Issuu on Google+

Aegis Media Office 9

New York, New York, USA

Completion: 2012

This contemporary, dynamic workplace

for the office, providing a flexible space for

reflects Aegis Media’s energy and creativity

presentations, meetings and town hall events.

while responding to its growth as a global

The Tank bisects the building core and reads

media and digital communications leader.

as a three-dimensional volume, sheathed in reclaimed oak panels that add warmth and

The design for renovating Aegis’ existing

contrast with the all-white office interior.

space creates a light, bright aesthetic in an open-plan environment. The office’s color

Offices and workstations are customized to

palette plays on shades of white, creating a

support the company’s creative work style.

gallery where Aegis’ people can display their

Branding throughout the office supports

work. Light woods bring a natural feel to the

Aegis and its family of companies with

office while complementing the color palette.

a flexible layout that allows applications to change as groups relocate within the

By widening the existing stairway between

space. The project follows best practices in

floors 13 and 14 and adding cafés and open

sustainable office design.

workspaces, designers created a social hub linking the two floors. Nicknamed “The Tank,” this iconic space acts as a focal point

◄ café

2014 design annual

94,000 sq. ft. / 8,700 sq. m.


2014 HOK Design Annual