Page 1

dinsdag 30 juli 2013

het nieuws van de dag, verzorgd door speciale reporters van jeugdvakantieland

Bowien

Britt

Chynouck

Esmeralda

Joëlle

Mey

Nina

Olivia

Tessa

Lekker snackie

Tweedehands mode

Wij zijn langs geweest bij Ingrid (47), zij maakt samen met de kinderen op Jeugdvakantieland aardappelwokkels op een stokje.

Heb je oude kleding, maak er dan wat nieuws van bij Guerilla Kids! Wij spraken met Marieke, de baas van Guerilla Kids.

Hoe maak je deze wokkels nu eigenlijk, vroegen wij ons af. Nou, zo: eerst maak je de aardappel goed schoon, daarna doe je er een stokje doorheen, dan stop je het stokje met de aardappel in de wokkelmachine, daarna gaat ‘ie in het hete frituurvet, een beetje zout erop en eten maar!

Wat doen jullie hier precies? We hebben hier heel veel oude kleding, tweedehands kleding noem je dat, en daar maken we samen met kinderen nieuwe dingen van. Je kunt bijvoorbeeld van een shirt een tas maken of van een stropdas een sjaal. We maken hier dus eigenlijk mode. Waarom doe je dit werk? Omdat ik het heel leuk vind om met kinderen te werken, omdat ik mode leuk vind en omdat ik het zonde vind dat oude kleding wordt weggegooid terwijl je er nog iets anders moois van kunt maken.

Wij vroegen aan Ingrid of ze er geen honger van kreeg om hier te werken. Ze zei: “Nee, want we krijgen een lunchpakket.” Ingrid vertelde ook dat er ongeveer 240 wokkels per dag worden gemaakt hier. Ze vindt het leuk werk en wij vinden de aardappelwokkels superlekker. Dus maak gauw je eigen wokkel!

Wat is je lievelingskleur? Roze. Maar dat draag ik nooit, gek hè. Mijn kleren zijn vaak groen. Wat is het meest bijzondere dat je ooit hebt gezien? Een jongen die van één jasje beenwarmers en een tas maakte.

Paul van het circus Britt, Nina en Joëlle interviewden Paul die bij Circus Rotjeknor werkt. Dat was heel leuk. Hier lees je het interview.

De Kindertelefoon We interviewden mensen die bij de Kindertelefoon werken en zij gaven ons veel informatie. Bij de stand van de Kindertelefoon staan Sedy, Vivian en Arjan. Ze vertelden ons dat de Kindertelefoon in Amsterdam is ontstaan om kinderen de kans te geven om over hun problemen te praten en dat het ongeveer in 1997 is opgericht. De Kindertelefoon is hier op Jeugdvakantieland om alle

kinderen te laten weten dat ze naar hen mogen bellen als ze problemen hebben, met vragen zitten of verdrietig zijn. De meeste kinderen bellen omdat ze worden gepest of met vragen over liefde of seks. Helaas bellen sommigen ook voor de lol. Bij de stand van de Kindertelefoon kun je je dromen opschrijven, klagen bij de Klaagmuur of telefoons maken. En je kunt natuurlijk alle vragen stellen die je wilt.

Waarom werkt u bij het circus? Omdat ik het leuk vind om hier te werken, vooral acrobatiek vind ik ontzettend gaaf. Is de opleiding voor circusartiest moeilijk? Nou, ik heb eigenlijk geen opleiding gedaan voor dit werk. Ik leerde het in de praktijk, toen ik samen met vrienden ging oefenen. Zijn de trucs die jullie doen zelf verzonnen? Sommige trucs zijn zelf verzonnen, maar veel trucs bestonden al en worden gedaan in circussen over de hele wereld. Wilt u uw lievelingsact voordoen? Natuurlijk. Ik zal iets met acrobatiek doen, maar dan moeten jullie me wel helpen. Britt, doe je mee?

En Britt deed natuurlijk mee! Ze vond het wel een beetje spannend…

TWITTER: @JVL010 #jeugdvakantieland

2013 JVL nieuwsflits 30 juli  
2013 JVL nieuwsflits 30 juli  
Advertisement