Page 1

woensdag 7 augustus 2013

het nieuws van de dag, verzorgd door speciale reporters van jeugdvakantieland

Beyoncé

Caitlin

Cheverny

Eline

Elisa

Esmée

Kiki

Max

Muriël

Quincy

Shalena

Tim

Knotsgek op hockey Eline, Cheverny en Quincy zijn op onderzoek gegaan. Ze hebben Sigrid ontmoet en geïnterviewd over knotshockey.

Mawashi Geri De drie vriendinnen Shalena, Elisa en Esmée gingen naar judoen karateles. Daar ontmoetten ze Geoffrey Berens (30). Geoffrey deed twee acties voor bij Shalena. De Osoto Gari van judo en de Mawashi Geri van karate (zie foto’s). We vroegen hem waar karate vandaan komt. “Karate komt uit Japan, het is daar bedacht door grootmeesters. Ik doe dit werk om kinderen een leuke dag te bezorgen en om kinderen kennis te laten maken met judo en karate.”

Waarom heet deze sport knotshockey? Omdat je dit spel niet met een stick speelt, maar met een knots. Worden er ook wedstrijden gedaan met knotshockey? Ja, we houden hier op Jeugdvakantieland wedstrijden van ongeveer 10 minuten met teams van 5 kinderen. Waar komt deze sport vandaan? Uit Nederland. Wie heeft het verzonnen? Sigrid wist het antwoord niet, dus gaf ze ons het volgende knotsgekke antwoord: Uhhh, mijn vriendin Naomi.

Toeters en bellen

Gezellige Kiddoozz Wij (Beyoncé, Caitlin en Muriël) hebben Bisrat Eyobra van Kiddoozz geïnterviewd, omdat wij ons afvroegen waarom hun activiteit Kiddoozz heet. “Kiddoozz is de naam van de kinderopvang die deze activiteiten organiseert”,

legt Bisrat uit. Je kunt bij hun stand op Jeugdvakantieland wraps maken, nagels lakken en foto’s maken. De nagellak moest pas worden bijgevuld omdat het bijna op was. Bisrats grootste blunder was dat ze een visje had geschminkt die misvormd was. << De kinderen die we interviewden bij Kiddoozz vonden het er leuk en willen vaker komen.

Max, Tim en Kiki interviewden Rita van de drumfanfare. Ze probeerden zelf ook een instrument uit. De schuiftrompet vinden ze het leukst. Welk instrument speelt u? Ik speel saxofoon.” Hoe lang speelt u al? Ik speel al 13 jaar een instrument.

Vindt u het leuk op Jeugdvakantieland? Ik vind het geweldig! Waarom zijn jullie bij Jeugdvakantieland? We zijn hier met drie mensen van de muziekvereniging Excelsior om kinderen te laten kennismaken met muziek.

TWITTER: @JVL010 #jeugdvakantieland facebook.com/Jeugdvakantieland

2013 JVL nieuwsflits 07 augustus  
2013 JVL nieuwsflits 07 augustus  
Advertisement