Issuu on Google+

Polsinelli Headquarters

237

Kansas City, Missouri, USA

The new headquarters for Polsinelli gives

like a sculptural wood ribbon that creates

for mock trials, while the attorney lounge

225,000 sq. ft. / 20,900 sq. m.

this fast-growing law firm a signature office

visual and physical connectivity. As the

provides flexible seating options.

building that embodies its culture and values.

primary architectural element in the space,

Plaza Vista mixed-use development: 250,000 sq. ft. / 23,225 sq. m.

As the anchor tenant of the Plaza Vista

the stairwell provides a graceful elegance that

The LEED certified building features an

balances the rectilinear forms of the building.

H-shaped footprint composed of two precast

mixed-use development, Polsinelli had clear Completion: 2013

and glass structures connected by a central

goals for the building’s interior environment

The plan's strategic adjacencies optimize

glass link. The massing of the structure

and architectural character. The team

operational efficiencies and give Polsinelli the

reduces the building’s visual scale, creates

worked closely with the law firm’s leaders and

flexibility to reconfigure the layout over its

outdoor spaces at the entries and maximizes

developer VanTrust Real Estate to design a

20-year lease. The team paid close attention

the number of offices along the windows.

building that achieved Polsinelli’s vision while

to the size and allocation of offices, libraries,

Vertical proportions and a distinct precast

creating a valuable asset for VanTrust.

attorney lounges and other ancillary areas.

texture pay homage to the surrounding

Designed to showcase views of Country Club

Polsinelli’s modern work environment features

Plaza, the interior environment for Polsinelli’s

collaborative seating areas throughout

450 employees is timeless and metropolitan.

the building and sit-stand workstations in

A seven-story, cantilevered stairwell winds

all administrative and associate offices.

through the center of the building and acts

Multipurpose training rooms provide space

Country Club Plaza architecture.

◄ central stair

2015 design annual

Offi ce building:


2015 HOK Design Annual