Page 1

NYE BĂ˜GER multimedier & film

2009/02


Danske romaner & digte

kærlige hilsener og latterudløsere.

Grün, Anita

Boe, Carsten Stillevejen Bogkompagniet. 2008. 218 s.

Ligegyldighed og ubehjælpsomhed præger Frederiks familie, selv om intentionerne er gode. Romanen viser et billede af en familie i fuldstændig opløsning.

lillebror forsøgte selvmord for at udfri sit forpinte sind.

Irina Gallo. 2008. 154 s.

Nordiske romaner

Tomas er en ung mand, der får arbejde som nødhjælpschauffør i Bosnien under borgerkrigen. Han får barske oplevelser under evakueringen af flygtninge fra truede områder, men møder også en stor og skrøbelig kærlighed, som han satser på.

Debes, Marianna

Midtjyske fortællinger Hald Hovedgaard. 2008. 239 s.

19 noveller der beskriver steder og mennesker i Midtjylland.

Bukdahl, Lars

Wiinblad, Christel

Alfabeter fra Pluto Borgen. 2008. Ca. 70 s.

Min lillebror Forlaget Hjørring. 2008. 48 s.

Digte, 29 i alt, ét for hvert bogstav i alfabetet (incl. W), alle indeholdende en alfabetisk opstillet liste over Bukdahlske aversioner, forundringspunkter,

Digte, der som en slags dagbog med mange tilbageblik og stor kærlighed og ømhed fortæller om tiden fra januar til den dag i juli 2006, da digterens

Der hvor øerne giver slip Arvids. 2008. 283 s.

Hovedpersonen Ditte er født i Thorshavn i 1947. Hun fortæller om barndomsminderne med to brødre og en stor familie. Som 12-årig kommer hun, efter eget ønske, på kostskole i Hillerød, og et udlændingeliv Færøerne/ Danmark begynder.

Kristín Marja Baldursdóttir Karitas - kaos på lærred Gyldendal. 2008. 548 s.

Karitas formår at løsrive sig fra famile- og forsørgerbåndene og dyrke sit maleri. I 1945 forlader hun Island og drager til Paris, New York og Rom, hvor hun færdes i kunstnerkredse. Først som gammel vender hun tilbage til Island og familien.

2

Lindgren, Astrid Ur-Pippi Gyldendal. 2008. 156 s.

Den oprindelige fortælling om Pippi Langstrømpe, der sætter den lille by på den anden ende, da hun flytter alene ind i et gammelt hus. Endvidere historien om, hvordan Pippi opstod, og en artikel, som sammenligner den mere barske og unuancerede Ur-Pippi med den Pippi, som er kendt i dag.

Nielsen, Jóanes Glansbilledsamlerne Torgard. 2008. 265 s.

Af årgang 1952 på den katolske privatskole i Tórshavn dør 5 drenge. Kun Karí, der er venner med dem alle, overlever.

Roman, Andreas Mørkeræd Lindhardt og Ringhof. 2008. 206 s.

David tager fra storbyen til Nordsverige og slår sig ned i en hytte for at komme sin angst for mørket til livs. Men hans sind hører stemmer i natten,


og langsomt suges han ind i en verden af mørke og rædsel.

at være, og Corey mister sine ungdommelige illusioner.

Wahlström, Gunilla O.

Dean, Rebecca

Julie - om at vokse op med en mor eller far, som ikke slår til Dafolo. 2008. 224 s.

Blodets bånd Lindhardt og Ringhof. 2008. 573 s.

Julie er en lille pige, der vokser op i en familie, hvor moderen er psykisk syg. Langsomt forværres moderens tilstand, og Julies liv bliver gradvist dårliglige og mere traumatiseret.

Udenlandske romaner Canin, Ethan Amerika Amerika Verve Books. 2008. 536 s.

Corey Sifter, en ung mand fra den amerikanske arbejderklasse, kommer i begyndelsen af 1970'erne under en rig families beskyttende vinger og begynder at arbejde for nomineringen af en demokratisk præsidentkandidat. Ikke alt er, hvad det giver sig ud for

Bred og farverig familieroman om to kusiner, der gifter sig rigt og oplever kærlighed, svigt og byrden af hemmeligheder.

McIntosh, Fiona

Historiske romaner

Odalisk Tellerup. 2008

Sultanen er død, og hans 15-årige søn Boaz skal efterfølge ham. Men Boaz mor, odalisken Herezah, pønser på at få magten og tager et grusomt opgør med alle, der står i vejen. Og de gamle guder rører på sig.

Young, William P. Flanagan, Richard Den ukendte terrorist Tiderne Skifter. 2008. 279 s.

Den sanseløse frygt for terrorisme, mediernes oppiskning af stemninger og lynjustits bliver til barsk virkelighed for en ung natklubdanserinde i Sydney, som efter et kort forhold til en mand, der mistænkes for planlægning af terrorangreb, pludselig opdager, at hun er landets mest eftersøgte person.

Hytten Boedal. 2008. 255 s.

Macks yngste datter forsvinder på en campingtur og bliver aldrig fundet. Fire år senere vender Mack tilbage til campingpladsen og møder i en hytte Gud, Jesus og Helligånden. Kærlige samtaler og guddommelige oplevelser får Mack til at ændre sit syn på godt og ondt og på eksistensen af Gud.

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

3

Jones, Sherry Medinas juvel Pressto. 2008. 340 s.

Historisk roman om profeten Muhammeds barnebrud Aisha, der ikke alene bliver hans foretrukne hustru og rådgiver, men sidenhen også et forbillede for islamiske kvinder.

Steen, Thorvald Snorres sidste dage Batzer & Co. 2008. 229 s.

Året er 1241, skjalden, sagaskriveren og høvdingen Snorre er træt og ældet, han sidder på sin gård på Island. Han har ry for at have været magtsyg og grådig. Bør han frygte


for sit liv? Hvem vil komme til at svinge sværdet?

Thorarinn Eldjárn Blåtårn Poul Kristensen. 2008. 217 s.

Islændingen Gudmundur Andresson udfordrer tidens strenge moral og sætter sig op mod gejstligheden. Det sender ham i 1649 i fængslet Blåtårn i København, hvor en dødsdom måske venter.

Bolton, S. J.

Rendell, Ruth

Offer Mrs. Robinson. 2008. 417 s.

Det ender med tårer Forum. 2008. 364 s.

Tora og Duncan er flyttet til de naturskønne Shetlandsøer, hvor Duncan er født og har fået tilbudt et job. Da Tora finder et lig, hvor hjertet er skåret ud, begravet nær sit hus, starter en historie med drama og hemmeligheder.

Makkerparet Wexford og Burden sættes på en sag om en ung 18-årig kvinde, der myrdes foran sit hjem. Opklaringsarbejdet griber ind i kriminalkommissær Wexfords privatliv på dramatisk vis.

Bruen, Ken

Spænding Anscombe, Roderick Samtalerummet TV 2. 2008. 304 s.

Retspsykiateren Paul Lucas skal have rigmandssønnen Craig Cavanaugh i observation. Lucas bliver snart den lille i den unge psykopats psykologiske spil. Lucas må slås for at bevare herredømmet over sit liv, slås for sit ægteskab og sin mentale sundhed.

Styrken Klim. 2008. 304 s.

Jack Taylor er sparket ud af politikorpset, mest fordi han langede et parlamentsmedlem én, for druk er vist mere reglen end undtagelsen. Nu er han én, der "finder ting" for folk. Det er en sort, stemningsfuld og meget irsk krimi.

Burke, James Lee Blues fra bliktagene Hovedland. 2009. 410 s.

Orkanen Katrina efterlader New Orleans i et sandt kaos, hvor der hverken er lov eller orden, og hvor

alle slags kriminelle hærger. Midt i dette mareridt skal Dave Robicheaux finde to voldtægtsforbrydere, som kan være langt farligere end de slyngler, der plyndrer byen.

Hewson, David Dionysosritualet Cocami. 2008. 334 s.

Krimi fra Rom, hvor Nic Costa og hans nye kollega Gianni Peroni leder efter en bortført amerikansk teenager, samtidig med at liget fra en tidligere tilsvarende sag 16 år tidligere dukker op i en mose.

4

Nordisk spænding Kaaberbøl, Lene Drengen i kufferten People's Press. 2008. 319 s.

Krimi. Røde Kors sygeplejersken Nina Borg bliver bedt om at hente en kuffert i en bagageboks på Hovedbanegården og opdager en lille dreng. Snart er hun blandet ind i et speget og livsfarligt spil om kidnapning, organsalg og kriminalitet og planen om at returnere drengen til hans famile er ikke så let som først antaget.


Larson, Jan Forræderiske våben Siesta. 2008. 271 s.

Dan Borre har en gummiplantage i Liberia. En stor ordre til Sydafrika truer med at gå i vasken, da fragtskibet opbringes i Guinea, hvor der er undtagelsestilstand efter mord på præsidenten.

morderen inden for familiens egne rækker.

Mistrati, Miki Solo Verve. 2008. 365 s.

Daniel Disling er ung dagbladsjournalist. Han bliver afhængig af suset ved at være på forsiden med en solohistorie og griber til alternative metoder for at skabe nyhederne selv.

Nielsen, Aksel Har ikke fundet sted Medusa. 2008. 124 s.

Läckberg, Camilla Mord og mandelduft People's Press. 2008. 230 s.

Kriminalassistent Martin Molin er ind under jul på weekendophold med sin kæreste og hendes velhavende familie på en isoleret ø. To familiemedlemmer bliver myrdet, og mens vinterstormen raser, må Martin ene mand søge

Krimi. Den unge betjent Kjeldsen bliver i 1960'erne involveret i en hemmelig sag med farlige mineraler i Bornholms undergrund. Det fører ham senere på sporet af international terrorisme og bliver til fare for hans eget liv.

Tegneserier King, Stephen Den lange vej hjem Egmont Serieforlaget. 2008. Ca. 160 s.

Mens revolvermanden

Roland Deschain ligger i koma, kæmper hans venner for at få fragtet hans bevidstløse krop med hjem. Men Roland slås med sine egne dæmoner i sin indre drømmeverden.

har gjort meget for at lære danskerne at kende, bl.a. gennem en større cykeltur gennem landet.

71.01

Rifbjerg, Klaus Nilsen, Anders Sisyfos Aben maler. 2008. Ca. 160 s.

Korte tegneserier og enkelttegninger, udført i forskellige stilarter. Mange af episoderne kredser om det moderne menneskes problemer med dels at orientere sig i en kaotisk verden, dels at kommunikere med omverdenen.

Biografier & erindringer 32.7

Cain, James P. Amerikaneren Gyldendal. 2008. 239 s.

USA's ambassadør i Danmarks siden august 2005, James P. Cain, fortæller om sit syn på Danmark og danskerne og om forholdet mellem Danmark og USA. Han

5

Huse Arkitektens Forlag. 2008. 68 s.

Forfatteren fortæller om sit forhold til arkitekturen og de huse og steder hvor han har boet og rejst.

99.4 Arvad, Inga

Mariager, Ann Inga Arvad Gyldendal. 2008. 268 s.

Portræt af den danske journalist og skønhedsdronning Inga Arvad (1913-1973), der interviewede Adolf Hitler og havde en affære med J. F. Kennedy.

99.4 Friis, Janus Milliardær på Skype Jyllands-Posten. 2008. 255 s.

Om hvordan internet­ iværksætterne Janus Friis og hans svenske makker


Niklas Zennström på bare 10 år skabte telefoniservicen Skype. Et erhvervseventyr, som har budt på dramatik, nederlag og sejre.

99.4 Hammerstein, Kurt von

99.4 Jeppe, Karen

Enzensberger, Hans Magnus

Kun et lille lys Wisby & Wilkens. 2008. 127 s.

Hammerstein eller Egensindigheden Gyldendal. 2008. 316 s.

Historien om Karen Jeppe (1876-1935), der viede sit liv til at hjælpe de forfulgte armenere. Fra 1903 og frem til sin død i 1935 arbejdede hun for dem, også under den etniske udrensning, hvor omkring halvdelen af folket blev dræbt.

I en blanding af dokumentarisme og fiktion portrætteres den tyske general Kurt von Hammerstein (1878-1943) og hans familie. Hammerstein forsøgte i 1933 forgæves at forhindre at Hitler blev rigskansler og han afskyede det nazistiske styre til sin død.

Højmark, Mogens

professionelle liv inden for teater, film og tv, om de mennesker der har betydet noget for hende, samt om sit arbejde i AIDSFondet og sin forkærlighed for Hawaii.

Tro & tanker

99.4 Nørregård-Nielsen, Hans Edvard

Nørregård-Nielsen, Hans Edvard 99.4 Heering, Susanne 99.4 Hall, Martin

Jacobsen, Kirsten

Hall, Martin

Fru H Gyldendal. 2008. 227 s.

Vægtløs mand under truende sky Lindhardt og Ringhof. 2008. 274 s.

Forfatteren og komponistens dagbogsnotater skrevet i forbindelse med hans rolle som dommer i DR's store tv-konkurrence Talent 2008.

Portræt af Susanne Heering, som er gift med Peter Heering og veninde med Dronning Margrethe. Fra tiden som balletpige til leder af eget danseinstitut og om livet med familien Heering på tilværelsens solside i medgang og modgang.

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

Som sagt Gyldendal. 2008. 193 s.

På et kurophold i Norditalien har forfatteren i en stemning af efterår god tid til at reflektere over såvel sin nutids materielle overflod og bjergsomhed som det Vestjylland han voksede op i.

99.4 Wold, Susse

Wold, Susse Fremkaldt Politiken. 2008. 373 s.

Skuespilleren Susse Wold fortæller om sit private og

6

13.17

Kok, Preben Skæld ud på Gud Information. 2008. 119 s.

Med troen som udgangspunkt går forfatteren i clinch med parforhold, skyld, magtesløshed, stress og illusionen om det perfekte menneske, og giver mennesker i krise mulighed for at dele ansvaret og sorgen med Gud.


15

23.6

32.26

Mygind, Anne Marie

Værge, Johannes

Mogensen, Peter

Løgn Bindslev. 2008. 118 s.

Efter døden Anis. 2008. 247 s.

Dødvande Gyldendal. 2008. 266 s.

En bog, der beskriver hvad løgn er for en størrelse, hvorfor vi lyver, og hvornår vi gør det.

Præsten Johannes Værge skriver om døden og opstandelsen ud fra en række tekster. Bibelske som ikke bibelsk.

Forfatterens dagbog fra marts 2007 til februar 2008, hvor årets vigtigste politiske begivenheder beskrives og vurderes, samt en analyse af demokratiets vilkår med kombinationen af en stærk regering og en svag opposition.

16.8

Stinissen, Wilfrid Sandt menneske Boedal. 2008. 207 s.

Forfatteren beskriver et kristent menneskesyn. Bogen er en refleksion over, hvad der gør et menneske til menneske, hvad det betyder at være skabt af Gud, og hvad der er hensigten og målet med det menneskelige liv. Forfatteren fokuserer både på menneskets oprindelse og dets bestemmelse.

22.09

Rubin, Marcus Bibelen på bloggen Rosinante. 2008. 294 s.

Genfortælling af Bibelen skrevet fra et ikke-troende synspunkt. Oprindeligt skabt på en blog.

29.7 Moskeen og dens rolle i samfundet Rafael. 2008. 47 s.

Islamkritisk bog om moskeen som såvel religiøst som politisk samlingssted, om det islamiske syn på liv og religion og islams forskellige politiske udlægninger af Koranen.

32.79 Europa i forandring Hans Reitzel. 2008. 471 s.

En allround grundbog om EUs centrale processer og forholdet til de danske politiske og retslige instanser.

33.21

Soros, George Finanskrisen 2008-2009 Hovedland. 2008. 174 s.

32.15 13 frihedstænkere Cepos. 2008. 224 s.

En præsentation af i alt 13 filosoffer, forfattere, økonomer m.v., der har en forestilling om værdien af individet til fælles.

sidentens administration og om præsidentens med- og modspillere i kongressen og højesteret og andre politiske aktører samt præsidentens forhold til medierne.

32.2863

Seidelin, Michael Det hvide hus og magten i USA Politiken. 2008. 381 s.

Historisk og aktuelt om det amerikanske præsidentembede, vejen til præsidentposten, præ-

7

George Soros skrev om finanskrise 2008 før den blev synlig for andre. Den verdenskendte storspekulant og velgører skabte sin milliardformue ved at trække finansmarkederne rundt ved næsen.


33.24

Christensen, Jens Køb og salg af aktier og obligationer Nyt Juridisk Forlag. 2008. 168 s.

opfyldelse af energirammen, samt nøgletal, regler og standarder for eftersyn med hensyn til valg af energiforsyning, installationer, vinduer, isolering m.m.

64.7

Valentin, Kim Giv dig selv en god økonomi - hele livet Nyt Nordisk Forlag. 2008. 309 s.

Job & ledelse

60.13

60.1

Lemming Andersen, Simone

Ankersen, Rasmus Leder DNA Turbulenz. 2008. 368 s.

Forfatteren har mødt 25 danske ledere og viderebringer deres eksempler, oplevelser og historier om succeser og fiaskoer inden for ledelse; forfatteren uddrager sidst i bogen 10 markante mønstre i deres ledelseerfaringer.

Klima & energi

Få succes i netværk - via smalltalk, kropssprog og kultur Books on Demand. 2008. 81 s.

Anvisninger på, hvordan man kan at få mest muligt ud af de uformelle netværk, man færdes i - f.eks. ved receptioner, seminarer og kurser.

60.13 69.872

60.1

Lillelund, Karen-Marie

55.8

Hedegaard, Connie

Brown, Thomas L.

Nørretranders, Tor

Da klimaet blev hot Gyldendal. 2008. 255 s.

Uddelegering Børsen. 2008. 72 s.

Humor på arbejde Gyldendal Business. 2008. 175 s.

Klima- og energiminister Connie Hedegaard fortæller om de udfordringer som politikerne og den enkelte borger står overfor i forbindelse med klimaforandringerne. Desuden tager hun os bag kulisserne i det politiske spil det er at sikre miljøet, ikke mindst globalt.

Hurtig og praktisk orienteret vejledning i at uddelegere.

Brug af humor som forløser og energiskaber i arbejdslivet.

60.1

61.36 Fem gode minutter på jobbet Dansk Psykologisk Forlag. 2008. 271 s.

Grønt lys for en anden verden Verve Books. 2008. 183 s.

Bogen giver et personligt og filosofisk debatindlæg om et naturvidenskabeligt tema.

69.2 Den lille blå om varme Dansk Energi. 2008. 163 s.

Opslagsværk for alle, der arbejder med at realisere energibesparelser i nye og eksisterende bygninger. Med løsningsforslag for

Hansen, Lars Bo De første 100 dage Gyldendal Business. 2008. 228 s.

Forfatteren præsenterer de udfordringer, den nyudnævnte leder står over for og fortæller, hvordan de kan håndteres eller løses.

8

Fem gode minutter hver dag vil hjælpe til større produktivitet, færre konflikter og større arbejdsglæde.


Personlig udvikling 14.1 Nielsen, Joy Rum til livsglæden Books on Demand. 2008. 240 s.

Joyful Feng Shui er en kombination af indretning og personlig udvikling, hvor man kan lære meget om sig selv ved at iagttage og indrette sin bolig.

61.36 Fem gode minutter om aftenen Dansk Psykologisk Forlag. 2008. 259 s.

Øvelser til at hjælpe med at forvandle kedelige rutiner og uhensigtsmæssige vaner til afvekslende, meningsfyldte aktiviteter, give mere energi og livsglæde samt bedre relationer til familie og venner.

Katie, Byron Om at forandre sin tankegang og forvandle verden Borgen. 2008. 196 s.

Mørch, Carsten Derfor! Turbulenz. 2008. 222 s.

Inspiration til personlig udvikling - såvel arbejdsmæssigt som privat - så man kan udvikle sig i den retning, man selv ønsker.

En samling af nogle af forfatterens tekster om almenmenneskelige problemer med kærlighed, sex og samliv, sundhed m.m. - alle med afsæt i de fire spørgsmål der udgør The Work.

Kvindeliv

Samliv 34.51

Elling, Brit Vi skal giftes Nyt Juridisk Forlag. 2008. 162 s.

61.36

15.2

61.36 Mindfulness - stress­ reduktion samt forebyggelse af tilbagevendende depressioner Zen. 2008 DVD

Praktisk information om juridiske aspekter, rettigheder og forpligtelser ved ægteskab og som ugift samboende.

30.1751

Kjærulf, Helle Guldkorn til kampklare kællinger Frydenlund. 2008. 212 s.

Om parforholdets veje og vildveje.

61.37

Laursen, Jørn

60.1

Følelser og erotik i parforholdet Frydenlund. 2008. 207 s.

Lumholt, Karen

Praktisk orienteret brugsbog for par, der har brug for at forstå hinanden bedre, følelsesmæssigt og/eller seksuelt.

Gode råd til kvinder der vil udvikle deres selvstændige virksomhed til en blomstrende forretning.

Fra biks til business Børsen. 2008. 114 s.

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

9


68.8

Paustian, Anne Sofie Arctander Dig og dit klædeskab Politiken. 2008. 182 s.

Forslag til et personligt tøjvalg for kvinder samt interviews med 9 stilbevidste kvinder.

Børn & forældre 30.171

37.21 Styrk dit barns sprog 0-3 år Dafolo. 2008. 36 s.

Giver et hurtigt overblik over sprogudviklingen i barnets første 3 år. Med forslag til sproglige aktiviteter og idéer til, hvordan forældre på en sjov måde kan styrke deres barns sprogudvikling gennem leg og de daglige gøremål i hjemmet.

Frank, Nina Lige meget værd Thaning & Appel. 2008. 206 s.

Debatbog om de senere års kønsstereotype forestillinger, som de f.eks. viser sig i børneinstitutioner, skoler og reklamer.

37.2

Riise, Sigrid Sigrid Riises bedste råd om børneopdragelse Lindhardt og Ringhof. 2008. 108 s.

En bog for alle moderne forældre til småbørn, der har brug for gode råd om børneopdragelse.

37.21 Styrk dit barns sprog 3-6 år Dafolo. 2008. 36 s.

Giver et hurtigt overblik over barnets sprogudvikling. Med forslag til sproglige aktiviteter og idéer til, hvordan forældre på en sjov måde kan styrke deres barns sprogudvikling gennem leg og de daglige gøremål i hjemmet.

79.3 Ej sikke leg Politiken. 2008. 221 s.

100 legeforslag, der er en blanding af nyudviklede og kendte lege med et tvist, der gør dem egnede til at udvikle barnet motorisk og sprogligt. 64.1

Le Ru, Christelle Frisk start Kle-art. 2008. 112 s.

Kogebog med børnevenlige og sunde retter.

66.1 Familie uden kemi Lindhardt og Ringhof. 2008. 216 s.

Hvordan familien kan nedsætte mængden af kemikalier og tilsætningsstoffer i hverdagen. Med liste over alle svanemærkede pleje- og rengøringsprodukter i Danmark.

79.53 Gravid yoga Forlaget 180. 2008

Yogaøvelser til brug i forbindelse med graviditet.

Rejser & oplevelser 40.4

Fink-Jensen, Jens Europas vestkyst Rosenkilde. 2008. 165 s.

Fotobog, der for første gang foto-præsenterer hele Europas vestkyst.

40.4

Harvig, Bjørn

61.68 Du bliver en skøn mor Rosinante. 2008. 228 s.

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

Håndbogen til kommende og nye mødre - fra fødsel til barsel.

10

Igors æblehave Mediehuset Luksus. 2008. 184 s.

Fortællinger fra en cykelrejse København-Teheran.


43.87 Dublin Dublin Digimode Entertainment. 2008 DVD

Kort gennemgang af hovedstadens historie og kendte seværdigheder hovedsagelig museer, kirker og slotte.

44.4 Berlin Berlin Digimode Entertainment. 2008 DVD

Kort gennemgang af hovedstadens historie og kendte seværdigheder hovedsagelig museer, kirker og slotte.

47.44 Mallorca

Fjording, Michael Landsteder på Mallorca Michaels Guide. 2008. 113 s.

Rejseguide til 36 landsteder på Mallorca.

47.97 Moskva Moscow Digimode Entertainment. 2008

Kort gennemgang af

hovedstadens historie og kendte seværdigheder hovedsagelig museer, kirker og slotte.

48.3

Bloom, Steve Det levende Afrika Nyt Nordisk Forlag. 2008. 335 s.

Fotografisk billedværk. Steve Blooms fotografier der viser det afrikanske kontinents landskab og dyreliv i både ørken og jungle og kaster lys over det menneskelige aspekt i landsbyer og tætbefolkede storbyer.

39.4

Kofod, Else Marie Traditionen tro? Syddansk Universitetsforlag. 2008. 492 s.

Belyser danske skikke, ritualer og traditioner i hverdag og fest, og hvilken funktion de har for de enkelte mennesker og for samfundet som helhed.

46 Danmarkshistorier Klematis. 2008. 287 s.

Om Magueritrutens tilblivelse i 1991 og fortællinger om udvalgte landskaber og små og store seværdigheder langs de 5 delruter.

Danmark rundt 37.86 69 Verve Books. 2008. 204 s.

Portræt af Ungdomshuset Jagtvej 69 og dets historie fra 1982 og til nedrivningen af huset i 2007 og de efterfølgende demonstrationer.

Kronborg, med afstikkere ind i landet for at besøge byer og historiske lokaliteter.

46.4 Fyn Fyn fra oven Globe. 2008. 255 s.

Luftfotografier med ledsagende tekst fra byer og bakker, øer og søer og slotte og herregårde.

59.52

Sharma, Triloki Nath Danskerne Klim. 2008. 328 s.

Ud fra samvær, iagttagelser, citater, refleksioner og analyser forsøger forfatteren, der er født i Indien men har boet i Danmark i mange år, at beskrive danskhedens natur og danskernes særpræg.

64.101 46.4 Strandvejen Strandvejen fra oven Globe. 2008. 256 s.

Luftfotografier med ledsagende tekst fra Østerport til

11

Christensen, Bent Gastronomien i Danmark Lindhardt & Ringhof. 2008. 287 s.

Historierne om de stør-


ste kokke og de bedste restauranter.

Mad & drikke

samt 50 opskrifter på salater, forretter, kager, småretter, kød- og fiskeretter m.m.

64.1

64.102

Hallal, Wassim

Kyster, Carsten

Wassim Politiken. 2008. 263 s.

Chop chop Politiken. 2008. 221 s.

Gourmetkokken, som er født i Libanon, men opvokset i Thy præsenterer opskrifter, der spænder vidt, både hvad angår indhold og sværhedsgrad - fra meget enkle retter til det yderst krævende. Til folk med interesse for gastronomi.

Introduktion til thailandsk madkultur og thailandske råvarer samt retter fra både Nord-, Central- og Sydthailand. Opskrifter fra snacks og gadekøkkenmad til supper, salater, fisk/skaldyr, karryretter, desserter og drinks.

64.1 Køkkenrevolution for hele familien Pretty Ink. 2008. 271 s.

104 uimodståelige opskrifter på sund mad, børn og voksne vil elske.

64.14 Vores bedste GI-opskrifter Paludan. 2008. 136 s.

Beskrivelse af GI-metoden, GI-tabeller over almindelige fødevarer samt 14 dages "kom i gang menu". Desuden 100 opskrifter på morgenmad, forretter, varme retter, salater, frokost, mellemmåltider, tilbehør, småretter, desserter, pesto m.m.

kan bruges til og blandes med, så man skaber et større smagsunivers i sin madlavning. Indeholder 200 opskrifter på aromatisk krydret mad, drikke, kager og desserter.

64.17 Tænd på tærter og tryl med tilbehør Høst. 2008. 144 s.

Om kendte og ukendte tærter og ekstraordinære tærter, der er tærter med kød og tærter til vegetarer, der er tærter med låg og tærter uden.

64.102

64.19

Lê Anh

Sweetser, Wendy

LêLês gadekøkken Thaning & Appel. 2008. 167 s.

500 cocktails Lindhardt og Ringhof. 2008. 288 s.

Opskrifter fra den vietnamesiske restaurant LêLê på Vesterbro i København krydret med familien LêLês historie.

64.1

Wikholm, Ingrid

mermad og vintermad og på bagværk og sødt.

Hobby & fritid 64.17

64.102 Det sicilianske køkken Høst. 2008. 181 s.

Enna, Kille

Mad til 1 Akacia. 2008. 80 s.

Forfatterens erfaringer med mad til én person

Opskrifter på hverdagsmad og gæstemad, som-

Bogen beskriver et hav af krydderier og hvad de

Killes krydderier Politiken. 2008. 366 s.

12

64.64 Strik med Wilfert Forlaget 180. 2008

Gennemgang af strikkeprocesserne trin for trin lige fra at slå masker op, ret- og vrangstrikning til


avanceret mønsterstrikning.

69.2

Lieberknecht, Malene Tænk - guide til byg selv Tænk. 2008. 96 s.

Samling af tests fra Forbrugerrådets blad Tænk, krydret med gode råd og viden om hvad man skal være opmærksom på når man bygger om, bygger til eller bygger nyt.

76.9

79.47

79.982

Lillelund, Niels

Jensen, Michael

Poker Jyllands-Posten. 2008. 358 s.

Ørredfiskeri i strømvand på naturmetoden Novagraf. 2008. 34 s.

Om pokerspillets historie med reportager fra pokerscener over hele verden og fra internettet, som er blevet den helt store scene for pokermanien.

79.65

Schmelzer, Angelika

Sport

Løsgøring, arbejde og afspænding Turbine. 2008. 78 s.

79.6

En håndbog for den daglige træning.

Hvordan føles det? Løfbergs. 2008. 62 s.

79.97

Herrehåndboldlandsholdets træner har samlet en række klichéer og standardvendinger, som sportens verden er rig på.

Ellgaard, Gitte Skrot art Klematis. 2008. 139 s.

Med genbrugsmaterialer og loppefund i form af gamle bøger, bestik, blonder, drivtømmer m.m. fremstilles kunst. F.eks. ikoner, billeder, billedrammer, æsker, sættekasser og julepynt. Med arbejdsbeskrivelser og skabeloner.

Om lystfiskeri efter bæk-, regnbue- og havørreder med naturlige agn. Med anvisninger på grejtrimning og teknik til ørredfiskeri på naturmetoden.

Jensen, Michael Lystfiskeri - sådan kommer du i gang Novagraf. 2008. 34 s.

Introduktion til lystfiskeri. Om grejvalg, hvordan man rigger grejet til. Om kasteteknik ved forskellige fiskevande og hvad man skal gøre hvis man får bid.

79.71

Andersen, Jens Wilbek, Ulrik

79.621

Gallagher-Mundy, Chrissie Boks dig i form Atelier. 2009 i.e. 2008. 128 s.

Introduktion til motionsboksning, hvor øvelserne er illustreret med fotos af kvindelige atleter.

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

13

Frankie Boy People's Press. 2008. 407 s.

Om fodboldspilleren, -rådgiveren og talentspejderen Frank Arnesens livsrejse fra Sundby Idrætspark til Stamford Bridge, herunder om ungdomsårene på Amager, debuten som 17-årig, salget til Ajax i 1975 og broderskabet med Søren Lerby samt tiden som nøglefigur på Sepps Dynamitlandshold i 1980'erne.

79.71 Danish dynamite Gyldendal. 2008. 275 s.

En genfortælling af det danske fodboldlands-


holds store bedrifter tilbage i 1980'erne med udgangspunkt i portrætter af de enkelte spillere og spillernes egne historier.

effektivitet både i hjemmet, institutionen eller virksomheden.

78.9061 Abba

Palm, Carl Magnus ABBA Politiken. 2008. 316 s.

61.3

Bilsbo, Tina 79.864

Søby, Ib Speedwayliv dk4 media. 2008. 280 s.

Sportsjournalisten Ib Søby fortæller om den sport, som han elsker højere end nogen anden, og som Danmark har fostret adskillige verdensmestre i. Han fortæller om markante begivenheder og personligheder, om stjernerne og vandbærerne og om skandalerne og triumferne.

Livsstil 15.2 Uorden er i orden Nyt Nordisk Forlag. 2008. 256 s.

Om at rod og uorden ikke altid behøver at have negative konsekvenser. Moderat rod hos mennesker kan betyde større fleksibilitet, kreativitet og

Dagbog fra en sofazombie Thaning & Appel. 2008. 175 s.

Tina Bilsbo fortæller om hvordan hun, med mange bryderier, kom i gang med en sundere levevis, og opdagede, at hun fik det meget bedre med sig selv.

61.66

mere end 200 af salmerne og giver sit personlige bud på top 5-lister over de vigtigste salmer til livets og årets store begivenheder.

Thuesen, Benedikte Skøn hele livet People's Press. 2008. 233 s.

Din guide til kosmetisk kirurgi.

Musik & film 24.4

Svendsen, Erik Norman Syng for livet Kristeligt Dagblad. 2008. 309 s.

Med udgangspunkt i den nye salmebog fra 2002 fortæller Københavns biskop historierne om

Om ABBA og det "femte medlem", musikforlæggeren Stikkan Andersons historie fra deres fødsel og opvækst over starten på karrieren og storhedstiden med ABBA til premieren på Mamma Mia-filmen i Stockholm d. 4.7.2008. Beskrivelse af såvel musikken, de økonomiske transaktioner som privatlivet med vielser, skilsmisser og medlemmernes liv og karriere efter ABBAs opløsning.

77.56

Schepelern, Peter

78.9064

Ørkenens Sønner - bogen Gyldendal. 2008. 237 s.

Christensen, Brian

Historien om gruppen Ørkenens Sønner, hvordan de opstod, om sketches, sange , tryllenumre m.v.

78.794 The Who at Kilburn Sony BMG Music Entertainment. 2008 DVD

14

Roskilde Festival DR. 2008. 159 s.

Om Roskildefestivalens mange facetter årgang 2008, der tager afsæt i de 68.000 deltageres forskellige forventninger og tilgange til mange forskellige former for musik fordelt på 189 bands.


78.9064 Husker du DR. 2008. 147 s.

Dansk rock gennem 50 år.

1924) liv, musik og samtid. Med fortegnelse over værker med oplysninger om handling, tilblivelse mm.

99.4 Waits, Tom

En personlig rejse gennem forrige århundredes danske kunst.

ske kunstnere: portrætmaleren Kirsten Kjær, billedkunstneren og skulptøren Ovartaci/Louis Marcussen, landskabsmaleren Jens Søndergaard og billedhuggeren Anton Laier.

70.9815

Historie

70.96

Wivel, Mikael Dansk kunst i det 20. århundrede Gyldendal. 2008. 965 s.

Waits, Tom Den der sover synder ikke Gyldendal. 2008. 254 s.

99.4 Hepburn, Audrey

Spoto, Donald Audrey Hepburn People's Press. 2008. 367 s.

Om Audrey Hepburns (1929-1993) liv fra hendes opvækst i det krigshærdede Holland til succesen som filmstjerne i Hollywood, og om hendes arbejde for UNICEF.

99.4 Puccini, Giacomo

Cristofoli, Francesco Giacomo Puccini Siesta. 2008. 211 s.

Om operakomponisten Giacomo Puccinis (1858-

Interviews med Tom Waits fra de sidste 30 år. Fra mystiske samtaler til relativt lige ud af landevejen interview, hvor Waits åbner op og lader læseren få et indblik i både sine tanker og arbejdsmetoder.

Kunst & design 70.96

Steckhahn, Anne-Grete Dansk stil i 1000 år Nyt Nordisk Forlag. 2008. 408 s.

Stilkarakteristika og sammenhænge indenfor arkitektur, møbler, brugsgenstande og mode.

Hillenbrand, Robert Islamisk kunst og arkitektur Vandkunsten. 2008. 279 s.

Illustreret introduktion til den islamiske kunst og arkitektur frem til ca. 1600-tallet.

74.18

Lindboe, Ole Kunstens køtere Sohn. 2008. 97 s.

Historien om gadekunsten og dens aktører, med præsentation af en række danske og udenlandske gadekunstnere.

74.6 At være sig selv Knakken. 2008 DVD

Portrætfilm om 4 dan-

15

34.31

Birger Madsen, Agnete Den hvide slavehandel i Danmark 1870-1925 Kvindemuseet i Danmark. 2008. 125 s.

Om hvordan fattige kvinder, i årene 1870-1925, under falske forudsætninger blev lokket til Amerika og Rusland, hvor de endte på bordel eller i såkaldte sangerindepavilloner.

91.246

Enevig, Anders Unge jøders flugt 1939-1945 Wisby & Wilkens. 2008. 191 s.

Personlige beretninger fra tre af de ca. 300 tilrejsende unge jøder fra Centraleuropa, der kom til Danmark i tiden op til 2. ver-


denskrigs udbrud, og som siden måtte flygte til Sverige under den tyske besættelse.

91.6

grav med polske officerer i Katyn i Rusland i 1943 og identifikationen af det kranium som den danske læge Helge Tramsen tog med hjem derfra.

Heiberg, Steffen En ny begyndelse Gad. 2008. 528 s.

Europæisk kulturhistorie fra verdensbyen Roms ødelæggelse til pestens hærgen i 1300-tallet. Om middelalderen der vævede Europa sammen i et socialt, økonomisk og mentalt fællesskab, som skabte Europas historie og udvikling.

91.93

Sebag-Montefiore, Hugh Dunkirk Borgen. 2008. 674 s.

På baggrund af øjenvidneberetninger fortælles historien om evakueringen af de engelske styrker ved Dunkirk efter de blev isoleret ud mod kysten ved tyskernes invasion af Frankrig i 1940.

94.41

94.41

96.71

Knopp, Guido

Slot-Henriksen, Rolf

Wehrmacht Schønberg. 2008. 312 s.

Besat igen? Rafael. 2008. 279 s.

Med udgangspunkt i den nyeste forskning, interviews af samtidsvidner samt et omfangsrigt arkivmateriale og private dokumenter fortælles historien om Værnemagten, Hitlers vigtigste magtinstrument.

Danske modstandsfolk fortæller om deres oplevelser under krigen. Forfatteren trækker paralleller mellem de folk der var engageret i besættelsestidens modstandskamp og dem som nu går ind for en restriktiv indvandringspolitik.

96 Kongerækken forfra og bagfra Ekstra Bladet. 2008. 150 s.

Anderledes kongelig-portrætbog om de 52 konger og 2 dronninger, inklusiv den kommende konge i tekst og tegning.

Fest, Joachim C. Hitlers indre fjender People's Press. 2008. 399 s.

Modstandskampen i det nazistiske Tyskland, især den militære modstand, der kulminerede i attentatet mod Hitler den 20. juli 1944. 91.93

Jessen, Anna Elisabeth Kraniet fra Katyn Høst. 2008. 283 s.

97.931

Jones, Michael K. Leningrad Borgen. 2008. 391 s.

Den tyske hærs belejring af Leningrad under den anden verdenskrig og de menneskelige omkostninger for byens indbyggere.

96

Scocozza, Benito Femten fortællinger fra det gamle Danmark Gad. 2008. 264 s.

15 fortællinger, som tegner et kalejdoskopisk billede af mennesker, begivenheder og livsvilkår i Danmark fra 1440'erne til 1870'erne.

Om fundet af en masse-

16

97.933

Møller, Karsten J. Fra kaos til Putin Jyllands-Posten. 2008. 302 s.

Brudstykker af det moderne Ruslands historie.


til tysk tjeneste under 2. verdenskrig.

Sprog & undervisning 89.4 Lernen Sie Deutsch! EuroTalk. 2007

98.215

Drogin, Bob Curveball Jyllands-Posten. 2008. 365 s.

Historien bag CIAs brug af oplysninger fra en irakisk afhopper med kodenavnet Curveball om Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben, der førte til USAs invasion af Irak.

99.4 Møller, Magnus Johannes

Møller, Magnus Johannes I krig for Danmark Eget forlag. 2008. 184 s.

Magnus J. Møllers (f. 1920) beretning om tiden som frivillig i Frikorps Danmark på Østfronten og hans bevæggrunde for at melde sig frivilligt

Sprogkursus. En interaktiv video-cd for dem, der skal lære tysk på mellemniveau til forretningsbrug, altså primært forretningsfolk, som ønsker sig et tysk, der kan bruges i forbindelse med eventuelle forretninger i udlandet. Indeholder øvelser til emner inden for forretningsverdenen plus ordlisteøvelser.

89.841 Utjite russkij! EuroTalk. 2007 CD-rom

Sprogkursus. En interaktiv video-cd for dem, der skal lære russisk på mellemniveau til forretningsbrug, altså primært forretningsfolk, som ønsker sig et russisk, der kan bruges i forbindelse med eventuelle forretnin-

ger i udlandet. Indeholder øvelser til emner inden for forretningsverdenen plus ordlisteøvelser.

CD-rom & konsolspil 79.41 Battlefield. Bad Company EA. 2008 Playstation 3

Shooter. Preston Marlowe er den nye rekrut i det barske B Company. Hans kammerater er hårde og lidt mærkelige, men de hjælper altid hinanden. Snart står de i problemer til halsen. B Company er nemlig strandet langt bag fjendens linier. Vil du hjælpe Preston og kammeraterne med at komme hjem? Du får brug for alle de seje våben og masser af held!

79.41 Brothers in arms Ubisoft. 2008 Wii

Actionspil. Shooterspil fra 2. verdenskrig med teamstyring. Som sgt. Matt Baker luftlandsættes

17

du med din gruppe i de hårde invasionskampe i Normandiet. Overlevelse er nu betinget af dine lederevner ved koordination af soldaternes ildstøtte og udflankering af fjenden samt egen handlekraft og udnyttelse af terrænet. Til rådighed har du en række autentiske amerikanske og tyske våben.

79.41 Dancing stage 2 Konami. 2008 Playstation 2

Simulationsspil. Dansespil, hvor du udfordres på timing, rytmik og reaktionsevne. Dans til over 60 numre i dancegenren og vælg den spilleform som passer dig. Konkurrer mod en kammerat, mod bosser eller vælg workout-mode, hvis du vil smide et par kilo.

79.41 Fallout 3 Bethesda Software. 2008. 1 dvd-rom

Actionspil. Spillet har kraftige elementer af rolle- og


adventurespil. I de dystre ruiner og øde landskaber i det strålingsramte Wasteland lurer døden overalt i form af radioaktivitet, mutanter, vilde dyr og bander. Opgaven lyder på at opspore din forsvundne far, men undervejs skal der løses en række udfordringer. De farefulde opgaver kan kun klares ved kombination af indsamling af information, opdirkning og pc-hacking, handel og decideret kamp.

79.41 Soulcalibur legends Namco Bandai Games. 2007

79.41 NHL 09 EA. 2008 Playstation 3

79.41 Tom Clancy's endwar Ubisoft. 2008 Xbox

Sportsspil. I spillet kan man være manager i helt op til 15 sæsoner, hvor man kan styre stort set alt på og udenfor isen. Man kan også spille World Tournament, hvor man kan sætte verdens bedste hold op mod hinanden. Ishockeyspillet har derudover et lynhurtigt gameplay, der konstant sætter ens reaktionsevner på prøve, som spiller på isen.

Strategispil. RTS. Året er 2020 og Jordens olieresurser er næsten væk. For at beskytte de sidste to lande med oliekilder, USA og Rusland, har man afskaffet atomvåben - men alligevel er en uundgåelig verdenskrig, Endwar, under opsejling. Det er her historien starter. Brug dine fly, tanks og soldater i store strategiske slag i Rusland, Amerika og Europa.

Adventurespil. Beat-emup-spil hvor Siegfried rejser ud i verden, for at redde riget fra undergang. Hans mål er at samle stykkerne fra det magiske sværd Soul Calibur, så han kan besejre en djævel, der er ved at udslette riget. Farerne og gåderne er mange, imens han kæmpende bevæger sig ind i hjertet af riget.

79.41 Tomb raider underworld Eidos. 2008 Cd-rom

Actionspil. Lara Croft tilbage i fuld udblæsning i sin faders fodspor i jagten på Thors hammer fra Middelhavets sunkne byer til Mexicos jungle og isørkenen på arktiske øer, hvor hun møder sagnuhyrer, glubske dyr og morderiske menneskelige fjender. Lara har fået nye bevægelser, våben og udstyr, men skal som tidligere primært løse gåder, åbne porte til nye verdener og finde vej på klippeafsatser gennem labyrintagtige huler i elegante spring over svimlende afgrunde.

Spillefilm 77.7 21 SPHE Nordic. 2008 DVD

21-årige Ben Cambell vil læse til læge på Harvard, men mangler pengene. En mulighed viser sig, da hans lærer tilbyder sit

18

matematiske geni af en elev en plads på sit Black Jack-hold i Las Vegas.

77.7 The bank job Nordisk Film. 2008 DVD

Småforbryderen Terry begår det perfekte bankkup. Men han ved ikke, at der er op til flere skjulte dagsordener. Nogle kompromitterende billeder er gemt i bankens boks, og her udstilles ikke alene politikeres seksuelle perversioner, men kongehuset er også involveret.

77.7 Den man elsker Sunrise Film. 2008 DVD

Lena lever trygt med den rare fiskehandler, Alf. Da hun tilfældigt ser sin voldelige ex-mand på gaden, blusser den gamle følelsesmæssige afhængighed op, og det får fatale følger.


77.7 Fracture SF Film. 2008 DVD

Da den perfektionistiske flyingeniør Ted Crawford opdager, at hans unge kone Jennifer er utro myrder han hende. Men han har en udspekuleret plan til at undgå mordanklagen.

77.7 Et frækt spil Universal Pictures (Denmark). 2008 DVD

Det går dårligt for footballholdet The Bulldogs. Holdkaptajn Dogde skaffer imidlertid stjernespilleren Carter, og lykken vender. Den ambitiøse journalist Lexie skal samtidig forsøge at afsløre Carters blakkede heltestatus med en lavine af begivenheder til følge.

77.7 Helt sikkert - måske Universal Pictures (Denmark). 2008 DVD

Will Hayes skal skilles, og det synes hans

10-årige datter Maya er en rigtig god anledning til at spørge sin far om, hvordan hendes forældre mødte hinanden. Det får Will til at fortælle historien om, hvordan han som ung flyttede til New York og mødte tre forskellige kvinder. Will ændrer navnene, så Maya må gætte, hvem der endte med at blive hendes mor.

77.7 Himlens hjerte Nordisk Film. 2008 DVD

Lars og Susanna er lykkeligt gift og har været det i tyve år. Venneparret Ann og Ulf kan også snart fejre 20-års bryllupsdag, og også de er lykkelige. Under en af de rituelle parmiddage, hvor vennerne spiser god mad og drikker årgangsvine, bliver emnet utroskab bragt på banen, og det sætter gang i en heftig diskussion, som får afgørende konsekvenser for de to ægtepar.

77.7 I am legend Warner Bros. Entertainment Danmark. 2008 DVD

Forskeren Robert Neville (Will Smith) er strandet i et fremtidigt helt mennesketomt New York efter at et virusangreb har lagt byen og måske verden øde. Han prøver at redde sig selv, men han er ikke alene.

77.7 Iron Man Paramount Home Entertainment (Denmark). 2008 DVD

En yngre våbenproducent vælger, som superhelten Iron Man, endegyldigt side i den evige kamp mellem det gode og det onde.

77.7 Karamel Sunrise Film. 2008 DVD

Fem kvinders liv følges glimtvis omkring en skønhedssalon i Beirut, Libanon i hverdag og fest.

19

Det er en hyldest til byen og dens mennesker.

77.7 Nu eller aldrig Warner Bros. Entertainment Danmark. 2008 DVD

Rigmanden Edward Cole og mekanikeren Carter Chambers er på hospitalsstue sammen med dødelig kræft. De beslutter sammen at realisere deres drømme inden de dør ved rejser rundt i verden, men finder ud af at livet er andet og mere.

77.7 Then she found me Nordisk Film. 2008 DVD

39-årige April Epner vil have børn, men bliver forladt af sin mand. Samtidig dør hendes adoptivmor. Da hun møder Frank, der er far til en elev i hendes klasse viser der sig nye muligheder, der dog kompliceres af mødet med sin biologiske mor og af, at hun bliver gravid med sin tidligere mand.


Børn & forældre..........................10 Rejser & oplevelser....................10 Danmark rundt...........................11 Mad & drikke...............................12 Hobby & fritid..............................12 Sport............................................13 Livsstil.........................................14 Musik & film................................14 Kunst & design...........................15 Historie........................................15 Sprog & undervisning.................17 CD-rom & konsolspil..................17 Spillefilm.....................................18

Danske romaner & noveller.........2 Nordiske romaner.........................2 Udenlandske romaner..................3 Historiske romaner.......................3 Spænding......................................4 Nordisk spænding.........................4 Tegneserier...................................5 Biografier & erindringer...............5 Tro og tanker.................................6 Klima & energi..............................8 Job & ledelse................................8 Personlig udvikling.......................9 Samliv...........................................9 Kvindeliv........................................9

Nye bøger – multimedier & film Udarbejdet af bibliotekar Maike Albertsen Zwoch Omslag og tryk: Nofoprint A/S, Helsingør Udgiver og ©: Biblioteksmedier as, 2009 ISSN 1604-7079 DK 01.56 Biblioteksmediers varenr.: 47100902

20

Nye bøger - multimedier & film 2009:2  

Her kan du læse om et bredt udvalg af nye materialer på biblioteket. Det gælder alt fra skøn- og faglitteratur til film og Playstation 3-sp...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you