Issuu on Google+

Ogilvy Washington Office

177

Washington, D.C., USA

Completion: 2015

Located on a single floor in a downtown office

Due to the nature of Ogilvy’s work,

Sustainable design strategies contribute

building, the new Ogilvy Washington, D.C.,

highlighting its brand identity was a critical

to a healthy workplace that has achieved

office promotes collaboration and innovation

component of the design. The office

LEED Silver certification. The design

while celebrating the firm’s creative culture.

advertises the agency’s talents to existing

includes access to outdoor views, water use

and potential clients. Strategic use of the

reduction, optimized energy performance

The consolidated modern space contributes

brand permeates the space, creates a sense

through a minimum lighting power reduction

to a more productive and efficient workplace

of differentiation and generates a sense of

of 25 percent, Energy Star equipment, low-

than Ogilvy’s previous office, which was

employee pride. A simple color and materials

emitting materials and furniture, and visible

spread across two connected floors.

palette provides a layered brand experience

incorporation of recycling and environmentally

that illustrates the firm’s personality. Applied

conscious practices.

Annual LPD: 0.72 W / sf 28% below ASHRAE 90.1

The open floor plan features a one-size-fits-all

vinyl graphics designed by Ogilvy’s team

benching system for every staff member,

prominently adorn office walls. Pinup areas

including the CEO. Traditional and new ways

exhibit in-process and finished work samples.

of working are supported by a variety of space types including open/closed collaboration

In the lobby, elevator doors emphasize

spaces, phone rooms, video editing suites, a

Ogilvy’s signature logo. The reception area

café, a library and a “quiet car” environment

features a custom mural of founder David

that supports heads-down work. Each space

Ogilvy with one of his celebrated quotes: “Aim

is named for a D.C. landmark, eatery or

for the remarkable.”

institution corresponding to its “neighborhood” or location within the office. A straightforward circulation path creates views and connections throughout the office.

◄ café

2016 design annual

23,000 sq. ft. / 2,140 sq. m.


2016 HOK Design Annual