Page 1

La setmana passada Aventura Girona va estar a l'Alt Urgell impartint formació amb l'ECAM (Escola Catalana d'Alta Muntanya) realitzant un crèdit de síntesi per a l'IES Pere Fontdevila de Gironella sota el títol d’Excursionisme i Descoberta. Hem dut a terme amb alumnes de 2n d'ESO l’ activitat de passeig amb raquetes neu , explicant la seva història, elements i la seva progressió, tot donant a conèixer el funcionament d’ un aparell de seguretat importantíssim en muntanyisme com l’arva , (aparell de recerca de víctimes d’allaus) imprescindible a l'hora de practicar esports d'hivern. Paral.lelament hem treballat l'orientació a la muntanya, utilitzant les diferents tècniques i/o interpretacions possibles tals com l’entorn, mapes, brúixola, altímetre, gps i per finalitzar varem realitzar un Circuit de Orientació tot cercant fites indicades en un mapa que ens va permetre desenvolupar totes les tècniques assimilades.

També varem impartir formació de l'ECAM a la comarca del Ripollès, en aquest cas realitzant un crèdit d'orientació per a l'IES Abat Oliva de Ripoll que, sota el títol Formació Tècnica d’ Excursionisme s’inclou dins dels estudis de Primer Nivell de Excursionisme de l’ensenyament de grau mitjà, corresponent al títol de Tècnic d'Esport. Es feu una primera presa de contacte dels alumnes amb el medi realitzant la recerca d’unes fites pre-establertes en un mapa tot tenint com únics medis disponibles un mapa, una bruixòla i un altímetre, tot posant en pràctica els coneixements adquirits a l’aula.

Aventura Girona col·labora amb l' Ecam  
Aventura Girona col·labora amb l' Ecam  

La setmana passada Aventura Girona va estar a l'Alt Urgell impartint formació amb l'ECAM (Escola Catalana d'Alta Muntanya) realitzant un cr...