Page 1

Anateo速 Mio

Zo geavanceerd en toch zo eenvoudig

Maatwerk multifocale brillenglazen voor de scherpste afbeeldingskwaliteit

! W NIEU


ANATEO MIO: PERSONALISATIE WAS NOG NOOIT ZO EENVOUDIG Wilt u uw consumenten de beste visuele perfectie bieden? Ontdek Anateo Mio, het nieuwste individuele multifocale brillenglas van HOC/BBGR:

Evolutie van het Anateo brillenglas

• A  nateo Mio is het brillenglas dat rekening houdt met de anatomie van het oog, met de vorm van het montuur en nu ook met de lichaamsbouw van uw consument. • Creëer personalisatie in een minimum van tijd! 

Anateo Anateo PdM Anateo Mio

M DE NIEUWSTE PARAMETER VOOR PERSONALISATIE: DE LEESAFSTAND Bij Anateo konden reeds de volgende parameters worden geoptimaliseerd: - de positie van de pupil in het montuur - de positie van het brillenglas ten opzichte van het oog.

Anateo Mio maakt het nu mogelijk om een stap verder te gaan in de individualisatie van het multifocale brillenglas door het integreren van een nieuwe parameter: de leesafstand. Met deze parameter kan voor de consument het ontwerp en de kijkgebieden voor nabij worden geoptimaliseerd, rekeninghoudend met de natuurlijk leeshouding.

De 4 parameters van Anateo Mio Draagconditie

Hoornvliesafstand

Inclinatie van het montuur

Nieuw: lichaamsbouw

Doorbuiging van het montuur

De leesafstand


Nieuw! EyeTab

Gepatenteerd

®

Voor het opmeten van de leesafstand heeft BBGR een efficiënt meetinstrument ontwikkeld en gepatenteerd, de EyeTab®. Met de EyeTab® meet u de afstand tussen het leesoppervlak en de brillenglazen van de consument. U bepaalt de leesafstand in een actieve comfortabele houding en vergelijkt de leesafstand met de afstand waarop de leessterkte wordt bepaald (tussen 30 en 50 cm). Zo meet de EyeTab® de leesafstand tot op de millimeter nauwkeurig.

* EyeTab®, voor het opmeten van de leesafstand

Met behulp van de EyeTab® creëert u eenvoudig de hoogste graad van optische optimalisatie voor uw consumenten!

CREËER MAATWERK IN EEN MINIMUM VAN TIJD M De meest flexibele bestelwijze

 oor de bestelling van Anateo Mio brillenglazen heeft V u keuze uit twee opties om de 4 parameters in op het digitale bestelformulier in GlassWorld te verwerken.

 ptie 1: door de gemiddelde waarden van de 4 O parameters aan te klikken.

 ptie 2: door de exacte waarden in te vullen, die u O hebt opgemeten.


ANATEO MIO: EEN HOGERE NAUWKEURIGHEID M De lengte van de consument is een belangrijke factor voor de leesafstand

 ij activiteiten op korte afstand, zoals lezen, convergeren B de ogen op natuurlijke wijze naar een fixatiepunt. Het fixatiepunt is mede afhankelijk van de lengte van uw consument (zie afbeelding).

Lezen met traditionele multifocale brillenglazen

ANNA

TESS

THOMAS

Gepatenteerd L ezen met Anateo Mio multifocale brillenglazen

Bij traditionele multifocale brillenglazen wordt de inset standaard op 2,5 mm gedecentreerd. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de lichaamsbouw van de consument.

Het Research en Development team van BBGR heeft een gepatenteerde calculatiemethode ontwikkeld, die de leesafstand voor de personalisatie van Anateo Mio integreert.

Indien de lengte van de consument afwijkt van gemiddeld, zal de inset niet optimaal gedecentreerd staan in relatie tot het fixatiepunt. Hierdoor zijn de kijkgebieden smaller en minder comfortabel ten opzichte van Anateo Mio.

Afhankelijk van de leesafstand wordt de inset van Anateo Mio voor elke consument individueel aangepast. De consument zal het leesdeel automatisch op de juiste positie waarnemen. De kijkgebieden voor nabij zijn tot 30% breder en zeer helder.

Traditioneel multifocaal: beperkt nabijzicht

Anateo Mio: groot nabijzicht bij een natuurlijke leeshouding


DE VOORDELEN VOOR U EN UW CONSUMENTEN M D  e voordelen van Anateo Mio voor uw consumenten:

- Uw consument krijgt met Anateo Mio maatwerk multifocale brillenglazen van het hoogste niveau.

- Het brede leesgedeelte zorgt voor een natuurlijke houding van het hoofd. Anateo Mio geeft bij het lezen tot 30% verbreed zicht ten opzichte van een traditioneel multifocaal brillenglas.

M De voordelen van Anateo Mio voor u:

- Met Anateo Mio kunt u met de 4 parameters het hoogste niveau van individualisatie aanbieden.

- Met de EyeTabÂŽ meet u op een snelle en nauwkeurige manier de leesafstand.

- Anateo Mio brillenglazen worden geproduceerd volgens de nieuwste freeform Digital Surfacing technologie.

- Uw consument ervaart een ruimtelijk en helder beeld in centraal, panoramisch en dynamisch zien.

- U kunt Anateo Mio eenvoudig met de 4 parameters in GlassWorld bestellen.

- Anateo Mio geeft een verbeterde contrastgevoeligheid en scherp omlijnde details.

 nateo Mio multifocale brillenglazen zorgen, zonder A veel moeite of ingewikkelde metingen, voor het hoogste niveau van visueel comfort voor uw consumenten.

- Anateo Mio is geschikt voor elk type montuur. Anateo Mio: maximaal comfort in het nabijzicht Prestatie

Kijkgebieden 30 % nauwkeuriger

Prestatie

Kijkgebieden 30 % nauwkeuriger Anateo Mio

1

Anateo PdM Anateo Mio 1

2 Anateo PdM Anateo

2 Anateo

3

3

Traditioneel multifocaal

Traditioneel brillenglas multifocaal brillenglas

Standaard parameters Standaard parameters

Individuele parameters Individuele parameters

Lengte van de consument, individuele

1 2

1 leesafstand Lengte van de consument, en inset individuele leesafstand en inset op basis van de vorm van 2 Parameters Parameters op basisen van de vorm van het montuur draagcondities het montuur en draagcondities

volgens de anatomie van 3 Parameters volgens de anatomie van 3 Parameters het oog het oog

M Silmo d’Or 2010 voor Anateo Mio BBGR wint de gouden Silmo award voor Anateo Mio. De jury van de internationale vakbeurs bevestigt de innovatie, technologie en creativiteit van dit nieuwste multifocale brillenglas.


NIEUW!

Introductie Anateo Mini

M Anateo Mini is het multifocale brillenglas gebaseerd op de bekende Anateo eigenschappen, nu speciaal ontwikkeld voor kleine monturen. In het ontwerp van Anateo Mini wordt rekening gehouden met de individuele anatomie van het oog, waardoor de optische prestaties ook voor kleine monturen worden verbeterd.

HOC biedt u het complete freeform geslepen multifocaal glasprogramma van BBGR:

GEÏNDIVIDUALISEERD

Nieuw in januari 2011

Anateo Mio biedt uw consument het hoogste kijkcomfort.

Anateo Mio Anateo Anateo Mini

Evolis® DS Singular® DS

Full Back Side

DUBBEL ZIJDIG

 e lengte van de progressie is bij Anateo Mini afhankelijk van de vorm van ametropie (myoop, lage ametroop of hypermetroop). D Uw consument ervaart ook met Anateo Mini een stabiel, comfortabel en helder nabijzicht.

DIGITAL SURFACING

Sirus Sirus Mini

Anateo Mio vervangt Anateo PdM als het nieuwste vlaggenschip van het BBGR multifocale brillenglazen programma.


De oorsprong van Anateo M Anateo is het eerste multifocale brillenglas dat zich

aanpast aan de anatomie van het oog. Dankzij de Biometrische Technologie zal iedere presbyoop, ongeacht de vorm van het oog en sterkte, een helder ruimtelijk en comfortabel kijkgebied ervaren.

 nateo wordt gemaakt volgens Digital Surfacing, een A freeform technologie, waarbij dubbelzijde slijptechnieken en een perfect multifocaal ontwerp van BBGR worden gecombineerd.

M Het Anateo ontwerp is opgebouwd uit 4 patenten:

- Bij Anateo wordt met een speciale meetmethode het centrale oogdraaipunt bepaald. - Anateo houdt rekening met de anatomie van het oog bij het optimaliseren van het multifocale brillenglas, met name de parameters ooglengte en centrale oogdraaipunt.

- Anateo houdt rekening met de positie en de vorm van het montuur.

- Bij Anateo wordt een speciale calculatiemethode toegepast om de progressielengte aan te passen, waarbij beide oppervlakten elkaar aanvullen.

Elk oog varieert in lengte, oogdraaipunt en kromming van het netvlies. Anateo calculeert voor elke unieke correctie een nieuw ontwerp.

Blauw = hypermetroop Grijs = lage ametroop Rood = myoop

In 2008 is Anateo verkozen tot beste multifocale brillenglas en onderscheiden met de PONT d’or. Een award van vele tevreden opticiens.


Anateo, gebaseerd op visuele feiten M Anateo feit 1: oogdraaipunt

Invloed van het centrale oogdraaipunt op de breedte van het gezichtsveld. (blauw = hypermetroop, rood = myoop)

Wanneer een consument zijn ogen draait, heeft hij een scherp beeld binnen een gebied dat beperkt kan worden door een multifocaal brillenglas. Een lang oog (myoop) heeft een centraal oogdraaipunt dat verder van de lens afstaat dan een kort oog (hypermetroop); het gezichtsveld zal daardoor een breder gebied bereiken bij dezelfde kijkrichting.

M Centrale oogdraaipunt

De positie van het centrale oogdraaipunt wordt bepaald door de ametropie van het oog. Bij een myoop zal de afstand van de ooglens tot het oogdraaipunt langer en bij een hypermetroop korter zijn.

M Eigenschappen van Anateo Anateo past zich aan op de positie van het centrale oogdraaipunt, dat bij een lang oog (myoop) verder van de ooglens afstaat. Een myoop met een lang oog ervaart met Anateo een breder kijkgebied. Dit wordt veroorzaakt door rekening te houden met de verschillende posities van het centrale oogdraaipunt.

M Voordelen van Anateo - 12% breder kijkgebied voor myopen ten opzichte van een traditioneel multifocaal brillenglas. - Helder verloop van verte- naar nabijzicht. - Ruimtelijk zicht in alle kijkrichtingen. - Scherpe afbeeldingskwaliteit op elke afstand.

M Anateo feit 2: lengte van het oog en kromming van het netvlies

Invloed van de ooglengte op het verloop van vertekening.

Wanneer een consument zijn hoofd beweegt, zullen “schommeleffecten” ontstaan. Dit is het gevolg van de intensiteit van verandering van sterkte in de perifere gebieden. “Schommeleffecten” zijn sterker wanneer beelden worden geprojecteerd op een kort oog (hypermetroop) met een vlak netvlies, omdat de intensiteit van verandering van sterkte meer is geconcentreerd.

M Ooglengte: Elke gewenste ametropie heeft een eigen ooglengte (myoop, hypermetroop, lage ametroop) die tot 30% kan variëren. M Kromming van het netvlies: De kromming van het netvlies heeft direct invloed op de intensiteit van de sterkteverandering. M Eigenschappen van Anateo Anateo past zich aan op het vlakke netvlies, specifiek voor een kort hypermetroop oog. Bij een lang oog (myoop) wordt de afbeelding meer verstrooid, waardoor een zachter verloop van sterkteverandering ontstaat, dus minder hevige schommeleffecten.

M Voordelen van Anateo - 17% zachter multifocaal oppervlak voor hypermetropen ten opzichte van een traditioneel multifocaal brillenglas. - Schommeleffecten worden tot een minimum beperkt. - Comfortabele overgang van tussen- naar nabijzicht.


Technische kenmerken M Anateo Mio, Anateo en Anateo Mini

- Individualisatie gevormd naar de anatomie van het oog

- Geproduceerd met Digital Surfacing technologie

- Het Anateo ontwerp is opgebouwd uit 4 patenten

- Door variabele progessielengte wordt 85% van de leessterkte bereikt bij: Anateo Mio : van 9.2mm tot 12mm Anateo : van 10.2mm tot 12mm Anateo Mini : van 10mm tot 10,5mm

- De meridiaan wordt vastgesteld volgens de progressielengte

-

 eilige inslijphoogtes: V Anateo Mio 14 mm (Myoop), 15 mm (Lage Ametroop) 16 mm (Hypermetroop) Anateo 16 mm (Myoop), 17 mm (Lage Ametroop) 18 mm (Hypermetroop) Anateo Mini 14 mm (Myoop), 15 mm (Lage Ametroop) 16 mm (Hypermetroop)

- Leverbaar in index 1.50, 1.60, 1.67, 174.

M HOC/BBGR Premier Service Door de speciale ‘Premier’ Service van BBGR worden de Anateo Mio, Anateo en Anateo Mini in alle indici met Neva Max en Neva+ multicoating binnen een week bij u afgeleverd. Deze service geldt ook voor Evolis DS en Singular DS met Neva Max en Neva+.

M STEMPELS

Anateo Mio

Anateo Mini


Maak nu kennis met de Anateo familie van BBGR Het vertrouwde multifocale ontwerp Anateo is aangevuld met een individuele versie Anateo Mio en een korte-zone versie, Anateo Mini. In deze brochure leest u meer over de technische achtergronden en de belangrijke voordelen.

Met Anateo Mini kunt u een multifocaal brillenglas met een veilige inslijphoogte van 14 mm aanbieden. Uw consument ervaart met Anateo Mini een stabiel en comfortabel beeld in kleine monturen.

Met het individualiseren van het multifocale brillenglas creĂŤert Anateo Mio het hoogste niveau van optische prestatie. Anateo Mio houdt o.a. rekening met de natuurlijke leeshouding van de consument, waardoor het ontwerp en de kijkgebieden voor nabij worden geoptimaliseerd.

De multifocale ontwerpen van BBGR geven dankzij de nieuwste freeform Digital Surfacing technologie de garantie voor het hoogste niveau in kijkcomfort.

De EyeTab, voor het opmeten van de leesafstand. Een belangrijke nieuwe parameter bij de individualisatie van Anateo Mio multifocale brillenglazen.

Voor informatie en introductie van Anateo Mio, Anateo en Anateo Mini multifocale brillenglazen kunt u contact opnemen met uw account manager of de HOC klantenservice tel. 020 – 6 951 951. Holland Optical Company B.V. www.hocsite.com info@hocsite.com

Anateo Mio  

Anateo Mio, de multifocale brillenglazen van HOC/BBGR

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you