Page 1

INHOUDSOPGAVE Interview meneer Doeland Op pad met de verhuurmakelaar Schoolinterviews

Hallo! Voor je ligt de nieuwste Oleander Buzz, met als thema… onze nieuwe school! We hebben leraren en leerlingen geïnterviewd, gingen op pad met een makelaar van Vestia en spraken meneer Doeland. Veel leesplezier!

JEUGD REDACTIE Even voorstellen… Wij hebben deze nieuwe Oleander Buzz geschreven. Als echte journalisten hebben we elkaar geïnterviewd. Hieronder het resultaat.

Dit is Vita

Vita houdt erg van muziek. Maar ook van zingen en dansen. Later wil ze voor haar werk mensen manicuren geven in een schoonheidssalon. Vita vindt het leuk om de Oleander Buzz te maken omdat ze interviewen leuk vindt, maar vooral ook fotografie.

Dit is Chaima

Chaima houdt ontzettend veel van dansen, zingen en toneelspelen. Later wil ze graag actrice worden. Ze doet mee met de Oleander Buzz omdat ze het leuk vindt om meer over mensen te weten te komen.

Dit is Tugba

Ze is 12 jaar. Het leukste dat ze heeft meegemaakt, was dat haar opa en oma uit Turkije naar Nederland kwamen. Haar hobby’s zijn volleybal en basketbal. Basketbal doet ze twee jaar en volleybal doet ze al vier jaar. De Oleander Buzz vindt ze leuk omdat ze van fotografie houdt.

Dit is Griffin

Griffin is 12 jaar en hij heeft veel vrienden, van school en van huis. Twee daarvan heten Jerro en Menno. Griffin wil later stuntman worden maar als dat niet lukt wordt hij hacker. Heel misschien gaat hij de techniek in.

Dit is Jaya

Dit is Batuhan

Dit is Berkan

Dit is Najla

Jaya is 12 jaar oud, ze woont in Rotterdam en ze houdt niet van rare mensen. Jaya vindt fotografie leuk en later wil ze met kinderen werken omdat ze druk zijn. Ze vindt het leuk op school en daarom wil ze met de club van de Oleander Buzz meedoen.

De hobby’s van Berkan zijn Xboxen en voetballen. Hij heeft zich opgegeven voor de redactie van de Oleander Buzz omdat hij geïnteresseerd is in het maken van een krant. In de toekomst hoopt hij dat hij in Spanje, Marokko of Turkije woont in een luxe huis, een eigen bedrijf heeft en een lieve vrouw.

Batuhan heeft een broertje van vijf jaar en die kan stout zijn. De toekomst van Batuhan ziet er goed uit; hij wil later een mooi huis met een gezin en een mooie auto. Zijn lievelingseten is spaghetti, Turkse pizza en kapsalon.

Ze is 12 jaar en haar hobby’s zijn voetballen, eten en slapen. Later wil ze een beroep waarin ze iets met kinderen kan doen. In de toekomst hoopt Najla in een villa te wonen met haar vrienden. De leukste gebeurtenis uit haar leven tot nu toe was dat ze met haar familie naar het strand ging.

Dit is Caroline

Haar hobby’s zijn shoppen en dansen. Dansen heeft ze van haar moeder geërfd want toen ze klein was ging haar moeder dansen en toen leerde ze het ook. Shoppen heeft ze van zichzelf. Caroline vindt het leuk bij Oleander Buzz omdat ze kan interviewen en fotograferen.

Dit is Achraf

De grootste hobby van Achraf is voetbal omdat hij het een leuke sport vindt en hij doet het al heel lang. Later wil Achraf graag een goede baan die hij leuk vindt en waar hij geld mee kan verdienen. Achraf vindt de Oleander Buzz leuk, het leukst vindt hij fotografie.


Interview met meneer Doeland

‘De nieuwe school is veel mooier!’

Naam: Iko Doeland Leeftijd: 47 jaar Getrouwd: ja, al 23 jaar Broers of zussen: broer Herman Huisdieren: hond Floris Rijbewijs: al 25 jaar

Meneer Doeland zien we vaak op school, maar hij geeft geen les. Nee, omdat hij in de leiding zit van deze school. Hoog tijd dus om hem te interviewen, zodat we hem beter leren kennen en om te horen wat hij nu van het nieuwe gebouw vindt.

Waar werkte u eerst als leraar en welke vakken gaf u toen?

Wat wilde u vroeger worden toen u jong was?

Wat is uw allerleukste gebeurtenis tot nu toe?

Heeft u kinderen?

Waarom zijn wij eigenlijk verhuisd naar dit gebouw?

Toen ik heel jong was, wilde ik graag straaljagerpiloot worden of boswachter. Maar toen ik op de middelbare school kwam, wist ik dat ik leraar wilde worden.

Nee, thuis heb ik geen kinderen. Maar hier heb ik een hele school vol kinderen!

Hoelang werkt u al in het onderwijs? Ik werk al achttien jaar in het onderwijs.

Wat doet u op RVC De Hef? Ik ben van de schoolleiding.

Ik ben van oorsprong leraar Biologie en leraar Nederlands. Voordat ik naar de Wielslag kwam, of nu RVC de Hef, werkte ik op het Wellant College aan het Kralingse Bos.

Ik vond de verhuizing van het oude gebouw van de Wielslag naar het nieuwe gebouw met een nieuwe naam voor onze school, het Rotterdams Vakcollege de Hef, wel het allerleukste tot nu toe.

Omdat jullie een mooier schoolgebouw verdienden en dit een veel prettiger plek is om te leren. En dat was hard nodig.

En vindt u dit gebouw ook echt mooier? Ja, veel mooier!


Op pad met de verhuurmakelaar van Vestia

Rondleiding van Jeroen Zoals jullie allemaal weten, zit onze school al een tijdje in een nieuw gebouw. We hebben nu ook een mooi, groot schoolplein. Vlak tegenover ons schoolplein wonen mensen. Het is een splinternieuw complex met woningen voor 45+ers en verhuurmakelaar Jeroen van den Heuvel (29) geeft ons daar een rondleiding.

Jeroen komt ons ophalen op school en wij vertellen hem dat we hem graag willen interviewen in het huis dat hij ons zal laten zien. Dat vindt hij goed en we lopen naar het complex naast onze school. Eerst even op de foto. Daarna vertelt Jeroen: “Dit complex staat op het drie-wijkenpunt: je bent nu in Bloemhof, de Afrikaanderwijk en Hillesluis tegelijk.” We gaan naar binnen en kijken rond in de hal, de garage, de fietsenstalling en een soort minigarage waar bewoners hun scootmobiel kunnen opladen. Jeroen vertelt verder: “Het gebouw bestaat uit 11 verdiepingen en 71 woningen. Er wonen nu 19 huishoudens, dus er is nog plek voor mensen die hier zouden willen wonen. Je moet dan wel 45 jaar of ouder zijn en geen kinderen hebben.” De zevende verdieping

Met de lift gaan we naar boven. De woning die we zien, is op de zevende verdieping en staat leeg. Op de galerij heb je een heel mooi uitzicht over Rotterdam Zuid! Als je eenmaal binnen bent, kun je ons schoolplein zien. Het is een mooie woning, met drie kamers. Nu is het tijd voor het interview.

Als eerste vragen we Jeroen wat zijn baan nu precies inhoudt. Hij zegt: “Als verhuurmakelaar zorg ik ervoor dat er advertenties worden geplaatst op internet en in krantjes als huizen te huur zijn. Wanneer er interesse is, ga ik met mensen kijken naar de woning en als ze het huis dan willen, handel ik het huurcontract af.” We vragen door. Vind je jouw werk leuk en waarom? Jeroen antwoordt: “Ik vind mijn werk heel leuk, omdat ik mensen blij kan maken met een nieuw huis.” We zijn benieuwd of er vanuit de bewoners geklaagd is over geluidsoverlast van onze school. “Nee,” zegt Jeroen. “We hebben nog niks gehoord!” En… hoeveel kost het als je hier een woning wilt huren? “Je kunt hier voor € 795,per maand wonen.” Tot slot vragen we hem hoeveel het heeft gekost om dit complex te bouwen. Jeroen lacht: “heel veel geld,” zegt hij. Onze school

Als we klaar zijn met het interview, lopen we terug naar school. Jeroen vraagt aan ons of hij nu een rondleiding door onze school zou mogen. Hij was er nog nooit geweest. Natuurlijk! We laten hem de ruimtes zien waar wij trots op zijn: de kluisjes, de aula en natuurlijk… het schoolplein. Uiteraard vragen we Jeroen nu nog even wat hij van onze school vindt. “Heel mooi,” zegt hij. “Jullie hebben grote ruimtes, mooie kleuren en veel licht.” Dankjewel!


Leraren en leerlingen ondervraagd Schoolinterviews We waren erg benieuwd naar wat andere mensen vinden van het nieuwe gebouw, dus we pakten onze pennen en notitieblokjes en liepen de school in. We interviewden iedereen die we tegenkwamen! Kijk maar:

Andrea Knols

Meneer Levij

“Ik vind het gebouw echt heel mooi. Deze locatie is veel beter omdat het lichter is. Er is heel veel glas, je kunt alles goed zien. Ook vind ik het leuk dat er een terras is. Er zijn wel veel trappen, misschien is een roltrap een idee…”

“Ik vind de nieuwe locatie veel leuker dan de oudere, maar ik zou het wel leuk vinden als er gordijnen waren in mijn lokaal!”

Anis

Juf Lianne

“Ik vind de school heel erg mooi en modern, maar er zijn ietsje teveel trappen. Er is nu veel meer licht dan in het vorige gebouw en dat is fijn. Ik kan jullie zo veel beter zien!”

Hamza

Juliana

“Ik vind deze school heel leuk en apart. Ik heb voor deze school gekozen omdat het leuk is, nieuw en super dichtbij mijn huis. Deze locatie is veel beter dan de vorige omdat deze veel ruimtelijker is. Mijn favoriete vak is gym en ik vind dat er nu niks meer hoeft te veranderen aan de school. Hij is goed zoals hij is.”

“Ik vind dit een leuke school. Mijn lievelingsdocent is Mevrouw Plaat. De grootste verandering door de verhuizing is dat we nu geen gebroken tegels meer hebben en ook geen lelijke kantine. De camera’s vind ik niet zo leuk, want nu hebben we minder privacy.”

Wisten jullie over Meneer Levij… -- dat hij in Brabant woont? -- dat hij al 43 jaar een rijbewijs heeft? -- dat hij verschrikkelijk was op de basisschool? -- dat het zijn droom is om een mooie reis te maken zodat hij nieuwe mensen kan leren kennen en foto’s te maken?

Colofon

“De school ziet er heel erg leuk en schoon uit. Het schoolplein is ook mooi en groot. Ik kan heel goed opschieten met sommige leerlingen, maar met sommige niet zo goed. Mijn lievelingsworkshop is voetballen en ik vind het eten van deze nieuwe school heel lekker. De leraren zijn erg leuk, sommigen zijn streng en anderen zijn lief.”

© Oleander Bloeit, www.oleanderbloeit.nl

Oleander Buzz, de buurtkrant voor de Oleanderbuurt in Rotterdam. Oplage: 3000 stuks. Heb je tips voor de redactie? Mail ons op: buzz@oleanderbloeit.nl

2013 Vestia OleanderBuzz februari  
2013 Vestia OleanderBuzz februari  
Advertisement