Page 1

Ondernemen 2-jarig Associate-Degreeprogramma

Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband van Hogeschool Rotterdam, Albeda College en Zadkine


Ben jij een professional of zit je in de laatste fase van het middelbaar beroepsonderwijs en wil je graag verder studeren? Het Associate–degreeprogramma ’Ondernemen’ stelt je in staat je verder te ontwikkelen en je kennis te verdiepen als ondernemer. Nadat je je diploma –de ’Associate degree’- hebt behaald, kun je verder studeren aan de hbo-opleiding Small Business en Retail Management van Hogeschool Rotterdam. Vanaf september 2011 kun je aan Hogeschool Rotterdam het 2-jarig Associate Degreeprogramma (Ad) ‘Ondernemen’ volgen. Deze Ad richt zich op professionals en afgestudeerden uit het mbo, die zich als zelfstandig ondernemer willen vestigen of als zelfstandig ondernemer hun relevante werkervaring willen onderbouwen. Deze Ad vormt een brug tussen mbo-niveau 4 en de hbo-opleiding Small Business en Retail Management. De hogeschool heeft dit Ad-programma ontwikkeld onder de naam Rotterdam Academy in nauwe samenwerking met het Albeda College en Zadkine. Waarom is een Ad ‘Ondernemen’ interessant voor jou? Als je na je middelbare beroepsopleiding graag je kennis en vaardigheden op het gebied van ondernemen wilt uitbreiden, zit je bij onze Ad goed. De Ad ‘Ondernemen’ helpt je een eigen bedrijf te starten of –als je al een bedrijf hebt - dit verder uit te bouwen. Ook wordt binnen bedrijven en organisaties steeds meer een beroep gedaan op ‘’ondernemende’’ managers. Ook hiervoor leidt het Ad-programma op. Beroep Ad-programma’s leiden op tot een wettelijk erkend Associate degree-diploma. Na afronding van je Ad ‘Ondernemen’ kan je een eigen onderneming starten of een franchiseonderneming beginnen. Daarnaast leidt de Ad Ondernemen op tot functies als shopmanager, (assistent-) vestigingsmanager, bedrijfsleider of filiaalmanager. Heb je de smaak van het studeren te pakken gekregen dan kun je na het Ad-programma direct instromen in het derde jaar van de hbo-opleiding Small Business en Retail Management.


Bastiaan Koetsveld is ondernemer pur sang. Na een korte periode in loondienst koos hij voor het ondernemerschap en begon met het bedrijf VoorkomLeegstand. Inmiddels heeft Bastiaan ook nog twee andere succesvolle bedrijven. Zijn motto is: Passies leiden tot prestatie. Ondernemen is mijn passie! Oud-student Small Business en Retail Management

Programma De duur van het programma is twee jaar. Het programma richt zich op vier praktijkgestuurde thema’s: ondernemerschap, marketing, finance en communicatieve vaardigheden. Deze thema’s staan ook centraal in de projecten die je tijdens het programma gaat doen. Door deze projecten - maar ook door stages en praktijkopdrachten - vind je aansluiting bij de beroepspraktijk. Door theorievakken diep je jouw specifieke vaardigheden verder uit. De focus op ondernemerschap zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in jouw positie binnen de arbeidsmarkt. Je leert bedrijfsmatig en commercieel denken, functioneren en presenteren, zodat je jouw producten met vertrouwen op de markt kunt brengen. De afstudeeropdracht bestaat uit: ¬ een strategisch plan voor een bedrijf schrijven en een businessplan voor een door jou op te starten onderneming schrijven en verdedigen; ¬ onderdelen voor het Certificaat Ondernemerschap. Studieloopbaanbegeleiding vormt een belangrijk onderdeel binnen het programma. Voltijd en duaal Deze Ad wordt zowel in voltijd als duaal aangeboden. Toelating Voor toelating gelden de volgende eisen: ¬ Je bent in het bezit van een mbo-niveau 4-, havo-, of vwo-diploma. Daarbij kunnen eisen worden gesteld aan je doorstroomprofiel of vakkenpakket; ¬ Mocht je niet over voldoende opleiding beschikken, dan kun je bij Hogeschool Rotterdam een toelatingstraject 21+ afleggen. Bij succesvolle afronding ben je toelaatbaar tot het Associate-degreeprogramma.


Ondernemen 2-jarig Associate-degreeprogramma

Meer informatie Kijk voor meer informatie op hogeschoolrotterdam.nl/adondernemen of neem contact op met afdeling Studievoorlichting: mail naar studievoorlichting@hro.nl of bel (010) 794 44 00.

Ben jij die nieuwe startende ondernemer? Colofon Uitgave ¬ Rotterdam Academy Ontwerp ¬ Didot Design bno, Rotterdam Fotografie ¬ Hans Tak Druk ¬ Drukproef BV

Opleidingsbrochure Hogeschool Rotterdam, Ad Ondernemen  
Opleidingsbrochure Hogeschool Rotterdam, Ad Ondernemen  

Opleidingsbrochure Hogeschool Rotterdam, Ad Ondernemen

Advertisement