Page 1

dinsdag 31 juli 2012

het nieuws van de dag, verzorgd door speciale reporters van jeugdvakantieland

Aisha

Annika

Bodhi

Janneke

Leren Goochelen

Jolien

Marieke

Marylène

Mike

Stephan

Circus Rotjeknor

We hadden een interview met Ben van Loon: hij is goochelaar. Hij werkt met 50 andere mensen bij de Goochel Club Rotterdam en als hij optreedt, staat hij meestal met zes man op het podium. Ben maakt zijn trucs zelf of haalt ze uit boeken. Zijn lievelingstruc is die van het zwevende doekje. Hij vindt goochelen superleuk, hij kan gewoon niet zonder! Daarom doet hij het ook al 25 jaar.

Dieren redden

Maurice (37 jaar) werkt bij Circus Rotjeknor, daar leert hij kinderen alles over het circus. De reporters interviewden hem. Hoe is het om bij Circus Rotjeknor te werken? Superleuk. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar ik vind het tof om kinderen dingen te leren. Dat is echt mijn passie.

Hoe kwam u bij het circus terecht? Toen ik twintig was, begon ik met jongleren in het park, daarna verdiende ik wat centjes door te jongleren op straat en uiteindelijk ging ik bij Circus Rotjeknor. Kunt u een truc doen? Ja natuurlijk, maar jullie doen mee hoor. De piramide!

Jeugdbrandweer Als het je stoer lijkt om later brandweerman te worden, kun je nu al bij de Jeugdbrandweer!

Bij de kraam van de Dierenbescherming staat ook een dierenambulance. Georgette doet de opleiding tot dierenverzorger en vertelt ons alles over het redden van dieren. Wat doet de dierenambulance precies? We halen dieren op die gewond zijn, maar ook dieren die ergens gedumpt zijn. Ook brengen we dieren naar de dierenarts als hun baasje geen vervoer heeft.

Is het moeilijk om de dieren te redden? Het is heel fijn om dieren te redden, maar niet alle dieren die je redt, blijven in leven. Soms gaan ze alsnog dood aan hun verwondingen en dat vind ik wel moeilijk. Gelukkig worden ook veel dieren helemaal beter. Hoe dan ook krijgen alle dieren veel liefde van ons. We verzorgen ze zo goed als we kunnen.

Priscilla is zeven jaar geleden bij de Jeugdbrandweer Rotterdam Zuid gegaan en daar leerde ze de basis van brandweerman/vrouw zijn. Ze kreeg ook een helm en een echt brandweerpak. In het interview dat we met haar hadden, vroegen we hoe hoog de boete is als je voor de grap de brandweer belt. Ze zei: “Als de brandweer echt uitrukt, kan de boete wel 2000 euro zijn.” Niet doen dus!

2012 JVL nieuwsflits 31 juli  
2012 JVL nieuwsflits 31 juli