Page 1

Eerste jaargang • nummer 1• september 2010

Deze maand: Beveiligers maken zich op voor protestacties Gemeenten moeten vastgoed uitbesteden Hoge lunchprijzen: broodje aap?

1


VakBeurS Facilitair

Schoonmaak, beeldschermstoelen, zonwering, koffie, opbergsystemen, belettering‌ Zomaar een aantal zaken waar in uw bedrijf behoefte aan is. Wilt u zich hierover en over nog veel meer facilitaire zaken snel en goed laten informeren? Bezoek dan vakbeurs Facilitair!

www.vakbeursfacilitair.net

19, 20 en 21 januari 2011 Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch


stellen en verzenden van een tweetal 0-nummers hebben we geprobeerd de juiste toon en werkwijze te vinden. Uw positieve reacties geven ons groen licht om op deze wijze door te gaan. Een degelijke kwaliteit, soms met een kwinkslag, maar vooral kwalitatieve, praktijkgerichte informatie en to the point. Een leerproces voor alle betrokkenen. De redactie heeft één gezamenlijke doelstelling, de facilitair verantwoordelijke managers en medewerkers in het mkb, te informeren omtrent de trends en ontwikkelingen in de facilitaire markt. Up to date en praktijkgericht. Al rijdend door Nederland wordt het heel snel duidelijk, Nederland kent veel verouderende be• Henny Brullemans

drijfsterreinen. Bedrijfsterreinen die hoognodig een opknapbeurt behoeven. Vooral de industriële complexen worden getroffen door functionele veroudering. Smalle straten, een te kort aan parkeerplaatsen en een infrastructuur veelal uit de jaren 60 en 70. Dit gegeven was een aanleiding voor de redactie van het Maandblad MKBFacilitair om dit onderwerp eens nader onder de aandacht van onze lezers te brengen. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en de Brabantse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen hebben MKBFacilitair en daarmee ook u, een blik in de toekomst, van geherstructureerde en opgeknapte bedrijventerreinen gegeven. Wij wensen u veel leesplezier.

• Peter van Oosten

Uitgave HoLaPress Communicatie B.V. Postbus 130, 5550 AC Valkenswaard T. 040 - 208 60 00 - F. 040 - 208 60 09 E. info@mkbfacilitair.info W. www.mkbfacilitair.info REDACTIE Henny Brullemans (hoofdredacteur), Peter van Oosten (hoofdredacteur), Nicole Kluijtmans, Ton de Kort, Ralf Pijnenburg (eindredacteur), Willem-Jan Schampers T. 040 - 208 60 28 - E. redactie@mkbfacilitair.info Aan dit nummer werkten verder mee: Marc Charlier, Peter J. Latjes, Yvonne Meijer, Wendy van de Plasse, Edith Schut Abonnementen Per jaar: € 50,- (excl. BTW) opgave via website www.mkbfacilitair.info of abonnementen@mkbfacilitair.info Advertenties Liesbeth Habraken, Esther Geldens T. 040 - 208 60 00 E. advertentieservice@mkbfacilitair.info VORMGEVING Berbel van Duppen Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aanzien van (de inhoud van) deze uitgave zijn uitdrukkelijk voorbehouden aan HoLaPress Communicatie B.V. c.q. de betreffende auteur

hoofdredactioneel

Het eerste officiële nummer van het maandblad MkbFacilitair ziet het levenslicht. Door het samen-

1

Deze maand: Verloedering De BOM en de BHB gaan een groot aantal Brabantse bedrijventerreinen opknappen. Na de herstructurering is goed parkmanagement geboden. .......................................................................................... Vastgoed Gemeenten moeten hun vastgoed veel vaker gaan uitbesteden. Dit vindt Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Van efficiënt vastgoedbeheer is volgens deze organisatie vaak geen sprake. .......................................................................................... Lunchprijs De lunch in het bedrijfsrestaurant is duurder geworden. Volgens het CBS stegen de prijzen in twee jaar tijd met 24 procent. De Veneca trekt de cijfers van het CBS echter ernstig in twijfel. .......................................................................................... Installatiekosten Gebouwgebonden installaties zijn nog steeds een onderschoven kindje in de bouwsector. Dit terwijl installatiekosten een steeds groter onderdeel is geworden van de totale bouwsom.

9 16 17 18

BedrijfFacilitair | september 2010 | 3


StarConsult kent uw business en biedt u oplossingen voor de meest uiteenlopende facilitaire kwesties. Of het nu gaat om een verhuizing, een optimale werkplekin-

Richt u zich op de kern, dan regelen wij alles eromheen

deling, een bedrijfskantine of een nieuw schoonmaakcontract, StarConsult adviseert en realiseert maatwerk voor u. Zodat u zich op uw core-business kunt richten.

Organisatie of reorganisatie van uw fa-

StarConsult Vughtstraat 20 A 4708 NA Roosendaal tel: 0165-520820 info@starconsult.nl www.StarConsult.nl

cilitaire dienst, StarConsult draait er zijn hand niet voor om. StarConsult adviseert en realiseert voor uw het beste resultaat.

Een adres vooral uw faciltaire zaken, dat werkt tijd- en kostenefficiĂŤnt En de kwaliteit? Die is gegarandeerd.


Verder lezen? Al abonnee? Dan kunt u hier inloggen.

Met een abonnement kunt u zich als facilitair verantwoordelijke 24 uur per dag, het gehele jaar door, laten informeren over de jongste stand van zaken in uw sector. En dat voor de prijs van slechts €50,- per jaar. Inclusief een beperkte toegang tot de bibliotheek, de vacaturebank, het bedrijvenregister en de nieuwsbank. En wie zich vóór 1 januari 2011 abonneert, krijgt tot 1 januari 2012 inzage!

Ja, ik wil een abonnement afsluiten.

Meer informatie

Nog geen abonnee?

http://nieuws.holapress.com/uploaded_files/maandbladen/pdf/BedrijfFacilitair_1_geen_login_ond  

http://nieuws.holapress.com/uploaded_files/maandbladen/pdf/BedrijfFacilitair_1_geen_login_ond.pdf

Advertisement