Page 40

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού πρωτοπαρουσιάστηκε στη Γερμανία το 1977 κι έχει επιτύχει υψηλά επίπεδα αναγνώρισης από γιατρούς και ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν παρουσιάζει παρενέργειες και χαρακτηρίζεται ως απολύτως μη-επιθετική και φιλική για τον οργανισμό. Μπορεί λοιπόν να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα έως τα βαθιά γεράματα.

Bioresonance therapy

Αποτελεσματική ολιστική βιοφυσική αντιμετώπιση των αλλεργιών Γράφει η Κασσάνδρα Μουγιάκου, Ιατρός - Παθολόγος

Τ

ο πρόβλημα των αλλεργιών αγγίζει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού, παιδιά και ενήλικες. Μάλιστα, τις τελευταίες δεκαετίες, οι αλλεργίες σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με κάθε άλλη ανθρώπινη πάθηση. Με τον ερχομό δε της άνοιξης αρχίζει για πολλούς μια περίοδος μεγάλης ταλαιπωρίας, κυρίως εξαιτίας της γύρης των φυτών. Το πρόβλημα αγγίζει έως και το 25% του πληθυσμού! Το καλοκαίρι παρουσιάζονται αλλεργίες στο τσίμπιμα των κουνουπιών, της θαλάσσιας μέδουσας, στον ήλιο, τα αντιηλιακά, τα κλιματιστικά, στην σκόνη της σαχάρας, στον νοτιά, σε εποχιακά φρούτα, όπως το ροδάκινο, η φράουλα, το κεράσι, τα σύκα. Αλλεργιογόνα στα οποία υπάρχει σταθερά αντίδραση καθόλη τη διάρκεια του έτους είναι τα ακάρεα της σκόνης, το τρίχωμα ζώων, τα απορρυπαντικά, τα αρώματα, τα καλλυντικά, τροφές όπως το γάλα, το στάρι, οι ξηροί καρποί, τα συντηρητικά. Οι αλλεργικές αντιδράσεις στις τροφές, στο δηλητήριο της μέλισσας και των σφηκών καθώς και στο κρύο μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην εκδήλωση αλλεργικού σοκ (αναφυλαξία) με συνέπεια ακόμα και το θάνατο. Οι αλλεργίες στα κουνούπια, στον ήλιο, στους μύκητες υγρασίας (κλιματιστικά, νοτιάς), στα ακάρεα της σκόνης, το τρίχωμα ζώων, στο χλώριο της πισίνας συνήθως δεν επιφέρουν τόσο σοβαρές εκδηλώσεις αλλά περιορίζονται σε δερματικές εκδηλώσεις, αλλεργική ρινίτιδα ή/και επιπεφυκίτιδα και επίμονο βήχα. Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να παρουσιάσουν τοπικό οίδημα των χειλέων, κνησμό στο στόμα, δερματικό εξάνθημα, αλλά μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε κρίση άσθματος, ακόμα και σε αναφυλακτικό σοκ. Η έκθεση στον δυνατό ήλιο μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση εξανθήματος με έντονο κνησμό και ερυθρότητα, κυρίως στα σημεία του σώματος που εκτείθονται στον ήλιο. Οφείλεται στην έκθεση σε ακτινοβολία UVB και συνήθως υποχωρεί σε λίγες ώρες. Η κλινική εικόνα παρουσιάζει σταθερή βελτίωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεδομένου ότι σταδιακά το δέρμα εκτίθεται περαιτέρω στον ήλιο και γίνεται πιο ανθεκτικό. Εκτός από τον ήλιο και τη ζέστη, που προκαλούν δερματικά συμπτώματα, και το κρύο μπορεί να προκαλέσει τη λεγόμενη κνίδωση εκ ψύχους. Μπορεί να εμφανιστεί μόνο στα σημεία που ήλθαν σε επαφή με το κρύο (π.χ. εξάνθημα στα χέρια κατά την επαφή με παγωμένο προϊόν ή κνησμό στο στόμα και πρήξιμο στα χείλη κατά την κατανάλωση παγωτού). Άλλες φορές το εξάνθημα και η έντονη φαγούρα μπορεί να είναι γενικευμένα σε όλο το σώμα, π.χ. μετά ένα κρύο ντους ή μπάνιο σε κρύα θάλασσα. Σε πολύ ευαίσθητα άτομα μπορεί να συνυπάρχουν και άλλα συμπτώματα, όπως ζάλη, πτώση της πίεσης, δυσφορία από το αναπνευστικό κλπ, με άμεσο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργικού σοκ ή άμεσου κίνδυνου πνιγμού. Υπάρχει όμως τρόπος να απαλλαγεί κανείς οριστικά από τα αλλεργικά του συμπτώματα ή να 40 Holistic Life

θεραπεύσει τις λοιμώξεις με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο; Η βιοφυσική μέθοδος BICOM είναι μία τέτοια λύση. Για την αντιμετώπιση τόσο των αλλεργιών όσο και των λοιμώξεων εφαρμόζεται η αρχή της φυσικής, κατά την οποία, αν υπάρξουν ταυτόχρονα δύο ταλαντώσεις της ίδια μορφής σε αντίθετη φάση, αλληλοεξουδετερώνονται. Σύμφωνα με τις αρχές της βιοφυσικής κάθε ύλη έχει την δική της δόνηση. Έτσι, και κάθε ουσία, όπως η γύρη του πεύκου ή η πρωτεΐνη του γάλατος, έχει τη δική της δόνηση, που μεταφράζεται σε ηλεκτρομαγνητική ταλάντωση. Αυτές τις ιδιαίτερες, ατομικές δονήσεις εκλαμβάνει και επεξεργάζεται η συσκευή βιοσυντονισμού. Στη συνέχεια αποστέλλει στο σώμα του αλλεργικού ασθενούς, την ηλεκτρομαγνητική ταλάντωση της αλλεργιογόνας ουσίας στην αντεστραμμένη της μορφή. Με τη διαδικασία αυτή, στο ανοσοποιητικό σύστημα συντελείται μια τεράστια αλλαγή. Ακυρώνεται η προκαθορισμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού στη συγκεκριμένη ουσία, όπως «σβήνει» ένα πρόγραμμα από την μνήμη ενός υπολογιστή. Κατά τον ίδιο τρόπο, εξουδετερώνονται και οι μικροοργανισμοί που προκαλούν λοίμωξη. Παράλληλα, η μέθοδος επιτρέπει την διεξαγωγή ανώδυνων τεστ για τον προσδιορισμό των αλλεργιογόνων ουσιών. Δεκάδες κλινικές μελέτες, με υψηλό επίπεδο απόδειξης, αποδεικνύουν την επιτυχία της μεθόδου με τη συσκευή βιοσυντονισμού τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία, γεγονός που αναγνωρίστηκε από το Ανώτερο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου. Στις περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις το ποσοστό επιτυχίας της μεθόδου ξεπερνάει το 80%! Αυτό σημαίνει ότι 8 από 10 άτομα θα ιαθούν ή τουλάχιστον θα βελτιωθούν ως προς τα αλλεργικά τους συμπτώματα. Αν ο ασθενής ακολουθήσει σωστά τις συστάσεις κατά την διάρκεια της θεραπείας είναι πολύ πιθανό να εξαλειφθούν οριστικά ή να μειωθούν σημαντικά τα αλλεργικά συμπτώματα. Τα έως τώρα αποτελέσματα διδακτορικής διατριβής πάνω στην επίδραση της μεθόδου σε αλλεργικούς ασθενείς και κύτταρα, που διεξάγεται στην Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης (Τμήμα Ιατρικής Δ.Π.Θ., υποψήφιος διδάκτορας ο Περικλής Καράκος με υπεύθυνο τον καθηγητή Θεόδωρο Λιαλιάρη), δείχνουν ότι το 78% των αλλεργικών ασθενών παραμένει καλά ή με σημαντική βελτίωση ένα χρόνο μετά την διεξαγωγή της θεραπείας. Είναι σαφές ότι το ποσοστό επιτυχίας εξαρτάται εν μέρει, από το αν υφίστανται άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες (στρες, τοξικές ουσίες, συντηρητικά, μόλυνση περιβάλλοντος, αποδυναμωμένη εντερική χλωρίδα κλπ). Ωστόσο, πολλοί από αυτούς τους παράγοντες μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα με την βιοφυσική θεραπεία, προσφέροντας μια ολιστική προσέγγιση.

Holistic Life τεύχος 79  
Holistic Life τεύχος 79  

Περιοδική έκδοση για τις συμπληρωματικές και εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας.

Advertisement