Page 1

bachelor in de elektronica-ICT campussen Kortrijk en Oostende


Elektronica Petra, een oud-studente, wil blijvend uitdagingen krijgen. Het klinkt grappig, maar ik wilde oorspronkelijk niet bij BARCO werken, ik was hier op bedrijfsbezoek geweest en als bachelor elektronica verwachtte ik een functie in productie te krijgen. Dat leek me maar niets. Ik heb dan ook nooit spontaan gesolliciteerd tot een interimkantoor me deze job aanraadde. Nu ben ik Technical Writer en schrijf ik technische manuals voor hoogtechnologische producten. Een degelijke kennis van elektronica is onontbeerlijk hiervoor. Ik wou blijvende uitdagingen en tot nu toe heb ik die altijd gekregen. ICT Volgens David, een oud-student, is de grootste drijfveer de band en het overleg met de collega’s. Mijn eerste opdracht na de hogeschool was het ontwerpen van een module om digitaal audio op te nemen en weer te geven, en die te programmeren. Daarna ben ik overgestapt naar de pure software, zowel voor low-end toepassingen als voor krachtige embedded platformen. Nu ben ik tewerkgesteld als Software Engineer maar mijn kennis van hardware is zonder meer een grote troef bij het uitoefenen van mijn taken.


Elektronica-ICT fascineert je en je wil er meer over weten … Je bent creatief en wil later een boeiende job … Kies dan voor bachelor in de Elektronica-ICT Een opleiding tot professionele bachelor is boeiend. Studeren aan VIVES staat voor een praktijkgerichte opleiding die dicht bij de realiteit van het werkveld staat. Theorie en praktijk zijn met elkaar verbonden. Er is heel wat laboratoriumwerk en projectmatig leren. Breng je eigen laptop mee en leef als een echte student. Wij vermijden grote groepen en staan dicht bij onze studenten. Wij vinden daarbij niet alleen het technische aspect belangrijk; naast een sterke algemene vorming van wetenschappen en talen stimuleren wij ook het sociale zoals teamwerk, rapporteren, communiceren, presenteren, initiatief nemen … Onze samenleving wordt steeds meer een informatiemaatschappij. Het gebruik van elektronische middelen is niet meer weg te denken: dagelijks maken we gebruik van computernetwerken, van smartphones en GPS, van geautomatiseerde systemen … Onze opleiding biedt je dan ook alle kansen om de praktijk en toepassingen van deze systemen te leren beheersen.

Kan een ASO-leerling deze studies aanvatten? Als je graag praktisch bezig bent, dan is de opleiding professionele bachelor in de elektronica-ICT zeker een goede keuze. Wil je achteraf verder studeren, dan kan je via een schakelprogramma het universitair diploma van master in de industriële wetenschappen elektronica-ICT behalen in dezelfde studentenstad. Jouw toekomst? Die is verzekerd. De markt zoekt naar dit soort profielen. Een brede waaier van knelpuntberoepen ligt voor je open: onderhoud en installatie van elektronische systemen, hardware-ontwerper, netwerk- en systeemontwerper, programmeur van embedded systemen, technisch-commerciële medewerker, servicemedewerker, trainer … misschien start je wel een eigen bedrijf.


ACCENTEN CAMPUS KORTRIJK semester 1

gemeenschappelijk traject: basiselektronica, digitale systemen, initiatie ICT

afstudeerrichting elektronica

afstudeerrichting ICT

semester 2 project analoge systemen

semester 2 project webontwerp, software design

semester 3 automatisering, elektronica, telecom

semester 3 automatisering, microcontrollers, softwaredesign

semester 4 project, audio, applicatieontwikkeling

semester 4 project, webontwerp, datacommunicatie

semester 5 telecom, industriële sturingen

semester 5 embedded systems, automatisering

semester 6 geïntegreerd project - bachelorproef

semester 6 geïntegreerd project, bachelorproef

ACCENTEN CAMPUS OOSTENDE semester 1

gemeenschappelijk traject: elektronica, informatica, webtechnologie

afstudeerrichting elektronica

afstudeerrichting ICT

semester 2 elektriciteit

semester 2 databases

semester 3 elektronica, elektronica, vermogensturingen

semester 3 computerarchitectuur, datacommunicatie

semester 4 elektronica, telecommunicatie, regeltechniek

semester 4 Cisco CCNA 1&2, Windows 1, webscripten

semester 5 PLC, data- en draadloze communicatie, µP

semester 5 Cisco CCNA 3&4, Linux, Windows 2, webapplicaties

semester 6 bachelorproef

semester 6 bachelorproef


MEER INFORMATIE e-ict.kortrijk@vives.be tel. 056 26 41 20 www.vives.be/elektronica-kortrijk www.vives.be/ict-kortrijk e-ict.oostende@vives.be tel. 059 56 90 00 www.vives.be/elektronica-oostende www.vives.be/ict-oostende.be

VIVES campus Kortrijk

E403 ROESELARE

N50 BRUGGE

BRUGGE

IEPER

A19

R8 KORTRIJK

N8

N43

MENEN

GENT

LILLE PARIS

GENT ANTWERPEN

EXIT 2 ZUID XPO KORTRIJK

E17 EXIT XPO KORTRIJK

N43 MOUSCRON

VIVES E403 DOORNIK campus Oostende

N50 DOORNIK

campus Kortrijk Industriële Wetenschappen en Technologie Doorniksesteenweg 145 8500 Kortrijk vives.be

N34

OOSTENDE

R31 A10 JABBEKE

N318 E40

MIDDELKERKE

campus Oostende Industriële Wetenschappen en Technologie Zeedijk 101 8400 Oostende

N33 GISTEL

vives.be

elektronica ict  
elektronica ict  

aan de VIVES Hogeschool meer info hierover (3) campus Kortrijk en campus Oostende

Advertisement