemme noget selv, ser hans spindoktor ikke anden mulighed end at myrde ham.

Johansson, Lars Dancing Charlie Gyldendal. 2008. 289 s.

82-årige Niels-Erik vender tilbage til begivenhederne, da 3 unge danskere sammen med 1500 andre

Juul Clausen, Erik Høst 1943 Hovedland. 2008. 384 s.

Under besættelsen finder spillemanden og bonden Stefan sammen med Laura. Han prøver at hjælpe nogle engelske flyvere, men vennerne i modstandsbevægelsen er forbeholdne, fordi han er ven med en tysk læge.

Tango 4 Gyldendal. 2008. 294 s.

Om danske soldater, der bliver udsendt til Afganistan og Irak. Her kæmper de med hede, støv og død, mens de får ar på sjælen og medaljer på brystet - eller på kisten. Romanen følger David og en række andre soldater i Camp Thors Hammer ved Basra.

Tafdrup, Pia Stjerne uden land Gyldendal. 2008. 323 s.

Fortælleren Sophia prøver at hjælpe Rebecca, som er forelsket i Sophias ven Andreas. Andreas er enkemand, og Sophia kan se, at hans kærlighed til Rebecca er usund og tæt forbundet med savnet af den afdøde hustru.

Willumsen, Dorrit Richardt Beck, Hanne Men bedste hr. Hund Gyldendal. 2008. 263 s.

Alis' liv fra hun er 5 år til hun er 10 år præges stærkt af, at hun går hjemme hos sin far, der er syg efter tortur som modstandsmand under krigen.

4

Dage med slave Gyldendal. 2008. 130 s.

Henny, 57 år og fraskilt ejendomsmægler, lever et ukompliceret liv. Men så kommer hun til at købe en ung kvinde som slave pæredansk til 50 kr. kiloet. Og hverdagen er ikke længere så ukompliceret.


Nordiske romaner

Holmqvist, Karin Brunk

Christensen, Lars Saabye

Potensgiverne Cicero. 2008. 213 s.

Bisættelsen Athene. 2008. 391 s.

3. del af: Beatles. Kim, Ola, Gunnar og Seb er blevet midaldrende og er gledet fra hinanden. Hver for sig tager de livet op til revision.

Underfundig fortælling om de ugifte søstre Elida og Tilda på 78 og 72, hvis gammeldags, regelbundne liv i barndomshjemmet i Skåne får en spændende drejning, da Alvar Klemens fra Sundsvall bliver deres nabo.

Loe, Erlend Muleum Gyldendal. 2008. 240 s.

Einar Már Guðmundsson Sindets tremmer Vindrose. 2008. 349 s.

Selvbiografisk roman om forfatterens alkoholisme og behandlingen herfor, hvor han møder Einar Thor Jonsson, der tillige er narkoman.

Julie mister sine forældre og bror i en flyulykke i Afrika, og det eneste, Julie selv ønsker, er at dø. Hun forsøger at begå selvmord, men det lykkes ikke. Bogen er skrevet som en dagbog i 1 år, hvor Julies udvikling i sorgprocessen beskrives.

dag, og de sidste handlingstråde fletter sig ud.

Udenlandske romaner Ahern, Cecelia Et sted i nærheden Bazar. 2008. 423 s.

Sandy Shortt er besat af at finde forsvundne mennesker, og en dag forsvinder hun selv til en verden fyldt med forsvundne personer. Kan hun finde sig selv igen, og kan hun finde tilbage til verden?

Ovenpå er der stille Gyldendal. 2008. 274 s.

Helmer er ungkarl og passer familielandbruget og sin døende far, selv om han var igang med en akademisk karriere, der brat blev afbrudt, da tvillingebroderen Henk døde ved et trafikuheld.

Barker, Pat Levende model Rosinante. 2008. 313 s.

Ragde, Anne B. Ligge i grønne enge Rosinante. 2008. 278 s.

Tor, Margido og Erland bor nu på gården i Trondheim, og vi møder familien, da de samles på gården en varm sommer-

er til at studere i Chicago, hvor der også er et par egyptiske professorer og andre undervisere, der på forskellig vis er maginaliserede. Egyptisk politik og efterretningsvæsenets lange arme er hele tiden en farlig understrøm. Bakker, Gerbrand

Al Aswany, Alaa Chicago Hr. Ferdinand. 2008. 332 s.

En række studerende fra Egypten har fået stipendi-

5

Paul og Elinor, som begge studerer ved kunstakademiet Slade i London, forelsker sig i hinanden efter hvert sit ulykkelige kærlighedsforhold. Ved den 1. verdenskrigs udbrud melder Paul sig som frivillig til det belgiske Røde Kors,og de lemlæstelser og uhyr-


ligheder, han oplever ved fronten, forandrer hans syn på livet, kærligheden og kunsten for altid.

broders kiste fra England, mindes Veronica, en af Hegarty-klanens ni overlevende søskende, sin Dublin-families historie gennem tre generationer med både grænseløs lidenskab, skuffelser og gnavende hemmeligheder.

te holder øje med ham for at holde ham i live.

Gruen, Sara Vand til elefanterne Bazar. 2008. 355 s.

Som næsten uddannet dyrlæge går Jacob i chock, da han mister begge forældre ved en ulykke. Skæbnen bringer ham til et cirkus, hvor han bliver dyrepasser og hovedkulds forelsker sig i chefens kone.

Littell, Jonathan De velvillige Gyldendal. 2008. 908 s.

I sine erindringer, der er en blanding af filosofi, historiske facts og græsk tragedie, forsøger en tidligere SS-officer, som har deltaget i nogle af den 2. verdenskrigs værste massakrer, bl.a. Babi Jar og Stalingrad, at forstå omfanget af og grunden til sine forbrydelser.

Oates, Joyce Carol Dragomán, György

Keyes, Marian

Den hvide konge Borgen. 2008. 235 s.

En charmerende mand Cicero. 2008. 718 s.

Drengen Djata fortæller med en blanding af uskyld, uvidenhed og sort humor om sit liv sammen med sin mor i årene efter at det rumænske politi uden lov og dom fængslede hans far.

4 kvinder - 4 hemmeligheder, 1 politiker - 1 giftemål. Da den irske politiker Paddy de Courcy skal giftes, har det særlig betydning for 4 kvinder, som han har været i berøring med i gennem tiden. Langsomt afsløres, hvorfor og hvordan han er blevet den, han er.

Enright, Anne Sammenkomsten Lindhardt og Ringhof. 2008. 270 s.

Mens hun forbereder sig på at modtage sin afdøde

Galloway, Steven Cellisten fra Sarajevo Cicero. 2008. 239 s.

Roman om en by og dens indbyggere i krig. Under belejringen af Sarajevo i 1992 sidder en cellist dag efter dag foran sit hus og spiller i protest mod grusomhederne. Han er et oplagt mål for snigskytterne i bjergene rundt om byen, men han ved ikke, at en kvindelig skarpskyt-

6

Graverens datter TV2. 2008. 590 s.

Om en ung kvindes kamp for identitet og overlevelse i efterkrigstidens USA. Hun fødes i 1936 som datter af jødiske indvandrere på flugt fra Nazityskland, og familien oplever social deroute og racefordomme, da faderen, der er lærer, kun kan få arbejde som graver. Hun ender i et voldeligt ægteskab, og volden forfølger hende livet igennem.


nødtvungent, for hendes store interesse er astronomi. Hun samarbejder tæt med Tycho Brahe og vil allerhelst opholde sig på Hven.

Cornwell, Bernard Excalibur Lindhardt og Ringhof. 2008. 491 s.

Rosnay, Tatiana de Sarahs nøgle Bazar. 2008. 343 s.

I 1942 deporterede det franske politi tusindvis af jøder, bl.a. den 10-årige Sarah, der mirakuløst overlevede. Men med en uendelig stor sorg. I 2002 leder journalisten Julia historien frem og bliver så grebet af den, at hun må følge den til ende.

Historiske romaner Andersen, Dan H. Den ny stjerne Lindhardt og Ringhof. 2008. 317 s.

Sakseren Derfel afslutter her sin fortælling om Kong Arthur. Sakserne står på spring, og det endelige opgør med broderen Mordred nærmer sig. Merlin og Nimue lægger planer - men allerhelst vil Arthur genvinde Guineveres kærlighed.

Helleberg, Maria Druknehuset Samleren. 2008. 398 s.

Historisk roman. Storpolitik og småkårsfolk mødes i København i 1807, da den norske betjent Evensen sættes på sagen om et vådt lig, der er placeret på finansminster Ernst Schimmelmanns dørtrin. Schimmelmann kæmper ellers både med truende statsbankerot, Norges løsrivelse og Danmarks svigtende søherredømme i det, eftertiden har kaldt Danmarks Guldalder.

Solens folk Borgen. 2008. 645 s.

Da den tapre og kloge Hvide Fugl dør, bliver hans verdensfjerne og måske småt begavede bror Salamander leder af Ugleklanen.

Adam og Ovine Gyldendal. 2008. 274 s.

Clifford, Ole Shahens elefant People's Press. 2008. 429 s.

Reintoft, Hanne Nu er det længe siden People's Press. 2008. 380 s.

Gear, W. Michael

Winge, Mette

En sønderjysk familie følges fra slaget ved Dybbøl i 1864 og frem til systemskiftet i 1901. Familiens udvikling afspejler en omskiftelig periode i Danmarkshistorien med store politiske spørgsmål og omvæltninger i samfundslivet og privatlivet.

Som den sidste i slægten Dane har Johanne store forpligtelser. Hun gifter sig

7

Dansk-iranske Deniz Halmstrand arver overraskende 50 millioner, der viser sig at stamme fra lyssky forretninger.

Cussler, Clive Jagten Cicero. 2008. 255 s.

USA's regering beslutter i 1906 at sætte et detektivbureau på sagen om en morderisk bankrøver, der huserer i Vestens minebyer.


Goddard, Robert Du kan ikke vende tilbage Gyldendal. 2008. 367 s.

For 50 år siden deltog Harry Barnett som forsøgsperson i et militært eksperiment på Kilveen Castle i Skotland. Nu arrangerer gruppen en jubilæumsfest, og den bliver alt andet end festlig..

skyldige, men han har et vandtæt alibi, som stadig holder, da hans elskerinde også bliver myrdet.

Kirino, Natsuo Ude People's Press. 2008. 518 s.

Krimi fra Japan. 4 kvinder arbejder sammen på nathold. Den ene myrder sin mand og de andre hjælper med at skaffe liget af vejen.

Le Carré, John Marionetten Forum. 2008. 413 s.

Grisham, John

King, Stephen

Da unge Issa, der muligvis er tjetjensk muslim, ankommer til Hamburg, sættes efterretningsvæsenet i terrorberedskab.

Duma Key Lindhardt og Ringhof. 2008. 636 s.

McCall Smith, Alexander

Appellen Lindhardt og Ringhof. 2008. 398 s.

En kemikoncern idømmes en bøde på 41 millioner $ for dumpning af giftigt affald, men appellerer og får en tv-egnet ung advokat til at føre sagen.

James, Peter Langtfra død Cicero. 2008. 455 s.

Kriminalkommisær Roy Grace fra Brighton i Sydengland kommer på en vanskelig sag, da en kvinde fra det bedre borgerskab bliver myrdet under brutale omstændigheder. Alt peger på hendes ægtemand som den

Edgar Freemantle, som har mistet sin ene arm ved en ulykke, der samtidig kostede ham hans ægteskab, slår sig ned på Duma Key, en øde landstrækning ud for Floridas vestkyst. Her begynder han at male, men opdager snart, at hans malerier har en livsfarlig magt, samt at Duma Key langt fra er det idylliske sted, han troede.

Den gode ægtemand på Zebra Drive Ries. 2008. 262 s.

Mma Ramotswe, indehaver af Botswana's eneste detektivbureau, er nu lykkelig gift med mekaniker J.L.B. Matekoni; alle har det godt, men rastløsheden lurer. Samtidig med at hun opklarer 2-3 sager, falder der ro på omgivelserne igen.

8

McNab, Andy I krydsild Lindhardt og Ringhof. 2007. 364 s.

Nick Stone bliver såret i Irak, da han er bodyguard for et tv-hold. Efterfølgende forsvinder journalisten og fotografen, og Stone får til opgave at opstøve dem.

Mørk, Christian Skyggernes hav Politiken. 2008. 318 s.

Jacob er på fallittens rand med sin kort-butik, da hans svindler-far og korrupte politibror myrdes. Jacob kidnappes og ender på en næsten øde ø med nogle meget ubehagelige personer. Heldigvis har


hans kone ikke opgivet eftersøgningen...

Rankin, Ian

datter kidnappes må den ellers ildeste israelske agent Gabriel Allon træde til for at sikre intet mindre end verdensfreden.

Exit music Klim. 2008. 397 s.

Krimi om John Rebus' sidste uge i aktiv tjeneste, hvor han sammen med Siobhan Clarke skal opklare mordet på en russisk digter og stadig har et regnskab at gøre op med Big Ger Cafferty.

Rimington, Stella Den illegale Lindhardt og Ringhof. 2008. 270 s.

MI5 får et tip om, at indflydelsesrige russiske oligarker i London, som er modstandere af Putins regime, skal myrdes, og agenten Liz Carlyle får den utaknemmelige opgave at finde ud af, hvem det drejer sig om og forhindre aktionerne.

Silva, Daniel I hemmelig tjeneste Cicero. 2008. 310 s.

Da den amerikanske Englands-ambassadørs

Smith, Tom Rob Barn nr. 44 Lindhardt og Ringhof. 2008. 491 s.

I Stalintiden er politikommissær Leo Demidov lige så brutal som andre, men vil alligevel afsløre en barne-seriemorder. Kriminalitet anerkendes imidlertid ikke i Magtens Centrum, så Leo anklages for antisovjetisk agitation - med fatale følger....

Dansk spænding

Gazan, Sissel-Jo

Davidsen, Leif

Dinosaurens fjer Gyldendal. 2008. 446 s.

På udkig efter Hemingway Lindhardt og Ringhof. 2008. 376 s.

Den midaldrende John har mistet sin kone, der under en rejse, som skal dulme sorgen, hvirvles ind i et spil mellem agenter og dobbeltagenter på Cuba.

Hirse, Maria Samleren Lindhardt og Ringhof. 2008. 174 s.

Winslow, Don Frankie Machines vinter Klim. 2008. 329 s.

Frank Machine er respekteret og sørger godt for alle. Sådan har det ikke altid været, for fortiden som mafia-hitman har givet mange fjender. De dukker op i den nye tilværelse, og Frank begynder at se sig over skulderen....

Er verdens fugle dinosaurernes efterkommere? Det er emnet for Annas speciale på biologistudiet, og jo dybere hun trænger ned i emnet, des tydeligere bliver det, at både videnskabelig og almenmenneskelig uredelighed kan få voldsomme konsekvenser.

Desmond, Henrik Den brændende platform Politiken. 2008. 398 s.

Russerne prøver ved hjælp af islamiske terrorister at sabotere den danske olieproduktion, og den hemmelige antiterrorgruppe Plan B må på banen.

9

Camilla Mark fra rejseholdet tilkaldes, da liget af en ung mishandlet pige findes i Taarbæk Havn. Det fører dels til et velhavende kvarter, dels til en forsømt ung mand, og begge steder findes der kvalmende hemmeligheder.

Lucas, Ib Manden på tapetet Lindhardt og Ringhof. 2008. 355 s.

Vennerne Mendel og Finkelkraut er specialister


klummeskriver Nina bliver fundet myrdet, må hun skumlende og med hip til højre og venstre i gang med opklaringen.

Nordisk spænding Baug, Birger Straf Modtryk. 2008. 255 s.

i Tyge Brahe. Da en hidtil ukendt Brahe-protokol dukker op, engageres Mendel af en velhavende samler til at afgøre ægtheden. Men det fører mange farlige situationer med sig samt nye og sensationelle opdagelser, blandt andet en skjult forbindelse mellem Tyge Brahe og William Shakespeare.

Staun, Susanne Mine piger Gyldendal. 2008. 285 s.

Adfærdspsykologen Fanny Fiske er rejst til Danmark som rekonvalescent, men da hendes danske veninde, den frygtede og berygtede

Først ét mord, så et mere, og efterhånden tegner der sig for Halvor Heming fra Afdelingen for Voldskriminalitet i Oslo et mønster, der peger 24 år tilbage til en flok drenge og deres mobbeoffer.

Dahl, Arne Himmeløje Modtryk. 2008. 418 s.

Krimi om den svenske A-gruppe, der kommer i aktion, da et tilsyneladende banalt røveri udvikler sig til en jagt på en seriemorder.

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

Edwardson, Åke Næsten død mand Rosinante. 2008. 491 s.

En forladt bil med motoren kørende på Älvsborgsbroen i Göteborg, et skudhul i passagersædet, og Erik Winter må i gang med at udrede trådene i en sag om fem mænds skæbnefællesskab.

Egeland, Tom Pagtens vogtere Bazar. 2008. 489 s.

Bjørn Beltø kommer på sporet af et gammelt dokument, der fører videre til hemmeligheden om en egyptisk skat, Olav den Hellige skulle have skjult i Norge, og som en række af vogtere har holdt skjult i 1000 år.

gået i stå med at skrive, hans privatliv er kaotisk og da han møder Sabina, faderens nye veninde, får det katastrofale følger.

Guillou, Jan Men ikke hvis det gælder din datter Modtryk. 2008. 407 s.

Agent Hamilton må på banen igen, da venneparret Tanguys datter kidnappes af terrorister.

Frimansson, Inger De nøgne kvinders ø Politiken. 2008. 347 s.

Forfatteren Tobias Elmkvist vender modvilligt tilbage til sin barndoms gård i Östergötland, da faderen er uarbejdsdygtig efter en ulykke. Tobias er

10

Klackenberg, Tove Indespærret Gyldendal. 2008. 272 s.

Anklageren Svea Lundström undersøger et uhyggeligt dødsfald på Solängens ungdomshjem.


En af de indsatte siges at kende sandheden, men ikke alt er som det ser ud til at være.

99.4 Miehe-Renard, Isabella

Miehe-Renard, Isabella På Samleren. 2008. 171 s.

Ævar Örn Jósepsson Uden synd Lindhardt og Ringhof. 2008. 366 s.

Krimi fra Island, hvor politimanden Stéfan og hans kolleger står med en sag om en religiøs fanatisk eneboer, der først bliver fundet et år efter han er myrdet.

Biografier & erindringer 68.9

Jakobsen, Søren Lego-arven Jyllands-Posten. 2008. 247 s.

Beretning om de 10 Legoarvinger, som tilsammen har Danmarks næststørste familieformue. Der fokuseres særligt på hovedejeren Kjeld Kirk Kristiansen, der først gjorde Lego verdenskendt, men derefter var tæt på at køre koncernen i sænk.

99.4 Margrethe II (dronning af Danmark)

Journalisten og studieværten Isabella Miehe Renard beskriver sin opvækst og sit hektiske liv gennem 20 år som kendt medieperson og om skyggesiderne ved at være på, herunder depressionerne.

Skipper, Jon Bloch Tre søstre L&R. 2008. 227 s.

99.4 Møller, Claus

Samtaler med dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie om deres barndom og opvækst, om deres livsbetingelser, samt med diskussioner om børneopdragelse, sammenhold, indbyrdes roller, mand og børn, kongeslægten, massemedierne og det moderne monarki.

Mr. Time Manager Jyllands-Posten. 2008. 181 s.

Lillelund, Niels

Historien om manden bag Time Manageren, Claus Møller og hans karriere.

teterne samt ikke mindst om krigsfangenskabet i Vietnam, der ændrede hans livsanskuelse.

99.4 Obama, Barack

Obama, Barack Arven fra min far L&R. 2008. 413 s.

Den amerikanske demokratiske senator og præsidentkandidat Barack Obamas personlige beretning om sin opvækst og sit liv som barn af en sort far og en hvid mor herunder om genopdagelsen af sin fars afrikanske familie i Kenya.

99.4 Smedegaard Andersen, Nils

Lunde, Niels 99.4 McCain, John

McCain, John Mine fædres verden Hovedland. 2008. 378 s.

Den amerikanske republikanske præsidentkandidat John McCains erindringer fra 1999 om sin opvækst i en militærfamilie, sine problemer med at tilpasse sig - til faderen, familien, autori-

11

Hr. Møllers nye mand Jyllands-Posten. 2008. 335 s.

Om lederen, der vendte udviklingen i Carlsberg og om ledelsesrokaden, der gjorde Nils Smedegaard Andersen til den nye topmand i A.P. Møller-Mærsk.


tjeneste i Politiets Efterretningstjenestes specialenhed Gammagruppen, der er sikkerhedstjeneste for det danske kongehus, hvor han i syv år var livvagt for kronprinsen.

98.218

Hundevadt, Kim I morgen angriber vi igen Jyllands-Posten. 2008. 282 s.

99.4 Trier, Troels

Danske soldaters frontberetninger fra Afghanistan. Om de dramatiske hændelser under angrebskrigen i Helmand-provinsen i efteråret 2007, hvor danske soldater har kæmpet og dræbt og set kammerater falde i kampen mod Taleban.

99.4 Luttrell, Marcus

Luttrell, Marcus 99.4 Isager-Nielsen, Bent

Henriksen, Lars

Isager-Nielsen, Bent

Troels Trier - dobbeltgængeren Documentas. 2008. 207 s.

Man jager et bæst og fanger et menneske Lindhardt og Ringhof. 2008. 266 s.

Om kunstneren, frontfiguren i Røde Mor og showmanden Troels Triers liv.

Fra virkelighedens verden 34.31

Gotfredsen, Kaare Terrorsagen fra Vollsmose TV2. 2008. 330 s.

Dokumentarisk fortælling om forløbet, der førte til anholdelser af ni unge muslimske mænd i Vollsmose for at have planlagt en terroraktion.

99.4 Evensen, Sopia

Evensen, Sophia Ondskab Bogkompagniet. 2008. 214 s.

Sophia Evensen fortæller om en opvækst som medlem af frimenigheden Faderhuset og om manipulering, magtmisbrug, udnyttelse og ondskab fra sin egen mor, Ruth Evensen, lederen af Faderhuset.

Med udgangspunkt i virkelige kriminalsager fortæller politinspektør og tidligere chef for Rejseholdet Bent IsagerNielsen om sit liv som drabsefterforsker.

Operation Redwing Warrior. 2008. 379 s.

Den amerikanske underofficer Marcus Luttrell, der som den eneste overlevede en specialstyrkeoperation mod Taliban i de afghanske bjerge i 2005 beretter om begivenhederne og den tapperhed og offervilje som soldaterne udviste.

Tro & tanker

99.4 Lundorf, Jesper

20.1

Lundorf, Jesper

Zuckerman, Phil

I majestætens hemmelige tjeneste Lindhardt og Ringhof. 2008. 195 s.

Samfund uden Gud Univers. 2008. 228 s.

Jesper Lundorfs erindringer om sit liv i særdeleshed om sin

12

Gennem interviews med 150 danskere og svenskere om religion og dens rolle i deres liv forsøger forfatteren at afdække


spørgsmålet om hvorvidt man kan leve et godt liv i et samfund uden religion.

Job & ledelse 60.1 Gulerodsmetoden People's Press. 2008. 127 s.

Inspiration til, hvordan virksomheder kan spare på at holde på deres bedste medarbejdere i stedet for konstant at rekruttere og oplære nye folk. Medarbejdere skal belønnes og Gulerodsmetoden viser dig hvordan.

60.1 24

Kolding, Trine

Grün, Anselm

Førstehjælp til travle medarbejdere Gyldendal Business. 2008. 140 s.

Ren lykke Borgen. 2008. 193 s.

Gennem små tekster videregiver forfatteren, benediktinsk munk og åndelig rådgiver, sin livsvisdom, som mennesker kan bruge som inspiration til at skabe lykke i deres liv.

29.1 Islam og kristendom ProRex. 2008. 337 s.

Gennemgår først hovedtræk i islam og kristendom, hvorefter der tages fat på ligheder og forskelle.

dannelse og en grundig indføring i de centrale elementer i praktisk ledelse som f.eks. det at opstille mål, coache, drive forandringsprocesser m.m.

Konkrete anvisninger på, hvordan du sikrer, at du har et realistisk forhold mellem opgaver og tid, og inspiration til at finde den rette balance mellem arbejdsliv, familieliv og egentid.

Personlig udvikling 15.2

Aron Elaine N. ved at følge en enkel, men virkningsfuld filosofi: Det betaler sig at være venlig. Med en bred vifte af eksempler fra den amerikanske forretningsverden, fortæller de hvordan de har fået succes ved at være venlige og imødekommende over for deres kollegaer såvel som konkurrenter. Indeholder konkrete forslag og øvelser til, hvordan man gør sin arbejdsplads til et rart og sjovt sted at arbejde.

60.1 Ledelse med et smil People's Press. 2008. 157 s.

60.1 LærSelv praktisk ledelse Børsen e-Learning. 2008 CD-rom

Forfatterne er steget til tops i reklamebranchen

Undervisning. Kurset giver en komprimeret lederud-

13

Særligt sensitive mennesker Borgen. 2008. 326 s.

Værktøjer til at teste sig selv for særligt sensitive sider, samt råd og teknikker til at skabe et mere indholdsrigt og tilfredsstillende liv som særligt sensitivt menneske.

15.2

Jørgensen, Gitte Pippi power Schønberg. 2008. 238 s.

Selvudviklingsbog, der skal inspirere kvinder til at få fat på deres indre Pippi Langstrømpe-kraft.


Kvindeliv

Familieliv

30.172

37.363

Johansen, Lene

Nordahl, Thomas

Modige kvinder DR. 2008. 239 s.

Hjem og skole Hans Reitzel. 2008. 196 s.

Rejser & oplevelser

Hvordan skaber man et bedre samarbejde?

42.7 Rivieraen

Kold, Michael

Præsentation og samtaler med ti kvinder der alle har det tilfælles at de har fulgt deres inderste overbevisning og kæmpet for en sag trods nærmest ubærlige omkostninger, bl.a. i form af dødstrusler.

Sådan spiser du en elefant Abundance. 2008. 83 s.

30.1751

15.2

Hvordan du kan komme i gang med at handle på opgaver, projekter eller mål, som du ikke er kommet i gang med endnu.

15.2

Weber, Birgit Sig av når du bliver ramt Borgen. 2008. 155 s.

Vejledning i, hvordan man ved at blive opmærksom på barndommens indflydelse på voksenlivet kan udvikle sig. Ved at stå ved de "negative" følelser og kommunikere ærligt med sin partner får man et bedre parforhold.

Østergaard, Martin

Simon, Klaus 61.49

Torup, Henrik Førstehjælp til børn og spædbørn Politiken. 2008. 125 s.

Letforståelig håndbog i førstehjælp til børn og spædbørn.

Flere veje til mandens hjerte Lindhardt og Ringhof. 2008. 304 s.

15 fortællinger om at springe ud sent i livet.

Den franske riviera Legind. 2008. 120 s.

Korte og præcise oplysninger om den franske riviera.

47.57 Adriaterhavskysten

Löchel, Christin Norditaliens Adriaterhavskyst Legind. 2008. 120 s.

Inspiration til, hvordan man kommer tættere på en mand, hvad enten man lige har mødt ham eller har elsket ham i mange år.

30.1776 Lesbisk med forsinkelse Europublishers. 2008. 302 s.

motion i hverdagen og får mere energi og overskud.

71.63

Olesen, Peter Spegepølsen og suppeterrinen Thaning & Appel. 2008. 94 s.

79.601 Kernesund familiefitness Politiken. 2008. 219 s.

Om hvordan forældre og børn sammen dyrker

14

Beskrivelse af 40 af Københavns bygninger, gader og kvarterer med kæle- og øgennavne, som er blevet udbredt i københavnske folkemunde gennem årene.


79.929

Kauffmann, Per

nistpartiet samt om den nyrige elite.

rie om hvordan det er at leve i fristaden.

99.4 Grønkjær, Jesper

96.7 Danskernes egen historie - 10 udvalgte Folkefester Substanz. 2008 DVD

Gråspurv & grizzly Kauffmann. 2008. 192 s.

Beretninger om forfatterens oplevelser med jagt på mange forskellige vildtarter forskellige steder i Nordamerika, Grønland og Europa.

Grønkjær, Jesper Den magiske rejsende Mellemgaard. 2008. 390 s.

Jesper Grønkjær er blandt andet tryllekunstner og har rejst med sit fag til fjerne egne på kloden. Han beskriver sine oplevelser blandt masaier, indonesiske stammefolk og amerikanske motorcykelfolk samt om sin opvækst, og hvordan han begyndte at trylle.

Danmark rundt 98.28

Randrup, Jes Lykkespil i Kina Jyllands-Posten. 2008. 187 s.

Forfatteren fortæller i reportageform om sine oplevelser i Kina. Om mødet med fattige bjergbønder, forurening og genhusning, landbyer i oprør mod korruption, dissidenter og venstrefløjskritik af kommu-

30.1757 Fristaden Christiania Nyt Nordisk Forlag. 2008. 217 s.

Fotografisk billedværk der med korte billedtekster vises det kreative miljø på Christiania. Der vises folk i Pusherstreet, på områdemøder, i folkekøkkenet, på værkstederne og på spise- og musikstederne samt Christianitters histo-

96.7 Danskernes egen historie - 10 udvalgte Oplevelser fra ferien Substanz. 2008 DVD

56.3 Miniks fornemmelse for sten Fox Media DVD

Minik Rosing, leder på Geologisk Museum, fandt kulstofspor fra mikroorganismer aflejret i 3,8 mia. gamle klipper i Grønland, og tilbagedaterede dermed tidspunktet for livets oprindelse med 300 millioner år.

Natur & dyr 55.3 Ved de frosne floder Global Ice Pictures. 2008 DVD

Om den grønlandske natur og indlandsisens betydning for det økologiske kredsløb i havet ud for Diskobugten. Samtaler med fangere, fiskere og videnskabsfolk belyser klimaændringernes betydning for det grønlandske samfund.

15

58.383

Boman, Mogens Safari i Afrika Gyldendal. 2008. 252 s.

Med faktuelle oplysninger om dyrenes navne, klassifikation, fredningsstatus, størrelse, vægt, levetid, kendetegn, levested, levevis, formering, lyde, fjender og eventuelle andre forhold, f.eks. om dyrenes farlighed for mennesker.


58.8 Fugle Globe. 2008. 512 s.

Mad & drikke

Beskrivelser i tekst og billeder af mere end 1000 fuglearters udseende, adfærd og liv. Der indledes med generelle afsnit om fugles fysiologi og adfærd samt deres fysiske udbredelse og habitatstyper.

Goerlich, Rikke

Kofoed, Helle 61.55 Ingefær Olivia. 2008. 71 s.

Om ingefærs sundhedsfremmende virkninger taget fra både videnskaben og gamle husråd. Dyrkning af ingefær, dets kulturhistorie samt opskrifter.

Hus & have 64.1 63.519

Ramsay, Gordon

Lauritsen, Birthe

Fastfood med god samvittighed Lindhardt og Ringhof. 2008. 249 s.

Huset & haven i Hune Puella. 2008. 190 s.

Anne Just og Claus Bonderup fremviser deres kunstneriske hjem og frodige have skabt på en sandet strandgrund i Nordjylland.

Opskrifter på mad til hele familien, som kan tilberedes på mellem 15 og 30 minutter.

64.102 63.57 Potteplanter Lindhardt og Ringhof. 2008. 536 s.

Opslagsværk som beskriver 3000 potteplanter, deres oprindelse, art og pasning.

64.14 Glutenfri Helle Kofoed. 2008. 78 s.

Opskrifter til morgenmad, frokost, mellemmåltider, kager, desserter og aftensmad.

64.15

Skaarup, Kirsten

64.17

Det kærlige køkken Høst. 2008. 309 s.

Tøvlesø Simonsen, Kim

Vegetariske opskrifter til alle dagens måltider med råd til den bevidste forbruger til hvordan vi kan forbedre klimaet, dyrevelfærden og vores egen sundhed.

Ismageriet Olivia. 2008. 136 s.

Bogen indeholder opskrifter på de nye, fedtfattige is baseret på økologi og årstidens friske frugter og bær.

64.17

64.19

Hansson, Lene

Watson, Christine

Lene Hanssons fisk og skaldyr Lindhardt og Ringhof. 2008. 120 s.

500 juicer & smoothies Lindhardt og Ringhof. 2008. 288 s.

Kazuko, Emi Easy japansk kogebog Atelier. 2008. 210 s.

Lækker, hjemmelavet japansk mad beskrevet trin for trin

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

16


Hobby & fritid

Sport

63.8

79.706

Olesen, Anemette

Frank, Søren

Den lille søde om honning Olivia. 2008. 89 s.

Giganternes skuldre People's Press. 2008. 351 s.

Om at arbejde med bier og bistader samt opskrifter på mad og kosmetik og nyttige husråd med honning som ingrediens.

Historien om fodboldklubben Manchester United: myterne, fodboldspillet og triumferne.

74.01 Akryl spot Cikuna. 2008. 72 s.

79.71 Drengene fra Wembley Lindhardt og Ringhof. 2008. 317 s.

Livsstil & ernæring

Det danske fodboldlandshold, der den 21. september 1983 besejrede England på Wembley ser tilbage på skæbnekampen og fortæller hvad tilværelsen siden bragte.

Feldthaus skruer ned Thaning & Appel. 2008. 254 s.

79.71

Østlund, Bo

64

Feldthaus, Christine

I dagbogsform beskriver livsstileksperten Christine Feldthaus hvordan hun igennem 5 måneder som miljøbevidst forbruger forsøger at minimere forbruget af blandt andet el, vand, og benzin samt købe økologiske varer.

Allan Simonsen People's Press. 2008. 310 s.

Et inspirerende idékatalog, der viser akrylmaleriets mangfoldighed, hvori forfatterne videregiver enkle ideer, gundlæggende maleteknikker og trin for trin anvisninger.

Tilbageblik på fodboldspilleren Allan Simonsens lange karriere som spiller og træner herunder om op- og nedturene.

68.8

Andersen, Tor Tøj til forretningskvinden Rosenkilde. 2008. 158 s.

Forslag til et personligt tøjvalg for kvinder i forretningsverdenen.

79.71

79.73

76.99

Sønnichsen, Ole

Carlsen, Kenneth

Jollmann, Dorthe

Arnesen Gyldendal. 2008. 286 s.

Alene på banen Lindhardt og Ringhof. 2008. 287 s.

Krop & sundhed

Kenneth Carlsen om sit liv som professionel tennisspiller, om præstationsangst og om at tage kampen op med sine dæmoner og kæmpe sig tilbage og genfinde glæden ved sporten.

Graugaard, Christian

Jul med Jollmann Klematis. 2008. 72 s.

Anvisninger og mønstre til hjemmelavet julepynt med engle, nisser, kors, kræmmerhuse hjerter og flag.

Historien om en af dansk fodbolds stjerner, Frank Arnesen. Om succesen som spiller i 1980'erne og om hans senere karriere som talentspejder på den internationale scene, hvor han nu hører til blandt de mest indflydelsesrige personer.

17

61.1 Corpus Politiken. 2008. 328 s.

Præsentation af menneskekroppens fysiologi der samtidig sætte fokus på kroppen i historien, samfundet, teknologien, filosofien, erotikken, kun-


sten, litteraturen, sproget, mytologien, religionen og videnskaben.

hvordan man kommer den til livs.

79.52 Spirit groove O.C. Image. 2006 DVD

holdning til motion og velvære.

61.6

Træningsprogram der lægger op til fri og sensuel kropsudfoldelse inden for programmets rammmer.

79.59 Power pilates for alle niveauer www.connieyndal.dk. 2005 DVD

79.53 Yoga for krop & sind Den intelligente krop. 2008 DVD

Musik & litteratur

Ågård, Dorte Stress Gyldendal. 2008. 148 s.

Bogen henvender sig især til stressramte, men er også til folk der ønsker at forebygge stress.

Velvære & fitness 61.33

Schewe, Heidi Styrk dine fødder Borgen. 2008. 130 s.

Et 7-trinsprogram med det formål at få stærke fødder, der sikrer balance, udholdenhed og stabilitet, når man står, går og løber - uanset underlaget.

61.36 Stillerum Olivia. 2008. 89 s.

Introduktion til meditation, som kan bruges af alle med forskellige forudsætninger.

61.642

Gawin, Claus Dalton 61.385

Koch, Maj-Britt Bjerre Rygestop for livet Dansk psykologisk Forlag. 2008. 228 s.

Vejledning i rygeafvænning med beskrivelser af forskellige aspekter af rygeafhængigheden, og

Zenterapi Zen. 2008 CD-rom

Om zenterapi, der søger en mere hensigtsmæssig meningsdannelse i klientens relationer. En vejledning i spørge- og samtaleteknikker anvendt i zenterapien. Med cases.

Yogaprogram for begyndere og let øvede, der indeholder åndedrætstræning, øvelser der udvikler en stærk, smidig og harmonisk krop, samt afspænding.

79.59 Kom i form med Viasat Sport Viasat Sport. 2005 DVD

Et komplet træningsforløb der tilgodeser kondition, muskelstyrke, smidighed og balance. Med bonusmateriale indeholdende interviews med motionseksperter, kostvejledere og kendte danskeres

18

77.43 Swan lake Decca Music Group. 2007 DVD

81.38

Movin, Lars Beat Information. 2008. 671 s.

På sporet af den amerikanske beatgeneration.

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk


Kunst & design 70.96

Dunch, Annie Inspiration og kreativitet Dunch. 2008. 223 s.

Interview med 8 danske kunstnere inden for film, jazz, kunsthåndværk, opera, poesi, skrivekunst, skulptur og trylleri om deres kreative proces, inspiration og intuition.

72 Nielsen, Palle

Nielsen, Palle Timebog Gyldendal. 2008. 368 s.

Præsentation af tegneren og grafikeren Palle Nielsens (1920-2000) billeder, suppleret med tekster af og om ham.

99.4 Lysbeck R. Nissen, Chresten

Lysbeck R. Nissen, Chresten Stenbloggen Chresten Lysbeck R. Nissen. 2008. 94 s.

ling, steninstallationer, tingfindersten, land art blandet med personlige overbevisninger og holdninger.

99.4 Goebbels, Joseph

Lammers, Karl Christian Goebbels Schønberg. 2008. 567 s.

På baggrund af dagbogsoptegnelser, tegnes et portræt af politikeren og ministeren Joseph Goebbels (1897-1945), der ved brug af propaganda og spin skabte myten - Adolf Hitler.

Historie 91.93 Hiroshima Nordisk Trading Company. 2008 DVD

Det historiske forløb omkring den nytiltrådte amerikanske præsident Truman's beslutning om at kaste atombomben over Hiroshima, set ud fra de politiske og moralske dilemmaer på begge sider af fronten.

98.28 Riget i midten Nyt Nordisk Forlag. 2008. 230 s.

En introduktion til kinesisk kultur.

98.282

Levenson, Claude B. Tibet Hovedland. 2008. 248 s.

96.7 Danskernes egen historie - 10 udvalgte Ulykker & katastrofer Substanz. 2008 DVD

Beskrivelse af Tibets historie, kulturhistorie, den tibetanske buddhisme og dens traditioner. Gennemgang af Kinas invasion i 1950 og konsekvenserne heraf.

Chresten Lysbeck R. Nissen fortæller om et liv fyldt med sten: Stenhugning, stensam-

19

Din PC 19.672 Windows Vista LærSelv Windows Vista grundlæggende Børsen e-Learning. 2008 CD-rom

Undervisning. E-learningskursus der består af lektioner, som indeholder både teori og praksis. Teorien består af film, som viser hvordan en funktion udføres og praksis er opgaverne, der skal løses i det valgte itprogram. Med trin-for-trin vejledning og manual og mulighed for at udskrive diplom.


19.672 Windows Vista LærSelv Windows Vista udvidet Børsen e-Learning. 2008 CD-rom

Undervisning. E-learningskursus der består af lektioner, som indeholder både teori og praksis. Teorien består af film, som viser hvordan en funktion udføres og praksis er opgaverne, der skal løses i det valgte itprogram. Med trin-for-trin vejledning og manual og mulighed for at udskrive diplom.

65.3

Simon, Martin Word 2007 - for nye brugere TextMaster. 2008 CD-rom

LærSelv. Videobog der indeholder grundlæggende vejledning og praktiske opgaver i brug af Word 2007. Tekst og illustrationer ledsages af uddybende videoklip i flashformat.

CD-rom & konsolspil

79.41 Overlord Codemasters. 2008 Playstation 3

79.41 Ace combat 6 Namco Bandai Games. 2007 Xbox

Actionspil. Flyspil. Dit land, Emmeria, bliver invaderet af nabolandet Estovakia. Hop ind i cockpittet på dit topmoderne jagerfly og forsvar dit land mod den invaderende fjende. Lær de grundlæggende manøvrer i øvelsesbanerne før du deltager i kampen. Spil i kampagnemode eller vælg onlinemode, og spil med andre spillere fra hele verden.

79.41 Crusaders - thy kingdom come V.2 Play. 2008 CD-rom

Strategispil. Som leder af en af fraktionerne i det første korstog skal spilleren lede sine tropper igennem 15 slag før målet, den hellige by Jerusalem, er nået. Slagene kan desuden

spilles i multiplayer mod en anden spiller.... Med animationer og videoklip.

79.41 Madden 09 Electronic Arts. 2008 Wii

Sportsspil. Madden giver spilleren mulighed for at styre et amerikansk fodboldhold - enten i enkelte opvisningskampe eller igennem en simpel manager-mode, hvor man skal spille en hel sæson, inklusiv slutspil og måske endda også et Superbowl. Med animationer og videoklip.

20

Actionspil. Adventurespil. Du spiller selveste Overlord - en meget ond dæmon, som iført skræmmende rustning spreder skræk og rædsel blandt bønder, riddere og andre tilfældige mennesker. Dit bedste våben er foruden en stor økse, evnen til at fremkalde minions dvs. små dæmoner, som du kan kontrollere. Lær hvordan dine minions kan samarbejde med bagholdsangreb, genoplivning af de døde og regn af ildkugler fra distancen.

79.41 Racedriver grid Codemasters. 2008 Playstation 3

Racerspil som tager udgangspunkt i biler fra virkeligheden men fokuserer på arkadestyring og heftige hastigheder uden hensyntagen til fysikkens love. Der køres på baner fra hele verden, og spillet har en facetteret


karrieredel samt mulighed for at spille online via Playstation Network (PSN).

merater eller andre kan gå ind og prøve online.

Spillefilm

79.41 Soul Calibur IV Namco Bandai Games. 2008 Playstation 3

77.7 Bare sammen SF Film. 2008 DVD

Actionspil. Beat-em-upspil der er en fortsættelse af den episke historie om det legendariske sværd Soul Calibur. Man kan vælge mellem 34 kombattanter, med hver deres specielle våben, kampteknik og personlighed og derefter dyste mod dem i storslåede spektakulære arenaer.

4 ensomme mennesker finder sammen i en lejlighed i Paris og sammen kommer de videre i livet..

79.41 Tiger Woods PGA tour 09 EA. 2008 Playstation 3

Sportsspil. I spillet kan man spille golf i selskab med verdens bedste golfspillere i PGA Touren. Man kan oprette sin egen golfspiller med et billede af sig selv. Og man kan gemme slag, og lave dem til udfordringer, som kam-

77.7 The Darjeeling Limited SF Film. 2008 DVD

77.7 Børnehjemmet Scanbox. 2008 DVD

Laura køber sammen med sin mand og 7-årige søn det børnehjem, hun selv boede på som barn.

77.7 Cassandra's dream Scanbox. 2008 DVD

To brødre, Ian og Terry, bliver pludselig fjender, da de i økonomisk forlegenhed, bliver overtalt af deres onkel, Howard, til at gøre ham "en stor tjeneste" til gengæld for

Tre amerikanske brødre, der ikke har set hinanden siden faderens død for et år siden, tager på en farverig togrejse gennem Indien for at finde sammen igen.

penge. Da de to brødre sidder i den "moralske saks", reagerer de på hver deres måde.

77.7 Charlie Wilson's war Universal Pictures (Denmark). 2008 DVD

Politisk komedie. Charlie Wilson er kongresmedlem, ungkarl med hang til det søde liv, da han på opfordring af sin rige elskerinde kommer de afghanske mujahedinere til undsætning mod den sovjetiske besættelsesmagt.

21

77.7 December boys Warner Bros. Entertainment Danmark. 2008 DVD

Fire drenge fra et katolsk børnehjem finder deres venskab sat på en hård prøve, da et ungt par virker interesserede i at adoptere en fra gruppen.

77.7 Drageløberen Sandrew Metronome. 2008 DVD

I Kabul, Afghanistan lige før den russiske invasion oplever to drenge en dramatisk dag, da de deltager i den årlige drageflyvnings konkurrence. Amir, den rige dreng, svigter og


forråder skræmt sin tjener og ven, Hassan, da noget voldsomt sker for Hassan. Tyve år senere får Amir mulighed for at vende tilbage til et Taleban-styret land, og måske gøre en uret god igen.

77.7 Eastern promises SF Film. 2008 DVD

Jordemoderen Anna hvirvles ind i et voldeligt, kriminelt miljø i Londan, styret af den russiske mafiaboss Semyon og sønnen Kirill, hvis chauffør Nikolai forelsker sig i Anna.

77.7 Fighter Nordisk Film. 2008 DVD

17-årige Aichas tyrkiske forældre forventer, at hun opfører sig pænt og passer sin skole. Men Aicha vil bestemme selv. Frustrationerne og konflikten mellem de to kulturer får hun afløb for ved at dyrke sin passion: kung fu-kampsport.

77.7 Fortæl det ikke til nogen Midget Entertainment. 2008 DVD

Lægen Alexandre sørger stadig over sin kone, der blev myrdet for 8 år siden. Han blev dengang mistænkt for at være morderen, og nye fund gør at sagen genoptages. Samtidig modtager han en mail med et videoklip, der viser at hans kone stadig er i live....

77.7 Into the wild 2-disc collector's edition. Paramount Home Entertainment (Denmark). 2008 DVD

Med fine eksaminer på college og en rig familie i baggrunden har Chris McCandless alle muligheder. Han vælger imidlertid at brænde alle sine penge og forlader familien uden et ord for at søge sig selv i naturen og i Alaskas vildmark.

77.7 I am legend 2-disc special edition. Warner Bros. Entertainment Danmark. 2008 DVD

77.7 Kongemordet SF Film. 2008 DVD

Forskeren Robert Neville (Will Smith) er strandet i et fremtidigt helt mennesketomt New York efter at et virusangreb har lagt byen og måske verden øde. Han prøver at redde sig selv, men han er ikke alene.

Efter et socialdemokratisk valgnederlag står den kyniske finansminister Gert Jakobsen klar til at vælte statsministeren. Han er et magtmenneske, hvis fysiske og pykiske vold mod sin egen kone afdækkes af en journalist.

77.7 Kærlighed i koleraens tid Scanbox. 2008 DVD

Den unge, enfoldige Florentino elsker Fermina af hele sit hjerte. Også da hun fortæller, at forholdet definitivt er slut og gifter sig med en velhavende læge. Men efter et halvt hundrede år er den nu hovedrige Florentino atter på frierfødder.

77.7 Lions for lambs SF Film. 2008 DVD

En senator prøver at sælge en historie om nye tiltag i Afghanistan til en skeptisk journalist, og

22


en idealistisk professor forsøger at overtale en begavet studerende til ikke at spilde sit liv. Mens de taler, mister to soldater livet flere tusinde kilometer borte fra USA i en håbløs krig.

77.7 Mansfield Park SF Film. 2008 DVD

10-årige Fanny Price bliver på grund af fattigdom sendt væk til sin rige onkel og moster. Her oplever Fanny at blive behandlet som en fattig tjenestepige af alle på nær fætteren Edmund Bertram. Fanny vokser op og bliver forelsket i Edmund, som ser hende som en god ven og fortrolig. Hvad kan Fanny gøre for at vinde Edmund?

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

situationen med skæbnesvangre konsekvenser som følge.

77.7 National treasure - book of secrets 2-disc collector's edition. Walt Disney Studios Home Entertainment. 2008 DVD

Historikeren Ben Gates beslutter selv at finde den skat, som er nævnt i en dagbog skrevet under præsident Lincolns mord og som sætter hans egen familie i et dårligt lys.

77.7 O'Horten Scanbox. 2008 DVD

Odd O'Horten har i 40 år passet sit arbejde som lokofører på ruten mellem Oslo og Bergen. Men nu er det slut. Pensionisttilværelsen venter, og det er ikke nemt at opgive sine daglige rutiner og finde nye muligheder.

77.7 Pas på dårerne SF Film. 2008 DVD

Yasmin og Elin, to unge kvinder, med henholdsvis

77.7 This is England Scanbox. 2008 DVD

tyrkisk og svensk baggrund, søger ind på politiskolen i Stockholm. De gør begge op med deres fædre, har rodede kæresteforhold og er begge i fare for ikke at blive optaget på politiskolen.

77.7 Soning Universal Pictures (Denmark). 2008 DVD

Den 13-årige Briony sværmer for den noget ældre Robbie, der er husholderskens søn. Han har dog kun tanker for Brionys storesøster Cecilia, og da Robbie og Cecilia indleder et forhold, misforstår Briony fatalt

23

Den 12-årige Shane har mistet sin far i Falklandskrigen og mobbes i skolen. Et lyspunkt kommer, da en gruppe skinheads tager sig af ham, men et racistisk National Front-medlem får ham til at kæmpe mod den virkelige fjende, de fremmede, for at redde sin fars ære.

77.7 The truce NTC. 2008 DVD

I januar 1945 befries jøden Primo Levi fra koncentrationslejren Auschwitz. Han påbegynder en lang rejse mod hjembyen Torino, hvor han og andre tidligere fanger må vandre i ofte helt forkerte retninger gennem krigshærgede landskaber.


Natur & dyr.................................15 Hus & have..................................16 Mad & drikke...............................16 Hobby & fritid..............................17 Sport............................................17 Livsstil & ernæring.....................17 Krop & sundhed..........................17 Velvære & fitness........................18 Musik & litteratur.......................18 Kunst & design...........................19 Historie........................................19 Din PC.........................................19 CD-rom & konsolspil..................20 Spillefilm.....................................21

Danske romaner & noveller.........3 Nordiske romaner.........................5 Udenlandske romaner..................5 Historiske romaner.......................7 Dansk spænding...........................9 Nordisk spænding.......................10 Biografier & erindringer.............11 Fra virkelighedens verden..........12 Tro & tanker................................12 Job & ledelse..............................13 Personlig udvikling.....................13 Kvindeliv......................................14 Familieliv.....................................14 Rejser & oplevelser....................14 Danmark rundt...........................15

Nye bøger – multimedier & film Udarbejdet af bibliotekar Maike Albertsen Zwoch Omslag og tryk: Nofoprint A/S, Helsingør Udgiver og ©: Biblioteksmedier as, 2008 ISSN 1604-7079 DK 01.56 Biblioteksmediers varenr.: 47100808

24

Nye bøger, multimedier & film 2008/8  
Nye bøger, multimedier & film 2008/8  

Her kan du læse om et bredt udvalg af nye materialer på biblioteket. Det gælder alt fra skøn- og faglitteratur til film og Playstation 3-sp...

Advertisement