Page 1

NYE BĂ˜GER multimedier & film

2009/08


Danske romaner & fortællinger Bidstrup, Lise Afkørsel 12 mod Caribien Facet. 2009. 223 s.

Roman om en kvinde i en personlig krise, der i en lidt anderledes stil beskriver hendes overvejelser om mulige løsninger.

Helle, Merete Pryds

Syberg, Karen

Hej menneske Lindhardt og Ringhof. 2009. 193 s.

E20 Rosinante. 2009. 306 s.

Conradsen, Keld Stemte s'er Modtryk. 2009. 198 s.

Fortælleren vender tilbage til barndomsbyen til sin mors begravelse. Hun var tysk flygtning fra 2. verdenskrig, og sønnen forstod hende aldrig helt. Ved læsning af hendes dagbøger åbner hendes verden og en forsinket forståelse sig for ham.

Holm, Benn Q. Den gamle verden Lindhardt og Ringhof. 2009. 282 s.

Dean, engelsk rockmusiker for nedadgående - og Ashlyn, ung amerikansk advokat - har hver sit formål med at rejse til Tyskland. Tilfældigt støder de på hinanden, og deres ensomhed, fortid og nutid tilpasser sig hinanden.

Engstrøm, Claus Tre engle og en tung krabat Hovedland. 2009. 136 s.

Noveller som med lune, humor og mild ironi fortæller om livet i og omkring Vrist nær Lemvig.

En håndfuld mennesker, hvis skæbner krydser hinanden ved et tilfælde, husker tilbage på deres liv og på deres drømme og forhåbninger. Meget er blevet anderledes, end de forestillede sig, da de var yngre.

Under udgravning af en jordansk stenalderlandsby bliver arkæologen Edith stukket af en skorpion. I en uges febervildelse væver hun stenalderens landsbyliv, civilisationens opståen og nutiden sammen i et smukt mønster.

Mortensen, Henning Det blanke vand Gyldendal. 2009. 167 s.

og deres nye havemand Henry og hushjælpen Lillian har tilsyneladende deres egne dagsordener.

Rifbjerg, Klaus Dagstelegrafen Gyldendal. 2009. 117 s.

Københavnerfamilien Nielsen følges i tre generationer med punktnedslag i tid, sted og generation. Fra enkemormoren til soldaterbarnebarnet fortælles om drømme, der ikke blev til noget, og om hvordan livet så formede sig.

Det velhavende ægtepar Seeman i Holte har deres problemer: han har stress, hun lider af narkolepsi,

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

3

Vestergaard, Anette Ind i kampen C&K. 2009. 239 s.

Det handler om unge karrierekvinder, der vil det hele: spændende job, børn, hus, god mand og så sex i luksusklassen. Og fås det ikke, må det jo findes. Alt går dog ikke altid som planlagt, heller ikke i arbejdslivet.

Digte Boberg, Thomas Boothill Gyldendal. 2009. 102 s.

Digtsamling i tre dele alle med fokus på sorg og savn. Digteren er på rejse, livets rejse, i et tog, men


med sygdom og død som følgesvende.

Udenlandske romaner

venskab, men må efter Gretchens selvmordsforsøg erkende, at hun selv har været en brik i Gretchens iscenesættelse.

Ahern, Cecelia Christensen, Camilla Fugl eller fisk Samleren. 2009. 84 s.

Prosalyriske tekster om alverdens dyr, fra de største til de mindste, som et registrerende og reflekterende jeg uden særligt held forsøger at passe ind i et system af logisk og hensigtsmæssig adfærd.

Tak for alle minderne Bazar. 2009. 440 s.

Joyce oplever efter en blodtransfusion pludselig at besidde både erindringer og færdigheder, som ikke tilhører hende. Pludselig møder hun en mand, hvor hun føler en sær tiltrækning, hvem er han? Hvad foregår der? Det handler især om kærlighed og samhørighed.

Tind Kristensen, Eva Do Gyldendal. 2009. 125 s.

Digte, prosalyrik, fotografier og tegninger der føjer sig sammen til en skildring af tanker og følelser hos en ung kvinde, der som 1-årig fra Korea blev adopteret af en dansk familie fra Låsby i Jylland.

Coelho, Paulo

I denne roman er Paul Auster igen i New York med en lille afstikker til Paris.

Barbery, Muriel

Dawson, Lucy

Pindsvinets elegance Tiderne skifter. 2009. 376 s.

Hvad min bedste veninde gjorde Sommer & Sørensen. 2009. 245 s.

Auster, Paul Usynlig Per Kofod. 2009. 345 s.

Portnersken Renée og den 12-årige Paloma finder sammen i et venskab med en rig, ældre japaner, der flytter ind i deres opgang.

En fortælling om fraskilte Lottie Carlyle, der forelsker sig i sin chef, som hendes børn hader.

Vinderen står alene Bazar. 2009. 501 s.

Filmfestivalen i Cannes er samlingssted for skuespillere, instruktører, designere og supermodeller. Charmøren Igor kommer for at genvinde eks-konen Ewa, men hendes manglende interesse fører Igor ud i et ekstremt voldsorgie.

Jac, F. P. Kattenes eventyrlige rumsteren & andre diskrete nysgerrigheder Borgen. 2009. 68 s.

Mansell, Jill Den rette beslutning Thaning & Appel. 2009. 437 s.

Tilsyneladende er Alice og Gretchen gode veninder. Veltilpassede Alice fortæller historien om deres

4

Moriarty, Sinéad En chance til Thaning & Appel. 2009. 339 s.

30-årige Kate er på sin karrieres højdepunkt, da hendes søster får brystkræft. Tilbage i Dublin overtager Kate en syg søster, femårige tvillingenevøer og en egoistisk svoger. Og genfinder sin ex-kæreste.

Shaffer, Mary Ann Guernseys litterære kartoffeltærteklub Sommer & Sørensen. 2009. 261 s.

Forfatteren Juliet Ashton skrev vittige klummer i


London-aviser under 2. verdenskrig. Hun savner nu i 1946 en ny retning i livet, og i denne brevroman oplever læserne, hvordan hun gribes af øen Guernseys historie, dens beboere og deres livsmod.

personligheder, følelser, kirurgi, svigt, familiesammenhold og kolonipolitik.

Weiner, Jennifer Seje piger Lindhardt og Ringhof. 2009. 443 s.

Historiske romaner

Epstein, Jennifer Cody

Cornwell, Bernard

Maleren fra Shanghai Thaning & Appel. 2009. 421 s.

Azincourt Lindhardt og Ringhof. 2009. 431 s.

Slaget ved Azincourt på St. Crispins dag, 25. oktober 1415 er et af verdenshistoriens mest berømte. Her vandt de engelske bueskytter under Henrik V en strålende sejr over franskmændene, selv om disse var 3-4 gange så mange, og den engelske hær var plaget af dysenteri. Romanens hovedperson er den engelske bueskytte Nicholas Hook, som på dramatisk vis havner i den kongelige hær og oplever slaget på nærmeste hold.

Hattie forlader Paris for at hjælpe sin nevø og niece, da deres mor bliver psykisk syg. Sammen drager de fra Canada til Californien for at finde børnenes far. Undervejs finder de måske sig selv.

Cannie Shapiro vil gerne beskytte og skåne sin teenagedatter. Joy vil gerne have sin mor til at slappe af og give plads. Joys kommende Bar Mitzvah får konflikterne til at slå gnister, mens de forsøger at styre en krævende familie, veninder, lækre klassekammerater og en hemmelig forfatterkarriere.

Verghese, Abraham

Weisberger, Lauren

Knivens æg Gyldendal. 2009. 557 s.

Jagten på Harry Winston Sommer & Sørensen. 2009. 283 s.

Dürrfeld, Peter

Tre New York-kvinder omkring de 30, med ondt i kærlighedslivet på hver sin måde, indgår en pagt der på ét år skal ændre deres livssituation radikalt.

Her er en historie om en københavnerdreng, vi følger Per fra hans tidligste barndom op gennem skole, studie og fritid, til han bliver lærer på Zahles skole. Her er københavneranekdoter i rigt mål, og gode historier fra det folkelige Danmark.

Toews, Miriam De flyvende Troutmans Tiderne Skifter. 2009. 228 s.

Marion er den førstefødte tvilling af den indiske nonne Sister Mary. Han er historiens fortæller om opvæksten og de dramatiske oplevelser på et hospital i Etiopien sammen med sin tvillingbror, Shiva. Det er en stor fortælling om stærke

Kinesiske Pan Yuliang blev som 14-årig i 1920'ernes Shanghai solgt til et bordel. To år senere blev hun konkubine for en fremsynet embedsmand og kunne udfolde sine kunstneriske evner. Trods modgang endte hun som anerkendt kunstner.

Danmarks stemmer Løfbergs Forlag. 2009. 250 s.

5

Ventzel, Henrik Dødemandsbjerget Politiken. 2009. 265 s.

Historien forgår i Skagen i starten af 1800-tallet. Her fik byfogeden en sort slave foræret, og hans liv er vævet ind i en beretning om de hårde levekår


i et lille fiskersamfund. Fiskerdatteren Marie spiller den anden markante rolle i beretningen.

samlever, Charlie Resnick, skal opklare sagen.

begår en fatal fejl under forsvaret af en mord- og voldtægtssigtet ejendomsmægler.

Izzo, Jean-Claude

Spænding

Cooper, Glenn

Barry, Brunonia

De dødes bibliotek Cicero. 2009. 349 s.

Søstrene i Salem Bazar. 2009. 410 s.

Det er en blanding af en slægtsfortælling, der rummer historien om tre generationer af kvinder og en krimi.

Billingham, Mark I mørket Modtryk. 2009. 419 s.

Krimi fra London, hvor et bande-indvielsesritual ender i en trafikulykke, hvor politimanden Paul bliver dræbt. Hans højgravide kæreste, der også er ved politiet, prøver at finde ud af, hvad der egentlig foregik.

Connelly, Michael Limousineadvokaten Klim. 2009. 411 s.

Den kyniske forsvarsadvokat Michael Haller

En FBI-agent i gang med opklaringen af en serie dødsfald kommer på sporet af en større sag med tråde tilbage til begivenheder år 777 og en arkæologisk udgravning i 1947, inden en større, international konspiratorisk baggrund viser sig, så han også må kæmpe mod systemets overmagt.

Faletti, Giorgio Øjet, der ser Bazar. 2009. 463 s.

Krimi fra New York hvor en seriemorder arrangerer sine ofrer som figurer fra tegneserien Radiserne, og hvor den blinde kriminalkommissær Martini opdager en sjette sans, der kan bringe hende på sporet af morderen.

Total Kheops Labyrint. 2009. 406 s.

Krimi fra Marseille, hvor den ærlige strisser Fabio Montales søger sandheden om nedskydningen af to af hans barndoms bølle­venner. Hage, Rawi Russisk roulette i Beirut Hr. Ferdinand. 2009. 264 s.

Bassam og George er unge fyre i borgerkrigens Beirut og bedstevenner, deres liv er fuld fart frem uden hensyn til krig og kugler. Alle kneb gælder, men bag det hele er deres knugende savn efter tryghed og samhørighed.

Harvey, John Kolde hænder Modtryk. 2009. 390 s.

Krimi fra Nottingham, hvor Lynn Kellogg under et gadeslagsmål bliver skudt ned og en ung pige dræbt. Faderen giver Kellogg skylden og vil have hævn. Kelloggs

6

James, Peter Hellere død end levende Cicero. 2009. 371 s.

Kriminalkommmisær Roy Grace tumler med en sag om liget af en kvinde, som er blevet fundet i Brightons kloaker. Samtidig findes liget af en anden kvinde i Australien, og begge kvinder har været gift med den samme mand, som omkom i New York 11. september 2001. Eller gjorde han?

Rendell, Ruth Tretten trin ned Forum. 2009. 382 s.

Gyser, der foregår i et stort meget forfaldent


victoriansk hus i London. Ejeren, Gwendolen Chawcer, gammeljomfru og over 80 lejer ud til unge Michael 'Mix' Cellini, der er overtroisk, på kanten af psykopati og næsegrus beundrer af massemorderen John Christie.

Silva, Daniel Moskvareglerne Cicero. 2009. 319 s.

Den israelske agent og kunstekspert Gabriel Allon skulle egentlig holde hvedebrødsdage i Toscana med sin Shiara, da han bliver bedt om at mødes med en russisk journalist, der måske har vigtige informationer om våbenhandel. En spændingshistorie med inspiration fra virkeligheden.

Etiopien, og det bringer ham på jagt efter terrorister og russiske videnskabsfolk.

Dansk spænding Adler-Olsen, Jussi

Blædel, Sara

Flaskepost fra P Politiken. 2009. 485 s.

Hævnens gudinde People's Press. 2009. 421 s.

3. del i krimiserien om Afdeling Q og et spændende gensyn med makkerne Carl Mørck og Assad.

Femte krimi om politiassistenten Louise Rick.

Smith, Tom Rob

Vintermørke Cicero. 2009. 318 s.

For sent på året 1856 er en nybyggergruppe på vej gennem Sierra Nevada, de må overvintre der, og grusomhed og fanatisme gør det af med dem. Denne beretning er autentisk og giver baggrund for et nutidigt TV-teams møde med historien.

Op til klimatopmødet i København dec. 09 modtager politikere og en energikoncern en anonym henvendelse om, at for 50 mill. kan de få information om ny omkostningsfri vedvarende energi. En kode fra middelalderlige kalkmalerier? Derfor må professor Baltzer alarmeres igen.

Efter afsløringen af Stalintidens forbrydelser har MGB-officeren Leo Demidov sine egne private problemer at kæmpe med, samtidig med at samfundets autoritet er ved at bryde sammen.

Van Lustbader, Eric

Birkemose, Ditte

Robert Ludlums Bourne-forræderiet Lindhardt og Ringhof. 2009. 570 s.

U-233 People's Press. 2009. 298 s.

CIA-agenten Jason Bournes ven forsvinder i

Bolvig, Axel Klimakonspirationen Forlaget Jelling. 2008. 200 s.

Den hemmelige tale Lindhardt og Ringhof. 2009. 462 s.

Scarrow, Alex

med Julies gamle makker, den flotte David, udreder Kit en speget sag - bl.a. om politikere, der lyver og storkapital, der ikke skyer noget middel.

Kit Sorel er privatdetektiv og arbejder her med en sag om den forsvundne journalist Julie. Sammen

7

Bundgaard, Peder Sorte Hest Lindhardt og Ringhof. 2009. 299 s.

Amatørdetektiven Boris Kowalski Jensen kastes


ind i en speget sag, hvor et 80'er kunstnerkollektiv spiller en vigtig rolle i nutiden, da dens medlemmer begynder at blive myrdet.

En ung kvinde findes død midt i Århus, og meget tyder på selvmord. I efterforskningen støder vicekriminalkommissær Daniel Trokic og kriminalassistent Lisa Kornelius dog på mange mistænkelige spor og bevæger sig efterhånden ind i en verden af dyremishandling, forgiftning og psykopater.

Egholm, Elsebeth Vold og magt Politiken. 2009. 380 s.

To bomber ryster Århus, og inden hun ser sig om, er journalisten Dicte Svendsen på sporet af en vidtforgrenet sag, der involverer hendes egen bortadopterede søn.

barndomskvarter, da en seriemorder begynder at husere. Hun blandes ind i opklaringen sammen med vicekommissær Katrine Bergman.

Kidde, Rune T. Julius' afsind Modtryk. 2009. 173 s.

Julius vokser op omgivet af død, så naturligvis må han selv dræbe. En argentinsk luder, en engelsk millionøse og hans mor og far er blandt ofrene.

Krefeld, Michael Katz

Leonhardt, Ellen Glentø-gåden Attika. 2009. 200 s.

En mand og en kvinde findes døde på en øde ø efter et voldsomt uvejr. Trods mange spor må politiet henlægge sagen som uopklaret, men flere år senere rører den på sig igen.

Pans hemmelighed Lindhardt og Ringhof. 2009. 329 s.

Wolf, Inger

Lægen Maja Holm er ved at etablere praksis i sit

Sangfuglen Modtryk. 2009. 300 s.

Nordisk spænding Arnaldur Indriðason

ud til? Hvem er den ellevte fugl i børneremsen om en lille flok sangfugle?

Damhaug, Torkil Døden ved vand Modtryk. 2009. 459 s.

Mailin er psykolog med speciale i overgreb. Da hun forsvinder og senere bliver fundet bestialsk dræbt, bliver hendes søster Liss draget ind i en ond verden af omsorgssvigt, begær og skjulte motiver.

Vinterbyen Rosinante. 2009. 332 s.

Krimi fra Reykjavik, hvor mordet på en lille indvandrerdreng afslører mobning og fremmedfjendskhed i sagalandet.

Dahl, Arne Elleve Modtryk. 2009. 317 s.

Ti politibetjente fra den nedlagte A-gruppe mødes på en herregård for at fortælle historier for hinanden - omtrent som i Dekameron. Men måske er sammenkomsten ikke så uskyldig, som den ser

8

Eriksson, Kjell Nattens grumme stjerner Klim. 2009. 349 s.

Krimi fra Uppsala, hvor kriminalinspektør Ann Lindell går sine egne veje for at finde sammenhængen mellem mordene på tre gamle mennesker og en forsvundet forsker.

Fossum, Karin Den onde vilje Gyldendal. 2009. 191 s.

Konrad Sejer blandes ind i en speget sag om et tilsyneladende selvmord,


der viser sig at være meget mere kompliceret end først antaget.

Kristensen, Tom Dragen Cicero. 2009. 253 s.

En ung sudansk kvinde flygter fra Khartoum til Oslo. Med sig i bagagen har hun dels en livsfarlig viden om korruption og svindel med norske bistandsmidler, dels oplysninger om at en sudansk krigsforbryder opholder sig i Oslo under falsk identitet og med de norske myndigheders velsignelse.

Biografier & erindringer 99.1 Det var jo en anden tid Aarhus Universitetsforlag. 2009. 320 s.

Fortællinger fra den gamle danske overklasse og det bedre borgerskab i 1900-tallets begyndelse.

99.4 Churchill, Winston S.

Gilbert, Martin Churchill - et portræt i billeder Rosenkilde. 2009. Ca. 320 s.

Gennem 364 fotos og illustrationer skildres Winston S. Churchills (1874-1965) liv og politiske levned.

99.4 Ekman, Kerstin

Ottesen, Doris Barmhjertighed Gyldendal. 2009. 357 s.

Om Kerstin Ekmans forfatterskab fra de første kriminalromaner i 1960'erne over 1970'ernes romaner Hekseringene, Springkilden, Englehuset og En by af lys til Hændelser ved vand og den seneste roman­ suite, Ulveskindstrilogien. Endvidere om Kerstin Ekman som civilisationskritiker og interview med forfatteren.

Syndefaldet i Wilmslow Modtryk. 2009. 398 s.

99.4 Darwin, Charles

Krimi hvor en ung, velbegavet betjent efterforsker et selvmord og dermed langsomt afslører et matematisk geni, der var krumtap i afkodningen af det tyske Enigma-system under 2. verdenskrig.

Darwin - og idéen der vendte verden på hovedet DR. 2009. 164 s.

Friis Møller, Line

Om Charles Darwin (1809-1882), hans rejse med Beagle til Galapagos-øerne og tiden derefter og ikke mindst om hans evolutionsteori, der ændrede synet på mennesket og naturen.

99.4 Thorup, Kirsten

Juhl, Marianne Kirsten Thorup Gyldendal. 2009. 299 s.

99.4 Passer, Dirch

Sønnichsen, Ole Lagercrantz, David

megen plads til mennesket.

Dirch Passer Gyldendal. 2009. 334 s.

Med udgangspunkt i bl.a. interviews med venner, familie og bekendte tegnes et portræt af komikeren og skuespilleren Dirch Passer (1926-1980), der blev en levende legende i den danske underholdningsbranche, hvor varemærket ikke levnede

9

Om temaerne i Kirsten Thorups romaner fra Baby til Førkrigstid.

99.94, Heick Duet for livet Lindhardt og Ringhof. 2009. 365 s.

Dansktop-parret Keld og Hilda Heick beretter om deres lange ægteskab om succes, fordomme og deres meget forskellige barndomshjem og baggrund.


Samtalebøger

Fra virkelighedens verden

99.4 Leth, Jørgen Det er derfor de knepper så meget i dette land - og andre eksistentielle overvejelser Politiken. 2009. 332 s.

Forfatterne Jørgen Leth og Morten Sabroes mailkorrespondance om bl.a. kvinder, kærlighed, sex, alder, liv, krig, film, musik, det velkendte og det fremmede.

34.31

Essen, Sarah von

En række af dansk retshistories mest makabre begivenheder skildres, bl.a. sagen om "Englemagersken fra Enghavevej", mordet på "Smukke Carola" samt henrettelsen af Anders Sjællænder.

34.796 Tilst-sagen Whistleblower. 2009. 233 s.

Når man mailer Bindslev. 2009. 330 s.

Uddrag af forfatteren Svend Åge Madsens e-mails til journalisten og oversætteren Flemming Chr. Nielsen. Madsens betragtninger over egne og andres bøger, skarpe udfald mod journalister, præster og politikere og improviserede korttekster om hverdagens morsomme trivialiteter.

Historien om Fritzl-sagen hvor østrigske Josef Fritzl holdt sin egen datter, Elisabeth Fritzl indespærret i en kælder, voldtog hende og gjorde hende gravid flere gange.

Danske mord DR. 2009. 196 s.

99.4 Madsen, Svend Åge

Madsen, Svend Åge

99.4 Fritzl, Josef Familien i kælderen Lindhardt og Ringhof. 2009. 255 s.

To unge mænd blev en decembernat i 2001 skudt af politiet i Århusforstaden Tilst. Vi følger Stig Wølch Jørgensen, faderen til den ene dræbte, og hans insisterende kamp for at få den version af politiets efterforskning frem, som offentligheden ikke blev præsenteret for.

99.4 Ahmed, Saira

99.4 Kuhi, Senta

Ahmed, Saira

Teesalu, Silvi

For familiens skyld Lindhardt og Ringhof. 2009. 205 s.

Deporteret til Sibirien Gyldendal. 2009. 180 s.

Saira vokser op i en pakistansk ghetto i England, hvor kvindeundertrykkelse og fysisk afstraffelse er hverdagskost. Som helt ung sendes hun til Pakistan, hvor hun bliver tvunget til at gifte sig med en ældre mand. Det lykkes hende at flygte tilbage til England, men mareridtet er ikke slut endnu.

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

10

Ud fra samtaler med sin mor, Senta Kuhi beskriver forfatteren moderens barndom og ungdom i Estland samt familiens deportation til Sibirien i 1941 og livet i arbejdslejre i 1940'erne.

99.4 Lange, Benedicte

Lange, Benedicte Livet bag sløret Green House Publishers. 2009. 135 s.

Danske Benedicte Lange beretter om oplevelser og indtryk fra fem års ophold i Abu Dhabi i de Forenede Arabiske Emirater, som


medfølgende ægtefælle, som MBA-studerende og som erhvervskvinde. Bl.a. om at indrette sig som familie i et nyt land og om mødet med den arabiske kultur.

99.4 Petersen, Therese Severin Fange af solens rige Jyllands-Posten. 2009. 172 s.

Om danske Therese Severin Petersen, der voksede op som kolonist på Java i Indonesien, og under 2. verdenskrig sad tre år i japansk fangenskab sammen med sine to børn.

99.4 Wilcox, Margaret

Wilcox, Margaret Forsvundet Lindhardt og Ringhof. 2009. 302 s.

99.4 Møller, Tobias Bagmanden Lindhardt og Ringhof. 2009. 205 s.

Tobias Møller har, trods sin velbeslåede familiemæssige baggrund og gode muligheder, udfoldet sig 20 år som voldsmand, tyv, kidnapper, narkohandler og bankrøver.

Margaret Wilcox arbejder i Libyen, da hun møder og gifter sig med Hadi. Efter datteren Tanya's fødsel forandrer Hadi sig. Han kidnapper datteren og der går 14 år før mor og datter genforenes.

Tro & tanker

gede af vores rettigheder end vores pligter, mere optagede af os selv end af fællesskabet. Argumenter for genindførelse af tidligere tiders normer og dyder som gode manerer, høflighed, autoritet og dannelse.

22 Bibelen har ordet Politiken. 2009. 149 s.

Johannes Møllehave udlægger i samtale med Synne Garff udvalgte bibelske tekster og temaer.

23.9 Gudløse hjerner Information. 2009. 180 s.

Modsvar til den debat de nye ateister fører om religion og særdeles om kristendommen, herunder diskussion af biologismens konsekvenser for samfundet.

15

Jensen, Henrik

39.6

Det ordentlige menneske Kristeligt Dagblad. 2009. 253 s.

Olesen, Peter

Debatbog der gør op med, at vi er mere opta-

Debatbog om danskernes mangel på høflighed,

Høfligheden Gyldendal. 2009. 104 s.

11

dannelse og almindelig hensyntagen i det offentlige rum.

Samfund & politik 15.5

Singer, Peter Det liv du kan redde Kristeligt Dagblad. 2009. 214 s.

Kan vi i vores overflod leve et etisk forsvarligt liv, når vi for et relativt lille beløb ud af vores overskud ville kunne redde menneskeliv?

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk


33.9

Klima & videnskab

Simonsen, Palle Gemt - eller glemt Frydenlund. 2009. 271 s.

På baggrund af sit mangeårige virke bl.a. som socialminister og aktiv i en række råd og institutioner, beskriver og kommenterer forfatteren de vigtigste begivenheder samt tiltag og projekter der er sat i værk i de mange år hvor han selv har været en aktiv spiller i dansk socialpolitik.

99.4 Dahl, Kristian Thulesen

Dahl, Niels Thulesen Kristian - kronprinsen Broe. 2009. 313 s.

Personligt og politisk portræt af Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl herunder om partiets korte og dramatiske historie og indflydelsen i dansk politik.

61 Medicinens fremskridt Bonnier Publications International. 2009. 127 s.

En bog der på en underholdende og letforståelig måde gennemgår medicinens udvikling.

62.98 Erobringen af rummet NASAs største missioner Bonnier Publications. 2009

NASAs arbejde med udvikling og opsendelse af rumfartøjer, som førte til de bemandede rejser til Månen og senere til rumstationerne SkyLab og ISS.

Job & ledelse 60.1

Mandrup, Charlotte Autenticitet Politiken. 2009. 236 s.

Om ledelseskommunikation med fokus på mentalt og følelsesmæssigt nærvær, opmærksomhed og selvindsigt, samt interviews med en række

personer, der kommunikerer autentisk, tydeligt og inspirerende.

60.106

Fredens, Kjeld Innovation og ledelse Academica. 2009. 250 s.

Med afsæt i viden om hjernen sættes fokus på forskellige ledelseskompetencer og tænkemåder for herigennem at inspirere til ledelse og tænkning, der kan fremme innovation, kreativitet og motivation.

Personlig udvikling 15.2

Wiese, Torben Bøj fisken mens den er frisk Lindhardt og Ringhof. 2009. 255 s.

Udgangspunktet er, at man ikke skal falde ned i tanker om fortiden, som man ikke kan ændre på, eller fremtiden, som først vil vise sig i morgen. Man skal være tilstede i nuet, i den situation, der er her og nu, og dermed opnå større livskvalitet.

12

61.6422

McGraw, Phillip C. Sådan er livet også Borgen. 2009. 319 s.

Den amerikanske psykolog, kendt som Dr. Phil, giver råd om, hvordan man kan ruste sig til svære livssituationer. F.eks. eksistentiel krise, skilsmisse, helbredskrise, dødsfald i familien, afhængighed og psykisk sygdom.

Kvindeliv 15.2

Matthews, Jane Håndbog for kvinder sådan styrer du fyren Billesø & Baltzer. 2009. 128 s.

En håndbog til dig, der gerne vil lære at styre din fyr - og bevare kontrollen.

30.1728232

Damsgård Andersen, Puk De renes land Jyllands-Posten. 2009. 233 s.

Tre stærke kvinder fra Pakistan, fortæller om deres liv, drømme og kærligheden. Vi møder den kristne enke Nadia,


den kunstneriske rebel Aliya og Binte den muslimske koranskolelærer.

61.263 Graviditetsencyklopædien Fra alien til åreknuder Politiken. 2009. 179 s.

43 forskellige mennesker bidrager til opslagsværket, hvor man kan møde en forunderlig og finurlig blanding af opslag, der hylder, betragter, skælder ud på, griner ad og konstaterer fakta om den fantastiske tilstand: det er at være gravid.

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

Familieliv

Rejser & oplevelser

13.2

motorcykel og overnatninger under stjernerne i ørkenen.

Schönbeck, Elisabeth

40.4

Ældst, yngst eller midtimellem Schønberg. 2009. 243 s.

Dörner, Hannelore I samme båd Frydenlund. 2009. 239 s.

48.64 New York

Om søskenderelationer og hvordan det kan påvirke både jobvalg, partnervalg og fritidsinteresser.

Rejseberetning om en familie, der forfulgte deres drøm og satte job, skole, venner og vaner i Danmark på stand-by i to år for at stå til søs i en 10 meter lang sejlbåd.

My NY Saxo. 2009. 191 s.

30.175 Guide til bedsteforældre og deres børn Høst. 2009. 119 s.

En hjælpende hånd til de bedsteforældre, der ind­ imellem føler, det er svært at gøre tingene godt nok - og samtidig en håndsrækning til de forældre, der ikke føler, deres egne forældre yder den indsats, de kunne ønske sig.

61.265 Stimulastik Stimulastik.dk. 2009

Stimulastik er sammensat af ordene stimulation og gymnastik og er en træningsform til børn fra 0 til 1 år.

Holm, Sarah

Humoristisk guide til hvordan man får det absolut optimale ud af New York.

48.64 New York

Lundtofte, Anne Mette 47.88 Ljubljana - sådan! Jensen & Lund. 2009. 108 s.

Rejseguide skrevet til turister og andre, der gerne vil have oplysninger om Ljubljana, hovedstaden i Slovenien.

New York, New York Gyldendal. 2009. 172 s.

Præsentationer af ti kendte new yorkere og deres personlige fortællinger om ti centrale steder i byen.

Danmark rundt

48.63

35.54

Tin, Ida

Rasmussen, Frank Allan

Direktøs Rosinante. 2009. 191 s.

Holmen Gyldendal. 2009. 259 s.

Virksomhedsleder og eventyrer Ida Tin beretter om de udfordringer, hun fik, da hun byttede sit trygge liv i København ud med en rejse alene rundt i USA udstyret med telt og

Om Holmens og flådevæsenets historie gennem 300 år fra anlæggelsen af Nyholm i 1690'erne frem til indvielsen af Operaen i 2005. Bygninger og militære institutioner beskri-

13


ves, og der berettes bl.a. om Slaget på Reden og erobringen af flåden.

En fotografisk rejse igennem den grønlandske og arktiske natur.

tekter forskellige bud på ombygninger af et standard parcelhus.

46.4 Fyn Gensyn med de danskes øer II FarFilm. 2009 DVD

57.4 De bedste spisesvampe Lindhardt og Ringhof. 2009. 192 s.

Mad & ernæring

Jørgen Flindt Pedersen kommer i denne film med sine underholdende og levende beretninger fra et sejltogt til de fynske småøer i Achton Friis og Johannes Larsens berømte spor.

69.84

Lykke Jensen, Kim Danmarks vandtårne Vældgungerne. 2009. 224 s.

Beskrivelser og billeder af samtlige bevarede vandtårne i Danmark, samt vandtårnenes overordnede historie.

Natur & miljø 50.267

Golman, Uri Arctic light Globe. 2009. 172 s.

Oversigt over ca. 50 spisesvampe med råd om indsamling, bestemmelse og svampesteder. Derudover 50 opskrifter på retter med svampene.

57.82 Danmarks græsser BFN. 2009. 528 s.

Introduktion og nøgle til 218 græsarter i 159 opslag. Omfatter både hjemmehørende og indslæbte arter.

Hus & have 63.5 Krukker og potter Bonnier Publications. 2009 DVD

Haveskolen trin for trin.

64.1

Engelstoft Rasmussen, Susanne Klimakogebogen FDB. 2009. 167 s. 64.5

La Cour, Ranvita Elsk dit hjem Nyt Nordisk Forlag. 2009. 249 s.

Forfatteren gennemgår 98 råd og inspiration fra a til å om boligindretning og feng shui, hvormed man kan få et smukt og nærende hjem med god energi.

71.086 Nyt liv i parcelhuset Sommer & Baadsgaard. 2009. 143 s.

Ni eksempler på moderniseringer af parcelhuse - fra om- og tilbygning til småjusteringer af vægge, facader og vinduer. Derudover giver tre arki-

14

Med opskrifter, indkøbslister, samt gode tips og råd til, hvordan man træffer klimarigtige valg, når man køber ind og laver mad.

64.1

Ramsay, Gordon Mad og gæster Lindhardt og Ringhof. 2009. 269 s.

Gæstemad, weekendmad eller mad til en dag, hvor der er tid til lidt ekstra.

64.102 Italiensk inspiration NB Books. 2009. 142 s.

Madopskrifter på italienske retter samt præsentation af den italienske


64.17

Engelstoft Rasmussen, Susanne Klap gællerne i! Thaning & Appel. 2009. 175 s.

kulinariske tradition med utallige specialiteter, vigtige spiseritualer og informationer om Italiens gastronomiske historie. Med anvisning på hvordan man vælger den rigtige italienske vin til de forskellige retter.

64.14

Hafsteinsdottir, Thorbjörg Spis dig yngre Politiken. 2009. 217 s.

Om at spise sig yngre og undgå træthed, slap hud, deller, hovedpine, poser under øjnene, humørsvingninger og oppustet mave. Med opskrifter til alle typer af måltider.

Fiskekogebog med klassiske fiskeretter i ny fortolkning og retter med inspiration fra hel verden, samt opskrifter med mindre brugte og mindre dyre fisk.

Hobby & fritid

Sport

64.64 På pinde & nåle Politiken. 2009. 119 s.

Opskrifter i varierende sværhedsgrad på sjaler, tørklæder, veste, armbånd og puder. Med strikke- og hækleskole.

76.99

Andersen, Else Marie 64.17

Høg, Lis Skøn sund salat Klematis. 2009. 111 s.

Madopskrifter på salater til enhver lejlighed. Som tilbehør, middagsret og dessert. Rå, stegt, bagt og syltet. Med danske råvarer, grøntsager, frugter, krydderurter, bær og blomster.

66.88

Hincheldey, Christian The - fra blad til kop Perch's Thehandel. 2009. 208 s.

Fru Andersens jul Klematis. 2009. 139 s.

Anvisninger på juledekorationer lavet med naturmaterialer som grangrene, kogler, bark, mos og blomster.

79.97

Jørgensen, Ole H. Magiske stunder med fiskestangen Salmo Summarum. 2009. 155 s.

Forfatterens beretning om fisketure efter laks i Skjern Å og havørred i Karup Å, samt kystfiskeri specielt ved Sydlangelands kyststrækninger og ålefiskeri.

15

79.606

Jørgensen, Lars Frederik og flammen People's Press. 2009. 188 s.

Debatbog om Kronprins Frederiks indtræden i Den Internationale Olympiske Komité, IOC, der forsøger at blotlægge et betændt miljø omkring komitéen og opruller de seneste års mange skandaler, der klæber til Frederiks nye, kommende olympiske samarbejdspartnere.

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk


79.65

Lund, Tina Lær at springe med Tina Lund Lindhardt og Ringhof. 2009. 119 s.

Introduktion til ridebanespringning for både begyndere og øvede, med visning af øvelser. Samt gode råd fra Tina Lund om mental træning, kost mv.

79.75

Philipsen, Dan En dronning kom til byen Jyllands-Posten. 2009. 285 s.

Et portræt af Anja Andersen, om hendes otte år i Slagelse, hvor hun skabte verdens bedste håndboldhold. En række spillere og ledere fortæller om vilkårene i en dansk topklub.

Krop & fitness 29.4

Rasmussen, Søren "Yoga" Yoga Lila. 2009. 255 s.

Indføring i yogaens filosofiske betragtninger om

bl.a. hverdagen, menneskets sind og yogaens verdensbillede. Samt beskrivelse af yogaøvelser og teknikker, hvoraf mange har oprindelse i den traditionelle ortodokse yoga.

79.59 Flad mave nu og altid I form. 2009. 144 s.

Der er mange, ofte oversete faktorer, i den moderne livsstil der påvirker mavens facon. Bogen introducere en 7-trins plan for, hvordan man får en flad mave og et sundere liv.

79.61 Løb Bom Produktion. 2007. 71 s.

Film og træningshæfte til at holde styr på din løbetræning og komme i topform. Hæftet indeholder ti træningsprogrammer fra begynder til elite, hvoraf de syv er detaljerede og guider dig fra start til slut.

Musik, dans & film

Kunst, design & arkitektur

77.43 Romeo & Julie Decca Music Group. 2009 DVD

Live-optagelse, Royal Opera House, Covent Garden, London 16. november 2007.

99.4 Dylan, Bob

Christensen, John Guide til Bob Dylan Emil. 2009. 239 s.

Kronologisk gennemgang af Bob Dylans liv og værk. Desuden temaopslag, leksika med kortfattede biografier, litteraturoversigt, pladeog filmfortegnelse, oversigt over sceneoptræden og tilhørende optagelser.

99.4 Sebastian

Bille, Torben Sebastian Lindhardt og Ringhof. 2009. 313 s.

Portræt af Sebastian sangeren, komponisten Knud Christensen herunder om musicalsucceserne og de personlige omkostninger.

16

68.809 Vintage mode Nyt Nordisk Forlag. 2009. 223 s.

En fascinerende rejse gennem det 20. århundredes tøjdesign

70.02 Af sted Gyldendal. 2009. 268 s.

Kunstnerisk-poetisk encyclopædi, hvor en række danske forfattere, billedkunstnere og musikere, fortolker de fem topografiske elementer der tegner konturerne af det østdanske landskab: havnen, højen, søen, torvet og træet.


70.86

Crenzien, Helle Louisianas skulpturpark Louisiana. 2008 i.e. 2009. 159 s.

Skulpturparken på Louisiana gennemgås historisk og værk for værk, og der gives indblik i de overvejelser der ligger bag placeringen af de enkelte skulpturer og i kunstnernes egne tanker om stedet.

71.6 Den danske arkitektur Gyldendal. 2009. 592 s.

Bogen præsenterer 137 arkitektoniske værker fra de sidste godt 1000 år, som på hver sin måde bidrager til forståelsen af dansk arkitektur.

72 Kluge, Thomas

Kluge, Thomas To be or not to be Storm. 2009. 271 s.

Gengivelser af en række malerier af Thomas Kluge, samt artikler om bl.a. hans portrætter og hans problematiske forhold til samtidskunsten.

76.6 Design - stolen Gyldendal. 2009. 223 s.

Værket henvender sig til alle med interesse for internationalt design.

91.3 Antikkens billedverden og den efterliv Pantheon. 2009. 144 s.

Om græsk og romersk keramik samt romerske vægmalerier med eksempler på deres "efterliv" især fra klassicismen.

Historie

62.72

94.42

Egefors, Erland

Wivel, Peter

Triangel Motorploven. 2009. 416 s.

Drabet på Petra Kelly Politiken. 2009. 239 s.

Præsentation af De forenede Automobilfabrikers historie og baggrunden for den danske bilproduktion Triangel samt gennemgang af bilernes udvikling og teknik i en historisk gennemgang.

Den 1. oktober 1992 blev Petra Kelly (1947-1992) skudt gennem hovedet af sin samlever og medkæmper, eks-generalmajor Gert Bastian. Derefter tog han sit eget liv. Begge var markante skikkelser i den tyske fredsbevægelse og partiet De Grønne.

62.74

Dresler, Steffen DSB damprangerlokomotiver TpT. 2009. 88 s.

Damprangerlokomotiverne hos DSB 1892-1970.

35.57

Schaiffel-Nielsen, N. M. Den Danske Brigade i Sverige Hjemmeværnsmuseet. 2009. 160 s.

91.93

Om den Danske Brigade i Sverige 1943-45 fortalt af nogle af de danskere, der meldte sig til Brigaden og oplevede både den hårde uddannelse og senere indsættelsen i Danmark i månederne efter befrielsen.

Beskriver hvordan det danske skib Lars Kruse og dets besætning under 2. verdenskrig blev ofre for et tysk luftangreb mod den italienske by Bari, hvor giftgasbomber om bord på et amerikansk skib eksploderede som følge af angrebet.

Krüger, Henrik Sømænd i helvede Skriveforlaget. 2009. 155 s.

17

96.71

Jessen, Jens Besættelsen set med tyske øjne GT. 2009. 208 s.

Fotografisk skildring af besættelsestiden (19401945) med billeder taget af de tyske soldater, der


befandt sig i Danmark under krigen.

19.639

Karbo, Michael B. Windows Live Libris. 2009. 72 s.

Beskrivelse af en række Windows Live programmer, der kan hentes gratis på nettet: Windows Live Mail, Windows Live Photo Gallery, Windows Live Writer og Office Live Workspace.

98.22

Oestermann, Richard Krigen i Gaza - og Israels dilemma Udfordringen. 2009. 180 s.

Information om krigen i Gaza, men også viden om Gazas historie og indsigt i Israels nutidige etiske dilemma, når hverdagen skal leves midt i en konflikt.

hurtigt og nemt sikre din pc mod skadelig virus og ubudne gæster – helt på egen hånd og helt gratis.

99.4 Silis, Ivars

19.672 Windows

Nyhus, Jes Introduktion til Windows 7 Libris. 2009. 58 s.

79.41 The Beatles rockband MTV Games. 2009 PS3

Simulationsspil. Bandspil. Følg den legendariske beatgruppe The Beatles gennem deres fantastiske karriere. Oplev atmosfæren fra de små klubber i Liverpool til Abbey Road og den verdensomspændende beatlemania. Du kan vælge mellem guitar, bas og trommer - og derudover er der tre sangstemmer at kaste sig ud i.

Silis, Ivars Slot under vand Gyldendal. 2009. 226 s.

19.6333

Ivars Silis barndomserindringer om livet som lettisk krigsflygtning i danske flygtningelejre fra 1944 til 1953.

Photoshop CS4 - alt det nye samt intro til 3D TextMaster. 2009 PC

Din PC 19.625

Krarup Andersen, Kim Stop virus og spyware gratis Libris. 2009. 58 s.

Med dette letlæste ´gørdet-selv´-hæfte kan du

Simon, Martin

LærSelv. Videobog om teknikker og fremgangsmåder, tips og tricks i Photoshop CS4. Bl.a. om hvordan man kan skabe sine egne 3D-modeller ud af 2D-billeder og om alle de nye og forbedrede funktioner i forhold til tidligere versioner.

CD-rom & konsolspil 79.41 Batman - Arkham Asylum Eidos Interactive. 2009 Xbox

Actionspil. Jokeren undslipper det psykiatriske fængsel Arkham Asylum, sammen med mange andre skurke. Som Batman skal du nedkæmpe dem, med brug af våben, nærkampsstyrke og stealth.

18

79.41 Call of Juarez - bound in blood Ubisoft. 2009 PS3

Shooter. Under borgerkrigen I USA kan du spille en af de to sydstatsbrødre McCall på forskellige missioner. Brødrene har forskellige styrker, så du kan både vælge karakter ud fra din spillestil, men også de enkelte baner. Begge karakterer har et "concentration mode", der kan udløses når der er mange fjender med et


lige styringsformer præget af enten arkade eller simulation.

skadevoldende resultat for dine modstandere.

79.41 Championship manager 2010 Special edition. Eidos. 2009 PC

Managerspil. Du er fodbold manager med store dele af verden som din arbejdsplads. Vælg selv om du vil bestyre landshold eller klubber i store som små ligaer. I Danmark kan starte i 1. division og prøve at arbejde dig op. Brug ProZone til at analysere dine spillers bevægelsesmønstre, trim dit hold til perfektion og vind pokalerne i de store turneringer.

79.41 Dead space EA. 2008 PS3

Actionspil. Dead space er et survival-horrorspil, hvor du ankommer til et mineskib ude i rummet for at undersøge hvad der er sket derude. Dig og dit hold finder hurtigt ud af

79.41 Siren blood curse Sony Computer PS3 Entertainment Europe. 2008

at noget ikke er som det skal være. Hvad er der sket med besætningen og hvor kommer de sejlivede blodtørstige væsner fra? Dette er nogle af spørgsmålene du forsøger at finde svar på i kampen for din overlevelse.

79.41 IL 2 Sturmovik - birds of prey 505 Games. 2009 PS3

Simulationsspil. Flyspil. 40 af 2. verdenskrigs fly, hvor spilleren kan kaste ud på ca. 50 forskellige missioner. Her er en separat karrieredel med 20 baner samt en onlinedel med 5 spiltyper. Spillet understøtter Fly-joystick og har to meget forskel-

Actionspil. Et amerikansk tv-hold overværer tilfældigt en menneskeofring i den døde by Hanuda. Rædselslagne flygter de og skal nu forsøge at slippe væk fra byen igennem 12 episoder. Undgå de meget sejlivede zombieagtige Shibito, en slags levende døde der befolker byen. Heldigvis kan du se om Shibito kommer tæt på, ved at kapre deres øjne og se hvad de ser.

79.41 Syphon filter - dark mirror Sony Computer Entertainment Europe. 2007 PS2

Shooter. Single-player, hvor man som elitesoldat skal udføre en række

19

hemmelige missioner. Spillet indeholder en del med særskilte missioner og et story mode.

79.38 Trivial pursuit EA. 2009 PS3

Hovedbrudsspil. Brætspil. Test din viden i det kendte Trivial pursuit. Foruden det kendte, klassiske brætspil kan du spille "Ryd pladen", hvor du eliminerer alle kategorierne for at nå frem til det sidste og afgørende spørgsmål. I "Viden & venner" tjener du bl.a. points ved at gætte på, om du tror dine venner kan svare på spørgsmålene.


79.41 Watchmen - the end is nigh. Parts 1 and 2 Warner Bros. Interactive Entertainment. 2009 PS3

Actionspil. Tag kampen op mod den kriminelle underverden. Kæmp som en af de to maskerede hævnere Nite Owl eller Rorschach, der stammer fra Watchmentegneserien. Hver især har masser af kamptricks at byde på, og storbyens underverden har rigeligt af skumle kriminelle der skal nedlægges. Byen skal reddes. Tag udfordringen op. En bandit ad gangen.

79.41 Wolfenstein Activision. 2009 PS3

Shooter. First-personshooter. Den amerikanske superagent BJ befinder sig bag fjendens linjer i det superhemmelige tyske laboratorium i byen Isenstadt. Her forsøger han at forpurre udviklingen af et nyt overnaturligt våben, som ville have

kunnet medføre Det Tredje Riges sejr over de allierede.

Spillefilm Nordiske film

77.7 Hævnen SF Film. 2009 DVD

Transformatorstationen i Ystad bliver sprunget i luften. Meget tyder på et terrorangreb, men tre brutale mord peger mod et personligt hævntogt. Kommissær Wallander må holde hovedet koldt for at opdage en forbindelse mellem de forskellige forbrydelser.

77.7 Livvagterne DR. 2009 DVD 77.7 Den du frygter SF-film. 2009 DVD

Da den midaldrende Mikael, der trænger til forandringer i sit liv, tager antidepressive midler, får han ny styrke, men bivirkninger åbner op for fortrængte følelser på en måde, der er ude af kontrol og får store konsekvenser.

De tre unge politifolk Jasmina, Jonas og Rasmus har gennemgået den hårde uddannelse som livvagter. De knyttes tæt sammen under deres indsatser, hvor livet sættes på spil.

77.7 Prædikanten Walt Disney Studios Home Entertainment. 2009 DVD

En tidlig sommermorgen

20

i Fjällbacka. En lille dreng er ude at lege. Han finder liget af en mishandlet ung pige i en kløft. Da politiet ankommer finder de skeletresterne af yderligere to piger.

77.7 Skylden SF Film. 2009 DVD

En ny sag kræver kriminalkommissær Kurt Wallanders opmærksomhed. Den 6-årige Albin forsvinder fra børnehaven, og en nyligt løsladt pædofilidømt mand kommer under mistanke. Mens vrede borgere griber til selvtægt, har flere andre noget at skjule.

Udenlandske film 77.7 All my friends are leaving Brisbane Sunrise Film. 2009 DVD

Anthea er i 20'erne, single, har et kedeligt job og bor desuden i parforholdsbyen Brisbane,


Australien. Alle hendes venner flytter fra byen eller bliver gift. Hun overvejer, om hun skal følge med.

forunderlige livs historie, hvor han ældes baglæns.

Den frygtindgydende rektor Søster Aloysius erfarer, at den populære og radikale Fader Flynn har givet ekstra meget personlig opmærksomhed til den sorte elev Donald. Hun vælger at anklage ham for pædofili.

77.7 Ben X Midget Entertainment. 2009 DVD

17-årige Ben er autist og et alt for nemt offer for mobning. Men i computerspillet Overlord er han en sand mester og herre over liv og død. Her møder han respekt og såmænd også en spæd kærlighed. Og det er fra denne verden, at Ben finder en løsning på sine problemer.

77.7 Benjamin Buttons forunderlige liv Warner Bros. Entertainment Danmark. 2009 DVD

Benjamin Button har ikke haft et helt almindeligt liv. Han blev født i en 80-årig gammel mands krop i New Orleans i 1918. I dagbogsform får vi hans

77.7 Doubt Buena Vista Home Entertainment. 2009 DVD

77.7 Boy A Midget Entertainment. 2009 DVD

Eric var en dreng, da han og vennen Phillip, slog en jævnaldrende pige ihjel, og fik den strengest mulige straf. Årevis senere løslades Eric, nu med navnet Jack. Vennen Phillip er død, og tilsynsværgen Terry forsøger at hjælpe ham tilbage til livet. Jack møder en sød pige, men det er en svært - måske umuligt - for ham at vende tilbage til det almindelige liv.

77.7 Han er bare ikke vild med dig SF-film. 2009 DVD

Om tre kvindelige kolleger og deres kvaler med kærligheden. Den første er i gang med at lære at date, den anden har ventet i syv år på at kæresten skal fri til hende, og den tredje er gift, men måske ikke med den rette mand ...

77.7 Johnny mad dog Midget Entertainment. 2009 DVD

I et borgerkrigshærget afrikansk land, følger vi

21

en gruppe børnesoldater under ledelse af den 15-årige Johnny Mad Dog. Mødet med pigen Laokole kan måske få ham til at indse, at der er mere i livet end blot død og ødelæggelse.

77.7 The Lena Baker story CCV. 2009 DVD

I 1945 bliver den sorte og enlige mor til tre, Lena Baker, henrettet som den første og sidste kvinde i den elektriske stol i Georgia, USA. Vi følger rettergangen, der i flashbacks tager os tilbage til vigtige begivenheder i Lenas liv.


77.7 Lost city raiders Scanbox. 2009 DVD

77.7 Operation Valkyrie SF Film. 2009 DVD

I år 2048 er jorden oversvømmet på grund af global opvarmning. Dykkeren John Kubiak og hans to sønner får til opgave at finde et mystisk scepter, der kan få vandet til at forsvinde ned i revner i jorden.

Tyskland juni 1944. Efter forudgående forsøg og modstand i det spæde, forsøger Oberst Claus Von Stauffenberg sammen med tyske generaler og politikere mv, via en grundig udtænkt plan, at myrde Hitler og hans nærmeste, og ved et dristigt kup at overtage magten, og forhandle en hurtig aftale om overgivelse med de allierede.

77.7 Milk SF-film. 2009 DVD

Biografisk drama om ikonet Harvey Milk, der som den første i USA blev valgt til et offentligt embede som erklæret homoseksuel. Hans engagement har store personlige omkostninger, men sætter for alvor homoseksuelles rettigheder på dagsordenen i USA.

77.7 Pride and glory SF-film. 2009 DVD

Da fire betjente dræbes under en narkorazzia, begynder undersøgelserne af hvad der er gået forud for tragedien. Det fører til afdækningen af et net af korruption og narkohandel indenfor politiets egne rækker.

77.7 RocknRolla Warner Bros. Entertainment Danmark. 2009 DVD

En gruppe mennesker fra Londons underverden kommer i problemer på kryds og tværs, da gangsterbossen Lenny mister et lykkemaleri, han har lånt af den russiske rigmand Yuri. Samtidig stjæler to smågangstere 7 millioner euro fra Yuri. Det bliver han lidt småsur over.

77.7 Yacoubians hus Scanbox2009 DVD

Gennem beskrivelsen af livet i og omkring en gammel statelig beboelsesejendom tegnes et billede af nogle menneskeskæbner i det moderne Cairo.

22

77.7 Üç maymun Sunrise Film. 2009 DVD

En tyrkisk politiker, der er skyld i et færdselsdrab, overtaler sin chauffør til mod god betaling at påtage sig skylden. Chaufføren sidder ni måneder i fængsel, og i den periode indleder hustruen et forhold til politikeren!


Familieliv.....................................13 Rejser & oplevelser....................13 Danmark rundt...........................13 Natur & miljø..............................14 Hus & have..................................14 Mad & ernæring..........................14 Hobby & fritid..............................15 Sport............................................15 Krop & fitness.............................16 Musik, dans & film......................16 Kunst, design & arkitektur.........16 Historie........................................17 Din PC.........................................18 CD-rom & konsolspil..................18 Nordiske film..............................20 Udenlandske film........................20

Danske romaner & fortællinger...3 Digte..............................................3 Udenlandske romaner..................4 Historiske romaner.......................5 Spænding......................................6 Dansk spænding...........................7 Nordisk spænding.........................8 Biografier & erindringer...............9 Samtalebøger.............................10 Fra virkelighedens verden..........10 Tro & tanker................................11 Samfund & politik.......................11 Klima & videnskab......................12 Job & ledelse..............................12 Personlig udvikling.....................12 Kvindeliv......................................12

Nye bøger – multimedier & film Udarbejdet af bibliotekar Maike Albertsen Zwoch Omslag og tryk: Nofoprint as, Helsingør Udgiver og ©: Biblioteksmedier as, 2009 ISSN 1604-7079 DK 01.56 Biblioteksmediers varenr.: 47100908

24

Nye Bøger, Multimedier & Film 2009 / 08  

Her kan du læse om et bredt udvalg af nye materialer på biblioteket. Det gælder alt fra skøn- og faglitteratur til film og Playstation 3-spi...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you