Page 1

vrijdag 22 augustus 2014

het nieuws van de dag, verzorgd door speciale reporters van jeugdvakantieland

Anna

Caitlin

Jay

Joia

60 x theater

Katelyn

Leanne

Maaike

Merlijn

Olivia

Op de graafmachine Vandaag zijn we bij de graafmachines geweest. We hebben gesproken met Toon, hij is 72 jaar.

We interviewden de koning en koningin van het theater. Ze vertelden dat ze vrijdag hun zestigste voorstelling hebben gegeven. Hoe is het om te werken op toneel? Werken op toneel is het leukste wat er is. Wanneer zijn jullie begonnen? Op 13 februari 1991 haden we onze eerste try out.

Waar zijn jullie begonnen? Bij familie. Het begon als grap, maar nu spelen we al 23 jaar theater. En we hebben een primeur. Vandaag speelden we voor de 60ste keer op JVL. Wie heeft jullie ontdekt? De koningin heeft mij ontdekt. Ik was eigenlijk gewoon leraar van groep 8 en nu speel ik toneelstukken. Zingen jullie ook op toneel? Ja. En we zingen ook als Duo van Toen.

Schaken is leuk Wij hebben meneer Postma en mevrouw De Gruijl geïnterviewd. Ze vertelde dat er een jongetje is dat iedere dag komt schaken op JVL. Schaken is goed voor je hersenen. Waarom is schaken leuk? Het is een erg spannend spel. Je moet erg goed nadenken. Hoe lang schaakt u al? Ik schaak al meer dan veertig jaar. Waarom is schaken goed voor je? Je leert eerst te denken voordat je wat doet. Dat is heel leerzaam.

“Kinderen kunnen bij ons met de verreiker een bal in een emmer proberen te krijgen. Ze kunnen ook zand scheppen met een graafmachine. Als je op een graafmachine werkt heb je een rijbewijs nodig en een machinistendiploma. Ik heb daarvoor 4 jaar geleerd. Om de 5 jaar is een herhaling nodig. Het is nu de 8ste keer dat ik op Jeugdvakantieland ben. We hebben vier

graafmachines en ik denk dat er per dag wel 1000 kinderen in de graafmachine komen. Ik vind het heel leuk om dit te doen, want het is leuk om kinderen te helpen.”

Toeteren in de tent Uit de muziektent van Drumfanfare Excelsior klinkt al getoeter als we aankomen. Binnen interviewen we Ruben. Ruben speelt al 23 jaar trompet. Om het goed te laten klinken moet je heel veel oefenen. Hij kan alle instrumenten met drie ventielen bespelen. Bijvoorbeeld de bariton en de trompet. Toen Ruben 8 jaar was, zag hij de fanfare. Daarom wilde hij ook graag trompet spelen. Nu speelt hij bij twee bands. De Blaaspiepers en de Horlepiepers. Ze spelen bij Carnavalsverenigingen.

JVL nieuwsflits 22082014  
JVL nieuwsflits 22082014  
Advertisement