Page 1

HOFPLEIN ROTTERDAM

VOORSTELLING

DE TOVENAAR VAN OZ

SEIZOEN 2011/2012 NR. 1 | SEPTEMBER 2011

DE KLEINE ZEEMEERMIN Te zien t/m november 2011

IN ROBIN HOOD

Inge Ipenburg

DE TOVENAAR VAN OZ

betoverende familievoorstelling

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

JORIS LUTZ

KAARTVERKOOP GESTART! WWW.HOFPLEINROTTERDAM.NL | 010 243 50 50 1


UITGELICHT Alle jongerenvoorstellingen nu met

Hofplein Rotterdam is het allerleukste theater voor jonge mensen! Een echt droomtheater, met fantastische voorstellingen. Maar ook een theater waar je je eigen toneeldromen waar kunt maken. Hofplein Rotterdam neemt je het hele seizoen mee op avontuur. Zoek mee naar De tovenaar van Oz met Dorothy, de vogelverschrikker, de blikken man en de leeuw. Of sluit je aan bij de stoere goudzoeker Ben en het mooie indianenmeisje Zilverslang, die op weg zijn naar het Wilde Westen van de vreemde broers de Daltons. Duik vervolgens het oerwoud in met Mowgli, Baloe, koning Louis en alle anderen uit het Jungle Boek.

Inge Ipenburg over haar rol als heks in DE TOVENAAR VAN OZ

- Louis Lemaire 2

4

5

P

12

Een echte Rotterdamse voorstelling vol hilariteit met een bizarre ontknoping. Bestel snel kaarten via onze website!

Theaterparadijs voor de hele kleintjes: beleef de avonturen van o.a. Rupsje, Fiet wil rennen en de Zeven kikkertjes!

6

P

Wie is de maker van deze opera en is de gemene heks in het echt ook zo eng? Een dubbelinterview waarin de regisseur en actrice elkaar het hemd van het lijf vragen...

10 Jongerenvoorstellingen 18 Maandagenda 2011/2012 22 Van voorstellingen naar opleidingen 23 Column Inge Ipenburg 32 Huur een zaal voor je eigen evenement

ROBIN HOOD

P

PEUTER & KLEUTERDAGEN

DE KLEINE ZEEMEERMIN

VERDER IN DIT PROGRAMMABOEK

16

SHAKESPEARE OP DE CAMPING P

P

P

INHOUD

Krijg je er nog geen genoeg van? Reis dan mee met De gelaarsde kat naar het land van de Markies van Karabas. En help Robin Hood met het bevrijden van Marianne uit de handen van de slechte Baron, met de hulp van Broeder Tuck natuurlijk. Wil je liever zelf op het toneel staan en leren spelen, zingen en dansen? Sluit je dan aan bij Hofplein Rotterdam en schrijf je in voor: de Jeugdtheaterschool, De Theaterhavo/vwo, De MBO Theaterschool of de HBO Acteerschool. Want Hofplein Rotterdam is altijd op avontuur. Reis met ons mee door de wondere wereld van het theater.

10

50% KORTING

bij Hofplein Rotterdam.

Een speedinterview met Joris Lutz. Te zien in de kerstvakantie!

COLOFON

SHOP & EXTRA Maak een backstagetour door het theater, vier feest bij Hofplein Rotterdam of laat de theaterdocenten van Hofplein Rotterdam bij jou op school langskomen om te helpen bij je eigen schoolmusical!

Uitgave Hofplein Rotterdam Fotografie Maarten Laupman, Joke Schot, Suzanne van de Kerk, Ingvild Molenaar Druk Habo DaCosta Met dank aan Touch Creative, Cinderella Schaap en sponsors.

20

P

VAN VOORSTELLINGEN NAAR OPLEIDINGEN Op toneel in je

VRIJE TIJD vanaf 6 jaar?

HAVO/VWO

Met doe je ook film, 足vormgeving of theater.

24

26

P

P

Kan ik werken in het theater met een

Non-stop acteerlessen volg je op de

diploma?

opleiding!

MBO

28

P

HBO

30

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

DROMEN worden werkelijkheid

P

3


SHAKESPEARE

4

OP DE CAMPING

SHAKESPEARE OP DE CAMPING

PEUTER & KLEUTERDAGEN

Een echte Rotterdamse voorstelling vol hilariteit met een bizarre ontknoping.

Zevendaags festival voor de hele kleintjes. Dat is iedere dag een voorstelling, spelletjes en gratis limonade. Voor papa en mama is er gratis koffie of thee.

2 SEPT-8 OKT Ook in Barendrecht & Ridderkerk

2-9 NOV

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

Met o.a. Fiet wil rennen door Rik Rikken, Ik woon in een huis door Dirk Scheele en Zeven kikkertjes door Poppentheater Jacobus Wieman.

5


NOG TE ZIEN

DE KLEINE ZEEMEERMIN

VOORSTELLING

DE KLEINE ZEEMEERMIN

23 SEPT-13 NOV

CARLA VAN DRIEL

6 juli 2011, diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Actrice Karin Warmenhoven en regisseur Carla van Driel interviewen elkaar over hun passies, hun onzekerheden en met name over De Kleine Zeemeermin, de voorstelling die ze dit seizoen samen maken voor Hofplein Rotterdam. Het indrukwekkende Oceanium van Blijdorp blijkt een prachtige inspiratiebron te zijn geweest voor de spelers van het stuk, en tevens een mooie plek voor de twee dames om van gedachten te wisselen >>

6

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

‘ALLES KLOPT BIJ DEZE VOORSTELLING’ 7


VOORSTELLING

DE KLEINE ZEEMEERMIN

Carla “Ik werd al van jongs af aan door mijn ouders meegenomen naar opera’s. Vanaf mijn 14de sliep ik zelfs iedere avond in met de platenspeler aan. Ik draaide muziek van Leonard Cohen, Beethoven en Tsjaikovski. Ik was toen al dol op opera’s. Vooral om naar te luisteren; ik keek er liever niet naar. De muziek en de zang vond ik prachtig, maar op het toneel oogde het stijf en statisch. Ik ben zelf opera’s gaan maken om er nieuw leven in te blazen.”

KARIN: WAT IS JOUW IDEALE AVOND UIT? Carla “Ergens aan zee, zittend op het strand met geroosterde kip en een fles witte wijn. Het liefst in het gezelschap van een filmster als Alain Delon, Catherine Deneuve of Jack Nicholson.”

CARLA: WAT IS JOUW DROOMROL? Karin “Ik vind het geweldig om de slechterik te spelen, maar ik droom ervan om een keer Edith Piaf te mogen spelen. Het lijkt me enorm spannend om deze zangeres als personage neer te zetten. Zij heeft zo’n zwaar leven heeft gehad, zoveel pijn geleden.”

CARLA: BEN JIJ ACTRICE VOOR HET LEVEN? Karin “Acteren vind ik fantastisch. In de toekomst wil ik nog wel in een film spelen, of stemmen inspreken. Ik heb ooit gefigureerd in de film The Discovery of Heaven. Ik moest wel 20 keer opnieuw voorbijlopen als figurant en daarna hebben ze me er alsnog uitgeknipt, haha. Dus dat wil ik graag nog eens goed overdoen.”

Karin is oud MBO

8

leerling en actrice in o.a. Assepoester en Turandot. Carla is regisseur van o.a. Carmen en Le Sacre du Printemps.

CARLA: HOE IS HET OM IEDERE AVOND DEZELFDE VOORSTELLING TE SPELEN? Karin “Voor iedere show ben ik enorm zenuwachtig. Vlak voordat ik het podium op ga, denk ik altijd: waarom doe ik dit? Help! Elke voorstelling is voor mij een uitdaging.”

CARLA: WAT IS JOUW GROOTSTE BLUNDER OP HET TONEEL? Karin “Dat gebeurde toen ik in De club van de lelijke kinderen speelde. Net toen ik mijn hoge noot wilde halen, liet ik per ongeluk een keiharde boer midden in een lied. Ik heb gedaan alsof het bij de voorstelling hoorde.”

‘Elke voorstelling is weer een uitdaging ’ Karin

KARIN: OM WELK MOMENT MOET JIJ HET HARDST LACHEN BIJ DE KLEINE ZEEMEERMIN? Carla “Dat is zonder enige twijfel wanneer jij als Ursula de zeeheks totaal onverwacht de zaal instormt op het nummer ‘We Had It All’ van Dolly Parton. Tijdens deze solo verzin je telkens weer iets nieuws, waardoor het altijd verrassend blijft. Ik kan er geen genoeg van krijgen.”

KARIN: WAAROM MOETEN MENSEN NAAR DE KLEINE ZEEMEERMIN GAAN? Carla “In deze voorstelling word je twee uur lang vermaakt en geraakt. Het is echt een voorstelling voor jong en oud. Het decor, de spelers en de kostuums, alles klopt bij deze voorstelling. Je komt oren en ogen tekort.”

Van 23 sept - 13 nov is deze sprookjesachtige voorstelling te zien in het Hofpleintheater! Wees er snel bij en reserveer via onze website.

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

KARIN: CARLA, JE MAAKT OPERA’S VOOR EEN JONG PUBLIEK. HIELD JIJ ALS KIND OOK AL VAN OPERA?

9


VOORSTELLINGEN

JONGEREN

KLASSIEK THEATER

ACTIEF THEATER

BACCHANTEN

VANAVOND IN DE KROEG

Deze jongerenvoorstelling is gebaseerd op het klassieke drama van de grote Griekse dichter Euripides. De vrouwen van het strenge Thebetaanse volk willen niet langer meer de vele opgelegde regels naleven. Ze verlangen naar vrijheid. Het vrije volk de Bacchanten geeft ze die vrijheid, waar ze zo naar hebben verlangd. Maar dan komt de kater…

22 SEP T/M 15 OKT 2011

Vanavond in de kroeg is een terugkerend concept met verschillende voorstellingen. De Shakespearezaal wordt omgetoverd in een sfeervolle kroeg waar iedereen onder het genot van een drankje kan genieten van een avondvullend programma vol afwisseling, met maar liefst drie verschillende voorstellingen met dans en theater.

REPRISE

MUZIEK THEATER

10 FEB T/M 31 MRT 2012

SCROOGE

Moderne bewerking van A Christmas Carol

18 NOV T/M 29 DEC 2011

50% KORTING

3 VOORSTELLINGEN* VOOR VIJFTIEN EURO

Koop in één keer de kaarten voor de try-outs van Scrooge, Vanavond in de kroeg en Wie vermoordde Ifigeneia voor maar € 15,- (normaal € 30,-).

10

*Dit betreft try-out voorstellingen

KLASSIEK THEATER

IFIGENEIA

Twee duizend jaar geleden werd Ifigeneia vermoord. Wat er precies is gebeurd, is tot op heden nog steeds een groot mysterie. In deze voorstelling wordt het geheim van deze oudste ‘cold case’ ontraadseld. De Griekse dichter Euripides schreef hier twee totaal verschillende stukken over. Zeer verdacht! Waarom deed hij dat? Wat is de waarheid? Heeft hij er iets mee te maken?

13 APR T/M 26 MEI 2012

:

DE

MO

R VE

I F I

E WI

A I E

N E G

D OR

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

Ebeneezer Scrooge is stinkend rijk. Op een nacht krijgt Scrooge bezoek van de geest van Marley, zijn overleden zakenpartner. Marley raadt hem aan zijn gedrag te veranderen voor het te laat is. Tevens waarschuwt hij Scrooge dat drie geesten - de geesten van Kerstmis uit heden, verleden en toekomst - hem zullen bezoeken. Verandert Scrooge door dit bezoek van een krenterige oude vrek in een goedhartige vrijgevige man? Scrooge is een moderne bewerking van A Christmas Carol, geschreven door Charles Dickens.

BESTEL NU ALVAST UW KAARTEN! WWW.HOFPLEINROTTERDAM.NL | 010 243 50 5011


VOORSTELLING

DE TOVENAAR VAN OZ

INGE IPENBURG

BESTEL SNEL KAARTEN

DE TOVENAAR VAN OZ

12

16 DEC-5 FEB

Dit najaar presenteert Hofplein Rotterdam de familievoorstelling De tovenaar van Oz. Net zoals in alle grote voorstellingen van Hofplein Rotterdam, is ook dit keer een belangrijke gastrol weggelegd voor een professionele acteur. En wie anders kan de rol van heks beter spelen dan actrice Inge Ipenburg? Zij werd beroemd door haar vertolking van Martine Hafkamp, één van de gemeenste karakters uit de immens populaire tv-serie Goede Tijden Slechte Tijden >>

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

‘HEERLIJK OM WEER HEKS TE ZIJN’ 13


VOORSTELLING

DE TOVENAAR VAN OZ

Inge wist niet precies wat haar te wachten stond toen ze ‘ja’ zei tegen de rol, maar was wel bekend met Hofplein Rotterdam. Tijdens haar eerste bezoek aan het theater voelde het echter gelijk vertrouwd. “Toen ik hier voor de eerste keer de trap opliep, dacht ik ‘wat leuk! Hier ga ik een tijdje werken!’ Dat voelde heel plezierig!” Ze verheugt zich enorm op het spelen met de talenten van Hofplein Rotterdam, met wie ze de liefde voor het theater deelt. “Het leuke van spelen met acteurs van Hofplein Rotterdam is dat het allemaal mensen zijn die ontzettend graag op het toneel willen staan. Ze hoeven er niet hun brood mee te verdienen en ze willen niets liever doen dan toneelspelen. Ze willen veel leren en goed zijn en worden in wat ze doen. Dat is een hele fijne omgeving om in te vertoeven.”

De tovenaar van Oz is gebaseerd op het wereldberoemde avontuur van Dorothy, die na een wervelwind terecht komt in het land van Oz. Om weer thuis te kunnen komen, gaat ze op zoek naar de tovenaar van Oz. Onderweg wordt ze vrienden met een vogelverschrikker, een blikken man en een laffe leeuw. Met z’n vieren trotseren ze allerlei gevaren op hun weg naar de tovenaar.

Volgens Inge is het verhaal van De tovenaar van Oz nog steeds actueel. “Het gaat over het openstaan voor het avontuur en de zoektocht naar oplossingen. De kracht van het verhaal zit ‘m in de verbeelding. Er kan je in het leven van alles overkomen, maar je hebt je eigen leven altijd enigszins in eigen hand. Het ligt er maar net aan hoe je met tegenslagen omgaat.”

‘Het verhaal is nog steeds actueel, de kracht zit ‘m in de verbeelding’ Inge

14

ze donkerharige mysterieuze vrouwen, geen Hollands welvaren’. Maar de rest is geschiedenis!”

GEEN ZESJESCULTUUR Als professionele acteur hoopt ze haar ervaring en expertise over te kunnen dragen aan de jongere acteurs. “Als mensen acteren, willen ze vaak heel graag benadrukken dat ze aan het acteren zijn. Hierdoor verliest hun spel aan kracht. Ik hoop dat ik ze kan helpen om vanuit zichzelf de connectie te maken met wat ze spelen. Dat ze hun eigen persoonlijkheid kunnen gebruiken om te zeggen wat ze te zeggen hebben.”

TE LIEF OM SLECHT TE ZIJN

‘Mijn ervaring uit GTST komt zeker goed van pas ’

Het is alweer een tijdje terug dat ze zich kon uitleven in de rol van slechterik. Al heeft ze het imago van ‘gemeen loeder’, ze is een veelzijdige actrice. Ze speelde de sympathieke Sophie Noordermeer in de dramaserie Westenwind en de strenge barones in The Sound of Music. Jongere theaterfans herkennen haar ongetwijfeld als de lieve, wat sullige Diana Dakjes uit de Sinterklaasfilms. Maar haar vertolking van de intens gemene Martine Hafkamp zal veel volwassen theaterbezoekers ongetwijfeld zijn bijgebleven. Grappig genoeg werd Inge voor GTST nooit gevraagd voor gemene rollen. Daar zag ze er te ‘lief’ voor uit met haar blonde haar, blauwe ogen en vriendelijke uiterlijk. “Juist daarom wilde ik de rol van slechterik spelen in GTST. Ik weet nog dat de casting director zei ‘Dat heeft geen zin. Voor die rol willen

De liefde voor op het toneel staan en een karakter neerzetten is wat haar bindt met de jonge acteurs van het jeugdtheater. Maar ze is ook zeer gecharmeerd van de professionaliteit van het theater en de mensen die er werken. “Wat mij opviel toen ik hier de eerste keer kwam, is hoe ongelofelijk professioneel Hofplein Rotterdam is. Als je kijkt naar de decors, naar het kostuumatelier… De gemiddelde vrije productie mag daar een puntje aan zuigen! Het heeft op alle niveaus een professionele aanpak. Daar houd ik van: proberen het onderste uit de kan te halen. Dat gaan we ook doen met De tovenaar van Oz. Met deze voorstelling willen we niet voor een zesje gaan; we gaan voor een tien!”

Inge

Inge is vooral

16 december is

bekend van Goede Tijden Slechte Tijden, musical Sound of Music en De Jantjes. Daarnaast is ze coach en docent.

de première van De tovenaar van Oz. Inge is t/m 5 februari te zien in het Hofpleintheater.

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

LIEFDE VOOR HET VAK

15


VOORSTELLING

ROBIN HOOD

‘IK HEB STAPELS EET- EN DRINKBONNEN GEKREGEN OM ME VOOR TE BEREIDEN’ Wie kent hem niet? Robin Hood: de middeleeuwse held die steelt van de rijken en de buit aan de armen geeft. Door de eeuwen heen zijn er al veel verhalen over de beroemde boogschutter geschreven.

Dit seizoen heeft Hofplein Rotterdam Robin Hood bewerkt tot een theatervoorstelling. Acteur Joris Lutz speelt hierin Broeder Tuck, een dikke pater die Robin Hood helpt onrecht te bestrijden.

IN DE KERSTVAKANTIE

ROBIN HOOD

Het is niet de eerste keer dat Joris in een voorstelling van Hofplein Rotterdam speelt. Zo speelde hij eerder in Peter Pan (2000), Polletje Piekhaar (2002) en Belle & Het Beest (2004).

HOE BEREID JE JE VOOR OP JE ROL VOOR BROEDER TUCK? “Broeder Tuck is niet de dunste. Hij is, zeg maar gerust, rond en gezond. Ik ga het dus zwaar te verduren krijgen. Ik heb stapels eet- en drinkbonnen van Hofplein Rotterdam gekregen om me voor te bereiden, want ik zal iets aan mijn figuur moeten doen. De komende tijd zal ik dus veel moeten eten en drinken en mag ik vooral niet te veel bewegen. Erg zwaar werk dus, haha!”

KEN JE ZELF EEN BROEDER TUCK? “Als eerste denk ik dan aan Paul de Leeuw. Maar Martin van Waardenberg zou ook een geweldige Broeder Tuck kunnen neerzetten. Beiden op hun eigen manier, maar ik denk allebei even grappig.”

HOE IS HET OM MET KINDEREN OP HET TONEEL TE STAAN? “Heel leuk! Kinderen zijn zo onbevangen. Ze zijn zich veel minder bewust van gedragsregels en manieren. Je komt in een hele speelse omgeving terecht waarin een ontzettend goede energie heerst. Tijdens de repetities zie ik de kinderen zo vaak, dat ik me als enige volwassene al snel als een oudere, stoere broer of behulpzame oom ga voelen en gedragen.”

WANNEER BEGINNEN DE REPETITIES? “Half september gaan we aan de slag. Tot die tijd ben ik vooral druk met het schrijven van kinderboeken en muziek maken.”

Joris is vooral bekend van de comedyseries Ha die Pa en Tegen wil en dank.

26 DEC-4 JAN 16

Alleen in Roosendaal & Breda

Vanaf 26 december speelt Robin Hood in Schouwburg De Kring (Roosendaal) en Chassé Theater (Breda).

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

JORIS LUTZ

17


HOFPLEIN ROTTERDAM PROGRAMMA

RESERVEREN

MAANDAGENDA 2011

NOVEMBER 4 - 13

DE KLEINE ZEEMEERMIN

4+

Opera Rotterdam¹

2

IK WOON IN EEN HUIS

2+

Peuter&Kleuter Rotterdam²

3

RUPSJE

3+

Peuter&Kleuter Rotterdam²

Barendrecht

6

ZEVEN KIKKERTJES

3+

Peuter&Kleuter Rotterdam²

Klassiek theater Rotterdam²

7

KIP, IK HEB JE

2+

Peuter&Kleuter Rotterdam²

SEPTEMBER 2 - 4

SHAKESPEARE OP DE CAMPING

6+ Komedie

22 - 30

BACCHANTEN

12+

23 - 30

SHAKESPEARE OP DE CAMPING

6+ Komedie

Rotterdam²

8

FIET WIL RENNEN!

2+

Peuter&Kleuter Rotterdam²

23 - 30

DE KLEINE ZEEMEERMIN

4+ Opera

Rotterdam¹

9

OOST WEST, THUIS BEST

3+

Peuter&Kleuter Rotterdam²

27

VOORRONDE CAMERETTEN

12+ Cabaret

Rotterdam²

15 - 18 EENAKTERFESTIVAL

12+

Scholieren Rotterdam¹

18 - 30

SCROOGE 12+ Muziek theater Rotterdam²

OKTOBER 1 - 30

DE KLEINE ZEEMEERMIN

4+ Opera

Rotterdam¹

DECEMBER

1 - 2

SHAKESPEARE OP DE CAMPING

6+ Komedie

Rotterdam²

1 - 29

SCROOGE

12+

Muziek theater Rotterdam²

5 - 8

SHAKESPEARE OP DE CAMPING

6+ Komedie

Ridderkerk

16 - 30

DE TOVENAAR VAN OZ

4+

Familie Rotterdam¹

1 -15

BACCHANTEN

12+

26 - 28

ROBIN HOOD

5+

Familie

Klassiek theater Rotterdam²

HOFPLEIN ROTTERDAM ¹Hofpleintheater | Benthemstraat 13 ²Theaterstudio’s (Theater 222, Shakespearezaal en De Verdieping) | Pieter de Hoochweg 222

PRIJZEN* Hofpleintheater en Theater 222 | t/m 14 jaar € 10,50 | Volwassenen € 13,50 Shakespearezaal en De Verdieping | t/m 14 jaar € 8,50 | Volwassenen € 11,50 Let op: Peuter & Kleuterdagen | t/m 14 jaar € 6,00 | Volwassenen € 7,50 inclusief consumptie * try-out voorstellingen tegen gereduceerd tarief!

OVERIGE THEATERS Theater Het Kruispunt | Barendrecht , 0180 61 59 58, www.theaterhetkruispunt.nl Theater Het Plein | Ridderkerk, 0180 45 16 20, www.optisport.nl/hetplein Schouwburg De Kring | Roosendaal, 0165 55 55 55, www.schouwburgdekring.nl Chassé Theater | Breda, 076 530 31 60, www.chasse.nl

Roosendaal

VERWACHT IN 2012

DE TOVENAAR VAN OZ 2 januari t/m 5 februari ROBIN HOOD 3 en 4 januari DE GELAARSDE KAT 27 januari t/m 22 april DE DALTONS 2 maart t/m 6 mei DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN 11 mei t/m 6 juni JUNGLE BOEK 25 mei t/m 3 juni DE SNOEPWINKEL VAN ZEVENSLOTEN 25 mei t/m 3 juni

Let op: De kaartverkoop bij overige theaters verloopt niet via Hofplein Rotterdam, maar via de website en de kassa van het theater zelf.

18

VOOR BEZOEKERSINFORMATIE, KORTINGSACTIES EN KAARTVERKOOP WWW.HOFPLEINROTTERDAM.NL | 010 243 50 50 (di t/m zo 10.00-14.00 uur)

19


VOORSTELLING

DE TOVENAAR VAN OZ

VOORSTELLING

SHOP & EXTRA

VROEGBOEK

ACTIE

Wil jij een exclusieve poster van De tovenaar van Oz, gesigneerd door oud GTST-ster Inge Ipenburg? Reserveer dan vóór 1 november 2011 je kaarten voor deze familievoorstelling. (zolang de voorraad strekt)

OPGELET

SCHOOLMUSICALS GROEP 8

Een spetterende schoolmusical neerzetten is een hele klus. Hofplein Rotterdam helpt je daar graag bij! Niet alleen bieden wij bijzondere musicals aan, ervaren theaterdocenten van Hofplein gaan ook graag aan de slag met jouw klas.

BEZORG JOUW SCHOOL EEN ONVERGETELIJK AFSCHEID!

TIP JE LERAAR en kijk op onze website voor ons totale musicalaanbod! (onder de kop educatie)

IETS TE VIEREN? VOOR JONG & OUD

50% KORTING

Laat je dan in de pauze van de voorstelling verrassen met een feestelijk gedekte tafel. Ben je jarig? Dan krijg je een versierde verjaardagstoel en een Hofplein-cadeautje. Voor al je vriendjes, vriendinnetjes en familie staan drankjes en heerlijke zoetigheden klaar. Deze service is voor jong en oud en kan in overleg worden aangepast naar elke gelegenheid! € 3,00 p.p.

Koop in één keer de kaarten voor de try-outs van De tovenaar van Oz, De Daltons en Jungle Boek voor maar € 17,50 (volwassenen) en € 13,00 (kinderen).

3 VOORSTELLINGEN*

*Geldig bij try-out voorstellingen

BACKSTAGE TOUR Maak je theaterbezoek compleet met een spannende rondleiding achter de schermen. Breng een bezoek aan onze schatkamer, waar alle geheimen van het theater verborgen liggen. Hoe werkt de techniek? Waar gaan de spelers in de grime? En ervaar zelf hoe het is om op het grote podium in de spotlights te staan. Als klap op de vuurpijl mag je naar de artiestenfoyer, de repetitieruimte en het atelier, waar je kunt zien hoe de kostuums gemaakt worden! € 4,- p.p. Duur: +/- 45 min (na afloop van de voorstelling) 20

DE HITS VAN

DE KLEINE ZEEMEERMIN! Nu verkrijgbaar in het Hofpleintheater! Beluister de avonturen van Ariel en haar vriendjes opnieuw. Bij inlevering van deze bon € 2,50 korting

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

ONTDEK DE GEHEIMEN VAN HET THEATER

21 VOOR VRAGEN OF RESERVERINGEN WWW.HOFPLEINROTTERDAM.NL | 010 243 50 50


INGE

OPLEIDINGEN

HOFPLEIN ROTTERDAM

VAN VOORSTELLINGEN NAAR OPLEIDINGEN 26

P

P

IS THEATER, FILM OF VORMGEVING JE ­GROTE PASSIE?

OP TONEEL IN JE VRIJE TIJD

28

P

DE ACTEERSCHOOL

ROTTERDAM

30

P

Met professioneel toneelspelen ben ik op mijn 4e begonnen toen ik samen met mijn 6-jarige zus een toneelstukje in elkaar zette en daar een dubbeltje toegang voor vroeg. Onze slaapkamer was het theater en alle buurtkinderen ons publiek. Mijn zus was behoorlijk zenuwachtig omdat ze geen idee had wat er precies van haar verwacht werd. Een verhaal met tekst had haar ongetwijfeld gerustgesteld, maar ik hield vol dat de inspiratie vanzelf zou komen als we begonnen. En dat bleek gelukkig ook het geval te zijn. Bij mij dan. Mijn zus bleef stil terwijl ik stond te spelen alsof mijn leven ervan afhing. Improviserende hoogstandjes ontsproten aan mijn peuterbrein. Helaas kon het de aanwezige kinderen niet boeien. Ze deden al snel hun uiterste best om de slaapkamer uit te komen. Zelfs de limonade die ze voor hun dubbeltje kregen, hielp niet om ze binnen te houden. De deur op slot doen was de enige optie en gelukkig, dat werkte. Hoewel het huilen van een paar kleintjes niet bepaald hielp om een begrijpelijk toneelstuk te creëren. Was er toen maar een jeugdtheaterschool in de buurt geweest. Want met frisse moed heb ik vervolgens nog heel wat publiek een traumatische toneelervaring bezorgd. Gelukkig is het na een professionele toneelopleiding, getalenteerde regisseurs en vooral ook schrijvers toch nog goed gekomen. Al heel lang heb ik de deur niet meer op slot hoeven te doen om het publiek binnen te houden. En dat gaat nu ook niet gebeuren, want Jaco van der Moolen, regisseur en schrijver van De tovenaar van Oz, en de enthousiaste en professionele toneelspelers van de Jeugdtheaterschool Hofplein gaan er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat u die zaal helemaal nooit meer uit wilt. Ben ik blij dat ik mee mag doen.

ÉÉN ÉÉNSCHOOL SCHOOL DRIE DRIEOPLEIDINGEN OPLEIDINGEN 22

JE LEERT BIJ ONS HET VAK ­ACTEREN.

urg

Inge Ipenb

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

24

IPENBURG

23


OPEN DAG

JEUGDTHEATERSCHOOL

OP TONEEL IN JE VRIJE TIJD DE JEUGDTHEATERSCHOOL

Je kunt kijken naar toneelspelers, luisteren naar hoe mensen zingen en zien hoe mensen dansen MAAR je kunt het ook zelf DOEN! Kom daarvoor naar DE JEUGDTHEATERSCHOOL!

GROTE OPEN DAG - 10 MRT 2012 - ROTTERDAM (Pieter de Hoochweg 222)

OPEN DAG BIJ JOU IN DE BUURT? WWW.JEUGDTHEATERSCHOOL.NL (tot 12 jaar) WWW.THEATERSCHOOL.NL (vanaf 12 jaar)

24

OPEN

DAG 10 MRT 2012

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

In je vrije tijd zing je, dans je en speel je toneel en 颅natuurlijk sta je 贸贸k op de planken. Er zijn maar liefst 13 leslocaties. Je hoeft geen audities te doen, je schrijft je in en je begint meteen in september met de 颅lessen.

25


OPEN

DAG 14 JAN 2012

OPEN DAG

DE THEATERHAVO/VWO

IS THEATER, FILM OF VORMGEVING JE ­GROTE PASSIE? DE THEATER

HaVO/VwO

Beschik jij over een gezonde h­ oeveelheid creativiteit, ­ondernemerschap, doorzettings­vermogen en ben je een kei in improviseren? Met een diploma van D ­ E THEATERHAVO/VWO werk je aan je t­ oekomst.

MEELOOPMIDDAG - 23 NOV 13 UUR - (aanmelden via de website) OPEN DAG - 14 JAN 2012 - ROTTERDAM - WWW.THEATERHAVOVWO.NL

26

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

DE THEATERHAVO/VWO is een k­ leinschalige school waar docenten en leerlingen elkaar kennen en op een ­persoonlijke manier met elkaar omgaan. Er wordt veel aandacht besteed aan een goede werk- en leeromgeving in de karakteristieke l­esgebouwen aan de Pieter de Hoochweg 222 en de Pieter de Hoochstraat 29 in Rotterdam.

27


OPEN

OPEN DAG

DE MBO THEATERSCHOOL

DAG 11 FEB 2012

ÉÉN SCHOOL DRIE OPLEIDINGEN Zelf op het podium staan en spelen, of liever theater maken achter de schermen? Met een diploma van DE MBO THEATERSCHOOL kun je aan de slag als acteur, podiumtechnicus, theatertrainer, vormgever, danser, stylist, licht- of geluidstechnicus, set dresser of decorontwerper voor theater of televisie.

11 FEB 2012 - ROTTERDAM - WWW.MBOTHEATERSCHOOL.NL 27 EN 28 JAN | 22 MRT - ALBEDA COLLEGE

28

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

DE MBO THEATERSCHOOL leert je wat nodig is om je aanleg en vakmanschap verder te ontwikkelen en je te profileren als acteur, theatervormgever of theatertechnicus.

29


OPEN

OPEN DAG

DE ACTEERSCHOOL ROTTERDAM

DAG

12 NOV 2011

NON STOP HBO ACTEERLESSEN

De opleiding leidt je in vier jaar op tot professioneel acteur. De opleiding is gericht op het ontwikkelen van jouw authenticiteit en talent. Een team van ervaren docenten, die hun sporen in de theater- en filmwereld verdiend hebben, en diverse gastdocenten, willen met jou het topniveau in acteren bereiken. De opleiding is praktijk- en vraaggericht en geeft maatwerk. Naast stem, zang, spel en bewegingslessen maak je ook voorstellingen en films.

Mimoun Oaïssa (mede-oprichter De Acteerschool Rotterdam)

‘JE MOET IN JE TALENT INVESTEREN

OM HET TE LATEN GROEIEN’

JE LEERT BIJ ONS HET VAK ­ACTEREN

12 NOV 2011 | 21 JAN EN 24 MRT 2012 ROTTERDAM - DEACTEERSCHOOLROTTERDAM.NL

DE ACTEERSCHOOL

ROTTERDAM DE HBO OPLEIDING VAN HOFPLEIN ROTTERDAM I.S.M. DE HOGESCHOOL ROTTERDAM

30

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

Bekend van o.a. speelfilm Shouf Shouf Habibi! en Gouden Kalf winnaar voor Beste Mannelijke Bijrol in Het Schnitzelparadijs.

31


VERHUUR

VOORSTELLING

DE TOVENAAR VAN OZ

HOFPLEINTHEATER 500 ZITPLAATSEN

THEATER 222 222 ZITPLAATSEN

HUUR EEN ZAAL VOOR JE EIGEN EVENEMENT De mogelijkheden van Hofplein Rotterdam zijn bijna onbegrensd‌ De karakteristieke gebouwen, met sfeervolle foyers en horecafaciliteiten, zijn geschikt voor diverse culturele activiteiten en zakelijke evenementen in het centrum van wereldhavenstad Rotterdam! Het team van Hofplein Rotterdam heeft de flexibiliteit om evenementen van verschillende groottes te organiseren en/of optimaal te huisvesten.

DE VERDIEPING 70 ZITPLAATSEN 32

HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

SHAKESPEAREZAAL 70 ZITPLAATSEN

VOOR INFORMATIE OF AFSPRAAK: WWW.HOFPLEINROTTERDAM.NL | 010 243 50 5533


Kasteel DE HAAR Utrecht

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan schmink en make-up. Maar ook voor accessoires, pruiken, kleding, hoeden en nog veel meer leuke artikelen kunt u bij ons terecht.

MOTORSTRAAT 19 • 3083 AP • ROTTERDAM • TEL: 010 - 423 22 04 WWW.KOORN-CO.NL HOFPLEIN ROTTERDAM | SEIZOEN 2011/2012

KORTINGSBON! Tegen inlevering van deze bon: schmink bij aanschaf van 3 potjes ----> 4de potje GRATIS! 34

Alleen in te leveren bij Koorn & co feestartikelen MOTORSTRAAT 19 • ROTTERDAM • 010-423 22 04

www.kasteeldehaar.nl

35


WAAR GAAN WE HEEN? HOFPLEIN ROTTERDAM SEP

Rotterdamse komedie

SHAKESPEARE OP DE CAMPING

OKT Een

sprookjesachtige opera

DE KLEINE ZEEMEERMIN

NOV Peuter

& Kleuterdagen DEC Kerstpremière 2011 DE TOVENAAR VAN OZ

WIL JE MEER WETEN? KIJK OP WWW.HOFPLEINROTTERDAM.NL

36

01_seizoensbrochure_1112  

Hofplein Rotterdam

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you